Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-14:10. Ajournering kl 13:40-13:55. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Omfattning Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande Ola Erlandsson (S) Susanne Lenander (S) Helena Olsson (S) Zymer Kuqaj (S), tjänstgörande ersättare för Nikolaos Strachinis (S) Niklas Hellström (C) Sebastian Hellvin (V), tjänstgörande ersättare för Bo Hellström (V) Jan-Ingemar Lundström (M) Birgitta Nordlöw (L) Micael Foghagen (SD) Ersättare Jennie Uller (L) Johanna Ingvarsson (KD) Linus Hellman (S) Övriga Lolita Persson, förvaltningschef Pia Axeheim, sekreterare Jimmy Rudelius, administrativ chef Per-Ola Johansson, enhetschef idrott Jan Botö-Röjås, verksamhetsutvecklare Karoline Ödell, kommunikatör Sekreterare Pia Axeheim Anslaget på kommunens anslagstavla den 29 augusti 2016.

2 2 (9) Justeras Marianne Dahlberg ordförande Jan-Ingemar Lundström

3 3 (9) Beslutsärenden 76 Tjänstgörande Nikolaos Strachinis (S) ersätts av Zymer Kuqaj (S) och Bo Hellström (V) ersätts av Sebastian Hellvin (V). 77 Godkännande av dagordning/kallelse godkänner den utskickade kallelsen/dagordningen. 78 Förra protokollet Det finns inga frågor eller synpunkter på förra protokollet, som läggs till handlingarna. 79 Val av justerare Jan-Ingemar Lundström (M) väljs till justerare.

4 4 (9) 80 Beslutsattestanter Dnr KFN 2016/0183 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 11 augusti samt förteckning över beslutsattestanter. Bakgrund Nämnderna ska varje år utse beslutsattestanter. brukar besluta om nästa års beslutsattestanter i november. I år har förvaltningen genomfört en omorganisation som trätt i full kraft under sommaren. Nya tjänster har inrättats i ledningsstrukturen som skall fatta ekonomiska beslut och personer har bytt tjänsteställen. Den innebär att det behövs en större ändring av beslutsattestanterna under året än vanligt. För att beslutshierarkin ska fungera så måste nämnden därför fatta beslut i augusti så beslutet träder i kraft i takt med hur verksamheten är organiserad. Därför gäller också beslutet direkt och över Beslut fastställer kultur- och fritidsförvaltningens förslag till beslutsattestanter för enligt bifogat förslag Beslutsattestanter kultur- och fritidsförvaltningen

5 5 (9) 81 Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar Teaterförening och Vallens Soppteater Dnr KFN 2016/0161 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 21 juni 2016 samt samverkansavtal mellan kultur- och fritidsnämnden, arrangören Kalmar Teaterförening och produktionsbolaget Vallens Soppteater. Bakgrund Verksamheten Soppscenen valde att sluta sin verksamhet under våren 2016 efter flera diskussioner med förvaltningen och presidiet. Från kommunens sida fanns ett uttryckligt stöd för den verksamheten som bedrevs men ansvarig för Soppscenen ansåg inte att det gick att bedriva verksamheten utan ett 100 % ökat anslag från kommunen. Det fanns inget ekonomiskt utrymme i kulturoch fritidsnämndens ram för ett sådant tillskott. Detta tillsammans med kravet om att driva det i föreningsform och i enlighet med målen i det kultur- och fritidspolitiska programmet gjorde att Soppscenen valde att lägga ner sin verksamhet efter våren. Flera intressenter hörde av sig till kultur- och fritidsförvaltningen och önskade att få driva en verksamhet där kultur erbjöds i samband med mat. Det fanns ett tydligt intresse för att erbjuda kalmarborna kultur ihop med mat. Kalmar teaterförening kom med ett förslag till kultur- och fritidsförvaltningen med ett verksamhetsupplägg som skulle drivas i föreningsform tillsammans med produktionsbolaget Vallens Soppteater. Målet är att skapa en bred mötesplats för kulturen i den nya restaurangen på Teatervallen under namnet Vallens soppteater. Deras ambition är att skapa något nytt och få dit en bred besökarkrets via ett intressant programutbud. Med denna ambition som grund diskuterade förvaltningen med parterna om vilka mål som anges i kultur- och fritidspolitiska programmet och att det var utifrån dem ett samarbete kunde utformas. Utifrån detta arbetades ett samverkansavtal fram som löpande redovisats under våren i presidiet. Idé och syfte med samverkansavtalet, arrangören Kalmar teaterförening och produktionsbolaget Vallens Soppteater ser ett gemensamt behov av att det i Kalmar kommun erbjuds ett soppteaterprogram som angår och roar, som har bredd och djup och med en bred målgrupp. Därför vill vi erbjuda ett scenkonstprogram där publiken får möta både lokala, regionala och nationellt erkända musiker, skådespelare, författare och konstnärer i en inspirerande miljö ihop med mat. Vallens soppteaters verksamhetsidé är att vara en mötesplats under luncher och after work för musik, teater, litteratur och konst. Under minst 48 tillfällen per

6 6 (9) år ska Kalmarborna erbjudas en timmes scenkonst ihop med en skål soppa i restaurangen på Kalmar teater. Att stödja ett föreningsdrivet soppteaterprogram är en del i strävan med att uppnå kultur- och fritidsnämndens vision Kalmar nyckeln till rika upplevelser och det övergripande målet att Kalmar ska vara en generös och nyfiken kultur- och fritidsstad. Beslut beslutar att teckna ett samverkansavtal med Kalmar teaterförening som, i samverkan med produktionsbolaget Vallens Soppteater, får uppdraget att tillhandahålla ett soppteaterprogram för perioden hösten 2016 till och med hösten 2019 med ett årligt bidrag om kr. Vidare beslutar nämnden att en utvärdering skall genomföras och avslutas minst sex månader innan detta samverkansavtal löper ut för att se hur detta projekt har utvecklats och nått upp till målen och intentionerna i samverkansavtalet.

7 7 (9) 82 Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar Extra beslutsomgång för ansökningar inkomna till den 1 augusti 2016 Extra investeringsbidrag Dnr KFN 2016/0143 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås skrivelse 13 augusti 2016, samt förslag till bidragsfördelning. Bakgrund lämnar årligen investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar. Den årliga budgeten för detta bidrag är 1 miljon kronor. Vid nämndens sammanträde den 19 november 2015 beslutades om att bevilja kronor i bidrag. Vid detta beslutstillfälle avslogs ansökningar till ett bidragsvärde om kronor. Det finns således ett stort behov av investeringar i föreningsägda anläggningar. Kommunfullmäktige har vid sitt sammanträde den 20 juni 2016 därför beslutat att i 2016 års budget anvisa kultur- och fritidsnämnden kronor som ett extra engångsanslag för att täcka behovet av investeringar i föreningsägda anläggningar. Kommunfullmäktige angav följande målgrupper: - Ej beviljade ansökningar inför 2016: :- - Folkets Hus och bygdegårdsföreningar: :- - Scoutföreningar: :- - Övriga ansökningar: :- 114 ansökningar om bidrag till åtgärder för ett totalbelopp om kronor har inkommit. Dessa redovisas i bilaga till detta missiv. Det totala föreslagna bidragsbeloppet är kronor. De anvisade medlen räcker på totalen men inte mot de angivna beloppen för respektive målgrupp. Vi föreslår därför att alla ansökningar som fyller kraven för denna bidragskategori får bidrag. Den överskjutande summa om kronor förs över till kultur- och fritidsnämndens ordinarie budget för investeringsbidrag som nämnden fattar beslut om i december Beslut beslutar följande: 1. Bidrag beviljas enligt förvaltningens förslag i bilaga. 2. Överbliven summa om kronor hänskjuts till nämndens ordinarie ansökningsomgång med sista ansökningstillfälle den 31 oktober Budgeten för respektive målgrupp fördelas om, efter utfallet av ansökta belopp.

8 8 (9) Protokollsanteckning Sebastian Hellvin (V) lämnar en protokollsanteckning med anledning av det fattade beslutet gällande Kalmar Golfklubb. Investeringsbidrag till föreningsägda lokaler/anläggningar betalas endast ut till föreningar som bedriver barn o ungdomsverksamhet. Den årliga budgeten uppgår till 1 miljon kronor, mot bakgrund av detta ser vi att är en mycket stor summa att tilldela en enda förening vars ungdomsverksamhet vi har lite kunskap om. När vi tittar på klubbens egen sida och läser deras kravspecifikation så hittar vi inte en rad om någon ungdomsverksamhet däremot en beskrivning av hur de bland annat vill öka tillgängligheten till sin shop. Vi skulle velat veta mer om deras ungdomsverksamhet och om hur de jobbar för att göra den tillgänglig för alla ungdomar. Kalmar Sebastian Hellvin (V)

9 9 (9) 83 Övriga frågor 1. Birgitta Nordlöw (L) hittar inte kultur- och fritidsnämndens protokoll för 2016 på kommunens hemsida under kultur- och fritidsförvaltningen. Pia Axeheim svarar att det har blivit något fel mellan kopplingen till sidan där alla kommunens protokoll ligger och att problemet är påtalat. 2. Jan-Ingemar Lundström (M) uttrycker sitt missnöje över att scenen på Sveaplan under stadsfesten var vänd med öppningen mot bebyggelsen runt Sveaplan. Detta innebar hög ljudvolym till sent på kvällen vilket störde de boende. Förvaltningschefer tar med sig kritiken till nästa gång det ska vara en scen vid Sveaplan. 3. Jennie Håkansson-Uller (L) meddelar att hon numera heter endast Jennie Uller. 4. Jennie Uller (L) undrar över hur skateanläggningen på Södra Utmarken sköts, då hon blivit kontaktad av en användare som hade skadat sig. Per-Ola Johansson svarar att förvaltningen för en diskussion med föreningen Activ0480 som ansvarar för anläggningen. 5. Linus Hellman (S) vill göra förvaltningen uppmärksam på att det förekommer ungdomar uppe på Kalmar Sportcenters tak sent på kvällarna.

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(5) Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-15:00. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 19 augusti.

Läs mer

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-06-21 KFN 2016/0161 50661 Kultur- och fritidsnämnden Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 juni 2018 kl. 13:00-15:40 Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs Omfattning 67-77 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 januari 2018 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl 15:45-15:55. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-16:00. Ajournering kl. 14:05-14:25 samt 15:15-15:50. Plats Magistern Omfattning 112-130 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 april 2018 kl. 13:00-14:25. Ajournering kl 13:55-14:15. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 38-48 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-16:15. Ajournering kl 14:20-14:45 och 15:15-15:55. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 33-45 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 mars 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 15-29

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 februari 2016 kl. 08:30 13:20. Ajournering kl 11:20-12:30. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6 Omfattning 1-15 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 oktober 2017 kl. 13:00-16:20. Ajournering kl 14:05-14:30 och 15:40-16:00. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 87-102 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:35-15:00 och 16:15-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 16-32 Beslutande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 februari 2017 kl. 08:30 12.30. Ajournering kl. 10.00-10.20 och kl. 11.20 12.00. Plats KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49 Omfattning 1-14 Beslutande Marianne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 9:00 13:50. Ajournering kl 11:40-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning 101-120

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 13:00 16:30. Ajournering kl. 14:20-14:40 samt 15:50-16:20. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 96-111 Beslutande Marianne Dahlberg (S),

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Mellström 2016-10-12 KS 2016/0685 50029 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen.

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-10-20 114 Svar på Motion - Starta "Sund Smart Stark Senior" även i Kalmar Dnr KFN 2016/0202 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons

Läs mer

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-09-27 90 Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena Dnr KFN 2018/0109 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Per-Ola

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 15.30. Ajournering kl. 14:20 14:40. Plats Skälby, Vita villan Omfattning 61-73 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 februari 2018 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:40-15:00 samt 16:25-16:40. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 9-21 Beslutande Pelle Sederkvist (M), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 oktober 2016 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl. 14:20-14:45 och kl. 16:05-16:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 mars 2018 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:05-14:30 samt kl 15:50-16:05. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 22-37 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-12-07 KFN 2018/0268 0480-45 06 61 Kultur- och fritidsnämnden Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097 UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-01 63 Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs Dnr KFN 2017/0097 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse

Läs mer

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jan Botö Röjås 2012-11-08 KFN 2012/0010 0480-450625 Kultur- och fritidsnämnden Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(7) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2017-04-11 KFN 2017/0074 50661 Kultur- och fritidsnämnden Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm PROTOKOLL 28 36 Datum 2018-06-13 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-06-13 kl. 09.50-12.45 Plats: Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 september 2016 kl. 13:00-16:35. Ajournering kl 14:40-15:00 och kl 16:00-16:30. Plats IOGT-NTO:s lokaler, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 84-100 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Johan Ahlberg (S), ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten-Göran Claesson (SD)

Johan Ahlberg (S), ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten-Göran Claesson (SD) 1 (12) Plats och tid Bjuvs fritidsgård, onsdagen den 13 april 2016 kl. 18.30 20.50 Beslutande Johan Ahlberg (S), ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten-Göran

Läs mer

Särskilt stöd till ridsporten

Särskilt stöd till ridsporten TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Tina Bågfeldt 2013-06-18 KFN 2013/0047 projektledare Kultur- och fritidsnämnden Särskilt stöd till ridsporten 2013-2015 Förslag till beslut Kultur- och

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 9:00 11.05 och 13:00-13:20. Ajournering kl. 11:05-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(15) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA. Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl.

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(15) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA. Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl. 1(15) Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl. 13:00-17:00 Plats Kalmar teater, klubbrummet Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-450604 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 10 december

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vetekornsgatan 2B Bifrost kl. 17:30-20:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid Kallelse 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-06-03 KFN 2019/14 Tid Onsdagen den 12 juni 2019 klockan 9.00 15.00 Sammanträde, kaffe/te och smörgås klockan 9.00 på Söderslättshallen,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:25. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 103-123 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle

Läs mer

Ledamöter och tjänstgörande ersättare

Ledamöter och tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Ellen Key-rummet, måndagen den 17 juni 2019 kl 13:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Gunilla Christensen (KD), ordförande Birgitta Hellman Magnusson (S) tjänstgör för

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 januari 2016 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Johanna Ek (KD) Sven Krafft

Läs mer

Plats och tid Sammanträdeslokal Landsort, hus A, plan 7, kl. 16:00-17:15

Plats och tid Sammanträdeslokal Landsort, hus A, plan 7, kl. 16:00-17:15 PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-12-11 Plats och tid Sammanträdeslokal Landsort, hus A, plan 7, 2017-12-11 kl. 16:00-17:15 Beslutande Kjell Andersson (S) ordförande Daniel Jobark (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl. 13:15-13:20, 14:30-14:50 samt 16:20-16:40. Plats Magistern Omfattning 1-17 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren

Läs mer

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-11 1 (10) Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Magnus Karlsson (S) Sven-Erik Ekblad (S) Lasse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-06-10 1(14) Plats och tid Kulturhuset Pigalle, Nässjö Klockan 16.00-18.25 Beslutande Angelica Weber (S), ordf. 55-60 Anders Sjölander (C), ordf. 50-54

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Ärendelista Ft 432/ Information: Utvecklingsprogram Wadköping

Ärendelista Ft 432/ Information: Utvecklingsprogram Wadköping Ärendelista Ft 432/2017 Fritidsnämnden Datum: 2017-06-08 Klockan: 14:00 - Plats: Teaterladan, Wadköping 1 Protokolljusterare Ordinarie: Malin Bjarnefors (MP) Ersättare: Tomas Hjort (V) 2 Godkännande av

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 16.00 Ajournering 14.20 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö Camping, måndagen den 4 september klockan 13.00 16.30 Mötet inleds med presentation av Hofgårdsvallen, Ishallen samt Sävsjö Camping. Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-04-24 Sida 1 (av 16) Tid 2013-04-24, kl 19.00-21:30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 december 2017 kl. 09:00-16:05. Ajournering kl 09:08-09:12, 10:45-13:00 samt 14:20-15:35. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 124-144 Beslutande Marianne

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9-11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Eva Öberg (MP) Bertil Johansson (S) Bength Andersson (S) Annika Olsson (C)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 februari 2015 kl 08:30-15:15 Ajournering kl 11:30-11:40 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 8-14 Beslutande Lasse Johansson (S),

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 november 2013 kl. 13:00 Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, bibliotekets samlingssal Gruppmöte Majoriteten torsdag 21 november kl. 10.00 12.00,

Läs mer

Rådhuset, kl ,

Rådhuset, kl , 1 Kommunstyrelsen Plats och tid Rådhuset, kl. 17.00 17.30, 21.30 21.35 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 22 juni 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl. 14:55-15:15. Plats Skälbyallén 10 Omfattning 61-75 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M),

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-03-25 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Högby, klockan 13:30-15:15 ande Kristin Kellander (L),ordförande Rainer Fredriksson (S) Jenni Bäck (M) Kent Kärrlander

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt PROTOKOLL 1(13) Plats och tid, Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00 ande Se nästa sida Övriga deltagare Se nästa sida Plats och tid för justering Avser paragrafer 72-80 Sekreterare Martha Anderstedt Ordförande

Läs mer

Extra bidrag till Kalmarbygdens Fältrittklubb

Extra bidrag till Kalmarbygdens Fältrittklubb TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2017-11-06 KFN 2017/0202 50661 Kultur- och fritidsnämnden Extra bidrag till Kalmarbygdens Fältrittklubb Förslag till beslut Kultur- och

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Protokoll Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll Kultur- och fritidsnämnden KN2015/108 2015-08-19 1 (10) Plats och tid 2015-08-19, Göransson arena, kl 14:00 ande Övriga deltagare Justerare Se nästa sida Se nästa sida Tommy Johansson Plats och tid för justering Avser paragrafer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 17:20-17:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande Ersättare Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Ann-Britt Lord (KD) tjänstgörande för Lisbeth

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 24 januari 2018 kl 14.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande gården, kl.15.00-16.00 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1:e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e vice ordförande Maija-Liisa Mogensen (M)

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 8 Mars 2018, klockan 13.15 16.00, paus klockan 14.45-15.00 Plats Kinnaborgssalen, Kommunhuset Beslutande M Tomas Ekberg C Eva Åberg Andersson C Linda Axelsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Beslutad av kultur- och fritidsnämnden 27 april 2017. Aktualiseras av nämnden i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Tid Onsdagen den 2 januari 2019 kl. 9:00-11:00 Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1 Omfattning 1-6 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 17 maj 2018 kl. 13:00-16:40. Ajournering kl 14:35-15:15 samt 16:00-16:20. Plats Skälby, Röda ladan Omfattning 49-66 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 16 april 2013, kl. 15.30 17.00 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Monica Toll Sören Eriksson Claes-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Konferensrum 1 kommunalhuset, torsdagen den 4 juli 2019 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Nils Nilsson (C) /Sed Mikael Henrysson

Läs mer

Socialkontoret, kl.15.00-16.30

Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2015-01-02 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer