Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar"

Transkript

1 Landstingsservice Dnr 2011/0573 Landstingsstyrelsens investerings, service- och miljöberedning Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar Objekt är återremitterat från Landstingstyrelsen eftersom beslutet ger en införandekostnad och en årlig driftkostnad för Blekingesjukhuset. Förslaget till beslut enligt nedan är att styrelsen inhämtar Hälso- och sjukvårdnämndens yttrande. Inhämtande av yttrande gäller även ärende , ärende , ärende ombyggnation i inhyrda lokaler för primärvårdens ungdomsmottagning i Karlskrona, ärende ombyggnation i inhyrda lokaler för ambulansen i Sölvesborg och ärende ombyggnation i inhyrda lokaler för tandvården på Trossö i Karlskrona. Övriga igångsättningsbeslut enligt återremissen från Landstingsstyrelsen , gällande sidan 4 anses således beslutade. Landstingsstyrelsens investerings service och miljöberedning föreslår; att att att Landstingsstyrelsen beslutar att följande igångsättningsbeslut överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar genomförs. Objekten , , , ombyggnationer primärvårdens ungdomsmottagning Karlskrona, ombyggnad för ambulansen i Sölvesborg och ombyggnad för tandvården på Trossö förutsätter att Hälso- och sjukvårdsnämnden ställer sig bakom tillskjutande av erforderliga medel till Landstingsservice. Landstingsstyrelsen beslutar att följande igångsättningsbeslut överstigande 1 mnkr för fastighet och 500 tkr för övriga investeringar genomförs med undantag för nedanstående objekt. Landstingsstyrelsen inhämtar yttrande från Hälso- och sjukvårdsnämnden avseende igångsättningsbeslut gällande objekten , , , ombyggnationer primärvårdens ungdomsmottagning Karlskrona, ombyggnad för ambulansen i Sölvesborg och ombyggnad för tandvården på Trossö. 1(8)

2 att att Landstingsstyrelsen inhämtar beslut från Hälso- och sjukvårdsnämnden om budgetväxling av tillkommande hyres- och driftkostnader för objekten enligt ovan från Blekingesjukhuset, Primärvården och Tandvården till Landstingsservice. Landstingsstyrelsen uppdrar åt Ekonomidirektören att verkställa budgetväxling enligt ovan när investeringsobjekten är klara att tas i bruk samt att informera Landstingsstyrelsen och Hälso- och sjukvårdsnämnden. Karlskrona, dag som ovan Per Johansson Förvaltningschef Igångsättningsbeslut överstigande 1 mnkr för fastighet och 500 tkr för övrigt 2(8)

3 IT- och telefoniinvesteringar , Upphandling av BHV-journal, SUSSA-gemensam kr En gemensam upphandling är genomförd inom ramen för SUSSA-samverkan. Landstinget Blekinge har en option som innebär att vi kan avropa systemet när vi så finner lämpligt. Inom barnhälsovården har landstinget i dagsläget papperjournal. Det är tung jobbat och kommunikation och uppföljning försvåras. Ett IT-stöd ger en stor förbättringspotential men ingen direkt besparing enligt verksamheten. Förslaget är att ett införande påbörjas under våren 2015, men förberedelser behöver initieras under Införandekostnaden är 500 tkr under Den årliga driftkostnaden är 345 tkr. Verksamhetens medverkan i form av arbetstid beskostas av berörda. Investeringen finns föreslagen i investeringsramen för 2014 (Fördelningen av den årliga driftkostnaden är 200 tkr till leverantören licensunderhåll, 20 tkr för serverlicenser, 125 tkr för systemförvaltning) 3(8)

4 300009, Instrumenthantering med sterilmärkning kr Systemet behövs för att säkerställa en säker vård. Patientsäkerhetslag (2010:659). Denna lag syftar till att främja hög patientsäkerhet inom hälso- och sjukvård. SOSFS 2011:9 ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Samtliga sjukhus i Blekingesjukhuset storlek i Sverige har i dag produktions- och spårbarhetsystem. Fastighet Investeringen finns i investeringsplanen för Projektet behöver starta våren 2014 för att arbetet med att ta fram en kravspecifikation är omfattande. Därefter följer upphandling och slutligen själva införandet. Den besparing verksamheten i förväg bedömer att man kan göra är 80 tkr per år. Den stora vinsten är kvalitetshöjning samt följsamheten till lagkrav. Eventuella affekthemtagningar måste därför bli en del av projektet att försöka identifiera och lyfta fram. Införandekostnad 700 tkr Årlig ökad driftkostnad för licenser 290 tkr Årlig systemförvaltningskostna d bedöms till 250 tkr i vården och 250 tkr hos Landstingsservice. Verksamhetens medverkan i form av tid bekostas av berörda Investeringen är föreslagen i investeringsramen för 2015 (Den årliga driftkostnaden består av 230 tkr för licensunderhåll, 60 tkr för serverlicenser och 500 tkr för systemförvaltning) 4(8)

