Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten"

Transkript

1 Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG månad ÅR" Beslut om samråd av stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR" Beslut om tillstyrkan av stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR" Antagen av kommunfullmäktige//stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR" " PARAGRAFNUMMER" Laga kraft "DAG månad ÅR" Genomförandetid till och med "DAG månad ÅR" Samråd Granskning Antagande Laga kraft

2 Detaljplanen redovisas i följande handlingar Denna planbeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser och illustrationer Bilaga 1, gällande planbeskrivning Preliminärt granskningsutlåtande Kontaktuppgifter Lena Gottschalk Medverkande Medverkande i planarbetet är planarkitekt Stina Hellman. Innehåll 1 PLANEN I KORTHET SYFTE SAMMANFATTNING PLANFÖRSLAG OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING BEBYGGELSE TRAFIK TEKNISK FÖRSÖRJNING FASTIGHETSINDELNING OCH ADMINISTRATIVA BESTÄMMELSER KONSEKVENSER BEDÖMNING AV MILJÖPÅVERKAN MILJÖ, HÄLSA OCH SÄKERHET NATUR- OCH KULTURMILJÖ PLANENS GENOMFÖRANDE PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR BAKGRUND OCH ORGANISATION PLANOMRÅDET TIDIGARE KOMMUNALA STÄLLNINGSTAGANDEN... 9

3 1 Planen i korthet Detta är en ändring av en befintlig detaljplan (1283K 14596) vilket innebär att denna planhandling med tillhörande karta ska läsas tillsammans med planhandlingarna för den befintliga detaljplanen. Ändringen av detaljplanen upprättas i enlighet med Plan och bygglagen (2010:900), enligt beslut om uppdrag i stadsbyggnadsnämnden 19 oktober Lagstödet för planbestämmelserna, utifrån 4 kapitlet plan och bygglagen, framgår under respektive avsnitt i bestämmelserutan. 1.1 Syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att pröva möjligheten att tillåta bebyggelse i 6 8 våningar samt att komplettera fastighetens användning med handel och ta bort användningen industri. 1.2 Sammanfattning Ändringen av detaljplanen innebär att högsta tillåtna byggnadshöjd ändras från 14.0 meter till en totalhöjd på 21.0 meter för att möjliggöra två nya byggnader i 6 8 våningar. Utöver högsta totalhöjd får tekniska anläggningar finnas. Användningen kontor behålls och kompletteras med användningen handel, dock inte livsmedelshandel. Användningen industri tas bort då området i stort har ändrat karaktär och nu innehåller handel och verksamheter. Ett område för transformatorstation läggs till för att öka kapaciteten i området. Byggrätten från gällande detaljplan behålls men kompletteras med en högsta exploateringsgrad på kvadratmeter bruttoarea. Förslag Detaljplanen möjliggör: 2 kontors och handelsbyggnader 3 (9)

4 Konsekvenser Ändringen av detaljplanen innebär att fastigheten kan bebyggas med två byggnader i 6 8 våningar. Stadsbyggnadsförvaltningen har bedömt att planens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan enligt 4 kap 34 plan och bygglagen eller 6 kap 11 miljöbalken. Planeringsförutsättningar Planområdet är beläget på Berga, sydväst om Brohults trafikplats, vid Garnisonsgatan. Området är i dag bebyggt med en enplansbyggnad som används för försäljning av kontorsmöbler. Området kring Garnisonsgatan har förändrats från industriområde till ett handelsområde med verksamheter. Gällande detaljplan medger en högsta byggnadshöjd på 14,0 meter. Ägarna till fastigheten Hillebarden 2 önskar uppföra två byggnader i 6 8 våningar vilket innebär en höjd på cirka 21,0 meter. Nordväst om planområdet på andra sidan Garnisonsgatan medger gällande detaljplan en byggnadshöjd på 42,0 meter. Planstatistik Planområdets area: 6307 m 2 Exploateringsgrad: BTA 4 (9)

5 2 Planförslag 2.1 Områdets disposition och gestaltning Ändringen av detaljplanen innebär att den befintliga byggrätten behålls men att höjden ändras från en högsta byggnadshöjd på 14,0 meter till en totalhöjd på 21,0 meter. Utöver högsta totalhöjd på 21,0 meter är tekniska installationer tillåtna. Användningen kontor kvarstår men användningen industri tas bort och ersätts med användningen handel. Livsmedelsförsäljning är inte tillåten. 2.2 Bebyggelse Nya byggnader inom planområdet bör utföras långsiktigt hållbara, med miljöanpassade metoder, låg energiförbrukning och sunda material. Inom planområdet har bebyggelsen en exploateringsgrad på ca BTA. Planbestämmelser som reglerar bebyggelsen PBL 4 kap KH1 Kontor och handel. Ej livsmedel 5 3 Högsta totalhöjd i meter Byggnad får inte finnas Största exploatering per fastighet angivet värde i kvadratmeter e bruttoarea. e2 Utöver högsta totalhöjd får tekniska anläggningar finnas 11 1 Verksamheter och handel Kontor med handel företrädesvis i bottenvåningarna. Handel med livsmedel är inte tillåtet. 2.3 Trafik Planområdet har tillfart och utfart via Garnisonsgatan på två ställen, däremellan är det utfartsförbud. Brohults trafikplats, nordöst om planområdet, kan på sikt byggas om och inkräkta på fastigheten. Kollektivtrafik Stadsbuss trafikerar Garnisonsgatan och Florettgatan med hållplatser cirka 100 till 300 meter från planområdet. Parkering Parkering kommer att ske i garage under byggnaderna och i markplan för att klara Helsingborgs parkeringsnorm Utifrån nuvarande parkeringsnorm genererar en utbyggnad enligt detaljplanen ett behov av totalt cirka 140 cykelplatser och 170 bilplatser. 2.4 Teknisk försörjning Planområdet är bebyggt och har de tekniska lösningar som behövs. 5 (9)

6 Dagvattenhantering Planområdet är redan planlagt och fastigheten ligger inom kommunalt verksamhetsområde för dagvatten. De anläggningar som behövs finns. Avfallshantering Avfallsriktlinjer ska tillämpas enligt aktuell renhållningsordning för Helsingborgs stad. 2.5 Fastighetsindelning och administrativa bestämmelser Planområdet omfattar hela Hillebarden 2. Fastighetsindelning och administrativa bestämmelser PBL 4 kap KH1 Kontor och handel. Ej livsmedel 5 3 Generella bestämmelser som gäller inom hela planområdet: Genomförandetiden är 5 år från den dag planen vinner laga kraft. 21 Genomförandetid Genomförandetiden är 5 år från den dag ändringen av detaljplanen vinner laga kraft. 6 (9)

7 3 Konsekvenser 3.1 Bedömning av miljöpåverkan Stadsbyggnadsförvaltningen bedömer, med vägledning av förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar, att planens genomförande inte kan antas medföra en sådan betydande miljöpåverkan som avses i 4 kap 34 plan och bygglagen respektive 6 kap 11 miljöbalken. En miljöbedömning med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning behöver därmed inte genomföras. Konsekvenserna av planförslaget utreds och beskrivs i denna konsekvensbeskrivning. Sammantaget kan konsekvenserna av planens genomförande inte antas medföra betydande miljöpåverkan. 3.2 Miljö, hälsa och säkerhet Risker Planområdet ligger inom uppmärksamhetsområde för farligt godstransport på väg men även skyddsavstånd för Seveso objekt. Ett rekommenderat minsta avstånd mellan bebyggelse för sällanköpshandel och led för farligt gods är 30 m enligt RIKTSAM(Riktlinjer församhällsplanering, 2007:06). Detta avstånd hålls för denna byggrätt. För kontor i flera plan krävs ett avstånd på 150 meter eller riskreducerande åtgärder på byggnaderna. 3.3 Natur- och kulturmiljö Landskapsbild Planändringen bidrar till att efterfrågad yta för handel och kontor i området tillgodoses i ett strategiskt läge med god kollektivtrafik. 3.4 Planens genomförande Fastighetsrättsliga konsekvenser Ingen fastighetsbildning krävs för planens genomförande Övriga upplysningar Om fornlämningar påträffas vid markarbeten ska entreprenören omedelbart avbryta arbetet och meddela Länsstyrelsen, i enlighet med 2 kap 10 kulturmiljölagen. 7 (9)

8 4 Planeringsförutsättningar 4.1 Bakgrund och organisation Bakgrund till planändringen Ansökan inkom den 12 maj Beslut i ärendet Beslut om planuppdrag togs i stadsbyggnadsnämnden den 19 oktober Planområdet Planområdet ligger inom stadsdelen Berga och avgränsas av Brohults trafikplats i nordöst, Christinelundsvägen i norr, Garnisonsgatan i väster, fastigheten Hillebarden 3 i söder och Ängelholmsleden i öster. Området omfattar hela fastigheten Hillebarden 2 som är 6307m 2. Markägoförhållanden Fastigheten Hillebarden 2 är i privat ägo. Markanvändning Området används idag för försäljning av kontorsmöbler och kontor. Historik Berga industriområde planlades och bebyggdes i början av 1980 talet, i samband med planläggningen av länsväg 111. Det aktuella planområdet planlades ursprungligen för industriändamål och del som parkmark. År 1996 upprättades den nu gällande detaljplanen som även innehåller användningen kontor. Området har mer och mer övergått från industriområde till område för handel och verksamheter. Bebyggelse Planområdet är bebyggt med en byggnad i ett plan som används av ett möbelföretag. 8 (9)

9 Trafik Planområdet har in och utfart till Garnisonsgatan. Teknisk försörjning Planområdet är bebyggt och har de tekniska anslutningar som krävs. Arkeologi Inom planområdet finns inga kända fornlämningar. Geotekniska förhållanden Planområdet ligger mitt i mellan avrinningsområde Vege å och Helsingborg. När större del av byggrätten utnyttjas ökar översvämningsrisken. En stor del av dagvattnet som samlas på fastigheten kommer troligen även från trafikplatsen norr om planområdet. 4.3 Tidigare kommunala ställningstaganden Stadsplan 2017 Planområdet ligger inom område där stadsplanen vill utveckla, förtäta och förstärka befintlig markanvändning. Detaljplaner För planområdet gäller detaljplan för Hillebarden 2 med mera (1283K 14596), vilken redovisar Industri och kontorsändamål. Genomförandetiden för gällande detaljplan har gått ut. Parkeringsnorm Nuvarande parkeringsnorm i Helsingborgs stad, antagen av kommunfullmäktige 2016, omfattar parkeringsnorm för cykel och bil avseende bostäder och olika verksamheter inom fyra olika zoner. Parkeringsnormen utgör ett lägsta behov vid exploatering. Det faktiska kravet på antal parkeringsplatser och utformning av dessa bestäms i samband med bygglovet. Det aktuella planområdet ligger inom zon 3, för vilken gällande parkeringsnorm framgår nedan. Parkeringsnorm för cykel Parkeringsnorm för bil Antal cykelplatser/1000 m 2 BTA Antal bilplatser/1000 m 2 BTA Kontor Handel 26 Övrigt PM Klimatanpassning, antagen av kommunfullmäktige 25 april Dagvattenplan för Helsingborgs stad, antagen av stadsbyggnadsnämnden 19 november STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Björn Bensdorp Redestam planchef Lena Gottschalk plantekniker 9 (9)

10

11

12

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Ankarstocken 4 Hittarp, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 9 december 2016 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 19 februari 2016 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Dnr: 642/2017 Upprättad 20 oktober 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (akt 1283K-15703) genom upphävande för fastigheten Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Helsingborgs stad

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Detaljplan för del av fastigheten Motorn 10 med flera Olympia, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 27 september 2016 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE

ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Kattarp 12:11 m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 oktober 2015 ENKELT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG månad

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 mars 2016 STANDARD FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Ramlösa Hälsobrunn mm

Ramlösa Hälsobrunn mm Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av stadsplan (1283K-10684) för Ramlösa Hälsobrunn mm Ramlösa, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 3 augusti 2017 FÖRENKLAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Masten, Norr, Helsingborg

Masten, Norr, Helsingborg Dnr: 371/2017 Ändring av detaljplan för del av kvarteret Masten, Norr, Helsingborg Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 14 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Kretsloppet 1, Mörarp

Kretsloppet 1, Mörarp Dnr:01064/2018 Upprättad 4 december 2018 Upphävande av detaljplan (1283K-13614) för Kretsloppet 1, Mörarp Helsingborgs stad VASATORPS GOLFBANA MÖRARP Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 4 december

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av

Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av 2017 Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av Svensgårdsområdet, fastigheten Edeforsen 1 med flera, Ödåkra, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 8 augusti 2017

Läs mer

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad Dnr: 813/2016 22 juni 2017 Ändring av stadsplan (1283K-6204) för Kvarteren Laxen m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 22 juni 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Antagen

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-7564) fastställd som stadsplan för del av Bergaområdet

Ändring av detaljplan (1283K-7564) fastställd som stadsplan för del av Bergaområdet Dnr:710/2018 Upprättad 8 augusti 2018 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (1283K-7564) fastställd som stadsplan för del av Bergaområdet avseende upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att pröva möjlighet

Läs mer

Hilldegard 5 med flera

Hilldegard 5 med flera Upprättad 30 maj 2016 Detaljplan för fastigheten Hilldegard 5 med flera Sofieberg, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 30 maj 2016 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Samråd. Antagen av. "DAG månad ÅR" Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014

Samråd. Antagen av. DAG månad ÅR Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014 Upprättadd 19 november 2014 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Tillägg till detaljplan (akt 1283K-16036) för del av fastigheten RYA 1:30, RYDEBÄCK Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-7564) för del av Bergaområdet (Musköten 9 och 15), Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen är att upphäva tomtindelningarna

Läs mer

Fleninge 24:32 m fl, Fleninge

Fleninge 24:32 m fl, Fleninge Ändring av detaljplan (1283K-16437) för del av fastigheten Fleninge 24:32 m fl, Fleninge Helsingborgs stad Planområdets läge i kommunen Planbeskrivning Upprättad den 7 januari 2019 FÖRENKLAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Väla 7:4 med flera Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra vidare utveckling av Väla

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2013-00346 ÄDp 5375 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö INLEDNING Då planförslaget

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-12709) för fastigheten Grottekvarnen 1, Raus Södra, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Upprättad 3 april 2016 Detaljplan för fastigheten Ankarstocken 4 Hittarp, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 3 april 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-15840) för del av fastigheten Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av

Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av 2017 Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av Svensgårdsområdet, fastigheten Edeforsen 1 med flera, Ödåkra, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 oktober 2017

Läs mer

Vångagärdet 20, Råå. Planbeskrivning. Samrådshandling. Detaljplan för fastigheten. Helsingborgs stad. Planområdets läge

Vångagärdet 20, Råå. Planbeskrivning. Samrådshandling. Detaljplan för fastigheten. Helsingborgs stad. Planområdets läge Detaljplan för fastigheten Vångagärdet 20, Råå Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 12 februari 2015 ENKELT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00169 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET

Läs mer

Samson 17, Tågaborg. Planbeskrivning. Samrådshandling. Detaljplan för fastigheten. Helsingborgs stad

Samson 17, Tågaborg. Planbeskrivning. Samrådshandling. Detaljplan för fastigheten. Helsingborgs stad Dnr:566/2016 Upprättad Detaljplan för fastigheten Samson 17, Tågaborg Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Sleipner 3, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att komplettera befintlig

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K och 1283K-17341) för del av fastigheten. Beslut om samråd av stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR"

Ändring av detaljplan (1283K och 1283K-17341) för del av fastigheten. Beslut om samråd av stadsbyggnadsnämnden DAG månad ÅR Ändring av detaljplan (1283K-15869 och 1283K-17341) för del av fastigheten Söder 1:10, Söder, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 12 juli 2019 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334, KROKOMSPORTEN KROKOMS KOMMUN

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334, KROKOMSPORTEN KROKOMS KOMMUN Antagandehandling PLANBESKRIVNING Följande gäller inom området för planändringen: Underliggande detaljplan, Detaljplan för del av Kälen 5:1 och 5:5 m fl, KROKOMSPORTEN, Krokoms kommun, antagen 2000-06-27,

Läs mer

BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN

BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN FASTIGHETEN ÖDÅKRA 4:4, M FL ÖDÅKRA, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr 01238/2010 BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN SÖKANDE Mark och exploateringsenheten, Helsingborgs stad. SYFTE Detaljplanen syftar till

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande.

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande. Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP Halvorstorp TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Plankontoret Upprättad i oktober 2014 ANTAGEN

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Kärnan mellersta 1 och 9, Centrum, Underlag för planuppdrag

Kärnan mellersta 1 och 9, Centrum, Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Kärnan mellersta 1 och 9, Centrum, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att bekräfta pågående användning

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet:

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet: SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Stanstorp 1:168 Valhallavägen i Staffanstorp, Staffanstorps kommun TILLÄGG till PLANBESKRIVNING och BESTÄMMELSER Staffanstorps kommun Tillägg till

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Gäddan 15, Tågaborg N Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att, genom en ändring

Läs mer

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö datum 2013-12-12 diarienummer 2013-00307 Dp 5318 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Dnr:1793/2013 Upprättat den 21 juli 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för kv. Oljan

Detaljplan för kv. Oljan 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-03-15 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Detaljplan för kv. Oljan Diarienummer: SBN-2015-00193 Fastighet: Oljan 1 Sammanfattning av ärendet Ägaren har ansökt

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning. Dnr: 2019/361

Plan- och genomförandebeskrivning. Dnr: 2019/361 o KommunGIS juli 8, 2019 Dnr: 2019/361 Plan- och genomförandebeskrivning Credits not available. 5 0 5 10 15 20 25 30 35 40 1:500 Ändring av Detaljplan för Tallåsens stugområde, Tvååkers-Ås 1:17 m fl. Samrådshandling,

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Granskningshandling April 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Pålsjö 1:1, Pålsjöbaden

Pålsjö 1:1, Pålsjöbaden Ändring av detaljplan (1283K-15840) för del av fastigheten Pålsjö 1:1, Pålsjöbaden Helsingborgs stad PLANOMRÅDET KNUTPUNKTEN Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 21 juni 2016 BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje 2015-00193-214 Upprättad 2016-11-17 GRANSKNINGSHANDLING Planen hanteras enligt PBL 2010:900, i dess lydelse

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00223 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 &

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning och behovsbedömning Upprättad: 2017-01-09

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Frötuna 1 m fl, Laröd

Frötuna 1 m fl, Laröd Detaljplan för fastigheten Frötuna 1 m fl, Laröd Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 7 mars 2016 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE av stadsbyggnadsnämnden den "DAG månad ÅR" Beslut om

Läs mer

Ändring av detaljplan i Garnisonen genom tillägg till DP 1395 (Elitloppet 1) Planbeskrivning & behovsbedömning Dnr.

Ändring av detaljplan i Garnisonen genom tillägg till DP 1395 (Elitloppet 1) Planbeskrivning & behovsbedömning Dnr. Ändring av detaljplan i Garnisonen genom tillägg till DP 1395 (Elitloppet 1) Planbeskrivning & behovsbedömning 2015-11-26 Dnr. Sbn 2013-156 Handlingar & planprocessen Planhandlingarna består av: Detaljplanekarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning och behovsbedömning Upprättad 2016-04-11 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Gantofta 1:7 m fl Gantofta, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra en idrottshall

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ale kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSHANDLING Standardförfarande 2018-09-28 Handlingar Ändring av detaljplan 474 (denna handling),

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN 474, ÄNDRING AVSEENDE VÅRDÄNDAMÅL INOM SVENSTORP 1:173. Ale kommun, Västra Götalands län

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN 474, ÄNDRING AVSEENDE VÅRDÄNDAMÅL INOM SVENSTORP 1:173. Ale kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN 474, ÄNDRING AVSEENDE VÅRDÄNDAMÅL INOM SVENSTORP 1:173 Bilaga till Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER I SVENSTORP Svenstorp 1:3, 1:5, 1:15, 1:16, 1:30 m.fl. upprättad 2011-03-17

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. RATTEN, m.fl i Bromölla, Bromölla kommun PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ALLMÄNT Handlingar Plankarta med förslag till planbestämmelser Plan- och genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Oden 1 med flera, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med planändringen är att pröva möjligheten till förtätning

Läs mer

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun P2018/ (7)

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun P2018/ (7) P2018/7 Ärendenummer 2017 B0418 2018-05-30 1(7) Miljö- och byggförvaltningen Oleksandra Polupan oleksandra.polupan@almhult.se Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun PÄ 15/2016 Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING Upphävande av detaljplan för

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret. PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m Vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret. PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m Vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m Vid Gröndalsvägen i Södertälje 2015-00193-214 Upprättad 2016-08-12 Planen hanteras enligt PBL 2010:900, i dess lydelse efter 1 januari

Läs mer