Älvsala Nya Tomtägareförening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Älvsala Nya Tomtägareförening"

Transkript

1 Älvsala Nya Tomtägareförening KALLELSE Medlemmarna i Älvsala Nya Tomtägareförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Lördagen den 26 april 2014 kl Plats: Hemmesta skolan 6-9 matsal, Hemmesta. DAGORDNING 1. Stämman öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3. Fastställande av dagordning 4. Fråga om stämmans utlysts i laga ordning 5. Val av 2 justerare (tillika rösträknare) 6. Upprättande av röstlängd 7. Styrelseberättelse för verksamhetsåret Revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013 jämte fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 9. Fastställande av balansräkning 10. Arvoden 11. Styrelsens förslag till budget och åtgärder Inkomna ärenden och motioner 13. Rapport från båtsektionen 14. Val av styrelseledamöter och suppleanter 15. Val av revisorer och suppleanter 16. Val av ledamöter i båtsektionen 17. Val av tillsynsmän för vattenverk och pumpar 18. Val av övriga funktionärer. 19. Grannsamverkan 20. Tid och plats för protokolljustering 21. Stämman avslutas

2 Älvsala Nya Tomtägareförening Välkomna önskar styrelsen Styrelsen för Älvsala Nya Tomtägareförening får härmed avge följande verksamhetsberättelse för år Styrelsen vill inleda med att tacka alla de medlemmar som engagerat sig i föreningens verksamhet. Styrelsen tackar även de medlemmar som medverkat i olika arrangemang såsom städdagar utan att ha en förtroendepost. Föreningens verksamhet är mycket beroende av att medlemmarna ställer upp på olika förtroendeposter. Under året 2013 har följande förtroendeposter varit besatta. Ledarmöter Suppleanter Michael Ideström Ordförande Birgitta Larsson Niclas Arnberger Sekreterare Annika Andersson Tommie Nordholm, ledamot + hamnkapten Mikaela Ideström, vice ordf Staffan Jernrot, ledamot (Katarina Nyberg, kassör, avgått sommaren ordföranden har ansvarat för hela ekonomin.) Revisorer Patrik Cornelius Båtsektionen Tommie Nordholm, hamnkapten Hans Ahlvin, brygga A John Sjödin brygga B Magnus Calenius, brygga C1 Jan- Erik Sernebring, brygga C2 Svante Fransson, brygga D Rolf Karlstedt, brygga E Gräsklippning fotbollsplan & badstrand Mikaela Ideström, badstrand KL Gräv & Schakt, fotbollsplan Valberedningen Arne Fredriksson Revisionssuppleant Vattenverk Gert Karlsson Björn Degermark Michael Ideström Staffan Jernrot Festkommitté Midsommarfirande Grannsamverkan Staffan Jernrot Sammanträden Årsmöte hölls den 21 april 2013 på Hemmesta skolan, Hemmesta. Sommarmöte och extrastämma hölls den 29 juni 2013 vid fotbollsplanen, Älvsala. Styrelsen har hållit 4 protokollförda sammanträden sedan föregående stämma. Därtill har styrelsen haft en omfattande kontinuerlig kontakt under året per e-post och telefon och då särskilt beträffande sommarvatten, samfällighet, Y1G beläggning samt därtill hörande frågor.

3 Sommarvatten Vattenfrågan har fortsatt att vara central i styrelsens arbete när det gäller ansträngningarna med att säkra vattentillgången för sommarvattnet. Då kommunalt VA är på gång i Bullandö/ Östra Älvsala, ser styrelsen ingen anledning att totalrenovera pumphusen, då kostnaden för detta är orimligt hög samt att underhåll och service är plågsamt kostsamma. Styrelsen försöker därför hålla pumphusen vid liv för att säkra sommarvattentillgången tills kommunalt VA är för handen. Investeringar för pumphusen behöver göras under 2014 på ca kr. Hamnen - båtsektionen Båtsektionen med ett flertal frivilliga har lagt ned ett oerhört arbete längs båtbryggor och badbryggor under Styrelsen får härmed tacka samtliga frivilliga krafter och ett speciellt tack till Arne Fredriksson som dessutom lagt ned ett omfattande arbete i pottan (utan ersättning). Hamnkapten kommer att föredra denna punkt (hamnen) på stämman. Föreningen kommer på kommunens begäran att behöva investera i en spolanläggning med reningsverk etc. Denna kostnad uppskattas till ca kronor. Styrelsen kommer att försöka samarbeta med grannföreningar för att få ned kostnaderna. Ny hemsida + facebook Tommie Nordholm har utvecklat hemsidan + lagt upp föreningen på facebook. Då mycket arbete lagts ned av Tommie och behovet av skötsel och underhåll ökar ständigt, ser styrelsen gärna att tekniska medlemmar hör av sig om det finns intresse att driva den tekniska sidan i föreningen framöver. Lansering av hemsidan är dock försenad, men förhoppningen är att få igång den till sommaren Samfällighet Styrelsen har även fortsatt arbetet med bildande av samfällighet. Genom att föreningen bildas till samfällighet finns större möjligheter att kunna påverka och förhandla med kommunen i en rad frågor (som t ex kostnader för kommunalt VA). Arbetet med samfällighetsfrågan har fortsatt under 2013 och förhoppningsvis tar stämman beslut om att all mark överförs till samfällighet. Kostnaden för samfällighet beror på hur man överför marken till samfällighet, antingen genom att ombilda tomtägareföreningen till samfällighet, alternativt att föra över all mark till föreningens befintliga vägsamfällighet. Förhoppningsvis kommer ansvariga på kommunen att kunna informera om detta inledningsvis på stämman den 26 april Badstranden Mikaela Ideström har haft ansvaret för badstranden Resning har utförts av frivilliga krafter från båtsektionen och Arne Fredriksson. Under 2013 inträffade incidenter med hästar. Vid ett par ggr badade ansvariga ryttare sina hästar på badstranden, vilket är förbjudet enligt lag. Trots tillsägelser har det fortsatt. Styrelsen ber därför alla medlemmar att tala om för de som bryter mot detta, att det råder totalförbud för bad av hästar! Då föreningen ansvarar för att badvattnet ska vara badvänligt, är föreningen skyldig att ta vattenprover och visar det sig då att dessa prover att vattnet inte skulle vara tjänligt, är föreningen skyldig att stänga av badstranden.

4 Grannsamverkan Staffan Jernot har haft ansvaret för grannsamverkan och Polisen har informerat om ökade stölder av framför allt båtar, båtmotorer mm. Städ- och fixardagar Två städ- och fixardagar genomfördes 2013 (maj och september). Deltagandet på städ- och fixardagarna har till styrelsens stora glädje varit i nivå med 2012 då vi kunde notera ett större engagemang jämfört med tidigare år. Nytt för 2014 blir att medlemmar som önskar deltaga på städdagen anmäler sitt intresse för att styrelsen ska kunna beräkna rätt mängd förtäring mm. Styrelsen har även beslutat att presentcheckar på 200 kr/ fastighet kommer att delas ut direkt på städdagen. Anledningen till detta är att bespara styrelsen administration. Gräsklippning Då inga frivilliga medlemmar anmält sitt intresse för detta, har styrelsen lagt ut gräsklippningen på fotbollsplanen på entreprenad (KL Gräv & Schakt). Smedjan Elen till smedjan är åtgärdad. Förhoppningen är att frivilliga medlemmar hjälps åt att renovera smedjan för sammankomster mm. Alternativet är att sätta smedjan som en punkt på städdagen. Midsommar P.g.a. medlemmars ointresse genomfördes inget midsommarfirande under 2013 vilket Styrelsen beklagar. Styrelsen eftersöker frivilliga krafter att få igång detta till sommaren Jakten 3 personer ingår i föreningens jaktlag. Flera rådjur har fällts under hösten/ vintern Skogsvård Styrelsen arbetar med frågan och har tillsatt Svante Fransson som ansvarig för denna punkt. Förhoppningen är att kunna bilda en arbetsgrupp under 2014 och påbörja skogsvård i enlighet med myndigheters krav. Övrigt Ordföranden har varit i kontakt med Waxholmsbolaget som meddelade följande angående båttrafik till Fagerdala brygga: Tyvärr är möjligheten att bedriva reguljär, subventionerad båttrafik till områden som har väl utvecklad kollektivtrafik med buss eller tåg mycket liten. Flera omständigheter försvårar i ert fall en båttrafik, såsom de höga kostnaderna, den mycket långa restiden och problemet med att uppnå tillräckligt hög turtäthet. Dessutom ingår det inte i Waxholmsbolagets uppdrag från ägaren Stockholms Läns Landsting, att bedriva båttrafik till områden som av hävd ombesörjs mer rationellt av landburna kommunikationer.

5 Fagerdalas båttrafik upphörde redan kring andra världskriget och hade då konkurrerats ut av den växande bilismen och ett vägnät som möjliggjorde reguljär busstrafik. Den båtlinje som på sin tid anlöpte Fagerdala gick mestadels genvägen genom Kolström och Strömma Kanal, en idag uppgrundad farled som inte kan befaras med något av de fartyg Waxholmsbolaget förfogar över. Sammanfattningsvis kan Waxholmsbolaget tyvärr inte inge er hopp om en återupprättad sjötrafik till Fagerdala. Frågan om kompletterande båttrafik under tiden nya Slussen uppförs kommer att utredas i särskild ordning. I vilken omfattning en sådan befinns vara ändamålsenlig återstår att bedöma, men det blir sannolikt sträckor som lättast kan konkurrera med landtrafiken praktiskt och tidsmässigt som då kommer i fråga. (Ordföranden återkommer på ordinarie stämma angående eventuell sommartrafik) Försäljning av tomtägareförenings mark (markarrende Conni Jonsson) Styrelsen föreslår till stämman att denna mark, som arrenderas av familjen Jonsson, försäljes till marknadspris då markbiten ej varken nu eller i framtiden kan nyttjas av föreningens medlemmar. Inkomsten från försäljningen föreslås oavkortat gå till kommande investeringar såsom sommarvatten, kommunalt VA, Y1G beläggning och därmed givetvis undvika höjningar av medlemsavgifterna för båda föreningarna. Fabriken/ ladan Styrelsen kallade till extrastämma den 29 juni 2013 för att se om det fanns möjlighet att köpa ladan genom tomtägareföreningen. Avsikten var att tomtägareföreningen skulle kunna driva ladan som b & b eller liknande samt iordningsställa och möjliggöra för sammankomster och tillställningar. Stämman röstade ned förslaget. Enligt nuvarande ägare (Stenhusgruppen), har ladan sålts till en köpare som kommer att bedriva ungdomsverksamhet. Tillträde sker enligt uppgift den 27 augusti Information om ny köpare till ladan finns på följande adress; Ekonomi Ekonomin har varit stabil under 2013, mycket beroende på att styrelsen dels haft frivilliga krafter som utfört ett fantastiskt arbete på och omkring badet/ hamnen, dels har Arne Fredriksson gjort ett föredömligt arbete i pottan, målat om badbodarna, hjälpt till med vassklippning mm. Styrelsen har, trots att arbete lagts ut på entreprenad, kunnat hålla nere kostnaderna under året. Det positiva resultatet för tomtägareföreningen beror delvis på inkomster för y bommarna, men framför allt har ansvarig för ekonomin (ordföranden), varit försiktig med kostnaderna. Att föreningen nu använder sig av Svea Ekonomi har givetvis även bidraget till att kontrollen över ekonomin har förbättrats avsevärt. Dessvärre finns några få medlemmar som fortfarande inte gjort rätt för sig och där har i ett fall lett till att båtplatsen tillhörande medlemmen förverkats, då betalning ej inkommit till föreningen på flera år. I år kommer ekonomin presenteras i den ordinarie resultat- och balansräkning som föreningen använder sig i bokföringsprogrammet och som tydliggör ekonomin för tomtägareföreningen i sin helhet. Dessutom kommer det även framledes att behövas redovisas på detta sätt om/ när föreningen blir en samfällighet.

6 Budget; styrelsen hänvisar till fg års budget (oförändrad), d v s ca kronor i medlemsavgifter och ca kronor i kostnader (nollresultat). Styrelsen föreslår inga avgiftsförändringar för (1300 kr respektive 1000 kr) För 2014; under 2014 kommer renovering och underhåll om ca kronor att läggas på pumphusen. Hamnen kommer även den att behöva göra investeringar, men att det råder oklarhet vilka belopp det rör sig om i dagsläget.

7 Älvsala Vägförening KALLELSE Medlemmarna i Älvsala Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Lördagen den 26 april 2014 kl Plats: Hemmesta skolan 6-9 matsal, Hemmesta. DAGORDNING 1. Stämman öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3. Fastställande av dagordning 4. Fråga om stämmans utlysts i laga ordning 5. Val av 2 justerare (tillika rösträknare) 6. Upprättande av röstlängd 7. Styrelseberättelse för verksamhetsåret Revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013 jämte fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 9. Fastställande av balansräkning 10. Arvoden - oförändrade 11. Styrelsens förslag till budget och åtgärder Inkomna ärenden och motioner 13. Val av styrelseledamöter och suppleanter 14. Val av revisorer och suppleanter 15. Tid och plats för protokolljustering 16. Stämman avslutas Välkomna önskar styrelsen Älvsala Vägförening Styrelsen för Älvsala vägförening får härmed avge följande verksamhetsberättelse för år Styrelseledamöter: Michael Ideström Ordförande Niclas Arnberger Sekreterare Tommie Nordholm, ledamot Staffan Jernrot, ledamot Mikaela Ideström, vice ordf Suppleanter: Birgitta Larsson, suppleant Annika Andersson, suppleant Revisorer: Patrik Cornelius Revisorsuppleanter:

8 Sammanträden Årsmöte hölls den 21 april 2013 på Hemmesta skolan, Hemmesta. Sommarmöte hölls vid fotbollsplanen, Älvsala. Styrelsen har hållit 2 protokollförda sammanträden sedan föregående stämma. Därtill har styrelsen haft en kontinuerlig kontakt under året per e-post och telefon. Vägar Under 2013 har grusvägarna sladdats och saltats. Dikesklippning genomfördes i juni och augusti Vinterväghållningen har utförts av en lokal firma (Kl Gräv och Schakt. Offert har inkommit beträffande Y1G beläggning och lyder på ca kronor för att fortsätta arbetet med Y1G belägga resterande vägar i området. Tack vare insatser från medlemmar på städdagen har vägunderhållet vår, sommar, höst varit acceptabelt. Styrelsen har även uppmärksammat den ökade farten på våra vägar och kommer, om inte medlemmar/ utomstående minskar farten, låta uppföra fartgupp på aktuella vägar i området. Östra Älvsala har ännu ej inkommit med avtalsförslag angående skötsel av våra vägar på deras område. Ekonomi Styrelsen hänvisar till fg års budget (oförändrad), d v s ca kronor i medlemsavgifter och ca kronor i kostnader (nollresultat). I övrigt hänvisas till bifogad balans- och resultatrapport. Styrelsen föreslår oförändrade avgifter för 2014 (1 150 kronor). Styrelsen föreslår att stämman fattar beslut om att belägga resterande vägar i området med s.k. Y1G beläggning. Styrelsen avsikt är att dra på ned kostnaderna för underhållet av grusvägarna.

9 STYRELSEN FÖRSLAG TILL ORDINARIE STÄMMA LÖRDAGEN DEN 26 APRIL 2014 I. Styrelsen föreslår i likhet med tidigare stämmobeslut att överföra all mark till samfällighet. (Anledningen är bland annat ökade möjligheter att påverka framtida avgifter mm gentemot kommunen om/ när kommunalt VA är på gång. Som samfällighet ökar rådigheten för föreningen över sin egen mark och möjligheterna för kommunen att köra över föreningens medlemmar minskar.) II Styrelsen föreslår att Y1G belägga de resterande vägarna i området i enlighet med tidigare stämmobeslut och med likhetsprincipen. (Om stämman röstar för styrelsens förslag innebar detta besparingar för vägunderhåll mm.) III. Styrelsen föreslår att den utarrenderade marken till Conni Jonsson försäljes till marknadspris. Inkomsten för försäljningen ska oavkortat gå till följande investeringar; kommunalt VA, Y1G beläggning samt kostnader för övergång till samfällighet. (Försäljningen utgör en nödvändig åtgärd och som innebär att medlemsavgifterna hålls nere.)

Älvsala Nya Tomtägareförening

Älvsala Nya Tomtägareförening Älvsala Nya Tomtägareförening Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Medlemmarna i Älvsala Nya Tomtägareförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Lördagen den 22 april 2017

Läs mer

Älvsala Vägförening. Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma

Älvsala Vägförening. Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Älvsala Vägförening Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Medlemmarna i Älvsala Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Lördagen den 22 april 2017 kl. 16.00-17.00 Plats:

Läs mer

Älvsala Nya Tomtägareförening

Älvsala Nya Tomtägareförening Älvsala Nya Tomtägareförening KALLELSE Medlemmarna i Älvsala Nya Tomtägareförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Lördagen den 25 april 2015 kl. 18.00 21.00 Plats: Gustavsbergsteatern/ Gustavsbergs

Läs mer

KALLELSE. till årsmöte för. Håtövikens Tomtägareförening. Orgnr

KALLELSE. till årsmöte för. Håtövikens Tomtägareförening. Orgnr KALLELSE till årsmöte för Håtövikens Tomtägareförening Orgnr 814400-3756 Medlemmar i Håtövikens Tomtägareförening kallas härmed till ordinarie stämma 2018. Tid: Söndagen den 3 juni 2018 kl 13.00 Direkt

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Kolviks samfallighetsforening

Kolviks samfallighetsforening Kolviks samfallighetsforening Protokoll fran arsmote 2009 Plats: Stora Hemmestaskolans matsal Tid: Sondagen den 15 februari 2009 kl. 10.00 Motets oppnande Ordforande Lars Ahlenfalk halsade alia valkomna

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Tisdagen den 7 mars 2017 klockan 19:00 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA DAGORDNING. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora.

KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA DAGORDNING. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora.se KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA Tid: Måndagen den 2 april 2012, kl 19.00 Plats: Nösnässkolan Den medlem

Läs mer

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman.

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman. Protokoll fört vid Rönnäs Samfällighetsförenings ordinarie stämma lördagen den 5 maj 2018 i Dämshults skola. 1. Stämmans öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Föreningens ordförande

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6)

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Deltagare: Enligt rösträkning Kopiemottagare: HT 1,2, 3 och samtliga andelsägare Dagordning Sida 1. Stämman öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Fråga om stämman

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Årsmöte - Söndag den 17 juni 2018

Årsmöte - Söndag den 17 juni 2018 2 Årsmöte - Söndag den 17 juni 2018 Förslag till dagordning 1. Björnnäs Vägsamfällighets årsmöte öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3. Val av två justerare, tillika rösträknare 4. Upprop

Läs mer

Årsmöte/årsstämma Rörmöstvägens vägsamfällighet

Årsmöte/årsstämma Rörmöstvägens vägsamfällighet RÖRMÖSTVÄGENS VÄGSAMFÄLLIGHET Årsmöte/årsstämma Rörmöstvägens vägsamfällighet Dagordning, Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, motioner, resultat och balansräkning samt budget. Styrelsen önskar alla

Läs mer

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Sida 1 av 5 Hemsida: www.gise.se E-post: foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Protokoll

Läs mer

Tallbackens Samfällighetsförening 1 (5) KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Datum: måndag den 22 maj 2017 Tid: klockan Plats: Sandalidens matsal

Tallbackens Samfällighetsförening 1 (5) KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Datum: måndag den 22 maj 2017 Tid: klockan Plats: Sandalidens matsal 1 (5) KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Datum: måndag den 22 maj 2017 Tid: klockan 18.00 Plats: Sandalidens matsal FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Stämmans öppnande 2. Fastställande av dagordning 3. Behörig

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening

Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening Svensboda den 5 september 2016 Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening Välkommen till arbetsdagen och föreningsstämman i SSF och medlemsmötet i SNF lördagen

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2016-11-22 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Välkomna önskar Styrelsen

Välkomna önskar Styrelsen Välkommen till Södra Fräkne Fiberförenings ordinarie årsstämma. Årsstämman hålls söndagen den 16 juni klockan 12.00 på Ljungskiles Folkhögskola. Agenda ser ni på nästa sida. Revidering 1 avser Punkt 9

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014.

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014. KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KVF Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014. Årsmöte äger rum i Brunns skola, Matsalen, Ingarö Onsdag den 25

Läs mer

SJÖSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

SJÖSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll f öreningsstämma Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Sjöskogens samfällighetsförening lördagen den 25 maj, Bergshamra Bygdegård, Bergshamra, Norrtälje. Stämman

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. ! 1 Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2016-09-17 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 41 medlemmar representerande 30 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

VÄSTERMARKENS VÄGFÖRENING

VÄSTERMARKENS VÄGFÖRENING STADGAR FÖR SAMFÄLLIGHETEN VÄSTERMARKENS VÄGFÖRENING SÖDRA LJUSTERÖ Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2018-03-21 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2. Röstlängd/närvarolista Bilaga 3. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA AXELIA VÄGFÖRENING

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA AXELIA VÄGFÖRENING KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA AXELIA VÄGFÖRENING Härmed kallas till föreningsstämma söndagen den 9 juli 2017 kl. 10.00. Plats: Konferenslokal andra våningen på Ugglarps camping. Sedvanliga mötesförhandlingar

Läs mer

Björkhagen Skepparkrokens vägförening

Björkhagen Skepparkrokens vägförening Dagordning 1. Föreningsstämman öppnas (inkl kallelseförfarande) 2. Val av ordförande för stämman Förslag: NN 3. Val av sekreterare för stämman Förslag: Hans-Olov Pettersson 4. Val av två justerare, tillika

Läs mer

Jan Isaksson berättar om O-ringens planer för att använda uppställningsplatser på LHF:s område under vecka

Jan Isaksson berättar om O-ringens planer för att använda uppställningsplatser på LHF:s område under vecka Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Tisdagen den 20 mars 2018 klockan 19:00 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande förklarar mötet öppnat. Jan Isaksson berättar om O-ringens

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Årsredovisning. Västra Lagnöströms samfällighetsförening. Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013.

Årsredovisning. Västra Lagnöströms samfällighetsförening. Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Årsredovisning Västra Lagnöströms samfällighetsförening Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Innehåll Sid Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3

Läs mer

Utgåva B-17. Föreningens firma är Papegojans samfällighetsförening.

Utgåva B-17. Föreningens firma är Papegojans samfällighetsförening. STADGAR Sammanträdesdatum 2017-03-28 Sammanträdesledare Ewon Wall Ärende 1 Firma 2 Samfälligheter 3 Grunderna för förvaltningen 4 Medlem 5 säte, sammansättning Stadgar för samfällighetsförening, bildad

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 BRF Blåklinten 4 Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 Tid: tisdag den 6 maj 2014, klockan 18.00 Plats: Församlingsvåningen Gustav Vasa, Västmannagatan 63,

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Mötet ansågs utlyst enligt stadgarna. 3 Val av ordförande samt sekreterare för stämman

Mötet ansågs utlyst enligt stadgarna. 3 Val av ordförande samt sekreterare för stämman Fört vid Vintergäckens Samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma den 25/4-2006 i Porthälla gymnasiums hörsal. Närvarande fastighetsägare: 37 st (17%) Frånvarande fastighetsägare: 175 st (83%) Fullmakter

Läs mer

Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL

Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL Sida 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2019-04-09 Sammanträdesledare Erik Jonzon Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser

Läs mer

Wästantorps samfällighetsförening

Wästantorps samfällighetsförening Tid: 22 maj 2016, kl. 10.00 Plats: Husaren, Södra Rörum Protokoll Årsstämma 2016 1. Mötets öppnande - Ordförande Bertil Carlie hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop, fullmaktsgranskning

Läs mer

Utgåva A4 Förslag till ändring av STADGARNA daterade Överstruket utgår och tillägg är skrivet med rött.

Utgåva A4 Förslag till ändring av STADGARNA daterade Överstruket utgår och tillägg är skrivet med rött. STADGAR Sammanträdesdatum 2016-03-15 Sammanträdesledare Ewon Wall Ärende 1 Firma 2 Samfälligheter 3 Grunderna för förvaltningen 4 Medlem 5 säte, sammansättning Stadgar för samfällighetsförening, bildad

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening 2014-05- 17 Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening Tid och plats: Tisdag den 3 juni 2014 kl 1900 i församlingshemmet Olofstorp Dagordning, styrelsens förslag och verksamhetsberättelse

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

Väsbystrands Samfällighetsförening

Väsbystrands Samfällighetsförening Väsbystrands Samfällighetsförening KALLELSE Till ordinarie föreningsstämma 2015 Tid: Lördagen den 13 juni 2015, klockan 11.00. Plats: Granliden, Ljusterö Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val

Läs mer

Tureholmsvikens båtsällskap

Tureholmsvikens båtsällskap från årsmötet 2016-11-24 1. Mötets öppnande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt Årsmöte tillstyrkte detta. 3. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Brunskog i april 2009. Gullesbyns Södra vägsamfällighetsförening Lillängens vägsamfällighetsförening Flytmossens vägsamfällighetsförening.......... Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Överenskommelse

Läs mer

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter.

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND www.spexaren.info Årsmötesprotokoll 2009-04-21 Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. 1 Stämmans öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening Sida 1 av 5 Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening TID Torsdag den 14 maj 2015 klockan 11.00 PLATS Halmstad Golfklubb, Tylösand 1) Stämmans öppnande Ordförande Kennet

Läs mer

Dagordning, Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, motioner, resultat och balansräkning samt budget.

Dagordning, Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, motioner, resultat och balansräkning samt budget. Dagordning, Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, motioner, resultat och balansräkning samt budget. Styrelsen önskar alla välkomna 2014-04-09 Kallelse till 2014 årsmöte i Rörmöstvägens vägsamfällighet

Läs mer

SÖDRA FRÄKNE FIBERFÖRENING

SÖDRA FRÄKNE FIBERFÖRENING SÖDRA FRÄKNE FIBERFÖRENING FÖRENINGSSTÄMMA - PROTOKOLL Plats: Ljungskilegården 2014-06-01 Tid: söndagen 2014-06-01 klockan 15.00 Bilagor till protokollet: 1. AGENDA FO RENINGSSTA MMA FRA KNE FIBERFO RENING

Läs mer

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening,

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening, Föreningsstämma 2011-08-13 Sidan 1 av 7 Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2011-08-13. Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 47 medlemmar var närvarande som

Läs mer

ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1

ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1 ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1 Ordinarie årsmöte 2012 TID: 2012-09-25 (tisdag) kl 19.30 21.00 PLATS: Vallda Församlingshem Dagordning: 1. Öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Krokanens samfällighetsförening till Förenings stämma onsdagen den 19 mars klockan 19.00 hos familjen Örtenstrand, Kringelkroken 19. Med kallelsen

Läs mer

Stadgar tagna vid årsstämma i Norröra Samfällighetsförening den 16 juli 2017

Stadgar tagna vid årsstämma i Norröra Samfällighetsförening den 16 juli 2017 Stadgar tagna vid årsstämma i Norröra Samfällighetsförening den 16 juli 2017 1 Firma Föreningens firma är Norröra samfällighetsförening. 2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Norröra ga:1, ga:2 och ga:6

Läs mer

TAMMSTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

TAMMSTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING TAMMSTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Årsstämma torsdagen den 27 maj 2010 kl 18.30 i Tekniska nämndhusets hörsal, Flemminggatan 4, Stockholm Närvarande se bilaga 1. Öppnande Ordföranden Åke Amundin förklarade

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Miklagårds samfällighet år 2017

Kallelse till årsmöte i Miklagårds samfällighet år 2017 Kallelse till årsmöte i Miklagårds samfällighet år 2017 Tid: Den 7 maj 2017, klockan 13.00 Plats: Öppna förskolans lokaler på Holmgårdsvägen 4 Som vanligt är det dessförinnan städdag mellan klockan 09.00

Läs mer

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige 1. ORGANISATIONENS NAMN Organisationens namn är Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 12 oktober 2016 kl. 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

Sandbybadets samfällighetsförening ÅRSMÖTES HANDLINGAR

Sandbybadets samfällighetsförening ÅRSMÖTES HANDLINGAR Sandbybadets samfällighetsförening ÅRSMÖTES HANDLINGAR 215 216 KALLELSE Sandbybadets samfällighetsförening har ordinarie föreningsstämma söndagen den 24 juli 216 kl 1. (Kaffe serveras från kl 9.3) Plats:

Läs mer

Hans Rosén från Lantmäteriet informerade om förslaget till det nya anläggningsbeslutet för Årsta Havsbad.

Hans Rosén från Lantmäteriet informerade om förslaget till det nya anläggningsbeslutet för Årsta Havsbad. Sid1(5) Hans Rosén från Lantmäteriet informerade om förslaget till det nya anläggningsbeslutet för Årsta Havsbad. Ordförande Bo Hellberg öppnade mötet. 1 Stämmans behöriga utlysande Då handlingarna skickades

Läs mer

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Branäsvägarnas Samfällighetsförening 716411-0137 Kallelse till årsstämma Datum: 2012 06 08 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Branäs Fritidscenters lokaler, Gondolvägen 1, Sysslebäck Föredragningslista: Ärende

Läs mer

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 Anno 1875 Sida 1 av 5 Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 1. Lindholmsdockans Hamn och Sjöbodsförening är en ideell förening för värnandet av Sveriges äldsta torrdocka som byggdes 1875. Föreningen

Läs mer

Tygelsjö Norra Samfällighetsförening

Tygelsjö Norra Samfällighetsförening Tygelsjö Norra Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2009 Sammanträdesdatum: 090323 Plats: Tygelsjöskolans matsal Närvarande medlemmar: Vapenhusgatan: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9 Mittskeppsgatan:

Läs mer

1 Föreningens firma är Baltora vägförening. Firma

1 Föreningens firma är Baltora vägförening. Firma Sida 1 av 5 STADGAR Sammanträdesdatum 2000-05-06 Sammanträdesledare Owe Coborn Ärende Stadgar för Baltora vägförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av sammfälligheter. Lagens bestämmelser om

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

FLODA VÄGFÖRENING (FVF)

FLODA VÄGFÖRENING (FVF) Protokoll ordinarie stämma Verksamhetsåret 2015 Datum 2016-04-28 Närvarande: Hans Sandberg Ordf. Åke Andersson Kassör Tore Nordén Suppleant Berth Fransson V.Ordf./Sekr. Samt medlemmar enligt bifogad lista

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2015 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 26 april 2015, kl Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning :

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2015 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 26 april 2015, kl Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2015 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening Tid: Söndagen den 26 april 2015, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : 1. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING

STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING Sid 1 (6) STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING Ärende Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla

Läs mer

Årsstämma 28 november 2013

Årsstämma 28 november 2013 Handlingar för årsstämma 28:e november 2013 sida 1 av 14 Årsstämma 28 november 2013 Observera att varje fastighet har 1 röst. Om ni är 2 som äger huset gemensamt och bara en närvarar på årsstämman, måste

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Vallbovägens vägförening 2013-03-26 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2013-03-26 på Flommens Golfklubb. Närvarande enligt bifogad närvarolista. Dagordning.

Läs mer

SVINNINGE VÄGFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2011-03-30 i Bergasalen i Folkets Hus i Åkersberga Centrum.

SVINNINGE VÄGFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2011-03-30 i Bergasalen i Folkets Hus i Åkersberga Centrum. org.nr 717904-8413 1(5) SVINNINGE VÄGFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2011-03-30 i Bergasalen i Folkets Hus i Åkersberga Centrum. 1. Stämmans öppnande. Ordförande i Svinninge Vägförening

Läs mer

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 1 SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 2 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av dagordning 3. Upprättande av röstlängd 4. Val av ordförande för stämman 5. Val av sekreterare för stämman

Läs mer

Tallbackens Samfällighetsförening Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015

Tallbackens Samfällighetsförening Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015 Tallbackens Samfällighetsförening 2015-02-15 Agenda årsmöte Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015 Tid: Torsdagen den 12 mars 2015, klockan 19:00. Plats: Björkestaskolans

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening lördagen den 29 mars 2014 i Värmdö Bygdegård, Hemmesta

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening lördagen den 29 mars 2014 i Värmdö Bygdegård, Hemmesta www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening lördagen den 29 mars 2014 i Värmdö Bygdegård, Hemmesta 1 Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande Lennart Lindström öppnade årsmötet

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013 Strömmadals Vägförening Sid 1 av 7 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013 Härmed kallas Ni till ordinarie föreningsstämma i Strömmadals Vägförening enligt följande: Dag: Tisdag den 23 april 2013

Läs mer

Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. Föreningens firma är: Kläppen Samfällighetsförening

Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. Föreningens firma är: Kläppen Samfällighetsförening Sida! 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2018-05-19 Sammanträdesledare Thomas Molander Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. enligt lagen (1973:150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser

Läs mer

Stadgar för Vätö Huvuds vägförening org.nr

Stadgar för Vätö Huvuds vägförening org.nr Sida 1 lantrn:'.jo i"i ot STADGAR Sammanträdesdatum 2016-06-19 rcc)i::::~rni-2des det i protokok intagn:::i bo::;lut om ändring stat:lqar,..,...,...,,.,.,..;,,... ~ enl. nedan) för Sammanträdesledare Årsmötets

Läs mer

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening,

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening, Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2014-09-27 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 19 medlemmar var närvarande representerande 12 fastigheter. 1. Mötets öppnande

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

KALLELSE TILL STÄMMA FÖR OLSGÅRDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING I VELLINGE

KALLELSE TILL STÄMMA FÖR OLSGÅRDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING I VELLINGE KALLELSE TILL STÄMMA FÖR OLSGÅRDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING I VELLINGE ONSDAGEN DEN 22 mars 2017, KL. 19.00 Framtidskompassen, Vellinge Ingång från Stora Grönegatan Välkomna! Styrelsen för Olsgårdens Samfällighetsförening

Läs mer