5 200011, Paviljong K-na kr 56 st administrativa arbetsplatser till sjukhuset samt nya lokaler för smärtrehab. Totalt ca kvm. Möjliggör även flytt av Kirurgens inskrivningsmottagning till nya lokaler och att akuten får tillbaka den del som inskrivningsmottagningen nyttjar idag. Idag använder Blekingesjukhuset ett antal jourrum till administrativa arbetsplatser. Dessa rum kan nu åter bli jourrum som de är avsedda att vara. Byggnaden är tänkt att ingå i ett energisparprojekt med ackumulering av värme och kyla i berggrunden, vilket ska generera en lägre driftkostnad än fjärrvärme , By Ombyggnad Cytostatikarum Bedömd ökad driftkostnad baserat på nyckeltal för el samt för uppvärmning med fjärrvärme är ca kr/år. (En Energiberäkning baserat på uppskattade förbrukningstal samt faktiska värden för byggnadsdelarna pågår.) Städ, post och transport kr kr Ombyggnad och anpassning av lokalen krävs för att uppfylla Socialstyrelsens och Arbetsmiljöverkets krav på denna typ av rum och verksamhet. Det krävs en ny ventilationsanläggning och två nya isolatorer för blandning av cytostatika vilket är en stor del av kostnaden. Är också en del i att separera Apotekets lokaler från sjukhusaporteket. Ger inga ökade driftkostnader , Flytt tandvården Jämjö kr Flytt från inhyrning till egna lokaler i Jämjö Vårdcentral. Minskad extern kostnad. Hyran kr/år till privat fastighetsägare kommer att utgå , Ombyggnad av miljödepån kr Anpassning av lokalerna är 5(8)

6 vid sjukhuset Karlskrona nödvändigt för att uppfylla dagens krav på sortering av olika fraktioner, hur smittförande och hälsofarligt avfall ska hanteras samt för att uppnå en bättre logistik , Nybyggnad av Lab-hus för Mikrobiologi, patologi/cytologi kr (Kostnaden är bedömd att inte överstiga den bedömda kostnaden för tidigare tänkta flyttkedja). Byggnad 36 på BLS K-na måste renoveras byggtekniskt. Stammar, ny ventilation samt eltekniska installationer måste bytas omgående samtidigt som vi har verksamhet i byggnaden som är i stort behov av ändamålsenliga lokaler. Kostnadsdrivande anmärkningar från skyddsrondsprotokoll måste också åtgärdas. Detta behov har beskrivits tidigare och den tidigare lösningen med en lång flyttkedja är inte längre genomförbar. Landstingsservice och BLS förstudie har nu visat att en ny byggnad är den bästa lösningen på lokalproblemet , Brandlarm generellt 2014 års anslag samt anslaget i 2015 års plan E kr E kr E kr E kr Byte av centralapparater och detektorer då det fr o m 2015 inte går att få tag på reservdelar till befintliga brandlarmsanläggningar. Etapp 1 (2014), Larmpresentationssystem inkl centralapprater och detektorer i Wämö Center. Etapp 2 ( ), Byte av detektorer i och Etapp 3 (2015), Byte av detektorer i och Etapp 4 ( ), Byte av detektorer i och , Modernisering hissar kr Modernisering av styrsystem för hissar i byggnad samt på grund av svårighet att få tag i reservdelar till det äldre system som används i dag , Reservprojekt kr Nybyggnad av carport för 6(8)

7 Nybyggnad av carport, BLS K-hamn Ombyggnad av inhyrda lokaler för ungdomsmottagningen i K-na bilpoolsbilarna i K-hamn. Totalt 35 platser under tak. Åtgärdar arbetsmiljöproblem för personal på bilpoolen främst vintertid. Ett färdigprojekterat projekt som vi har möjlighet att genomföra i år. Investeringen ryms i årets plan. Arbetsmiljöproblem samt behov av större lokaler eftersom verksamheten har vuxit Ökad extern kostnad med hyra ca kr/år plus drift (avskrivning 15 år) år. Ombyggnad av inhyrda lokaler för ambulansen i Sölvesborg Är idag samlokaliserade med Räddningstjänsten. Arbetsmiljöproblem i befintliga lokaler. Anmärkningar från skyddsrondsprotokoll åtgärdas. Ökad extern kostnad med hyra ca kr/år (avskrivning 15 år) år Ombyggnad av inhyrda lokaler för tandvården på Trossö, K-na Ombyggnad reception. För lite plats i receptionen samt förbättra sekretessen för patienten. Ökad extern kostnad med hyra kr/år i 10 år. (ombyggnadstillägg) Medicinteknikska investeringar , Ultraljud Klinisk Fysiologi kr Utökning, bukaortaundersökningar, uppföljning av scanning äldre män. Kärldiagnostik. Lagring i ecopac. Klinikens driftsförändring försumbar MTA: Ev servicekontrakt bestäms till år , Färgmaskin kr Ersättning, befintlig apparat 20 7(8)

8 Cytologen , Koagulationsutrustning Klinisk Kemi K-hamn år, programmeringsmöjlighet för att köra olika färgningar. Klinikens driftsförändring försumbar MTA: Ev servicekontrakt bestäms till år kr Ersättning i Karlshamn, option Karlskrona. Klinikens driftsförändring försumbar MTA: Ev servicekontrakt bestäms till år , , , , , Panorama röntgen Diverse FTV kr Ersättning och nyinvestering Option finns från upphandling Klinikens driftsförändring försumbar MTA: Ev servicekontrakt bestäms till år 3 8(8)

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar Landstingsservice 2014-05-06 Dnr LTS 2011/0573 Landstingsstyrelsens investerings service och miljöberedning Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga

Läs mer

Per Johansson Förvaltningschef

Per Johansson Förvaltningschef Landstingsservice Stab Per Johansson 2014-06-23 Dnr 2011/0573 Till Hälso- och sjukvårdsnämnden Kompletterande information gällande igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter

Läs mer

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar Landstinget Blekinge 2015-10-19 Dnr 2015/00744 Landstingsservice Christin Samuelsson Till Landstingsstyrelsen Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för

Läs mer

Igångsättningsbeslut. Landstingsservice. Januari 2017 Ärendenr 2017/00032

Igångsättningsbeslut. Landstingsservice. Januari 2017 Ärendenr 2017/00032 Igångsättningsbeslut Landstingsservice Januari 2017 Ärendenr 2017/00032 Innehållsförteckning 1 Begärda igångsättningsbeslut - MT... 3 2 Begärda igångsättningsbeslut - Fastighet... 4 2.1 Nybyggnad av nytt

Läs mer

Igångsättningsbeslut. Landstingsservice. Juni Ärendenr 2016/ Dokumentnr 2016/ (13)

Igångsättningsbeslut. Landstingsservice. Juni Ärendenr 2016/ Dokumentnr 2016/ (13) Igångsättningsbeslut Landstingsservice Juni 2016 Ärendenr 2016/00678 Dokumentnr 2016/00678-1 1(13) Innehållsförteckning 1 Begärda igångsättningsbeslut - MT... 4 1.1 Byte och komplettering av blåsvolymmätare...

Läs mer

Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja

Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja Till landstingsstyrelsen Angående återremitterat ärende investeringar de kommande 10 åren Bakgrund

Läs mer

Igångsättningsbeslut. Landstingsstyrelsen

Igångsättningsbeslut. Landstingsstyrelsen Igångsättningsbeslut Landstingsstyrelsen Oktober 2016 Innehållsförteckning 1 Begärda igångsättningsbeslut - MT... 3 1.1 Uppgradering av Angiolab 2 Röntgen Karlskrona... 3 1.1.1 Förutsättningar... 3 1.1.2

Läs mer

Igångsättningsbeslut. Landstingsservice

Igångsättningsbeslut. Landstingsservice Igångsättningsbeslut Landstingsservice Augusti 2016 Innehållsförteckning 1 Begärda igångsättningsbeslut - Fastighet... 3 1.1 BLS By 02-25, Byte av kylmaskiner och kylmedelskylare... 3 1.1.1 Förutsättningar...

Läs mer

Ekonomiska konsekvenser

Ekonomiska konsekvenser Ekonomiska konsekvenser Landstingsdirektörens stab Mars 2016 Landstingsdirektörens stab 2016-03-15 Dnr 2015/00688 Christer Rosenquist Ekonomiska konsekvenser Uppdrag I uppdraget ingår att göra en kostnadsjämförelse

Läs mer

Digital vårdcentral primärvård

Digital vårdcentral primärvård Primärvårdsförvaltningens kansli 2018-05 - 04 Ärenden umme r 2018/00702 Eva Karlsson Pagels Dokumentn umme r 2018/00702-1 Till Nämnden för primärvård och folktandvård Digital vårdcentral primärvård Förslag

Läs mer

Beslut om renovering av hus A1

Beslut om renovering av hus A1 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-08-23 108 Beslut om renovering av hus A1 Förslag till beslut Produktionsstyrelsen beslutar: Dnr PS 2012-0059

Läs mer

Presentation av landstingets ledningsgrupp. Utbildning för landstingets förtroendevalda Landsstingssalen 2015-01-21

Presentation av landstingets ledningsgrupp. Utbildning för landstingets förtroendevalda Landsstingssalen 2015-01-21 1 Presentation av landstingets ledningsgrupp Utbildning för landstingets förtroendevalda Landsstingssalen 2015-01-21 2 Landstinget Blekinge Livskvalitet för dig, vårdkvalitet för oss 3 4 Blekingesjukhuset

Läs mer

Investeringsplan 2016-2018 Landstinget Blekinge

Investeringsplan 2016-2018 Landstinget Blekinge Investeringsplan 2016-2018 Landstinget Blekinge 2015-08-25 Landstingsservice-Per Johansson. Investeringar som ej har påverkan på arbetsfördelning mellan sjukhusen och etapp1 FHSJ rev 2015-10-29 Delsumma

Läs mer

Renovering av hus A1 vid Akademiska sjukhuset

Renovering av hus A1 vid Akademiska sjukhuset LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-11-22 155 Dnr PS 2012-0059 Renovering av hus A1 vid Akademiska sjukhuset Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild 1 Framtidens Hälso- och sjukvård Målbild 2015-10-14 2 Aktuella uppdrag till LD Utreda dagakuten i Karlshamn Beskriva en arbetsfördelning mellan Karlshamn och Karlskrona Ta fram en 10-årig investeringsplan

Läs mer

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild 2015-10-19

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild 2015-10-19 1 Framtidens Hälso- och sjukvård Målbild 2015-10-19 2 Aktuella uppdrag till LD Utreda dagakuten i Karlshamn Beskriva en arbetsfördelning mellan Karlshamn och Karlskrona Ta fram en 10-årig investeringsplan

Läs mer

~~ LANDSTINGET BLEKINGE

~~ LANDSTINGET BLEKINGE ~~ LANDSTINGET BLEKINGE Hälso- och sjukvårdsnämnden den 27 november 2014 14 165 Igångsättningsbeslut/budgetväxling avseende paviljonger och bildhantering Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar föreslå landstingsstyrelsen

Läs mer

Genomförande av ombyggnad av M1/M2

Genomförande av ombyggnad av M1/M2 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-05-21 53 Genomförande av ombyggnad av M1/M2 Förslag till beslut Produktionsstyrelsen beslutar Dnr PS 2013-0029

Läs mer

Genomförande tillbyggnad av Rudbecklaboratoriet

Genomförande tillbyggnad av Rudbecklaboratoriet LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-06-25 71 Dnr PS 2012-0048 Genomförande tillbyggnad av Rudbecklaboratoriet Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-02-28 RS180012 Regionkontoret Ekonomi ledning Louise Lindstedt Tf ekonomidirektör Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) april 2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Upphandling LD Pågår. Hälso- och sjukvård. Planering. Landstingsservice. Landstingsdirektör LD Verkställt. Nämnd BLS och Nämnd prim/folkt

Upphandling LD Pågår. Hälso- och sjukvård. Planering. Landstingsservice. Landstingsdirektör LD Verkställt. Nämnd BLS och Nämnd prim/folkt Sammanställing av beslutslogg 2017 efter LS november 2017 23 Ärende LS 2017-01-30 Motion angående psykiatrikommissionen. Anmäld Psykiatri 50 Ärende LS 2017-02-27 Upphandling vårdinformationsstöd Nämnden

Läs mer

Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus

Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Sölvi Johansson Administrativt stöd (FM-enheten) +46155245826 2015-12-08 LS-LED15-1725-1 Ä R EN D EG Å N G MÖ TES D A TU M Landstingsstyrelsen

Läs mer

Landstingsdirektörens Stab Dnr 2014/0631 Ekonomienheten Monica Magnusson

Landstingsdirektörens Stab Dnr 2014/0631 Ekonomienheten Monica Magnusson Landstingsdirektörens Stab 2014-10-21 Dnr 2014/0631 Ekonomienheten Monica Magnusson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Handlingsplan KPP Landstingsstyrelsen har besvarat motion angående införande av KPP

Läs mer

Ny- och ombyggnation av lokaler för akutmottagning samt patologi och obduktion vid S:t Görans akutsjukhus

Ny- och ombyggnation av lokaler för akutmottagning samt patologi och obduktion vid S:t Görans akutsjukhus 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsens produktionsutskott Ny- och ombyggnation av lokaler för akutmottagning samt patologi och obduktion vid S:t Görans akutsjukhus Ärendet Locum AB:s

Läs mer

Framtidsplan för hälso- och sjukvården

Framtidsplan för hälso- och sjukvården Landstingsstyrelsens förvaltning Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 1 (6) HSN 0910-1366 Handläggare: Henrik Gaunitz Landstingsstyrelsen Hälso- och sjukvårdsnämnden Framtidsplan för hälso- och sjukvården

Läs mer

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad Håkan Blomgren 2014-03-18 Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad 2014-03-21 Reviderad 2014-04-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Politisk organisation i Landstinget Blekinge 2015-2018 Landstingsfullmäktige

Läs mer

Igångsättningsbeslut. Blekingesjukhuset

Igångsättningsbeslut. Blekingesjukhuset Igångsättningsbeslut Blekingesjukhuset September 2016 Innehållsförteckning 1 Begärda igångsättningsbeslut - MT... 3 1.1 Uppgradering av Angiolab 2 Röntgen Karlskrona... 3 1.1.1 Förutsättningar... 3 1.1.2

Läs mer

48/16 Mälarsjukhuset, hus E35, plan 4, ombyggnad av lokaler för FM-enheten, Inköp och delar av VLS-stab - Projekt G6157

48/16 Mälarsjukhuset, hus E35, plan 4, ombyggnad av lokaler för FM-enheten, Inköp och delar av VLS-stab - Projekt G6157 Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) 2016-08-30 LS-LED16-1248-2 48/16 Mälarsjukhuset, hus E35, plan 4, ombyggnad av lokaler för FM-enheten, Inköp och delar

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:37 1 (12) LS 0402-0437 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Investering för iordningsställande av lokal åt Astra Zeneca på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, byggnad C2.2 Föredragande

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2008-12-16 LS-LED08-707 161 Förslag till Överenskommelse angående framtida lokalutnyttjande och hyresavtal i Gnesta vårdcentral Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

Investeringsplan 2015-2017 506 IT-centrum

Investeringsplan 2015-2017 506 IT-centrum ITC 2014-xxx Landstingsstyrelsen Investeringsplan 2015-2017 506 IT-centrum IT-centrums investeringsnivå 2015-2017 överstiger årets avskrivningar, vilket beror på: Ökad investeringsnivå till följd av nybyggnation.

Läs mer

Investering angående uppförande av ny byggnad för PET/MR-kamera, hus B16

Investering angående uppförande av ny byggnad för PET/MR-kamera, hus B16 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-08-23 107 Dnr PS 2012-0057 Investering angående uppförande av ny byggnad för PET/MR-kamera, hus B16 Förslag

Läs mer

Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus

Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Sölvi Johansson Administrativt stöd (FM-enheten) +46155245826 2015-12-08 LS-LED15-1725-1 Ä R EN D EG Å N G Landstingsstyrelsens finans-

Läs mer

Utredning av förutsättningar att inrätta nya vårdplatser på Kronparken

Utredning av förutsättningar att inrätta nya vårdplatser på Kronparken LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-10-25 138 Dnr PS 2012-0051 Utredning av förutsättningar att inrätta nya vårdplatser på Kronparken Förslag

Läs mer

Ram för Hälso- och sjukvårdnämnden

Ram för Hälso- och sjukvårdnämnden Budget Budget HSN HSN 2015 2015 Ram för Hälso- och sjukvårdnämnden mkr Utgångsläge budget 2014 3 690 Beslut om omfördelningar i LTF - nationell satsning Skandionkliniken 2,5 - driftkostnader för Pet MR

Läs mer

Mälarsjukhuset, hus E5 och E6, ombyggnad av personalbostäder

Mälarsjukhuset, hus E5 och E6, ombyggnad av personalbostäder TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Sölvi Johansson Administrativt stöd (FM-enheten) +46155245826 2015-11-18 LS-LED15-1615-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen

Läs mer

hälso- och sjukvård

hälso- och sjukvård Framtidens 1 hälso- och sjukvård 2 Bakgrund och inledning Beslut Landstingsstyrelsen 18 februari 2012, updrag till landstingsdirektören att genomföra en utredning med inriktning på att ta fram en långsiktig

Läs mer

Bokslut 2014 Landstinget Blekinge

Bokslut 2014 Landstinget Blekinge Bokslut 2014 Landstinget Blekinge 1 2 Resultat 2014 Årets resultat + 49,2 mnkr Nettokostnadsutveckling 4,0 % 3 Engångskostnader 2014 Nedskrivningar fastigheter 48,6 mnkr Komponentredovisning 20,6 mnkr

Läs mer

Innehåll. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mölndal Ombyggnad MS/By 4422 för Operation 1 Förstudie september 2013 2

Innehåll. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mölndal Ombyggnad MS/By 4422 för Operation 1 Förstudie september 2013 2 KONCEPT 13-10-14 Ombyggnad MS/ By 4422 för Operation 1 Förstudie oktober 2013 Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Regionövergripande planering... 3 3. Förutsättningar... 3 4. Förslag... 3 5. Fastighet...

Läs mer

Yttrande över förslag till genomförandebeslut för nyoch ombyggnation av behandlingsbyggnad vid Södersjukhuset

Yttrande över förslag till genomförandebeslut för nyoch ombyggnation av behandlingsbyggnad vid Södersjukhuset Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-04-16 1 (7) HSN 1403-0418 Handläggare: Anders Olsson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-05-20, p 10 Yttrande över förslag till genomförandebeslut för

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Ombyggnad av geriatrisk avdelning för närvård vid Lasarettet i Enköping

Ombyggnad av geriatrisk avdelning för närvård vid Lasarettet i Enköping LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-06-25 74 Dnr PS 2013-0038 Ombyggnad av geriatrisk avdelning för närvård vid Lasarettet i Enköping Förslag

Läs mer

Riktlinjer för investeringar

Riktlinjer för investeringar FÖRFATTNINGSSAMLING (8.1.28) Riktlinjer för investeringar Dokumenttyp Riktlinjer Ämnesområde Investeringar Ägare/ansvarig Ekonomienheten Antagen av Kommunstyrelsen 2014-10-30 284 Revisions datum Förvaltning

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Genomförandebeslut för investeringsobjektet Ny behandlingsbyggnad vid Danderyds sjukhus

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Genomförandebeslut för investeringsobjektet Ny behandlingsbyggnad vid Danderyds sjukhus 1 (3) FÖRSLAG 2014:45 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Genomförandebeslut för investeringsobjektet Ny behandlingsbyggnad vid Danderyds sjukhus Föredragande landstingsråd: Charlotte Broberg Ärendebeskrivning

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2006:82 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Investering i magnetröntgenkamera (MR) till Norrtälje sjukhus Föredragande landstingsråd: Dag Larsson Ärendet Norrtälje sjukhus inom TioHundra

Läs mer

Genomförande - Elfkraftförsörjning Lasarettet i Enköping

Genomförande - Elfkraftförsörjning Lasarettet i Enköping LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-12-20 166 Dnr PS 2012-0039 Genomförande - Elfkraftförsörjning Lasarettet i Enköping Förslag till beslut

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsens beslut

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2011-03-01 LS-LED11-217 37 Nybyggnation för MR (magnetisk resonanstomografi) vid Mälarsjukhuset Arbetsutskottets förslag till beslut Landstingsstyrelsens

Läs mer

Förslag till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011

Förslag till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011 Tjänsteskrivelse Datum Diarienummer 2010-04-13 Ls100087 Landstingskontoret Kristian Samuelsson, utvecklare Tfn 035-13 48 90 kristian.samuelsson@lthalland.se Landstingsstyrelsen Förslag till ny organisation

Läs mer

Rivning av hus V1 på Akademiska sjukhusets område

Rivning av hus V1 på Akademiska sjukhusets område LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-06-25 73 Dnr PS 2013-0037 Rivning av hus V1 på Akademiska sjukhusets område Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

INVESTERINGAR FÖR DE KOMMANDE TIO ÅREN

INVESTERINGAR FÖR DE KOMMANDE TIO ÅREN Landstinget Blekinge 2014-01-27 Dnr 2012/0448 Landstingsdirektörens stab Agneta Kalnins Landstingsstyrelsens arbetsutskott INVESTERINGAR FÖR DE KOMMANDE TIO ÅREN Framtidens Hälso- och sjukvård (FHoS) är

Läs mer

Yttrande över förslag till genomförandebeslut för investeringsobjekt av vårdavdelningar och behandling vid S:t Görans sjukhus

Yttrande över förslag till genomförandebeslut för investeringsobjekt av vårdavdelningar och behandling vid S:t Görans sjukhus Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-04-16 1 (6) HSN 1404-0545 Handläggare: Anders Olsson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-05-20, p 15 Yttrande över förslag till genomförandebeslut för

Läs mer

Energisparprojekt för bättre livsmiljö Gavlefastigheter AB 2008-2011

Energisparprojekt för bättre livsmiljö Gavlefastigheter AB 2008-2011 Energisparprojekt för bättre livsmiljö Gavlefastigheter AB 2008-2011 Gävle Stadshus AB AB Gavlegårdarna Gävle Energi AB Gavlefastigheter Gävle kommun AB Gävle/Sandviken Flygfält AB Lagerhus AB Gävle Hamn

Läs mer

Läkarbil i primärvård, östra Blekinge

Läkarbil i primärvård, östra Blekinge Primärvårdsförvaltning 2016-09-15 Ärendenummer: 2016/01198 Primärvårdsstab Dokumentnummer: 2016/01198-1 RosMarie Nilsson Till Nämnden för primärvård och folktandvård Läkarbil i primärvård, östra Blekinge

Läs mer

Fastighetsinvesteringar Primärvården Boden Dnr

Fastighetsinvesteringar Primärvården Boden Dnr ÄRENDE TILL SAMMANTRÄDESDATUM Regionstyrelsen 2019-02-27 Sida 1 (5) Fastighetsinvesteringar Primärvården Boden Dnr 05166-2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen fattar följande beslut: 1. Fastighetsinvesteringar

Läs mer

JL Stockholms läns landsting

JL Stockholms läns landsting JL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2014-05-21 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 1(5) LS 1405-0663 Ankom Stockholms läns landsting 2014-05- 2 1 Utredningsbeslut om Nybyggnation

Läs mer

Nybyggnation av hus 37 (etapp 4-5) Höglandssjukhuset

Nybyggnation av hus 37 (etapp 4-5) Höglandssjukhuset 1(5) 2013-08-29 LJ2013/425 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Nybyggnation av hus 37 (etapp 4-5) Höglandssjukhuset Bakgrund Behovet av investeringar för Höglandssjukhuset är stort. De delar

Läs mer

Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus

Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus Bilaga 1 Bakgrund I nuläget arbetar projektgruppen med planeringsarbete inom etapperna D/E (Akuten, BFM, IVA, DKE och Sterilcentralen) och B (Psykiatrin).

Läs mer

Sida 1. Paragraf LF/LS/HSN. Uppföljningsda tum Månadsvis. Uppföljningsorg an Ansvarig Utför ärende. Paragraf HSN Datum Beslutsformulering HSN

Sida 1. Paragraf LF/LS/HSN. Uppföljningsda tum Månadsvis. Uppföljningsorg an Ansvarig Utför ärende. Paragraf HSN Datum Beslutsformulering HSN Beslutslogg 2013-2014 Rev: 2013-06-26 Rev. 2013-09-11 Rev. 2013-10-02 Rev. 2013-12-19 Rev. 2014-02-20 Rev 2014-03-20 Rev 2014-04-29 Rev 2014-06-03 Rev 2014-06-26 Paragraf Datum Beslutsformulering 5 BLS

Läs mer

Framtidsplan för Skrylle

Framtidsplan för Skrylle Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (7) Ekonomiavdelningen Gunilla Welander Kommunstyrelsen gunilla.welander@lund.se Framtidsplan för Skrylle Sammanfattning Skrylleområdet är Lunds största natur- och fritidsområde.

Läs mer

Energieffektivisering i lokaler Energy Performance Contracting

Energieffektivisering i lokaler Energy Performance Contracting Energieffektivisering i lokaler Energy Performance Contracting Bakgrund Landstinget i Östergötland arbetar med energifrågan på många olika sätt. Dels genomförs energiprojekt, både stora och små, dels satsas

Läs mer

Förlängning/ingående av avtal om tjänster inom klinisk laboratoriemedicin

Förlängning/ingående av avtal om tjänster inom klinisk laboratoriemedicin Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-04-27 1 (5) HSN 1504-0518 Handläggare: Alexandra Solivy Hälso- och sjukvårdsnämnden, 2015-06-02, p 14 Förlängning/ingående av avtal om tjänster inom

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11. Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfelt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina

Läs mer

Genomförandebeslut avseende o m- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall

Genomförandebeslut avseende o m- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGE N Handläggare: Roger Svenson Telefon: 08-508 27 922 Stefan Båmstedt, tel 08 508 27 908 Till Idrottsnämnden 2009-06-09 Nr 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-05-27

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Genomförandebeslut ny- och ombyggnation av Södertälje sjukhus

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Genomförandebeslut ny- och ombyggnation av Södertälje sjukhus 1 (2) FÖRSLAG 2013:18 LS 1208-1023 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Genomförandebeslut ny- och ombyggnation av Södertälje sjukhus Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeskrivning

Läs mer

Kullbergska sjukhuset, hus K13, ombyggnad för Gods/Miljö/LSAB

Kullbergska sjukhuset, hus K13, ombyggnad för Gods/Miljö/LSAB TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Sölvi Johansson Administrativt stöd (FM-enheten) +46155245826 2015-12-09 LS-LED15-1737-1 Ä R EN D EG Å N G MÖ TES D A TU M Landstingsstyrelsen

Läs mer

Revisionsrapport. Operationslokaler. Landstinget Gävleborg. David Boman Leif Karlsson

Revisionsrapport. Operationslokaler. Landstinget Gävleborg. David Boman Leif Karlsson Revisionsrapport Operationslokaler Landstinget Gävleborg David Boman Leif Karlsson September 2013 Operationslokaler Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund och syfte... 1 1.2 Revisionsfråga...

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut

Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-06-11 HN-HOS09-213 61 Vårdcentralen City, ombyggnad för folktandvården, hyreshöjning Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Svar på Socialstyrelsens enkät om landstingens/regionernas ledningssystem avseende systematiskt patientsäkerhetsarbete

Svar på Socialstyrelsens enkät om landstingens/regionernas ledningssystem avseende systematiskt patientsäkerhetsarbete HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-08-28 p 19 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-08-15 HSN 1206-0718 Handläggare: Ann Fjellner Svar på Socialstyrelsens enkät om landstingens/regionernas

Läs mer

Inriktningsbeslut avseende teknisk upprustning av vårdflyglar på Södersjukhuset

Inriktningsbeslut avseende teknisk upprustning av vårdflyglar på Södersjukhuset Stockholms läns landsting 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Ekonomi och finans Ankom Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-05- 0 9 Inriktningsbeslut avseende teknisk

Läs mer

Mörbyberget 1, Fribergaskolan etapp 3-6, Slutredovisning

Mörbyberget 1, Fribergaskolan etapp 3-6, Slutredovisning 1(5) Mörbyberget 1, Fribergaskolan etapp 3-6, Slutredovisning Ärendet Fastighetsnämnden har efter beslut 2016-12-08 72 lämnat en slutredovisning av Fribergaskolans ombyggnation av etapp 3-6. Denna visar

Läs mer

BESLUT 1 (4) Genomförandebeslut avseende teknisk upprustning av installationer för medicinska gaser på Sollentuna sjukhus

BESLUT 1 (4) Genomförandebeslut avseende teknisk upprustning av installationer för medicinska gaser på Sollentuna sjukhus locum. 2015-09-24 - ÄRENDE 11 BESLUT 1 (4) VÄRDEN FÖR VARDEN 2015-09-14 LOC 1501-0295 Proj ektnr: 93102212 Styrelsen för Locum AB Genomförandebeslut avseende teknisk upprustning av installationer för medicinska

Läs mer

Pensionärsrådet Ärendenr 2018/01310 Dokumentnr 2018/

Pensionärsrådet Ärendenr 2018/01310 Dokumentnr 2018/ Minnesanteckningar 2018-09-12 Ärendeförteckning över Pensionärsrådet den 12 september 2018. 1. Mötets öppnande. 2 Kort lägesrapport Blekingesjukhuset samt svar på frågor. 3. Ekonomi och organisation. 4.

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsens beslut

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2011-03-01 LS-LED11-216 36 Lokalförändring på Mälarsjukhusets barnmottagning gällande dagjourverksamheten Arbetsutskottets förslag till beslut

Läs mer

Månadsbokslut Landstinget Blekinge Juli

Månadsbokslut Landstinget Blekinge Juli Månadsbokslut Landstinget Blekinge Juli 2014 1 Landstinget Blekinge Maria Gotthardsson 2014-08-14 Dnr 2013/0100 Till landstingsstyrelsens arbetsutskott Månadsbokslut juli 2014 Sammanfattning Ackumulerat

Läs mer

Budget 2015 och plan för 2016-2017 LS 2014-06-02

Budget 2015 och plan för 2016-2017 LS 2014-06-02 1 Budget 2015 och plan för 2016-2017 LS 2014-06-02 2 Grunden är budget 2014 Förutsättningar Uppräkningar: Personal 2,8% Drift 1,8 % Hälsoval 2,4% (Viktad uppräkning) Prognos (april) från SKL avseende skatteintäkter

Läs mer

Reviderat genomförandebeslut kapacitetsökning med ny- och ombyggnad, Bäckahagens skola, kv. Krysstaket 7, Bandhagen

Reviderat genomförandebeslut kapacitetsökning med ny- och ombyggnad, Bäckahagens skola, kv. Krysstaket 7, Bandhagen Tjänsteutlåtande SISAB:s styrelse 2019-05-25 Ärende 8.7 DNR: 2019-00243 2019-05-08 Handläggare: Anders Eklund Telefon 08-508 460 67 Till styrelsen för Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB Reviderat genomförandebeslut

Läs mer

Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00

Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00 Bilder från strålningsenheten, Göteborg Sahlgrenska universitetssjukhuset, Sahlgrenska Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00 SYSTEMHANDLINGSRAPPORT 2017-08-14 (Rev.171003) Innehåll

Läs mer

Förslag att utforma program för nybyggnation vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Förslag att utforma program för nybyggnation vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge + TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-04-01 Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektören 1(6) LS 0804-0345 Landstingsstyrelsens Strategiska utskott Förslag utforma program för nybyggnation vid Karolinska Universitetssjukhuset

Läs mer

169/16 Mälarsjukhuset, hus E35, plan 4, ombyggnad av lokaler för FM-enheten, Inköp och delar av VLS-stab - Projekt G6157

169/16 Mälarsjukhuset, hus E35, plan 4, ombyggnad av lokaler för FM-enheten, Inköp och delar av VLS-stab - Projekt G6157 Landstingsstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) 2016-09-20 LS-LED16-1248-3 169/16 Mälarsjukhuset, hus E35, plan 4, ombyggnad av lokaler för FM-enheten, Inköp och delar av VLS-stab - Projekt G6157 Diarienummer:

Läs mer

Landstingsservice 2014-05-06 Dnr: Landstingsstyrelsens investerings, service- och miljöberedning

Landstingsservice 2014-05-06 Dnr: Landstingsstyrelsens investerings, service- och miljöberedning Landstingsservice 2014-05-06 Dnr: Landstingsstyrelsens investerings, service- och miljöberedning Svar beträffande Granskning av landstingets fastighetsförvaltning Med anledning av revisorernas granskning

Läs mer

Inriktningsbeslut för teknisk upprustning av byggnad 22 vid Danderyds sjukhus

Inriktningsbeslut för teknisk upprustning av byggnad 22 vid Danderyds sjukhus Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2013-11-13 LS 1310-1216 Landstingsstyrelsen) LANDSTINGSSTYRELSEN 1 3-11- 1 9 0 0 0 43 Inriktningsbeslut för teknisk upprustning av byggnad

Läs mer

Inhyrning av Liljeholmshallarna

Inhyrning av Liljeholmshallarna Idrottsförvaltningen Ekonomienheten Sida 1 (5) 2019-01-27 IDN 2019-02-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Inhyrning av Liljeholmshallarna Förvaltningens förslag till

Läs mer

Månadsbokslut Landstinget Blekinge September

Månadsbokslut Landstinget Blekinge September Månadsbokslut Landstinget Blekinge September 1 Landstinget Blekinge David Larsson -10-24 Dnr 2013/0100 Till landstingsstyrelsen Månadsbokslut september Sammanfattning Ackumulerat resultat per september

Läs mer

till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag till yttrande.

till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag till yttrande. JUL Hälso- och sjukvårdsnämnden ^ S^^S STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING HÄLSO- OCH 1 (5) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-04-24 p 16 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTÄNDE Handläggare: Yvonne Lettermark Ankom

Läs mer

Region Blekinge

Region Blekinge Region Blekinge 2019 På väg mot en ny region Den 1 januari 2019 går nuvarande Region Blekinge samman med Landstinget Blekinge Olika viktiga samhällsfunktioner samlas i en och samma organisation som blir

Läs mer

Internkontrollplan 2016 för Landstingsservice

Internkontrollplan 2016 för Landstingsservice Landstinget Blekinge Landstingsservice stab Christin Samuelsson 2015-11-20 Ärendenr: 2015/0084 Till Landstingsstyrelsen Internkontrollplan 2016 för Landstingsservice Enligt uppdrag från Landstingsstyrelsen

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Mia Frisk, (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer

Genomförandeförslag för rivning och nybyggnad av Hägerstenshamnens skola

Genomförandeförslag för rivning och nybyggnad av Hägerstenshamnens skola Utbildningsförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 09-324/3037 Sida 1 (5) 2014-05-09 Handläggare Lotti Hammar Telefon: 08 508 33 741 Till Utbildningsnämnden 2014-06-12 Genomförandeförslag

Läs mer

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-05-22 1 (2) LS 1405-0663 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN H-05-2 7 0 00 1 5 ' Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för

Läs mer

31/16 Kullbergska sjukhuset, hus K13, ombyggnad för Gods/Miljö/LSAB

31/16 Kullbergska sjukhuset, hus K13, ombyggnad för Gods/Miljö/LSAB Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(3) D A T U M D I A R I E N R 2016-05-10 LS-LED15-1737-4 31/16 Kullbergska sjukhuset, hus K13, ombyggnad för Gods/Miljö/LSAB

Läs mer

Internhyresregler för Region Halland

Internhyresregler för Region Halland 1(6) Datum Diarienummer 2012-09-12 RS110268 Lars-Anders Rothman, Ekonomidirektör Ekonomi och Finans 070-5704755 Lars-anders.rothman@regionhalland.se Internhyresregler för Region Halland 2(6) 1 INLEDNING

Läs mer

Beslutsstöd inklusive datalager och rapportverktyg

Beslutsstöd inklusive datalager och rapportverktyg LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-04-26 Dnr PS 2012-0033 66 Beslutsstöd inklusive datalager och rapportverktyg Beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

118/16 Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus

118/16 Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus Landstingsstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-05-24 LS-LED15-1725-5 118/16 Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus Diarienummer: LS-LED15-1725 Behandlat

Läs mer

32/16 Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus

32/16 Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(3) D A T U M D I A R I E N R 2016-05-10 LS-LED15-1725-4 32/16 Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för

Läs mer

Antagande av leverantörer upphandling av närakut

Antagande av leverantörer upphandling av närakut Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-05-19 1 (8) HSN 1506-0854 Handläggare: Peter Lundqvist Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-06-20 Antagande av leverantörer upphandling av närakut Ärendebeskrivning

Läs mer

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 1(5) KS 2009/0134 Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 Ärendet Genomförd programutredning med revideringsdatum 2010-05-11 visar på omfattande insatser gällande Fribergaskolan. Förutom de

Läs mer

2015-08- 2 4. Sammanträdesprotokoll. Gagnefs kommun. Sn 31. Utökat mottagande av ensamkommande barn/ungdomar

2015-08- 2 4. Sammanträdesprotokoll. Gagnefs kommun. Sn 31. Utökat mottagande av ensamkommande barn/ungdomar Gagnefs kommun Socialnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 2 Dnr 2015:73/13 ----------, GAGNEFS KOMMUN Sn 31 Utökat mottagande av ensamkommande barn/ungdomar Socialnämnden föreslår

Läs mer

Information Ombyggnation av Tillbergaskolan

Information Ombyggnation av Tillbergaskolan Roland Axelsson - KNRA01 E-post: roland.axelsson@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) 2013-09-17 Dnr: 2013/2540-BaUN- 285 Barn- och ungdomsnämnden Information Ombyggnation av Tillbergaskolan Förslag

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsservice. Bygg- och förvaltarenheten. Landstingsfullmäktige. Landstinget i Kalmar län. Bygg- och förvaltarenheten

TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsservice. Bygg- och förvaltarenheten. Landstingsfullmäktige. Landstinget i Kalmar län. Bygg- och förvaltarenheten Landstingsservice Bygg- och förvaltarenheten TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) 2017-08-07 Diarienummer 170025 Landstingsfullmäktige Utredningsuppdrag 17/16 Flera av länets ambulansstationer har inte ändamålsenliga

Läs mer