UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin SID 1 (6) Tfn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin SID 1 (6) Tfn"

Transkript

1 STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Ewa Wåhlin SID 1 (6) Tfn Utställningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Telefonfabriken 1 m fl (Tellusgatan/ Mobilgatan) i stadsdelarna Midsommarkransen, Västberga och Hägerstensåsen i Stockholm, Dp Innehåll Utställningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Telefonfabriken 1 m fl (Tellusgatan/ Mobilgatan) i stadsdelarna Midsommarkransen, Västberga och Hägerstensåsen i Stockholm, Dp Sammanfattning... 1 Justeringar i planhandlingar... 2 Bakgrund... 2 Förslagets syfte och huvuddrag... 2 Utställning/granskning... 2 Synpunkter inkomna under utställning... 2 Remissinstanser... 2 Sakägare... 3 Övriga... 4 Synpunkter inkomna under samråd och utställning som ej tillgodosetts Besvärsberättigade... 6 Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande... 6 Sammanfattning Planen syftar till att möjliggöra ny bostadsbebyggelse, ca 300 lägenheter och 15 radhus, en förskola och en elnätstation. Planförslaget ställdes ut Under utställningen har fem yttranden inkommit. Länsstyrelsen och lantmäterimyndigheten har ingen erinran om förslaget. Information kring befintlig gasledning inkom från Fortum Värme. Trafikförvaltningen (Stockholms läns landsting) önskar se en planbestämmelse för vibrationer från tågpassage vilket hörsammas. En namnlista från boende har inkommit och i skrivelsen förtydligas vikten av att behålla befintliga träd i området.

2 2 (6) Justeringar i planhandlingar Inkomna synpunkter föranleder justering på plankartan och i plan-, och genomförandebeskrivningen. Plankartan får följande tillägg; Byggnader ska grundläggas så att vibrationsnivåer i bostäder underskrider 0,3 mm/s vid tågpassage. Vidare införs också tillägget under rubriken Markens anordnande, natur, Ramp får uppföras samt andra mindre redaktionella ändringar. I planbeskrivningen tillförs text om gasledning och träd på sidan 21, korrigering görs av text under rubriken Entréplats och vändzoon sid 20 och under rubriken Bilparkering sid 33. I genomförande beskrivningen införs informationen att gasledningar finns inom planområdet. Stadsbyggnadskontoret anser att förändringarna inte är av så stor betydelse att utställningsskedet behöver göras om. Information om ändringarna har delgivits berörd part och godkänts (Vasakronan). Kontoret bedömer att den bebyggelse som föreslås är lämplig inom planområdet och föreslår att detaljplanen godkännes. Bakgrund Förslagets syfte och huvuddrag Syftet är att fortsätta omvandlingen av ett arbetsområde till en blandad stadsbebyggelse. Planen möjliggör ny bostadsbebyggelse, ca 285 lägenheter och 15 stadsradhus, en förskola och en elnätstation. Utställning/granskning Aktuell detaljplan ställdes ut under perioden Information skickades ut enligt sändlista till remissinstanser, berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen samt andra intressenter som under samrådet skriftligen framfört synpunkter. Övriga informerades genom annons i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet Planförslaget visades i Tekniska Nämndhuset, på Hägersten Liljeholmens stadsdelsförvaltning, Telefonvägen 30, de tider lokalen har öppet samt på stadsbyggnadskontorets hemsida, Synpunkter inkomna under utställning Nedan redovisas en sammanfattning av de synpunkter som inkom under utställningen. Yttranden i sin helhet finns att ta del av i planakten. Remissinstanser Länsstyrelsen I ett samrådsyttrande daterat i juni 2011 framförde Länsstyrelsen främst synpunkter angående planförslagets hälsoaspekter. Detaljplanen har inför den formella utställningen reviderats och Länsstyrelsen bedömer att planens utformning nu kan anses godtagbar. Planbestämmelser säkerställer en acceptabel ljudnivå i boendemiljön och att inomhusluften inte kommer att innehålla skadliga halter av klorerade kolväten. En planbestämmelse om lägsta dränerande nivå ska dessutom minska risken för att markföroreningarna sprids med grundvattnet eller genom förångning. Länsstyrelsen bedömer utifrån nu kända förutsättningar att det inte finns skäl att anta att Länsstyrelsen kommer att pröva stadens beslut och upphäva detaljplanen med stöd av 12 kap. 3 ÄPBL.

3 3 (6) AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad Kan erbjuda fjärrvärme och gas mot en eventuell anslutningsavgift. Ledningen som är lagd i gatan är förberedd för vidare anslutning av Telefonfabriken 1. Gasledningar finns i Telefonvägen, Mobilgatan och vidare i parkytan. Läget måste säkras eller så måste ledningarna läggas om. Säkerhetsavstånd till byggnad enligt EGN Plats där gasledningar finns (i Telefonvägen, Mobilgatan och vidare i parkytan) är säkrat i plan som u-område. Då ledningarna är från 1939 så saknas information om förläggningsdjup. Provtagning ska ske senast inför bygglovskedet. Lantmäterimyndigheten Har ingen erinran. Sakägare Trafikförvaltningen (Stockholms läns landsting) Buller och vibrationskrav bör ställas med tanke på att tunnelbanan finns i planområdets närhet. Precis som planbestämmelsen anger är det viktigt att bostäderna utformas så att stomljud från tunnelbanan i boningsrum inte överstiger ljudnivån 30 dba (slow) vid tågpassage. Dock skall planbestämmelserna kompletteras med störningsskyddsbestämmelser avseende vibrationer. Trafikförvaltningen anser att bostäder ska grundläggas så att eventuella vibrationer från tågpassage ej överstiger 0,3 mm/sek i bostad. Det är positivt att staden har lagt till ett T1 invid PARK-området i plankartan. Vid den förskola som planeras ska åtgärder vidtas så att nyetableringsriktvärdena avseende ekvivalentnivåer för trafikbuller innehålls på hela skolgården/lekplatsen. Bussterminalen vid Telefonplan kommer att flyttas till en tänkt byggnation i kvarteret Tvålflingan som delvis ska överdäckas. Under tiden kommer en temporär lösning behöva ordnas för busstrafiken i anslutning till tunnelbanestationen. Någon tillfällig terminalplats är ännu inte identifierad men kan mycket väl påverka detaljplanen för del av Telefonfabriken 1 då Telefonvägen kan vara en lämplig plats för en tillfällig bussterminal. Ett genomförandeavtal bör tecknas mellan Trafikförvaltningen och exploatören samt kommunen där bland annat förutsättningar för arbetets utförande regleras med anledning av närheten till tunnelbanan. Detta bör göras innan detaljplanen antagits. Plankartan kompletteras med skrivelse angående vibrationer från tågpassage. Förskolans gård erhåller riktvärdet 38 dba vid fasad och på gård beräknas ekvivalent ljudnivå understiga 55dBA, och följer därmed länsstyrelsens rapport 2007:23 där det står att skolor och barnomsorgslokaler bedöms inomhus som bostäder, på skolgård ska finnas områden med högst 55dBA ekvivalent ljudnivå. Erforderliga avtal mellan trafikförvaltningen och exploatören ska tecknas innan planen antas.

4 4 (6) Övriga Hyresgästföreningen BrännkyrkaHägersten Anför att planen kan medföra att Hägerstensåsen knyts samman med Telefonplan ytterligare, vilket skapar bättre förutsättningar för ett socialt liv, entreprenörskap och nyetableringar. För att underlätta en ändamålsenlig användning av amfiteatern föreslås; att de två parallella gångvägarna breddas till körbar gång- och cykelväg. Att nödvändig el dras till platsen vid amfiteatern från nybyggnationsområdet. Samt att ett tak över scenen med utrymme för en liten tågvind byggs, så att belysning, scenattribut med mera kan användas efter behov. Amfiteatern ingår ej i planområdet. En breddning av gång och cykelvägen är ej bygglovpliktigt och regleras ej i detaljplanen. Stadsbyggnadskontoret informerar Exploateringskontoret, Trafikkontoret och Hägerstens- Liljeholmens stadsdelsförvaltning om hyresgästföreningens förslag. Nina Hjerpe m fl totalt 6 namnunderskrifter Yttranden anser att det är viktigt att man ska bevara träden med hänvisning till deras betydelse för vår livsglädje, trivsel och för syrets skull. Träden påverkar alla som nyttjar närområdet, även djuren. Planen berör främst hårdgjord yta, vilket innebär att intrånget i naturmiljön är begränsat. Planens genomförande innebär att området tillförs grönska i form av gröna bostadsgårdar och trädplanteringar vid gatan. Exploateringen innebär endast att ett fåtal träd med lågt bevarandevärde försvinner. Synpunkter inkomna under samråd och utställning som ej tillgodosetts - Boendes synpunkt att spara alla träd - Sakägare ifrågasätter 17 våningshus intill det traditionella villaområdet som Hökmossen utgör. Påpekar att höghuset kommer innebära att man får full insyn i husen och på uteplatserna. Framför oro att de tillkommande byggnaderna kommer att reflektera bullret från tunnelbanan och därmed ge högre ljudnivåer hos de boende. De kräver att byggherren garanterar att ljudnivåerna inte blir högre än dagens på grund av stora reflekterande ytor - Stockholm stadsmuseum och Skönhetsrådet avstyrker kvarter C - Miljö- och hälsoskyddsnämnden och Miljöförvaltningen förordar en bullerskärm 1,5-2 meter hög. - Trafikförvaltningen (Stockholms läns landsting) önskar att åtgärder vidtas så att nyetableringsriktvärdena avseende ekvivalentnivåer för trafikbuller innehålls på hela förskolans gård, att Socialstyrelsens riktvärden för lågfrekvent trafikbuller innehålls i sovrum. Vidare anser de att planbestämmelserna för lågfrekvent buller bör revideras på plankartan så att riktvärdena innehålls kl 19:00-07:00. - Trafikkontoret bedömer att antalet nya p-platser är för få. Kontoret vill ta del av hur samnyttjandet av parkeringsplatser säkras för framtiden genom exempelvis servitut och nyttjanderätter.

5 5 (6) Bostadsgårdar och gröna värden Planen berör främst hårdgjord yta, vilket innebär att intrånget i naturmiljön är begränsat. Exploateringen innebär endast att ett fåtal träd med lågt bevarandevärde försvinner. För att skydda befintligt värdefulla träd i fonden av amfiteatern har planbestämmelsen Natur - Träd och buskar ska utgöra en grön fond för amfiteatern i väster införts. Vidare skyddas en befintlig ek med stort bevarandevärde i området genom avtal mellan markägaren och exploateringskontoret. Planens genomförande innebär att området tillförs grönska i form av gröna bostadsgårdar och trädplanteringar vid gatan. Kulturhistoriskt värdefull miljö och utformning av ny bebyggelse. Kontoret har genom planförslaget byggt vidare på fabriksområdets befintliga struktur. Det 17-våningshus som föreslås i det sydvästra hörnet är en del av ett koncept för området där man söker skapa variation och dynamik genom att bygga vidare på idén med högt och lågt. Det högre punkthuset ifrågasätts av närboende som anser att det skapar problem med insyn i villor och trädgårdar. Stadsbyggnadskontoret bedömer att den insyn som blir konsekvensen av ny bebyggelse ändå är godtagbar med tanke på det relativt stora avståndet mellan villorna och den nya bebyggelsen. (Avstånd mellan närmsta villa och punkthus är minst 80 meter med tunnelbanan som passerar mellan villor och punkthus.) Kvarter C stadsradhusen invid Generatorn avstyrktes av Skönhetsrådet och Stockholms stadsmuseum under samrådsskedet. Länsstyrelsen ansåg att den nya bebyggelsen inkräktade på den ursprungliga Generatorbyggnaden och gränsen mellan nytt och gammalt därför blev otydlig. Kvarteret C har sedan dess omstuderas bland annat har mötet/gränserna mellan Generatorn och tillkommande bebyggelse förtydligats. Länsstyrelsen bedömde i utställningsskedet att planens utformning kunde anses godtagbar. Buller och störningar Den bullerskärm som efterfrågats av miljöförvaltningen (2 meter hög och 300 meter lång) förbättrar endast bullervärdena under 55 dba i kv A på våning 1-7. I resterande delar dvs i kv A våning 8-16, kv B och C är ljudnivån från vägtrafiken så hög att nivån inte sjunker under 55 dba trots inverkan av skärm. En bullerskärm 2 meter hög och 300 m lång vid broräcket skulle också innebära tekniska och gestaltningsmässiga problem. Boende i villaområdet uttrycker en oro över att buller från buss- och tunnelbanetrafik ska reflekteras mot fasaden på det nya 17-våningar höga kontorshuset och på det sättet bidra till att ljudkvaliteten vid deras uterum försämras. Man vill försäkra sig om att åtgärder vidtas om så är fallet. Bullerutredningen visar att bullerreflexer i de nya byggnaderna kan medföra högre ljudnivåer vid de befintliga bostadshusen på södra sidan om tunnelbanan. Den ekvivalenta ljudnivån orsakad av tunnelbanetrafiken beräknas som mest öka med 3 dba till 52 dba på vissa fasader åt norr, vilket är lägre än riktvärdet 55 db. Stadsbyggnadskontoret gör bedömningen att den nya bebyggelsen ligger på ett godtagbart avstånd (det närmaste huset ca 60 meter) från berörda fastighetsägare. Kontoret gör den samlade bedömningen att förändringen av närmiljön för de boende i villaområdet inte påverkar dem på ett sätt som motiverar att projektet inte genomförs.

6 6 (6) SL framför att störningsskyddsbestämmelsen på plankartan bör revideras. Stadsbyggnadskontorets avsikt är att följa de riktlinjer för buller som står i BBR 7:2 (som refererar till SS 2526) samt de riktlinjer för avstegsfall som tillämpas av Stockholm stad. Det innebär att störningsskyddsbestämmelsen då riktvärdet innehålls kl 22:00-06:00 kvarstår på plankartan. Beträffande synpunkter kring ekvivalenta ljudnivåer på förskolans gård så erhåller gården riktvärdet 38 dba vid fasad och på gård beräknas ekvivalent ljudnivå understiga 55dBA, och följer därmed länsstyrelsens rapport 2007:23 där det står att skolor och barnomsorgslokaler bedöms inomhus som bostäder, på skolgård ska finnas områden med högst 55dBA ekvivalent ljudnivå. Parkering Trafikkontoret anser att p-talet är för lågt med cirka 280 nytillkomna bilplatser. Kontoret hänvisar till parkeringsdimensioner vilka har fastslagits av fullmäktige 2006 och stadsbyggnadsnämnden 2004, det vill säga 1 bilplats per lägenhet inklusive besöksparkering. Trafikkontoret framför att man är intresserad av hur samnyttjandet av parkeringsplatser är tänkt att lösas långsiktigt. Ska detta ske genom nyttjanderätter eller servitut? I gällande förslag möjliggörs 726 parkeringsplatser. För bostäderna föreslås ca 211 p-platser (vilket innebär ett p-tal om 0,7 p-platser per lägenhet) resterande p-platser, ca 515 st, föreslås utgöra parkeringsplatser för verksamheterna (Ptalet för verksamheterna är 15 p-platser per tusen kvm) och för besökare inom Telefonfabriken. Antalet parkeringsplatser bedöms, enligt av byggherren framtagna beräkningar vara tillräckligt. Samutnyttjande mellan olika verksamheter kan ske, 3-d fastighetsindelning har möjliggjorts och förtydligats i genomförandebeskrivningen. Servitut/ gemensamhetsanläggningar kommer att bildas för garagen. I tidigare etapper som är byggda i området eller där byggnation pågår är p-talet 0,7 platser per lägenhet i garage, i dessa projekt har man inte full uthyrningsgrad. Besvärsberättigade Boende vid Träsnidarvägen 2,4 och 6: Göran Gustafson, Annika Larsson Gustafson, Gösta Johansson, Monica Lindman (obs inte med i fastighetsförteckningen), Melvin Honda och Cynthia Málaga Stockholms läns landsting Trafikförvaltningen Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Stadsbyggnadskontoret bedömer att lämplig avvägning mellan olika intressen har utförts. Kontoret bedömer att den bebyggelse som föreslås är lämplig och föreslår att detaljplanen godkännes. Nina Åman planchef Ewa Wåhlin planarkitekt

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 2010-02062 SID 1 (11) 2013-11-22

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 2010-02062 SID 1 (11) 2013-11-22 STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (11) 2013-11-22 Handläggare: Ewa Wåhlin Tfn 08-508 28 233 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för Telefonfabriken

Läs mer

Utlåtande 2015:67 RII (Dnr /2013)

Utlåtande 2015:67 RII (Dnr /2013) Utlåtande 2015:67 RII (Dnr 311-1877/2013) Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. (Tellusgatan/Mobilgatan) i stadsdelarna Midsommarkransen, Västberga, Hägerstensåsen (300 lgh, 15 stadsradhus, 1 förskola,

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson SID 1 (5) Tfn 08-508 27 318 2014-02-24 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp 2012-10003

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson SID 1 (6) Tfn 08-508 27 352 2013-08-21 Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen,

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Sahlstrand SID 1 (6) Tfn 08-508 274 82 2012-110-26 Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (6) Tfn 08-508 27 130 2014-07-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6)

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2010-02062 Ewa Wåhlin 2013-09-17 Tfn 08-508 28 233 1(6) Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Telefonfabriken 1 mfl i stadsdelarna Midsommarkransen,

Läs mer

Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE/GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Emma Byström SID 1 (5) Tfn 08-508 26 657 2013-04-18 Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i

Läs mer

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus)

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Dnr 2015-18324 Ewa Wåhlin Sida 1 (8) Telefon 08-508 28 233 2016-11-18 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Tallkrogsvägen, del av Gubbängen 1:1 i stadsdelen Tallkrogen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Tallkrogsvägen, del av Gubbängen 1:1 i stadsdelen Tallkrogen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Niklas Zetterberg SID 1 (5) Tfn 08-50827335 2012-07-02 Utställningsutlåtande Detaljplan för Tallkrogsvägen, del av Gubbängen 1:1 i stadsdelen Tallkrogen i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Bjällerkransen 5 mm i stadsdelen Västertorp (ca 280 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Bjällerkransen 5 mm i stadsdelen Västertorp (ca 280 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-11-03 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Bjällerkransen 5

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Östra Söderort Anna-Stina Bokander Sida 1 (7) Telefon: 08-508 26 265 2016-11-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen, Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen, Dp Stadsbyggnadskontoret Utställningsutlåtande Planavdelningen Maria Tognolina Sida 1 (9) Telefon 08-508 27 205 2015-11-04 Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Grahm SID 1 (5) Tfn 08-508 275 97 2012-06-27 Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp 2009-05987

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE/GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Sebastian Wahlström Klampfl SID 1 (5) Tfn 08-508 27 246 2014-09-30 Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende)

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-14 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen

Läs mer

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning 2013-06-06 1/12 JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Uttern i Norrtälje kommun. Förslaget

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-11-18 Handläggare: Josefin Westerlund Tfn 08-508 27 452 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm, Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm, Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Östra Söderort Madeleine Lundbäck Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 316 2016-04-04 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (6) 2013-03-21 Handläggare: Helena Persson Tfn 08-508 27 237 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby

Läs mer

Granskningsutlåtande PUL-tvättad Detaljplan för Farsta 2:1 mm. vid Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande PUL-tvättad Detaljplan för Farsta 2:1 mm. vid Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Johanna Rosvall Sida 1 (8) Telefon 08-508 271 72 2017-06-19 Granskningsutlåtande PUL-tvättad Detaljplan för Farsta 2:1 mm. vid Sirapsvägen i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Valvankaret 1 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Valvankaret 1 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Andrew Blank SID 1 (8) Tfn 08-508 27 226 2012-11-09 Utställningsutlåtande Detaljplan för Valvankaret 1 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp 2010-10261

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan, ledningen Abdallah Azam Sida 1 (6) Telefon 08-508 275 84 2016-08-09 Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp 2014-20638

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Bromma, Kungsholmen Karin Norlander Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 410 2016-10-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-11-21 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2009-00533-54 Torbjörn Johansson 2012-08-28 Tfn 08-508 273 52 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-05-24 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark)

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m.

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Maria Sahlstrand Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 482 2014-11-12 Granskningsutlåtande Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-03-24 Hur samrådet har bedrivits Samråd med normalt planförfarande enligt 5 kap 11 plan- och bygglagen har

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret September 2009 Karin Norlander, planarkitekt UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Suzanna Tsygankova Sida 1 (8) Tfn 08-508 27 568 2015-06-15 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp 2013-07728

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för kv Duvan 13 upprättas med standardförfarande, vilket innebär att samrådet kommer att följas av ett granskningsförfarande

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Maria Borup Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 353 2016-02-12 Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp 2014-04024 Innehåll

Läs mer

Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren 2 m fl. i stadsdelen Hägersten i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren 2 m fl. i stadsdelen Hägersten i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Tara Nezhadi Sida 1 (7) Telefon 08-508 27 251 2017-12-11 Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (7) Planavdelningen Dp Lina Gregersdotter Tfn

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (7) Planavdelningen Dp Lina Gregersdotter Tfn SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (7) Planavdelningen 2011-09-27 Dp 2010-14413-54 Lina Gregersdotter Tfn 08-50827110 Detaljplan för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen i Stockholm Dp 2010-14413-54 INNEHÅLL 1. Sammanfattning

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i stadsdelen Nälsta i Stockholm Dp 2010-04976

Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i stadsdelen Nälsta i Stockholm Dp 2010-04976 STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Renoir Danyar SID 1 (5) Tfn 08-50826659 2012-05-21 Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2013-14789 Anna-Stina Bokander Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 265 2016-05-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för ändring genom tillägg till detaljplan Pl 6085

Läs mer

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan.

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan. 2016-11-28 Dnr MSN/2015:162 Detaljplan Höjden 32 stadsdelen Hersby Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter s. 3 5. Sammanfattande

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL.

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. KOMPLETTERANDE PM TILL TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. RAPPORT 2014-03-20 Uppdrag: 244238, Detaljplan för handelsplats Brunna i Upplands-Bro kommun Titel på rapport: Kompletterande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-08-19 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 27 382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Synpunkter inkomna under granskning

Synpunkter inkomna under granskning STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Anna Åsell SID 1 (5) Tfn 08-508 28 245 2014-11-03 Granskningsutlåtande för publicering (utan namn) Detaljplan för del av fastigheten Liljeholmen

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen Miljöförvaltningen Plan- och miljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-05-05 Handläggare Karl Malmberg karl.malmberg@stockholm.se Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2014-05-20 p.14 Detaljplan för del av kv Skattsedeln

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Ronnie Kristola Sida 1 (5) Telefon 08-508 27 278 2016-03-14 Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-616367 Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14 Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25 1 1. Inledning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Skutkrossen 17 i stadsdelen Vinsta, (tillfälligt planstöd för befintlig skola), S-ÄDp

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Skutkrossen 17 i stadsdelen Vinsta, (tillfälligt planstöd för befintlig skola), S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Tony Andersson Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 318 2018-04-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skutkrossen 17 i stadsdelen Vinsta, (tillfälligt planstöd

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Baltic 8 vid Tappvägen i stadsdelen Mariehäll (330 lägenheter) Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Baltic 8 vid Tappvägen i stadsdelen Mariehäll (330 lägenheter) Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Yttre Västerort Sebastian Wahlström Klampfl Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 246 2016-06-09 Granskningsutlåtande Detaljplan för Baltic 8 vid Tappvägen i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen, Stockholm Trafikbullerutredning

Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen, Stockholm Trafikbullerutredning Projekt: 31-04704 Rapport: 31-04704-A Datum: 2007-05-15 Antal sidor: 8 Bilagor: 31-04704/A01 - A12 Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen, Stockholm Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Exploateringskontoret

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen September 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0287 GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 &

Läs mer

Detaljplan för område invid kv Utsikten (del av Sätra 2:1) i stadsdelen Bredäng i Stockholm Dp

Detaljplan för område invid kv Utsikten (del av Sätra 2:1) i stadsdelen Bredäng i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Malin Klåvus SID 1 (7) Tfn 08-50827349 2012-01-17 Utställningsutlåtande Detaljplan för område invid kv Utsikten (del av Sätra 2:1) i stadsdelen

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm (80 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-11-15 Handläggare Anna Arén Telefon 08-508 27 486 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer