8 Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 RS150077

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "8 Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 RS150077"

Transkript

1 8 Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 RS Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag på hantering av behoven/problemen. Ge aktuell status på beslutsprocessen för olika identifierade behov/problem. Ge en aktuell bild av användandet av investeringsramen utifrån fattade beslut under planperioden. Ge en aktuell bild av aktuella fastighetsfrågor som inte är sluthanterade. Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsen beslutar att Rivning av byggnad 011, 012, 013 och 014 på Löftadalens Folkhögskola ge regionfastigheter i uppdrag att riva byggnad 011, 012, 013 och 014 på Löftadalens Folkhögskola. Takomläggning hus Falkenbergs Vårdenhet ge regionfastigheter i uppdrag att lägga om en del av taket på byggnad på Falkenberg Vårdenhet. Investeringen är beräknad till 3,2 miljoner efter utredning från Investeringen tas från fastlagd ram för fastighetsinvesteringar Samlokalisering av ambulans och sjukresor vid stationerna väster och öster i Halmstad godkänna framtagen förstudie gällande byggnation av en gemensam ambulansstation i Halmstad samt ger Regionfastigheter i uppdrag att genomföra byggnationen enligt framtaget förslag till en utgift om 63 Mkr. Kostnaden tas inom fastlagd investeringsram. Tillskapande av 16 vårdplatser psykiatrisk beroendeavdelning Psykiatrin Halland Varberg godkänna ombyggnad och tillbyggnad för psykiatrisk beroendeavdelning i två byggnader (300654, ) på sjukhusområdet enligt framtaget förslag till en utgift om 11 Mkr. Kostnaden tas inom fastlagd investeringsram.

2 Fortsatt belysningsbyte Halland ge regionfastigheter i uppdrag att utföra fortsatt belysningsbyte i Halland till en utgift om 6 miljoner kr under Investeringen tas av fastlagd investeringsram. Fortsatt utbyte styr- och övervakningscentraler Halland ge regionfastigheter i uppdrag att utföra fortsatt utbyte av styr- och övervakningscentraler i Halland till en utgift om 3,8 Mkr under Investeringen tas av fastlagd investeringsram. Lokalanpassning IT by 151 Halmstad godkänna framtagen förstudie om lokaler för IT i Halmstad samt ger Regionfastigheter i uppdrag att genomföra lokalanpassningen enligt framtaget förslag till en kostnad om 37 Mkr. Utgiften tas inom fastlagd investeringsram. Handlingar Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( )

3 TJÄNSTESKRIVELSE 1(9) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll Datum Diarienummer RS Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att Rivning av byggnad 011, 012, 013 och 014 på Löftadalens Folkhögskola ge regionfastigheter i uppdrag att riva byggnad 011, 012, 013 och 014 på Löftadalens Folkhögskola. Takomläggning hus Falkenbergs Vårdenhet ge regionfastigheter i uppdrag att lägga om en del av taket på byggnad på Falkenberg Vårdenhet. Investeringen är beräknad till 3,2 miljoner efter utredning från Investeringen tas från fastlagd ram för fastighetsinvesteringar Tillskapande av 16 vårdplatser psykiatrisk beroendeavdelning Psykiatrin Halland Varberg godkänna ombyggnad och tillbyggnad för psykiatrisk beroendeavdelning i två byggnader (300654, ) på sjukhusområdet enligt framtaget förslag till en utgift om 11 Mkr. Kostnaden tas inom fastlagd investeringsram. Fortsatt belysningsbyte Halland ge regionfastigheter i uppdrag att utföra fortsatt belysningsbyte i Halland till en utgift om 6 miljoner kr under Investeringen tas av fastlagd investeringsram.

4 2(9) Fortsatt utbyte styr- och övervakningscentraler Halland ge regionfastigheter i uppdrag att utföra fortsatt utbyte av styr- och övervakningscentraler i Halland till en utgift om 3,8 Mkr under Investeringen tas av fastlagd investeringsram. Lokalanpassning IT by 151 Halmstad godkänna framtagen förstudie om lokaler för IT i Halmstad samt ger Regionfastigheter i uppdrag att genomföra lokalanpassningen enligt framtaget förslag till en kostnad om 37 Mkr. Utgiften tas inom fastlagd investeringsram. Syfte Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag på hantering av behoven/problemen. Ge aktuell status på beslutsprocessen för olika identifierade behov/problem. Ge en aktuell bild av användandet av investeringsramen utifrån fattade beslut under planperioden. Ge en aktuell bild av aktuella fastighetsfrågor som inte är sluthanterade. Region Hallands investeringsprocess i fastigheter Behov på förvaltningar lyfts till förvaltningens lokalgrupp. Lösningar på lokalbehov/problem som kräver en investering på upp till 2 mnkr beslutar för fram av förvaltningschef till regionfastigheter. Regionservice FC och RGS AU beslutar löpande enligt Driftsnämndens Regionservice delegationsordning. Driftnämnder upprättar en lokalbehovsinvetering (DNLBI) som skickas in till regionstyrelsen för hantering. Lokalbehovsinventeringen behandlar de stora strategiska behoven alltid utifrån dagens uppdragsbild. Vid enskilda behov, som bedöms kräva en större investering än 2 mnkr, begär driftnämnden att regionstyrelsen ska besluta i frågan. Driftnämndernas lokalbehovsinventeringar bereds tillsammans med annat material till en lokalresursplan (LRP). Detta sker under ledning av fastighetsstrateg i nära sammarbete med förvaltningarna. Vid behov sammankallas Lokalresursgruppen (bestående av förvaltningschefer) t ex vid region övergripande prioriteringar.

5 3(9) Lokalresursplanen (LRP) bereds i samrådsberedning för frågor gällande hälso- och sjukvård. Lokalresursplanen fastställs i regionstyrelsen (RS) Där det behövs förstudier beslutar regionstyrelsen om en förstudie. En förstudieplan tas fram och beslutas av regionstyrelsens ordförande efter samråd med regionstyrelsens presidium (RSP) Förstudieplanen återrapporteras till regionstyrelsen i nästkommande möte. Uppdrag om förstudie ges alltid till Driftnämnden Regionservice som finansierar den ur sin ram för mindre projekt, Driftnämnden återrapporterar förstudier till regionstyrelsen som en rapport som ingår i lokalresursplan (LRP) Utifrån förstudier beslutar regionstyrelsen om vidare hantering LRP december är grunden för objektens bedömda budget för nästkommande år. Ej aktiverbara förstudier Om regionstyrelsen skulle konstatera att en förstudie inte leder till fortsatt planeringsarbete eller investeringsprocess så ska inte kostnader aktiveras som investering utan tas av regionstyrelsens anslag för oförutsättda utgifter. Strategiska frågor från lokalbehovsinventering (DNLBI) 1. Akutmottagning Varberg långsiktig lösning 2. Centraloperation, uppvakning och intensivvård Halmstad 3. Ytor för mottagningsverksamhet Kungsbacka långsiktig lösning 4. Kontinuerlig renovering av vårdavdelningar mer enkelrum 5. Kirurgi- urologi och radiologimottagningar Varberg Dessa områden är mycket strategiska i sin natur och är en direkt följd av hur den Halländska vården ska se ut på lång sikt. Därför måste arbetet med att ta fram en långsiktig strategi vara prioriterat. Regionstyrelsens roll är att vara fastighetsägare och hälso- och sjukvårdsutskottets roll är beställare av vård. Därför behövs hälsooch sjukvårdsutskottets långsiktiga bedömning för att regionstyrelsen ska kunna ta ställning kring dessa strategiska fastighetsfrågor. Tidigare beslut i LRP LRP november Fastslå ny rutin för förstudier enligt föreslag. - Fastslå att alla förstudier ska belasta Driftnämnden Regionservice ram för mindre investeringar.

6 4(9) - Att ge i uppdrag till hälso- och sjukvårdsutskottet att inom ramen för sitt strategiarbete ta fram inriktning på förstudier angående: o Ny akutmottagning i Varberg o Nytt akut/operationsblock med tillhörande stödstuktur i Halmstad. o Framtidens vårdavdelning - Ge i uppdrag till Driftnämnden Regionservice att: o Genomföra en förstudie kring lokalanpassning för MR kamera i Halmstad som underlag till Driftnämnden Hallands sjukhus ev begäran om utrustningsinvestering. o Genomföra en förstudie kring en samlokalisering av barn- och ungdomspsykiatrimottagning i Halmstad på Fiskaregatan till barnoch ungdomspsykiatrins heldygnsvård på Vindrosvägen. o Genomföra en förstudie kring fastighetsanpassningar på Plönningeskolan för ett ev samarbete med Halmstads kommun. LRP december Lägga skolverksamhetens lokalbehovsinventering till handlingarna. - Ge i uppdrag till Driftnämnd Regionservice att genomföra förstudier efter beslut om förstudieplan angående: o Produktionskök Hallands sjukhus Halmstad o Produktionskök Hallands sjukhus Varberg o Arbetsmiljö akuten i Halmstad - Ge i uppdrag till Driftnämnd Regionservice att genomföra den föreslagna byggnationen av en kulturbyggnad utifrån bifogad Program och förslagshandling samt utföra föreslagna rivningar till en beräknad kostnad om 15,5 mnkr. - Ge i uppdrag till Driftnämnd Regionservice att köpa de föreslagna paviljongerna på sjukhusområdet i Halmstad. - Ge i uppdrag till Driftnämnden Hallands sjukhus att komplettera framställan om fastighetsanpassning angiografilab med beräknade driftkostnader och förslag på finansiering av dessa. - Ge i uppdrag till Driftnämnd Regionservice att upphandla en ny dialys- och njurmottagning i Varberg. Upphandlingsmålet är att få ett så lågt totalpris som möjligt som löser verksamhetens ytbehov på ett ytmässigt effektivt sätt. - Ge i uppdrag till Driftnämnd Regionservice riva Östra flygeln på sjukhusområdet i Halmstad. - Ge i uppdrag till Driftnämnden Regionservice att iordningställa byggnad 072 på sjukhusområdet i Halmstad till en beräknad kostnad av 37 mnkr. - Ge i uppdrag till Driftnämnd Regionservice att ta fram en kostnadseffektiv lösning för administrationen på sjukhusområdet i Halmstad samt ett kostnadsförslag för rivning av Norrebo.

7 5(9) LRP mars 2014 Godkänna förstudie avseende Neonatal intensivvårdavdelning Halmstad Besluta om att det beskrivna projektet till en beräknad fastighetsinvestering om 26,5 mnkr ska genomföras. Ge i uppdrag till driftnämnden Regionservice att genomföra beslutet. Ge i uppdrag till driftnämnden Regionservice att genomföra utbyten av belysningsarmaturer till en beräknad investeringsutgift om 6,5 mnkr. Ge i uppdrag till driftnämnden Regionservice att genomföra utbyten av luftbehandlingsaggregatet på Västravall till en beräknad investeringsutgift om 3,3 mnkr. Ge i uppdrag till driftnämnden Regionservice att genomföra ombyggnaden för externhyresgäst på Berghem till en beräknad investeringsutgift om 5 mnkr. Ge i uppdrag till driftnämnden Regionservice att genomföra fastighetsanpassning på Hallands sjukhus i Halmstad för reinvestering i angiografilab till en beräknad investeringsutgift om 4,5 mnkr. LRP april 2014 Genomföra en lokalanpassning för barnmottagningens verksamhet i byggnad 072(bryggan plan 2 i Klockhuset). Utgiften för investeringen i lokalanpassningen är beräknad till 7,5 mnkr. Genomföra en ombyggnation av byggnaden Lagahöjden i Laholm för anpassning av lokal till boende för ensamkommande flyktingbarn till en beräknad utgift om 5,5 mnkr. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att genomföra besluten. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att genomföra en uppdatering av förstudie gällande lokaler för röntgen, kirurgi, urologi och operationsmottagning i Varberg. LRP maj 2014 Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att inom tidigare beviljad förstudiekostnad om 300 tkr, vidga omfattningen av redan beslutad förstudie till att innefatta alternativ lösning av BUP-mottagningen i Halmstad. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att genomföra en förstudie av ett Hälso och sjukvårdsadministrativt center för Region Hallands verksamheter beläget i Varberg till en förstudiekostnad om max 100 tkr.

8 6(9) Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att genomföra en förstudie avseende gemenssamma lokaler för ambulanssjukvården i Halmstad till en förstudiokostnad om 200 tkr. Godkänna förstudien avseende Hallands sjukhus Halmstad, akutmottagning. Ge Driftnämnden Regionsservice i uppdrag att genomföra investeringen avseende lokalanpassning av akutmottagningen på Halmstads sjukhus till en utgift om 25 mnkr. Notera att rapporten avseende planeringsfastigheter har inkommit till Regionstyrelsen. LRP september 2014 Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att färdigställa ny byggnad med njur- och dialysmottagning enligt upphandlad samverkansentreprenad på Hallands sjukhus Varberg till en beräknad utgift på 89 mnkr samt 15 mnkr för disponibel yta till mottagningsverksamhet. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att tillgodose Hälsa och funktionsstöds kompletterande behov av fastighetsutrymme för att anpassa lokalerna på hjälpmedelscentralen i Kungsbacka. Beräknad utgift uppgår till 1,5 mnkr. LRP november 2014 Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att byta belysningsarmaturer på Region Hallands fastigheter enligt framtaget förslag till en kostnad av 6,5 miljoner kronor. Ge driftnämnden Regionservice att installera nytt brandlarm i by och uppgradera vissa vårdavdelningar på Hallands sjukhus till en beräknad investeringskostnad av tkr för Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att skapa en ny entréfunktion inkluderat installation av en ny hiss på Berghem till en beräknad investeringskostnad av tkr. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att fortsätta fasadutbyte, omläggning av tak samt uppgradering av elcentraler på obduktion på Hallands sjukhus Halmstad till en beräknad investering på tkr. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att byta bassängreningsanläggning på Region Hallands fastigheter enligt framtaget förslag till en kostnad av 9 miljoner kronor. Arbetena planeras att utföras under en tidsperiod på två år.

9 7(9) Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att genomföra en teknisk uppgradering av byggnad Ve Falkenberg till en beräknad investeringskostnad på 20 mkr för Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att uppföra en solelanläggning på Vårdcentralen Västra vall och Löftadalens folkhögskola till en beräknad investering av 3,2 mkr. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att byta tak på byggnad Västra Vall, Varberg, till en beräknad investeringskostnad av 3 mkr. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att byta luftbehandlingsaggregat på Region Hallands fastigheter enligt framtaget förslag till en kostnad av 31,3 miljoner kronor. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att utföra byte och nyinstallation av dataundercentraler för styr-, regler- och övervaktningsanläggningar på ett antal fastigheter till en utgift på kronor. Ge driftnämnden Regionservice i uppdrag att installera ny försörjningskulvert på Hallands sjukhus Halmstad till en beräknad kostnad av tkr. Investeringarna tas av fastlagd ram för fastighetsinvesteringar Föra den lämnade informationen i form av återkoppling om beslut inom LRP för 2014 till protokollet. Föra den lämnade informationen i form av återkoppling om fastighetsärende utanför LRP under 2014 till protokollet. LRP december 2014 Ge regionservice, regionfastigheter, i uppdrag att genomföra en förstudie/program för installation av destruktionsanläggning på Hallands sjukhus Halmstad, HSH och Hallands sjukhus Varberg, HSV till en beräknad kostnad av kronor. Investeringen tas av fastlagd ram för fastighetsinvesteringar. LRP mars 2015 Ge respektive driftnämnd som berörs av förstudierapporten att återkomma med ett nytt förstudieuppdrag utifrån vad som framkommit i återrapport uppdatering av förstudie. LRP juni 2015 Ge Regionfastigheter i uppdrag att uppföra solelanläggningar på två byggnader vid Hallands sjukhus Halmstad och på en byggnad vid Hallands sjukhus Varberg till en beräknad investering av totalt 5,2 Mkr. Investeringen tas av fastlagd ram för fastighetsinvesteringar.

10 8(9) Ge Regionfastigheter i uppdrag att lägga om taket på byggnad 191 på Hallands sjukhus i Halmstad till en beräknad kostnad om tkr uppdelat under två år; 2016 och Investeringen tas av fastlagd ram för fastighetsinvesteringar. LRP september 2015 Ge Regionfastigheter i uppdrag att utföra lokalanpassning för installation av två nya MR-kameror för AMD på Hallands Sjukhus Halmstad till en beräknad kostnad av 20 mnkr. Investeringen tas av fastlagd ram för fastighetsinvesteringar. Driftnämnden för Regionservice förslår även att Regionstyrelsen beslutar om reinvestering i en 1,5 tesla MR samt investering i en 3 tesla MR enligt bilaga 1 (DNHS ). Hänsyn i beslutet måste även tas till den prisjustering som måste göras beroende på de ökade kostnaderna för Region Halland som den samlade investeringskostnaden innebär enligt bilaga 2 (DNHS ). Ge Regionfastigheter i uppdrag att i ett utökat förstudieuppdrag ge förslag på lösningar på verksamheternas förändrade lokalbehov enligt liggande återrapport. Utökning av förstudien innebär en utgift om kr och tas av fastlags investeringsram. Ge Regionfastigheter i uppdrag att riva byggnad 126 på Berghem i Halmstad samt att skapa parkeringsplatser till en beräknad kostnad om kr. Kostnaden tas inom fastlagd investeringsram. Ge Regionfastigheter i uppdrag att riva by 003, 004, 005 och 006 även kallade flygarbostäderna samt återställa marken och tillskapa parkering vid Vapnöhöjden i Halmstad till en beräknad kostnad om kr. Kostnaden tas inom fastlagd investeringsram. Godkänna framtagen förstudie om BUP-mottagningen i Halmstad samt ge Regionfastigheter i uppdrag att genomföra lokalanpassningen enligt framtaget förslag till en kostnad om 33,5 Mkr. Kostnaden tas inom fastlagd investeringsram. Investeringen innebär att Psykiatrins ram för 2017 måste utökas med kr för att täcka de ökade hyreskostnaderna. Godkänna förstudie/program destruktionsanläggning Lustgas samt ge Regionfastigheter i uppdrag att upprätta underlag och upphandling enligt förstudie/program. Bästa anbud skall godkännas av Region styrelsen. Kostnaden tas inom fastlagd investeringsram.

