SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (7) Planavdelningen Dp Lina Gregersdotter Tfn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (7) Planavdelningen Dp Lina Gregersdotter Tfn"

Transkript

1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (7) Planavdelningen Dp Lina Gregersdotter Tfn Detaljplan för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen i Stockholm Dp INNEHÅLL 1. Sammanfattning av synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande 2. Hur plansamrådet bedrivits 3. Länsstyrelsen 4. Lantmäterimyndigheten 5. Sakägare och boende 6. Remissinstanser 7. Övriga 1. Sammanfattning av synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande Flertalet remissinstanser är positiva till bostadsexploateringen, dock finns ett flertal synpunkter om kulturmiljön, buller samt markföroreningar. Totalt inkom ett tjugotal synpunkter från remissinstanser och allmänheten. STADSBYGGNADSKONTORETS STÄLLNINGSTAGANDE Kulturmiljö Stadsmuseum samt Skönhetsrådet påpekar att Nutekhuset har ett högt kulturoch samhällshistoriskt värde med grön klassificering och anser att huset och dess omgivande miljö bör bevaras. Byggnaden består av blåbetong och radon vilket innebär en sämre boendemiljö. Detaljplanen prövas enligt gällande riktlinjer och bebyggelsen kan därmed inte bevaras på grund av för hög risk för människors hälsa. För att kunna behålla den historiska kopplingen till byggnaden behålls samma

2 2 (7) Dp byggnadsstruktur som byggnaden har idag, med ett visst tillägg på vissa delar av byggnadshöjden. Torget ersätts med lokaler för publika ändamål utmed Liljeholmsvägen för att skapa en förlängning av Liljeholmstorgets nya stadsstruktur. Samtidigt kommer befintliga träd att ersättas med nyplanterade träd. Buller och vibrationer Inkomna synpunkter gällande att ny bebyggelse ska klara riktvärden både för buller samt vibrationer för all spårtrafik. Genom bestämmelser på plankartan regleras att tillkommande bostäder uppfyller de krav som ställs gällande riktvärden för buller och vibrationer. Markföroreningar Länsstyrelsen påpekar att de undersökningar som har gjorts visar på ett flertal kända markföroreningar inom och utanför fastigheten. Kompletterande markundersökningar kommer krävas samt att åtgärder ska redovisas. Vidare utredningar för markföroreningar inom och utanför planområdet som kan påverka planområdet negativt kommer att utföras och kompletteras under planprocessen. Åtgärdsprogram kommer även presenteras och informeras till bl.a. Miljöförvaltningen gällande marksaneringar. Markhöjder kommer kompletteras på plankartan samt redovisning av översvämningsrisken. Utsikt Yttranden har inkommit gällande skymd utsikt. Trekantssjön kommer delvis att bli skymd för de boende på Katrinebergsbacken. Fortsatta studier kommer visa hur stor påverkan kommer bli. Tekniska frågor Ledningsägare har inkommit med synpunkter gällande ledningar som försörjer fastigheten inom och utanför planområdet. Stadsbyggnadskontoret avser att tillgodose dessa synpunkter. Avtal Ett antal yttranden har inkommit gällande olika avtal. Staden kommer att teckna de avtal som krävs mellan respektive part. Strandskydd Yttranden har inkommit gällande strandskyddet samt lekparkens lekutrustning på parkmark.

3 3 (7) Dp Strandskyddet kommer kvarligga för parkmarken och dispens måste sökas för eventuell lekutrustning för den planerade förskolan. Dock måste lekparken vara öppen för allmänheten. Trafik Några yttranden har inkommit gällande trafikfrågor, angöring samt parkering. Området är redan ianspråktaget och planförslaget kommer medföra en godtagbar trafikökning. Planområdet har ett mycket gott läge med väldigt god tillgång till kollektivtrafik varvid ett lägre parkeringstal för bilar är motiverat för planförslaget. P.g.a. det goda kollektivtrafikläget, kan det medföra att de boende väljer att åka kollektivt, vilket kommer innebära mindre biltrafik på Liljeholmsvägen. Angöring samt parkering kommer revideras. Cykelparkeringsnormen kommer beaktas i det fortsatta planarbetet. Upplysningar Miljöförvaltningen har inkommit med upplysningar för det fortsatta arbetet Upplysningarna påverkar inte detaljplanen, Miljöförvaltningens upplysningar vidarebefordras till berörd byggherre. Alla tekniska detaljer kommer vidarebefordras till byggherren. Kontoret avser att efter revideringar arbeta vidare med planförslaget och nästa steg i planprocessen är utställning som planeras i början på Hur plansamrådet bedrivits Samrådsförslaget sändes ut för samråd under tiden 13 juni 31 augusti 2011 till berörda fastighetsägare, sakägare enligt fastighetsförteckning, hyresgästföreningen samt stadsdelsförvaltningen i Hägersten- Liljeholmen. Stadsbyggnadsnämndens ledamöter har fått kännedom om samrådet. Ett allmänt samrådsmöte hölls den 20 juni i Nutekhuset. Samrådshandlingarna har även varit tillgängliga på stadens hemsida, i Tekniska Nämndhuset samt i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning. 3. Länsstyrelsen På fastigheten Rosteriet 7 finns kända markföroreningar i form av metaller och PAH. Vid intilliggande fastigheter Rosteriet 6 och 8 har tillverkning av bekämpningsmedel skett, det kan även ha hanterats klorerade lösningsämnen. Vid tidigare undersökningar har bl.a. pesticider hittats vid Liljeholmen 1:1, fastigheten mellan Rosteriet 7 och sjön Trekanten.

4 4 (7) Dp Kompletterande markundersökningar kommer krävas och ska omfatta undersökningar av DDT, andra kemikalier, PAH, klorerade lösningsämnen, pesticider och metaller. Eventuella åtgärder för det förenade strandområdet vid sjön Trekanten bör redovisas för att föroreningarna inte ska innebära risk för människors hälsa. Redovisning av markhöjder krävs för att klargöra sjön Trekantens eventuella översvämningsrisk och dess påverkan på ny bebyggelse. 4. Lantmäterimyndigheten Lantmäterimyndigheten har inte inkommit med några synpunkter. 5. Sakägare och boende Inger Övringe, Katrinebergsbacken32, har inkommit med ett gemensamt yttrande från boende på Katrinebergsbacken, fastigheten Lilla Katrineberg 3, signerat av 13 personer. Yttrandet gällande skymd utsikt över sjön Trekanten samt att platsen bör innehålla ett högre hus vid den nuvarande höghusdelen men minska byggnadshöjden utmed Liljeholmsvägen till tre våningar. Erja Nousiainen, Katrinebergsbacken 16, har inkommit med följande synpunkter: piazzan med dess fontän kommer försvinna samt att träden kommer huggas ned om förslaget genomförs. 6. Remissinstanser Följande 14 remissvar har inkommit: Exploateringskontoret har inget att erinra mot planförslaget. Fastighetskontoret har inga synpunkter på planförslaget. Fortum Distribution AB upplyser om att befintlig elnätstation i närområdet är fullt utnyttjad och har ej kapacitet att strömförsörja planerad nybyggnation. En ny elnätstation krävs inom planområdet ca (5 x 7) m markerad som E (teknisk anläggning) på plankartan för att kunna elförsörja ny planerad bebyggelse. Vidare skriver Fortum att vid bildning av tredimensionell avgränsad fastighet måste fastighetens elförsörjning beaktas med hänsyn till anslutningspunkten. Fortum Värme meddelar att avtalsservitut för fjärrvärme måste upprättas, dock finns servitut för fjärrkyla. Vidare skriver Fortum att hänsyn måste tas till befintlig fjärrkylaledning. Hägersten-Liljeholmen stadsdelsnämnd tillstyrker planförslaget, men observerar att marksanering kommer krävas vid förskolans utemiljöer. Miljöförvaltningen har inget att erinra mot planförslaget. Miljöförvaltningen upplyser om att vid eventuell upptäckt av markföroreningar ska miljöförvaltningen informeras och en anmälan ska inkomma till förvaltningen senast 6 veckor innan saneringsarbetet påbörjas. Miljöförvaltningen upplyser vidare att innan förskolelokaler kan tas i bruk måste byggherren anmäla om hur livsmedel ska hanteras.

5 5 (7) Dp Skanova önskar behålla befintliga teleanläggningar i nuvarande läge, vid eventuell flytt bekostar byggherren åtgärden. Skönhetsrådet har följande synpunkter på planförslaget: Trots blåbetong och radon går det att bevara byggnaden genom god ventilation Det föreslagna bostadshuset ger inte några mervärden i stadsbilden, snarare blir området mer ensartat genom att koppla det till bebyggelsen kring Liljeholmstorget. Husets arkitektoniska och kulturhistoriska värden är så pass stora att prioriteringen bör vara fortsatt kontorsverksamhet. Läget för kontor är bra med kollektivtrafik i närheten. Vidare menar Skönhetsrådet att det är viktigt för stadsbilden med en varierad bebyggelse samt en blandning av hus från olika tidsepoker. I synnerhet bör äldre bebyggelse av god arkitektonisk kvalitet värnas om. Skönhetsrådet anser inte att Liljeholmen vinner på att ersätta arbetsplatser med bostäder, för att skapa en levande stadsmiljö krävs en variation av bostäder, kontor och andra verksamheter. Vidare menar rådet om det är omöjligt att hyra ut lokalerna som kontor bör kontorshuset byggas om till bostäder. Skönhetsrådet avstyrker förslaget till detaljplan. SL har följande synpunkter på planförslaget: Trafikanalys efterfrågas för området för att visa att kollektivtrafiken inte försämras utmed Liljeholmsvägen. Planområdet är bullerutsatt och störningar från busstrafik, tvärbana och tunnelbana ska beaktas. Från tvärbanan och tunnelbanan finns stor risk för spårskrik som påverkar föreslagen bebyggelse. Byggnaderna ska utformas och grundläggas så att vibrationer från all spårtrafik, tunnelbana samt tvärbanan, inte överstiger 0,3 mm/s i bostaden. Innan inflyttning sker ska verifierande mätningar utföras för att säkerställa att kraven formulerade i planbestämmelserna uppfylls. Sovrum bör inte placeras utmed Liljeholmsvägen p.g.a. spårskrik och buller. Utformningen av bostäder ska ske så att Socialstyrelsens riktvärden för lågfrekvent buller uppfylls i sovrum. Gällande riktvärden för trafikbuller ska uppfyllas för bostäder, förskola och lokaler för handel. Risk för stomljud och vibrationer från tunnelbanan har inte redovisats, planen bör kompletteras med att bostäder ska utformas så att stomljud från tunnelbanan i bostäderna inte överstiger ljudnivån 30 dba (slow) vid tågpassage.

6 6 (7) Dp Det är olämpligt med balkonger utmed Liljeholmsvägen p.g.a. tvärbanans sträckning vilken skapar mycket stor risk för kurvskrik, fasaddämpning måste ske på ett lämpligt sätt. Sprängningsarbeten för den planerade bebyggelsen kan komma att påverka befintlig tunnelbaneanläggning samt tvärbanan. Grundläggningsarbeten samt övriga arbeten ska utföras i enlighet med SL:s föreskrifter p.g.a. planområdets närhet till tunnelbana samt tvärbana. Ett genomförandeavtal bör tecknas mellan SL, exploatören samt kommunen där bl.a. förutsättningar för arbetenas utförande regleras med anledning av närhet till tunnelbana samt tvärbana. Detta bör ske innan detaljplanen vunnit laga kraft. Stockholms stadsmuseum har följande synpunkter: Byggnaderna har enligt stadsmuseets grön klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt kulturhistoriskt värdefull. Byggnaden har även ett samhällshistoriskt värde som berättar om Sveriges utveckling av inhemsk kärnkraft. Arkitekturen är välgestaltad, tidstypisk samt har stadsbildsmässigt värden. Planförslaget innebär rivning, stadsmuseum avstyrker förslaget och anser att en ombyggnad av byggnaden bör prövas. Från Stockholm Vatten har följande yttrande inkommit: Nya anslutningar till vatten och avlopp ska ske till befintliga ledningar i parken söder om planområdet. För dagvatten förordas lokalt omhändertagande inom planområdet och i andra hand kan dagvattnet efter fördröjning och eventuell rening släppas ut till befintlig dagvattenledning i Liljeholmsgränd. För att säkra rätten för Stockholm Vatten ABs ledningar måste ett servitutsavtal tecknas mellan bolaget och fastighetsägaren. Alternativt kan rätten säkras genom bildande av ledningsrätt vid förrättning enligt ledningsrättslagen. Storstockholms brandförsvar har inga synpunkter på planförslaget. Trafikkontoret har följande synpunkter: Breddning av gångbanan längs Liljeholmsvägen enligt tidigare planförslag förutsätts vara kvar Belysning krävs i undertaket vid det indragna partiet utmed Liljeholmsvägen. Lekgården som planeras läggas på parkmark ska upplåtas med polistillstånd om ytan inte detaljplanläggs.

7 7 (7) Dp Angöringsavståndet är längre än 10 m till bostäder i lågdelen samt till förskolan, detta avstånd uppnås överallt annars. Parkeringstalet uppgår enligt förslaget till 0,7 platser/lägenhet, trafikkontoret anser att 0,8 bilplatser/lägenhet bör uppfyllas. Vidare menar trafikkontoret att det trapphus som inte har förbindelse med garaget förses med annan typ av parkering i anslutning till entrén. Cykelparkeringstal på 1,5 platser/lägenhet eftersträvas. Avfallshantering ska ske inom fastigheten. Trafikkontoret förordar maskinell hantering samt ska vara lätt åtkomligt och trafiksäkert. Trafikverket har ingen erinran mot planförslaget. 7. Övriga Hyresgästföreningen har inte inkommit med synpunkter. Annette Fahlsten, Nybohovsgränd 8, anser att byggnaden bör bevaras p.g.a. dess grönklassning samt att stadsdelen inte behöver fler bostäder utan istället kontor eller kulturverksamheter. Vidare menar Fahlsten att förslaget inte samspelar med Trekantsparken, bättre vore att avgränsa parken med en hel fasadvägg så att även strandskyddet kan respekteras samtidigt som parken skulle kunna fortsätta användas utan att bli ianspråktagen. Johan Linde, Nybohovsgränd 19, anser att bra och billiga bostäder ska byggas samt att restauranger/kaféer vänder sig ut mot Trekantsparken. Trekantsparken ska bevaras så att strandskyddet inte påverkas. Nina Hjerpe och 15 namnunderskrifter, Sturevägen 5, Järfälla, har inkommit med yttrande gällande fällning av träd och växtlighet. Katrin Berkefelt Planchef Lina Gregersdotter planhandläggare

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-09-27 Handläggare: Lina Gregersdotter Tfn 08-50827110 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Plansamråd för kvarteret Rosteriet 7

Plansamråd för kvarteret Rosteriet 7 HÄGERSTEN - LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SAMH ÄLLSPLANERING TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Anna Ambjörn Telefon: 08-508 22 048 Till Hägersten Liljeholmens stadsdelsnämnd SID 1 (7) 2011-08-02

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2009-00533-54 Torbjörn Johansson 2012-08-28 Tfn 08-508 273 52 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Östra Söderort Anna-Stina Bokander Sida 1 (7) Telefon: 08-508 26 265 2016-11-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson SID 1 (6) Tfn 08-508 27 352 2013-08-21 Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm (Station City)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm (Station City) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-02-26 Handläggare: Klas Groth Tfn 08-508 273 74 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen

Läs mer

Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE/GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Emma Byström SID 1 (5) Tfn 08-508 26 657 2013-04-18 Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i

Läs mer

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus)

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (8)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (8) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2010-06-04 Handläggare: Maria Grahm Tfn 08-508 275 97 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Trafikflyget 7 m m i stadsdelen Riksby

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Trafikflyget 7 m m i stadsdelen Riksby STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-12-12 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Trafikflyget 7 m m

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Planavdelningen Dp Agneta Larsson Tfn

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Planavdelningen Dp Agneta Larsson Tfn SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Planavdelningen 2009-11-02 Dp 2008-14572-54 Agneta Larsson Tfn 08-508 265 44 Detaljplan för del av Isafjord 1 m m i stadsdelen Kista i Stockholm Dp 2008-14572-54 INNEHÅLL 1. Sammanfattning

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Maria Borup Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 353 2016-02-12 Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp 2014-04024 Innehåll

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Gröna Rutan 1 och 2 i stadsdelen Bredäng (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Gröna Rutan 1 och 2 i stadsdelen Bredäng (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2013-01-14 Handläggare: Andrew Blank Tfn 08-508 27 226 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Gröna Rutan 1

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin SID 1 (6) Tfn

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin SID 1 (6) Tfn STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Ewa Wåhlin SID 1 (6) Tfn 08-508 28 233 2013-11-22 Utställningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Telefonfabriken 1 m fl (Tellusgatan/

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Sommen 9 m fl i stadsdelen Årsta (157 lgh)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Sommen 9 m fl i stadsdelen Årsta (157 lgh) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2010-11-22 Handläggare: Daniel Andersson Tfn 08-508 273 37 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Suzanna Tsygankova Sida 1 (8) Tfn 08-508 27 568 2015-06-15 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp 2013-07728

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-03-03 NORMALT PLANFÖRFARANDE Handläggare: Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

GODKÄNNANDE AV FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR FÖRSKOLA PÅ STIGBERGET (SÖDERMALM 10:35) I STADSDELEN SÖDERMALM

GODKÄNNANDE AV FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR FÖRSKOLA PÅ STIGBERGET (SÖDERMALM 10:35) I STADSDELEN SÖDERMALM PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-25 Handläggare: Jonas Claeson Tfn 08-508 275 92 Till Stadsbyggnadsnämnden GODKÄNNANDE AV FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR FÖRSKOLA PÅ STIGBERGET (SÖDERMALM 10:35) I STADSDELEN

Läs mer

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Suzanna Tsygankova SID 1 (7) Tfn 08-508 27 568 2014-01-10 Samrådsredogörelse Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp 2013-00776

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson SID 1 (5) Tfn 08-508 27 318 2014-02-24 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp 2012-10003

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6)

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2010-02062 Ewa Wåhlin 2013-09-17 Tfn 08-508 28 233 1(6) Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Telefonfabriken 1 mfl i stadsdelarna Midsommarkransen,

Läs mer

Förslag till detaljplan för fastigheten Enare 1 i stadsdelen Akalla, Dp

Förslag till detaljplan för fastigheten Enare 1 i stadsdelen Akalla, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETID PLANAVDELNINGEN DNR 2011-09519-54 Renoir Danyar SID 1 (5) Tfn 08-50826659 2012-03-30 Enligt sändlista Förslag till detaljplan för fastigheten Enare 1 i stadsdelen Akalla,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-06-16 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-11-21 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Andrew Blank Sida 1 (10) Telefon +46 (0)8-508 27 226 2017-09-22 Granskningsutlåtande Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2017-05-15 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Grahm SID 1 (5) Tfn 08-508 275 97 2012-06-27 Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp 2009-05987

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-08-19 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 27 382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Dnr 2012-19764 Mattias Olsson Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 261 2015-04-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2012-19764

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Annika Lindgren Sida 1 (8) Tfn 08-508 273 51 2016-08-19 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp 2014-07651 Innehåll

Läs mer

Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren 2 m fl. i stadsdelen Hägersten i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren 2 m fl. i stadsdelen Hägersten i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Tara Nezhadi Sida 1 (7) Telefon 08-508 27 251 2017-12-11 Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Sahlstrand SID 1 (6) Tfn 08-508 274 82 2012-110-26 Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen 2008-10-02 Martin Schröder Tfn 08-50826628 Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning för område invid kv Dalbon, del

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-04 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter).

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter). Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-02-24 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning inom fastigheten

Läs mer

Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal

Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Veronika Borg Tfn 08-50827264 2017-09-19 Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Skutkrossen 17 i stadsdelen Vinsta, (tillfälligt planstöd för befintlig skola), S-ÄDp

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Skutkrossen 17 i stadsdelen Vinsta, (tillfälligt planstöd för befintlig skola), S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Tony Andersson Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 318 2018-04-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skutkrossen 17 i stadsdelen Vinsta, (tillfälligt planstöd

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark)

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m.

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Lokstallet 6 samt del av Lokstallet 7 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Lokstallet 6 samt del av Lokstallet 7 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Maria Sahlstrand SID 1 (10) Tfn 08-508 27 482 2013-05-17 Reviderad 2013-08-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Lokstallet 6 samt del av Lokstallet

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Maria Sahlstrand Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 482 2014-11-12 Granskningsutlåtande Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Keflavik 2 i stadsdelen Kista (ca 40-60 student/forskarbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Keflavik 2 i stadsdelen Kista (ca 40-60 student/forskarbostäder) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-01-14 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING (5) PLANAVDELNINGEN Anna Rex 0-0-9 Dp 09-043 Tfn 0-50 2 596 Detaljplan för Lindansaren 2 m.fl. i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 09-043 Drottninggatan HANDLINGAR Planen består av plankarta

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2017-02-02 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Tallkrogsvägen, del av Gubbängen 1:1 i stadsdelen Tallkrogen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Tallkrogsvägen, del av Gubbängen 1:1 i stadsdelen Tallkrogen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Niklas Zetterberg SID 1 (5) Tfn 08-50827335 2012-07-02 Utställningsutlåtande Detaljplan för Tallkrogsvägen, del av Gubbängen 1:1 i stadsdelen Tallkrogen i Stockholm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014 10801 Sida 1 (10) 2015-04-22 Handläggare Elena Kakavandi Telefon 08-508 272 58 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-08-21 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och ställningstagande

Läs mer

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-10-31 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snödroppen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2012-12-17 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-05-24 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-17 Handläggare Hedda Nilsson Orviste Telefon 08-508 27 133 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan, ledningen Abdallah Azam Sida 1 (6) Telefon 08-508 275 84 2016-08-09 Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp 2014-20638

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Dnr 2015-18324 Ewa Wåhlin Sida 1 (8) Telefon 08-508 28 233 2016-11-18 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

UNDERRÄTTELSEHANDLING

UNDERRÄTTELSEHANDLING V 130710 datum 2014-02-24 diarienummer 2011-00634 Dp 5208 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten BOLMÖRTEN 9 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Bjällerkransen 5 mm i stadsdelen Västertorp (ca 280 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Bjällerkransen 5 mm i stadsdelen Västertorp (ca 280 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-11-03 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Bjällerkransen 5

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-02-04 Handläggare Johan Filipsson Telefon 08-508 27 252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-14 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av

Läs mer