Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine Rosenqvist (KD) Bill Björklund (FP) Lene Hollner (S) Martin Samuelsson (S) Nina Borg (S) Britt-Marie Necke (S) Mikael Karlsson (SD) Torsten Rundberg, (S), tjänstgörande ersättare Eva-Karin Holgersson (MP), ej tjänstgörande ersättare Anna Hård af Segerstad, rektor/förskolechef, 64 Ove Nyblom, rektor, 65 Torbjörn Sandebäck, centralt placerad rektor, Anette Asp Olsson, ekonom, Kina Nyman, planeringsassistent, 76 Jenny Elofsson, Lärarförbundet Magnus Sjöstedt, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Britt-Marie Necke Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 12,45 Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Doohan Justerande... Britt-Marie Necke ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för Förvaltningskontoret Protokollet Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämnden Innehållsförteckning 63 Föregående mötes protokoll 64 Presentation 65 Verksamhetsutveckling Skytteanska skolan/alsteråskolan 66 PISA 67 Dokumenthanteringsplan 68 Remiss; Regional biblioteksplan 69 Budget 70 Delegation tillsättning rektor Mölstadskolan 71 Tillsättning rektor Krungårdsskolan 72 Budgetuppföljning 73 Ändring taxa Musik & Kulturskolan 74 Inackorderingstillägg för gymnasieelever läsåret 2016/ Gymnasieelevers resor, anslutningsbidrag och kontantersättningar läsåret 2016/ Översyn av skolskjuts i samband med utbyggnad av GC-vägar 77 Revidering av barnomsorgsregler 78 Varumärkesarbetet 79 Redovisning Utmanande Lärande 80 Skolchefen informerar 81 Årsredovisning Stiftelsen Skytteanska Donationsfonden 82 Fadderrapporter 83 Delegerade ärenden 84 Meddelandepärmen

3 Barn- och utbildningsnämnden Bun 63 Föregående mötes protokoll Protokollet från läggs till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden Bun 64 Presentation Anna Hård af Segerstad, ny rektor tillika förskolechef på Tillingeskolan och förskolan Skutan presenterar sig. Hon började på tjänsten 9/5-16. Informationen läggs till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden Bun 65 Verksamhetsutveckling Skytteanska skolan/alsteråskolan Rektor Ove Nyblom berättar om skolorna i Ålem och hur de organiserat sig på bästa sätt med tanke på småskaligheten och den geografiska placeringen. Som exempel transporteras eleverna mellan skolorna vid fritidshemmens samordning med öppningar och stängningar samt till och från idrottslektioner. En sammanslagning av skolorna skulle han se som positivt på många sätt eller varför inte tänka tanken med ytterligare sammanslagning av skolor i en ny större skola De använder sig av ett flexibelt tvålärarsystem utifrån olika förutsättningar i olika klasser. Pedagogerna har fått ansvaret att fördela resurserna på bästa sätt men kravet är minst 18 timmar/vecka i klassrummet. Studiestöd erbjuds alla elever. Överlämningen av åk 6 till Krungårdsskolan har varit bra och även uppföljning kommer att ske. Ett bekymmer som delas med många andra kommuner är att de avsatta extrastöd-pengarna ofta går till sjukvårdande insatser för ett fåtal elever för att de överhuvudtaget ska kunna vara i skolan. Ove arbetar för att alla ska trivas i skolan, både elever och lärare. Det är inte minst viktigt med tanke på bra resultat och få behålla personalen. Politikernas fadderuppdrag ser han som mycket positivt och uppskattar deras närvaro vid samrådsmöten. Informationen läggs till handlingarna.

6 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 66 Bun au 53 Bun au 29 PISA I projektet skolutveckling PISA är vi en av sju kommuner som deltagit. Deltagarna har representerats av fyra nivåer; politiken, förvaltningen, rektorer och lärare. Thomas Hall och Torbjörn Sandebäck är två av dem som deltagit. De berättar om projektet och sitt utbyte med andra kommuner kring deras framgång och vad som tagit dem dit. Vårt kvalitetsarbete har genomlysts och det är klart att det måste tas tillvara och förankras i alla nivåer, både uppåt och nedåt. Det är ett löpande arbete och viktigt med tydlighet i besluten. Ordförande och vice ordförande har också deltagit i PISA-projektet. De ser positivt på arbetsformen med fyra nivåer och att man har processinriktade mål i kvalitetsarbetet. Eftersom vi står inför ett stort eget fortbildningsprojekt har våra deltagare valt att avbryta medverkan i PISA-projektet. För att tillvarata det arbete som lagts ned kommer deltagarna att få skriva ned sina erfarenheter till en slutrapport. Arbetsutskottets beslut Thomas Hall får i uppdrag att förbereda arbetet med en slutrapport och Torbjörn Sandebäck slutför den till en skriftlig rapport som ska redovisas vid arbetsutskottets sammanträde 1/6-16. Slutrapporten ska vara inskickad senast 1 september 2016 till SKL. Det framtagna förslaget till rapport redovisas och lämnas till nämnden för genomläsning. Ytterligare kompletteringar kommer att göras och ev synpunkter kan lämnas fram till 12/8-16. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Arbetsutskottet får i uppdrag att fastställa slutrapporten SKL Matematik PISA 2015 och överlämna den till SKL. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

7 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 67 Bun au 55 Dokumenthanteringsplan Kommunstyrelsen gav redan , 24, samtliga förvaltningar och styrelser i uppdrag att uppdatera sina dokumenthanteringsplaner. Av olika anledningar har det blivit en fördröjning för Barn- och utbildningsnämndens del. Det förslag som nu presenteras har tagits fram av den centralt placerade rektorn tillsammans med förvaltningssekreteraren. Förslaget är mer omfattande än den tidigare dokumenthanteringsplanen och innehåller fler typer av handlingar som verksamheterna hanterar för att få en tydlig och komplett hjälp vid gallring och arkivering. Cheferna och den administrativa personalen har getts möjlighet att lämna synpunkter. Ytterligare ändringar görs efter arbetsutskottets synpunkter och en uppdaterad version bifogas nämndens kallelse. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens uppdaterade dokumenthanteringsplan överlämnas till Kommunstyrelsen för godkännande. Uppdaterad dokumenthanteringsplan överlämnas till Kommunstyrelsen för godkännande enligt bilaga.

8 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 68 Bun au 66 Remiss; Regional biblioteksplan Kulturnämnden i Landstinget i Kalmar län har översänt ett remissförslag om regional biblioteksplan till Kommunstyrelsen. Barn- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att ta fram ett yttrande senast 30 augusti Synpunkter på biblioteksplanen kan lämnas fram till 12/8-16. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Arbetsutskottet får i uppdrag att ta fram ett remissyttrande på Regional biblioteksplan och överlämna den till Kommunstyrelsen. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

9 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 69 Bun au 58 Budget Äskande har gjorts till Kommunstyrelsens arbetsutskott inför nästa år att se över organisationen för ledningen och administrationen i verksamheterna. Situationen är dock sådan att vi redan nu behöver utöka förskolechefstjänsterna från 1,25 till 2,0 för barnomsorgen i Mönsterås. I samband med det kommer vi utöka rektorstjänsten på Mölstadskolan från 0,75 till 1,0. Ekonomen har gjort en beräkning som visar att Mölstadskolan är jämställd Krungårdsskolan F-6 vad gäller elevantal och de har en rektor anställd på heltid. Information ges även om förslag till ny flyktingschablon och beslutade statsbidrag. Arbetsutskottets beslut Annonsering av rektorstjänsten på Mölstadskolan får ske omgående i avvaktan på nämndens beslut om utökning. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Den redovisade utökningen enligt ovan som innebär förstärkning för förskolecheferna i Mönsterås och en renodling av rektorstjänsten på Mölstadskolan fastslås. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

10 Barn- och utbildningsnämnden Bun 70 Delegation tillsättning rektor Mölstadskolan Rubricerad tjänst utannonseras ganska omgående och sista ansökningsdatum blir omkring 31/7. För att ha en chans att tillsätta tjänsten redan till läsårsstarten eller så snart det bara är möjligt är det viktigt att komma igång med anställningsprocessen. Nämndens nästa sammanträde är inte förrän i mitten av september och skolchefen ber att arbetsutskottet får delegation på att hantera anställningen. Efter urvalsprocessen skickas kandidaternas ansökningshandlingar till de ordinarie ledamöterna som då ges möjlighet att ta politiska referenser. Ev synpunkter kan därefter lämnas före ett bestämt datum som meddelas senare. Arbetsutskottet får delegation på att anställa en ny rektor till Mölstadskolan.

11 Barn- och utbildningsnämnden Bun 71 Tillsättning rektor Krungårdsskolan Till den utannonserade tjänsten som rektor för Krungårdsskolan 7-9 och grundsärskolan har vi fått åtta sökande. Två av dessa valdes ut och intervjuer har genomförts där bl a arbetsutskottet och de fackliga organisationerna deltog. Nämndens ordinarie ledamöter har getts möjlighet att ta politiska referenser och inkomma med ev synpunkter. Efter intervjuer och referenstagningar förordar arbetsgivaren Per Nilsson Ekholm, Rockneby. Information ges om Pers meriter och erfarenheter. Facken hade inget att invända om tillsättningen vid samverkansmötet 14 juni. Det kan också nämnas att den andre sökande som intervjuades har återtagit sin ansökan. Per Nilsson Ekholm anställs som Rektor på Krungårdsskolan 7-9 och grundsärskolan.

12 Barn- och utbildningsnämnden Bun 72 Budgetuppföljning Riktvärdet i den ekonomiska budgetrapporten per är 41,7 % och utfallet ligger på 43,9%. Ekonomen bedömer den ekonomiska situationen bra i sin helhet men ser underskott för interkommunala ersättningar och osäkerhet kring Komvux och SFI. Ledamöterna har tagit del av budgetuppföljningen.

13 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 73 Bun au 57 Ändring taxa Musik & Kulturskolan Musik & Kulturskolans rektor har tidigare framfört förslag till en ändring i reglerna för avanmälan från undervisning och ser det önskvärt om det kan tillämpas från nästa avanmälningsperiod, 30/ Förslaget är att behålla brytdatumen 30/4 inför höstterminen och 30/11 inför vårterminen för avanmälan men att en administrativ avgift/förseningsavgift istället tas ut med 200 kr om avanmälan kommer in för sent. Idag debiteras hel terminsavgift enligt gällande taxa för det ämnesval eller gruppverksamhet eleven deltar i. Förslaget, som också tidigare har presenterats, att erbjuda mer till elever som kommit extra långt i sitt lärande i form av påbyggnadskurser ryms inom maxtaxan och befintlig personalbudget. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Kommunfullmäktige föreslås besluta att en administrativ avgift/förseningsavgift tas ut om 200 kr istället för den fastslagna terminsavgiften vid försenad avanmälan från Musik & Kulturskolan och tillämpas från 30/ Brytdatumen 30/4 inför höstterminen och 30/11 inför vårterminen behålls. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

14 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 74 Bun au 59 Inackorderingstillägg för gymnasieelever läsåret 2016/2017 Barn- och utbildningsnämnden har att inför varje nytt läsår fastställa vilka belopp som ska utbetalas och vilka regler som ska gälla för inackorderingstillägg till gymnasieelever. Enligt bestämmelserna i skollagen skall kontant ersättning utgå med lägst 1/30-del av prisbasbeloppet för varje kalender månad som eleven bor inackorderad. Enligt nu gällande prisbasbelopp kr (2016), innebär detta en ersättning per månad med lägst kr. Detta skulle medföra en sänkning jämfört med föregående läsår och därför föreslås att ersättningen ligger kvar på nuvarande nivå, kr per månad. Centrala studiestödsnämnden (CSN) ansvarar för inackorderingstillägg för studier utanför det allmänna skolväsendet som fristående gymnasieskolor, folkhögskolor eller riksinternatskolor. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Kommunen ger ekonomiskt stöd för inackordering till ungdomar som behöver bo borta under studietiden, om de läser på annan kommuns gymnasieskola. Stödet skall avse boende, fördyrat uppehälle samt resor mellan inackorderingsorten och hemmet. Eleven ska Vara heltidsstuderande och ha rätt till studiehjälp enligt studiestödslagen (1999:1395) Ej vara äldre än 20 år Folkbokförd hos förälder/vårdnadshavare Den totala restiden uppgår till minst 2,5 timmar per dag, räknat i effektiv restid I normalfallet beviljas inte inackorderingstillägg för elever som studerar i Högsby, Kalmar, Mönsterås, Nybro eller Oskarshamns kommun. Om exceptionell lång restid, dåliga kommunikationer eller andra särskilda skäl föreligger kan bidrag utgå efter särskild prövning. Läsåret 2016/2017 betalas ett månadsbelopp på kr i inackorderingstillägg. Vid andrahandsmottagning, s k frisökning, beviljas inte inackorderingstillägg. Ansökan skall inkomma senast den 20:e innevarande månad. Inackorderingstillägg betalas inte ut retroaktivt. För ett normalt läsår på 40 veckor anses höstterminen omfatta fyra månader och vårterminen fem månader.

15 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 74 Elev som blivit beviljad inackorderingstillägg måste samtidigt återlämna eventuellt erhållet busskort. Om eleven inte anmäler ändring eller lämnat felaktiga eller vilseledande uppgifter i ansökan blir man återbetalningsskyldig på hela beloppet som felaktigt utbetalats. Den särskilda prövningen delegeras till Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Rätt att besluta om inackorderingstillägg inom gällande regler sker som verkställighet av Barn- och utbildningsförvaltningens ekonom. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

16 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 75 Bun au 60 Gymnasieelevers resor, anslutningsbidrag och kontantersättningar läsåret 2016/2017 Barn- och utbildningsnämnden har att årligen besluta om ersättningsnivåer för anslutningsbidrag och kontantersättningar i samband med gymnasieelevers resor till och från skolan. Förslaget innebär att beloppen för kontantersättning och anslutningsbidrag är oförändrade. De bägge stödformerna utbetalas med samma belopp och kmavstånd. Den totala kostnaden för gymnasiestuderandes resor, inkl gymnasiesärskolan, beräknas till knappt 2,8 mkr budgetåret Av den summan används tkr till anslutningsbidrag och kontantersättning. När gymnasieelever kan åka med grundskolans skolskjutsar reduceras också bidraget i motsvarande grad. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Läsåret 2016/2017 tillämpas nedanstående regler och ersättningsnivåer för gymnasieelevers resor, anslutningsbidrag och kontantersättningar: Rätt till skolskjuts skall gälla för gymnasieelever vars färdväg uppgår till 6 km mellan bostaden och skolan respektive bostad och hållplats. Elev med rätt till skolskjuts får utan kostnad ett terminskort, som berättigar till två resor per skoldag med allmän kollektivtrafik. För inackorderade elever gäller avståndet 6 km mellan inackorderingsadress och skola inom studiekommunen. Kostnadsansvaret inskränker sig dock till högst avgift för terminskort med kollektivtrafik i den kommun gymnasiestudierna bedrivs. Kontantersättning mellan bostad och skola där kollektivtrafik saknas samt anslutningsbidrag mellan bostad och hållplats: > 6 km 300 kr per månad > 13 km 355 kr per månad > 19 km 405 kr per månad > 27 km 470 kr per månad > 36 km 530 kr per månad > 46 km 595 kr per månad Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 76 Bun au 67 Översyn av skolskjuts i samband med utbyggnad av GCvägar Sarah Johansson (C) har tidigare påpekat och undrar hur arbetet fortgår med översynen av skolskjutszonerna i och med att det tillkommit en förlängning av GC-vägen i Habbestorp. Det har ännu inte getts något uppdrag om översyn. Om inga elever berörs i dagsläget är det ändå en fördel vid eventuell inflyttning att det är klarlagt. Arbetsutskottets beslut Den som handlägger skolskjutsar får i uppdrag att kontinuerligt se över skolskjutszonerna i samband med utbyggnader av GC-vägar. Om möjligt får ett förslag till beslut av skolskjutszonen i Habbestorp presenteras redan vid nämndens nästa sammanträde för att gälla från höstterminen Planeringsassistenten redovisar förändringen som utförts i Habbestorp av utbyggd gång- och cykelväg (GC-väg). I framtaget förslag till ny skolskjutsfri zon för Parkskolans elever åk 7-9 föreslås att den utökas dit där GC-vägen i Habbestorp slutar. Fortsatt gäller reglerna för vinterskjutsen. I dagsläget finns barn som berörs. Ny skolskjutszon för Parkskolans elever åk 7-9 gäller från och med höstterminen 2016 enligt bilaga.

18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 77 Bun au 56 Revidering av barnomsorgsregler Asylsökande/PUT Frågan har kommit om vi kan bevilja mer tid än 15 timmar per vecka i barnomsorgen för barn vars vårdnadshavare har fått permanent uppehållstillstånd, PUT, och ska påbörja etablering i form av studier/arbete men barnet fortfarande är asylsökande. Enligt kommunens flyktingsamordnare handlar det om några få familjer och dessutom kommer barnen med största sannolikhet inom kort också få PUT. Ansökan om barnomsorgsplats Förskolecheferna har gett uttryck för att det är svårt att planera hur det kommer se ut på förskolorna framåt i tiden med barnantal. De önskar att de kunde se lite längre än bara de 4 månader som gäller idag då vårdnadshavare tidigast kan anmäla sitt barn i barnomsorgskön. Några negativa konsekvenser med en utökad anmälningstid är svår att se. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Vårdnadshavare som fått PUT men ännu inte deras barn jämställs med alla andra föräldrar och har rätt till barnomsorg efter sina behov. I planeringssyfte ändras tidpunkten för att få ställa sig i kö till plats i barnomsorgen, från fyra till sex månader i förväg. Erbjudande av plats ska ges inom fyra månader i enlighet med Skollagen 8 kap 14. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 78 Bun au 61 Varumärkesarbetet Vid nämndens sammanträde , 53, redovisade Fredrik Wiebert från Kreation förslag till en slutprodukt av varumärkesarbetet i ett arbetsmaterial från samma datum. Inga ytterligare synpunkter har lämnats angående de framtagna texterna. Skolchefens framtagna strategiplan för det fortsatta arbetet efter beslut i Barnoch utbildningsnämnden är att informera all personal om arbetet och resultatet 16/8-16. Under hösten ska internt implementeringsarbete ske på varje enhet för att översätta löftena till sina egna och vara klart i december Samtidigt tas en plan fram för den externa kommunikationen med hjälp av företaget Kreation. En kostnadskalkyl kommer också att tas fram. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Det redovisade arbetsmaterialet från , strategiplanen enligt ovan samt fortsatt arbete tillsammans med Kreation i den externa kommunikationen fastslås. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

20 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 79 Bun au 62 Redovisning Utmanande Lärande Verksamheterna har haft besök av Bitte Sundin från Challenging Learning för att göra en nulägesanalys av var kommunens förskolor och skolor befinner sig i det pedagogiska arbetet. Analysen kommer ligga till grund för vilka mål som ska fastställas i styrgruppen före starten av fortbildningen. Återkoppling/sammanställning från besöken kommer att delges styrgruppen 22 juni. Arbetsutskottets beslut Informationen läggs till handlingarna. Förutom ovanstående information kan nämnas att inköp gjorts av gemensam litteratur inför fortbildningen och varje anställd pedagog har fått ett eget exemplar. Det externa intresset att delta vid starten av fortbildningen 16/8-16 är ganska stort men vi hoppas på fler anmälningar. Informationen läggs till handlingarna.

21 Barn- och utbildningsnämnden Bun 80 Skolchefen informerar * Information ges från studiebesöket på Brunnsängsskolan i Södertälje angående tvålärarsystem. Gruppen bestod av skolchefen, ekonomen, rektor samt två lärare från Parkskolan, tre lärare från Krungårdsskolan, två fackliga representanter från Lärarförundet resp Lärarnas Riksförbund och arbetsutskottet. I arbetet med att följa nämndens inriktningsbeslut om tvålärarsystem redovisas följande: - Mölstadskolan planerar att starta tvålärarsystemet från höstterminen Krungårdsskolans personal kommer att få mer information om systemet nästa vecka av skolchefen och skolans lärare som deltog vid studiebesöket. - Parkskolans rektor diskuterar vidare med de lärare från skolan som deltog vid studiebesöket. * Rekryteringsläget att tillsätta lediga tjänster inför höstterminen är inte riktigt klart ännu. Det förekommer headhunting av lärare som berör alla kommuner. Även personal från oss har blivit uppringda och valt att säga upp sig för jobb i en grannkommun. Arbete pågår att ta fram underlag till intervjufrågor för att utreda orsakerna till att de väljer sluta i Mönsterås kommun. Lokalradion har uppmärksammat problemet och varit i kontakt med bl a skolchefen för intervju. * I de kommunövergripande redovisningarna över vidtagna åtgärder för att avhjälpa påtalade brister efter Skolinspektionens tillsyn i höstas har vi fått grönt ljus. Krungårdsskolan har fortfarande inte fått någon återkoppling. * Fritidsgården Solhem kommer att vara i GIF-lokalen från höstterminsstaren och fram till gamla tekniska är klar att tas i bruk. Parkskolan är själva i behov av sina lokaler från hösten som Solhem nu nyttjar. * Riksdagen har fattat ett sent beslut om att utöka timplanen i matematik för åk 4-6 med 1 timme/vecka. Genomförandet blir inte enkelt då bussorganisationen redan är upphandlad. Rektorerna har i uppgift att se över en lösning till nästa läsår. Troligen kommer timplanen att förändras även för 7-9 i matematik samt i idrott och hälsa. Informationen läggs till handlingarna.

22 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 81 Bun au 64 Årsredovisning Stiftelsen Skytteanska Donationsfonden Ekonomikontoret har överlämnat Stiftelsen Skytteanska donationsfondens årsredovisning. Årets resultat är kronor. Förvaltningskostnaderna uppgick till kronor. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden Stiftelsen Skytteanska donationsfondens årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2015 godkänns. Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

23 Barn- och utbildningsnämnden Bun 82 Fadderrapporter Eva-Karin Holgersson (MP) har besökt förskolorna Blåklockan, Eken och den tillfälliga förskolan Nyckelpigan. Hon berättar hur de arbetar med olika teman, aktiviteter om lokalerna och deras utemiljö. Martin Samuelsson (S) och Sarah Johansson (C) deltog vid ett gemensamt samrådsmöte för hela Krungårdsskolan. De fick aktuell information kring vad som pågår på skolan, allt från nationella prov till planeringen inför höstterminsstarten. T ex arbetar de med att skapa mer struktur, till hösten ska arbetslagledare utses och formen för samrådsmöten ska ses över. Fadderrapporterna läggs till handlingarna.

24 Barn- och utbildningsnämnden Bun 83 Delegerade ärenden Följande delegationsbeslut anmäls: Skolchef Magnus Sjöstedts beslut Förskolechef Carina Jacobssons beslut Sammanställd rapport av anmälan om kränkande behandling i verksamheterna för perioden redovisas. Ledamöterna intygar att de tagit del av delegationsbesluten och rapporten av anmälan om kränkande behandling.

25 Barn- och utbildningsnämnden Bun 84 Meddelandepärmen Meddelandepärmens innehåll juni 2016 är: 1. Skolskjuts till/från fritidshemmet 2. Användning av InfoMentor 3. Beslut om statsbidrag från Skolverket - Mindre barngrupper i förskolan lå 16/17 - Omsorg under tid då förskola eller fritidshem inte erbjuds år Inrättande av karriärsteg för lärare under bidragsåret 2015/ Hjälp med läxor eller annat skolarbete Lärarlyftet II vårterminen Minnesanteckningar från presidiemöte BUN/SN 5. Tack för uppvaktning Ledamöterna intygar att de tagit del av innehållet i meddelandepärmen.

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-05-27 47 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-05-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-10 78 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-06-10, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S)

Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) . MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANii'.L DESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 08:00-13: 50 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50 Barn- och utbildningsnämnden 2016-05-18 70 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2016-05-18, kl 13.30 16,50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Den 19 juni 2017 kl. 12:45

Den 19 juni 2017 kl. 12:45 Sida Barn- och utbildningsnämnden 2017-06-14 1 (19) Plats och tid ande Övriga deltagande Dungen, Mönsterås bibliotek, onsdagen den 14 juni 2017, kl. 13 :00-16:45 Jacqueline Doohan (C), ordf Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2014-05-28 77 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-05-28, kl 13.00 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-05-23, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Bill Björklund

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Bill Björklund Barn- och utbildningsnämnden 2013-06-12 80 Plats och tid Kommunbiblioteket, 2013-06-12, kl 13.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C)

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-04-25 46 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-04-25, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-08-24 90 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2016-08-24, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-08 62 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-08, kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-09-05, kl 13.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Plats och tid Kronmunken, 2013-12-11, kl 13.00 18,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C), 122, var med under föredragningarna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 ande Jacqueline Doohan (C) 1-8 Lejla Bajraktarevic (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Martin Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Gröna rummet, Blomstermåla folkets hus, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-04 98 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2013-09-04, kl 13.00 16,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-09 55 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-05-09, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 48-56

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S)

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine

Läs mer

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Förskoleklass, grundskola och grundsärskola 1. Rätt till skolskjuts Elev har rätt till skolskjuts från anvisad påstigningsplats i hemmets närhet till

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever i gymnasieskola

Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever i gymnasieskola Antagna av barn- och utbildningsnämnden 2017-03-01 Barn- och utbildningsförvaltningen Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 72 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-09-16, kl 13.30 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Förskoleklass, grundskola och grundsärskola Utdrag ur Skollagen 2010, kapitel 10 32 och kapitel 11 31 Skolskjuts i hemkommunen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-03-11 31 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-03-11, kl 13.00 16,20 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20, 29-39 Anna-Lena

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Riktlinjer för inackorderingstillägg

Riktlinjer för inackorderingstillägg Riktlinjer för inackorderingstillägg Riktlinjer Diarie-/dokumentnummer: SMN2017/0432, KS2017/2065 Beslut: 2018-02-14 Beredande politiskt organ: Sociala myndighetsnämnden Giltighetstid: 2023-01-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 ande ledamöter Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson (M) Göran Hellmalm (L)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Ekonomiska regler och rutiner för 4-kantens gymnasiesamverkan 2009-07-01 2013-06-30

Ekonomiska regler och rutiner för 4-kantens gymnasiesamverkan 2009-07-01 2013-06-30 Ekonomiska regler och rutiner för 4-kantens gymnasiesamverkan 2009-07-01 2013-06-30 2 Ekonomiska regler och rutiner för 4-kantens gymnasiesamverkan Följande tillämpningsavtal har slutits mellan Barn- och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(11) Tid och plats 2017-10-19 - Skånes Fagerhultrummet i kommunhuset kl. 13.30-16.30 Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice ordförande Anneli Eskilandersson (SD)

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Bonneau. Justerande... Richard Berkeby Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-03-28 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-03-28, kl 13.00 17.10 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C), 29-39 Madeleine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-26 31 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-03-26, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-10-27 1(15) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:35 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg Delegationsbeslut Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11 december 2013, klockan 16.00 17.30 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

Kari Andersson (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M)

Kari Andersson (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 17.50 Beslutande Kari Andersson (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-10-24, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Gymnasienämnden (11)

Gymnasienämnden (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, 2001-11-20, kl 15.00-18.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Nordkalottens kultur- och forskningscentrum i Övertorneå, tisdag 27 februari 2018, kl 09:00 Åke Fagervall (NS) Åsa Alanentalo (KD) Ylva Ylinenpää Sannemalm (C) Riitta Björk (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) 14-17 Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Charlotte Woge (M) Thomas Swenson

Läs mer