11 9(9) Godkänna övertagande och flytt av ätstörningens modulbyggnader i Varberg samt ge Regionfastigheter i uppdrag att upprätta dessa moduler på sjukhusområdet enligt framtaget förslag till en kostnad om 4,7 Mkr. Kostnaden tas inom fastlagd investeringsram. Regionkontoret Catarina Dahlöf Regiondirektör William Hedman Ekonomidirektör

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Ärende 8

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37 Ärende 8

38

7 Lokalresursplan (LRP) juni 2015 RS130095

7 Lokalresursplan (LRP) juni 2015 RS130095 7 Lokalresursplan (LRP) juni 2015 RS130095 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077

10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077 10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

5 Lokalresursplan (LRP), april 2015 RS150077

5 Lokalresursplan (LRP), april 2015 RS150077 5 Lokalresursplan (LRP), april 2015 RS150077 Ärendet För att säkerställa att Löftadalens Folkhögskola fortsättningsvis ska få värme och varmvatten krävs en investering i verksamhetens befintliga panncentral.

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-02-28 RS180012 Regionkontoret Ekonomi ledning Louise Lindstedt Tf ekonomidirektör Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) april 2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

9 Lokalresursplan (LRP) februari 2016 RS160011

9 Lokalresursplan (LRP) februari 2016 RS160011 Ärende 9 RS 2016-02-10 9 Lokalresursplan (LRP) februari 2016 RS160011 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större

Läs mer

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

12 Lokalresursplan (LRP) november 2016 RS160011

12 Lokalresursplan (LRP) november 2016 RS160011 12 Lokalresursplan (LRP) november 2016 RS160011 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Lokalresursplan (LRP), september 2014

Lokalresursplan (LRP), september 2014 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-09-01 RS130095 Regionstyrelsen Lokalresursplan

Läs mer

8 Lokalresursplan (LRP) november 2015 RS150077

8 Lokalresursplan (LRP) november 2015 RS150077 8 Lokalresursplan (LRP) november 2015 RS150077 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Lokalresurs plan (LRP) maj

Lokalresurs plan (LRP) maj 1(8) TJÄNSTESKRIVELSE Jonny Eriksson, Controller Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134955 jonny.a.eriksson@regionhalland.se Datum Diarienummer 2013-05-21 RS130095 Lokalresurs plan (LRP)

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) november 2014

Lokalresursplan (LRP) november 2014 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-10-20 RS130095 Regionstyrelsen Lokalresursplan

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-02-28 RS180012 Regionkontoret Ekonomi ledning Louise Lindstedt Tf ekonomidirektör Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) april 2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) april 2017

Lokalresursplan (LRP) april 2017 TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum 2017-03-07 Diarienummer Regionstyrelsen Lokalresursplan

Läs mer

Ge Driftnämnden Regionservice i uppdrag att ansöka om statligt bidrag för solceller.

Ge Driftnämnden Regionservice i uppdrag att ansöka om statligt bidrag för solceller. TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-01-19 RS180012 Regionkontoret Ekonomi ledning William Hedman Ekonomidirektör Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) februari 2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Lokalanpassning för installation av två stycken MR-kameror för AMD på Hallands Sjukhus Halmstad.

Lokalanpassning för installation av två stycken MR-kameror för AMD på Hallands Sjukhus Halmstad. 10 Lokalresursplan (LRP) september 2015 RS130095 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 Ärendet Sammanslagningen av Röntgen Halmstad, Röntgen Varberg och Röntgen Halland gjordes 2012 med en gemensam

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-04-20 RS180371 Regionkontoret Ekonomi Louise Lindstedt Ekonomidirektör Regionstyrelsen Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset,

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-13 Driftnämnden Regionservice Tid: Måndagen den 13 april 2015, kl 13:30 ca kl 16:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

9 Lokalresursplan (LRP) oktober 2016 RS160011

9 Lokalresursplan (LRP) oktober 2016 RS160011 9 Lokalresursplan (LRP) oktober 2016 RS160011 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402

14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402 14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402 Ärendet Region Halland köper PET/CT undersökningar idag via regionvård och regionkontoret har genomfört en behovsanalys där det

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-06-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Tisdagen den 20 juni 2017, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten 1 Justering

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

8 Översyn av kostförsörjning RS160236

8 Översyn av kostförsörjning RS160236 8 Översyn av kostförsörjning RS160236 Ärendet Köken på Halmstad och Varbergs sjukhus byggdes i början av 70-talet. På den tiden var produktionen betydligt större då man bland annat tillagade mat till äldreomsorgen.

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) december

Lokalresursplan (LRP) december 1(11) TJÄNSTESKRIVELSE Jonny Eriksson, Controller Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134955 jonny.a.eriksson@regionhalland.se Datum Diarienummer 2013-11-26 RS130095 Regionstyrelsen Lokalresursplan

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Hallands Sjukhus, Varberg, klockan 09:00-11:50 Ledamöter Henrik Erlingson (C) (ordförande) Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik Engberg (L) Sophia Nilsson (MP) Agneta Risberg Karlsson (S) Carita

Läs mer

11 Revisionsrapport granskning av fastighetsunderhåll RS150108, RHR150006

11 Revisionsrapport granskning av fastighetsunderhåll RS150108, RHR150006 Ärende 11 RS 2015-05-27 11 Revisionsrapport granskning av fastighetsunderhåll RS150108, RHR150006 Ärendet Då granskningsrapporten av fastighetsunderhållet visar på ett antal brister främst rörande planering

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-10-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 11 oktober 2017, kl. 09:00 - ca 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Datum Dnr 2015-02-12 RS140413 RHR140013 Region Hallands revisorer Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Regionstyrelsen har noterat revisorernas synpunkter och avger härmed svar på vilka

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-11-19 Regionstyrelsen Tid Onsdag 19 november 2014, kl 09:00 ca 15:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Lokalbehovsinventering 2014 2018 för verksamheter underställda Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Lokalbehovsinventering 2014 2018 för verksamheter underställda Driftnämnden Öppen specialiserad vård Lokalbehovsinventering 2014 2018 för verksamheter underställda Driftnämnden Öppen specialiserad vård Beslut Driftnämnden Öppen specialiserad vård 2013-05-28 Innehållsförteckning 1. Inledning 2 1.1 Bakgrund

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-10-24 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 24 oktober 2013, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-29 Regionstyrelsen Tid Tisdagen den 29 april 2015, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsens

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning 1(1) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-06-25 RHR140002 Region Hallands revisorer Revisionsrapport

Läs mer

Fastighet Ekan 15 Halmstad, Lokalförändring avd. 41, 42, (HIA), Hallands Sjukhus Halmstad

Fastighet Ekan 15 Halmstad, Lokalförändring avd. 41, 42, (HIA), Hallands Sjukhus Halmstad TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-04-20 RS180372 Regionkontoret Ekonomi Louise Lindstedt Ekonomidirektör Regionstyrelsen Fastighet Ekan 15 Halmstad, Lokalförändring avd. 41, 42, (HIA), Hallands

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-11-01 RS120124 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2013-10-02 RS130099 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför

Läs mer

Revisionernas granskning av upphandling

Revisionernas granskning av upphandling 1(2) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130077 Region Hallands revisorer Revisionernas

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-30. Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 14:30

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-30. Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 14:30 Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-30 Regionstyrelsen 65 87 Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 14:30 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter Gösta Bergenheim

Läs mer

Förändrade processer för lokalförsörjning respektive investeringar i maskiner och inventarier

Förändrade processer för lokalförsörjning respektive investeringar i maskiner och inventarier 1(8) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-01-02 RS110304 Lars-Anders Rothman, ekonomidirektör Ekonomi och Finans 035 13 47 55 Regionn Förändrade processer för lokalförsörjning respektive

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4 - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Fastställa den reviderade mål- och budgetprocessen

Fastställa den reviderade mål- och budgetprocessen TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) Regionkontoret Louise Lindstedt Budgetchef Datum Diarienummer 2015-08-11 RS140458 Regionstyrelsen Regionövergripande Mål- och budgetprocess Förslag till Beslut Regionstyrelsen beslutar

Läs mer

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Ärendet Region Hallands ersättning för kostnader för hälso- och sjukvård samt tandvård till asylsökande består i huvudsak av ett visst

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-09-01 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 1 september 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus

Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus Bilaga 1 Bakgrund I nuläget arbetar projektgruppen med planeringsarbete inom etapperna D/E (Akuten, BFM, IVA, DKE och Sterilcentralen) och B (Psykiatrin).

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Fiskaregatan, Halmstad, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Övriga Patrik Thorsson Nilsson (S) (vice ordförande) Henrik Erlingson (C) (ordförande) Fredrik Engberg (L) Jesper Carlsson (S) Carita

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-09-06 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 6 september 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Förslag till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011

Förslag till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011 Tjänsteskrivelse Datum Diarienummer 2010-04-13 Ls100087 Landstingskontoret Kristian Samuelsson, utvecklare Tfn 035-13 48 90 kristian.samuelsson@lthalland.se Landstingsstyrelsen Förslag till ny organisation

Läs mer

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland 8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 112 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Beslut

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl 09:00-12:00 Plats: Fiskaregatan 4, Halmstad - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik Engberg

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-09-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 september 2015, kl 09:30 ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-12-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 20 december 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-05-12 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 12 maj 2014, kl. 09:00 Plats Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro Sammanträdeslokal Dalbysalen, 2.a vån Granhem

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

Överenskommelse om fastighetsbildning Varberg Getakärr 6:16 RS170663

Överenskommelse om fastighetsbildning Varberg Getakärr 6:16 RS170663 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 Regionstyrelsen 180 Överenskommelse om fastighetsbildning Varberg Getakärr 6:16 RS170663 Beslut Regionstyrelsen beslutar att godkänna Överlåtelseavtalet mellan Varbergs

Läs mer

21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019

21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019 21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019 Ärendet Regeringen och SKL har gjort en överenskommelse om att under 2015-2018 genomföra en nationell satsning på att korta väntetider

Läs mer

Ekonomiska konsekvenser

Ekonomiska konsekvenser Ekonomiska konsekvenser Landstingsdirektörens stab Mars 2016 Landstingsdirektörens stab 2016-03-15 Dnr 2015/00688 Christer Rosenquist Ekonomiska konsekvenser Uppdrag I uppdraget ingår att göra en kostnadsjämförelse

Läs mer

JL Stockholms läns landsting

JL Stockholms läns landsting JL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2014-05-21 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 1(5) LS 1405-0663 Ankom Stockholms läns landsting 2014-05- 2 1 Utredningsbeslut om Nybyggnation

Läs mer

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 Ärendet En god psykisk hälsa har stor betydelse för en lyckad integration. I Region Halland krävs en ökad

Läs mer

bokslutskommuniké 2013

bokslutskommuniké 2013 Ärende 29 bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2013 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Regionkansliet Ekonomiavdelningen Dnr RSK Jan-Olof Johansson

Regionkansliet Ekonomiavdelningen Dnr RSK Jan-Olof Johansson Regionkansliet 2005-11-15 Ekonomiavdelningen Dnr RSK 11-2005 Jan-Olof Johansson Till regionstyrelsen Framställan från Grebbestads folkhögskola om låneram för ombyggnation av elevhem Styrelsen för Grebbestads

Läs mer

8 Språkundervisning och språkpraktik för asylsökande med läkarutbildning på folkhögskolorna RS150381

8 Språkundervisning och språkpraktik för asylsökande med läkarutbildning på folkhögskolorna RS150381 8 Språkundervisning och språkpraktik för asylsökande med läkarutbildning på folkhögskolorna RS150381 Ärendet För att kunna få svensk läkarlegitimation är ett godkännande hos Socialstyrelsen på att man

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

28 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2017 RS160019

28 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2017 RS160019 28 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2017 RS160019 Ärendet Regeringen och SKL har gjort en överenskommelse om att under 2015-2018 genomföra en nationell satsning på att korta väntetider

Läs mer

20 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016, fördelning stimulansmedel RS160019

20 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016, fördelning stimulansmedel RS160019 20 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016, fördelning stimulansmedel RS160019 Ärendet Regeringen och SKL har gjort en överenskommelse om att under 2015-2018 genomföra en nationell

Läs mer

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan"

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall Gröna ladan 1(2) TEKNISK NÄMND Sammanträdesdatum: 2017-09-12 119 Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan" Dnr 2017-000169 Beslut Tekniska nämnden beslutar att inriktningen framöver ska

Läs mer

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331 Hälso- och sjukvårdsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 RS160331, Driftnämnden Hallands sjukhus, Åke Bengtsson (ekonomi ledning) 82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus

Läs mer

5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH)

5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH) 5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH) Ärendet I samband med regionfullmäktiges beslut rörande ny politisk organisation gavs regionstyrelsen i uppdrag

Läs mer

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten 16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-05-27 109

Läs mer

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 Ärendet Förslag föreligger om att anta avsiktsförklaring för Hede Stationshus. Avsiktsförklaringen innebär bland annat att Hallandstrafiken

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014

Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2014 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-05-22 1 (2) LS 1405-0663 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN H-05-2 7 0 00 1 5 ' Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för

Läs mer

Nationell satsning på kortare väntetider i cancervården

Nationell satsning på kortare väntetider i cancervården TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Avdelningen för kunskapsstyrning Cecilia Littorin Vårdutvecklare Datum Diarienummer 2015-01-29 RS150023 Regionstyrelsen Nationell satsning på kortare väntetider i cancervården

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

Alingsås lasarett - om- och tillbyggnad, framtidens närsjukhus

Alingsås lasarett - om- och tillbyggnad, framtidens närsjukhus 1 (3) Tjänsteutlåtande Datum 2015-03-20 Diarienummer RS 11-2015 Västra Götalandsregionen Regionkansliet/ekonomiavdelningen Handläggare: Emil Gisslow Telefon: 070-082 57 26 E-post: emil.gisslow@vgregion.se

Läs mer

73/16 Mälarsjukhuset, rivning av hus E17 och E18 samt nybyggnation av kulvert - projektnummer FS509

73/16 Mälarsjukhuset, rivning av hus E17 och E18 samt nybyggnation av kulvert - projektnummer FS509 Landstingsstyrelsens finans och PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-11-22 LS-LED16-1737-2 73/16 Mälarsjukhuset, rivning av hus E17 och E18 samt nybyggnation av kulvert - projektnummer

Läs mer

Protokoll från mötet i Alingsås med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen. 22 mars 2016

Protokoll från mötet i Alingsås med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen. 22 mars 2016 Protokoll från mötet i Alingsås med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen 22 mars 2016 DELEGERINGSSBESLUT AV FASTIGHETSDIREKTÖREN PÅ DELEGERING AV FASTIGHETSNÄMNDEN 2016-03-22

Läs mer

Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja

Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja Till landstingsstyrelsen Angående återremitterat ärende investeringar de kommande 10 åren Bakgrund

Läs mer

Yttrande över förslag till genomförandebeslut för investeringsobjekt av vårdavdelningar och behandling vid S:t Görans sjukhus

Yttrande över förslag till genomförandebeslut för investeringsobjekt av vårdavdelningar och behandling vid S:t Görans sjukhus Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-04-16 1 (6) HSN 1404-0545 Handläggare: Anders Olsson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-05-20, p 15 Yttrande över förslag till genomförandebeslut för

Läs mer

Ny- och ombyggnation av lokaler för akutmottagning samt patologi och obduktion vid S:t Görans akutsjukhus

Ny- och ombyggnation av lokaler för akutmottagning samt patologi och obduktion vid S:t Görans akutsjukhus 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsens produktionsutskott Ny- och ombyggnation av lokaler för akutmottagning samt patologi och obduktion vid S:t Görans akutsjukhus Ärendet Locum AB:s

Läs mer

9 Regional samhällsplanering insatser i samband med etablering av asylboenden RS160165

9 Regional samhällsplanering insatser i samband med etablering av asylboenden RS160165 9 Regional samhällsplanering insatser i samband med etablering av asylboenden 2015-2016 RS160165 Ärendet Hallandstrafiken AB anhåller om statlig ersättning för kollektivtrafikförsörjning asylläggningar

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-24 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 24 september 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-06-21 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 21 juni 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Habiliteringen, konferensrum Fladen, Hallands sjukhus

Läs mer

utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Uppföljning och dialog om regional samverkan och strategiska allianser

utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Uppföljning och dialog om regional samverkan och strategiska allianser Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-12-07 Regionstyrelsen Tid Onsdag 7 december 2016, kl 09:00 15:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Regionstyrelsens protokoll

Regionstyrelsens protokoll Regionstyrelsen 11 april 2018 Sida 1 (8) Regionstyrelsens protokoll Sammanträdesdatum: 2018-04-11 Tid: kl. 09:00 09:05 Plats: Regionhuset, regionstyrelsens sammanträdesrum 68-71 Beslutande Maria Stenberg

Läs mer

Riktlinjer för investeringar

Riktlinjer för investeringar FÖRFATTNINGSSAMLING (8.1.28) Riktlinjer för investeringar Dokumenttyp Riktlinjer Ämnesområde Investeringar Ägare/ansvarig Ekonomienheten Antagen av Kommunstyrelsen 2014-10-30 284 Revisions datum Förvaltning

Läs mer

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar Landstingsservice 2014-05-06 Dnr 2011/0573 Landstingsstyrelsens investerings, service- och miljöberedning Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrum Direktionsrummet, Hallands sjukhus Varberg Ledamöter Mikael Kahlin (-) Annsofi Aurell (M) Lovisa Ljungberg (C) Elisabeth

Läs mer