Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C), Madeleine Rosenqvist (KD), 27-36, 38 Richard Berkeby (S) Lene Hollner (S) Övriga deltagande Kina Nyman, planeringsassistent, 28 Jan Es Johansson, rektor, 33 Anette Asp, ekonom, Göran Pettersson, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Utses att justera Richard Berkeby Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Bonneau Justerande... Richard Berkeby ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Förvaltningskontoret Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 27 Föregående mötes protokoll Protokollet från läggs till handlingarna.

3 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 28 Bun au 15 Skolskjutsutredningen Tommy Englund och Kina Nyman ger en närmre förklaring kring förslaget om ändrade avstånd mellan bostad och hållplats/uppsamlingsställe. Ändringen är en konsekvens av att Oknö och Patamalm inte längre ses som fritidsområde. Ledamöterna vill fortsätta diskussionen om förslaget till reviderade skolskjutsregler i sina grupper. Skolchefen får i uppdrag att ta fram ett förslag till sammanfattning av skolskjutsutredningens arbetsmaterial i enlighet med de diskussioner som förts. Barn- och utbildningsförvaltningen får i uppdrag att komplettera underlagen med ytterligare alternativ till avstånd mellan bostad och hållplats. Ärendet återupptas vid nästa sammanträde med arbetsutskottet Den framtagna sammanfattningen och förslaget till revidering av skolskjutsregler är ett ordförandeförslag. Förslagen diskuteras men kräver ytterligare betänketid innan beslut kan tas. Ordförande föreslår att en rundresa görs, med stöd av (S), för att studera skolskjutsvägarna noggrannare. Arbetsutskottet bokar ett extra sammanträde torsdag 19/4 kl 13,15 för att göra en översyn av skolskjutsvägarna. Ärendet återupptas vid nästa sammanträde med arbetsutskottet, 25/4-12.

4 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 29 Ramtider och lovskola Rektorerna Peo Fahlström och Torbjörn Sandebäck framförde vid sitt deltagande på nämndens förra sammanträde önskemål om att skolornas ramtider bör ses över för att kunna ge eleverna mer tid för undervisning. Dessutom vill de att de ekonomiska förutsättningarna för lovskolan ses över. Det är rektorerna som beslutar om ramtidernas förläggning. Eventuella förändringar påverkar skolskjutsarna och KLT har en framförhållning på 1,5 år innan nya tidtabeller kan träda ikraft. Däremot är timplanen och lärarnas arbetstid värt att diskutera med tanke på elevresultaten. Redovisning begärs in från rektorerna över hur det faktiska resultatet för timmarna i varje ämne, utifrån den garanterade timplanen, har utfallit samt hur förläggningen av schemabrytande aktiviteter ser ut under den innevarande terminen. Lovskola ska genomföras även i fortsättningen och får bekostas av den befintliga budgeten för extra stöd.

5 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 30 Bun 25 Bun au 25 Granskning av Barn- och utbildningsnämndens styrning och uppföljning i Mönsterås kommun På uppdrag av kommunens revisorer har PwC genomfört rubricerad granskning. Revisorerna överlämnar den framtagna rapporten till Barn- och utbildningsnämnden och emotser svar på planerade åtgärder senast den 31 mars Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Arbetsutskottet får delegation på att ta fram ett svar på planerade åtgärder som överlämnas till Mönsterås kommuns revisorer Barn- och utbildningsnämndens beslut Bifall ges till arbetsutskottets förslag Till Mönsterås kommuns revisorer ges följande svar på rapporten om granskningen av Barn- och utbildningsnämndens styrning och uppföljning i Mönsterås kommun över planerade åtgärder: Revisionsföretaget PwC har på revisorernas i Mönsterås kommun uppdrag genomfört rubricerade granskning genom studier av dokument samt intervjuer med tre rektorer, tre lärarlag, skolchef, utvecklingsledare och nämndens presidium. Barn- och utbildningsnämnden har tagit del av rapporten och konstaterar att bedömningen är att nämnden i stora delar säkerställer att skolans verksamhet optimeras och bedrivs i enlighet med gällande styrsystem. Vi kommenterar nedan de åtgärder som kommer att genomföras utifrån rapportens redovisade förbättringsområden.

6 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott forts Bun 30 Det bör tydliggöras vem som fattar vilka beslut i ledningsgruppen Förvaltningens ledningsgrupp kommer i fortsättningen att tydliggöra att det är varje delegationsinnehavare som var för sig fattar gemensamma beslut. Gruppen kommer även fortsättningsvis sträva efter demokratiskt fattade beslut i gemensamma frågor men tydliggöra att varje rektor/förskolechef självständigt har rätt att avgöra frågor inom sitt delegerade ansvar. Barn- och utbildningsnämnden bör tydliggöra Krungårdsskolans organisation I nuläget finns det en rektor för Krungårdsskolan med en biträdande rektor. Tills något annat beslut är fattat kommer nämnden att tydliggöra fastställd organisation för anställda, elever och deras föräldrar där rektor tydliggör sin vidaredelegation till den biträdande rektorn. En liknande situation med en biträdande rektor finns vid Parkskolan. Barn- och utbildningsnämnden kan utveckla analyserna av skolornas resultat för att skapa en stabilare grund att driva utvecklingen på Nämnden har infört ett gemensamt dokument där samtliga enheter ska redovisa sina resultat och analyserna av dessa samt de åtgärder som ska genomföras för att förbättra resultaten. Vid kommande redovisningar måste analyser göras i syfte att beskriva effekten av tidigare presenterade åtgärder. Om dessa inte har givit önskat resultat måste nya åtgärder presenteras. Med stöd av dessa dokument kan nämnden följa utvecklingen över tid och bedöma effekterna av vidtagna åtgärder. Vi bedömer att Barn- och utbildningsnämnden i större utsträckning kan tillvarata medarbetarnas kompetens för att stärka måluppfyllelsen Nämnden kommer i fortsättningen att kräva att inlämnade verksamhetsberättelser/kvalitetsredovisningar har givit all personal möjligheter att medverka i analysarbetet och formulerandet av åtgärder. Barn- och utbildningsnämnden rekommenderas att för sin personal tydliggöra samverkansorganisationen på samtliga nivåer Kommunen har ett lokalt samverkansavtal enligt FAS 05 som ska följas. Samtliga rektorer och förskolechefer har fått i uppdrag att tydliggöra hur samverkan ska ske på varje arbetsplats. En otydlighet kan ha uppkommit till följd av att flera skolor samverkar i gemensamma samverkansträffar för att underlätta facklig medverkan. Om denna form ska fortsätta måste personalen på samtliga skolor få kunskap i hur deras synpunkter och inflytande kan tas tillvara. Förutom ovan angivna förbättringsområden har PwC synpunkter på nämndens fastställda resursfördelningssystem som inte i sin grundtilldelning tar hänsyn till socioekonomiska faktorer. Inför budget 2013 kommer nämnden att se över nuvarande resurstilldelning. Då kan en förändring aktualiseras. Nuvarande system innebär att 6,1 miljoner avsätts för individuella extra stödinsatser för att hjälpa de individer som behöver extra stöd oavsett socioekonomisk bakgrund.

7 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 31 Bun au 19 Samverkansavtal IOC Avtalstiden för nuvarande samverkansavtal med IOC löper ut Skolchefen får i uppdrag att kontakta IOC s ordförande för att de gemensamt ska ta fram ett förslag till nytt målrelaterat samverkansavtal Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Samverkansavtalet med IOC godkänns enligt bilaga.

8 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 32 Ansökan om bidrag till föräldraverksamhet för år 2012 Barn- och utbildningsnämnden lämnar årligen ekonomiskt stöd till föräldraverksamhet. Ansökan om verksamhetsbidrag har inkommit från Ålems föräldraförening Föreningen har i sin ansökan bifogat verksamhetsberättelse, ekonomiskt bokslut samt revisionsberättelse. I årets budget finns kronor avsatta till föreningsbidrag under identitet Barn- och utbildningsnämnden. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Ålems föräldraförening beviljas bidrag med 800 kronor för år Bidraget konteras identitet Barn- och utbildningsnämnden.

9 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 33 Bun au 18 Gymnasieskolans programstruktur Ansökningarna till Mönsteråsgymnasiet är klar och vi vet hur sökbilden ser ut till de olika programmen. Inom el- och energiprogrammet krävs tillgång till APL-platser för eleverna och det finns risk för konkurrens om dem. Även tillgången till lärlingsplatser inom industritekniska programmet kan bli svår. Skolchefen får i uppdrag att ta fram en redovisning över: - ekonomiska konsekvenser som är kopplade till programstrukturen på Mönsteråsgymnasiet - tillgången till APL- och lärlingsplatser Rektor Jan Es Johansson informerar att Mönsteråsgymnasiet planerar att genomföra Industritekniska programmet (IN) som ett nationellt program. Det som krävs är att Barn- och utbildningsnämnden fattar beslut om det eftersom det idag bedrivs som lärlingsprogram. Sökandebilden är för närvarande sex behöriga och fyra obehöriga men med rimlighet att bli behöriga. Tecken finns på ytterligare sökande. Den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL) planeras på samma sätt som lärlingsutbildningen, dvs att delar av den förläggs till RSS i Högsby och resten på olika företag. Detta är enligt Jan Es helt korrekta förutsättningar för att bedrivas som nationellt program och eleverna får mer än 15 veckors APL. De ekonomiska konsekvenserna som uppstår vid start av Industritekniska och El- och energiprogrammet redovisades. Behovet av investeringsmedel vid uppstarten ska presenteras vid nämndens sammanträde. Rektor bedömer att behovet av APL-platser kan tillgodoses. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Från läsåret 2012/2013 öppnas möjligheten att bedriva Industritekniska programmet (IN) som Nationellt program med en deltaljerad ekonomisk redovisning över de ekonomiska konsekvenserna av planerade program utifrån nuvarande sökandetal.

10 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 34 Budget för drogförebyggande verksamhet och föräldrastöd 2012 Styrgruppen för drogförebyggande åtgärder och föräldrastöd har lämnat ett förslag till fördelning av de budgeterade 1 mkr, varav Föreningsnämnden förfogar över 90 tkr, för år Det framtagna förslaget ifrågasätts då det inte tagits hänsyn till utökade öppettider på fritidsgården utan bygger på tidigare budget. T ex borde en del av det drogförebyggande arbetet redan ingå i tjänsterna. Även kostnader för samordning, föreningsbidrag, Ramsölägret och ev skjutsar bör ses över. Ärendet återupptas vid nästa sammanträde 25/4-12.

11 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 35 Bun au 16 Budget 2013 I kommunfullmäktiges Budgetrapport för 2012 med efp framgår att nämnderna/förvaltningarna får i uppdrag att ta fram effektiviseringar motsvarande 1,5 % för att på sätt säkerställa kommunens resultat. För Barn- och utbildningsnämndens del motsvarar det ca 3,2 mkr. Förslag till besparingar ska vara framtagna till ekonomidagen i maj. Madeleine Rosenqvist (KD) undrar hur schablonersättningen som kommunen får för de ensamkommande flyktingbarnen är tänkt att fördelas mellan BUN och SN. Detta gäller även flyktingarna vi redan har. Dessutom diskuteras behov av kompetensutveckling, IT-satsning, delningstalet för klasstorlekar i åk 7-9, barngruppernas storlekar och schemaläggning av 15- timmarsbarn. Skolchefen får i uppdrag att begära in fördelningsprincipen av schablonersättningen för flyktingar från ekonomikontoret Det är ännu inte klart hur flyktingpengarna ska fördelas. Ekonomen redovisar en preliminär budget över interkommunala intäkter och kostnader nästa år samt vad elevminskningen innebär. En förändring av delningstalet i klasserna i åk 7-9 har efterfrågats och även här ges en redovisning av vad det skulle kosta. Beräkningar begärs på vad kostnaderna skulle bli för vinterskolskjutsar, utökning av elevhälsa och administrativt stöd.

12 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 36 Policy för inackorderingstillägg Enligt Skollagen 15 kap. 32 har hemkommunen ingen skyldighet att lämna ekonomiskt stöd för inackordering på grund av skolgången till elever som tagits emot i andra hand till ett nationellt program enligt 16 kap. 47. Däremot om Statens skolverk beslutat att en viss utbildning ska ta emot sökande från hela landet, riksrekryterande utbildning, ska hemkommunen lämna ekonomiskt stöd. Barn- och utbildningsnämnden fattade beslutet att inte bevilja inackorderingstillägg vid andrahandsmottagning, Beslutet gäller fortfarande. Informationen läggs till handlingarna.

13 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 37 Omorganisation av genomförande av SFI även under sommaren Önskemål har kommit från Socialnämnden och Arbetsförmedlingen att vi ska kunna erbjuda SFI även under sommaren. Introduktionsplaner pågår för flyktingar. Enligt Svensk författningssamling, SFS 2011:1108, 2 kap. 25 förordningen om vuxenutbildning ska SFI-utbildning erbjudas kontinuerligt under hela året. På grund av jäv deltar inte Madeleine Rosenqvist (KD) i handläggningen av detta ärende. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Mönsteråsgymnasiet uppdras att omorganisera SFI-undervisningen för att möta lagkravet och införa semesterreglerade tjänster.

14 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 38 Skolchefen informerar * Brukarundersökningens resultat delas ut. Ledamöterna vill att redovisningen kompletteras med resultatjämförelse mellan åren. Dessutom vill de att rektorerna lämnar nya åtgärdsprogram i de delar där målen inte nåtts samt en återkoppling till varför/varför inte förra åtgärdsprogrammet fungerade. * Återigen är skolavslutningens förläggning aktuell och diskussioner har förts med prästerna. Det är respektive rektor som beslutar var den ska vara och om de bestämmer att vara i kyrkan måste Skollagen följas och då får ingen bön eller välsignelse ske. * Möjligheten att ansöka om statsbidrag till förstärkning för elevhälsan finns. En grupp har tillsatts som sett över behoven och beslutat att avvakta med ansökan till nästa år för att då söka för en hel tjänst. Bidraget kan fås för två kalenderår och täcker hälften av våra personalkostnader. Informationen läggs till handlingarna.

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-04-25 46 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-04-25, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Under- Paragrafer 27-44 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson

Under- Paragrafer 27-44 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Eric Dicksson Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-11 33 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-04-11, kl 13.00 17.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), 30-44 Eric

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-05-23, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-05-27 47 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-05-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-09 55 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-05-09, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 48-56

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-26 31 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-03-26, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

48 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 52 Samverkansavtal kring nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU).

48 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 52 Samverkansavtal kring nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-04-20 46 Meddelanden. 47 Anmälan om delegationsbeslut. 48 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 49 Budget 2014. 50 Införande av nytt förändrat resursfördelningssystem.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-10-24, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Gröna rummet, Blomstermåla folkets hus, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 ande Jacqueline Doohan (C) 1-8 Lejla Bajraktarevic (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Martin Samuelsson

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15

Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-14 15 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-03-14, kl 14.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 36 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-27, kl 13.00 14.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Edgar Askbom

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Folkets Park kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Folkets Park kl 1 (10) Plats och tid Folkets Park kl. 14.00-17.25 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson,

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-18:15 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Valter Titusson (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M)

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-01-25 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, konferensrummet kl. 08.30-11.00 Beslutande Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-04 98 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2013-09-04, kl 13.00 16,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-09-05, kl 13.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-18:30 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande 24-27,30-33 Valter Titusson (S), tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Edgar Askbom

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Edgar Askbom Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-22 79 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-22, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 09.00 10.30 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Ulrica Persson Helena Skagerberg Jan Johansson Jan Lejon Seija Ojala Stig Henriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-16 sid 68 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 16 september 2014 kl 09.00-10.55, därefter kvalitetsredovisningar där verksamhetsledarna

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

fs? Maiung-Sälens kommun

fs? Maiung-Sälens kommun fs? Maiung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 08:00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden

Barn-och utbildningsnämnden {r^> Malung-Sälens kommun A Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Malung, kl. 9:00-11:30 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2011-09-01 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rottnen Torsdagen den 1 september 2011 kl. 17.00 19 15 Ragnar Lindberg (s) ordförande Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Dragomir

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-16.00 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman-Felth (s) Ann-Marie

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen den 7 september 2005 kl. 13.00-14.50. Beslutande Irma Folkesson (c), ordförande 24-30 Ann Ludwigsson

Läs mer