Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Michael Carlsson (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Magnus Sjöstedt, blivande skolchef, Eva Lindvall, rektor 27 Hanna Borrie Svensson, bitr rektor, 27 Lena Johansson, bitr rektor, 27 Anette Asp Olsson, ekonom, 28 Göran Pettersson, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Utses att justera Madeleine Rosenqvist Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 17,00 Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Doohan Justerande... Madeleine Rosenqvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Förvaltningskontoret Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehållsförteckning 26 Föregående mötes protokoll 27 Ljungnässkolans kompetensutveckling 28 Gymnasiets organisation från och med läsåret 2015/ Samverkansdokument mellan skola samt den specialiserade barnoch ungdomspsykiatrin i Kalmar län 30 Samverkansavtal mellan IOC och BUN 31 Årsredovisning Stiftelsen Skytteanska Donationsfonden 32 Genomlysning av fritidsverksamheten och musikskolan i Mönsterås kommun 33 Remiss; Ansökan från Plusgymnasiet AB om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola från och med läsåret 2016/ Skolchefen informerar 35 Nya avgiftsnivåer för maxtaxan

3 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 26 Föregående mötes protokoll Arbetsutskottets beslut Protokollet från läggs till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 27 Ljungnässkolans kompetensutveckling Ledningen vid Ljungnässkolan berättar om den nya organisationen de sjösatte efter höstlovet förra året. Fortfarande återstår en hel del arbete för att skapa en gemensam kunskapssyn i samtliga arbetslag utifrån de styrdokument som finns. De vill ge förutsättningar för en likvärdig utbildning i alla team, kontinuitet i utbildningen från F-6 och samsyn kring skolans elever på individbasis. För att nå dit redovisas det planerade arbetet och tanken är att använda konferensdagarna till detta. Rektor Eva Lindvall tror på Läslyftet som kompetensutveckling och att det är bra. Önskemålet från henne och resten av ledningen är ändå att få komma med i ett senare skede för att kunna fokusera på den plattform de skapat nu och som de anser följer läroplanen mycket bra. Skolan har genomgått flera förändringar på kort tid och de ser risker om de inte får möjligheten att etsa sig samman först innan de i nästa steg kan ägna sig åt de ämnesinriktade lyften. Skolchefen ser att möjligheten försvinner att utbyta erfarenheter med andra skolor om de inte deltar i den kollektiva kompetensutvecklingen nu och det kan bli svårt att ta igen. Facken står bakom arbetsutskottets beslut om kollektiv kompetensutveckling. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet är positiva till Ljungnässkolans arbete och planering för den nya organisationen. Skolans ledning ombeds dock att hitta en lösning med representation i den kollektiva kompetensutvecklingen.

5 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 28 Gymnasiets organisation från och med läsåret 2015/2016 Med anledning av små avgångsklasser från årskurs 9 och den låga andelen elever som söker Mönsteråsgymnasiet har skolans ledning tillsammans med ekonomen sett över organisationen. De konstaterar att den nuvarande resursfördelningsmodellen med elevpeng inte räcker till för att bemanna och bibehålla en hög kvalité i undervisningen. Förslag med planerad omorganisation och programutbud: Inför kommande läsår planeras därför en omorganisation där de yrkesförberedande programmen bildar en grupp som läser de gymnasiegemensamma ämnena tillsammans. De högskoleförberedande programmen bildar en annan grupp som läser på samma sätt. Ur ekonomisk och kvalitativ synvinkel är det för närvarande det mest effektiva sättet att bedriva undervisningen på. Samtidigt kan de fortsätta erbjuda ett brett utbud av program med syfte att locka fler elever till Mönsteråsgymnasiet. Yrkesförberedande program Industritekniska programmet El- och energiprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet Handel- och administrationsprogrammet Högskoleförberedande program Teknikprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Industritekniska programmet kan starta även med ett fåtal elever alternativt inom Yrkesintroduktion där eleverna kan läsa kurser på Industritekniska tillsammans med den Gymnasiala vuxenutbildningen inom samma program. Handel- och administrationsprogrammet startar med utökad apl. För att driva dessa program enligt denna modell under år 1-3 behövs 20 tjänster i fast budgetering. Introduktionsprogrammen På introduktionsprogrammen är det i dag knappt 60 elever inskrivna. Av dessa är ca 35 stycken asylsökande eller nyanlända med PUT som är inskrivna på språkintroduktionsprogrammet. Intäkterna för dessa elever finansierar tre tjänster. För att klara resterande elever på övriga Introduktionsprogram krävs ytterligare tre tjänster. Bedömningen för att kunna fortsätta bedriva undervisning av hög kvalité och ett brett programutbud är att Mönsteråsgymnasiet organisation tillförs medel för att kunna ha 26 tjänster på samtliga Nationella program och Introduktionsprogrammen varav 3 finansieras med statsbidragsintäkter. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Mönsteråsgymnasiets planerade omorganisation och programutbud godkänns enligt ovanstående förslag.

6 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 29 Samverkansdokument mellan skola samt den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin i Kalmar län Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län har en samverkansöverenskommelse kring personer med psykisk funktionsnedsättning sedan och senaste revideringen skedde Nytt förslag finns framtaget där begreppet och hanteringen av 1:a linjens verksamheter inom hälso- och sjukvården förtydligats. Dokumentets övriga innehåll i förslaget är också tydligare än tidigare. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Förslaget till revidering av samverkansdokumentet mellan skola och den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin i Kalmar län godkänns.

7 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 30 Samverkansavtal mellan IOC och BUN I förslaget till nytt samverkansavtal mellan Industrins Ostkustcentrum (IOC) och Barn- och utbildningsnämnden (BUN) har syftet till att driva och utveckla Mönsterås Högskolecentrum (HC) utökats med Bidra till utveckling av Teknikcollege via rollen lokal processledare. Avtalet föreslås löpa under tre år från och förlängs med ett år i taget om det inte sägs upp minst sex månader före avtalsperiodens utgång. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Förslaget till nytt Samverkansavtalet mellan Industrins Ostkustcentrum (IOC) och Barn- och utbildningsnämnden (BUN) godkänns och gäller från

8 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 31 Årsredovisning Stiftelsen Skytteanska Donationsfonden Ekonomikontoret har överlämnat Stiftelsen Skytteanska donationsfondens årsredovisning för att få nämndens ledamöters underskrifter. Årets resultat är kronor. Förvaltningskostnaderna uppgick till kronor. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden Stiftelsen Skytteanska donationsfondens årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2014 godkänns.

9 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 32 Genomlysning av fritidsverksamheten och musikskolan i Mönsterås kommun På uppdrag av Kommunstyrelsen genomför Fryshuset en genomlysning av fritidsgårdsverksamheten samt Musik & Kulturskolans verksamhet i Mönsterås kommun enligt satta utredningsdirektiv. Arbetsmaterialet till utredningen diskuteras. Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsen föreslås genomföra medborgardialog med politiker, ungdomar, fritidsgårdsföreståndaren/personal samt representanter från Musik & Kulturskolan, Folkhälsorådet och föreningslivet att tillföra utredningen.

10 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 33 Remiss; Ansökan från Plusgymnasiet AB om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola från och med läsåret 2016/2017 Kommunstyrelsens arbetsutskott begär att få Barn- och utbildningsnämndens förslag till yttrande på rubricerad remiss. Den kommer att behandlas av dem 28 april. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Till Kommunstyrelsens arbetsutskott ges följande yttrande på remissen från Skolinspektionen, Dnr :862: Plusgymnasiet AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en utökning av en befintlig fristående gymnasieskola vid Plusgymnasiet Kalmar i Kalmar kommun fr o m läsåret 2016/2017. Utökningen avser Vård- och omsorgsprogrammet (VO) med =48 elevplatser med början lå 16/17 och då 16 elevplatser. Plusgymnasiet AB bedriver idag gymnasieutbildning med tre olika program som är etablerade i Kalmar kommun: Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Hantverksprogrammet. Som man kan tolka försöker de genom denna ansökan bredda sin profil för att kunna expandera sin skola mot nya områden. Detta görs i en tid med de lägsta elevkullarna någonsin i gruppen 16:åringar. Årets elevkull med 16:åringar är 113 elever jämfört med toppnoteringen som var ca 230 elever år Prognosen är att kommunen kommer att ha runt elever i åk 9 de närmsta fem åren framöver. Mönsteråsgymnasiet är den enda gymnasieskolan i Mönsterås kommun och erbjuder sedan 18 år Vårdutbildning som idag är (VO). Utbildningen är viktig för kommunens framtid då man har behov av att rekrytera ca 25 personal/år till omsorgen i kommunen och med övriga arbetsgivares behov kanske ytterligare 5 personer/år. Mönsteråsgymnasiet tar in 8-10 elever/år till VOprogrammet och Vuxenutbildningen tar in ca 20 elever i kurser som pågår tre terminer. Siffrorna pekar på att det finns en balans i frågan om utbildning och arbetskraftsbehov. Tyvärr är det inte den verkliga bilden då ett antal som genomgår utbildningen söker sig till andra branscher eller vidareutbildar sig. Vi är därför oroliga för hur man inom utbildningsväsendet skall kunna få fram den rekryterbara arbetskraft kommunen behöver framöver. För att öka intresset för VO-utbildningen har Mönsteråsgymnasiet och kommunen anslutit sig till Vårdcollege, ett gemensamt projekt som samtliga kommuner i länet deltar i. Syftet med detta är att i ett brett samarbete kommuner/övriga arbetsgivare och utbildare emellan öka antalet sökande till vårdutbildning och höja kvalitén.

11 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott forts Bun au 33 Mönsterås kommun föreslår att ansökan avslås med hänvisning till ovanstående resonemang och följande slutsatser: -Mönsteråsgymnasiet behöver rekrytera flera ungdomar till VO-programmet (ca 15 /år) och till Vuxenutbildningen (ca 20/år). -Det tänkta utökning på Plusgymnasiet innebär att den skulle konkurrera med redan befintliga verksamheter och därmed om det elevunderlag som finns i regionen. -Några skäl till nyetablering finns inte som skulle gynna elevernas möjligheter att få den gymnasieutbildning man önskar då vi har lediga elevplatser. -För att bedriva utbildning av god kvalitet behövs en bred verksamhet med ett hyggligt antal lärare som kan utveckla verksamheten både i verksamhetsperspektivet och för den egna utvecklingen som pedagoger. Med andra ord är vi starkt beroende det elevtal vi har i kommunen.

12 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 34 Skolchefen informerar * På fredag hålls intervju av sökande till ny rektor vid Krungårdsskolan. * Magnus Sjöstedt, blivande skolchef, har påbörjat introduktion i arbetet på förvaltningen. * Än finns inget beslut om vi får köpa församlingsgården i Blomstermåla. Dock har förberedande lokalplanering ändå påbörjats. * En journalist har meddelat att ett anonymt brev kommit till dem där det framförs kritik mot vissa skolor med anledning av att vi nu har många utlysta tjänster. * Vi har ansökt om fortsatt deltagande i Plug in. Om svaret blir positivt erhåller vi statsbidrag som tidigare. * Vårproppen kom idag. Det är ännu oklart om de 1,9 mkr vi beräknat få finns med. Arbetsutskottets beslut Informationen läggs med godkännande till handlingarna.

13 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 35 Nya avgiftsnivåer för maxtaxan Förordning (2000:160) om statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskolan och fritidshemmet har ändrats. Den gjorda ändringen innebär att inkomsttaket indexeras, vilket med all sannolikhet innebär att den maximala avgiftsnivån kommer att höjas varje år. Skolverket fastställer slutligt statsbidrag och betalar ut bidraget under förutsättning att kommunen följer villkoren i förordningen. Med de nya avgiftsnivåerna ökar kommunens avgiftsintäkter och statsbidraget minskas i motsvarande omfattning. Detta gjordes redan när ramarna för 2015 fastställdes och förordningsändringen kommer inte ytterligare att påverka årets bidragsram. Från 1 juli 2015 ska de nya avgiftsnivåerna för maxtaxan tillämpas och inkomsttaket höjs då från kr/månad till kr/månad. Kommunstyrelsen beslutade , 184, att barnomsorgstaxan ska vara oförändrad år 2015 och gälla tills vidare. I och med förordningsändringen krävs ett nytt beslut som kan följa de beslut Skolverket fortsättningsvis kommer att fatta gällande nya avgiftsnivåer för maxtaxan. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Kommunstyrelsen föreslås besluta att barnomsorgstaxan får följa Förordning (2001:160) om statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskolan och fritidshemmet, så att taxan fortsättningsvis kan höjas i enlighet med Skolverkets beslut.

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-03-14, kl 14.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-27, kl 13.00 14.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Edgar Askbom

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Bertil Bresell (S) Lena Håkansson (S) Anna-Lena Rehnman

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-08.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14 ) Plats och tid Notariet,måndagen den 30 september 2019 kl 08.30-15.45 Beslutande Helene Danielsson (KD), ordförande Linda Robertsson (S), v ordförande Lina Danlid

Läs mer

Simon Sjögren (KD) Tjänstgörande ersättare Robin Karlsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Simon Sjögren (KD) Tjänstgörande ersättare Robin Karlsson (FP) Tjänstgörande ersättare 1(11) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel Markstedt (S) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Gröna rummet, Blomstermåla folkets hus, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Under- Paragrafer 27-44 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson

Under- Paragrafer 27-44 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-11 33 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-04-11, kl 13.00 17.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), 30-44 Eric

Läs mer

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-06-01 Plats och tid Högskolecentrum hörsalen 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Tommy Karlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

Utbildningsnämnden (6)

Utbildningsnämnden (6) Utbildningsnämnden 2016-06-08 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 8 juni kl.8.30 10.05 Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Birgitta Nilsson

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915.

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915. BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/5 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (19)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (19) 2016-09-29 1(19) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson (V) Linda

Läs mer

Sammanträdesdatum Övriga närvarande Kenth Olsson, förvaltningschef Liselotte Holmquist, nämndsekreterare

Sammanträdesdatum Övriga närvarande Kenth Olsson, förvaltningschef Liselotte Holmquist, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v. ordförande Magnus Åkesson

Läs mer

L \ ~,, ~ Underskrift...

L \ ~,, ~ Underskrift... MÖNSTERÅS KOMM UN SAMMANTRÄDESPRCTOKOLL 1 Plats och tid!beslutande Övriga deltagande Utses att justera Förvaltningskontoret,, kl 13.00-16.45 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine

Läs mer

Centralskolan, onsdagen den 5 april 2017, kl

Centralskolan, onsdagen den 5 april 2017, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-05 Sida (18) Plats och tid ande Övriga deltagande Centralskolan, onsdagen den 5 april 2017, kl. 13.30-16.30 Jacqueline Doohan (C), ordf Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Plats och tid Kronmunken, 2013-12-11, kl 13.00 18,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C), 122, var med under föredragningarna

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08:00-08:45 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Töcksfors skola, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Allan Spets, V. ordförande (C) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Thord Andersson (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(8) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 15.45 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande ersättare Lisbeth Wiberg, (MP) tjänstgörande

Läs mer

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Stensbo Friskola 2019-04-08

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 72 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-09-16, kl 13.30 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021 Tjänsteutlåtande Ärendenummer/diarienummer: dnr 2019-106 Utbildningsnämnden/Bou Handläggare Jenny Nordström Till Utbildningsnämndens arbetsutskott Titel: Verksamhetschef gymnasieskolan E-post: jenny.nordstrom@norrtalje.se

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Plats och tid Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL utbildningsförbund Sammanträdesdatum 1 (12) Tjänstemän Ronny Norrman, tf förbundschef Ulrika Lindquist, direktionssekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL utbildningsförbund Sammanträdesdatum 1 (12) Tjänstemän Ronny Norrman, tf förbundschef Ulrika Lindquist, direktionssekreterare utbildningsförbund Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrummet hus C, Högbergsskolan, Ludvika, kl 14.00-16.00 ande ledamöter Ej beslutande ersättare Yvonne Persson (S), ordförande Anna-Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2016-05-26 1(12) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset kl. 13:30-15:20 Beslutande Olof Eriksson (S) ordförande Sofia Karlsson (S) ersätter Fredrik Bengtsson (S) Lisa Malm (MP) Klas Häggström

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M)

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-01-25 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, konferensrummet kl. 08.30-11.00 Beslutande Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 66 51 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 67 52 Information om barn- och utbildningsverksamhetens ekonomi... 68 53 Ung Företagsamhet

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-24 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Information från Hagabodaskolan... 3 26 Redovisning av Hagenskolans puls-projekt... 4 27 Ekonomisk månadsrapport... 5 28 Barn- och elevprognos 2018... 6 29 Aktuell

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden, sal C kl. 13.30-18.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 11:45 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Joensuu (M),

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.15-18.40 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Stefan

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell, förvaltningsekonom

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-26 31 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-03-26, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Kari Andersson (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M)

Kari Andersson (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M) 1(12) Plats och tid Konferensrum gymnasieskolans expedition, Åmotfors, kl 13.00 16.50 Beslutande Kari Andersson (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-10-24, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-10 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-05-27 47 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-05-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer