Datum Ert datum Vår beteckning Banförvaltningen Vidmakthållande SE Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Ert datum Vår beteckning 2004-07-16 Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2"

Transkript

1 Ert datum Banförvaltningen Vidmakthållande SE Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2 Telefon Telefax Instruktion Handdatorn Besiktningen kan utföras med två handdatormodeller; Ranger 200C och MP Skillnaderna mellan dessa är att MP 2500 har en svartvit skärm och betydligt mindre minne än Rangern. Fönstret som visas i denna instruktion tillhör en äldre handdator, PDT 3300, men utseendet och funktionaliteten är den samma som idag. För att komma åt information som inte visas på skärmen på grund av skärmens storlek, använd piltangenterna för att bläddra. Handläggare: Jonas Larsson Tel Mobil jonas.larsson@banverket.se

2 Instruktion...1 Huvudmeny...3 Överföring av besiktningsformulär till handdatorn...3 Signatur, datum och tid...4 Station/sträcka...5 Anläggningsindivider...5 Signering...6 Besiktningspunkter...7 Bedömningspunkt...8 Mätpunkt...10 Informationspunkt...11 Anteckningar...11 Överföring av besiktningsformulär till PC (13)

3 Huvudmeny Detta är den högsta nivån i dialogen med handdatorn och besiktningssystemet. Här kan besiktning, PC-anslutning eller avslutning av Bessy väljas. Val sker genom att man ställer markören på det alternativ man vill ha och trycker på <Enter>. Längst till höger på menyraden finns version av programmet angivet. Överföring av besiktningsformulär till handdatorn Innan besiktning kan påbörjas måste handdatorn laddas med besiktningsformulär. Laddning sker genom att handdatorn via en speciell kabel ansluts till en PC som har tillgång till Bessy. Från PC:n förs sedan besiktningsformulär över till handdatorn för de anläggningar som skall besiktas angående överföring, se handboken "Överföring av dokument mellan handdator och PC". Vid hämtning av besiktningsformulär skall PC-anslutning väljas i handdatorns huvudmenyn. När besiktningsformulären förs över kommer rader med text att rulla fram i handdatorns fönster. OBS! För ej över för mycket till handdatorn. Det bör finnas 3 (13)

4 kb ledigt i handdatorn efter det att besiktningsformulären förts över. När handdatorn laddats med besiktningsformulär väljs besiktning i huvudmenyn. Signatur, datum och tid Först skall besiktningsmannen ange sin signatur vilken med automatik kommer på de besiktningar som signeras. Här ändras även datum och tid om de inte är riktiga. Datum och tid ställs automatiskt varje gång besiktningsformulär sänds ned från PC:n. OBS! Om datum och tid inte är riktiga kan utförda besiktningar förloras. Efter att Enter valts erhålls information om att besiktningsdokument läses in i handdatorns arbetsminne. 4 (13)

5 Station/sträcka Här visas de stationer/sträckor för vilka besiktningsformulär har hämtats. Den station/sträcka på vilken besiktning skall genomföras väljs med hjälp av piltangenterna. Med K för Km+m och S för Spår väljs i vilken sorteringsordning anläggningarna skall visas. Föregående nivå i systemet nås med T för åter eller med F3. Anläggningsindivider Här visas de anläggningsindivider som skall besiktas på den valda stationen/sträckan. Med tangenten M för Memo nås en del i systemet där det finns möjlighet att skriva in anteckningar. Anläggningarna räl, befästning, sliper, skarvspår, ballast och underballast ligger i en egen lista som nås med tangenten A för banö. Från denna lista används tangenten P för Pkt för att komma tillbaka till listan med punktanläggningar. 5 (13)

6 Med tangenten S för Sök nås en bild i vilken det är möjligt att ange Km+m, Spår eller u/n/e sp för att välja rätt startposition. Signering För att direkt signera en anläggning (att anläggningen har besiktats) väljs G för sign, detta kan ta en stund, beroende på filstorlek hos den aktuella anläggningen. Att en anläggning har signerats visas genom en skuggad fyrkant längst till vänster, alternativt inverterat beroende på markörens läge. För att komma till signeringsbilden måste besiktningsformuläret öppnas varefter G för sign eller F2 väljs. För att lämna ett besiktningsformulär måste signeringsbilden passeras, det går inte att lämna ett besiktningsformulär med hjälp av T för åter eller F3. 6 (13)

7 Besiktningspunkter Genom att trycka Enter öppnas besiktningsformuläret för en anläggning. Formuläret innehåller anläggningens besiktningspunkter. Besiktningspunkterna kan vara av fyra typer: gruppunkt, bedömningspunkt, mätpunkt och informationspunkt. Skall en anmärkning göras ställs markören på aktuell besiktningspunkt och Enter väljs. Besiktningspunkten signal har valts och eftersom denna är en gruppunkt erhålles ytterligare punkter. Här väljs den punkt på vilken anmärkningen skall göras. 7 (13)

8 Bedömningspunkt Lykthus har valts och eftersom denna är en bedömningspunkt erhålles möjligheten att göra en anmärkning med tangenten N för Ny anm. eller F1. Här visas de anmärkningsalternativ som är relevanta för aktuell besiktningspunkt. Med V för Välj väljs en anmärkning och med T för åter eller F3 erhålls föregående bild. 8 (13)

9 Här visas de åtgärdsförslag som är relevanta för aktuella för vald anmärkning. Med V för Välj väljs en åtgärd och med T för åter eller F3 erhålls föregående bild. Här visas de prioriteter som används inom Banverket. Med V för Väljs väljs en prioritet och med T för åter erhålls föregående bild. Med H för Hjälp kan en bedömningshjälp erhållas, denna är ej upplagt för alla anmärkningar. Med bedömningshjälpavses råd om hur en anmärkning bör prioriteras i normalfallet. Här visas en detaljbild över anmärkningen i vilken det är möjligt att förändra läget (förändring av läget är endast aktuellt för anläggningarna som ligger i listan banö), åtgärdsdatum (utifrån vald prioritet ger systemet ett förslag på åtgärdsdatum, dock ej för prioritet Övrig) och göra en notering. Anläggningens läge kan hämtas med F1 om det har förändrats eller raderats. När en anmärkning gjorts är det möjligt att göra ytterligare anmärkningar på samma bedömningspunkt eller att ta bort redan utförda anmärkningar. 9 (13)

10 Med F3 eller Enter erhålls listan med besiktningspunkterna och med B för Bort kan anmärkningar tas bort. Att en anmärkning gjorts visas med ett a framför punkten i listan med besiktningspunkter. Mätpunkt Mätpunkter är obligatoriska punkter vilket i listan med besiktningspunkter visas med ett e för ej utförd framför punkten som försvinner när mätningen utförts. Är det inmatade värdet utanför toleransen visas det med ett a för anmärkning framför punkten i listan med besiktningspunkter. I detta fönster kan även prioritet, åtgärdsdatum och en notering anges rörande mätpunkten, dessa fält nås med pil ner. 10 (13)

11 Informationspunkt Informationspunkten innehåller information som kan vara bra att känna till vid besiktningen. Denna typ av punkt kan endast läsas. Anteckningar Här finns möjligheten att göra egna anteckningar som inte direkt hör till besiktningen t ex att en anläggningsindivids verkliga läge ej stämmer med uppgiften i systemet. Anteckningarna hamnar vid överföringen av besiktningsformulär till PC:n i denna under menyvalet Öppna., Anteckningar och bör tas om hand av den lokala systemförvaltaren. Överföring av besiktningsformulär till PC När besiktningar utförts skall besiktningsformulären föras över till PC:n. Tillvägagångssättet är detsamma som vid överföring av besiktningsformulär till handdatorn, se Instruktion PC-delen". 11 (13)

12 Borttagning av besiktningsformulär I normalfallet skall det gå att ta bort filer i handdatorn från PC:n. Detta görs genom att markera den fil som ska tas bort och trycka på "Ta bort"-knappen i fönstret för kommunikationen med handdatorn. Skulle man inte lyckas få bort det formulär som man vet säkert, inte ska vara kvar så måste man ta bort dem direkt i handdatorn. Besiktningsformulär och minnesanteckningar lagras i katalogen C:\WORK på Husky-handdatorn och i D:\WORK på Symbol-handdatorn. Filer med besiktningsformulär börjar med "bd" följt av två siffergrupper åtskilda med en punkt (t.ex. bd ). dessa filnamn är slumptalsgenererade och det finns inget bra sätt att identifiera vilken fil som hör till vilken besiktning. Minnesanteckningar lagras i filer med namnet "me" följt av en siffergrupp och ".dat" (t.ex. me27663.dat). I katalogen ligger också programmet för komprimeringen (minigzip.exe). Skulle detta tas bort gör det inget eftersom det kommer att laddas över på nytt om det inte finns på plats när man gör en filöverföring med komprimering. Om en Symboldator används så ersätts C: med D: i beskrivningen nedan. Alla kommandon avslutas med retur som på Huskydator fås genom att trycka på "Yes"- knappen och på Symboldatorn genom att trycka på "Enter" knappen. Välj "Avsluta Bessy" i handdatorns huvudmeny så att du hamnar i dos-läge. Det ska se ut enligt följande: C:\> Flytta dig sedan till katalogen med alla arbetsfiler med följande kommando: C:\>cd work För att ta bort alla arbetsfiler (du är väl säker på att alla filer ska tas bort?) skriver du följande kommandon: C:\WORK>del bd*.* C:\WORK>del me*.dat Före borttag kan man se vilka filer som ligger där med till exempel något av följande kommandon: C:\WORK>dir C:\WORK>dir bd*.* 12 (13)

13 C:\WORK>dir me*.dat För att återgå till Bessy ges först kommandot: C:\WORK>cd för att komma upp till rotkatalogen. Bessy startas därefter på Huskydatorn med följande kommando: C:\>bsh Och på Symboldatorn med kommandot: D:\>bsy Råd och tips vid kommunikations problem kan det vara så att inställningarna i handdatorn inte är det rätta. Dessa inställningar kan också behöva ställas om (tillbaka) när man har omstartat handdatorn. För att göra dessa inställningar avslutar du Bessy på handdatorn så att du kommer till C:\>. Där skriver du kommandot util och trycker på Return (YES). Nu ska inställnings programmet starta och du får upp en lista med olika alternativ. Välj "Communication Port Setup" (med höger pil) och tryck Return. - i de fall där det är enklare att ange läget på en anmärkning genom att t.ex. hänvisa till ktl-stolpe så kan km + m väljas för hela anläggningen med F1 och i noteringsfältet görs hänvisningen. Detta är endast aktuellt för att utsträckta anläggningstyper. Notera att sortering i anmärkningslistan blir efter det första angivna kilometertalet. 13 (13)

För att hämta ut nya formulär till handdatorn skall dessa först skapas i vanliga Bessy och dessa delas lämpligen upp i ca en halvdags jobb per mapp.

För att hämta ut nya formulär till handdatorn skall dessa först skapas i vanliga Bessy och dessa delas lämpligen upp i ca en halvdags jobb per mapp. Sida 1 av 23 BessyMobile användarmanual Datum Version Författare Beskrivning 2007-10-30 1.0 M.Woxberg Första versionen av manualen Användningsfall Användningsfall : Ny Användare BessyMobile kan bara ha

Läs mer

Datum Ert datum Vår beteckning 2004-04-06 Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2

Datum Ert datum Vår beteckning 2004-04-06 Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2 Ert datum Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2 Telefon 0243-445000 Telefax 0243-445497 www.banverket.se Instruktion Användarhandledning för Besiktningsplan

Läs mer

Datum Ert datum Vår beteckning 2004-02-06 Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2

Datum Ert datum Vår beteckning 2004-02-06 Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2 Ert datum Banförvaltningen Vidmakthållande SE-781 85 Borlänge Besöksadress: Jussi Björlings väg 2 Telefon 0243-445000 Telefax 0243-445497 www.banverket.se Instruktion Användarhandledning för Bessy Bessy

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

SeaClean städbeställning via hyttelefonerna

SeaClean städbeställning via hyttelefonerna SeaClean städbeställning via hyttelefonerna version 1.0 99-10-29 MANUAL SEAPACER AB 1996 SNABBSTART SeaClean är ett system för städbeställning via hyttelefonerna. BESTÄLLNING VIA TELEFON Varje kommando

Läs mer

MOBILT INKÖP MANUAL VERSION 3. Sida 1

MOBILT INKÖP MANUAL VERSION 3. Sida 1 MOBILT INKÖP MANUAL VERSION 3 Sida 1 Allmän beskrivning... 3 Orderprocess... 3 Ute i butiken... 3 På kontoret/vid datorn... 3 Mobilt inköp handdator... 5 Användande... 5 Order översikt... 5 1. Ny order...

Läs mer

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10 Instruktion till PigWin PocketPigs Del 1 - Installation 2008-07-10 INNEHÅLL Installation...3 Förberedelser - pocket...3 Förberedelser - PC...3 PocketPigs...4 Pocket PC nr. 2...5 Installation av AgroSync...6

Läs mer

Handledning BessyMobile10

Handledning BessyMobile10 1 (21) Dokumentdatum Version 2019-06-18 1.0 Handledning BessyMobile10 Innehåll Ny Användare...2 Inloggning...3 Synkronisera...4 Besikta anläggning...7 Lista besiktningsformulär...7 Besiktningsformulär...8

Läs mer

Digipassguiden. Så här använder du din digipass

Digipassguiden. Så här använder du din digipass Digipassguiden Så här använder du din digipass Innehållsförteckning Beskrivning av digipassen 4 Aktivera din digipass 4 Logga in på Internetkontoret 5 Logga ut från Internetkontoret 6 Att navigera digipassens

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

HANDLEDNING 1 (26) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Birgitta Törne TDOK 2011:244 [Ärendenummer]

HANDLEDNING 1 (26) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Birgitta Törne TDOK 2011:244 [Ärendenummer] HANDLEDNING 1 (26) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Birgitta Törne TDOK 2011:244 [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version [Fastställt av (personlista)] 2011-06-01

Läs mer

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO För att registrera en ansökan eller offert går du in i EKO via Medarbetarportalen Verktyg. Logga in med ditt x-användarid samt ditt systemlösenord, obs använd gemener (små bokstäver) när du anger ditt

Läs mer

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet Dashboard - en översikt i ekonomisystemet I version 2017.3 möts du av en dashboard, en översikt som ger dig viktig information om vad som är aktuellt i ditt ekonomisystem. Du kan själv välja om du vill

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Dokumentversion: 1.9 RSV IT 2001-02-01 RSV:s Elektroniska brevlåda Innehållsförteckning 1 Allmänt om den elektroniska brevlådan... 3 2 Lite mer tekniskt...

Läs mer

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Komma igång med 3L Innehåll LOGGA IN I 3L... 3 Verktyg och kortkommandon... 6 Övriga tangenter... 9 RAPPORTUTSKRIFT I 3L... 10 Instruktioner för att skriva till fil:... 11 Logga in i 3L Ikonen för 3L Pro

Läs mer

Besiktningssystemet för järnväg, Bessy

Besiktningssystemet för järnväg, Bessy HANDLEDNING 1 (25) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Törne, Birgitta, UH TDOK 2011:244 [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Jan Pettersson cuh 2012-04-24 1.0

Läs mer

Mki9100 UPPDATERING. Ladda ned uppdateringsfiler

Mki9100 UPPDATERING. Ladda ned uppdateringsfiler Mki9100 UPPDATERING Detta dokument beskriver hur man uppdaterar handsfreesatsen via USB porten. Uppdateringar är nödvändiga för att förbättra kompabiliteten för Parrot enheten mot nya telefoner på marknaden.

Läs mer

Hjälp för Timmerweb Mobil 3

Hjälp för Timmerweb Mobil 3 1 (8) 2012-11-20 Hjälp för Timmerweb Mobil 3 (ArcPad 10.0) INNEHÅLL Starta och Avsluta... 2 Välj aktivt objekt... 2 Zooma till aktivt objekt... 3 Redigera attribut... 3 Typ av Bakgrundskarta... 3 Redigera

Läs mer

Användarmanual Bromsprovningsutrustning

Användarmanual Bromsprovningsutrustning Användarmanual Bromsprovningsutrustning Arken Kombiterminal Elpalko AB 2017-12-12 1 PC 3 ÖVERSIKT 3 REGISTRERA TÅGNUMMER 4 SPÅRLARM 5 HÅRDVARULARM 6 RAPPORTER 7 RADIOSPÄRR 8 RADIO 8 STYRNING AV BROMSPROV

Läs mer

Registrering av ny patient

Registrering av ny patient Snabbhjälp Registrering av ny patient 1. Klicka på ikonen Patient i verktygsfältet, varvid fönstret Patienter öppnas. 2. I detta fönster klickar du sedan på ikonen Ny, varvid Patienter fönstret utökas

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Nyhetsbrev Maj #2 2016

Nyhetsbrev Maj #2 2016 TMALL 0145 Presentation Widescreen v 1.0 Nyhetsbrev Maj #2 2016 Generell information ftps-server för hämtning av data Nyheter om specificerade dokument TDOK Nyheter i Bessy Nyheter i Bessy PC-klient Nyheter

Läs mer

Handi version 3.10 Revisionshistorik

Handi version 3.10 Revisionshistorik Handi version 3.10 Revisionshistorik Ny uppdatering Utfört 2010-10-26 Handi version 3.10.18 B 50-öringen borttagen i Prisräknaren. Handifon version 3.10.21 A 50-öringen borttagen i Prisräknaren. Version

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Snabbguide AlphaSmart NEO2

Snabbguide AlphaSmart NEO2 Snabbguide AlphaSmart NEO2 Vers 110815 Följande nio punkter bör du behärska för att få nytta av din AlphaSmart NEO 1. Sätt in tre AA batterier. Använd medföljande skruv till att sätta fast batteriluckan.

Läs mer

esys12 / esys40 Handledning

esys12 / esys40 Handledning Eurobraille VOYONS ENSEMBLE esys12 / esys40 Handledning Version 1.00 upplaga 1 Eurobraille 64 rue de Crimée, 75019 PARIS Tel : +33 (0)1 55 26 91 00 Fax : +33 (0)1 55 26 91 91 ESYS_ver1_Handledning.doc

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03 ANVÄNDARMANUAL för Inrapportering av slaktfil Version 2006-04-03 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar... 3 1.1 E-tjänst... 3 1.2 E-legitimation... 3 1.3 Fullmakt... 3 1.4 Frågor... 3 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

Innehåll Ny Användare... 3 Hämta besiktningar... 3 Besikta anläggning... 3 Synkronisera - hämta / sända in besiktningsformulär... 4 Support...

Innehåll Ny Användare... 3 Hämta besiktningar... 3 Besikta anläggning... 3 Synkronisera - hämta / sända in besiktningsformulär... 4 Support... Innehåll Ny Användare... 3 Hämta besiktningar... 3 Besikta anläggning... 3 Synkronisera - hämta / sända in besiktningsformulär... 4 Support... 6 Support vid problem... 6 Support Användarinformation...

Läs mer

1. 17. Administrera betalningar

1. 17. Administrera betalningar 17. Administrera betalningar version 2006-11-29 17.1 1. 17. Administrera betalningar Den här dokumentationen beskriver hur man kan administrera betalningar av medlemsavgiften för sin förenings medlemmar

Läs mer

Konfigurera Xenta från Babs

Konfigurera Xenta från Babs Konfigurera Xenta från Babs Nedan följer en instruktion hur du konfigurerar din nya Xenta terminal från Babs PayLink med JobOffice Kassa. Om du känner dig osäker på det här, kontakta någon lokal data-

Läs mer

Switch Driver 4. Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software

Switch Driver 4. Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software Switch Driver 4 Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software Innehåll ATT ANVÄNDA PROGRAMVARAN SWITCH DRIVER... 3 SWITCH DRIVER ANSLUTNING... 4 USB JOYSTICK KALIBRERING... 4 TESTFUNKTION...

Läs mer

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 OESpeaker Version 10.3 OSSpeaker Version 10.3 Status: 26.2.2007 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna handbok. Skriv till författaren!

Läs mer

Manual för upprättande av MB Brounderhåll

Manual för upprättande av MB Brounderhåll Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 1 2 REVIDERING PROGRAM MARS 2011... 1 3 INSTALLATION... 1 4 FUNKTIONER I MB BROUNDERHÅLL... 2 5 SKAPA MÄNGDBESKRIVNING... 3 6 SPARA OCH SKRIV UT... 6 1 INLEDNING I detta

Läs mer

Region Skåne Lageretiketter och handdator (Streckkodsetiketter)

Region Skåne Lageretiketter och handdator (Streckkodsetiketter) Region Skåne Lageretiketter och handdator (Streckkodsetiketter) 1 (15) Innehållsförteckning Etikettplatser och Handdator... 3 Etiketthantering... 3 Skapa etikettplats/förråd... 4 Administrera artiklar...

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Skapa mapp. * Gör så här: Det finns många sätt att skapa mappar, men det enklaste sättet brukar vara följande.

Skapa mapp. * Gör så här: Det finns många sätt att skapa mappar, men det enklaste sättet brukar vara följande. Ideell IT-förening där äldre lär äldre Skapa mapp Det finns många sätt att skapa mappar, men det enklaste sättet brukar vara följande. * Gör så här: 1. Se till att du befinner dig på den plats i datorn

Läs mer

2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.

2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS. 2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 FÖRVALTNING 1 (13) INNEHÅLLSFÖRTECKNING ATT GÖRA LISTA... 2 SÖKA FRAM UPPGIFTER ATT GÖRA... 2 YTTERLIGARE URVAL SOM KAN GÖRAS ATT GÖRA LISTA...

Läs mer

F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 1. Ny version 2013-09

F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 1. Ny version 2013-09 F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 1 Ny version 2013-09 F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 2 Innehåll Ny menystruktur... 3 Fordon... 3

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Windows Mobile, version 5.1

RemoteX Applications Manual för Windows Mobile, version 5.1 RemoteX Applications Manual för Windows Mobile, version 5.1 RemoteX Technologies Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Installera klienten... 2 2.1 Starta klienten... 2 2.2 Logga in... 2 3 Startvy...

Läs mer

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus Snabbguide Överföring av resultat till PC systemsure Plus Så här enkelt sparar du mätresultaten från instumentet till datorn Först måste programvaran installeras på din PC. Sätt CDn i CD-ROM läsaren och

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Dator PC och Mac

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Dator PC och Mac Lathund för att hantera kongresshandlingar Dator PC och Mac Inför och under kongressen 2015 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

Kapitel 1 Komma i gång... 5

Kapitel 1 Komma i gång... 5 DDS-CAD Arkitekt 10 Komma i gång Kapitel 1 1 Kapitel Sida Kapitel 1 Komma i gång... 5 Är DDS-CAD Arkitekt installerat?... 5 Operativmiljö Windows... 6 Begrepp... 6 Starta DDS-CAD Arkitekt... 6 Starta ett

Läs mer

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem.

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Generellt Allmänt Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Tilläggsmodul Pocket är en tilläggsmodul till Näsgård

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått.

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått. Joomla Guide 2.5.11 MENYER Sida 1 av 41 MENYER En meny är centerpunkten på en hemsida. Det är ifrån denna man utgår om man vill navigera på hemsidan. Menyer kan vara vertikala eller horisontella och är

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer

Programsnickaren. Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Programsnickaren till Micro Rolltalk. Habilitering & Hjälpmedel

Programsnickaren. Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Programsnickaren till Micro Rolltalk. Habilitering & Hjälpmedel Programsnickaren Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Programsnickaren till Micro Rolltalk Habilitering & Hjälpmedel Starta programmet När programmet är installerat, hittar du programikonen

Läs mer

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 Prenumeration För att kunna använda BaraTrav behöver du en prenumeration. Den skapar du på BaraTrav.se. Du behöver registrera namn och adressuppgifter.

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Egna genvägar. Subhashish Pradhan T.C. Hollingsworth Översättare: Stefan Asserhäll

Egna genvägar. Subhashish Pradhan T.C. Hollingsworth Översättare: Stefan Asserhäll Subhashish Pradhan T.C. Hollingsworth Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 4 2 Hantera genvägar och grupper 4 2.1 Lägga till grupper...................................... 4 2.2 Lägga till

Läs mer

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet F22 Attestant INNEHÅLL 1 Generellt...1 1.1 Beskrivning av rutinen...1 1.1.1 Koppling till övriga rutiner...1 1.1.2 Navigationsväg...1 1.1.3 Arbetsflödet...1 2 Ansvar attestant...2 3 Attestera faktura...3

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

Kapitel 1 Komma igång... 3

Kapitel 1 Komma igång... 3 2014.02.21 1 Kapitel Innehåll... Sida Kapitel 1 Komma igång... 3 Välkommen... 3 Är DDS-CAD Arkitekt installerat?... 5 Operativmiljön Windows... 5 Begrepp... 5 Starta DDS-CAD Arkitekt... 6 Starta ett nytt

Läs mer

Konfigurering och driftsättning

Konfigurering och driftsättning 1 (40) Ladok Nouveau Ändringshistorik Av Kommentar Granskare/Godk ännare 2010-03-15 sbm Utkast 2010-04-27 sbm Uppdaterat inför majleveransen 2010-06-10 2010-09-02 sbm sbm Visual C++ Runtime kräver Windows

Läs mer

Internfakturaportalen

Internfakturaportalen Internfakturaportalen Manual för samordnare 1 Innehåll Inledning... 3 Internfaktura... 3 Registrera faktura... 3 Viktigt vid ändring av fakturarad... 7 Viktig information för bilagor... 8 Inledning...

Läs mer

Att få inskannad text uppläst med talsyntes

Att få inskannad text uppläst med talsyntes Att få inskannad text uppläst med talsyntes 1. Komma igång med ClaroRead Pro Starta talsyntesprogrammet 1. Gå till Startmenyn > Program > Claro Software 2. Klicka på för att starta talsyntesen. ClaroReads

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Förenklad användarmanual för DAISY-användning. Olympus DM-5

Förenklad användarmanual för DAISY-användning. Olympus DM-5 Förenklad användarmanual för DAISY-användning Olympus DM-5 Komma igång 1 Sätt i batteriet Börja med att sätta i medföljande batteri i spelaren. Gör detta genom att öppna luckan på baksidan. En skarv i

Läs mer

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se.

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se. DATALOGISK SNABB MANUAL Reviderad 2015-05-20 Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se 5-2014 April MOBILE Manual senast ändrad 2015-05-20 Register Inloggningsuppgifter

Läs mer

MegTax CardCenterPro

MegTax CardCenterPro 09-09-25 n 1 1 (7) MegTax CardCenterPro 1. Installation... 2 2. Hantering... 3 2.1. Tömning... 3 2.2. Fliken Kortrutiner... 4 2.3. Visa logg & Visa ej tömda... 5 2.4. Fliken Fakturafil... 5 2.5. Fliken

Läs mer

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare 1 (19) Arbetsinstruktion E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva i detalj hur e-signatur (beslut) i informationshanteringssystemet

Läs mer

Om du behöver hjälp. Telia Simka Bruksanvisning

Om du behöver hjälp. Telia Simka Bruksanvisning Om du behöver hjälp Om du har frågor om ditt abonnemang, ring vår Kundservice på tel 90 350. Har du tekniska frågor om din Telia Simka, ring 020-76 89 89. Kortläsare för GSM-kort Med programvara för PC

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

Skapa mappar, spara och hämta dokument

Skapa mappar, spara och hämta dokument Skapa mappar, spara och hämta dokument Övningen görs på hårddisken i mappen Mina dokument 1a Starta programmet utforskaren 1 b Huvudgrupper i utforskaren 1c Expandera huvudgrupper, enheter och mappar Skapa

Läs mer

Du ser därefter hela ärendet i Dokumentöversikten till vänster på skärmen under Genvägar.

Du ser därefter hela ärendet i Dokumentöversikten till vänster på skärmen under Genvägar. Komma igång med Norstedts Dokument Boutredning Steg 1 - Boutredningsärende Du skapar upp ett boutredningsärende genom att dubbelklicka på BOU01 Boutredningsärende under fliken Innehåll Boutredning (nere

Läs mer

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 LOTTA MANUAL t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 Innehållsförteckning 1. Nedladdning, installation och start av programmet 2. Skapa en turnering 3. Lägga in spelare i programmet 3.1. Inmatning av spelare

Läs mer

E-BOT del 2 20150120

E-BOT del 2 20150120 E-BOT del 2 20150120 2 Innehållsförteckning 7 Avancerade funktioner... 4 7.1 Inställningar för färglägen... 4 7.1.1 Ställa in färglägena... 4 8 Inställningar... 6 8.1 Använda hörlurar... 6 8.2 Återställning...

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord.

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. 1 INTERNET 2004-10-04 Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida Logga in Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. Ditt FirstClass skrivbord på Internet 2 MailBox MailBoxen

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Advoco NetPBX Portalen Användare

Advoco NetPBX Portalen Användare Advoco NetPBX Portalen Användare Webbportalen i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera samtal, hänvisningar och kontakter. Portalen använder användarens primära telefon för

Läs mer

www.radonelektronik.se Bruksanvisning www.radonelektronik.se 2006-03 - 01

www.radonelektronik.se Bruksanvisning www.radonelektronik.se 2006-03 - 01 www.radonelektronik.se Bruksanvisning www.radonelektronik.se 2006-03 - 01 Beskrivning R1 gör exakt vad som krävs av en radonmätare. Vid en radonhalt på 200 Bq/m 3 tar det endast 4 timmar att uppnå en statistisk

Läs mer

Handledning BessyPC. Innehåll 1 (34)

Handledning BessyPC. Innehåll 1 (34) 1 (34) Dokumentdatum Version 2019-06-20 1.0 Handledning BessyPC Innehåll 1 Syfte... 3 2 Omfattning... 3 3 Definitioner och förkortningar... 3 4 Ansvar... 4 5 Behörighetshantering för Bessy... 4 6 Förutsättningar...

Läs mer

Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version installerad i skördare, skotare eller drivare

Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version installerad i skördare, skotare eller drivare Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version 03.05 installerad i skördare, skotare eller drivare Det går även att komma åt en kortfattad beskrivning av funktionerna i programmet via Hjälpknappen

Läs mer

Hantering av Handi ipaq 2190

Hantering av Handi ipaq 2190 Hantering av Handi ipaq 2190 Gewa AB BOX 92, MALMVÄGEN 55, 191 22 SOLLENTUNA TEL: 08-594 694 00 TEXTTEL: 08-594 694 18 FAX: 08-594 694 19 E-MAIL: info@gewa.se WEB: www.gewa.se anpassar tekniken till människan

Läs mer

BESKRIVNING AV DISPLAY

BESKRIVNING AV DISPLAY Inledning 1 DREAM styrsystem TALGIL erbjuder högeffektiva och anmärkningsvärt ekonomiska lösningar för hantering av medelstora till stora bevattningssystem. Systemet utnyttjar modern teknik för hårdvara

Läs mer

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet.

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Då du klickar på Användare öppnas denna bläddringslista.

Läs mer

Bruksanvisning Bläckfisken USB

Bruksanvisning Bläckfisken USB Bruksanvisning Bläckfisken USB Kontaktanslutning till datorer och pekplattor Tel/Fax.: 013-712 70 Östra Harg Torpängen 585 91 Linköping E-post: info@hargdata.se Hemsida: www.hargdata.se Innehållsförteckning:

Läs mer

ÖVERFÖRING TILL UTFODRINGSUTRUSTNING. De Laval

ÖVERFÖRING TILL UTFODRINGSUTRUSTNING. De Laval ÖVERFÖRING TILL UTFODRINGSUTRUSTNING De Laval - Gamla Handdatorn - Handdator - Workabout - Direkt till vagn - Alpro 4.x samt 5.x - Alpro 6.x 2006-01-23 Hans Lindberg, Svenska Husdjur INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

MS WORD 97. Microsoft Word Lathund för att arbeta med kortkommandon. Utgivare Syncentralernas Datateam Stockholm

MS WORD 97. Microsoft Word Lathund för att arbeta med kortkommandon. Utgivare Syncentralernas Datateam Stockholm MS WORD 97 Microsoft Word 2013 Lathund för att arbeta med kortkommandon Utgivare Syncentralernas Datateam Stockholm 2013-01-19 Innehållsförteckning Öppna ett dokument.... 3 Öppna ett dokument från USB-minne....

Läs mer

Att komma igång med DISGEN 8.2

Att komma igång med DISGEN 8.2 Att komma igång med DISGEN 8.2 Nedanstående bild är den man möter när man installerat programmet. I handledningarna för de olika versionerna av DISGEN finns beskrivning hur man kommer igång med inmatning

Läs mer

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta.

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta. Installation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Installationen består av tre steg som automatiskt körs efter varandra. Steg 1: Programmet installeras och man

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE PC

INSTALLATIONSGUIDE PC INSTALLATIONSGUIDE PC TELE2 MOBILT INTERNET Den här guiden beskriver hur du kommer igång med Tele2 Mobilt Internet hur du installerar drivrutinerna samt kopplar upp på Internet. 2 SYSTEMKRAV För att kunna

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur.

Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur. Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur. Klicka på ikonen för att läsa mer och ladda ner. Klicka på installera så börjar appen att hämtas på din ipads startsida.

Läs mer

Så fungerar Diskutera i Ping Pong

Så fungerar Diskutera i Ping Pong Dokumentnamn lathund_diskussionsforum Datum Sida 21 juli 2011 1 / 5 Så fungerar Diskutera i Ping Pong Diskutera är aktivitetens forum för kommunikation mellan flera personer i utvalda grupper. Kommunikationen

Läs mer

Anvisningar för registrering av data i 3Cs inmatningsapplikation

Anvisningar för registrering av data i 3Cs inmatningsapplikation Anvisningar för registrering av data i 3Cs inmatningsapplikation 1.1 VARNINGAR Använd aldrig Enter -tangent Om du trycker på Enter -tangenten åker du ut ur ditt registerformulär utan att dina data har

Läs mer

Leica mojo3d start första gången

Leica mojo3d start första gången Leica mojo3d start första gången Generellt Denna instruktion visar hur du kommer igång med Leica mojo3d första gången. För mer detaljerade instruktioner se Leica mojo3d användarmanual. Beroende på version

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Utbildningsmaterial Personec Förhandling

Utbildningsmaterial Personec Förhandling Utbildningsmaterial Personec Förhandling Web Förhandling Grundutbildning Chef 2012-11-07 Sid 1 (8) Innehållsförteckning Personec Förhandling Web... 2 Inloggning... 2 Förhandling web... 2 Fliken Inställningar...

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

37973 System > SQL-kommando

37973 System > SQL-kommando 37973 System > SQL-kommando Två nya fält i bilden SQL-kommando (System>SQL-kommando) som ger möjligheten att kategorisera SQL-kommandon likt hur layouter kategoriseras i layoutdesignern. T.ex. kan alla

Läs mer