Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Tid Torsdagen den 18 februari 2016 kl. 08:30 13:20. Ajournering kl 11:20-12:30. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6 Omfattning 1-15 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande Ola Erlandsson (S) Zymer Kuqaj (S), tjänstgörande ersättare för Susanne Lenander (S) Robin Apelqvist (S), tjänstgörande ersättare för Helena Olsson (S) Nikolaos Strachinis (S) Niklas Hellström (C) Bo Hellström (V) Jan-Ingemar Lundström (M) Birgitta Nordlöw (L) Micael Foghagen (SD) Ersättare Gudrun Augustsson (C) Jennie Håkansson-Uller (L) Johanna Ingvarsson (KD) Linus Hellman (S) Övriga Lolita Persson, förvaltningschef Pia Axeheim. sekreterare Niklas Rehn, utredare och samhällsplanerare Björn Strimfors, stadsarkitekt Susanne Gryfelt, tf. enhetschef Äventyrsbadet Kaja Halleen-Holmström, fritidsutvecklare Leif Holmström, projektledare/konsumentvägledare Jimmy Rudelius, administrativ chef Doris Aronsson, enhetschef kulturskolan Linus Vandrevik, enhetschef Ung i Kalmar Suzanne Hammargren, bibliotekschef Anslaget på kommunens anslagstavla den 25 februari 2016.

2 2 (12) Sekreterare Pia Axeheim Justeras Marianne Dahlberg ordförande Karl Holst

3 3 (12) Behandling av mötesärende 1 Tjänstgörande Susanne Lenander (S) ersätts av Zymer Kuqaj (S) och Helena Olsson (S) ersätts av Robin Apelqvist (S). 2 Godkännande av dagordning/kallelse godkänner den utskickade kallelsen/dagordningen. 3 Förra protokollet Det finns inga frågor eller synpunkter på förra protokollet, som läggs till handlingarna. 4 Val av justerare Karl Holst (M) väljs till justerare.

4 4 (12) Diskussions- och informationsärenden 5 Dialoger kring badanläggningens placering Utredare och samhällsplanerare Niklas Rehn och stadsarkitekt Björn Strimfors redovisar de två förslag som finns för nya simhallens placering, dels i Tallhagen och dels i Snurrom. Under perioden 20 februari - 3 april kommer förslagen att ställas ut till allmänheten. Medborgardialoger kommer att föras på fyra olika platser i kommunen då politiker och tjänstemän kommer att närvara. En speciell föreningsdialog kommer att äga rum den 29 mars, som kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för. 6 Återkoppling om ordningen i Äventyrsbadet Tf. enhetschef Susanne Gryfelt redovisar vilka åtgärder som har vidtagits för att upprätthålla en bra ordning i simhallen. Detta har resulterat i skärpta ordningsregler som kommuniceras ut till besökarna. Ordförande Marianne Dahlberg berömmer personalen på Äventyrsbadet för det fantastiska jobb som de gör. 7 Invigningen av multisportanläggningen i Spelefanten Fritidsutvecklare Kaja Halleen-Holmström berättar om bakgrunden till den nya multisportarenan i Spelefanten. Det är föreningarna Kalmar Klätterklubb, Free Motion Parkour klubb och Active0480 som ansökte och fick bidrag av Allmänna arvsfonden för att kunna göra iordning lokalen. Måndagen den 22 februari invigs lokalerna. 8 Återrapport remissvar om Skälbys utveckling Projektledare Leif Holmström redovisar de remissvar som inkommit till förvaltningen. Sammanfattningsvis kan sägas att alla är positiva till en satsning på Skälby, men ansvaret för respektive aktiviteter måste bli tydligare, de olika åtgärderna måste kostnadsberäknas, marknadsföringen är viktig för området och Skälbygruppens sammansättning ska justeras. 9 Förvaltningschefen har ordet Förvaltningschef Lolita Persson informerar om följande:

5 5 (12) Kalmar behöver nya arenor för olika typer av evenemang och ett samarbete med Destination Kalmar pågår. En inventering av vad som finns idag pågår och det arbetas med olika alternativ. Förvaltningen har köpt in ett cirkustält, som är en mobil arena som kan användas runt om i hela kommunen och som gör att vi inte är väderberoende vid utomhusarrangemang. Tältet kommer att användas första gången under arrangemanget Fullt Ös på valborgsmässoafton och kommer att vara uppsatt utanför Kalmar Sportcenter. En ny enhetschef för kultur håller på att rekryteras och arbetet är i slutfasen. Enhetschef Linus Vandrevik slutar på förvaltningen 31 mars för ett nytt arbete på Migrationsverkets nya enhet i Kalmar. En efterträdare håller på att rekryteras fattar inga beslut med anledning av informationen.

6 6 (12) 10 Årsrapport, måluppföljning 2015 och ekonomisk plan Dnr KFN 2016/0028 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 9 februari 2016, kultur- och fritidsnämndens årsrapport 2015 samt måluppfyllelse och verksamhetsplan Bakgrund Förvaltningen har sammanställt årsrapporten och måluppföljningen för Årsrapporten tar upp viktiga väsentliga händelser och förutsättningar i de olika verksamheterna. Resultatet för 2015 blev 374 tkr. I samband med upprättandet av årsrapporten har förvaltningen tagit fram den ekonomiska planeringen för perioden för att redovisa kultur- och fritidsnämndens investeringsbehov samt vilka driftskostnadsökningar som behöver tillföras nämnden. Beslut beslutar att godkänna Årsrapporten och måluppföljningen för 2015 samt den ekonomiska planeringen för perioden

7 7 (12) 11 Uppföljning intern kontrollplan 2015 Dnr KFN 2015/0077 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 4 februari 2016 samt rapporten intern kontrollplan Bakgrund ansvarar för att organisera den interna kontrollen inom nämndens ansvarsområde. Nämnden beslutar årligen om en intern kontrollplan och förvaltningen ansvarar för att rapporterar utfallet av kontrollerna till nämnden vid årets slut. Förvaltningen har genomfört kontrollerna i 2015 års internkontrollplan och funnit att förvaltningen generellt har en god intern kontroll och styrning. Avvikelser har dock identifierats inom följande områden: direktupphandling, representation/resor/kurser, konstregistret och bibliotekets rutin för uppföljning av inköpsförslag. Förvaltningen har vid varje avvikelse antingen angett redan påbörjad åtgärd eller förslag på åtgärd för att åtgärda avvikelsen. Beslut beslutar att godkänna redovisningen av utförd intern kontrollplan 2015 med de föreslagna åtgärderna för avvikelserna. Vidare beslutar nämnden att skicka rapporten till kommunstyrelsen och kommunens revisorer.

8 8 (12) 12 Remiss av betänkandet (SOU 2015:89) Ny Museipolitik Dnr KFN 2015/0240 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och kulturutvecklare Björn Samuelssons skrivelse 9 februari 2016, samt Ny museiutredningen SOU 2015:89. Bakgrund Regeringen har beslutat om, en särskild utredning med uppdrag att göra en översyn av de statliga museernas uppdrag, myndighets- och institutionsstruktur och regeringens styrning av dem. Kalmar kommun är remissinstans. Remissvar ska lämnas senast den 17 mars Utredningen föreslår bland annat en ny museilag, där ett syfte är att uttrycka museernas fria ställning som kunskapsinstitutioner i samhället och där relationen till den politiska beslutsnivån klargörs. Lagen bör omfatta alla offentligt styrda museer som har avlönad personal, på både statlig, regional och kommunal nivå. Den bör inledas med en bestämmelse som anger att de allmänna museernas övergripande ändamål är att bidra till det demokratiska samhällets utveckling. De statliga museernas ansvar för att tillgängliggöra sin verksamhet i hela landet ska anges. En ny myndighet föreslås, som bland annat med utgångspunkt i den nya lagen ska följa upp verksamhet och fördela bidrag inom museisektorn. Ett nytt statsbidrag föreslås för samverkansprojekt mellan statliga och andra aktörer inom museisektorn kring utställningar och annan publik verksamhet. Utredningen föreslår avveckling av riksutställningar, vilket skulle frigöra medel för bidraget till samverkansprojekt (28 mkr) samt finansiering av den nya museimyndigheten (ca 20 mkr.) Beslut föreslår att kommunstyrelsen beslutar att anta kultur- och fritidsnämndens yttrande som sitt eget. Remissyttrande Kalmar kommun är värdkommun för Kalmar konstmuseum och Kalmar läns museum som är kulturinstitutioner med regionalt uppdrag. Kalmar kommun står för lokaler och lokalkostnader. Verksamhetsuppdrag och medel för verksamheten har hittills getts av och formulerats i avtal med regionförbundet, vilket i år tas över av landstinget. Remissvar lämnas av landstinget och museerna. Kalmar kommuns svar begränsas därför till några synpunkter ur kommunalt perspektiv. Utredningens uppdrag gäller en översyn av de statliga museernas uppdrag och struktur, i utredningen föreslås en ny inriktning för den statliga museipolitiken.

9 9 (12) Dessa förslag får konsekvenser för den regionala och lokala museiverksamheten både på institutionell och annan nivå, men analyseras inte i relation till samverkansmodellen och ur de regionala verksamheternas perspektiv. Det behövs en kompletterande utredning som tar sin utgångspunkt i de regionala institutionernas och kulturlivets verksamhet och utvecklingsbehov, kopplat till samverkansmodellen och till föreliggande utrednings förslag och konsekvenser. Utredningen föreslår en nedläggning av Riksutställningar och inrättandet av en ny myndighet med syfte att följa upp verksamheten inom de allmänna museerna och fördela bidrag till museisektorn. Kalmar kommun bedömer att möjligheterna för en ny myndighet att vara pådrivande för museisektorn och främja utvecklingen av en museiverksamhet i hela landet är begränsade. Myndigheten, ska enligt förslaget, med en minimal personalstyrka ansvara för både uppföljning, bidragsfördelning och kvalitetsutveckling för de allmänna museerna. Vi anser att det ur en kostnadseffektiv och samverkans aspekt är mer lämpligt att låta Kulturrådet sköta dessa uppgifter. Riksutställningars verksamhet är av stor betydelse inte bara för andra museiinstitutioner utan för musei- och kulturlivet i landets regioner i stort, till exempel vad gäller omvärldsbevakning, kunskapsförmedling och rådgivning i tekniska och andra utställningsfrågor. Dessa funktioner bör identifieras och om riksutställningar enligt utredningens förslag läggs ner, måste dessa servicefunktioner på ett tydligt sätt tas över som uppdrag av annan eller andra statliga kulturinstitutioner. Kalmar kommun ställer sig principiellt bakom förslaget till ny museilag.

10 10 (12) 13 Anmälningsärenden 1. HBTQ-handlingsplan (protokollsutdrag från kommunfullmäktige, , 198.) 2. Reglemente för intern kontroll (protokollsutdrag från kommunfullmäktige, , 199.) 3. Ändringar i Verksamhetsplan med budget 2016 och ekonomisk planering (protokollsutdrag från kommunfullmäktige, , 219.) 4. Handlingsplan för integration (protokollsutdrag från kommunfullmäktige, , 222.) 5. Fyllnadsval av ledamot i kultur- och fritidsnämnden efter Ola DeLjung (S) (protokollsutdrag från kommunfullmäktige, , 235.) 6. Redovisning av utredning kring framtida bad- och friskvårdsanläggning (protokollsutdrag från kommunstyrelsen, , 5.) 7. Inriktningsbeslut gällande möjligheter kring KIFAB i Kalmar AB:s fastighetsbestånd i samband med Linnéuniversitetets flytt (protokollsutdrag från kommunfullmäktige, , 7.) 8. Cecilia Jansson (S) avsägelse från uppdrag som ledamot i kultur- och fritidsnämnden samt fyllnadsval (protokollsutdrag från kommunfullmäktige, , 17.)

11 11 (12) 14 Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas: Personal: 1. Therese Nilsson, bibliotekarie 100 % tills vidare. Arrangemang, projekt och utvecklingsmedel: 1. Dnr KFN 2015/0220. Ansökan från KFUM Basket om bidrag till integrationsprojekt. Ansökan beviljas med kontantbidrag mot faktiskt redovisade kostnader, dock max kronor. 2. Dnr KFN 2015/0247. Ansökan från NBV Sydost om bidrag till att starta Kalmar Internationella Kör. Ansökan beviljas med kronor. 3. Dnr 2016/0023. Ansökan från Humanisterna i Kalmar om bidrag till två föreläsningar med Inga-Lisa Sangregorio. Ansökan beviljas med kronor. 4. Dnr 20126/0027: Ansökan från Kalmar City handel- och serviceförvaltning om bidrag till Stormaktstidsveckan. Ansökan beviljas med kronor. 5. Dnr KFN 2016/0037. Ansökan från Kalmar Turfförening om bidrag till Turfeventet i Kalmar Turf Bonanza Ansökan beviljas i form av upplåtelse av Fredriksskans IP utan hyreskostnad samt förlustbidrag mot faktiskt redovisade kostnader med max kronor.

12 12 (12) 15 Övriga frågor Karl Holst (M) har en övrig fråga som ska behandlas som en protokollsanteckning. Vi vill uttala att förvaltningen bör stötta simhallens personal i deras önskemål gällande fortbildning som rör personalens arbetsuppgifter för att på så sätt skapa en trygg arbetsplats för personalen och ett tryggt besöksmål för våra invånare. Karl Holst, (M) Jan-Ingemar Lundström, (M) Birgitta Nordlöw, (L) Jennie Håkansson-Uller, (L) Johanna Ingvarsson, (KD)

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 juni 2018 kl. 13:00-15:40 Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs Omfattning 67-77 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-16:15. Ajournering kl 14:20-14:45 och 15:15-15:55. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 33-45 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 januari 2018 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl 15:45-15:55. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-14:10. Ajournering kl 13:40-13:55. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Omfattning 76-83 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 mars 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 15-29

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 april 2018 kl. 13:00-14:25. Ajournering kl 13:55-14:15. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 38-48 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 februari 2017 kl. 08:30 12.30. Ajournering kl. 10.00-10.20 och kl. 11.20 12.00. Plats KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49 Omfattning 1-14 Beslutande Marianne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-16:00. Ajournering kl. 14:05-14:25 samt 15:15-15:50. Plats Magistern Omfattning 112-130 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 9:00 13:50. Ajournering kl 11:40-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning 101-120

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:35-15:00 och 16:15-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 16-32 Beslutande

Läs mer

Datum Dnr Remiss. Betänkandet (SOU 2015:89) Ny Museipolitik

Datum Dnr Remiss. Betänkandet (SOU 2015:89) Ny Museipolitik Kulturnämnden Karl-Magnus Lenntorp Utvecklare kulturarv 040-675 37 32 Karl.M.Lenntorp@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-02-29 Dnr 1504021 1 (5) Kulturnämnden Remiss. Betänkandet (SOU 2015:89) Ny Museipolitik

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 oktober 2017 kl. 13:00-16:20. Ajournering kl 14:05-14:30 och 15:40-16:00. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 87-102 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 15.30. Ajournering kl. 14:20 14:40. Plats Skälby, Vita villan Omfattning 61-73 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 oktober 2016 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl. 14:20-14:45 och kl. 16:05-16:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal

Läs mer

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen.

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-10-20 114 Svar på Motion - Starta "Sund Smart Stark Senior" även i Kalmar Dnr KFN 2016/0202 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 13:00 16:30. Ajournering kl. 14:20-14:40 samt 15:50-16:20. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 96-111 Beslutande Marianne Dahlberg (S),

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 februari 2018 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:40-15:00 samt 16:25-16:40. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 9-21 Beslutande Pelle Sederkvist (M), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 9:00 11.05 och 13:00-13:20. Ajournering kl. 11:05-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Uppföljning intern kontrollplan 2015

Uppföljning intern kontrollplan 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-02-04 KFN 2015/0077 50661 Kultur- och fritidsnämnden Uppföljning intern kontrollplan 2015 Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Yttrande över remiss från kommunstyrelsen - Yttrande över betänkandet Ny museipolitik, SOU 2015:89

Yttrande över remiss från kommunstyrelsen - Yttrande över betänkandet Ny museipolitik, SOU 2015:89 Kultur- och fritidsnämnden Datum 1 (5) Kultur- och fritidsförvaltningen KFN/2015:272 Arkiv och museer Nils Mossberg, 016-710 29 90 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över remiss från kommunstyrelsen -

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Mellström 2016-10-12 KS 2016/0685 50029 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Remiss över Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län

Remiss över Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Björn Samuelsson 2013-09-06 KFN 2013/0121 kulturutvecklare Kultur- och fritidsnämnden Remiss över Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 mars 2018 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:05-14:30 samt kl 15:50-16:05. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 22-37 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(7) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 17 maj 2018 kl. 13:00-16:40. Ajournering kl 14:35-15:15 samt 16:00-16:20. Plats Skälby, Röda ladan Omfattning 49-66 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 1 juni 2017 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:25-14:45 och kl 15:55-16:05. Plats Bjursnäs Bygdegård Omfattning 47-68 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Jennie Uller (L), tjänstgörande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 7 december kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 september 2016 kl. 13:00-16:35. Ajournering kl 14:40-15:00 och kl 16:00-16:30. Plats IOGT-NTO:s lokaler, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 84-100 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Ert Dnr: Ku KL Stockholm, NMW Dnr:

Ert Dnr: Ku KL Stockholm, NMW Dnr: Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Ert Dnr: Ku2015-02515-KL Stockholm, 2016-03-15 NMW Dnr: 1.5.3-468-2015 REMISSVAR NY MUSEIPOLITIK (SOU 2015:89) Nationalmuseum med Prins Eugens Waldemarsudde (NMW) har

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-11 1 (11) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.00 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Björn Brändewall (FP) Magnus

Läs mer

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-12-07 KFN 2018/0268 0480-45 06 61 Kultur- och fritidsnämnden Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 maj 2015 kl. 9:00 11.25. 13.00 13.20. Ajournering kl 11.25 13.00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning

Läs mer

Ny Museipolitik (SOU 2015:89) Remiss från Kulturdepartementet Remisstid den 17 mars 2016

Ny Museipolitik (SOU 2015:89) Remiss från Kulturdepartementet Remisstid den 17 mars 2016 PM 2015:46 RII (Dnr 110-1981/2015) Ny Museipolitik (SOU 2015:89) Remiss från Kulturdepartementet Remisstid den 17 mars 2016 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Som

Läs mer

Ny museipolitik (SOU 2015:89)

Ny museipolitik (SOU 2015:89) YTTRANDE Vårt dnr: 15/06257 2016-03-11 Avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad Louise Andersson Kulturdepartementet 13 33 Stockholm Ny museipolitik (SOU 2015:89) Sammanfattning SKL avstyrker förslaget

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(8) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(8) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(8) Tid Torsdagen den 22 september 2016 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-04-25 Kulturberedningen Tid Fredagen den 11 april 2014 kl. 9-11.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sessionssalen,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl. 13:15-13:20, 14:30-14:50 samt 16:20-16:40. Plats Magistern Omfattning 1-17 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren

Läs mer

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-11 1 (10) Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Magnus Karlsson (S) Sven-Erik Ekblad (S) Lasse

Läs mer

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-09-27 90 Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena Dnr KFN 2018/0109 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Per-Ola

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 2 mars 2016 kl. 14.00-16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C),

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (6) 34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Sammanfning I Ekonomi- och verksamhetsplan 2016-2018 beslutade kommunfullmäktige ge vård- och

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 25 januari 2016 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 & 2 Ärenden Kallelse med föredragningslista 1 Val av

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-11 1 (10) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097 UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-01 63 Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs Dnr KFN 2017/0097 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2009-05-14 1 (7) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-15.10 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Rapport om informella fritidsgårdar och modell för ökad föräldra- och föreningsmedverkan

Rapport om informella fritidsgårdar och modell för ökad föräldra- och föreningsmedverkan TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Linus Vandrevik 2014-10-15 KFN 2012/0117 507 32 Kultur- och fritidsnämnden Rapport om informella fritidsgårdar och modell för ökad föräldra- och föreningsmedverkan

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 20 mars 2013 kl. 13:00 16.20. Ajournering kl 14.30 14.50. Plats Kalmar Teater, konferensrummet vån 2 Omfattning 15-35 ande Marianne Dahlberg, ordförande (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-25 67 Tid 8.30-10.30 Plats Stadshuset Omfattning 71-78 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Rehn (1)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Rehn (1) Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Rehn 2016-01-20 2015-5739 1(1) YTTRANDE Kommunfullmäktige Ärende: Medborgarförslag - Engagera Kalmar kommuns invånare avseende placering av kommunens nya simhall

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19 Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Plats och tid Högby, kl 14:00-16:40 Plats och tid Beslutande Göran Westerberg, S Roger Max, V Kristin Kellander, FP ersätter Maud Steen, C Birgit Ekström, S

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 januari 2017 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 10-15 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Ordförande:... Monica Andersson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Ordförande:... Monica Andersson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/9 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-05-28, kl. 14.00 16.00 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning Tyresö kommun, Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Lördagen den 12 februari 2011, kl 09.00 Smådalarö Gård, Dalarö 1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden Anmälan noteras. Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-19:20 Ajournering 18:40-19:10 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande gården, kl.15.00-16.00 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1:e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e vice ordförande Maija-Liisa Mogensen (M)

Läs mer

Motion om informella fritidsgårdar

Motion om informella fritidsgårdar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Lolita Persson 2013-12-09 KFN 2012/0117 50680 Kultur- och fritidsnämnden Motion om informella fritidsgårdar Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Nolia city konferens, lokal Norrmalm kl. 09:30 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Ingrid Nilsson (KD) Justeringens plats och tid Kultur,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdeslokal Landsort, hus A, plan 7, kl. 16:00-17:15

Plats och tid Sammanträdeslokal Landsort, hus A, plan 7, kl. 16:00-17:15 PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-12-11 Plats och tid Sammanträdeslokal Landsort, hus A, plan 7, 2017-12-11 kl. 16:00-17:15 Beslutande Kjell Andersson (S) ordförande Daniel Jobark (S) Bengt Löfberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP) 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-02-14 Kulturberedningen Tid Fredagen den 3 februari 2012 kl. 10-13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(11) Plats och tid Nordiska Travmuseet, den 3 december kl 17.00-18.00 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, FP Bert Sahlin, FP Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Björn Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 9 maj 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 41 01 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 18.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 87 100 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Anethe Tolfsson (S) 89-100 Ida Legnemark

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15_00-15_55

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15_00-15_55 SAMMAN1RÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15_00-15_55 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh

Läs mer

Ledamöter och tjänstgörande ersättare

Ledamöter och tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Ellen Key-rummet, måndagen den 17 juni 2019 kl 13:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Gunilla Christensen (KD), ordförande Birgitta Hellman Magnusson (S) tjänstgör för

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 27 april 2017 kl. 13:00-16:20 Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 30-46 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(5) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-17:00. Ajournering för gruppmöten. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullsläten 4, Bibliotekets

Läs mer

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl. 16.30-17.10 1 (9) Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1:e vice ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Thim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Yttrande från Kungl. Vetenskapsakademien beträffande betänkandet (SOU 2015:89) Ny museipolitik Ku2015/02515/KL

Yttrande från Kungl. Vetenskapsakademien beträffande betänkandet (SOU 2015:89) Ny museipolitik Ku2015/02515/KL Kungl. Vetenskapsakademien har till uppgift att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. The Royal Swedish Academy of Sciences has as its aim to promote the sciences and strengthen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritids- och kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritids- och kulturnämnden 2015-03-17 0 Innehållsförteckning Ärende 17 Information och visning av fritidsgården... 21 18 Budgetramar 2016-2018... 22 19 Mål och satsningar 2011-2014 - avstämning... 23 20 Mål och satsningar 2015-2018...

Läs mer

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M)

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-05-23 Plats Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 23 maj, kl. 19.00 20.20 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster

Läs mer

Therése Lakatos Utdragsbestyrkande

Therése Lakatos Utdragsbestyrkande 1 (5) Plats och tid Fritidskontoret, Järnvägsgatan 20, Gislaved, klockan 15.30 16.30 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M), ordf. Glenn Gustafsson (M) Urban Nilsson (C) Linus Håkansson (KD) Lars Park

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden 1 (11) Plats och tid Biblioteket, Årjäng den 27 oktober, kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (FP) Robin

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

23 november 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

23 november 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(14) Tid och plats ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Åhörare Justerare Justeringens tid och plats 23 november 2016, kl.08.15-11.35. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Marcus Walldén

Läs mer