Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Madeleine Rosenqvist

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Under- Paragrafer 97-115 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Madeleine Rosenqvist"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken , kl Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), , Eric Dicksson (M) Madeleine Rosenqvist (KD) Bill Björklund (FP) Lene Hollner (S) Michael Carlsson (S), Nina Borg (S) Edgar Askbom (S) Mona Håkansson (C), tjänstgörande ersättare, 97-98, 109 Torsten Rundberg (S), tjänstgörande ersättare Britt-Marie Necke (S), tjänstgörande ersättare, Eva-Karin Holgersson (MP), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Mona Håkansson (C), ej tjänstgörande ersättare, , Eva Pålsson (KD), ej tjänstgörande ersättare Lejla Bajraktarevic (S), ej tjänstgörande ersättare, Britt-Marie Necke (S), ej tjänstgörande ersättare, Kina Nyman, planeringssekreterare, Tommy Englund, utredningssekreterare, Anette Asp, ekonom, 100, 114 Thomas Hall, utvecklingsledare, 101 Peo Fahlström, rektor, 102 Thereze Lundborg, 1:e socialsekreterare, 102 Jenny Elofsson, Lärarförbundet Göran Pettersson, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Utses att justera Madeleine Rosenqvist Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 16,00 Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Doohan Justerande... Madeleine Rosenqvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för Förvaltningskontoret protokollet Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämnden Bun 97 Föregående mötes protokoll Protokollet från läggs till handlingarna.

3 Barn- och utbildningsnämnden Bun 98 Trafiksäkerheten kring skolorna Vid arbetstutskottets sammanträde 24/10, 100, beslutades att trafiksäkerheten kring skolorna skulle diskuteras. Frågeställningarna är vad som görs redan idag och vad vi kan göra mer för att höja säkerheten? Kina Nyman, planeringsassistent, visar en informationsfilm om vandrande skolbuss och redovisar även resultaten i den genomförda skolskjutsenkäten med anledning av nämndens beslut , 87. Tommy Englund, utredningssekreterare, informerar om den skrivelse som är skickad till Tekniska förvaltningen , efter den tidigare gjorda skolskjutsutredningen, om förslag till trafiksäkerhetshöjande insatser i anslutning till skolvägar och skolområden. Dessutom ger han följande redovisning av vad som är på gång vid skolor beträffande trafiksäkerheten: Skytteanska-/Alsteråskolan, Ålem - Anläggandet av separat GC-väg längs Johan Skyttes väg. - Farthinder efter Jutevägen km zon på alla vägar öster om Alsteråvägen. - Återvinningsstationen vid panncentralen flyttas in mot kullen. - Korsningen Sandviksvägen Rv 34 (Alsteråvägen) förses med pollare. Samtal mellan Tekniska kontoret och Trafikverket pågår. Ljungnässkolan, Mönsterås - Kalmarsundsgatan anläggs GC-väg på norra sidan om vägen. - Skyltning vid skolan. Tydligare vad som är plats för skolskjutsfordon respektive vart föräldrar ska parkera. Trafikdagar - Trafikdagar har genomförts efter ett nytt program under höstterminen. I redovisningen angavs även att föräldraparkeringar ska anläggas men inom ramen för skolgårdsprojektet, det sistnämnda avvisar ledamöterna bestämt. Skolchefen får i uppdrag att informera ledningsgruppen om fördelarna med att gå till skolan och samtidigt tillfråga vad som redan görs idag för att öka trafiksäkerheten kring skolorna.

4 Barn- och utbildningsnämnden Bun 99 Elevers färdväg till skolan Elevers längd på färdväg till skolan har diskuterats vid ett flertal tillfällen under hösten. Efterfrågad redovisning över vilka barn i F-3 som har mer än 2 km till skolan och även har fritidshemsplats var bifogad kallelsen. Den borgerliga gruppen är inte beredd att gå över till km-avstånd utan vill istället att skolskjutszonen för F-3 ses över och samtidigt likvärdigheten i indelningarna av alla zoner. De anser också att ett avstånd på 2,7 km till skolan för de lägre åldrarna är för långt och att föräldraansvaret bör förtydligas. Skolchefen får i uppdrag att: - lämna förslag till förändring av skolskjutszonerna så de harmonierar med barnens åldrar och samtidigt beakta längden till skolan. - ge förslag till skrivning av föräldraansvaret som ska kompletteras till reglerna.

5 Barn- och utbildningsnämnden Bun 100 Budgetuppföljning Riktvärdet i den ekonomiska budgetrapporten per är 75,00% och utfallet ligger på 69,6%. Föregående års förbrukning vid samma tidpunkt var 69,4%. Då fanns även bokförda kostnader avseende IKE från Kalmarsunds gymnasieförbund vilket saknas i den här redovisningen. Med den kostnaden inräknad t o m september ligger årets förbrukning ca 1,5% högre än förra året. Förutom tidigare redovisade höga personalkostnader på några skolor aviseras även att Fliseryds skola ligger högt. Budgetuppföljningen läggs med godkännande till handlingarna.

6 Barn- och utbildningsnämnden Bun 101 IT-frågan Vid nämndens förra sammanträde deltog IT-avdelningens chefer och förutsättningarna till vår vision gicks igenom. Samtidigt gavs uppdrag till dem att ta fram en utvärderingsbar realistisk handlingsplan med tidsplan till visionens genomförande. Beskedet från IT-chefen är att någon sådan inte är framtagen. Ledamöterna för diskussion om att själva ta fram handlingsplanen för att sedan skicka den till Kommunstyrelsen. Utvecklingsledaren får i uppdrag att ta fram förslag till handlingsplan med tidsplan för Barn- och utbildningsnämndens vision för IT i verksamheterna till arbetsutskottets nästa sammanträde Arbetsutskottet får i uppdrag att ta beslut om den föreslagna handlingsplanen och därefter skicka den till Kommunstyrelsen.

7 Barn- och utbildningsnämnden Bun 102 Samarbete IFO/skolan Rektor Peo Fahlström och 1:e socialsekreterare Thereze Lundborg, som arbetar i barn- och ungdomsgruppen med utredningar och insatser, berättar om det samarbete som skolan och IFO bedriver. De har regelbundna träffar med väl fungerande samarbete där personal från socialtjänsten deltar tillsammans med representanter från alla skolans stadier samt kurator. Båda verksamheternas chefer har arbetat för att få med en representant från barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och även de ingår nu i samarbetet. Träffarna har bl a resulterat i ett framtagande av handlingsplan för elever som har stor olovlig frånvaro från skolan. Samarbetet kompliceras av den stränga sekretess som socialtjänsten har. Medvetenheten har ökat hos föräldrarna och de flesta ger sitt samtycke till att socialtjänsten ger återkoppling till skolan som gör det mycket enklare i det fortsatta arbetet kring den enskilda eleven. Fältarbetet som socialtjänsten bedriver är mest förebyggande. De största bekymren inför framtida ungdomar är att det finns uppgivenhet och ökat haschanvändande. Informationen läggs till handlingarna.

8 Barn- och utbildningsnämnden Bun 103 Skolchefen informerar * Kommunen är skyldig enligt lag att ta reda på vad ungdomar under 20 år som inte avslutat en gymnasieutbildning gör (KIA). Informationsansvaret ligger på Barn- och utbildningsnämnden. Vi är också skyldiga att erbjuda dessa ungdomar någon form av sysselsättning. Rektor Bengt Arnrud har i uppdrag att ta fram en redovisning. * Lärarförbundens nya avtal gav 4,2%. Rektorerna kommer att göra en gemensam fördelning efter prestation sett till hela kommunen. Facken är positiva till den ordningen. * Den som vill ha Skolinspektionens beslut från tillsynen på skolorna kan kontakta förvaltningen. Arbetsmaterial har kommit för sakgranskning när det gäller fritidshem och förskolor. * Skiss över lokaler för Teknikcollege och sammanställning av kostnadsuppskattning redovisas. När det gäller inventarier och utrustning måste nämnden äska pengar från Kommunstyrelsen. Det är också viktigt att näringslivet är delaktig i investeringarna. * En grupp har gjort studiebesök i Gränna på Ribbaskolan och de träffade även professor Thomas Kroksmark i ämnet. Det är en modellskola för forskning i den egna vardagliga skolmiljön där personalen bibehåller sin heltids- /deltidsanställning och studerar på högskolenivå. Sarah Johansson (C) var en av deltagarna som tyckte att formen var mycket intressant och berättar om sina intryck från besöket. Arbetsutskottet får i uppdrag att se hur det går att jobba vidare med Grännabesöket och hur vi kan utveckla det hos oss. Informationen i övrigt läggs till handlingarna.

9 Barn- och utbildningsnämnden Bun 104 Val av ledamot i arbetsutskottet Richard Berkeby (S) har avsagt sig uppdraget som vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden och som ledamot i arbetsutskottet. Som ny vice ordförande har Kommunfullmäktige utsett Lene Hollner (S). Barn- och utbildningsnämnden ska utse ny ledamot i arbetsutskottet och förslaget är Edgar Askbom (S). Edgar Askbom (S) utses till ny ledamot i Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott efter Richard Berkeby (S).

10 Barn- och utbildningsnämnden Bun 105 Val av ersättare i arbetsutskottet Edgar Askbom (S) är utsedd till ny ledamot i arbetsutskottet efter Richard Berkeby (S) som avsagt sig uppdraget som vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden och som ledamot i arbetsutskottet. Därmed finns en vakant plats som ersättare i arbetsutskottet eftersom (S) kan ännu inte presentera något nytt namnförslag. Valet av ny ersättare i Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott efter Edgar Askbom (S) bordläggs.

11 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 106 Bun au 103 Mönsteråsgymnasiets programutbud Vid intagningsnämnden aktualiserades ett förslag om att reducera utbudet av inriktningar inom Teknikprogrammet. Rektor Jan Es Johansson föreslår därmed att Teknikprogrammets inriktningar i åk 2 begränsas till Teknikvetenskap och Informations- och medieteknik läsåret 2013/14. Det innebär att inriktningen Design- och produktutveckling stryks i utbudet. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Läsåret 2013/14 erbjuder Mönsteråsgymnasiet inriktningarna Teknikvetenskap samt Informations- och medieteknik inom Teknikprogrammet Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

12 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 107 Bun au 104 Presentation av Mönsteråsgymnasiets kursutbud Vid intagningsnämnden aktualiserades ett förslag om hur kursutbudet ska presenteras på Mönsteråsgymnasiet sökportal. Rektor Jan Es Johansson föreslår därmed att kursutbudet läsåret 2013/14 enbart ska vara sökbart på programnivå och att Priv-ansökningar först kan göras i maj Detta betyder att man söker till programmet inför åk 1 och att inriktningen inte är sökbar förrän inför åk 2. Information om rutinerna ges till elever och föräldrar i god tid före första ansökan i februari. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Mönsteråsgymnasiets kursutbud läsåret 2013/14 är sökbara endast på programnivå. Priv-ansökningar kan göras först i maj Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

13 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 108 Bun au 105 Läsårstider 2013/2014 Läsårstiderna är lagda i enlighet med Regionförbundets rekommendationer som beslutades men reviderats Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Läsårstider för 2013/2014 fastställs i enlighet med bilaga till denna paragraf Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

14 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 109 Bun au 108 Ansökan om bidrag från Musik- och kulturskolans elevförening RUM I kommunen finns en förening som heter Musik- och kulturskolans elevförening RUM. Föreningen har genom alla år sökt och också blivit beviljad kommunalt föreningsbidrag genom Föreningsnämnden. Vid deras senaste ansökan kom dock Föreningsnämnden fram till att föreningen inte är berättigad till bidrag då den inte uppfyller föreningsnämndens allmänna bidragsbestämmelser. Föreningsnämndens beslutade , 45, att överlämna ärendet till Barn- och utbildningsnämnden. Förvaltningen har varit i kontakt med tjänsteman vid fritidskontoret. Denne uppgav att föreningen betraktas som en i grunden elevförening kopplad till den kommunala Musik- och kulturskolan. Huvuddelen av föreningens verksamhet som redovisas sker inom ramen för kommunens Musik- och kulturskola eller i ett utbyte med andra kommunala musikskolor i länet. Med vid dess aktiviteter finns betald personal från kommunen. Vidare bedrivs verksamheten i kommunala lokaler utan att föreningen har några lokalkostnader. Ett annat krav för att vara berättigad till kommunalt verksamhetsbidrag är att den sökande organisationen tar ut en medlemsavgift med minst 50 kr/år. I bokslutet för år 2011 finns inga inkomster från medlemsavgifter. Föreningen redovisar att den har 190 betalande medlemmar. Enligt föreningens ekonomiska redovisning 2011 så har den fått bidrag med ca 14,5 tkr det senaste räkenskapsåret. Merparten av den summan är kommunala bidrag. Ca 8 tkr kommer från lokalt aktivitetsstöd och resterande är ett allmänt verksamhetsbidrag som ska täcka en del av föreningens baskostnader för administration och verksamhet. Bidrag lämnas till bidragsberättigade medlemmar i åldern 7 20 år. Föreningens samlade kapital uppgick till drygt 55 tkr. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden kan betrakta Musik- och kulturskolans elevförening RUM som en föräldraförening då dess styrelse består av föräldrar. Därmed beviljas verksamhetsbidrag som till övriga med 800:-. Dock ska formell ansökan lämnas till Barn- och utbildningsförvaltningen innan bidraget betalas ut På grund av jäv deltar inte Jusuf Causevic (C) i handläggningen av detta ärende. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

15 Barn- och utbildningsnämnden Bun 110 Fadderrapporter Lene Hollner (S) har gjort en rundvandring på Krungårdsskolan och upplevde en lugn och bra stämning på skolan. Hon berättar bl a att det är köer till de få fungerande datorerna. På skolan finns frukost att köpa till en låg kostnad för eleverna. På förskolan fick hon ta del av barnens portfolio som är ett bra arbete men tidskrävande för personalen. Nina Borg (S) har deltagit vid samrådsmöte på Ljungnässkolan. Hon fick bl a veta att faddersystemet har återinförts och att klimatet på skolan är bra. Bildläraren arbetar med ett projekt att låta eleverna måla på skolgården som de planerar tillsammans. Fadderapporterna läggs till handlingarna.

16 Barn- och utbildningsnämnden Bun 111 Delegerade ärenden Följande delegationsbeslut anmäls: Förvaltningschef Göran Petterssons beslut Utredningssekreterare Tommy Englunds beslut Rektor Bengt Arnruds beslut Ledamöterna intygar att de tagit del av delegationsbesluten.

17 Barn- och utbildningsnämnden Bun 112 Meddelandepärmen Meddelandepärmens innehåll november 2012 är: 1. Skolinspektionens tillsyn 2012 beslut - Fliseryds skola - Ljungnässkolan - Mölstadskolan 2. Beställning av kameraövervakning 3. Skolinspektionens beslut Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Kalmar kommun: - Ljud & Bildskolan LBS AB - Thorengruppen AB - JENSEN education College AB - CIS Kalmar AB - Plusgymnasiet AB 4. Måltidspolicy Ledamöterna intygar att de tagit del av innehållet i meddelandepärmen.

18 Barn- och utbildningsnämnden Bun 113 Projekt PSYNK Kommunstyrelsens arbetsutskott överlämnar ärendet om projektet PSYNK - för barns och ungas psykiska hälsa till Barn- och utbildningsnämnden och Socialnämnden för att besluta om deltagande i projektet, som folkhälsorådets ordförande föreslår att Mönsterås kommun ska delta i. Projektet som SKL driver tillsammans med Socialdepartementet har till uppgift att synkronisera insatserna för barns och ungdomars psykiska hälsa, till exempel ska skola, socialtjänst och sjukvård tillsammans kunna ge rätt hjälp på rätt nivå. Ärendet har diskuterats vid presidiemöte med Socialnämnden som har föreslagit en första kartläggning tillsammans med folkhälsosamordnaren Åsa Ek. Om arbetet därefter ska fortsätta krävs det att rektorerna deltar. En första kartläggning av projektet PSYNK godkänns.

19 Barn- och utbildningsnämnden Bun 114 Inköp av ljuddämpande möbler Arbetsutskottet beslutade att överlämna förslag till satsningar under hösten 2012 med anledning av den återbetalning kommunen fått från AFA försäkring. Bl a var det att få inhandla ljuddämpande möbler till förskolorna och möbler till Ljungnässkolans matsal. Ekonomen har fått löfte om att få köpa möblerna till förskolorna av dessa pengar men det är fortfarande osäkert om vi får göra det till Ljungnässkolans matsal. Arbetsutskottet får i uppdrag att se över möjligheten till ombudgeteringar i år och ta fram förslag till inköp av möbler och läromedel.

20 Barn- och utbildningsnämnden Bun 115 Strategidagen Eric Dicksson (M) föreslår att en lärare från varje skola ska ges möjlighet att delta vid strategidagen utöver politiker, rektorer, tjänstemän från förvaltningen och fackliga förtroendevalda. Arbetsutskottet får beakta förslaget inför nästa strategidag.

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-10-24, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Plats och tid Kronmunken, 2013-12-11, kl 13.00 18,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C), 122, var med under föredragningarna

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-04 98 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2013-09-04, kl 13.00 16,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-03-14, kl 14.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-09-05, kl 13.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Under- Paragrafer 27-44 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson

Under- Paragrafer 27-44 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-11 33 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-04-11, kl 13.00 17.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), 30-44 Eric

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-05-23, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50 Barn- och utbildningsnämnden 2016-05-18 70 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2016-05-18, kl 13.30 16,50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-27, kl 13.00 14.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Edgar Askbom

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-01 96 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet Marinteknik, kl 17.30-20.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2008-01-28 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.10 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Plats och tid Ramslättsrummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16.00, rast klockan 14.50 15.10. Beslutande s Gunnar Nilsson, ordförande kd Per-Olof Hermansson, vice ordförande

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2005 03 16 1(10) Plats och tid Skogstorpsskolan, Kumla onsdagen den 16 mars 2005, kl. 15.20 17.00 Beslutande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2011-09-01 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rottnen Torsdagen den 1 september 2011 kl. 17.00 19 15 Ragnar Lindberg (s) ordförande Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Dragomir

Läs mer

Kommunfullmäktige (12)

Kommunfullmäktige (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 29 maj 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-05-27 47 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-05-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-06-01 Plats och tid Högskolecentrum hörsalen 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Tommy Karlsson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00 Beslutande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson (M) Michael Tranell (M) Mats Ahlbom

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Alléskolan, kl.13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Rexhell, S Astrid-Marie Jonsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 ande Jacqueline Doohan (C) 1-8 Lejla Bajraktarevic (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Martin Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 72 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-09-16, kl 13.30 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Anette Asp, ekonom, barn- och utbildningsförvaltningen

Anette Asp, ekonom, barn- och utbildningsförvaltningen Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Eken, kl 1300 16 00 Beslutande För Kommunstyrelsen Emma Magnusson (C) Bill Björklund (FP) För Socialnämnden Britt-Marie Berg-Engström (S) Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-10 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2012-01-18 Sid:1 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid BU-förvaltningens konferensrum kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-26 13 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-02-26, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M)

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-01-25 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, konferensrummet kl. 08.30-11.00 Beslutande Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Gröna rummet, Blomstermåla folkets hus, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer