Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson (S) Lene Hollner (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Anette Asp Olsson, ekonom, Göran Pettersson, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Utses att justera Michael Carlsson Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 16,30 Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Doohan Justerande... Michael Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Förvaltningskontoret Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehållsförteckning 67 Föregående mötes protokoll 68 Budgetuppföljning 69 Investeringsbehov 70 Budget Kartläggning av förskoleverksamheten 72 Redovisning av hur elever och lärare tillsammans utvecklar kunskaper om miljöperspektivet, exempelvis miljöverkstad 73 Motion; Möjliggör körkortsutbildning vid Mönsteråsgymnasiet 74 Remiss; Lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 75 Skolchefen informerar 76 Särskilt samverkansavtal för nationell idrottsutbildning (NIU)

3 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 67 Föregående mötes protokoll Protokollet från och läggs till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 68 Budgetuppföljning Både riktvärdet i den ekonomiska budgetrapporten per och utfallet är 58,3%. Ekonomen förklarar att förbrukningen är 3,5%-enheter högre mot förra året samma tid och bedömer att det blir underskott i år. Trots att en hel del intäkter för statsbidrag inväntas för vuxenutbildningen ser ekonomen att Mönsteråsgymnasiets båda verksamheter kommer att redovisa för höga personalkostnader i år. Skolchefen informerar att det kan bli en ny asylförläggning i kommunen till hösten. Det kan innebära behov av att starta en förberedelseklass och det behöver tas med i budgetberäkningen. Budgetuppföljningen läggs med godkännande till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 69 Investeringsbehov Den nya paviljongen som är under uppförande på Ljungnässkolan behöver utrustas med bord, bänkar och övriga inventarier. Behovet av paviljongen var inte känt när vi äskade investeringsmedel för år Däremot fick Barn- och utbildningsnämnden pengar till investeringar av möbler och inventarier till det planerade ungdomshuset som har skjutits upp. Den reserverade summan för detta är 450 tkr. Ekonomen föreslår att delar av den summan används till att utrusta Ljungnässkolans nya paviljong. I samband med ombyggnaden av Mölstadskolans matsal har nyinköp gjorts av matsalsmöbler. Därmed finns behov av utrymmen/förråd att förvara de utrangerade möblerna. Inköp av utrustning och inventarier till den nya verkstadslokalen på Teknikcollege har pågått under våren. Investeringsbudgeten för detta har överskridits med ca 140 tkr. Ekonomen föreslår att nämnden fattar beslut om att omvandla driftmedel på Mönsteråsgymnasiet till investeringar för att täcka underskottet. Skolchefen får i uppdrag att framföra behovet av förrådsutrymmen till Tekniska kontoret. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Begäran görs hos Kommunstyrelsens arbetsutskott om att få använda del av investeringsbudgeten för ungdomshuset till utrustning av Ljungnässkolans nya paviljong i väntan på nytt beslut om nybyggnad. Omvandling av budget för driftmedel på Mönsteråsgymnasiet görs med 140 tkr till investeringar för Teknikcollege.

6 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 70 Budget 2015 Barn- och utbildningsnämndens budgetram är oförändrad nästa år och ekonomen ser inte att det skulle finnas möjligheter till några satsningar. Arbete pågår med detaljbudgeten. Ledningsgruppen har inte lämnat några förslag till budgetarbetet ännu mer än att de vill använda senast beslutade resursfördelningssystem. Skolchefen får i uppdrag att ta fram en redovisning över kostnader samt för/nackdelar med att starta en förberedelseklass för nyanlända.

7 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 71 Kartläggning av förskoleverksamheten Barn- och utbildningsnämnden har av kommunfullmäktige i budgethandlingarna för 2015 fått i uppdrag att beskriva förskoleverksamheterna utifrån olika behov, och även beskriva pedagogisk inriktning, flexibilitet, personal, god arbetsmiljö, lokalytor, barngruppers storlek samt ute-miljön och återkomma till kommunstyrelsen. Barn- och utbildningsnämnden har som en del av uppdraget låtit skolassistenten Liselotte Byström i en utredningsrapport genom Göteborgs Universitet beskriva vissa av de frågeställningar som anges. Rapporten på 12 sidor beskriver kortfattat kommunens förskolor med pedagogisk inriktning samt en sammanställning av lokalytor och antal inskrivna barn. I rapporten beskrivs inte vår förskola för barn med föräldrar som arbetar obekvämt, den s k nattisförskolan Älgen. Denna kommer att fr o m hösten integreras med den nybyggda förskolan i Mölstad. Vad gäller antal inskrivna barn kompletteras tabellen i utredningsrapporten med en uppdelning av barn som vistas kortare tid än 20 timmar/vecka samt över 20 timmar/vecka. Mönsterås kommun har sedan 2008 en taxa där avgiften är lägre för deltidsbarn än för barn som vistas över halvtid i förskolan. För att jämförelserna mellan förskolorna vad gäller antal barn bli rättvisande behöver dessas åldrar också redovisas eftersom små barn upp t o m tre år är mer arbetskrävande än äldre barn. I kommunens resursfördelningssystem till förskolorna lämnas resurser för personal utifrån antalet barn där små barn upp t o m tre år räknas som 1,4 med tid över 20 timmar/vecka och som 0,8 med tid under 20 timmar/vecka. För barn i åldrarna 4 och 5 år räknas dessa som 0,5 under 20 timmar/vecka och som 1,0 över halvtid/vecka. Resurstilldelningen bygger på att en heltidsanställd personal har i genomsnitt under året 5,5 barn/vecka och är helt rättvist mellan samtliga förskolor, såväl kommunala som enskilda. Detta innebär att om en förskola har små barn med vistelsetid över 20 timmar så behövs knappt fyra barn för att erhålla en heltidsresurs i personal. Barnantalet stäms av en gång/kvartal som utgångspunkt för tilldelning av personalresurs som förändras stort under året. Under hösten är antalet barn i förskolan lägst då 6-åringarna övergår till förskoleklass och fritidshem för att sedan öka i takt med att 1-åringarna skrivs in. Vårt system är mycket flexibelt och har fungerat utmärkt under snart sju år. Vi sätter dessutom in extra stödåtgärder vid behov. Vad gäller jämförelsen med de enskilda förskolorna är det viktigt att känna till att kommunens personal för kök, städ och vaktmästeri ligger på tekniska förvaltningen medan de enskilda redovisar den personalen. Det blir förenklat och missvisande att endast räkna antal barn oavsett ålder och vistelsetid och dividera dem med antalet personal och/eller lokalytor.

8 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott forts Bun au 71 Utredningsrapporten redovisas vid nästa sammanträde med Barn- och utbildningsnämnden samt med kompletterande uppgifter om förskolornas lekytor och rektorernas synpunkter på dessa.

9 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 72 Redovisning av hur elever och lärare tillsammans utvecklar kunskaper om miljöperspektivet, exempelvis miljöverkstad Barn- och utbildningsnämnden har av Kommunfullmäktige i samband med budgetdokumentet för 2015 fått rubricerat uppdrag. En redovisning är framtagen och gås igenom. Skolchefen får i uppdrag att komplettera och utveckla redovisningen enligt framförda synpunkter.

10 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 73 Motion; Möjliggör körkortsutbildning vid Mönsteråsgymnasiet Rubricerad motion är inlämnad av Eva-Karin Holgersson (MP) Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att överlämna den till Barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Motionären vill att en modell inkluderat uppskattade kostnader utformas för hur eleverna vid Mönsteråsgymnasiet ska kunna erbjudas körkortsutbildning. Skolchefen får i uppdrag att undersöka om beslut finns i frågan om körkortsutbildning på regeringsnivå eller här i Kommunfullmäktige.

11 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 74 Remiss; Lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att överlämna rubricerad remiss från Utbildningsdepartementet till Barn- och utbildningsnämnden för yttrande senast Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Följande yttrande överlämnas på remissen; Lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan till Kommunstyrelsens arbetsutskott: Mönsteråsgymnasiet i Mönsterås kommun bedriver sedan mer än 8 år tillbaka lärlingsutbildning och har nästkommande läsår ca 10 studerande inom denna. Som mest var det drygt 60 elever inom lärlingskonceptet varför vi har en betydande erfarenhet av lärlingsutbildning. Mot denna bakgrund och erfarenhet kan vi notera att en omfattande administration hämmar utvecklingen av verksamheten lärlingsutbildning. Samtidigt har statsbidragen till kommunerna för denna minskat betydligt. Därför kan vi starkt rekommendera en struktur som istället minskar administrationen till förmån för utveckling av utbildningsmodellen. Den läroplan som innebar möjlighet att bedriva lärlingsutbildningen med APL i form av en kurs på 1250p skapade goda förutsättningar för samverkan med företagen. Det var en förutsättning för att få till den omfattning av lärlingar som vi hade i Mönsterås fram till förändringen om att alla programmets kurser ska genomföras och betygsättas. Barn- och utbildningsnämnden vill därför att man överväger att återgå till denna modell möjligen med någon mindre uppstyrning. Vi har valt att kommentera förslagen till förändringar som sammanfattats i punktform: Lärlingsutbildning i gymnasieskolan ska kunna påbörjas bara under det första läsåret eller höstterminen andra läsåret, och i gymnasiesärskolan under första eller andra läsåret eller höstterminen det tredje läsåret. Yttrande: Förslaget stämmer väl med våra erfarenheter och är därför även Barn- och utbildningsnämndens uppfattning. Elever som påbörjar gymnasial lärlingsutbildning inom gymnasieskolan under höstterminen det första läsåret ska ha minst 55 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande), minst 45 veckor om eleven börjar vårterminen det första läsåret och minst 35 veckor om eleven börjar höstterminen det andra läsåret.

12 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott forts Bun au 74 Yttrande: Förslaget stämmer väl med våra erfarenheter och är därför även Barn- och utbildningsnämndens uppfattning. Vad gäller lärlingar i gymnasiesärskolan så anser vi förslaget om APLtid vara bra. Den ansvariga läraren och handledaren skall tillsammans planera APL. Yttrande: Den ansvariga läraren planerar idag APL och stämmer av planen med handledaren så att det är möjligt att genomföra denna på företaget. När APL-tiden är över utvärderas utfallet och vad som återstår av innehållet. Detta hanterar skolan i den fortsatta utbildningen (antingen som APL eller skolförlagt). Barn- och utbildningsnämnden förordar att man även i fortsättningen arbetar på det sättet då det är mest realistiskt i förhållande till den kunskap och tid handledarna har för hantering av APL. Hur många veckor av utbildningen som bedrivits på en eller flera arbetsplatser ska framgå av elevens examensbevis. Yttrande: Idag dokumenteras detta i en bilaga till examensbeviset tillsammans med ett yttrande från företagen. Barn- och utbildningsnämnden anser att detta sätt kan vara lämpligast då det tar en del utrymme i ett betygsdokument. Bilagan är en bra modell då där också finns en beskrivning vad elev verkligen utfört för uppgifter i företaget (d v s vilken reell yrkeskompetens eleven har med sig från utbildningen). I utbildningskontraktet ska framgå vilka delar av utbildningen som ska genomföras på arbetsplatsen, hur många veckor som ska genomföras där och när. Yttrande: Verkligheten är den att det är omöjligt att förbestämma vilka delar som ska genomföras då det är helt beroende av de uppdrag företaget har. På samma sätt är det svårt att bestämma tiden man skall vara på företaget, det kan endast uttryckas som en målsättning i så fall. Särskilt små företag har svårt att binda sig för en given tid. Skälen är desamma, man vet inte över längre tid vilka uppdrag man får in. Barn- och utbildningsnämnden föreslår därför att utbildningskontraktet i stort skall se ut så som det gör idag. Barn- och utbildningsnämnden avstår från att ge yttrande i övriga punkter som omfattar gymnasiesärskolan och samtycker med förslagen förutom i punkten utbildningskontraktet där uppfattningen är enligt ovan.

13 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 75 Skolchefen informerar * Ev asylförläggning och tankar kring lokaler och praktisk planering för förberedelseklass om det blir aktuellt. * Arbetet med uppförandet av den nya paviljongen till Ljungnässkolan är försenat men beräknas vara klart till höstlovet. * Ledarutbildningen har startats och genomförs i huvudsak på studiedagar under hösten. * Pågående rekryteringsbehov på skolorna. Dessutom söker vi ytterligare en skolpsykolog. * Rektorn på Fliseryds skola ser helst att biblioteket inte integreras på skolan, som Kommunfullmäktige beslutat, utan att det förläggs till Röda skolan. Då skulle hon kunna samla sina verksamheter och slippa ha två skolgårdar. * Förstelärarna är utsedda. * 28/8 hålls möte om Familjecentralen. Informationen läggs till handlingarna.

14 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 76 Särskilt samverkansavtal för nationell idrottsutbildning (NIU) Landstinget i Östergötland, Vretagymnasiet, bedriver nationell idrottsutbildning inom ridsport. De har fått en sökande från vår kommun som vill påbörja denna utbildning. Vretagymnasiet saknar samverkansavtal med oss och erbjuder att teckna ett s k särskilt samverkansavtal i enlighet med Sveriges kommuner och landstings förslag, SKL cirkulär 11:22. Samverkansavtalet gäller från läsåret 2014/15 och löper under sex år eller till dess att någon av parterna säger upp det. Avtalet skulle innebära en merkostnad utöver den interkommunala ersättningen i ämnet specialidrott. Nämndens policy är att inte teckna särskilt samverkansavtal för nationell idrottsutbildning som skulle innebära att eleven antas som förstahandssökande. Barn- och utbildningsnämnden kommer inte att ingå i särskilt samverkansavtal för nationell idrottsutbildning med Landstinget i Östergötland, Vretagymnasiet.

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Plats och tid Kronmunken, 2013-12-11, kl 13.00 18,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C), 122, var med under föredragningarna

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-05-23, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut Protokoll Innehållsförteckning 19 Utbildning 20 Bokslut 21 Omdisponering av anslag i investeringsbudgeten från 2010 till 2011 22 Beslut fattade enligt delegation 23 Delgivningar 24 Information 25 Extra

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-05-27 47 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-05-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell, förvaltningsekonom

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 72 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-09-16, kl 13.30 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Familjecentralens fikarum kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-16 sid 68 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 16 september 2014 kl 09.00-10.55, därefter kvalitetsredovisningar där verksamhetsledarna

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m)

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m) Barn- och utbildningsnämnden 2005-04-14 1 Plats och tid Rådhuset, Säter, kl 10.00 16.30 Beslutande Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden

Barn-och utbildningsnämnden {r^> Malung-Sälens kommun A Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Malung, kl. 9:00-11:30 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-04 98 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2013-09-04, kl 13.00 16,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Plats och tid Notariet, onsdagen den 20 september 2017 kl 08.30-13.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Carin Elofsson, bou-chef Eva Marklund, sekr Monika Bygdemark, 15 Annie Ahlinder, 16. Elisabeth Tängdén. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS

Carin Elofsson, bou-chef Eva Marklund, sekr Monika Bygdemark, 15 Annie Ahlinder, 16. Elisabeth Tängdén. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS Barn- och utbildningsutskottet 2015-03-16 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-03-16 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Margita Åhden (s),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-17.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) 83-86 Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10) 2012-05-23 A5 1(10) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 12.20. Beslutande Anna-Karin Dahl, M, ordförande Ingegerd Bergwall, M ersättare för Karin Ekblom, M Ann-Christin Alexius,

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2014-09-09, kl 1300-1530 ande Åke Johdet, S Göte Eriksson, S Evgeny Krakov, S Vesa Hiltunen, S Britta Tervaniemi, V, 50

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-09-28 1 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Hovmantorp Tisdagen den 28 september 2010 kl. 17.00 19.00 Ragnar Lindberg (s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Susann

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 101. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-09-17, kl 13.00 15.45

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 101. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-09-17, kl 13.00 15.45 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 101 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-09-17, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande 81-91 Sarah Johansson (C) Madeleine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-09-18 91 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 19.45 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer