DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN DOMSTEN 62:145, DOMSTEN, HELSINGBORGS STAD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN DOMSTEN 62:145, DOMSTEN, HELSINGBORGS STAD"

Transkript

1 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN DOMSTEN 62:145, DOMSTEN, HELSINGBORGS STAD Upprättad den 17 december 2012 NORMALT PLANFÖRFARANDE Antagen av kommunfullmäktige. Laga kraft.. Genomförandetid t o m Dnr 1581/2012 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

2

3 1(15) Dnr 1581/2012 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN Domsten 62:145 M FL Domsten, HELSINGBORGS STAD PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen redovisas på: denna planbeskrivning med genomförandebeskrivning detaljplanekarta med planbestämmelser och illustrationer Detaljplan upprättas i enlighet med Plan- och bygglag 2010:900 SYFTE Detaljplanen upprättas i syfte att modernisera användningen av ett antal sjöbodar, möjliggöra uppförandet av en mindre, gemensam bastu samt för att bevara ett av Skånelinjens kulsprutevärn. BAKGRUND Stadsbyggnadsnämnden har den 23 oktober 2012 ( 402) beslutat att ge stadsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att ta fram ett förslag på detaljplan för aktuellt område. Vid Norra Bryggan i Domsten ligger ett antal mindre sjöbodar. De har beteckningen sjöviste, Ts, i gällande detaljplan och används som förråd för fiske- och båttillbehör. Planändringen är föranledd av en önskan att modernisera användningen av sjöbodarna till att omfatta även rekreations- och fritidsaktiviteter. Bedömning av miljöpåverkan Stadsbyggnadsförvaltningen har bedömt att planens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan enligt 4 kap 34 eller 6 kap miljöbalken varför miljöbedömning med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning inte behöver genomföras (se vidare under rubriken Konsekvenser).

4 2(15) Dnr 1581/2012 PLANOMRÅDETS FÖRUTSÄTTNINGAR Läge och avgränsning DOMSTEN HELSINGBORG Domstens läge på kartan. Planområdet, som utgör en del av stranden i norra delen av Domsten, är beläget cirka 15 km från centrala Helsingborg och cirka 2 km från gränsen till Höganäs kommun. Planområdet ligger på en utskjutande del av stranden norr om Domstens hamn, i förlängningen av Peter Svenssons väg. I öster avgränsas det aktuella området av den väg som heter Norra stranden. På andra sidan vägen ligger privata fastigheter bebyggda med friliggande småhus. I övriga väderstreck omges planområdet av strandmark med havet i väster och söder.

5 3(15) Dnr 1581/2012 Planområdet avgränsat i rött. För exakt avgränsning hänvisas till plankartan. Foto 2012 För exakt avgränsning hänvisas till plankartan. Planområdet omfattar cirka 0,5 hektar. Markägare I planområdet ingår del av fastigheten Domsten 62:145. Hela planområdet ägs av Helsingborgs stad Angränsande fastigheter öster om Norra Stranden är privatägda. Beskrivning av området Bebyggelse Området är bebyggt med åtta mindre sjöbodar, varav fyra stycken står tätt tillsammans. Sjöbodarna är uppförda med fasad i stående träpanel med varierande färgsättning och med tak i lätta material så som fibercement (Eternit) eller papp. Sjöbodarnas storlek skiftar från 4 kvadratmeter till 25 kvadratmeter. Även höjden hos sjöbodarna varierar kraftigt från 2 meter till cirka 4 meter i nockhöjd för den största sjöboden. Den totala byggnadsarean för samtliga sjöbodar uppgår till 87 kvadratmeter.

6 4(15) Dnr 1581/2012 Sjöbodarna sett från nordväst. Foto 2013 I anslutning till sjöbodarna finns en yta för skötsel av fiskenät och en lekplats. Inom det aktuella planområdet finns ett kulsprutevärn från Skånelinjen, en del av Sveriges försvarslinje, uppfört under andra världskriget. Värnet ingår i Beredskapsmuseets museala del. Direkt angränsande, på östra sidan om Norra Stranden utgörs bebyggelsen av friliggande småhus med varierande ålder och utformning. Angränsande till planområdet finns en brygga. Grönområden Planområdet utgörs av strandmark, till största del bevuxen med gräs och buskvegetation, främst vresros (rosa rugosa). Inom det gräsbevuxna området återfinns en del sandblottor. Huvuddelen av planområdet utgörs av en i det närmaste plan yta. Närmast havet, utanför planområdet utgörs stranden av stenig sand. Höjdkurvorna markerade med orange färg.

7 5(15) Dnr 1581/2012 Trafik Området nås från Norra Stranden, en liten lokalgata som löper parallellt med havet i norra Domsten. Historik Domsten omnämns första gången 1575 i samband med att tegel till Kronborgs slott skeppades från Dompsthenen. Hela det tidiga samhället kretsade kring godset Kulla-Gunnarstorp och det var inte förrän under början av 1900-talet som torparna fick möjlighet att friköpa husen från godset. Marken kunde dock inte friköpas förrän 1925, i enlighet med ensittarlagen. För sin försörjning var domstensborna beroende av såväl jordbruk som fiske men även sjöfart kom att bli en betydande näring. Stranden vid Norra Bryggan har historiskt använts för både fiske och sjöfart. Eftersom området ligger delvis skyddat av Domstens rev uppfördes här, under början av 1900-talet, Domstens första fasta anläggning för sjöfart. Hamnen kom trots detta att så småningom anläggas på sin nuvarande plats, cirka 500 söder om planområdet. Vid Norra Bryggan återfinns ett av Skånelinjens kulsprutevärn, värn 735, uppfört under beredskapstiden. (För beskrivning av det aktuella värnet se vidare under rubriken Kulturmiljö.) Värnet utgör första linjen av tre planerade försvarslinjer. Det var endast på den här delen av Skånelinjen som alla tre linjerna uppfördes. Skånelinjen var en 50 mil lång försvarslinje som löpte längs den skånska kusten från Båstad till Vieryd i Blekinge. Ofta kallas Skånelinjen Per Albin-linjen efter den dåvarande statsministern, Per Albin Hansson. Försvarslinjen byggdes under den första halvan av andra världskriget och bestod av bland annat 1063 kustvärn, stridsvagnshinder, skyddsrum med mera. På vissa ställen, till exempel i Helsingborg, byggdes ett inre stadsförsvarssystem. I Helsingborg byggdes även en bakre försvarsanläggning. Ett antal större skyddsrum avsedda för reservtrupper och sambandsplatser ingår också i Skånelinjen. Skånelinjen ingick i Sveriges försvarslinje fram till 1990-talet, då den började avvecklas. Den ingår inte längre i Försvarsmaktens ansvarsområde och många värn är idag rivna eller igenfyllda. Kulturmiljö Sjöbodarna på stranden vid Norra Bryggan är karakteristiska i sitt utförande. De är uppförda som enkla byggnader med stående träpanel och taktäckning av lätta material såsom papp och fibercement. De har varierande storlek, höjd och färgsättning och utgör en synlig påminnelse om den långa tradition av fiske och sjöfart som finns i Domsten. Även själva platsen är viktig för kulturmiljön då området användes för sjöfart långt innan Domsten fick sin hamn.

8 6(15) Dnr 1581/2012 Kulsprutevärn 735 byggdes 1940 och är av värntyp 3. Dessa värn var enkla och byggdes i stor hast efter krigsutbrottet 1 september Totalt byggdes 105 värn av den här typen. Värn 735 är byggt för 7 personer, väggarna och taket är 1,1 meter tjocka och består av betong. Invändigt är taket klätt med 3 mm tjock stålplåt. Värnet var konstruerat för att stå emot kraftig beskjutning och flygbombning. Värn 735, foto 2013 Värnet utrustades även med en observationshuv, avsedd att bemannas av en person. Huven var utrustad med ett talrör för förbindelse med de övriga soldaterna. Värnet har dubbla skjutöppningar, så kallade embrassyrer, för kulsprutor. Värn 735 skyddade ett angränsande pansarvärnskanonvärn i hamnen i Domsten, värn 733a. Värn 735 förvaltas av Beredskapsmuseet och visas i museesyfte. På grund av detta har värnet försetts med en ny ingångslucka. Arkeologi Planområdet berörs inte av några kända fornlämningar. Påträffas fornlämningar i samband med markarbeten skall dessa, i enlighet med 2 kap 10 lagen om kulturminnen m m, omedelbart avbrytas och Länsstyrelsen underrättas. Fornlämningar kan synas som härdrester, stenpackningar eller mörka färgningar i jorden. Geoteknik Norra Stranden ligger inom ett uppmärksamhetsområde för erosion, ras och skred med en erosionszon på 40 meter. Teknisk försörjning Färskvatten, avlopp och el finns i anslutning till planområdet. I området finns en mindre pumpstation.

9 Tidigare ställningstaganden Översiktsplan 7(15) Dnr 1581/2012 I Helsingborgs översiktsplan, ÖP 2010, antagen av kommunfullmäktige den 18 maj 2010, redovisas Domsten som by där en utveckling kan ske med hänsyn till god kollektivtrafik. Några särskilda ställningstaganden finns inte avseende det specifika området. Riksintressen Området omfattas av riksintresse för kustzon, enligt 4 kap 4 Miljöbalken, riksintresse för kulturmiljö M:K7 Kulla-Gunnarstorp mm, enligt 3 kap 6 Miljöbalken Vattnet utanför planområdet omfattas av riksintresse för friluftsliv M:F1 Kullaberg, enligt 3 kap 6 Miljöbalken. Planförslaget bedöms inte orsaka skada på riksintressena. Strandskydd Planområdet omfattas inte av strandskydd idag. Enligt 7 kap 18 g Miljöbalken gäller i fråga om strandskydd att strandskyddet åter gäller om en detaljplan bland annat ersätts med en ny detaljplan för ett område. Syftet med att återinföra strandskyddet är att aktualisera strandskyddsfrågan och pröva denna på nytt inför planläggningen. Detaljplaner För det aktuella området gäller Stadsplan för Domsten 62:145 (12353) som vann laga kraft den 5 maj Planen saknar genomförandetid. Planen anger det aktuella området som område för sjövisteändamål. En cirka 6 meter bred remsa längs vägen får inte bebyggas, i övrigt får ny bebyggelse uppföras om så prövas lämpligt. Bostäder får inte anordnas.

10 Utsnitt från gällande detaljplan. 8(15) Dnr 1581/2012 I angränsande kvarter får bostäder uppföras upp till två våningar med en byggnadshöjd på 3,5 meter. Stranden har planbestämmelse park eller plantering och vattnet utanför är planlagt som Vb, vattenområde för bryggor. Planprogram För planområdet har ett planprogram upprättats och godkänts av stadsbyggnadsnämnden den 9 juni Planprogrammets syfte är att klargöra förutsättningar och ange riktlinjer för kommande utbyggnad av nya bostäder i Domsten. Det finns inga särskilda ställningstagande gällande det nu aktuella området. Bevarandeprogram För området gäller Domstens bevarandeprogram antaget av kommunfullmäktige den 24 januari I bevarandeprogrammet pekas det aktuella planområdet ut som ett särskilt värdefullt område. De kulturhistoriska värdena har i samband med planarbetet konkretiserats och utgörs av platsens småskaliga bebyggelse kopplat till fiske och sjöfart. Värdena är också knutna till fiskets långa kontinuitet och den historiska kopplingen mellan fiskeläget Domsten och Kulla- Gunnarstorps gods. Naturvårdsprogram I naturvårdsplan 1992 betecknas Domsten som ekologiskt särskilt känsligt, marken är betecknad som värdefullt odlingslandskap. Fastighetsplan, tomtindelning Planområdet omfattas inte av någon fastighetsplan. Övriga beslut Området angränsar till Grollegrunds naturreservat, ett marint reservat utanför Domsten. Området stäcker sig från de grunda, sandiga bottnarna ner till de djupa mjukbottnarna på 45 meters djup. Inom området råder, med stöd av 7 kap 30 Miljöbalken, restriktioner gällande bland annat ankring, insamlandet av djur och växter, med undantag av fiske (trålfiske är förbjudet), orsaka någon form av utsläpp, anordna tävlingar för motordrivna farkoster med mera. PLANENS UTFORMNING Dispositionen i stort Den nu aktuella planen föreslår att det område som tidigare betecknats med sjöviste, Ts ändras till beteckningen N, friluftsliv, ej camping, där igenom möjliggörs uppförandet av en gemensam bastu som komplement till de det befintliga sjöbodarna. En befintlig pumpstation får planbestämmelse teknisk anläggning, E.

11 9(15) Dnr 1581/2012

12 10(15) Dnr 1581/2012 Bebyggelsen Friluftsliv Området är idag bebyggt med sjöbodar och får även i fortsättningen bebyggas med byggnader för fiske och sjöfart. Även mindre byggnader för rekreation och friluftsliv blir tillåtna. Den sammanlagda byggnadsarean för sjöbodarna är i dag 87 kvm. I det aktuella planförslaget utökas den totala byggnadsarean, inom område betecknat med N, till 110 kvm, max 25 kvadratmeter per enhet. Byggnader under 10 kvadratmeter bygglovsbefrias medan större byggnader kräver bygglov. Anmälningsplikt råder dock även för bygglovsbefriade byggnader. Total yta för bebyggelse är 110 kvadratmeter. Detta omfattar både bygglovspliktiga och icke bygglovspliktiga byggnader. Ingen ytterligare hårdgöring är tillåten. Trädäck och likande anläggningar är inte tillåtna. Förslag på utformning av en mindre, gemensam bastu Byggnader ska utformas som enklare fiskebodar med fasad i träpanel och sadeleller pulpettak av papp- eller fibercement. Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse Ett värn från Skånenlinjen förses med rivningsförbud, q. Grönområden Grönområden Stranden planläggs som Natur, strand. Strandskyddet föreslås återupphävas på den del som av hävd har använts för sjöbodarna. (Se vidare under rubriken Konsekvenser.) Trafik Biltrafik Ingen förändring i trafiksystemet krävs för den aktuella planläggningen.

13 Teknisk försörjning 11(15) Dnr 1581/2012 Dagvatten Den aktuella planändringen förväntas inte öka dagvattenmängden märkbart då den yta som blir möjlig att bebygga endast ökar från dagens 87 kvadratmeter till 110 kvadratmeter. Ingen möjlighet för ytterligare hårdgöring tillåts enligt förslaget. Vatten och avlopp Erforderliga anläggningar för vatten och avlopp finns i anslutning till planområde. Elnät Erforderliga tekniska lösningar finns i anslutning till planområdet. KONSEKVENSER Bedömning av miljöpåverkan Stadsbyggnadsförvaltningen har bedömt att planens genomförande inte kan antas medföra en sådan betydande miljöpåverkan som avses i 4 kap 34 PBL respektive 6 kap Miljöbalken. Bedömningen har gjorts utifrån planförslagets innehåll, typen av påverkan och områdets egenskaper i enlighet med 4 förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar (MKB-fo), samt bilagorna 2 och 4 till samma förordning. Miljöbedömning med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning behöver därför inte genomföras. Bedömningen grundar sig på att det handlar om redan befintlig bebyggelse och att planen endast tillåter ny bebyggelse i mycket begränsad omfattning. Planen tillåter inte bostäder eller verksamhet samt försvårar inte strandens allemansrättsliga tillgänglighet. Mark, luft och vatten Miljökvalitetsnormer för utomhusluft Miljökvalitetsnormer för utomhusluft syftar till att skydda människors hälsa och miljön. Gällande miljökvalitetsnormer enligt svensk författningssamling (SFS 2010:477) avser halterna i utomhusluft av kvävedioxid (NOB2B), svaveldioxid (SOB2B), bly, partiklar (PM10), kolmonoxid (CO), bensen och ozon (OB3B). Enligt Helsingborgs översiktsplan, ÖP 2010, som är antagen av kommunfullmäktige den 18 maj 2010 föreligger ingen risk för överskridande av miljökvalitetsnormernas värden i närheten av planområdet. Den föreslagna planen bedöms inte påverka miljökvalitetsnormerna för luft då planförslaget inte medför någon betydande förändring från dagens användning. Miljökvalitetsnormer för vattenförekomster Syftet med miljökvalitetsnormerna för vattenförekomster (ytvatten, grundvatten och skyddade områden) är att tillståndet i våra vatten inte ska försämras och att alla vatten ska uppnå en bestämd miljökvalitet. För Norra Öresunds kustvatten gäller att statusen bedöms som måttlig med risk att god ekologisk status inte uppnås 2015 främst på grund av övergödning. Det aktuella planförslaget bedöms

14 12(15) Dnr 1581/2012 inte påverka miljökvalitetsnormerna för vatten, då planförändringen inte innebär bostäder eller verksamheter och inte heller medför någon betydande förändring från dagens användning. Hälsa och säkerhet Vägtrafikbuller Markerat i mörkgrönt; vägtrafik, dygnsmedelvärde dba. Markerat i ljusgrönt; vägtrafik, dygnsmedelvärde dba. Riksdagen antog riktvärden för buller 1996/97:53 och för rekreationsområden gäller Naturvårdsverkets riktvärden för buller från vägar och järnvägar, som anger ekvivalentvärde för vardagsmedeldygn till 55 dba. För det aktuella området anger Helsingborgs stads bullerkartering från 2011 ekvivalentvärde dba vilket innebär att Naturvårdsverkets riktvärden innehålls. Risker Vid rivning av byggnad med asbesthaltig fibercement (Eternit) ska skyddsföreskrifter följas. För yrkesmässig rivning gäller Arbetsmiljöverkets bestämmelser för asbest (AFS 2006:1). Asbetshaltigt avfall klassas alltid som farligt avfall. Natur- och kulturmiljön Den aktuella planläggningen bedöms inte inverka negativt på naturmiljön, då planändringen endast tillåter ny byggnation i mindre omfattning. Kulturmiljö Det aktuella planförslaget bidrar till att bevara och stärka kulturmiljön på platsen. Traditionellt har platsen varit en samlingsplats med betoning på vatten och havsbruk. Då fisket varit sammanbindande men sedermera förlorat yrkesmässiga utövare, bidrar utökat bruk av platsen till att levandegöra densamma. Värn 735 får i planen skyddsbestämmelser och bevaras därigenom som en viktig del av 1900-talets historia. Strandskydd Planområdet omfattas inte av strandskydd idag. Enligt 7 kap 18 g miljöbalken gäller i fråga om strandskydd att strandskyddet återinträder om en detaljplan er-

15 13(15) Dnr 1581/2012 sätts med en ny detaljplan för ett område. Syftet med att återinföra strandskyddet är att aktualisera strandskyddsfrågan och pröva denna på nytt inför planläggningen. Stadsbyggnadsförvaltningen menar att det föreligger särskilda skäl för att upphäva strandskyddet på platsen. Platsen är i dag i anspråkstagen av sjöbodar och har varit så under lång tid. Platsen är utpekad i Domstens bevarandeprogram som ett särskilt viktigt område. I traditionen kring sjöbodar ingår själva användandet av platsen som får räknas som lika viktig som byggnaderna i sig. Då byggnaderna är enkla och inte konstruerade för att stå emot stormar och hårt väder ingår att dessa rivs och återuppförs kontinuerlig. För att underlätta återuppförandet av byggnaderna anser Stadsbyggnadsförvaltningen att det är rimligt att platsen återigen undantas från strandskyddsreglerna. För att möjliggöra fortsatt användning av platsen kan det ses som naturligt att bestämmelsen för användning ändras till friluftsliv då fiske och sjöfart inte längre utgör utkomst för dagens domstensbor utan endast är en sysselsättning kopplat till friluftslivet. Då ingen hårdgöring av marken får göras inom området eller några trädäck eller liknande får uppföras kan inte marken tas i anspråk för mer än den yta som själva sjöboden upptar. Den totala ytan som kan tas i anspråk kan öka från dagen 87 kvadratmeter till 110 kvadratmeter och ingår i den yta som tidigare var undantagen från strandskyddet. I den gällande planen reglerades inte den totala byggnadsarean. Skyddet för allmänhetens tillgång till stranden inom det område som föreslås undantas från strandskyddsreglerna kan anses stärkas i och med planens genomförande. Område där strandskydd föreslås återupphävas. För exakt avgränsning hänvisa till plankartan.

16 Sociala konsekvenser 14(15) Dnr 1581/2012 En plats för sjöbodar har av tradition varit en samlingsplats och en träffpunkt så väl som en plats för fiske och sjöfart. Att utveckla en sådan plats till en modernare användning och möjliggöra en gemensam bastu är positivt för föreningslivet och verkar för att bevarar området som en naturlig mötesplats, vilket stärker platsens ställning både ur ett socialt och ur ett kulturhistoriskt perspektiv. SAMMANFATTNING Planändringen består i att modernisera användningen av ett kulturhistoriskt viktigt område som idag är bebyggt med sjöbodar och möjliggöra uppförandet av en gemensam bastu. I planändringen ingår också att ett värn i Skånelinjen får skyddsbestämmelser och pekas ut som viktigt för kulturmiljön. Därtill regleras byggnadsarean inom området. Området är i bevarandeprogrammet utpekat som särskilt värdefullt. I den nu aktuella planen har dessa kulturmiljövärden tydliggjorts. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATION Tidplan Planförslaget beräknas vinna laga kraft tredje kvartalet 2014 Genomförandetid Gnomförandetiden är 10 år från det datum planen vinner laga kraft. Huvudmannaskap Kommunen är huvudman för allmänplatsmark FASTIGHETSRÄTT Fastighetsbildning För planens genomförande krävs ingen fastighetsbildning. EKONOMI Planekonomi Planens genomförande kräver inga större investeringar. Arrendeavtal Arrendeavtal tecknas i samband med bygglov.

17 MEDVERKANDE 15(15) Dnr 1581/2012 Helena Taps, biträdande planarkitekt, Bodil Falke, plantekniker. STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Björn Bensdorp-Redestam Planchef Stina Hellman planarkitekt

18 62:145 1 METSPÖET q 4,0 on s s en v S äg v s NATUR te r e P METKROKEN 1 rra No St r n de an e1 4,0 v1 f1 q a Förslag på utformning av bastu Översikt

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(11) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är upphäva gällande tomtindelning för fastigheterna

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT Diarienummer Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2013-09-19 T.O.M. 2013-10-10 Enkelt planförfarande Planområde ÖP SAMRÅD

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Berga 3:1 M FL, MÖRSAREGATAN BERGA INDUSTRIOMRÅDE, HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Berga 3:1 M FL, MÖRSAREGATAN BERGA INDUSTRIOMRÅDE, HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Berga 3:1 M FL, MÖRSAREGATAN BERGA INDUSTRIOMRÅDE, HELSINGBORGS STAD Upprättad den 3 oktober 2013 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden. Laga kraft.. Genomförandetid

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(14) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är att anpassa redan planlagd kvartersmark för fjärrvärmeverk

Läs mer

PLANBESKRIVNING DP 150

PLANBESKRIVNING DP 150 1 (8) PLANBESKRIVNING DP 150 DETALJPLAN FÖR KLOVÖJA 1:3, STORA KALVÖ, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN LAGA KRAFT 2014-07-24 2 (8) DETALJPLAN FÖR KLOVÖJA 1:3, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER 1 Plan och miljökontoret Dnr: 2007-0709-214 ANTAGANDEHANDLING Del av MJÖLKENABBEN 1:4, SIRKÖN TINGSRYDS KOMMUN, KRONOBERGS LÄN BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Forsbacka 1:33 mfl, Forsbacka kraftstation

Forsbacka 1:33 mfl, Forsbacka kraftstation PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-04-28 Antagen av BMN: 2010-06-23 Dnr: 09BMN1175 Laga kraft: 2010-07-21 Handläggare: Thobias Nilsson Forsbacka 1:33 mfl, Forsbacka kraftstation Detaljplan för nytt

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Tänkt lokalisering på stranden i rött 1(17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar...

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN RÖDSPOTTAN 11 TÅGABORG, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr UR 2005-0067 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren den 6 september 2005. Ärendet har avvaktat

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45. Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01

Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45. Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01 Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45 Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01 Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen 8 Tel. 0640-161 00 Fax 0640-161 05 krokoms.kommun@krokom.se

Läs mer

Granskningshandling. 2015-02-09

Granskningshandling. 2015-02-09 1 Granskningshandling. 2015-02-09 Detaljplan för del av Siretorp 9:9 och 9:24 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Handlingar Grundkarta Fastighetsförteckning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) Upprättad 2013-01-18 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Härnö-Solum1:13

Detaljplan för Härnö-Solum1:13 PLANBESKRIVNING SAMRÅD DNR: SAM15-2624-214 2016-05-13 Detaljplan för Härnö-Solum1:13 Härnösands kommun, Västernorrlands län ALLMÄNT Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD BYGGNADSNÄMNDEN LAGA KRAFTBEVIS Datum Dnr 2011-10-17 2011-BN0287 Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD Såvitt här fört diarium, har detta beslut inte

Läs mer

2015-10-29 LAGA KRAFT

2015-10-29 LAGA KRAFT Sid 1 (8) Laga Krafthandling Enkelt planförfarande Dnr: 2006/194 Upprättad: Ändring av detaljplan för Stiby 14:1 m.fl. Grönslätt, Sölvesborgs kommun Syfte och huvuddrag Grönslättområdet regleras idag av

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Start-PM. Ärendet. 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541. Planutskottet. Detaljplan för Västra Bosön

Start-PM. Ärendet. 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541. Planutskottet. Detaljplan för Västra Bosön 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541 Planutskottet Start-PM Detaljplan för Västra Bosön Ärendet Idag finns områdesbestämmelser som omfattar Västra Bosön. Bestämmelsernas syfte är att bevara den kulturhistoriskt

Läs mer

del av STRÖMSTAD 4:25 (ODELSBERGSSKOLAN) PLANBESKRIVNING Detaljplan för STRÖMSTADS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN Antagandehandling 2008-05-27

del av STRÖMSTAD 4:25 (ODELSBERGSSKOLAN) PLANBESKRIVNING Detaljplan för STRÖMSTADS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN Antagandehandling 2008-05-27 Antagen av KF 2008-12-19 Laga kraft 2009-01-15 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av STRÖMSTAD 4:25 (ODELSBERGSSKOLAN) STRÖMSTADS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN Antagandehandling 2008-05-27 WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för del av Väsby 12:102 m fl i Väsby, Höganäs kommun, Skåne län gamla skolan PLANOMRÅDE Hovgårdsgatan

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR AMBJÖRNARP 1:85 M FL AMBJÖRNARP, TRANEMO KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INNEHÅLL I NNEHÅLL... 1 HANDLINGAR... 2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG... 2 FÖRENLIGT MED 3 OCH 5 KAP I MB...

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 1/10

SAMRÅDSHANDLING 1/10 SAMRÅDSHANDLING 1/10 Detaljplan för Del av Siretorp 9:74 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR: grundkarta fastighetsförteckning plankarta med bestämmelser planbeskrivning inkl

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Fritidshus på Ringkallen Nordingrå, Kramfors kommun Upprättad av Palle Sjölander AB 2014-01-16 Ringkalleberget sett från Mädan (nordväst om planområdet) PLANBESKRIVNING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl 1(14) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE FUNÄSDALEN 32:25, m fl HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2009-06-11 REVIDERAD 2010-05-06 Planområdet Planförfattare:

Läs mer

Söbacken 1:17 ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Stenungssunds kommun Västra Götalands län HANDLINGAR

Söbacken 1:17 ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Stenungssunds kommun Västra Götalands län HANDLINGAR 1(9) Detaljplan för Söbacken 1:17 Stenungssunds kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planen hör följande handlingar: - fastighetsförteckning - plankarta

Läs mer

Brygga och bad vid Trinntorp

Brygga och bad vid Trinntorp Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Brygga och bad vid Trinntorp Del av fastigheterna Trinntorp 1:1, Brevik 1:1 och Brevik

Läs mer

planprogram 2012-11-27 Detaljplan för KUNGBÄCK 1:38 m. fl. (Stensvik) Strömstads kommun, Västra Götalands län 1. (12)

planprogram 2012-11-27 Detaljplan för KUNGBÄCK 1:38 m. fl. (Stensvik) Strömstads kommun, Västra Götalands län 1. (12) planprogram --7 Detaljplan för KUNGBÄCK :38 m. fl. (Stensvik) Strömstads kommun, Västra Götalands län. () Innehållsförteckning INLEDNING 3 Bakgrund Planens syfte och huvuddrag PLANDATA 3 Läge, areal och

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län

Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län Diarienummer Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2012-11-01-2012-11-22 Kyrkogården vid Heliga

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Handläggare Patrik Karlsson 0470-436 21 Utlåtande Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Syftet med detaljplanen är att ändra användningen från lägergård till bostadsändamål.

Läs mer

Sagobyn och Kv. Laxen

Sagobyn och Kv. Laxen 1 tillhörande ändring av detaljplan för Sagobyn och Kv. Laxen SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-241 2 Planbeskrivning Inledning Handlingar En planbeskrivning skall underlätta förståelsen för planförslagets

Läs mer

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl.

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl. Samrådshandling 2013-04-19 Rev: Dnr: 0072/06 Plannummer: Mark och Exploateringsenheten Andreas Wingfors Telefon: 0303-73 26 65 Mail: andreas.wingfors@stenungsund.se DETALJPLAN för Bostäder och förskola

Läs mer

Detaljplan för Klövern 5 och del av Västerås 4:90 Gideonsberg, Västerås

Detaljplan för Klövern 5 och del av Västerås 4:90 Gideonsberg, Västerås DP 1783 Detaljplan för Klövern 5 och del av Västerås 4:90 Gideonsberg, Västerås SAMRÅDSTID: 19 November 16 December 2012 Samrådshandling, 2012-11-13, dnr: 2011/112-BN 213 Stadsbyggnadskontoret, Västerås

Läs mer

Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10

Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10 Ändring av detaljplan för Hästnäs 1:1 m fl. HÄSTNÄS FRITIDSOMRÅDE i Arboga kommun, Västmanlands län Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Bönan 4:6, Strandgården

Bönan 4:6, Strandgården PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011-02-03 Antagen av BMN: 2011-03-23 Dnr: 10BMN273 Laga kraft: 2011-04-21 Handläggare: Henry Grew Bönan 4:6, Strandgården Detaljplan för bostadsändamål Gävle kommun,

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2013-10-31 DNR: 13BMN72 HANDLÄGGARE: THOBIAS NILSSON Planbeskrivning Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G NYBRO KOMMUN PLANBESKRIVNING 1(7) Detaljplan för Kv Stinsen i Nybro, Nybro kommun P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: plankarta med bestämmelser

Läs mer

HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse

HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse Bilagor Fastighetsförteckning oktober 2011 Grundkarta DETALJPLAN - UTSTÄLLNINGSHANDLING för Hällekis

Läs mer

Plandata Den aktuella fastigheten Stranden 19:7 är belägen på Hantverkaregatan 8, ca 400 m sydväst om Mora kyrka och omfattar ca 0,1 ha.

Plandata Den aktuella fastigheten Stranden 19:7 är belägen på Hantverkaregatan 8, ca 400 m sydväst om Mora kyrka och omfattar ca 0,1 ha. Granskningshandling Dnr: BN 2014/12 215 Ändring 2 av del av detaljplan S 35 för Stranden 19:7 i Mora kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING januari 2015 Handlingar Planbeskrivning (denna handling), januari

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

PLANUTREDNING FÖR LERBERGET 62:19 ÖSTRA LERBERGET, LERBERGET HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANUTREDNING FÖR LERBERGET 62:19 ÖSTRA LERBERGET, LERBERGET HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2014/36 PLANUTREDNING FÖR LERBERGET 62:19 ÖSTRA LERBERGET, LERBERGET HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Det aktuella utredningsområdet 2014-04-17 FÖRSLAG TILL BESLUT Planavdelningen får i uppdrag att genomföra

Läs mer

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten 2015-02-11 E 45-43 FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten... PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Flygfoto SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-05-05 Antagen av BMN: 2009-05-18 Dnr: 08BMN1317 Laga kraft: Handläggare: Jonas Olsson Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

Del av ARNANÄS 3:2 i Virestad, Älmhults kommun, Kronobergs län

Del av ARNANÄS 3:2 i Virestad, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Del av ARNANÄS 3:2 i Virestad, Älmhults kommun, Kronobergs län Plankarta med översikt Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Utlåtande Behovsbedömning

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV VIRSBO 2:74 M FL., VIRSBO; SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV VIRSBO 2:74 M FL., VIRSBO; SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2014 12 15 Dnr BM 2014.0457 211 Antagen 200X XX XX Laga kraft 200X XX XX Förskolebyggnaden idag DETALJPLAN FÖR DEL AV VIRSBO 2:74 M FL., VIRSBO; SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSTID: 2015

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Dnr: 617/07-315 Hemmeslöv 7:4 i Hemmeslöv, Båstads kommun

Ändring av detaljplan för del av Dnr: 617/07-315 Hemmeslöv 7:4 i Hemmeslöv, Båstads kommun Ändring av detaljplan för del av Dnr: 617/07-315 Hemmeslöv 7:4 i Hemmeslöv, Båstads kommun Plan- och genomförandebeskrivning PLANAVDELNINGEN BÅSTADS KOMMUN 2(6) Ändring av detaljplan för del av Hemmeslöv

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad.

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad. Dp 1801 Illustration Anders Holmberg Arkitekter Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad PLANPROCESSEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Samrådshandling 23 oktober 2014 HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Planbeskrivning med illustrationer Plankarta med

Läs mer

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl VAXHOLMS STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Vår beteckning STAD 2013:KS047 Streckad linje avser programområde Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl Inledning Vaxholms stad är en expansiv kommun och efterfrågan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

Detaljplan för del av Algutsrum 20:10 m fl Brofästet Öland, västra

Detaljplan för del av Algutsrum 20:10 m fl Brofästet Öland, västra Detaljplan för del av Algutsrum 20:10 m fl 1 (17) Detaljplan för del av Algutsrum 20:10 m fl Brofästet Öland, västra Checklistan innehåller frågeställningar som rör Planområdets förutsättningar Omfattas

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

H A N DLI NGAR... 3 P L ANENS S YFTE OCH H UVUDDRAG... 3 F Ö R ENLIGT MED 3 O C H 5 K A P I MB... 4 P L ANDAT A... 4

H A N DLI NGAR... 3 P L ANENS S YFTE OCH H UVUDDRAG... 3 F Ö R ENLIGT MED 3 O C H 5 K A P I MB... 4 P L ANDAT A... 4 DETALJPLANEPROGRAM BOSTÄDER I SLUMSVIK INTILL SÄMSJÖN, DEL AV SLUMSVIK 2:13-24 M FL, MÅNSTAD, DNR: MBN 2007:364 TRANEMO KOMMUN PROGRAMBESKRIVNING INNEHÅLL I NNEHÅLL... 1 H A N DLI NGAR... 3 P L ANENS S

Läs mer

Detaljplan Del av Puoltsa Puoltsa 1:85, Puoltsa 1:4 m.fl Bostad, Turism, Lantbruk

Detaljplan Del av Puoltsa Puoltsa 1:85, Puoltsa 1:4 m.fl Bostad, Turism, Lantbruk Detaljplan Del av Puoltsa Puoltsa 1:85, Puoltsa 1:4 m.fl Bostad, Turism, Lantbruk 1(8) Miljö- och Byggnämnden Kiruna kommun Upprättad i mars 2004 Reviderad juni 2004 PLANBESKRIVNING Handlingar Planens

Läs mer

Vårbo 1:33 UTSTÄLLNINGSHANDLING. Förslag till detaljplan för. Upprättad 11 aug 2011 UTSTÄLLNING 9 juli - 15 augusti 2012

Vårbo 1:33 UTSTÄLLNINGSHANDLING. Förslag till detaljplan för. Upprättad 11 aug 2011 UTSTÄLLNING 9 juli - 15 augusti 2012 UTSTÄLLNINGSHANDLING Förslag till detaljplan för Vårbo 1:33 Normalt planförfarande - gamla PBL Upprättad 11 aug 2011 UTSTÄLLNING 9 juli - 15 augusti 2012 upprättad av K-Konsult Karlskoga på uppdrag av

Läs mer

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING Upprättad av Arkitekt Lars Jansson AB den 22 november 2006 Reviderad den 6 september 2007 samt den 17 april

Läs mer

Detaljplan för Borrby 58:3, 58:5 och del av 46:31 (Borrby camping) Simrishamns kommun Skåne län

Detaljplan för Borrby 58:3, 58:5 och del av 46:31 (Borrby camping) Simrishamns kommun Skåne län Detaljplan för Borrby 58:3, 58:5 och del av 46:31 (Borrby camping) Simrishamns kommun Skåne län PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 2008-03-10 rev 2010-01-13 Detaljplan för Borrby 58:3, 58:5 och del av

Läs mer

Kinnekulle Camping DETALJPLAN. Kinnekulle Camping. Hällekis tätort, Götene kommun

Kinnekulle Camping DETALJPLAN. Kinnekulle Camping. Hällekis tätort, Götene kommun Kinnekulle Camping HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Karta med text från ÖP del 2 Bilagor Fastighetsförteckning dat 2010-02-03 Planen antagen Laga kraft Genomförandetiden

Läs mer

Behovsbedömning för planer och program

Behovsbedömning för planer och program BEHOVSBEDÖMNING 1 (13) Kommunstyrelseförvaltningen Behovsbedömning för planer och program Enligt Plan- och bygglagen (PBL), Miljöbalken (MB) och förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar (1998:905)

Läs mer

PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT ENKELT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Del av Viken 135:28 och del av 52:8 i Viken Höganäs kommun, Skåne län

PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT ENKELT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Del av Viken 135:28 och del av 52:8 i Viken Höganäs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Del av Viken 135:28 och del av 52:8 i Viken Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Plankarta, skala 1:400 med planbestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

SAMRÅD, enkelt planförfarande Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning

SAMRÅD, enkelt planförfarande Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Diarienr 2011/0074 Ändring genom tillägg för detaljplan S8 Björkenäs 1:1 mfl, Söderåkra, Torsås kommun, Kalmar län SAMRÅD, enkelt planförfarande Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Torsås 2012-08-29

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivning

Miljökonsekvensbeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning 2015-03-23 Miljökonsekvensbeskrivning Vallmon 11 m fl Knislinge, Östra Göinge kommun Område där strandskydd upphävs Ny byggrätt, industri Fri pa ssa ge - gån g vä g Inf iltra

Läs mer

Bilaga 1 FÖP Överum. Miljöbedömning av föreslagna utvecklingsområden för bostäder och industri

Bilaga 1 FÖP Överum. Miljöbedömning av föreslagna utvecklingsområden för bostäder och industri Bilaga 1 FÖP Överum Miljöbedömning av föreslagna utvecklingsområden för bostäder och industri UTSTÄLLNINGSUPPLAGA 2015-10-26 Innehåll Översiktskarta... 1 Ögrimsvägen... 2 Östralid... 5 Dalbovägen... 8

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER OCH KONTOR FÄRJAN 2 Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING. Haparanda med Färjan 2. Färjan 2 GRANSKNING PBL 5:18

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER OCH KONTOR FÄRJAN 2 Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING. Haparanda med Färjan 2. Färjan 2 GRANSKNING PBL 5:18 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER OCH KONTOR FÄRJAN 2 Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Haparanda med Färjan 2 1(15) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Avvägning

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala)

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Upprättad 2015-10-13 Antagen av Byggnadsnämnden 2015-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2014-478 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Hässleholms

Läs mer

JUSTERINGSMANNEN OCH SEKRETERAREN

JUSTERINGSMANNEN OCH SEKRETERAREN Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SBN PL 2008/26.318 Dp 4-B-3:1 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljöbeskrivning Detaljplan för JUSTERINGSMANNEN

Läs mer

Planprogram för bostäder inom fastigheterna Sintorp 4:26 och 4:71 i Frillesås

Planprogram för bostäder inom fastigheterna Sintorp 4:26 och 4:71 i Frillesås Planprogram för bostäder inom fastigheterna Sintorp 4:26 och 4:71 i Frillesås Upprättad i april 2013 av planavdelningen Planprogram samrådshandling Samrådstid 4 juni - 15 augusti 2013 P6/13.06 Diarienr:

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3 Detaljplan för SMEDEN 13 Falköpings tätort (SAMRÅDSHANDLING) Riktlinjer för hägnad - Plank, mur, staket, spaljé & pergola 0 INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2 3. FÖRENLIGT MED

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(7) Dnr 01634/203 FASTIGHETEN VASATORP 1:6 HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ägaren till Vasatorps gård inkom den 25 oktober 2013 (reviderad ansökan inkom den 15 januari 2014) med ansökan

Läs mer

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN14/86 Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186 Stavsjö Nyköpings kommun Samrådshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN 14/86 2/11 Planhandlingar Detaljplanen består av

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2013-10-15 Dnr: 2012-0558-203 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STOCKSNÄSOMRÅDET I EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(5) PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Planbeskrivning 2015-12-14. Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3. Dnr 2015.224 211 Antagandehandling

Planbeskrivning 2015-12-14. Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3. Dnr 2015.224 211 Antagandehandling Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-616367 Dnr 2015.224 211 Antagandehandling Foto med bredd:höjd-förhållande1 Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3 Planbeskrivning 2015-12-14 1 1.

Läs mer

Del av Västerås 4:86. Detaljplan för: Vallby, Västerås

Del av Västerås 4:86. Detaljplan för: Vallby, Västerås DP 1781 Detaljplan för: Del av Västerås 4:86 Vallby, Västerås GRANSKNINGSTID: 3 oktober 25 oktober 2013 Granskningshandling, 2013-09-26, dnr: 2011/104-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad PLANPROCESSEN

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-03-16 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-03-16 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-03-16 STANDARDFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för fritidsbebyggelse vid Nabbo omfattade bl.a. delar av fastigheterna Nabbo 1:51 och 2:1 samt Rådmanby 5:4 och 5:5

Läs mer

Naturvårdens intressen

Naturvårdens intressen Naturvårdens intressen I Motala är det alltid nära till naturen. Inom Motala tätort är så mycket som en tredjedel av landarealen grönytor, med skiftande kvalitet och betydelse för boendemiljön och för

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandebeskrivning. DETALJPLAN FÖR Hullarydsvägen i Frinnaryd tätort, Aneby kommun

PLANBESKRIVNING med genomförandebeskrivning. DETALJPLAN FÖR Hullarydsvägen i Frinnaryd tätort, Aneby kommun 2012-02-06 Dnr 2011-0565-214 / 203 Laga kraft 2012-xx-xx PLANBESKRIVNING med genomförandebeskrivning DETALJPLAN FÖR Hullarydsvägen i Frinnaryd tätort, Aneby kommun Upprättad av Aneby kommun, samhällsbyggnadsavdelningen,

Läs mer

Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m fl, Torsås kommun

Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m fl, Torsås kommun Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m fl, Torsås kommun Utsikt mot Nötholmen Samrådshandling 2011-11-22 PLANBESKRIVNING 1 Handlingar Till detaljplanen hör följande handlingar: Miljöbedömning, daterad 2011-11-22

Läs mer

Restaurang vid Granängsvägen

Restaurang vid Granängsvägen LAGA KRAFTHANDLING April 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Restaurang vid Granängsvägen Del av Bollmora 1:94 inom Tyresö

Läs mer

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE SAMRÅDSHANDLING Dnr:2011.0712 315 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397 november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE Storumans Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer