Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,30"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), Åsa Ottosson (M) Madeleine Rosenqvist (KD) Bill Björklund, (FP) Lene Hollner (S) Michael Carlsson (S) Nina Borg (S) Torsten Rundberg (S) Josefin Erlandsson (V) Mattias Fernström (C), tjänstgörande ersättare Britt-Marie Necke (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Mattias Fernström (C), ej tjänstgörande ersättare Eva-Karin Holgersson (MP), ej tjänstgörande ersättare Eva Lindvall, rektor, 61 Anette Asp Olsson, ekonom, Jan Es Johansson, rektor, Jenny Elofsson, Lärarförbundet Göran Pettersson, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Utses att justera Bill Björklund Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 17,00 Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Doohan Justerande... Bill Björklund ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för Förvaltningskontoret protokollet Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämnden Innehållsförteckning 60 Föregående mötes protokoll 61 Information från Ljungnässkolan 62 Kontrollstationer 63 Utvärdering fritidsgårdar 64 Skolchefen informerar 65 Budgetplanering 66 Resursfördelningssystemets utvärdering 67 Inackorderingstillägg för gymnasieelever läsåret 2014/ Gymnasieelevers resor, anslutningsbidrag och kontantersättningar lå 2014/ Gymnasiets organisation 70 Remiss; Vård- och omsorgscollege 71 Ansökan om verksamhetsbidrag för år Fadderrapporter 73 Delegerade ärenden 74 Meddelandepärmen

3 Barn- och utbildningsnämnden Bun 60 Föregående mötes protokoll Protokollet från läggs till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 61 Bun au 43 Information från Ljungnässkolan Ljungnässkolans rektor, Eva Lindvall, har förhinder att komma till nästa sammanträde med nämnden och inbjöds därför idag för att ge information om hur hon tänker omorganisera i verksamheten på skolan. Orsakerna till förändringen är ökat elevunderlag och behov av - samverkan mellan lärare i låg och mellan - ökad samverkan fritids-skola - ökad kontinuitet genom skoldagen och skolåren - ökad möjlighet till flexibla grupplösningar Hon tänker sig att organisera tre arbetslag som jobbar med samma elever under deras tid på skolan från åk 1 till och med åk 6 i en hemvist där även fritids är förlagd. Varje arbetslag/hemvist har runt elever med sina egna lokaler och bra möjligheter till grupprum. Förskoleklassen blir en egen hemvist med eget fritidshem. Önskemålet är att sjösätta planerna redan till HT -14 men det förutsätter också att den nya paviljongen är på plats. Förslaget har tagits emot positivt bland personalen. Viss oro finns kring att ha en separat byggnad eftersom den inte kan byggas ihop med skolan och att fritids flyttar in i skolan. Sammantaget är reaktionerna ändå bra. Placeringen av öppna förskolan har inte getts plats i organisationsförändringen. När det gäller de två nya tjänsterna á 30%, biträdande rektorer, är tanken att de ska vara chefer i varsitt arbetslag. Resterande 70% har de undervisning. Valet att ha biträdande rektorer är svårigheterna med att vara ensam nära chef åt så många anställda och att istället ha administratörer var inget alternativ. Själv ska Eva vara chef i det tredje arbetslaget samt förskoleklassen. De biträdande rektorerna kommer att få en långtgående delegation och de har en inskolningsperiod nu fram till i augusti. De kommer inte att vara lönesättande chefer men får vara delaktiga i processen. Som första utbildning får de den viktigaste, arbetsmiljöutbildning. Arbetsutskottets beslut Rektor Eva Lindvall deltar vid Barn- och utbildningsnämndens sammanträde för att delge samma information som läggs till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun Ljungnässkolans rektor informerar om sin planerade förändring i verksamheterna på skolan från HT -14. Dessutom visar hon hur det nya resursfördelningssystemet kommer att möjliggöra utökningen av lärartätheten. Informationen läggs till handlingarna.

6 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 62 Bun au 59 Kontrollstationer Ett förslag till kontrollstationer i svenska och matematik presenteras och är framtaget av specialpedagogerna. Ledningsgruppen har godkänt dem. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Kontrollstationerna i svenska och matematik fastställs enligt bilaga. Kontrollstationernas genomförande och resultat ska sammanställas och lämnas i samband med kvalitetsredovisningen Ledningsgruppen ser helst att den andra förslagspunkten ändras till att analys ska ges efter utförda åtgärder i kontrollstationerna. Kontrollstationerna i svenska och matematik fastställs enligt bilaga. Analys efter utförda åtgärder i kontrollstationerna ska lämnas i samband med kvalitetsredovisningen.

7 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 63 Bun au 62 Utvärdering fritidsgårdar Fritidsgårdsföreståndaren Ingegerd Wessel har lämnat en skriftlig utvärdering av fritidsgårdsverksamheten VT -14. Där redovisas bl a verksamheten, genomförda och kommande aktiviteter och besöksstatistik. Den tar också upp tankar kring lokalerna. Arbetsutskottets beslut Utvärderingen av fritidsgårdsverksamheten läggs till handlingarna Utvärderingen av fritidsgårdsverksamheten läggs till handlingarna.

8 Barn- och utbildningsnämnden Bun 64 Skolchefen informerar * Arbetsutskottet har godkänt att ge Emma Ebintra i uppdrag att undersöka vilka elever som inte når målen och hur de upplevt stödet som skolan gett. * Efter förhandlingen om förflyttning av personal och övertalighet ser det ut som att det bara blir någon enstaka som behöver sägas upp. * Öppna förskola kommer att behöva flyttas i och med verksamhetsförändringen på Ljungnässkolan. Det kan bli möjligt att använda en av förskolan Blåklockans lokaler. * På kritiken om långsam hantering av kränkningar har en ny blankett tagits fram. Den ska skickas ifylld till förvaltningen som gör uppföljning inom en vecka om utredning inte gjorts med redovisade åtgärder. Sammanfattning av ärenden görs varje månad och redovisning sker vid nämndens sammanträden. * Arbetsmiljöverkets begäran om svar på brister och krav är sammanställt och skickas idag. Informationen läggs till handlingarna.

9 Barn- och utbildningsnämnden Bun 65 Budgetplanering Vid Kommunstyrelsens arbetsutskott redovisades att nämndens underskott i delårsbokslut beror på de ökade personalkostnaderna i samband med den elevökning som blivit. Dessa kostnader har lagts på ett fiktivt konto under övriga kostnader som dessvärre inte blivit tydligt nog för att få förståelsen av den verkliga situationen. Vi vet därför inte ännu om det blir klartecken att få tillbaka besparingen som gjordes inför årets budget då vi istället trodde på elevminskning. Det nya resursfördelningssystemet som nämnden fastslagit är beroende av budgeten för det faktiska elevantalet som nu råder och får vi inte tillbaka besparingen blir det tvunget att dra in extra stödet till skolorna. Informationen läggs till handlingarna.

10 Barn- och utbildningsnämnden Bun 66 Resursfördelningssystemets utvärdering Barn- och utbildningsnämnden gav skolchefen i uppdrag , 48, att ta fram förslag till utvärdering av det nya resursfördelningssystemet och en informationsplan för att tillse så att samtliga medarbetare får en likvärdig saklig information av denna. Förslagen redovisas. Redovisad informationsplan och utvärdering av resursfördelningssystemet godkänns enligt bilaga.

11 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 67 Bun au 56 Inackorderingstillägg för gymnasieelever läsåret 2014/2015 Barn- och utbildningsnämnden har att inför varje nytt läsår fastställa vilka belopp som ska utbetalas och vilka regler som ska gälla för inackorderingstillägg till gymnasieelever. Enligt bestämmelserna i skollagen skall kontant ersättning utgå med lägst 1/30-del av prisbasbeloppet för varje kalender månad som eleven bor inackorderad. Enligt nu gällande prisbasbelopp kr (2014), innebär detta en ersättning per månad med lägst kr. Det skulle innebära en sänkning av inackorderingstillägget med 10 kronor per månad jämfört med föregående läsår. Förslaget blir att behålla samma nivå på inackorderingstilläggs som föregående läsår, d v s kr/månad. Centrala studiestödsnämnden (CSN) ansvarar för inackorderingstillägg för studier utanför det allmänna skolväsendet som fristående gymnasieskolor, folkhögskolor eller riksinternatskolor. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Kommunen ger ekonomiskt stöd för inackordering till ungdomar som behöver bo borta under studietiden, om de läser på annan kommuns gymnasieskola. Stödet skall avse boende, fördyrat uppehälle samt resor mellan inackorderingsorten och hemmet. Eleven ska - Vara heltidsstuderande och ha rätt till studiehjälp enligt studiestödslagen (1999:1395) - Ej vara äldre än 20 år - Folkbokförd hos förälder/vårdnadshavare - Den totala restiden uppgår till minst 2,5 timmar per dag, räknat i effektiv restid I normalfallet beviljas inte inackorderingstillägg för elever som studerar i Högsby, Kalmar, Mönsterås, Nybro eller Oskarshamns kommun. Om exceptionell lång restid, dåliga kommunikationer eller andra särskilda skäl föreligger kan bidrag utgå efter särskild prövning. Läsåret 2014/2015 betalas ett månadsbelopp på kr i inackorderingstillägg. Vid andrahandsmottagning, s k frisökning, beviljas inte inackorderingstillägg. Ansökan skall inkomma senast den 20:e innevarande månad. Inackorderingstillägg betalas inte ut retroaktivt. För ett normalt läsår på 40 veckor anses höstterminen omfatta fyra månader och vårterminen fem månader.

12 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 67 Elev som blivit beviljad inackorderingstillägg måste samtidigt återlämna eventuellt erhållet busskort. Om eleven inte anmäler ändring eller lämnat felaktiga eller vilseledande uppgifter i ansökan blir man återbetalningsskyldig på hela beloppet som felaktigt utbetalats. Den särskilda prövningen delegeras till Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Rätt att besluta om inackorderingstillägg inom gällande regler sker som verkställighet av Barn- och utbildningsförvaltningens ekonom Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

13 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 68 Bun au 57 Gymnasieelevers resor, anslutningsbidrag och kontantersättningar lå 2014/2015 Barn- och utbildningsnämnden har att årligen besluta om ersättningsnivåer för anslutningsbidrag och kontantersättningar i samband med gymnasieelevers resor till och från skolan. Förslaget innebär att beloppen för kontantersättning och anslutningsbidrag är oförändrade. De bägge stödformerna utbetalas med samma belopp och kmavstånd. Den totala kostnaden för gymnasiestuderandes resor, inkl gymnasiesärskolan, beräknas till knappt 2,8 mkr budgetåret Av den summan används tkr till anslutningsbidrag och kontantersättning. När gymnasieelever kan åka med grundskolans skolskjutsar reduceras också bidraget i motsvarande grad. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden Läsåret 2014/2015 tillämpas nedanstående regler och ersättningsnivåer för gymnasieelevers resor, anslutningsbidrag och kontantersättningar: Rätt till skolskjuts skall gälla för gymnasieelever vars färdväg uppgår till 6 km mellan bostaden och skolan respektive bostad och hållplats. Elev med rätt till skolskjuts får utan kostnad ett terminskort, som berättigar till två resor per skoldag med allmän kollektivtrafik. För inackorderade elever gäller avståndet 6 km mellan inackorderingsadress och skola inom studiekommunen. Kostnadsansvaret inskränker sig dock till högst avgift för terminskort med kollektivtrafik i den kommun gymnasiestudierna bedrivs. Kontantersättning mellan bostad och skola där kollektivtrafik saknas samt Anslutningsbidrag mellan bostad och hållplats: > 6 km 300 kr per månad > 13 km 355 kr per månad > 19 km 405 kr per månad > 27 km 470 kr per månad > 36 km 530 kr per månad > 46 km 595 kr per månad Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

14 Barn- och utbildningsnämnden Bun 69 Gymnasiets organisation Vid arbetsutskottets sammanträde informerades om söksiffrorna till gymnasiet inför HT -14. Industritekniska programmet hade få sökande och möjligheten att samläsa med vuxenutbildningen diskuterades. Rektor Jan Es Johansson informerar att det nu är 16 vuxensökande till industriutbildningen, därmed har förutsättningarna till samläsning förändrats och är inte längre möjligt. Av dessa sökande är tre kvinnliga vilket är mycket positivt. Under två veckor i sommar har erbjudande gått ut till elever som går i 8:an om att anmäla sig till Teknikkoll. Där får de bl a lära sig mer om teknikbranschen och testa hur det fungerar i verkligheten. Under tiden får de även lön från Teknikcollege. Läsåret 2014/2015 startar Mönsteråsgymnasiet gymnasieutbildningarna BA, EE, NA, SA, TE och VO.

15 Barn- och utbildningsnämnden Bun 70 Remiss; Vård- och omsorgscollege Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att inhämta Barn- och utbildningsnämndens synpunkter på förfrågan från Västerviks kommun om att delta i bildandet av ett Vård- och omsorgscollege. Remissen har diskuterats i arbetsutskottet och Intagningsnämnden. Med erfarenhet från Teknikcollege tar en sådan satsning mycket tid för samtliga involverade och man föreslog att avvakta en sådan satsning. Efter närmre eftertanke har de ändrat sig och väljer att tillsammans med gymnasierektorerna ställa sig positiva till ett bildande av Vård- och omsorgscollege med förklaringen att det är viktigt att vara med från start. De påpekar också att även arbetsgivarna måste ta sitt ansvar. Nämnden är positiv till bildande av Vård- och omsorgscollege och överlämnar ovanstående synpunkter till Kommunstyrelsens arbetsutskott.

16 Barn- och utbildningsnämnden Bun 71 Ansökan om verksamhetsbidrag för år 2014 Barn- och utbildningsnämnden lämnar årligen ekonomiskt stöd till föräldraverksamhet. Ansökan om verksamhetsbidrag har inkommit från Stiftelsen Hörselskadade barn i Kalmar län. Stiftelsen har i sin ansökan bifogat en redovisning av verksamheten I årets budget finns kronor avsatta till föreningsbidrag under identitet Barn- och utbildningsnämnden. För år 2013 beviljades föreningen kronor i bidrag. Stiftelsen Hörselskadade barn i Kalmar län, beviljas bidrag med kronor för år Bidraget konteras identitet 16000, Barn- och utbildningsnämnden.

17 Barn- och utbildningsnämnden Bun 72 Fadderrapporter Josefin Erlandsson (V) och Mattias Fernström (C) har besökt fritidsgården Solhem och deltagit vid ett arbetsplatsmöte. Personalen är positiv med flytten till Parskolan och verksamheten har fått många besökare under rastaktiviteterna. De skulle gärna se att Krungårdsskolan får samma möjlighet. Eleverna från Fliseryd fångas upp här under dagarna men kvällstid är det svårare med anledning av bristande kommunikationer. Oro finns bland personalen om hur planeringen av ett ungdomens hus kommer att bli och om det överhuvudtaget blir något. Åsa Ottosson (M) har deltagit i samrådsmöte vid två tillfällen på Mölstadskolan. Bl a diskuterades måluppfyllelsen, värdegrundsfrågor, IT och bättre miljöstation. Resultaten i F-3 är bra och rektorn anser att det beror på tidiga insatser. Skolan har fått besök av Sabbi Corneteg som informerade om lika rättigheter. Åsa tycker att den nya förskolan blir mycket fin men att matsalen tyvärr blivit mindre än tidigare. Jusuf Causevic (C) har varit i Fliseryd på samrådsmöte. Bl a diskuterades likabehandlingsplanen och var gränsen går när det gäller kränkningar. Ombyggnationen av förskolan påbörjas i oktober. Anna-Lena Josefsson (C) ger rapport från Tillingeskolan och förskolan Skutan av de aktiviteter och projekt som det har arbetats med. Likabehandlingsplanen och ordningsreglerna är fastställda för nästa läsår. Anna-Lena berättar också från konferensen Relevant, ett samarbete mellan skolan och kulturen, som hon deltagit i. Fadderrapporterna läggs till handlingarna.

18 Barn- och utbildningsnämnden Bun 73 Delegerade ärenden Följande delegationsbeslut anmäls: Skolchef Göran Petterssons beslut Information om anmälda kränkningar från: Krungårdsskolan, Ljungnässkolan, Fliseryds skola, Parkskolan, Alsterå-/Skytteanska skolan, Ledamöterna intygar att de tagit del av delegationsbesluten och informationen om anmälda kränkningar.

19 Barn- och utbildningsnämnden Bun 74 Meddelandepärmen Meddelandepärmens innehåll maj/juni 2014 är: 1. Delårsbokslut 2. Sjukfrånvaro januari-april Skolverkets beslut om statsbidrag - Påsklov- och sommarskola Gymnasial lärlingsutbildning våren Årsbokslut Familjedaghemmet Enen Ledamöterna intygar att de tagit del av innehållet i meddelandepärmen.

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-05-27 47 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-05-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-10 78 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-06-10, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S)

Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) . MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANii'.L DESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 08:00-13: 50 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Den 19 juni 2017 kl. 12:45

Den 19 juni 2017 kl. 12:45 Sida Barn- och utbildningsnämnden 2017-06-14 1 (19) Plats och tid ande Övriga deltagande Dungen, Mönsterås bibliotek, onsdagen den 14 juni 2017, kl. 13 :00-16:45 Jacqueline Doohan (C), ordf Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-05-23, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Bill Björklund

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Bill Björklund Barn- och utbildningsnämnden 2013-06-12 80 Plats och tid Kommunbiblioteket, 2013-06-12, kl 13.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C)

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-04-25 46 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-04-25, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Plats och tid Kronmunken, 2013-12-11, kl 13.00 18,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C), 122, var med under föredragningarna

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50 Barn- och utbildningsnämnden 2016-05-18 70 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2016-05-18, kl 13.30 16,50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-08 62 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-08, kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-04 98 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2013-09-04, kl 13.00 16,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-09 55 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-05-09, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 48-56

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2016-06-15 83 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2016-06-15, kl 13.30 16,30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-26 31 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-03-26, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah

Läs mer

ANSÖKAN OM INACKORDERINGSTILLÄGG

ANSÖKAN OM INACKORDERINGSTILLÄGG ANSÖKAN OM INACKORDERINGSTILLÄGG Läsåret 2019/2020 Ansökan om inackorderingstillägg skall lämnas/skickas in till: Olofströms kommun Utbildningskontoret Box 304 293 24 Olofström Vid ev frågor är Ni välkommen

Läs mer

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 46-52 Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid, 53-55.

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 46-52 Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid, 53-55. Kultur- och utbildningsnämndens 2008-04-23 1. (12) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.30-15.15 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Förskoleklass, grundskola och grundsärskola Utdrag ur Skollagen 2010, kapitel 10 32 och kapitel 11 31 Skolskjuts i hemkommunen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-03-11 31 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-03-11, kl 13.00 16,20 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20, 29-39 Anna-Lena

Läs mer

Riktlinjer för inackorderingstillägg

Riktlinjer för inackorderingstillägg Riktlinjer för inackorderingstillägg Riktlinjer Diarie-/dokumentnummer: SMN2017/0432, KS2017/2065 Beslut: 2018-02-14 Beredande politiskt organ: Sociala myndighetsnämnden Giltighetstid: 2023-01-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-09-05, kl 13.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever i gymnasieskola

Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever i gymnasieskola Antagna av barn- och utbildningsnämnden 2017-03-01 Barn- och utbildningsförvaltningen Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever

Läs mer

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Förskoleklass, grundskola och grundsärskola 1. Rätt till skolskjuts Elev har rätt till skolskjuts från anvisad påstigningsplats i hemmets närhet till

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg Delegationsbeslut Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-03-14, kl 14.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 10:00-11:00 Öppet sammanträde för allmänheten Jan-Eric Berger Justeringens plats och tid Förvaltningshuset,

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-03-28 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-03-28, kl 13.00 17.10 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C), 29-39 Madeleine

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Bestämmelser för skolskjuts, elevresor och inackorderingstillägg

Bestämmelser för skolskjuts, elevresor och inackorderingstillägg 1 (6) Lärande Bestämmelser för skolskjuts, elevresor och inackorderingstillägg Antagna av kommunstyrelsen 2012-06-13, 265. Gäller från och med 2012-08-01. A. Skolskjuts - förskoleklass, grundskola och

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Gröna rummet, Blomstermåla folkets hus, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Under- Paragrafer 27-44 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson

Under- Paragrafer 27-44 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-11 33 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-04-11, kl 13.00 17.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), 30-44 Eric

Läs mer

Ekonomiska regler och rutiner för 4-kantens gymnasiesamverkan 2009-07-01 2013-06-30

Ekonomiska regler och rutiner för 4-kantens gymnasiesamverkan 2009-07-01 2013-06-30 Ekonomiska regler och rutiner för 4-kantens gymnasiesamverkan 2009-07-01 2013-06-30 2 Ekonomiska regler och rutiner för 4-kantens gymnasiesamverkan Följande tillämpningsavtal har slutits mellan Barn- och

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 ande Jacqueline Doohan (C) 1-8 Lejla Bajraktarevic (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Martin Samuelsson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-10 149. Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, 2014-12-10, kl 13.00 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-10 149. Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, 2014-12-10, kl 13.00 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-10 149 Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, 2014-12-10, kl 13.00 16,00 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena

Läs mer

Riktlinjer fö r gymnasieelevers dagliga resör

Riktlinjer fö r gymnasieelevers dagliga resör 2018-08-14 Riktlinjer fö r gymnasieelevers dagliga resör Innehåll 1 Sammanfattning... 4 2 Rätt till resebidrag... 4 2.1 Allmänt... 4 2.2 Åldersregler... 4 3 Inackorderade elever... 4 3.1 Allmänt... 4 3.2

Läs mer

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-16 sid 68 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 16 september 2014 kl 09.00-10.55, därefter kvalitetsredovisningar där verksamhetsledarna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,40

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,40 Barn- och utbildningsnämnden 2016-03-16 28 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2016-03-16, kl 13.30 16,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-10-24, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08:00-08:45 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) 14-17 Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Charlotte Woge (M) Thomas Swenson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.25 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Lars-Göran Thulin, ledamot Martin

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14 ) Plats och tid Notariet,måndagen den 30 september 2019 kl 08.30-15.45 Beslutande Helene Danielsson (KD), ordförande Linda Robertsson (S), v ordförande Lina Danlid

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer och ort Ansökan avser Inackorderingstillägg Resetillägg

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11 december 2013, klockan 16.00 17.30 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16:00 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S Jonny Karlsson,

Läs mer