Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:35-15:00 och 16:15-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande Ola Erlandsson (S) Susanne Lenander (S) Zymer Kuqaj (S), tjänstgörande ersättare för Helena Olsson Nikolaos Strachinis (S) Niklas Hellström (C) Bo Hellström (V) Jan-Ingemar Lundström (M), Birgitta Nordlöw (L) Micael Foghagen (SD) Johanna Ingvarsson (KD), 23-32, tjänstgörande ersättare för Jan-Ingemar Lundström Ersättare Gudrun Augustsson (C) Johanna Ingvarsson (KD) Linus Hellman (S), Johanna Ingvarsson (KD), Övriga Lolita Persson, förvaltningschef Pia Axeheim, sekreterare, Katarina Johansson Storm, personalutvecklare Maj-Lis Lindsberg, Vision Maria Gren, Kommunal Yvonne Håkansson, Lärarförbundet Jack Lundquist, projektledare MOBI Per-Ola Johansson, enhetschef kultur, idrott och service Anslaget på kommunens anslagstavla den 4 april 2016.

2 2 (12) Jimmy Rudelius, administrativ chef Sophia Sundlin, ungdomsombud Susanne Gryfelt, enhetschef Äventyrsbadet Doris Aronsson, enhetschef kulturskolan Suzanne Hammargren, bibliotekschef Linus Vandrevik, enhetschef Ung i Kalmar Sekreterare Pia Axeheim Justeras Marianne Dahlberg ordförande Ola Erlandsson

3 3 (12) Beslutsärende 16 Tjänstgörande Helena Olsson (S) ersätts av Zymer Kuqaj (S) och Jan-Ingemar Lundström (M) ersätts av Johanna Ingvarsson (KD) under Godkännande av dagordning/kallelse Kultur- och fritidsnämnden godkänner den utskickade kallelsen/dagordningen. 18 Förra protokollet Det finns inga frågor eller synpunkter på förra protokollet, som läggs till handlingarna. 19 Val av justerare Ola Erlandsson (S) väljs till justerare.

4 4 (12) Diskussions- och informationsärenden 20 Kalmar kommuns samverkansavtal Personalutvecklare Katarina Johansson Storm berättar att Kalmar kommun har haft en tvist med de fackliga organisationerna angående brott mot samverkansavtalet. Tvister kan leda till skadestånd för arbetsgivaren men tvisten togs tillbaka och det beslutades att alla nämnder ska få information om Kalmar kommuns samverkansavtal. Intentionen med avtalet är delaktighet, inflytande, tidig information, problemlösning, beredning av frågor ej beslutande samt förtroende och respekt. Kalmar kommun har haft sitt samverkansavtal sedan Maj-Lis Lindberg, Vision och Maria Gren, Kommunal poängterar hur viktigt de tycker att samverkansavtalet är för alla parter. 21 Projektredovisning MOBI Projektledaren Jack Lundquist ger en slutredovisning för MOBI. Visionen bakom MOBI har varit ny samverkan mellan olika föreningar/idrotter, en plattform för medlemsrekrytering, att främja nya forum och träningsytor, åldersöverskridande, att främja kulturell integration, föda nytt engagemang till nya verksamheter, utomhus, gratis, mobilt och flexibelt. Projektkostnader och säkerhet: Inköp Mobi-anläggning: kr (Finansierat av Riksidrottsförbundet). Projekt & utvecklingsarbete i 3 år: kr (finansierat av Allmänna arvsfonden). Frakt: 8000kr/flytt (finansierat de första 3 åren av Riksidrottsförbundet). Polistillstånd: 1200 kr p/år. Kommunal besiktningsman: 1500 kr p/år. Beräknad driftkostnad p/år för : ca: kronor + eventuell service efter garantitiden. Resultat: Mobi hade över aktivitetstillfällen under Skolsamverkan med över 180 skolklasser dagtid. Jämn könsfördelning och en stor spridning av åldrar (Killar: 54 %, Tjejer: 46 %). Caféet lockar mycket föräldrar och även tjejer i alla åldrar. Majoriteten av användarna är inte föreningsaktiva eller tränar aktivt på sin fritid. Fortsatt föreningssamarbete i ny multisporthall mellan Kalmar klätterklubb, Active0480 och FreemotionPK (Spelefanten). Utgiven Metodhandbok för mobila spontanidrottsplatser tillsammans med SISU.

5 5 (12) En utveckling av mobila spontanidrottsplatser på den kommersiella marknaden. Flera kommuner tittar på Kalmar kommun som exempel och projekterar egna mobila anläggningar (Helsingborg och Dalarna) Ordförande Marianne Dahlberg tackar Jack för hans engagemang för livsstilsidrotterna. 22 Utvärdering- och revidering av fördelnings- och uthyrningsprinciper Enhetschef Per-Ola Johansson redovisar en utvärdering av förvaltningens fördelnings- och uthyrningsprinciper samt ett förslag på en revidering av desamma. I förslag till fördelningsprinciper av tider/uthyrningsprinciper för idrottsanläggningar i Kalmar kommun görs ett förtydligande på sidan 2 under rubriken Prioriteringsordning vid fördelning av tider för skolor punkt 2. Kommunal övrig skolverksamhet förskolan årskurs 6. Beslut kommer att tas i kultur- och fritidsnämnden 21 april Redovisning från workshop kring kulturcentrum Förvaltningschef Lolita Persson redovisar resultatet av kultur- och fritidsnämndens workshop kring kulturcentrum som ägde rum vid sammanträdet 18 februari. Vid nästa sammanträde 21 april kommer nämnden att få fortsätta att arbeta med frågan. 24 Beslut om bidrag till Ljus på kultur 2016 Förvaltningschef Lolita Persson informerar om att Kalmar kommun har beviljats regionala projektmedel för projektet Ljus på kultur 2016, med kronor från Regionförbundet i Kalmar län. 25 Förvaltningschefen har ordet Förvaltningschef Lolita Persson informerar om följande: Filialbiblioteket i Smedby har de senaste två åren haft minskad utlåning. Det är de vuxna låntagarna och barnfamiljer som inte kommer i lika stor utsträckning längre. På försök kommer biblioteket att stänga filialen en kväll i veckan och ersättas av biblioteksbussen som kommer att stå vid ICA med början i maj. Bidragsutredningens tidplan har reviderats lite. Det är Ernst & Young i Växjö som kommer att göra utredningen, i början av juni räknar de

6 6 (12) med att lämna ett utkast som förvaltningen får titta på under sommaren. Information i kultur- och fritidsnämnden 22 september och beslut 20 oktober I enlighet med idrottsutredningen kommer förvaltningen att skapa ett föreningsråd, med medlemmar som har flera föreningsuppdrag, blandade åldrar och kön. Rådet kommer att börja sitt uppdrag med arbetet kring bidragsutredningen och representera föreningslivet i Kalmar kommun. Johan Gärskog är ny enhetschef för kultur och börjar på förvaltningen 10 maj. Johan kommer närmast från Eksjö där han är kulturchef. En ny enhetschef för Ung i Kalmar håller på att rekryteras, efterträdare för Linus Vandrevik. Kultur- och fritidsförvaltningen kommer att ta över hyreskontraktet för Teater Vallen i Kalmar teater. Det har förts diskussioner under en längre tid och det har blivit klart. Mer information kommer senare Kultur- och fritidsnämnden tackar för informationen. Inga beslut fattas med anledning av informationen, som läggs till handlingarna.

7 7 (12) Beslutsärenden 26 Revidering kravhantering Dnr KFN 2014/0074 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 15 mars Bakgrund Kalmar kommun har en kommunövergripande kravrutin, som alla nämnder och förvaltningar ska följa. Kultur- och fritidsförvaltningens förslag till revidering av kravrutin syftar till att uppdatera dokumentet med nya befattningar och dess ansvar samt förtydliga processen kring hur nämnden och förvaltningen ska arbeta för att säkerställa att den kommunövergripande kravrutinen följs och att utgående fakturor blir betalda. Föreslagen kravrutin ska gälla alla enheter inom kultur- och fritidsförvaltningen utom biblioteksverksamheten, som kommer att ha en egen kravrutin för återkrav på böcker och media. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anta kultur- och fritidsförvaltningens förslag till nämndens kravrutin som sitt eget och att gälla med omedelbar verkan.

8 8 (12) 27 Arenor i staden Dnr KFN 2016/0066 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons skrivelse 17 mars Bakgrund Kalmar - nyckeln till rika upplevelser, så lyder kultur- och fritidsnämndens vision. För att kunna uppfylla detta behöver Kalmar kommun erbjuda och utveckla åretruntarenor och mötesplatser för evenemang och möten. Kultur- och fritidsnämnden har i sina mål att verka för att fler kultur- och idrottsarrangemang arrangeras i kommunen i samverkan med olika aktörer. Genom framgångsrika evenemang ökar Kalmar sin attraktionskraft både för invånare och också för besökare. Dessa kreativa och inspirerande arenor/miljöer stimulerar till upplevelser och aktiviteter som samtidigt är en tillväxtfaktor för att kunna utveckla en levande stad. Under 2015 har en diskussion förts mellan flera förvaltningar, Destination Kalmar och en referensgrupp för hur vi skulle kunna få till fler platser som åretruntarenor. En inventering av Kalmar kommuns arenor har tagits fram och utifrån detta underlag har man identifierat att mindre året runt arenor för betal/gratis arrangemang saknas i staden. Under arbetets gång har huvudspåret varit att i första hand arbeta med Bastionen, men att även titta på Laboratorieholmen som en framtida arena. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anta investeringsansökan för Arenor i staden , och skicka den vidare till kommunstyrelsen för beslut.

9 9 (12) 28 Yttrande på förslag till Drogpolitiskt program Dnr KFN 2016/0052 Handlingar Ungdomsombud Sophia Sundlins skrivelse 7 mars 2016, samt Drogpolitiskt program Bakgrund Socialnämnden har ett uppdrag från kommunfullmäktige att ta fram ett förslag till nytt drogpolitiskt program i Kalmar kommun. En bred arbetsgrupp bestående av förvaltingar, polis och gymnasieförbund har arbetat fram ett förslag. Kultur- och fritidsförvaltningen har haft en representant i arbetsgruppen och därmed deltagit i framtagandet av det Drogpolitiskt programmet. Syftet med det drogpolitiska programmet är att med utgångspunkt i de nationella och regionala strategierna för ANDT-arbetet (Alkohol, Narkotika, Dopning och Tobak) beskriva vilka delmål som Kalmar kommun arbetar med att uppnå. Beslut Kultur- och fritidsnämnden ställer sig positiva till förslaget till Drogpolitiskt program och har inga yttranden och ställer sig därmed bakom förslaget.

10 10 (12) 29 Ansökan om bidrag till Kalmar Sims sommarsimskola Dnr KFN 2015/0229 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johansson skrivelse 2 mars Bakgrund Kalmar Simsällskap har sedan många år bedrivit sommarsimskolor. Tidigare har detta gjorts på uppdrag av kultur- och fritidsförvaltningen, men sedan 2011 ges istället ett årligen beslutat bidrag till verksamheten. Under sommaren 2015 genomfördes simskola i Äventyrsbadet med 271 deltagande barn och ungdomar. År 2015 beviljades bidrag med kronor. I Kalmar Simsällskaps redovisning efter 2015 års sommarsimskola framgår det att verksamheten genererat ett överskott cirka kronor. Inför år 2016 har föreningen ansökt om ett lägre bidrag än föregående år. Ansökt bidrag för 2016 är kronor. Den 1 januari 2015 övergick Äventyrsbadet från Kalmar kommunbolag till att bli en del i kultur- och fritidsförvaltningen, enligt fullmäktiges beslut. Äventyrsbadet bedriver idag simskoleundervisning för grundskolor i Kalmar kommun enligt läroplanen (Lgr 11). Förutom på sommaren, bedriver Äventyrsbadet också simskoleundervisning, med egen personal, för barn och ungdomar på deras fritid. Idag har Äventyrsbadet en kö på cirka 300 barn och ungdomar i åldern 5-9 år, som ännu inte har kunnat erbjudas plats till Äventyrsbadets egna simskoleundervisning. Det vore därför lämpligt att Kalmar Simsällskap, som föreslås bedriva sommarsimskolan, erbjuder dessa barn- och ungdomar möjlighet att delta i kommande sommarsimskola När Äventyrsbadet bedriver simskoleundervisning arbetar man efter Svenska Livräddningssällskapets pedagogiska metoder och kunskapssteg. När Kalmar Simsällskap bedriver sommarsimskola arbetar man efter en annan metod och andra kunskapssteg. I och med att Äventyrsbadet numera är en del av kultur- och fritidsförvaltningen, vill förvaltningen utreda förutsättningarna och möjligheten att Äventyrsbadet även får huvudmannaskapet för sommarsimskolorna i framtiden. Detta grundar sig i att förvaltningen numera har egna anställda simlärare och att Äventyrsbadet och Kalmar Simsällskap bedriver simskoleundervisning med olika metoder. Utredningen ska visa om Äventyrsbadet har kapacitet och kan genomföra sommarsimskola i framtiden. Utredningen ska också belysa effekterna av de olika metoderna att bedriva simskoleundervisning. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att Kalmar Simsällskap beviljas ett bidrag om kronor för att bedriva sommarsimskola i äventyrsbadet under sommaren Bidrag beviljas med nedanstående villkor:

11 11 (12) En redovisning av antalet deltagare samt verksamhetens kostnader och intäkter ska lämnas till kultur- och fritidsnämnden senast den 30 september Kalmar Simsällskap betalar fastställd ungdomstaxa för hyrda bantimmar, för att bedriva sommarsimskola Kalmar Simsällskap erbjuder de ungdomar som idag finns på Äventyrsbadets kölista möjlighet att delta i sommarsimskolan Kalmar Simsällskap behåller samma avgift för deltagande som år Kultur- och fritidsnämnden beslutar också att ge förvaltningen i uppdrag att efter sommarsimskolans genomförande 2016, utreda det framtida huvudmannaskapet för sommarsimskolor. Utredningen ska presenteras för kultur- och fritidsnämnden senast i december 2016.

12 12 (12) 30 Anmälningsärenden 1. Medlemskap i Konst runt (protokollsutdrag Södermöre kommundelsnämnd , 6). 31 Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas: Personal: 1. Stefan Ekroth, biblioteksassistent 100 % tills vidare. 2. Kim Jonasson, gruppledare inom Ung i Kalmar 100 % tills vidare. 3. Johan Gärskog, enhetschef för kulturverksamhet 100 % tills vidare. Arrangemang, projekt och utvecklingsmedel: 1. Dnr 2015/0233. Ansökan från Arrow Pictures om bidrag till filmen: Nutidens utvandrare. Ansökan avslås. 2. Dnr 2015/0217. Ansökan från Byteatern, Kalmar Teaterförening, Scenkonst Kalmar och Soppscenen om bidrag till Broschyren På scen i Kalmar. Ansökan beviljas med kronor. 3. Dnr 2016/0044. Ansökan från Mondo Music om bidrag till världsmusikcaféer på Kalmar teater. Ansökan beviljas med kronor och fri ljudanläggning. 4. Dnr 2015/0016. Ansökan från Kalmarsunds Tangoförening om startbidrag till ny förening. Ansökan beviljas med kronor. 5. Dnr 2016/0063. Ansökan från Integration och Hälsa om startbidrag till ny förening. Ansökan beviljas med kronor. 32 Övriga frågor 1. Ordförande Marianne Dahlberg påminner om studieresan 20 april, då det blir en rundtur till några av förvaltningens verksamheter. 2. Ordförande Marianne Dahlberg tackar Linus Vandrevik för hans arbete inom Kalmar kommun och önskar honom lycka till i framtiden. Vice ordförande Karl Holst instämmer med föregående talare.

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 juni 2018 kl. 13:00-15:40 Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs Omfattning 67-77 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-16:15. Ajournering kl 14:20-14:45 och 15:15-15:55. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 33-45 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-14:10. Ajournering kl 13:40-13:55. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Omfattning 76-83 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 januari 2018 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl 15:45-15:55. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 februari 2016 kl. 08:30 13:20. Ajournering kl 11:20-12:30. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6 Omfattning 1-15 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 mars 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 15-29

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 april 2018 kl. 13:00-14:25. Ajournering kl 13:55-14:15. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 38-48 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-16:00. Ajournering kl. 14:05-14:25 samt 15:15-15:50. Plats Magistern Omfattning 112-130 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 februari 2017 kl. 08:30 12.30. Ajournering kl. 10.00-10.20 och kl. 11.20 12.00. Plats KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49 Omfattning 1-14 Beslutande Marianne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 9:00 13:50. Ajournering kl 11:40-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning 101-120

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 9:00 11.05 och 13:00-13:20. Ajournering kl. 11:05-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 15.30. Ajournering kl. 14:20 14:40. Plats Skälby, Vita villan Omfattning 61-73 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 oktober 2017 kl. 13:00-16:20. Ajournering kl 14:05-14:30 och 15:40-16:00. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 87-102 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-09-27 90 Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena Dnr KFN 2018/0109 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Per-Ola

Läs mer

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen.

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-10-20 114 Svar på Motion - Starta "Sund Smart Stark Senior" även i Kalmar Dnr KFN 2016/0202 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Mellström 2016-10-12 KS 2016/0685 50029 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 20 mars 2013 kl. 13:00 16.20. Ajournering kl 14.30 14.50. Plats Kalmar Teater, konferensrummet vån 2 Omfattning 15-35 ande Marianne Dahlberg, ordförande (S)

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(5) Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-15:00. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 19 augusti.

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-06-21 KFN 2016/0161 50661 Kultur- och fritidsnämnden Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 13:00 16:30. Ajournering kl. 14:20-14:40 samt 15:50-16:20. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 96-111 Beslutande Marianne Dahlberg (S),

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

86 Föregående mötes protokoll. 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen

86 Föregående mötes protokoll. 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen 86 Föregående mötes protokoll 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen 89 Avtal med Kulturverkstan 90 Kultur- och fritidsplan, mål- och kvalitetsdokument

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 februari 2018 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:40-15:00 samt 16:25-16:40. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 9-21 Beslutande Pelle Sederkvist (M), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 september 2016 kl. 13:00-16:35. Ajournering kl 14:40-15:00 och kl 16:00-16:30. Plats IOGT-NTO:s lokaler, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 84-100 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 oktober 2016 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl. 14:20-14:45 och kl. 16:05-16:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 maj 2015 kl. 9:00 11.25. 13.00 13.20. Ajournering kl 11.25 13.00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning

Läs mer

Remiss över Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län

Remiss över Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Björn Samuelsson 2013-09-06 KFN 2013/0121 kulturutvecklare Kultur- och fritidsnämnden Remiss över Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar

Läs mer

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-11 1 (10) Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Magnus Karlsson (S) Sven-Erik Ekblad (S) Lasse

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 mars 2018 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:05-14:30 samt kl 15:50-16:05. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 22-37 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Remiss - Förslag till Drogpolitiskt program

Remiss - Förslag till Drogpolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2016-03-07 ON 2016/0047 0480-453515 Omsorgsnämnden Remiss - Förslag till Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Omsorgsnämnden

Läs mer

Remiss Drogpolitiskt program för Kalmar kommun

Remiss Drogpolitiskt program för Kalmar kommun TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2016-02-12 SN 2016/0083.11.01 0480-450885 Socialnämnden Remiss Drogpolitiskt program för Kalmar kommun 2016-2020 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Drogpolitiskt program

Drogpolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-05-25 KS 2016/0279 Kommunfullmäktige Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Kommunfullmäktige antar förslag till Drogpolitiskt program

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(8) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(8) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(8) Tid Torsdagen den 22 september 2016 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm PROTOKOLL 28 36 Datum 2018-06-13 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-06-13 kl. 09.50-12.45 Plats: Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

Uppföljning. Kultur- och fritidsnämnden

Uppföljning. Kultur- och fritidsnämnden www.pwc.se Uppföljning Jörn Wahlroth Pär Sturesson 20 november 2013 Kultur- och fritidsnämnden Konst, kravrutin och föreningsbidrag Kalmar Kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Rapport om informella fritidsgårdar och modell för ökad föräldra- och föreningsmedverkan

Rapport om informella fritidsgårdar och modell för ökad föräldra- och föreningsmedverkan TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Linus Vandrevik 2014-10-15 KFN 2012/0117 507 32 Kultur- och fritidsnämnden Rapport om informella fritidsgårdar och modell för ökad föräldra- och föreningsmedverkan

Läs mer

Under 2015 ska samtliga verksamheter genomföra den kommunövergripande miljöutbildningen vid APT. Respektive chef ansvarar för detta genomförande.

Under 2015 ska samtliga verksamheter genomföra den kommunövergripande miljöutbildningen vid APT. Respektive chef ansvarar för detta genomförande. Verksamhetsplan 2015 FOKUSOMRÅDE - ORDNING OCH REDA I EKONOMIN Fullmäktigemål - Ändamålsenlig och kostnadseffektiv verksamhet Kommunens alla verksamheter ska bedrivas på ett ändamålsenligt och kostnadseffektivt

Läs mer

Remissvar - Drogpolitiskt program

Remissvar - Drogpolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Peter Sunnanek 2016-03-02 BUN 2016/0191 0480-45 30 25 Barn- och ungdomsnämnden Remissvar - Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Barn-

Läs mer

Remiss - Drogpolitiskt program

Remiss - Drogpolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Linus Hellman 2016-03-10 SKDN 2016/0029 52904 Södermöre kommundelsnämnd Remiss - Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 9 maj 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 41 01 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097 UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-01 63 Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs Dnr KFN 2017/0097 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse

Läs mer

DROGPOLITISKT PROGRAM

DROGPOLITISKT PROGRAM DROGPOLITISKT PROGRAM 2016 2020 Beskrivning av Kalmar kommuns delmål utifrån nationella och regionala ANDT-strategier. Tfn. 0480-45 00 00 (kontaktcenter) kommun@kalmar.se www.kalmar.se INLEDNING Kalmar

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 november 2014 kl. 9:00 13:55. Ajournering kl 12:00-13:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning 118-136

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-18

Sammanträdesdatum 2014-08-18 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket, kl. 18.00-20.30 Beslutande Övriga Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S), vice ordförande Tomas Johansson (C) Maria Malmberg (C),

Läs mer

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-12-07 KFN 2018/0268 0480-45 06 61 Kultur- och fritidsnämnden Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens mål för mandatperioden Dnr KFN19/38-008

Kultur- och fritidsnämndens mål för mandatperioden Dnr KFN19/38-008 2019-06-03 Elisabet Lunde Förvaltningschef kultur och fritid Elisabet.lunde@ekero.se 08-124 57 337 Kultur- och fritidsnämndens mål för mandatperioden 2019-2022 Dnr KFN19/38-008 Bakgrund Ekeröalliansens

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(7) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 31 oktober 2013 kl. 13:00- Plats Kalmar läns museums föremålsmagasin, f.d. Volvofabriken. Kör in från Trångsundsvägen och

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-11 1 (11) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.00 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Björn Brändewall (FP) Magnus

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-11 1 (10) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

DROGPOLITISKT PROGRAM Antaget av Kommunfullmäktige 20 juni 2016

DROGPOLITISKT PROGRAM Antaget av Kommunfullmäktige 20 juni 2016 DROGPOLITISKT PROGRAM Antaget av Kommunfullmäktige 20 juni 2016 2016 2020 Beskrivning av Kalmar kommuns delmål utifrån nationella och regionala ANDT-strategier. Tfn. 0480-45 00 00 (kontaktcenter) kommun@kalmar.se

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (8) Helena Hultman-Karlsson (C) för vakant

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (8) Helena Hultman-Karlsson (C) för vakant Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-09-28 1(8) Tid och plats onsdagen den 28 september 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 2 1 Information överläggningar 2 Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2018-2020 3 Nytecknande av hyreskontrakt med Fabs angående lokal i Nolhagahallen 3 Plats tid Lokalen Sunnerö,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Klinth Ärende: Remiss, Förslag till Drogpolitiskt program

Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Klinth Ärende: Remiss, Förslag till Drogpolitiskt program Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Klinth 2016-03-01 2016-1056 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Ärende: Remiss, Förslag till Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Funkisglädje, svar på motion (KD)

Funkisglädje, svar på motion (KD) Tjänsteskrivelse 1 (5) Omsorgs- och äldreförvaltningen Anders Petersson 2018-03-08 Dnr ON 2017-549 Dnr KS 2017-500 Omsorgsnämnden Funkisglädje, svar på motion (KD) Förslag till omsorgsnämndens beslut 1.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Folkhälsorådet Mariestads kommun

Verksamhetsplan 2014 Folkhälsorådet Mariestads kommun Verksamhetsplan 2014 Folkhälsorådet Mariestads kommun 1 Inledning Kommunstyrelsen har beslutat om att ta fram en Folkhälsostrategi för Mariestads kommun 2014-2017. Syftet med folkhälsostrategin är att

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(7) Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-17:00. Ajournering för gruppmöten. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(7) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 16.00 Ajournering 14.20 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2008-10-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2008-11-10 kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 17 maj 2018 kl. 13:00-16:40. Ajournering kl 14:35-15:15 samt 16:00-16:20. Plats Skälby, Röda ladan Omfattning 49-66 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2009-05-14 1 (7) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-15.10 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-10-21 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 21 oktober 2014, kl 15.30-16.30 Beslutande Rolf Axelsson, tjänstgörande ersättare ordförande Monika Toll Cajsa Håkansson Sören Eriksson Madeleine

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-13 Plats och tid Sammanträdeslokalen, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2013-03-13 kl. 13.00 17.15 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl. 13:15-13:20, 14:30-14:50 samt 16:20-16:40. Plats Magistern Omfattning 1-17 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren

Läs mer

en granskning av kravrutinen och föreningsbidragen inom kultur- och fritidsnämnden.

en granskning av kravrutinen och föreningsbidragen inom kultur- och fritidsnämnden. Per-Ola Johansson 2013-04-12 Kultur- och fritidsnämnden Granskning av kravrutinen och föreningsbidragen inom kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anta

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Per-Ola Johansson 2014-11-11 Kultur- och fritidsnämnden Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-19:20 Ajournering 18:40-19:10 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 25 januari 2016 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 & 2 Ärenden Kallelse med föredragningslista 1 Val av

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11)

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Plats och tid Lektionslokalen, Tånga hed, tisdag 2001-06-12, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

Svar på motion (M) om språkträning för föräldralediga

Svar på motion (M) om språkträning för föräldralediga UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2013-12-18 Barn- och ungdomsnämnden 121 Svar på motion (M) om språkträning för föräldralediga Dnr BUN 2013/0699 Handlingar Förvaltningskontorets skrivelse 2013-11-27. Kalmarsunds

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Idrottsberedningen

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Idrottsberedningen Plats och tid Nya Kommunhuset, Sammanträdesrum Yxningen, Åtvidaberg, kl.18.00 19.55 Beslutande Kjell Myrén, Ordförande Arne Holmgren, Vice ordförande Birgitta Elwing, från kl. 18.15 Rolf Olsson Ulf Öqvist

Läs mer

Plats och tid Kalmar Teater, Larmtorget 1, torsdagen den 15 september 2011 kl. 10.00-11.30 och 13.00-15.25, ajournering 15.25-15.40, 15.40-16.

Plats och tid Kalmar Teater, Larmtorget 1, torsdagen den 15 september 2011 kl. 10.00-11.30 och 13.00-15.25, ajournering 15.25-15.40, 15.40-16. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-15 1 (15) Plats och tid Kalmar Teater, Larmtorget 1, torsdagen den 15 september 2011 kl. 10.00-11.30 och 13.00-15.25, ajournering 15.25-15.40, 15.40-16.30 Beslutande

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kultur- och tekniknämnden 2009-06-11

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kultur- och tekniknämnden 2009-06-11 Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 12:00-14.15 ande Övriga närvarande Utses att justera Anders Weinemo (S) Gunilla Pontén (S) Marie Westlund (S) Peter Persson (S) Inga-Lill Rylander (S) Stig

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 7 december kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum Hamnen, plan 3, stadshuset klockan 15:00-18:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande Roberth Österman (M) Vice ordförande Ulf Widell (S) Klockan 15.00 17.20 Matilda

Läs mer

Tid Torsdagen den 16 april, 2015 kl. 08:30 16:00 Ajournering för lunch kl. 12:40 13:40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2.

Tid Torsdagen den 16 april, 2015 kl. 08:30 16:00 Ajournering för lunch kl. 12:40 13:40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. 2015-04-16 1 (32) Plats Konf.rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 16 april, 2015 kl. 08:30 16:00 Ajournering för lunch kl. 12:40 13:40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt

Läs mer

Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Svar på remiss från kommunstyrelsen

Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Administrativa staben Sida 1 (6) 2018-02-23 Handläggare Kajsa Rydergård Telefon: 08-508 319 44 Till Kulturnämnden 2018-03-06 Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings-

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :49 Ajournering 15:10 15:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :49 Ajournering 15:10 15:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:49 Ajournering 15:10 15:20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (L), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Mikael Nilsson

Läs mer

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Madelein Arnoldsson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S)

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Madelein Arnoldsson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn den 7 december 2017, kl. 13.00-15:45 Beslutande Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 1(15) Tid och plats 2018-12-06 - Kommunhuset klockan 08.30-11.00 Beslutande Övriga deltagande Kristina Söderlund (SPI) - ordförande Arne Silfvergren (S) - ledamot Gunilla Edman (S) - ledamot Kenneth Jacobsson

Läs mer

Föreningen bildades medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett

Föreningen bildades medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett Föreningen bildades 1907 5 500 medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett helägt aktiebolag (Filborna Arena AB) Anställda i HS

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer