Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan Rottingen , kl ,20 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20, Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine Rosenqvist (KD), fr kl 13,45, Bill Björklund (FP) Lene Hollner (S) Michael Carlsson (S) Nina Borg (S) Britt-Marie Necke (S) Fredrik Berg (S) Mikael Karlsson (SD) Daniel Backenius (C), tjänstgörande ersättare Mattias Fernström (C), tjänstgörande ersättare Torbjörn Uddén (FP), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Mattias Fernström (C), ej tjänstgörande ersättare Jessica Hult (C), ej tjänstgörande ersättare Torbjörn Uddén (FP), ej tjänstgörande ersättare Ida Söderman (S), ej tjänstgörande ersättare Martin Samuelsson (S), ej tjänstgörande ersättare Angelica Jegerfalk (SD), ej tjänstgörande ersättare Lars Petersson, fastighetsingenjör, 27 Thomas Hall, utvecklingsledare, Anette Asp Olsson, ekonom, Nelly Corneteg, ungdomsrådet, 39 Selma Alvinsson, ungdomsrådet, 39 Julia Haglund, ungdomsrådet, 39 Göran Pettersson, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Utses att justera Anna-Lena Josefsson Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 17,00 Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Doohan Justerande... Anna-Lena Josefsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för Förvaltningskontoret protokollet Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämnden Innehållsförteckning 27 Om- och tillbyggnad av förskolan Skutan 28 Föregående mötes protokoll 29 Kvalitetsredovisning 30 Utvärdering resursfördelningssystemet 31 Revidering av resursfördelningssystemet 32 Organisationen 33 Motion; Från Särvux till Lärvux 34 Skolchefen informerar 35 Delegerade ärenden 36 Meddelandepärmen 37 Försäljning av Stiftelsen Skytteanska Donationsfonden 38 Fadderrapporter 39 Ungdomsrådet presenterar sig

3 Barn- och utbildningsnämnden Bun 27 Om- och tillbyggnad av förskolan Skutan Lars Petersson, Tekniska kontoret, visar ritningar på hur den tilltänkta om- och tillbyggnaden på förskolan Skutan ser ut. Han informerar att både förskolechefen och personal har deltagit i arbetsgruppen där de varit delaktiga i framtagande av förslaget. Den befintliga paviljongen tas bort och ersätts med tillbyggnad av två nya avdelningar á 122 m 2. Personalrum byggs till och delvis köket som samtidigt byggs om för att bli tillagningskök åt samtliga fem avdelningarna. Ytterligare ombyggnader görs av toaletter och där det saknas kapprum och entré. Det är ännu inte bestämt om det blir monteringsfärdiga permanenta byggnader eller platsbyggda. Lösningen av ventilation är heller inte klart ännu. Byggnadsnämnden har ställt sig positiva till det förslag som finns av tillbyggnadernas placering på gården. Informationen läggs till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden Bun 28 Föregående mötes protokoll Protokollet från läggs till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden Bun 29 Kvalitetsredovisning Utvecklingsledarens sammanfattning av kvalitetsredovisningen: Skolor och förskolor beskriver många aktiviteter och beslut om struktur men analyserar sällan resultaten av dessa. Om vi ska ha resultatfokus så är det viktigt med uppföljande samtal med respektive enhet. Fokus i analyserna ligger mest på eleverna och väldigt sällan på hur väl verksamheten möter dem eller vilka åtgärder man gjort så verksamheten möter alla elever. Kvalitetsredovisningen måste bli mer levande och att uppföljning av verksamheten görs år från år. Medvetet pågår utvecklingsarbete som kollektiv kompetensutveckling och lärarförtätning. Det vi ytterligare kan göra är att fortsätta efterfråga tydliga resultatanalyser, kräva att skolan utvärderar sitt egna arbete och att de anpassar verksamheten efter elevernas behov. Funderingar behövs kring hur formerna för nätverkande ska se ut mellan politiker, förvaltning, rektorer och lärare. Även att man tänker på formerna för strategidagen och vad man vill att den ska ge. Ledamöterna intygar att de tagit del av kvalitetsredovisningen och analyserna.

6 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 30 Bun au 13 Utvärdering resursfördelningssystemet I enlighet med nämndens beslut, , om utvärdering av resursfördelningssystemet ges både skriftlig och delvis muntlig redovisning. Skolchefen och utvecklingsledaren har intervjuat personal för att höra deras upplevelser av hur det nya resursfördelningssystemet fungerar. Förändringen har möjliggjort ökad lärartäthet i ett s k tvålärarsystem och skillnaderna i genomförandet mellan skolorna skiljer sig åt, helt eller delvis. Utvärderingen av intervjuerna är att där man genomfört tvålärarsystem fullt ut är man också mest positiv. Undervisningstiden har ökats till 22 timmar och med fler utbildade lärare i klassrummet blir också tryggheten större och möjligheten finns att individanpassa utbildningen mer. På sikt bör satsningen ge bättre effekt i måluppfyllelse där systemet genomförts. Där man genomfört delvis är lärarna mer kritiska och ofta har man behållt 18 timmars undervisningstid till förmån för att vilja ha välplanerade lektioner. Schematekniskt uppger man att det är svårare att genomföra i åk 7-9. Ekonomens utvärdering visar skillnaderna i gamla och nya resursfördelningssystemet där Krungårdsskolan var de stora förlorarna. Detta uppmärksammades vid elevavstämningen 15 september och då gjordes ett tillägg till resursfördelningssystemet i form av en trappstegsmodell. Vid den senaste avstämningen 15/2 har elevsiffrorna förändrats igen och då visar det sig att även Mölstadskolan som verkade vara gynnad av det nya systemet också förlorar ekonomiskt. Resursfördelningssystemet har nu tillämpats vid två tillfällen och det blir uppenbart att enstaka elever påverkar ekonomin på en enskild skola alldeles för mycket. Det blir svårt att anpassa organisationen så mycket som krävs även vid tillämpning av trappstegsmodellen. Arbetsutskottets beslut Informationen läggs till handlingarna Utvecklingsledaren berättar hur skolorna använt möjligheten till genomförande av tvålärarsystem och hur det fungerat. Tre av dem har gjort det helt och hållet, all in. Ekonomen redovisar och förklarar hur både det gamla och det nya resursfördelningssystemet fungerar. Framtagandet av det nya systemet gjordes i syfte att öka lärartätheten inom tilldelad budgetram.

7 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 30 Efter gruppdiskussionerna framförs hur det tydligt visar fördelarna med lärarförtätning som ger bättre arbetsmiljö för både elever och lärare och större möjligheter till måluppfyllelse. Nämndens intentioner är att alla skolor ska gå all in i tvålärarsystemet. De påpekar också vikten av ha med det i planeringen för kommande termin. Skolchefen får i uppdrag att framföra nämndens intentioner till rektorerna och att de ska ha med sig dessa i planeringen inför hösten.

8 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 31 Bun au 14 Revidering av resursfördelningssystemet För att en enskild skola inte ska påverkas för mycket ekonomiskt av effekterna i resursfördelningssystemet som utvärderingen visade, föreslås ytterligare en komplettering. Förslaget är att skolorna garanteras en lägsta elevpeng som motsvarar vad det gamla resursfördelningssystemet skulle ha gett. Innevarande år motsvarar den elevpengen kr/elev. Det skulle innebära att vid nuvarande avstämningstidpunkt skulle två skolor få utökad budget upp till miniminivån och den ökade kostnaden blir 600 tkr mot budgeterat. Pengarna kan budgeteras om från det centrala Extra stödkontot. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Förslaget till ytterligare komplettering av resursfördelningssystemet med en garanterad lägsta elevpeng godkänns att gälla från och med elevavstämningen 15/2-15. Resursfördelningssystemet omfattar tre delar, grundfördelning, trappstegsmodell och garantinivå enligt bilaga Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

9 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 32 Bun au 16 Organisationen Skolchefen aktualiserar behov av godkännande för ett par mindre organisationsförändringar. Redan vid förra sammanträdet redogjordes för behov av ytterligare administrativt stöd inom BÅT-området. Detta i och med ansvarsförändringen av förskolan i Timmernabben men behovet finns även i Ålem. Utökning av assistentjänsten föreslås med 10% och kan täckas med ombudgetering från central budget för projekt. Rektorn vid Fliseryds skola har önskemål om att själv få vara tjänstledig 20% av privata skäl. Hon föreslår att fyra arbetslagsledare utses á 5% och anser det skulle vara genomförbart att lösa situationen på det sättet. Alternativet som redan prövats med biträdande rektor under en tidigare period är inte aktuellt. Arbetsutskottets beslut Utökning med 10% av det administrativa stödet i Timmernabben och Ålem godkänns och finansieras med ombudgetering från central budget för projekt. Rektorns önskemål om 20% tjänstledighet och förslag att utse fyra arbetsledare á 5% godkänns men tidsbegränsas att gälla till och med läsårsstarten 2015/ Utökningen av det administrativa stödet godkänns enligt ovan och övrig information läggs till handlingarna.

10 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 33 Bun au 18 Bun au 8 Motion; Från Särvux till Lärvux Rubricerad motion är inlämnad av Michael Carlsson (S) och Lejla Bajraktarevic (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott har överlämnat den till Barnoch utbildningsnämnden för yttrande. Motionärerna vill att Mönsterås kommun ändrar skolnamnet Särvux till Lärvux särskild utbildning för vuxna. Arbetsutskottets beslut Skolchefen får i uppdrag att ta fram ett förslag till yttrande på motionen; Från Särvux till Lärvux Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Motionen; Från Särvux till Lärvux föreslås till Kommunstyrelsens arbetsutskott att avslås, med hänvisning till nedanstående: Yttrande Socialdemokraterna i Mönsterås vill ersätta den tidigare förkortningen Särvux med Lärvux, särskild utbildning för vuxna. Barn- och utbildningsnämnden delar motionärens åsikt att ordet sär inte är bra och speglar dåligt det inkluderande arbetssätt som ska genomsyra all utbildningsverksamhet i kommunen. Lagstiftarna har i 21 kapitlet Skollagen namnsatt den aktuella utbildningen som heter Särskild utbildning för vuxna. Nämnden anser inte att det finns skäl till att utöka eller förändra detta namn. Däremot är nämnden överens med motionären om att ordet särvux inte ska användas i fortsättningen Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

11 Barn- och utbildningsnämnden Bun 34 Skolchefen informerar * Samtliga som deltagit i intervjuerna för tillsättning av rektorstjänsten på gymnasiet efter Jan Es Johansson har varit eniga om att erbjuda den till Eva Blom. Hon anses vara mycket väl lämpad för uppdraget. Eva börjar 1/8-15 men kommer eventuellt introduceras i arbetet innan dess. * Två anmälningsärenden från Skolinspektionen. * På tidigare förfrågan om hur många barn som vistas mer än 45 timmar i veckan i förskolan är svaret 61. * I förstelärarnas uppdrag är undervisning grunden i arbetet. Det ingår också att handleda/coacha kollegor, hålla sig ajour med senaste forskningen, medverka i utbildningar och göra formativa bedömningar. Arbete pågår att se över om det finns anledning att ytterligare precisera uppdraget. Informationen läggs till handlingarna.

12 Barn- och utbildningsnämnden Bun 35 Delegerade ärenden Följande delegationsbeslut anmäls: Skolchef Göran Petterssons beslut Utredningssekreterare Tommy Englunds beslut Sammanställd rapport av anmälan om kränkande behandling i verksamheterna för perioden redovisas. Ledamöterna intygar att de tagit del av innehållet i meddelandepärmen.

13 Barn- och utbildningsnämnden Bun 36 Meddelandepärmen Meddelandepärmens innehåll mars 2015 är: 1. Bokslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslut - Lokalplanering förskola/skola: Mölstadskolan - Lokalplanering förskola/skola: Förskolan Skutan 3. Skolverkets beslut - Statsbidrag för yrkesintroduktion i gymnasieskolan Statsbidrag för yrkesinriktad vuxenutbildning 2015 Ledamöterna intygar att de tagit del av innehållet i meddelandepärmen.

14 Barn- och utbildningsnämnden Bun 37 Försäljning av Stiftelsen Skytteanska Donationsfonden Kommunstyrelsens ordförande ber Barn- och utbildningsnämnden att se över försäljning av Stiftelsen Skytteanska Donationsfonden fastigheter och mark. Redan , Bun au 118, gavs Tekniska kontoret i uppdrag att utreda möjligheten om av avyttring. Ärendet utreddes av Lennart Eriksson. Den 9 oktober 2009 inkom ansökan till Länsstyrelsen i Kalmar län avseende försäljning. 14 februari 2011 skickade Länsstyrelsen i Östergötland, som är tillsynsmyndighet för stiftelser med säte i Kalmar län, meddelande angående försäljningen. De konstaterade att det således är avkastningen av fastigheterna samt avkastningen från fonden som ska användas för ändamålet. Länsstyrelsen gör bedömningen att Kungl. Maj:ts medgivande om att eventuellt uppkomna medel från framtida fastighetsförsäljning får läggas till fonden inte i sig medför ytterligare fastighetsförsäljning får företas. Något tillstånd till ytterligare försäljningar finns således inte. Det krävs därför enligt Länsstyrelsens bedömning Kammarkollegiets tillstånd för att få sälja ovan nämnda fastigheter , 54, beslutade Barn- och utbildningsnämnden att begära tillstånd av Kammarkollegiet försäljning av fastigheterna Mönsterås Ålem 5:1 och Mönsterås Ödebo 1:1. Protokollsutdraget skickades till Tekniska kontoret för utförande inbjöds Jens Robertsson och Anders Andersson, Skytteanska donationens styrelse, till nämnden för att diskutera framtiden för donationen. Då beslutades att Barn- och utbildningsnämnden tillsammans med styrelsen för Skytteanska Donationsfonden skulle utreda donationens förvaltning. Kommunstyrelsen får i uppdrag att aktualisera försäljning av Skytteanska Donationsfondens fastigheter, Mönsterås Ålem 5:1 och Mönsterås Ödebo 1:1.

15 Barn- och utbildningsnämnden Bun 38 Fadderrapporter Ordförande påpekar att politikerna måste tydliggöra sin roll som fadder vid besöken i verksamheterna och fokusera mer på verksamhetsmålen. Den framtagna lathunden och de senaste kvalitetsredovisningarna är bra dokument som underlag i dialog med skolledning och personal. Frågor om t ex underhåll av lokaler och skolgårdar får framföras till Tekniska kontoret. Jusuf Causevic (C) har deltagit vid samrådsmöte på Ljungnässkolan. Det är trångt i lokalerna men trivseln på skolan är bra enligt den enkät som genomförts. Information gavs bl a om den internationella klassen. Mattias Fernström (C) deltog vid Mölstadskolans samrådsmöte. Han fick bl a information om den nya paviljongen, läslyftet och att förskolan Galaxen ska ha sommaröppet. Det framfördes behov av en IT-pedagog. Fadderrapporterna läggs till handlingarna.

16 Barn- och utbildningsnämnden Bun 39 Ungdomsrådet presenterar sig Ungdomsrådets ordförande Nelly Corneteg och två av styrelsens ledamöter, Selma Alvinsson och Julia Haglund, presenterar sig. De ger information om vad ett ungdomsråd är och vad de gör. Ungdomsrådet är en mellanhand gentemot myndigheter och beslutsfattare i ungdomsfrågor. T ex har de anordnat en politikerkväll där ungdomshuset diskuterades. De berättar om olika aktiviteter som är på gång framöver och som kan engagera många. Mönsterås ungdomsråd har ca 120 medlemmar i åldrarna år och i syfte att rekrytera ännu fler besöker de fritidsgårdar och skolor. För att följa ungdomsrådet kan man följa dem på Facebook Mönsterås ungdomsråd, Instagram och Twitter masungdomsrad. Mailadressen är monsterasungdomsrad@gmail.com. Informationen läggs till handlingarna.

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50 Barn- och utbildningsnämnden 2016-05-18 70 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2016-05-18, kl 13.30 16,50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Plats och tid Kronmunken, 2013-12-11, kl 13.00 18,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C), 122, var med under föredragningarna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Gröna rummet, Blomstermåla folkets hus, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Kommunfullmäktige (12)

Kommunfullmäktige (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 29 maj 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-04 98 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2013-09-04, kl 13.00 16,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Centralskolan, Norra skolan kl

Centralskolan, Norra skolan kl 1 (9) Plats och tid Centralskolan, Norra skolan kl. 13.00-15.30 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-11.05 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 2010-09-09 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 17.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:00, rast klockan 14:50-15:10 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Urban Jernberg S Ann-Sofi Tureson KD

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-10 78 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-06-10, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 () Plats och tid Kommunhuset den 13 mars 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 ande Jacqueline Doohan (C) 1-8 Lejla Bajraktarevic (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Martin Samuelsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 20 augusti 2014, klockan 16.00 17.25 ande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S),

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-26 31 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-03-26, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, kl 16.30-18.45 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11 december 2013, klockan 16.00 17.30 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (19) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson och Lars Hollner

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (19) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson och Lars Hollner Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (19) Plats och tid Kommunhuset den 14 april 2015 kl. 08.00 12.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-05-27 47 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-05-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.35 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), ledamot Helene

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,40

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,40 Barn- och utbildningsnämnden 2016-03-16 28 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2016-03-16, kl 13.30 16,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-11-10 160 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-21.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-09-05, kl 13.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-30 1 (8) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 30 januari 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.30-19.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-20

Sammanträdesdatum 2014-10-20 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket kl 18:00-20.00 Beslutande Övriga Justeringsman Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S), vice ordförande Tomas Johansson (C) Ulf Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Fågelviksgymnasiet, kl.13.30-17.00 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotssson (C) Erik Lundgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Tid och plats Måndagen den 7 december 2009 klockan 15.00 16.40, Hällsnäs konferens, Mölnlycke Ajournering kl.15.50-16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2014-05-28 77 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-05-28, kl 13.00 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, , kl ,15

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, , kl ,15 Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-09 149 Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, 2015-12-09, kl 13.00 16,15 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer