Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Under- Paragrafer 27-44 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken , kl Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), Eric Dicksson (M) Madeleine Rosenqvist (KD), 27-35, Bill Björklund (FP) Richard Berkeby (S), 27-37, Lene Hollner (S), 27 Michael Carlsson (S), Edgar Askbom (S), Josefin Erlandsson (V) Mona Håkansson (C), tjänstgörande ersättare Torsten Rundberg (S), tjänstgörande ersättare Britt-Marie Necke (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åsa Ek, folkhälsosamordnare, 28 Monica Forsberg Wallén, rektor, 29 Thomas Hall, utvecklingsledare, Bengt Arnrud, rektor, 31 Anette Asp, ekonom, Göran Pettersson, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Utses att justera Eric Dicksson Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 17,10 Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Bonneau Justerande... Eric Dicksson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för Förvaltningskontoret protokollet Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämnden Bun 27 Föregående mötes protokoll Protokollet från läggs till handlingarna.

3 Barn- och utbildningsnämnden Bun 28 Information om Folkhälsoplanen Folkhälsosamordnare Åsa Ek presenterar Folkhälsoplanen som antogs av Kommunfullmäktige Folkhälsorådet utgår från 11 mål och av dessa har Mönsterås kommun valt att prioritera följande målområde: - Delaktighet och inflytande i samhället - Ekonomiska och sociala förutsättningar - Barns och ungas uppväxtvillkor Barn- och utbildningsnämnden är delaktig i de flesta verksamhetsmålen men främst för att: - Bidra till goda förutsättningar för att skolan ska kunna arbeta aktivt med att stärka barn och ungdomars hälsa - Främja arbetet med sexuell hälsa Eric Dicksson (M) anser att nämnden måste framhålla vikten av att prioritera ungdomsmottagningens lokaler i familjecentralen med att de får eget väntrum och egen ingång. Josefin Erlandsson (V) vill ha mer information om de målområden som nämnden ansvarar över och få veta hur man jobbar med det i skolorna. Till Kommunstyrelsen framförs vikten av att prioritera ungdomsmottagningens lokaler i familjecentralen med att de får eget väntrum och egen ingång. Skolsköterskan Ethel Boman inbjuds till nämnden för att informera om hur skolhälsovården arbetar för att stärka barn och ungdomars hälsa samt om det förebyggande arbetet att främja ungdomarnas sexuella hälsa. Informationen i övrigt läggs till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden Bun 29 Presentation av ny rektor Monica Forsberg Wallén tillträdde tjänsten som rektor i Timmernabben och Ålem den 1 april. Hon ger en presentation av sig själv, sin yrkeskarriär och sina tankar kring värdegrund och ledarskap. Informationen läggs till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden Bun 30 Redovisning av brukarundersökningen Sammanställningen av resultaten i brukarundersökningen presenteras och kommer inom kort att finnas tillgänglig på hemsidan. Utvecklingsledaren ska besöka verksamheterna för att tillsammans med rektorerna analysera resultaten mot de tidigare planerade åtgärderna som utgångspunkt för att se vad som hänt. Nya åtgärdsförslag ska också tas fram. Målsättningen är att kunna presentera materialet för nämnden i juni. Informationen läggs till handlingarna.

6 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 31 Bun au 33 Bun au 18 Gymnasieskolans programstruktur Ansökningarna till Mönsteråsgymnasiet är klar och vi vet hur sökbilden ser ut till de olika programmen. Inom el- och energiprogrammet krävs tillgång till APL-platser för eleverna och det finns risk för konkurrens om dem. Även tillgången till lärlingsplatser inom industritekniska programmet kan bli svår. Arbetsutskottets beslut Skolchefen får i uppdrag att ta fram en redovisning över: - ekonomiska konsekvenser som är kopplade till programstrukturen på Mönsteråsgymnasiet - tillgången till APL- och lärlingsplatser Rektor Jan Es Johansson informerar att Mönsteråsgymnasiet planerar att genomföra Industritekniska programmet (IN) som ett nationellt program. Det som krävs är att Barn- och utbildningsnämnden fattar beslut om det eftersom det idag bedrivs som lärlingsprogram. Sökandebilden är för närvarande sex behöriga och fyra obehöriga men med rimlighet att bli behöriga. Tecken finns på ytterligare sökande. Den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL) planeras på samma sätt som lärlingsutbildningen, dvs att delar av den förläggs till RSS i Högsby och resten på olika företag. Detta är enligt Jan Es helt korrekta förutsättningar för att bedrivas som nationellt program och eleverna får mer än 15 veckors APL. De ekonomiska konsekvenserna som uppstår vid start av Industritekniska och El- och energiprogrammet redovisades. Behovet av investeringsmedel vid uppstarten ska presenteras vid nämndens sammanträde. Rektor bedömer att behovet av APL-platser kan tillgodoses. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Från läsåret 2012/2013 öppnas möjligheten att bedriva Industritekniska programmet (IN) som Nationellt program med en detaljerad ekonomisk redovisning över de ekonomiska konsekvenserna av planerade program utifrån nuvarande sökandetal.

7 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun En ny ekonomisk redovisning har tagits fram för Industritekniska programmet, som beräknats på en fast och en rörlig kostnad /elev. Därutöver tillkommer troligen ett stort investeringsbehov som ännu inte kan redovisas. Programmet är kostsamt och budgeten beräknas att inte räcka till även vid en programstart med åtta elever. Ett alternativ till att möjliggöra starten av programmet skulle kunna vara företagens medverkan i utbildningen som medfinansiärer eller att de bistår med maskinutbildning på plats. (C) anser det viktigt att ha en industriteknisk utbildning på orten men är ännu inte beredda att fatta beslut med de underlag som finns. (S) instämmer och vill att dialog förs med företagen och deras delaktighet i vad som krävs. Dessutom ser de det viktigt att ha ett väl fungerande programråd. Kostnaderna för att starta programmet får heller inte gå ut över verksamheterna i F-åk 9. Inför beslut om att från läsåret 2012/2013 bedriva Industritekniska programmet (IN) som Nationellt program krävs en detaljerad ekonomisk redovisning, såväl vad gäller drift som investering, över de ekonomiska konsekvenserna av planerade program utifrån nuvarande sökandetal. Dessutom krävs en redovisning av företagens medverkan.

8 Barn- och utbildningsnämnden Bun 32 Budgetuppföljning Budgetrapporten är inte helt uppdaterad med årets siffror ännu. Ekonomen ser dock att områdena ligger bra till eller planerar för åtgärder i höst för att hålla budget. Barnomsorgsbehovet har ökat men underskottet kommer till stor del att täckas av bl a flyktingpengar. Budgetrapporten läggs till handlingarna.

9 Barn- och utbildningsnämnden Bun 33 Skolchefen informerar * Återigen har rektorerna fört diskussioner med kyrkoherden om möjligheten att ha skolavslutningen i skolan och hur Skollagen kan följas då ingen bön eller välsignelse får ske. Då de inte har samma uppfattning har rektorerna för Mölstad- och Ljungnässkolan beslutat att fira dagen i hembygdsparken istället. * Möjligheten att ansöka om statsbidrag till förstärkt elevhälsa avvaktas med till nästa år. Vi kan få högst 250 tkr/år under en tvåårsperiod. * Det administrativa stödet åt rektorerna har setts över och en eventuell utökning avvaktas med till nästa år. Utredningsgruppen har förtydligat vissa arbetsuppgifter och avvaktar belastningen av tillkommande arbetsuppgifter. Informationen läggs till handlingarna.

10 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 34 Bun au 31 Bun au 19 Samverkansavtal IOC Avtalstiden för nuvarande samverkansavtal med IOC löper ut Arbetsutskottets beslut Skolchefen får i uppdrag att kontakta IOC s ordförande för att de gemensamt ska ta fram ett förslag till nytt målrelaterat samverkansavtal Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Samverkansavtalet med IOC godkänns enligt bilaga Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

11 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 35 Bun au 36 Policy för inackorderingstillägg Enligt Skollagen 15 kap. 32 har hemkommunen ingen skyldighet att lämna ekonomiskt stöd för inackordering på grund av skolgången till elever som tagits emot i andra hand till ett nationellt program enligt 16 kap. 47. Däremot om Statens skolverk beslutat att en viss utbildning ska ta emot sökande från hela landet, riksrekryterande utbildning, ska hemkommunen lämna ekonomiskt stöd. Barn- och utbildningsnämnden fattade beslutet att inte bevilja inackorderingstillägg vid andrahandsmottagning, Beslutet gäller fortfarande. Arbetsutskottets beslut Informationen läggs till handlingarna På förekommen anledning förs diskussion om möjligheten att besluta om undantag från reglerna kring inackorderingstillägg, för elever som antagits i andra hand till ett nationellt program med idrottsinriktning och som är mycket duktig i sin idrott. Sarah Johansson (C) anser att om reglerna ska ses över måste det göras även för inriktningar inom hantverk och musik. Översynen kring reglerna om inackorderingstillägg vid andrahandsmottagning till nationella program (NIU-utbildningar) återremitteras till arbetsutskottet för beredning. Skolchefen får i uppdrag att inhämta andra kommuners regler om inackorderingstillägg.

12 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 36 Bun au 37 Omorganisation av genomförande av SFI även under sommaren Önskemål har kommit från Socialnämnden och Arbetsförmedlingen att vi ska kunna erbjuda SFI även under sommaren. Introduktionsplaner pågår för flyktingar. Enligt Svensk författningssamling, SFS 2011:1108, 2 kap. 25 förordningen om vuxenutbildning ska SFI-utbildning erbjudas kontinuerligt under hela året. På grund av jäv deltar inte Madeleine Rosenqvist (KD) i handläggningen av detta ärende. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Mönsteråsgymnasiet uppdras att omorganisera SFI-undervisningen för att möta lagkravet och införa semesterreglerade tjänster På grund av jäv deltar inte Madeleine Rosenqvist (KD) i handläggningen av detta ärende. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

13 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 37 Bun au 32 Ansökan om bidrag till föräldraverksamhet för år 2012 Barn- och utbildningsnämnden lämnar årligen ekonomiskt stöd till föräldraverksamhet. Ansökan om verksamhetsbidrag har inkommit från Ålems föräldraförening Föreningen har i sin ansökan bifogat verksamhetsberättelse, ekonomiskt bokslut samt revisionsberättelse. I årets budget finns kronor avsatta till föreningsbidrag under identitet Barn- och utbildningsnämnden. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Ålems föräldraförening beviljas bidrag med 800 kronor för år Bidraget konteras identitet Barn- och utbildningsnämnden Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

14 Barn- och utbildningsnämnden Bun 38 Remiss; Ansökan från Jensen Education College AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kalmar kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott begär att få Barn- och utbildningsnämndens förslag till yttrande på rubricerad remiss snarast möjligt. På grund av jäv deltar inte Richard Berkeby (S) i handläggningen av detta ärende. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott ges följande yttrande på remissen från Skolinspektionen, med ansökningsid Gy 2012/25175: Jensen Education College AB i Kalmar kommun söker tillstånd hos skolinspektionen att få starta gymnasieverksamhet inom det nationella programmet Samhällsvetenskap med inriktningarna Beteendevetenskap samt Medier, information och kommunikation. Fullt utbyggt anger man volymen till 192 elevplatser eller 64 elever/år med början i åk Samhällsvetenskapsprogrammet med angivna inriktningar finns i kommunala skolor runt Kalmar, t ex har Mönsteråsgymnasiet inriktningen beteendevetenskap. Detta innebär att etableringen konkurrerar med redan befintliga utbildningar och därmed om det elevunderlag som finns i regionen. Vår slutsats är att det inte finns några skäl till nyetablering som skulle gynna elevernas möjligheter att få den gymnasieutbildning man önskar. Vi kan heller inte se att Jensen Education College AB styrkt att det finns behov av utbildningen i vår region. Elevutvecklingen i regionen är sådan att antalet möjliga sökande minskar med mellan 25-40% (inom åren ) i olika kommuner runtom Kalmar. Mönsterås kommun minskar med 40%. Eftersom intagningskraven till Samhällsvetenskapsprogrammet, som är ett högskoleförberedande program, ökar till att omfatta godkänt i 12 ämnen kan en etablering även medverka till att underlaget till övriga högskoleförberedande program minskar vilket ytterligare förstärker bekymren med överetablering sett i ett helhetsperspektiv. Det finns en uppenbar risk för negativa konsekvenser för Mönsteråsgymnasiets verksamhet inom framförallt Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Beteendevetenskap som har preliminärt 14 förstahandssökande till hösten Förra året kunde inte programmet startas då det inte fanns tillräckligt underlag. Inriktningen Medier, information och kommunikation kan även utgöra en konkurrent till vår ITinriktning inom Teknikprogrammet. Nyetableringar kan komma att innebära svårigheter för vår del att starta programmen eller försämrade ekonomiska förutsättningar med konsekvensen sämre kvalitet då vi kan få svårigheter att behålla behöriga lärare.

15 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 38 Mönsterås kommun avslår ansökan med hänvisning till ovanstående resonemang och hävdar att en ytterligare överetablering av gymnasieskolor kommer att innebära kraftigt ökade kostnader för kommunens ekonomi.

16 Barn- och utbildningsnämnden Bun 39 Remiss; Ansökan från ThorenGruppen AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kalmar kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott begär att få Barn- och utbildningsnämndens förslag till yttrande på rubricerad remiss snarast möjligt. På grund av jäv deltar inte Richard Berkeby (S) i handläggningen av detta ärende. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott ges följande yttrande på remissen från Skolinspektionen, som inkom till förvaltningskontoret : ThorenGruppen AB söker tillstånd hos skolinspektionen att få starta gymnasieverksamhet inom de nationella programmen Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktningarna Husbyggnad, Mark och anläggning och Måleri. El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik. Fordons- och transportprogrammet med inriktningarna Personbil och Karosseri och lackering. Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel och service. Hantverksprogrammet med inriktning Frisör. Hotell- och turismprogrammet med inriktningarna Hotell och konferens och Turism och resor. Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik. VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS samt Vård- och omsorgsprogrammet i Kalmar kommun. Fullt utbyggt anger man volymen till 151 elevplatser eller 57 elever/år med början i åk Samtliga program med angivna inriktningar finns i kommunala skolor runt Kalmar. På Mönsteråsgymnasiet finns gymnasieutbildning inom programmen: Bygg- och anläggningsprogrammet. El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik. Handels- och administrationsprogrammet. Industritekniska programmet med inriktningen Svetsteknik. VVS- och fastighetsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet. Detta innebär att etableringen konkurrerar med våra redan befintliga utbildningar inom de områden som anges och därmed om det elevunderlag som finns i regionen. Vår slutsats är att det inte finns några skäl till nyetablering som skulle gynna elevernas möjligheter att få den gymnasieutbildning man önskar. Vi kan heller inte se att ThorenGruppen AB styrkt att det finns behov av utbildningarna i vår region. Nämnden ifrågasätter också hur man skall lösa det stora behov av yrkeslärare som konceptet kommer att kräva. Det är idag en brist på flera av de kompetenser som behövs. Elevutvecklingen i regionen är sådan att antalet möjliga sökande minskar med mellan 25-40% (inom åren ) i olika kommuner runtom Kalmar. Mönsterås kommun minskar med 40%.

17 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 39 Det finns en uppenbar risk för negativa konsekvenser för Mönsteråsgymnasiets verksamhet inom de program och inriktningar som vi konkurrerar. Ett besvärligt område är möjligheterna till APL-platser för de elever som går yrkesutbildning. Vi sliter i alla kommuner med frågan att klara kraven på APL både inom de nationella programmen och inom lärlingsutbildningen som jämställs med programmet men skall ha halva utbildningstiden som APL. En etablering skulle särskilt påverka oss negativt som har > 60 lärlingar ute på APL inom olika program. Nyetableringar kan komma att innebära svårigheter för vår del att starta programmen eller försämrade ekonomiska förutsättningar med konsekvensen sämre kvalitet då vi kan få svårigheter att behålla behöriga lärare. Vår satsning på lärlingsutbildning som pågått sedan 2006 kommer också att påverkas negativt utifrån det som skrivs ovan. Mönsterås kommun avslår ansökan med hänvisning till ovanstående resonemang och hävdar att en ytterligare överetablering av gymnasieskolor kommer att innebära kraftigt ökade kostnader för kommunens ekonomi.

18 Barn- och utbildningsnämnden Bun 40 Uppföljning barnomsorg Antalet inskrivna barn i barnomsorgen den 15/3-12 var 940. Av dessa var 485 i förskola, 394 på fritidshem och 61 i familjedaghem/pedagogisk omsorg. Uppföljningen av barnomsorgsutnyttjandet läggs till handlingarna.

19 Barn- och utbildningsnämnden Bun 41 Delegerade ärenden Följande delegationsbeslut anmäls: Förvaltningschef Göran Petterssons beslut Utredningssekreterare Tommy Englunds beslut Ledamöterna intygar att de tagit del av delegationsbesluten.

20 Barn- och utbildningsnämnden Bun 42 Meddelandepärmen Meddelandepärmens innehåll april 2012 är: 1. Fullmakt upphandling Skolläkare Kvalitetsredovisning 2011/2012, Familjedaghemmet Enen 3. Skolverkets beslut om utbetalning av statsbidrag - Maxtaxa inom förskolan, fritidshemmet och annan pedagogisk verksamhet - Åtgärder som syftar till att stärka arbetet med basfärdigheterna läsa, skriva och räkna 4. Ny ersättare i BUN Ledamöterna intygar att de tagit del av innehållet i meddelandepärmen.

21 Barn- och utbildningsnämnden Bun 43 Val av ersättare i arbetsutskottet Fredrik Haraldsson (KD) har avsagt sig uppdraget som ersättare i Barn- och utbildningsnämnden. Han var även ersättare i arbetsutskottet. Kommunfullmäktige har utsett Eva Pålsson (KD) till ny ersättare i Barn- och utbildningsnämnden. Eva Pålsson (KD) utses till ny ersättare i Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott efter Fredrik Haraldsson (KD).

22 Barn- och utbildningsnämnden Bun 44 Val av fadder Eva Pålsson (KD) är av Kommunfullmäktige utsedd till ersättare i Barn- och utbildningsnämnden efter Fredrik Haraldsson (KD). Han var också utsedd till fadder i Timmernabben. Eva Pålsson (KD) utses till fadder för Timmernabben under återstående del av år 2012.

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-03-28 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-03-28, kl 13.00 17.10 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C), 29-39 Madeleine

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-27, kl 13.00 14.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Edgar Askbom

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-03-14, kl 14.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-04-25 46 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-04-25, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-09 55 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-05-09, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 48-56

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915.

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915. BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/5 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Plats och tid Kronmunken, 2013-12-11, kl 13.00 18,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C), 122, var med under föredragningarna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-04 98 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2013-09-04, kl 13.00 16,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Stadshuset, kl. 13: 3 0-15: 3 O Besllutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordförande Rune Larsson (M) Gert Franzen (C) Liselotte Karlsson (S) Merja Wester (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-03-29 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Erik Ojala Datum 2018-03-27 Diarienummer UBN-2018-1884 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-06-01 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta t91 2 NOM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Kre,,d e. ( t-t Handläggare Datum Diarienummer Ingrid Holström 2015-05-05 UBN-2015-0852 Utbildningsnämnden Ansökan från LOKS AB om godkännande som huvudman för en utökning

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-10-16 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Joensuu (M),

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Christine Kastner Johnson 2019-03-28 UBN-2019-2814 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 Förslag till beslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden, sal C kl. 13.30-18.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Yttrande - Ansökan från Lärande i Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola, Real Global

Yttrande - Ansökan från Lärande i Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola, Real Global Sid 1 (7) Yttrande Gävle kommuns Dnr 18UN54-5 2018-03-27 Skolinspektionens Dnr 32-2018:826 Yttrande - Ansökan från Lärande i Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola, Real

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 14.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

Ansökan om bidrag och rätt till bidrag till fristående gymnasieskola i Malmö inför lå 13/14

Ansökan om bidrag och rätt till bidrag till fristående gymnasieskola i Malmö inför lå 13/14 Malmö stad Utbildningsförvaltningen 2012-04-12 Ansökan om bidrag och rätt till bidrag till fristående gymnasieskola i Malmö inför lå 13/14 Huvudman Skolans namn Program Elevtal Lp 1. 4ans gymnasium 4ans

Läs mer

Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17

Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-04-18 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 39 UTN 35/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Business

Läs mer

Forandring av gymnasieskolans och gymnasiesarskolans utbud 2016/17

Forandring av gymnasieskolans och gymnasiesarskolans utbud 2016/17 bc'6, c 0/5_ Uppsala UTBIDNINGSFORVATNINGEN Handlaggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2015-10-29 UBN-2015-2227 Utbildningsnamnden Forandring av gymnasieskolans och gymnasiesarskolans utbud 2016/17 Forslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 5 oktober kl. 13.15 15.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Peder André (C), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2013-02-28 DNR UN 2013.039 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 14 oktober 2014 1(11)

Barn- och utbildningsnämnden 14 oktober 2014 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 14 oktober 2014 1(11) Plats och tid: Ferlinrummet kl 10.00-16.50 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s) Patrik Fornander

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; Information om Mons Backe. 2 Inslag från verksamheten; Information om Första linjen

1 Inslag från verksamheten; Information om Mons Backe. 2 Inslag från verksamheten; Information om Första linjen BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-04-15 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 15 april 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA Inbjudan till gemensamt möte med socialnämnden

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153 Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola 13 2019VFN153 Page 42 of 216 Sektorn för utbildning och kultur Elin Rosén Välfärdsnämnden

Läs mer

Under- Paragrafer 97-115 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Madeleine Rosenqvist

Under- Paragrafer 97-115 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Madeleine Rosenqvist Barn- och utbildningsnämnden 2012-11-07 123 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-11-07, kl 13.00 17.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun inför läsåret 2019/2020

Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun inför läsåret 2019/2020 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-03-26 Utbildningskontoret Dnr BIN 2018-15 Åsa Carlsson Bildningsnämnden Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Töcksfors skola, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Allan Spets, V. ordförande (C) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Thord Andersson (C)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-05-23, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Kallelse till gymnasienämnden

Kallelse till gymnasienämnden GYMNASIENÄMNDEN KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till gymnasienämnden Tid Onsdag den 13 juni 2018, klockan 18:00 Plats A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge Ärenden Upprop och val av justerare

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Bertil Bresell (S) Lena Håkansson (S) Anna-Lena Rehnman

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17 Plelue UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN USKI Zot 06) kvre,kcie.. I 5 Handläggare Datum Diarienummer Nasser Ghazi 2015-05-20 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18 Uplialue UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-06-14 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 14.20-16.40 Beslutande: Jonas Ahlström (M), ordförande Elisabet Stålarm (M) Patrik Ragnar (M) Suzanne Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund 2015-11-11 1

Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund 2015-11-11 1 O Malung-Sälens kommun 2015-11-11 1 Plats och tid Kommunhuset, Malung kl. 13:00-15:20 Beslutande Per-Anders Westhed (C), ordförande Kurt Podgorski (S) Stina Munters (C) Sofia Söderström (S) Kristina Bäckman

Läs mer

Utt\I 2o 2? Utbildningsnämnden. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta

Utt\I 2o 2? Utbildningsnämnden. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta Utt\I 2o 2? PI:r 1(04 k 1URI UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ingrid Holström 2015-05-05 UBN-2015-1446 Utbildningsnämnden Ansökan från Stiftelsen Uppsala Waldorfgymnasium om godkännande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-02-22 52 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson (S), ordförande Henrik Axelsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 18 september 2012 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 18 september 2012 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 18 september 2012 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-16.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ersätter Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 262,5 296 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 192,5 254 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet,

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-12.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Helena Hallerhed (C) ledamot, ej 31 Leif Jonegård

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Preliminär gymnasieorganisation 2019/2020 GYVF GYMNASIESKOLANS ORGANISATION

Tjänsteskrivelse. Preliminär gymnasieorganisation 2019/2020 GYVF GYMNASIESKOLANS ORGANISATION Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (7) Datum 2019-03-05 Vår referens Ann-Sofie Nord Avdelningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Preliminär gymnasieorganisation 2019/2020

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer