Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 27 april 2017 kl. 13:00-16:20 Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande Ola Erlandsson (S) Susanne Lenander (S) Helena Olsson (S) Nikolaos Strachinis (S) Gudrun Augustsson (C), tjänstgörande ersättare för Niklas Hellström (C) Bo Hellström (V) Jan-Ingemar Lundström (M) Jennie Uller (L), tjänstgörande ersättare för Birgitta Nordlöw (L) Micael Foghagen (SD) Ersättare Robin Apelqvist (S) Linus Hellman (S) Övriga Lolita Persson, förvaltningschef Jan Botö Röjås, sekreterare Jimmy Rudelius, administrativ chef Björn Samuelsson, projektledare Tina Bågfeldt, koordinator/projektledare Doris Aronsson, enhetschef kulturskolan Suzanne Hammargren, bibliotekschef Per-Ola Johansson, enhetschef idrott Linda Fredriksson, förslagsställare medborgarförslag Håkan Kronqvist, Ridklubben Udden Anslaget på kommunens anslagstavla den 12 maj 2017.

2 2 (15) Sekreterare Jan Botö Röjås Justeras Marianne Dahlberg ordförande Ola Erlandsson

3 3 (15) Beslutsärenden 30 Tjänstgörande Niklas Hellström ersätts av Gudrun Augustsson (C) och Birgitta Nordlöw (L) ersätts av Jennie Uller (L). 31 Godkännande av dagordning/kallelse Kultur- och fritidsnämnden godkänner dagens kallelse/dagordning. 32 Förra protokollet Det finns inga frågor eller synpunkter på förra protokollet, som läggs till handlingarna. 33 Val av justerare Ola Erlandsson (S) väljs till justerare.

4 4 (15) Diskussions- och informationsärenden 34 Unika historiska Kalmar och Öland Projektledare Björn Samuelsson berättar om projektet Unika historiska Kalmar och Öland. Projektet har som mål att koppla berättelser till våra besöksmål på nya och intressantare sätt och knyta samman geografiskt spridda besöksmål i större berättelser. Samt att utveckla gemensamma kommunikationsformer mot nationell och internationell publik 35 Utställningspolicy för biblioteket Bibliotekschef Suzanne Hammargren föredrar ett förslag till ny utställningspolicy för biblioteket. Beslut i kultur- och fritidsnämnden 1 juni Organisation och verksamhetsplan Förvaltningschef Lolita Persson informerar om att kommunstyrelsen har fått i uppdrag att tillsammans med en parlamentariskt tillsatt politisk styrgrupp presentera ett förslag till politisk organisation, som kan beslutas före valet år Kommunstyrelsen har också fått i uppdrag att samtidigt presentera ett förslag till förvaltningsorganisation som stöder den nya politiska organisationen. Nämnderna ska senast april månads utgång ha fått information om processen och tidsplanen samt få lämna eventuella synpunkter till den parlamentariska gruppen. Nämnderna kommer att få ett förslag på ny organisation på remiss under oktober/november Ny bad- och friskvårdsanläggning Förvaltningschef Lolita Persson informerar om att den 2 juni 2017 ska det vara klart vilken typ av bad- och friskvårdsanläggning vi ska ha i kommunen. Det har genomförts 198 medborgardialoger och en rapport har tagits fram. Några saker har speciellt lyfts fram: Utemiljön Mötesplats och besöksmål Ökad tillgänglighet för olika målgrupper. Kunna ta sig till anläggningen på ett säkert sätt med väl utbyggda gång- och cykelvägar samt med kollektivtrafik och parkeringar. Säker busshållplats i anslutning till anläggningen så nära entrén som möjligt.

5 5 (15) Följande alternativ gällande innehållet till en ny sim- och badhusanläggning finns, förutom 50-meters bassängen som inte bör ha höj och sänkbar botten. Landstingets behov av rehabiliteringsbassäng tillkommer. Alternativ 1 Minst två stycken undervisningsbassänger, varav en varmvattensbassäng alternativt en avdelningsbar 25 metersbassäng En äventyrs/familjedel Hopptorn i 50 meters bassängen Alternativ 2 Minst två stycken multibassänger (höj- och sänkbar botten) i separerade rum med anslutande omklädningsmöjligheter En äventyrs/familjedel En träningsdel med gym samt bastu och relax. Hopptorn i eget bassängrum Alternativ 3 Minst två stycken multibassänger i separerade rum med lugn miljö, med anslutande omklädningsrum En stor äventyrs/familjedel uppdelat för olika åldrar En träningsdel med gym samt olika sorters bastu och upplevelserelax Hopptorn i eget bassängrum En utomhusbassäng Inför nästa nämnd den 1 juni 2017 kommer en funktionsbeskrivning vara framtagen och presenteras. Nämnden kommer därefter att fatta beslut om vilket alternativ nämnden förordar och skicka ärendet vidare till KS.

6 6 (15) 38 Förvaltningschefen har ordet Förvaltningschef Lolita Persson informerar om följande. 1. Bidragsutredningen Bidragsutredningen fortlöper enligt plan. Förvaltningschef och administrativ chef har genomfört det första mötet med Föreningsrådet. Föreningsrådet är en referensgrupp bestående av sju föreningar som ska stödja förvaltningen genom att ge synpunkter och konstruktiv kritik på förslag på bidragskriterier. Ett möte till är inplanerat innan sommaren med Föreningsrådet. 2. Trekantens bibliotek En medborgardialog kommer att genomförs i Trekanten den 8 maj. 3. Utesimskola Koudden Nämnden beslutade 16 februari 2017 om att starta utomhussimskola i den norra stadsdelen, företrädesvis Norrlidsbadet, med personal från Äventyrsbadet. Äventyrsbadets tf. enhetschef Sussanne Gryfelt har utrett lämplig placering och landat i Koudden. Koudden ligger i anslutning till Norrlidsbadet och lämpar sig väl för utomhussimskola. Nya bryggor har beställts för att säkerställa säkerhet och pedagogisk kvalité. 4. Träff med Smålandsidrotten Smålandsidrotten tillsammans med Riksidrottsförbundets ordförande Björn Ericsson har haft ett möte där representanter från kommunen och Destination Kalmar var inbjudna för att diskutera vad vi håller på med i Kalmar. 5. Fullt Ös Under valborgsmässoafton kommer det årliga arrangemanget Fullt Ös att genomföras. Kultur- och fritidsförvaltningen gör ett stort jobb både innan och under arrangemanget. 6. Sommarlovsaktiviteter Kalmar kommun har för andra året i rad fått beviljat tkr till sommarlovsaktiviteter från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) Kultur- och fritidsnämnden fattar inga beslut i samband med informationen som läggs till handlingarna.

7 7 (15) Beslutsärenden 39 Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Dnr KFN 2017/0074 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 11 april 2017, samt förslag till ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden. Bakgrund Kommunfullmäktige antog den 26 september 2016 nya reglementen för kommunstyrelsen och nämnderna. De nya reglementena gäller från 1 oktober Med anledning av det nya reglementet för kultur- och fritidsnämnden har förslag till reviderad delegationsordning arbetats fram. Kommunledningskontoret har tagit fram en standardiserad mall för delegationsordning i samråd med förvaltningarna. Mallen innehåller en första del med beskrivning av vad delegerad beslutsrätt innebär och vad som gäller för delegaterna. Vidare följer några gemensamma avsnitt under rubrikerna Allmänt, Personal och Ekonomi. Respektive nämnd kan därefter lägga till verksamhetsspecifika avsnitt. Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning innehåller även rubrikerna Upphandling och avtal, Arrangemang, projekt- och utvecklingsmedel samt Övrigt. Mallen innehåller också en skrivning om att nämnden ska aktualisera delegationsordningen i samband med varje ny mandatperiod. Beslut Kultur- och fritidsnämnden antar förslaget till delegationsordning för kulturoch fritidsnämnden.

8 8 (15) 40 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Uppmärksamma och hedra våra veteraner Dnr KFN 2016/0266 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås skrivelse 29 mars Bakgrund Carl-Henrik Sölvinger (L) har i en motion föreslagit att kommunen ska uppmärksamma och hedra våra veteraner i samband med Veterandagen som infaller årligen den 29 maj. Motionären föreslår att flaggning på veterandagen ska skrivas in i kommunens riktlinjer för flaggning, att information om veteranföreningarna ska läggas upp på kommunens hemsida samt att utreda möjligheterna att koppla förmåner, t.ex. fritt inträde på Kalmar slott eller annan kulturbegivenhet, till veterankortet. Kommunfullmäktige har svarat på motionen den 26 november I samband med detta svar överlämnades motionen till kultur- och fritidsnämnden och Destination Kalmar AB med uppmaning att undersöka möjligheten att koppla förmåner till veterankortet. Kultur- och fritidsnämnden har informerats om att veterankortet kan sökas av före detta anställda i försvarsmakten inklusive de som gjort utlandstjänst i t.ex. en FN-bataljon. I diskussionerna med nämnden konstateras att det finns svårigheter att särskilja en grupp från andra grupper av före detta anställda som gjort insatser för samhället. Hos landets kommuner finns idag bara ett exempel på en förmån som kopplats till veterankortet, det är Landskrona kommun som ger gratis inträde till Tycho Brahe-museet på ön Ven. Beslut Kultur och fritidsnämnden beslutar att inte vidta några åtgärder med anledning av motionen. Protokollsanteckningar Följande protokollsanteckningar lämnas in: 1. Jennie Uller (L): Som vi i Liberalerna ser det är det inte upp till Kultur- och fritidsnämnden att bedöma huruvida den här gruppen ska premieras eller inte. Nämnden har fått en uppmaning av kommunfullmäktige att utreda möjligheten till en koppling till veterankortet och vi tycker det är tråkigt att nämnden inte kan erbjuda någonting överhuvudtaget och att det också hänvisas till att man inte vill att någon grupp ska privilegieras.

9 9 (15) Vi kan hitta exempel där olika grupper kan ta del av kulturlivet till rabatterat pris, t ex på inträdet till konstmuséet, och någon tiokrona i rabatt till en liten grupp, som en enkel symbolhandling, hade inte behövt kosta kommunen särskilt mycket. 2. Pelle Sederkvist (M) och Jan-Ingemar Lundström (M): Vi moderater har som enda parti på nationell nivå drivit frågan om vikten av att vi stödjer och hedrar våra veteraner. Det nationella förslaget om att veterandagen den 29:e maj ska bli allmän flaggdag har fått brett blocköverskridande stöd. 3. Micael Foghagen SD "Sverigedemokraterna anför avikande mening till nämndens beslut att inte vidta några åtgärder i sin helhet. Vi anser att motionen är högst legitim i de två första att-satserna, däremot ställer vi oss bakom att lämna den tredje utan åtgärd".

10 10 (15) 41 Medborgarförslag - starta ett aktivitetsförråd Dnr KFN 2017/0037 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 mars 2017, samt inskickat medborgarförslag. Bakgrund och nuläge Linda Fredriksson har lämnat förslag på att Kalmar kommun ska starta ett aktivitetsförråd, där barnfamiljer kan låna olika slags sport- och fritidsutrustning. Linda nämner exempelvis skridskor och skateboard i sitt förslag. Kommunfullmäktige beslutade hösten 2016 att uppdra åt kultur- och fritidsnämnden att utreda förutsättningarna att bygga upp ett Sportotek/fritidsbank i Kalmar. Kultur- och fritidsförvaltningens utredning har hittills inneburit att samla in övergripande information om hur verksamma Sportotek har startats upp. I många kommuner förvaltningen hämtat information från, har verksamhet bedrivits enligt konceptet Fritidsbanken. Idag finns Fritidsbanken i 30 kommuner. De bedrivs på liknande sätt, men finansieras och organiseras på olika sätt. Den 16 februari 2017 beslutade kultur- och fritidsnämnden att ge förvaltningen i uppdrag att göra en fördjupad utredning om förutsättningarna för att starta upp Fritidsbanken i Kalmar. Pågående utredning kommer även att titta på ekonomiska och organisatoriska aspekterna, för att starta Fritidsbanken i Kalmar. I Kalmar kommun kan man redan idag låna en del idrotts- och fritidsutrustning. Hos Bokningscentralen i Kalmar sportcenter finns diverse bollar, badminton-, bordtennis- och squashracketar till utlåning. På förvaltningens fritidsgårdar kan barn- och ungdomar också låna viss fritidsutrustning. Det finns även många enskilda föreningar som lånar ut prova-på-utrustning. På Långvikens beachanläggning kan alla som vill nyttja anläggningen låna basketbollar, handbollar och fotbollar utan kostnad. Sammanfattningsvis pågår en utredning som har stark koppling till medborgarförslaget. Svar på Medborgarförslaget Kultur- och fritidsförvaltningen håller på att utreda förutsättningarna för att bygga upp en verksamhet med Sportotek/Fritidsbank i Kalmar. Detta koncept har samma innebörd som medborgarförslaget om ett aktivitetsförråd. Beslut Kultur- och fritidsnämnden tackar för medborgarförslaget och beslutar att anta kultur- och fritidsförvaltningens svar och skicka det vidare till kommunfullmäktige för kännedom. Kultur- och fritidsnämnden anser härmed medborgaförslaget besvarat.

11 11 (15) 42 Extra stöd för Ridklubben Uddens verksamhet Dnr KFN 2017/0046 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och projektledare Tina Bågfeldts skrivelse 5 april, samt Ridklubben Uddens ansökan. Bakgrund Ridklubben Udden har ridskola för elever i alla åldrar samt för personer med funktionsnedsättning. Föreningen anordnar tävlingar i hoppning, dressyr och fälttävlan på klubb-, lokal-, regional nivå samt flerdagarsmeeting. Förutom ridskoleverksamhet finns ett antal inhyrningar/privathästar på anläggningen. Sedan1992 arrenderar föreningen marken av Kalmar kommun. Samma år köptes befintliga byggnader av kommunen. Successivt har anläggningen utökats och förutom ridhus, stallar och övriga verksamhetsytor finns en fälttävlansbana som är välkänd och unik för regionen. Byggnaderna på anläggningen är gamla och var redan vid övertagandet i behov av åtgärder. Kostnader för reparationer och underhåll har under åren urholkat ekonomin. En äldre stallbyggnad blev utdömd och har rivits. Arbetsmiljökraven har under åren höjts vilket krävt åtgärder. Ridhusunderlaget håller inte längre och måste bytas. Under 2016 har föreningen haft problem med skador på hästar en del på grund av ridhusunderlaget - vilket gjort att de fått ställa in lektioner och betala tillbaka ridavgifter. Inomhustävlingar har fått ställas in, på grund av underlaget. Startavgifter och försäljning i kafeterian är vid tävlingar en viktig inkomstkälla som nu uteblivit. Föreningen har under de senaste åren ansökt om och fått beviljat bidrag bland annat för renovering och handikappanpassning av omklädningsrum och toaletter. Renovering och ombyggnad av kök i kafeterian har också beviljats bidrag då det inte godkändes enligt miljökraven. Åtgärder som har varit nödvändiga men också påverkat det ekonomiska läget man hamnat i idag. Förra året beviljades investeringsbidrag för ett antal åtgärder varav några är: byte av vattenförsörjningssystem, nybyggnation av tävlingsstall, byte av ridhusbotten och åtgärdskrav gällande arbetsmiljö. Kraven på 50 % egeninsats, samt att de under de senaste fyra åren årligen har investerat ca kr av egna medel gör att föreningen inte kan klara av att genomföra de projekten. Sammanfattning Föreningen prioriterar från och med nu ridskoleverksamhet med ponnyer för barn och unga. Av ekonomiska skäl har man valt bort lektionsverksamheten med storhäst till dess att ekonomin har stabiliserats och föreningen har råd att köpa in nya hästar. Vilket är en förutsättning för att de ska kunna utöka sin verksamhet. Arbetet med att hitta finansiering för egeninsatsen för beviljade investeringsbidrag pågår. Organisation och personalsituation har gåtts igenom

12 12 (15) och föreningen har tagit fram en långsiktig plan för att 2020 återigen ha full verksamhet. Föreningen kommer på ett par års sikt att behöva investera ca 1,2 miljoner i anläggning och verksamhet. För att klara sig ur den akuta ekonomiska situationen som nu uppstått ansöker föreningen om ett extra bidrag om kr våren De påtalar vikten av en översyn och justering av driftsbidragen för hästsporten. Driften av en ridsportsanläggning är komplicerad då det även omfattar ett djurhållningsansvar dygnet runt alla årets dagar. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att ge Ridklubben Udden ett extra verksamhetsbidrag om kronor för fortsatt verksamhet och viss reinvestering i anläggningen. Kultur- och fritidsnämnden beslutar vidare att ge förvaltningen i uppdrag att ha minst två ekonomiska avstämningar med föreningen under Ordförande Marianne Dahlberg (S) vill ha till protokollet att det finns en stor samsyn i nämnden i denna fråga.

13 13 (15) 43 Ansökan från IFK Kåremo om bidrag för vattenskada i omklädningshus Dnr KFN 2017/0009 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås skrivelse 18 april 2017, samt IFK Kåremos ansökan. Bakgrund IFK Kåremo, som bedriver fotbollsverksamhet på idrottsplatsen Ekeberg i Kåremo har ansökt om bidrag för att bekosta åtgärderna efter en vattenskada under den gångna vintern då en vattenledning frös sönder och 68 m3 vatten rann ut i omklädningsbyggnaden. Försäkringsbolaget har kunnat täcka åtgärderna efteråt förutom att återställa lokalernas ytskikt. Dessa åtgärder som föreningen helt får bekosta är beräknade till kronor. Motivering IFK Kåremo är en liten förening som inte klarar att själva bekosta en sådan stor åtgärd varför ett bidrag är nödvändigt för att verksamheten ska kunna bedrivas fortsättningsvis. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att bevilja IFK Kåremo ett bidrag för att åtgärda vattenskada i sitt omklädningshus med 50 procent av åtgärdens kostnad, dock maximalt kronor. Bidraget anvisas ur 2017 års budget.

14 14 (15) 44 Ansökan om undantag från allmänna bestämmelser för bidragsberättigad förening Dnr KFN 2017/0073 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och vereksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås skrivelse 18 april 2017, samt Församlingens Klippas ansökan. Bakgrund Församlingen Klippan i Rockneby ansöker om att bli undantagna från Kalmar kommuns regler om stöd till föreningslivet, allmänna bestämmelsen som säger att en förening ska ta ut en medlemsavgift om minst 50 kronor per år. Motivering Medlemsavgifter är ett viktigt sätt för en förening att visa upp att man har aktiva medlemmar som har tagit ställning för att vara en del av en demokratisk organisation. Förvaltningen har också bedömt kravet på tillhörigheten av en godkänd riksorganisation. Med godkänd menas att riksorganisationen får bidrag av statlig myndighet. Detta är inte fallet med Församlingen Klippans riksförbund Newfrontiers Sverige Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att avslå Församlingen Klippans ansökan om att bli bidragsberättigad.

15 15 (15) 45 Delegationsbeslut Följande delegationsärenden redovisas: Arrangemang, projekt och utvecklingsmedel: 1. Dnr KFN 2017/0045. Ansökan från Konstnärer i Kalmar om bidrag till renovering av en spånsug i Lindöateljéerna. Bidrag beviljas med kronor. 2. Dnr KFN 2017/0042. Ansökan från Calmar Windsurfing Club om bidrag till Kiteracing Youth Camp och deltävling i Svenska cupen. Bidrag beviljas med kronor i kontantbidrag samt max kronor i förlustbidrag enligt särskilda villkor. 3. Dnr KFN 2017/0054. Ansökan från Johan Wiegert om bidrag till tryckkostnad för barnboken Investigatorn på Kvarnholmen. Ansökan avslås. 4. Dnr KFN 2017/0056. Ansökan från Konstnärer i Kalmar om bidrag till utställningsverksamheten i Rotundan. Bidrag beviljas med kronor. 5. Dnr KFN 2017/0070. Ansökan från Lindsdals IF om bidrag till musikoch underhållningskväll i samband med Lindsdalsdagen. Ansökan avslås. 6. Dnr KFN 2017/0089. Ansökan från Lindsdals IF om kulturbidrag till musik- och underhållning för barn på Lindsdalsdagen 20 maj Bidrag beviljas med max kronor enligt särskilda villkor. 7. Dnr KFN 2017/0103. Ansökan från PRO i Lindsdal om bidrag till Kalle Moraeus till Lindsdalsdagen 20 maj. Ansökan avslås. 8. Dnr KFN 2017/0075. Ansökan från Föräldraföreningen i Lindsdal om bidrag till Roddy Hero Benjaminsson. Ansökan avslås. 9. Dnr KFN 2017/0087. Ansökan från Lindsdals samhällsförening om bidrag till föreläsning med Roddy Benjaminsson. Ansökan avslås. Lotteriärenden: 1. Dnr KFN 2017/0081. Ansökan från Majblomman Kalmar om lotteritillstånd enligt 17 i lotterilagen under perioden till Ansökan beviljas. Bygglovärenden och detaljplan: 1. Dnr KFN 2017/0055. Yttrande över detaljplan för gångbro mellan Kvarnholmen och Laboratorieholmen. Yttrande via skrivelse. 46 Övriga frågor Ordförande Marianne Dahlberg (S) har uppmärksammat att Helena Olsson fyller år idag och hon blir hyllad av nämnden.

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(9) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(9) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(9) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 27 april 2017 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se,

Läs mer

Extra stöd för Ridklubben Uddens verksamhet

Extra stöd för Ridklubben Uddens verksamhet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Tina Bågfeldt 2017-04-05 KFN 2017/0046 50608 Kultur- och fritidsnämnden Extra stöd för Ridklubben Uddens verksamhet Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 juni 2018 kl. 13:00-15:40 Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs Omfattning 67-77 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 januari 2018 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl 15:45-15:55. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 mars 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 15-29

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 april 2018 kl. 13:00-14:25. Ajournering kl 13:55-14:15. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 38-48 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Mellström 2016-10-12 KS 2016/0685 50029 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-14:10. Ajournering kl 13:40-13:55. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Omfattning 76-83 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-16:00. Ajournering kl. 14:05-14:25 samt 15:15-15:50. Plats Magistern Omfattning 112-130 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-16:15. Ajournering kl 14:20-14:45 och 15:15-15:55. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 33-45 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 oktober 2017 kl. 13:00-16:20. Ajournering kl 14:05-14:30 och 15:40-16:00. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 87-102 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 februari 2017 kl. 08:30 12.30. Ajournering kl. 10.00-10.20 och kl. 11.20 12.00. Plats KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49 Omfattning 1-14 Beslutande Marianne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 februari 2016 kl. 08:30 13:20. Ajournering kl 11:20-12:30. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6 Omfattning 1-15 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 13:00 16:30. Ajournering kl. 14:20-14:40 samt 15:50-16:20. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 96-111 Beslutande Marianne Dahlberg (S),

Läs mer

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen.

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-10-20 114 Svar på Motion - Starta "Sund Smart Stark Senior" även i Kalmar Dnr KFN 2016/0202 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 oktober 2016 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 103-106 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2017-04-11 KFN 2017/0074 50661 Kultur- och fritidsnämnden Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 februari 2018 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:40-15:00 samt 16:25-16:40. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 9-21 Beslutande Pelle Sederkvist (M), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(7) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 9:00 13:50. Ajournering kl 11:40-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning 101-120

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 mars 2018 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:05-14:30 samt kl 15:50-16:05. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 22-37 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 oktober 2016 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl. 14:20-14:45 och kl. 16:05-16:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 1 juni 2017 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:25-14:45 och kl 15:55-16:05. Plats Bjursnäs Bygdegård Omfattning 47-68 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Jennie Uller (L), tjänstgörande

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097 UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-01 63 Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs Dnr KFN 2017/0097 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse

Läs mer

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-09-27 90 Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena Dnr KFN 2018/0109 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Per-Ola

Läs mer

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD)

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD) 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 22 februari 2017 kl 18:30-19:30 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Extra bidrag till Kalmarbygdens Fältrittklubb

Extra bidrag till Kalmarbygdens Fältrittklubb TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2017-11-06 KFN 2017/0202 50661 Kultur- och fritidsnämnden Extra bidrag till Kalmarbygdens Fältrittklubb Förslag till beslut Kultur- och

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:35-15:00 och 16:15-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 16-32 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 9:00 11.05 och 13:00-13:20. Ajournering kl. 11:05-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid IOGT-NTO Stockaryd, onsdagen den 5 april 2017 klockan 14.00-18.00 Mötet inleds med visning av Stockaryds fritidsgård. Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-21 Innehållsförteckning Ärende 8 Information om sommaraktiviteter som genomförts med bidrag från MUCF... 10 9 Redovisning av intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:25. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 103-123 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(8) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(8) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(8) Tid Torsdagen den 22 september 2016 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning Tyresö kommun, Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Lördagen den 12 februari 2011, kl 09.00 Smådalarö Gård, Dalarö 1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden Anmälan noteras. Kommunfullmäktige

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 12 oktober kl. 14.00-17.15 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 november 2013 kl. 13:00 Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, bibliotekets samlingssal Gruppmöte Majoriteten torsdag 21 november kl. 10.00 12.00,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 15.30. Ajournering kl. 14:20 14:40. Plats Skälby, Vita villan Omfattning 61-73 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 september 2016 kl. 13:00-16:35. Ajournering kl 14:40-15:00 och kl 16:00-16:30. Plats IOGT-NTO:s lokaler, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 84-100 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

1. Information från Kalmarhem AB Föredragande: Bibbi Johansson, Kalmarhem AB

1. Information från Kalmarhem AB Föredragande: Bibbi Johansson, Kalmarhem AB 1(7) Rev 2016-10-31 Tid Tisdagen den 1 november 2016 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information från Kalmarhem AB

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-01-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Ansökan om bidrag för integrationsverksamhet 2017... 2 2 Motion om familjepark... 3 3 Remiss handlingsplan - Barn som anhöriga... 4 4 Medborgarförslag

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2009-05-14 1 (7) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-15.10 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jan Botö Röjås 2012-11-08 KFN 2012/0010 0480-450625 Kultur- och fritidsnämnden Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2013 Förslag till beslut

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid Fritiden kl. 13:00-17:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Roger Ahlén (S) (ordförande) Jonas Krantz (S) (vice ordförande) Jan-Håkan Otterberg (L) (2:e vice

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 17 maj 2018 kl. 13:00-16:40. Ajournering kl 14:35-15:15 samt 16:00-16:20. Plats Skälby, Röda ladan Omfattning 49-66 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-11 1 (10) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 20 mars 2013 kl. 13:00 16.20. Ajournering kl 14.30 14.50. Plats Kalmar Teater, konferensrummet vån 2 Omfattning 15-35 ande Marianne Dahlberg, ordförande (S)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2016

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Tina Bågfeldt 2015-11-04 KFN 2015/0009 50608 Kultur- och fritidsnämnden Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2016 Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 9 maj 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 41 01 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Bidrag för politiska ungdomsförbund

Tjänsteskrivelse. Bidrag för politiska ungdomsförbund Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (5) 1 Datum 2015-03-05 Vår referens Daniel Olsson Planeringssekreterare daniel.x.olsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Bidrag för politiska ungdomsförbund FRI-2014-4079 Sammanfattning

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 8 februari 2017 kl 14.00-17.30 klockan 14.00-17.30 kl17.3017.3014.0016.30 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kalin 2013-04-24 KS 2012/0776 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna 6-9 i Smedby Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 53-56 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande vice ordförande

Läs mer

Motion om informella fritidsgårdar

Motion om informella fritidsgårdar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Lolita Persson 2013-12-09 KFN 2012/0117 50680 Kultur- och fritidsnämnden Motion om informella fritidsgårdar Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 december 2017 kl. 09:00-16:05. Ajournering kl 09:08-09:12, 10:45-13:00 samt 14:20-15:35. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 124-144 Beslutande Marianne

Läs mer

Justerare '-lb l-et:f l l " t rut~:f ~

Justerare '-lb l-et:f l l  t rut~:f ~ SAJ\/IMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: ande Ledamöter Havremagasinet, Fri tidskontoret,, kl. 15:00-18:00 Connie Asterman (S), ordförande Hanna Nilsson (SD), 1: vice ordförande till 16.00. Agneta

Läs mer

Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden Per-Ola Johansson 1 (5) Förslag till ny Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden Senast reviderad av kultur- och fritidsnämnden i mars 2013 Reglemente Kommunfullmäktige har fastställt reglemente

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Djursholm 2:206, Gärdestorp, Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus

Djursholm 2:206, Gärdestorp, Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus 1(6) Fastighetsnämnden Djursholm 2:206, Gärdestorp, Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus Ärendet återredovisar härmed uppdraget Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus i enlighet med kommunstyrelsens

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-04-17 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande Marcus

Läs mer

K A L L E L S E. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen 2010-02-15!

K A L L E L S E. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen 2010-02-15! 1 K A L L E L S E Beslutande kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdag 23 februari 2010 kl. 09:00 i Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering!

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 8-12 2 Alingsås Ryttarsällskap...6 Investeringsbidrag 2013...7 Plan för hantering av av samhällsstörning extraordinära händelser - Kultur- fritidsnämnden...9 Delegationsbeslut 2013...10

Läs mer

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M)

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, biblioteket, kl. 13:00-16:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) Övriga deltagande Kristina Lundberg, sekreterare Anette Åhlenius,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Rapport om informella fritidsgårdar och modell för ökad föräldra- och föreningsmedverkan

Rapport om informella fritidsgårdar och modell för ökad föräldra- och föreningsmedverkan TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Linus Vandrevik 2014-10-15 KFN 2012/0117 507 32 Kultur- och fritidsnämnden Rapport om informella fritidsgårdar och modell för ökad föräldra- och föreningsmedverkan

Läs mer

Särskilt stöd till ridsporten

Särskilt stöd till ridsporten TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Tina Bågfeldt 2013-06-18 KFN 2013/0047 projektledare Kultur- och fritidsnämnden Särskilt stöd till ridsporten 2013-2015 Förslag till beslut Kultur- och

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Beslutad av kultur- och fritidsnämnden 27 april 2017. Aktualiseras av nämnden i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-25 67 Tid 8.30-10.30 Plats Stadshuset Omfattning 71-78 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Pelle Ekholm kultur- och fritidschef sekr Anna Ohlsson 26 Marcus Blåder 26 Hellen Wallén 26, 27, 29, 30, 31, 32. Inge Fransson.

Pelle Ekholm kultur- och fritidschef sekr Anna Ohlsson 26 Marcus Blåder 26 Hellen Wallén 26, 27, 29, 30, 31, 32. Inge Fransson. Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-02 1 Plats och tid Kultur & Fritid kl 17.00-18.00 Beslutande Peter Eclund (KD) Inge Fransson (FP) Tommy Jacobsson (M) Susanne Johansson (S) Björn Anderberg (S) Stefan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-11 1 (10) Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Magnus Karlsson (S) Sven-Erik Ekblad (S) Lasse

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden i Norrtälje kommun

FÖRFATTNINGSSAMLING Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden i Norrtälje kommun Antagen av kultur- och fritidsnämnden 2015-05-21 50 1 DELEGATIONSORDNING 2015-05-21 v. 1.1 Handläggare: Cecilia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 20.00. Ledamöter: Gösta John Bredberg (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes Göran

Läs mer