Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 13:00 16:30. Ajournering kl. 14:20-14:40 samt 15:50-16:20. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande Ola Erlandsson (S) Susanne Lenander (S) Robin Apelqvist (S), tjänstgörande ersättare för Helena Olsson (S) Gudrun Augustsson (C), tjänstgörande ersättare för Nikolaos Strachinis (S) Niklas Hellström (C) Joel Rydh (V), tjänstgörande ersättare för Bo Hellström (V) John Wahlgren (M) Birgitta Nordlöw (L) Micael Foghagen (SD) Ersättare Fredrik Sjömar (KD) Övriga Lolita Persson, förvaltningschef Pia Axeheim, sekreterare Fredrik Wiebert, projektledare Jimmy Rudelius, administrativ chef Carina Eskelin, verksamhetschef Kultur och Bibliotek Jan Botö Röjås, verksamhetsutvecklare Sekreterare Pia Axeheim Anslaget på kommunens anslagstavla den 26 oktober 2018

2 2 (13) Justeras Marianne Dahlberg ordförande Birgitta Nordlöw

3 3 (13) Beslutsärenden 96 Tjänstgörande Helena Olsson (S) ersätts av Robin Apelqvist (S), Nikolaos Strachinis (S) ersätts av Gudrun Augustsson (C) och Bo Hellström (V) ersätts av Joel Rydh (V). 97 Godkännande av dagordning/kallelse Kultur- och fritidsnämnden godkänner den utskickade kallelsen/dagordningen. 98 Förra protokollet Det finns inga frågor eller synpunkter på förra protokollet som läggs till handlingarna. 99 Val av justerare Birgitta Nordlöw (L) väljs till justerare.

4 4 (13) Diskussions- och informationsärenden 100 Intern kontrollplan 2019 Administrativ chef Jimmy Rudelius informerar om 2019 års interna kontrollplan. Syftet med intern kontroll är att:: Kommunen har en ändamålsenlig och kostnadseffektiv verksamhet vilket bland annat innebär att ha kontroll över ekonomi, prestationer och kvalité samt att säkerhetsställa att fattade beslut verkställs och följs upp i förhållande till kommunens mål. Kommunen har tillförlitlig finansiell rapportering och information om kommunens verksamheter vilket innebär att nämnder och verksamhetsansvariga ska ha tillgång till rättvisande räkenskaper. Därutöver ingår en ändamålsenlig och tillförlitlig redovisning av kommunens prestationer avseende kvantitet och kvalitet samt övrig relevant information om kommunens verksamhet och resursandvändning. Kommunen har efterlevnad av tillämpliga lagar, förordningar samt interna regelverk samt ingångna avtal med olika parter. Beslut i kultur- och fritidsnämndens 15 november Investeringsbidrag 2019 Verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås informerar om 2019 års investeringsbidrag. Den 1 september hade 28 ansökningar inkommit till förvaltningen. På grund av de senaste årens extrasatsning på investeringsbidrag till egenägda anläggningar har förvaltningen utrymme för fler ansökningar i 2018 års pott. Därför har ansökningstiden förlängts till 29 oktober. Ca 80 reservationsansökningar har kommit in om att få flytta över beviljade medel till Det är 52 projekt som hittills är avslutade under året. Information 15 november och beslut i kultur- och fritidsnämnden 13 december. 102 Unika historiska Kalmar och Öland Projektledare Fredrik Wiebert informerar om projektet Unika historiska Kalmar Öland, som är ett samarbetsprojekt med tio aktörer och medfinansiärer, med syfte att lyfta kulturarvet. Projektet som är treårigt tar slut sommaren Projektet ska skapa en struktur för långsiktigt hållbart samarbete. Med utgångspunkt i historien ska projektet skapa former för att berätta nya och gamla historier som ger sammanhang och perspektiv. Målet är att förstärka regionens profil inom kulturarv/historia, samla aktörer och aktiviteter, skapa former för samarbete. Delaktighet i aktiviteter som genomförs av de medverkande aktörerna samt ta fram en övergripande berättelse och digital lösning. Prioriterad målgrupp är den aktiva barnfamiljen.

5 5 (13) En innovationsupphandling, den första inom Kalmar kommun, har gjorts för att ta fram en målanpassad produkt, kopplad till ny teknik. 103 Återrapport extra åtgärder ridklubben Udden Administrativ chef Jimmy Rudelius sammanfattar från de två möten som förvaltningen har haft med föreningen. Föreningen är väldigt nöjda med dialogen med förvaltningen och nämndens stöd. Investeringsbidragen med 100 % finansiering möjliggjorde att Udden kunde komma ifatt en del av underhållet. Det andas viss framåtanda men föreningen har svårt att nå sitt uppsatta mål om att ha full verksamhet Just nu fokuserar de på sin ponnyverksamhet som riktar sig till barn och ungdomar. 104 Förvaltningschefen har ordet Förvaltningschef Lolita Persson informerar om följande: 1. Smedjan Den nya kultur- och fritidsfilialen i Smedby, Smedjan, invigdes den 13 oktober. Det kom mellan personer och det var full aktivitet. Runt 100 personer har besökt Smedjan varje dag sedan invigningen. Nu ska en avstämning göras med projektledningen så att erfarenheterna kan användas när nya kultur- och fritidslokaler ska skapas. 2. Fritidsbanken Under v 42 är det insamling av sport- och fritidsprylar till Fritidsbanken. Uppsamlingsplatser är Kalmar Sportcenter och Återbruket. En person har anställts och kommer att hålla i Fritidsbankens verksamhet. Ordföranden undrar om det går att lägga till objekt i verksamheten med t ex musikinstrument. Förvaltningschefen tar med sig frågan vidare. 3. Ljus på kultur v 44 Vecka 44 är en av förvaltningens intensivaste veckor under året. Det är sista året för projektet Ljus på kultur som har pågått under tre år med bidrag från Regionförbundet. Förvaltningschefen rekommenderar alla att ladda ner KalmarAppen då det går att få in det man är intresserad av direkt i sin kalender. Återkoppling kommer att ske i kultur- och fritidsnämnden. 4. Kulturkvarteret Kommunen får inget tillstånd från länsstyrelsen om att ta upp en trappa i postkasselokalen, så andra lösningar måste hittas. Planlösningen är klar i stora drag och ska kalkyleras. Det är projektmöten varje vecka inför partnerupphandlingen som tar tid nu men som sparar tid framöver. Nu håller arbetsgruppen på med inredningen. En ny återlämningsmaskin behöver köpas in eftersom den som finns idag är specialbyggd på nuvarande plats. Rivningen av innerväggarna i posthuset påbörjas under november. Planeringen av nuvarande biblioteketslokalen har kommit långt. Det har varit ett styrgruppsmöte angående utemiljön som beräknas vara klar i mars 2020.

6 6 (13) 5. Bad o friskvårdsanläggningen Detaljplanen är inte klar och i dagsläget finns det inget att prioritera. Ett avstämningsmöte med Simsällskapet ska äga rum inom den närmsta tiden Kultur- och fritidsnämnden fattar inga beslut i samband med informationen som läggs till handlingarna.

7 7 (13) 105 Stipendier 2018 Dnr KFN 2018/0018 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons skrivelse 4 oktober 2018 samt inkomna stipendieansökningar. Bakgrund Kalmar kommun delar årligen ut stipendier till sökande inom kultur- och idrottsverksamhet. Stipendium kan tilldelas person född eller bosatt i Kalmar eller med annan anknytning till Kalmar. Ansökan kan göras enskilt eller i grupp, även föreningar kan söka. Stipendier delas årligen ut för konstnärlig utveckling, stödja och uppmuntra verksamhet inom olika konstnärliga områden och för att utveckla idrottsprestationer eller sitt idrottsledarskap inom olika idrottsområden. Under året har tjugoen ansökningar inkommit. Stipendierna delas ut på kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 13 december Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår följande stipendier: Kulturstipendium kronor tilldelas: Felix Lönn, konstnär, för inköp av konstnärsmaterial och inramning för kommande utställning kronor tilldelas: Ciddens Vänner/Anders Åslund, för att kunna tonsätta fler av Ciddens dikter och att göra en inspelning av dessa för att sedan ge ut en CD-skiva. Idrottsstipendium kronor tilldelas: Linnea Thurfjell, för att kunna fortsätta utveckla sig som idrottsledare och parasportutvecklare i Kalmar, Linnea representerar FBC Kalmarsund, Calmif, Lindsdals IF och KFUM Basket kronor tilldelas: Miranda Arvidsson, simmare, för att fortsätta utveckla sin förmåga och insatser inom sin sport, Miranda representerar Kalmar Simsällskap.

8 8 (13) Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag till kulturoch idrottsstipendium 2018.

9 9 (13) 106 Biblioteksplan för Kalmar kommun Dnr KFN 2018/0214 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Carina Eskelins skrivelse 4 oktober 2018 samt Bibliotek och utveckling - biblioteksplan för Kalmar kommun Bakgrund I bibliotekslagen 17 står det att kommuner och landsting ska anta biblioteksplaner för sin verksamhet på biblioteksområdet. I 14 står det att i syfte att ge alla tillgång till landets samlade biblioteksresurser ska bibliotek och bibliotekshuvudmän inom det allmänna biblioteksväsendet samverka. Med en biblioteksplan avses ett politiskt förankrat styrande dokument som omfattar en analys av det samlade biblioteksbehovet i en kommun och åtgärder för hur dessa behov ska tillgodoses. De befintliga biblioteksplanen började tas fram brett 2003, därefter har den reviderats i omgångar. I denna omgång har information uppdaterats och inaktuellt rensats bort. Visionen och målen är oförändrade. Förvaltningen föreslår att denna plan gäller till och med Statens Kulturråd ställer som villkor för flera av sina bidrag att kommunen har en gällande biblioteksplan för att kunna söka bidrag. En ny mer djuplodande plan behöver tas fram i bred samverkan under det kommande året. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anta Bibliotek och utveckling - Biblioteksplan för Kalmar kommun

10 10 (13) 107 Taxor och avgifter inom kultur- och fritidsnämnden 2019 Dnr KFN 2018/0215 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 4 oktober 2018 samt Taxor och avgifter Bakgrund Kultur- och fritidsnämnden antog ett gemensamt taxedokument för förvaltningens samtliga verksamheter 23 april Detta dokument antogs därefter av kommunfullmäktige 15 juni I kommunfullmäktiges beslut delegerades kultur- och fritidsnämnden rätten att själv besluta om mindre justeringar av taxorna. Kultur- och fritidsförvaltningens förslag till nya taxor är att betrakta som mindre justeringar och revideringar. Dokumentet har uppdaterats med nytillkomna och borttagna anläggningar, några förtydliganden har också gjorts. Det förekommer inga avgiftshöjningar. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anta förvaltningens uppdaterade förslag till taxor och avgifter, att börja gälla 1 januari 2019.

11 11 (13) 108 Beslutsattestanter 2019 kultur- och fritidsförvaltningen Dnr KFN 2018/0216 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 4 oktober 2018 samt Beslutsattestanter kultur- och fritidsförvaltningen Bakgrund Nämnderna ska varje år utse beslutsattestanter. De ska följa de interna riktlinjer som ekonomienheten ställer upp samt följa den delegationsordning nämnden antagit. Beslut Kultur- och fritidsnämnden fastställer kultur- och fritidsförvaltningens förslag till beslutsattestanter för 2019 enligt bifogat förslag Beslutsattestanter kulturoch fritidsförvaltningen 2019.

12 12 (13) 109 Firmateckning och utkvittering av värdeförsändelser 2019 Dnr KFN 2018/0217 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 4 oktober Bakgrund Kultur- och fritidsnämnden utser årligen firmatecknare och rätten att kvittera ut paket, postförskott, rek och andra värdeförsändelser. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att som firmatecknare för kultur- och fritidsförvaltningen utse kultur- och fritidsnämndens ordförande eller vice ordförande i förening med förvaltningschef eller administrativ chef. Kultur- och fritidsnämnden beslutar också att ge förvaltningens vaktmästare eller vikarier för dessa rätten att kvittera ut paket, postförskott, rek och andra värdeförsändelser.

13 13 (13) 110 Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas: Ekonomi 1. Dnr KFN 2018/0009 nr 17. Friluftsfrämjandet beviljas dispens avseende investeringsåtgärds påbörjande. 2. Dnr KFN 2018/0207. Kalmar Folkrörelsearkiv om extra driftbidrag för Arrangemang, projekt och utvecklingsmedel 1. Dnr KFN 2018/0198. Ansökan från Ljungby hembygdsförening om bidrag till arrangemanget Ljus på världens barn. Bidrag beviljas med kr. 2. Dnr KFN 2018/0192. Ansökan från Gemenskap Kalmar om bidrag till teaterföreställningen Hand i hand med fika. Bidrag beviljas med kr. 3. Dnr KFN 2018/0212. Ansökan från Kalmar Teaterförening om bidrag till en textad teaterföreställning. Bidrag beviljas med kr. 4. Dnr KFN 2018/0211. Ansökan från Kalmar Teaterförening om bidrag till föreställningen Carmen med Malmö Operan. Förlustbidrag beviljas med kr enligt uträkning i ansökan. 5. Dnr KFN 2018/0029. Ansökan från Kalmar Teaterföreställning om bidrag till föreställningen Godspell. Förlustbidrag beviljas med kr. 6. Dnr KFN 2018/0208. Ansökan från Smålands Afrikanska Kulturförening om bidrag till Ljus på afrikansk kultur i Småland. Ansökan avslås. 111 Övriga frågor 1. Ordföranden informerar om föreningsdialogen som äger rum måndagen 22 oktober på Brofästet. Alla i nämnden är välkomna. Det blir en föreläsning och lite enklare förtäring. Dialoger kommer att föras utifrån olika teman. Ordföranden vill att det ska arrangeras en föreningsdialog/år. Förvaltningschefen vill utveckla föreningsdialogen inför nästa år till en heldag med fler föreläsningar och tid för en fördjupad dialog med föreningsrepresentanter. 2. Ordföranden bjuder in nämndens ledamöter och tjänstepersoner till after work efter nämnden 15 november och återkommer med plats. 3. Nästa nämnd är i lokalen Magistern i gårdshuset bakom stadshuset.

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 juni 2018 kl. 13:00-15:40 Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs Omfattning 67-77 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 april 2018 kl. 13:00-14:25. Ajournering kl 13:55-14:15. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 38-48 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-16:00. Ajournering kl. 14:05-14:25 samt 15:15-15:50. Plats Magistern Omfattning 112-130 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 oktober 2017 kl. 13:00-16:20. Ajournering kl 14:05-14:30 och 15:40-16:00. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 87-102 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 januari 2018 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl 15:45-15:55. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-14:10. Ajournering kl 13:40-13:55. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Omfattning 76-83 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 mars 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 15-29

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 9:00 13:50. Ajournering kl 11:40-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning 101-120

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-16:15. Ajournering kl 14:20-14:45 och 15:15-15:55. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 33-45 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 februari 2016 kl. 08:30 13:20. Ajournering kl 11:20-12:30. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6 Omfattning 1-15 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 februari 2017 kl. 08:30 12.30. Ajournering kl. 10.00-10.20 och kl. 11.20 12.00. Plats KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49 Omfattning 1-14 Beslutande Marianne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 mars 2018 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:05-14:30 samt kl 15:50-16:05. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 22-37 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 15.30. Ajournering kl. 14:20 14:40. Plats Skälby, Vita villan Omfattning 61-73 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 oktober 2016 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl. 14:20-14:45 och kl. 16:05-16:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal

Läs mer

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-09-27 90 Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena Dnr KFN 2018/0109 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Per-Ola

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(7) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se

Läs mer

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen.

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-10-20 114 Svar på Motion - Starta "Sund Smart Stark Senior" även i Kalmar Dnr KFN 2016/0202 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons

Läs mer

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla   Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll 1 Sid KOMMUNSTYRELSENS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2019-01-11 er 1-6 Plats och tid Akvariet, Stadshuset i Borgholm 09:00-12:00 ande ledamöter Sara Kånåhols Lars Ljung Marcel van Luijn Övriga närvarande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097 UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-01 63 Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs Dnr KFN 2017/0097 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 februari 2018 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:40-15:00 samt 16:25-16:40. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 9-21 Beslutande Pelle Sederkvist (M), ordförande

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Mellström 2016-10-12 KS 2016/0685 50029 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 november 2013 kl. 13:00 Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, bibliotekets samlingssal Gruppmöte Majoriteten torsdag 21 november kl. 10.00 12.00,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl. 13:15-13:20, 14:30-14:50 samt 16:20-16:40. Plats Magistern Omfattning 1-17 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(5) Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-15:00. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 19 augusti.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:35-15:00 och 16:15-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 16-32 Beslutande

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-12-07 KFN 2018/0268 0480-45 06 61 Kultur- och fritidsnämnden Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 1(15) Tid och plats 2018-12-06 - Kommunhuset klockan 08.30-11.00 Beslutande Övriga deltagande Kristina Söderlund (SPI) - ordförande Arne Silfvergren (S) - ledamot Gunilla Edman (S) - ledamot Kenneth Jacobsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2019-04-11 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 51 Verksamhetsinformation Folkets Hus... 3 52 Budgetuppföljning mars 2019... 4 53 Budget 2020... 5 54 Nämndplan 2020-2023...

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 9:00 11.05 och 13:00-13:20. Ajournering kl. 11:05-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 27 april 2017 kl. 13:00-16:20 Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 30-46 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista....

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00-19.20 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid Fritiden kl. 13:00-17:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Roger Ahlén (S) (ordförande) Jonas Krantz (S) (vice ordförande) Jan-Håkan Otterberg (L) (2:e vice

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-21 Innehållsförteckning Ärende 8 Information om sommaraktiviteter som genomförts med bidrag från MUCF... 10 9 Redovisning av intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-11 1 (11) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.00 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Björn Brändewall (FP) Magnus

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:25. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 103-123 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT NÄRVARANDE ande ledamöter Övriga närvarande Anders Ståhl (M) (ordförande) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Reinhold Knutsson (S) Louise Stjernquist (L) ersätter Lars Linderot (M) (vice ordförande)

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 17 maj 2018 kl. 13:00-16:40. Ajournering kl 14:35-15:15 samt 16:00-16:20. Plats Skälby, Röda ladan Omfattning 49-66 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

41 Kompletterad och reviderad delegationsordning för miljö- och byggnadsnämnden

41 Kompletterad och reviderad delegationsordning för miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-29 Ärendelista 41 Kompletterad och reviderad delegationsordning för miljö- och byggnadsnämnden 42 Komplettering av beslutsattestanter med ersättare

Läs mer

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-06-21 KFN 2016/0161 50661 Kultur- och fritidsnämnden Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Läs mer

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M)

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M) 1(9) Plats och tid Konferensrum Gottröra, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, måndagen den 28 augusti 2017 kl 09:00-09:45. Beslutande Ledamöter Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom

Läs mer

Johan Ahlberg (S), ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten-Göran Claesson (SD)

Johan Ahlberg (S), ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten-Göran Claesson (SD) 1 (12) Plats och tid Bjuvs fritidsgård, onsdagen den 13 april 2016 kl. 18.30 20.50 Beslutande Johan Ahlberg (S), ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten-Göran

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-19 Innehållsförteckning Ärende 23 Biblioteksplan 2015-2019... 39 24 Kulturstipendium 2015... 40 25 Samrådshandlingar Planprogram för del av Kärnekulla 1:4... 41 26 Remiss

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1 (12) Plats och tid Säfstaholms slott, Vingåker. Torsdagen den 8 mars kl. 15:00-17:00 Beslutande ledamöter Caisa Sävheden-Larsson (S) ordförande Aziz Jaali (S) Christina Hallin (MP) Birgitta Lovén (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/ 1(8) Kommunstyrelsen Plats och tid: Tingssalen, 2019-03-04 kl. 08:30 16.10. Ajournering kl 12:00 13:00. Beslutande: Mikael Thalin (C), ordförande tillika ordförande i utskottet för samhälle Susann Lindblad

Läs mer

Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden Per-Ola Johansson 1 (5) Förslag till ny Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden Senast reviderad av kultur- och fritidsnämnden i mars 2013 Reglemente Kommunfullmäktige har fastställt reglemente

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 december 2017 kl. 09:00-16:05. Ajournering kl 09:08-09:12, 10:45-13:00 samt 14:20-15:35. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 124-144 Beslutande Marianne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus, kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus, kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Lokal: Sjödiken, tisdagen den 12 december 2017 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid IOGT-NTO Stockaryd, onsdagen den 5 april 2017 klockan 14.00-18.00 Mötet inleds med visning av Stockaryds fritidsgård. Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-12:15 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V)

Läs mer

Författningssamling. Arbetsordning för fullmäktige samt reglementen och arbetsformer för styrelser, nämnder, kommittéer med flera

Författningssamling. Arbetsordning för fullmäktige samt reglementen och arbetsformer för styrelser, nämnder, kommittéer med flera Ändrad 2005-08-18 Sida 1 (6) Senast reviderad: 2007-10-02 Senast reviderad av: Fredrik Bordahl Arbetsordning för fullmäktige samt reglementen och arbetsformer för styrelser, nämnder, kommittéer med flera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (17) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Bertil Månsson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (17) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Bertil Månsson (S) 2012-11-13 1(17) Plats och tid Kommunhuset Christian Kruse, kl. 18.30 21.30 Beslutande Thore Lennartsson, C, ordförande Anette Persson, M Anders Malmgren, M Bertil Månsson, S Sven Östergaard, SD Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-17 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl.14.00-15.25 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2016-01-26 1 (12) Plats och tid Vetlanda museum, den 26 januari, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Maria Brihall,

Läs mer

Protokoll från servicenämnden 2 mars 2017

Protokoll från servicenämnden 2 mars 2017 1 (12) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från servicenämnden 2 mars 2017 Tid: 09.15-14.20, ajournering 12.20-13 Plats: Sessionssalen, Residenset i Vänersborg 11-17 Närvarande Beslutande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Plats och tid IS/IT-enheten, Mora, kl. 09.00-11.05 Beslutande Bengt-Åke Rehn (S), ordförande, Mora Marie Olsson (S), Orsa Nils-Åke Norman (M), ersättare för Kjell Tenn, (C),

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-17 Innehållsförteckning Ärende 24 Rapport om kvinnligt nätverk Habo/Mullsjö och Kultur på recept... 32 25 Kulturstipendium 2016... 33 26 För sent inkommen ansökan om driftsbidrag

Läs mer

Tingshusgatan kl 15.00-17.15 ajournering kl.15.55-16.00

Tingshusgatan kl 15.00-17.15 ajournering kl.15.55-16.00 Socialnämnden 2009-03-24 1 Plats och tid Beslutande Tingshusgatan kl 15.00-17.15 ajournering kl.15.55-16.00 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sol-Britt Erlandsson (c) Gunnel Persson (s) 2:e vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll sid 1/10 Datum: Torsdag den 14 juni Tid: 18:00 20:45 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Måndag den 18 juni Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Jörgen Andersson (c) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman 1 (9) Plats och tid Beslutande Havets Källa, kl 13.15 16.45 Olle Berg Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman (c) (m) Ej tjänstgörande ersättare och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 16 april 2013, kl. 15.30 17.00 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Monica Toll Sören Eriksson Claes-Göran

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-09-24 1 Plats och tid Beslutande övriga deltagande Rimbo bibliotek, Rimbo Torsdag 24 september 2009 kl. 17,00-18.20 enligt bifogad närvarolista Adam Persson, idrottschef

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Christina Walles (S) ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Christina Walles (S) ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2015-04-14 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-20.10 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 januari 2016 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Johanna Ek (KD) Sven Krafft

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum Karin Sjunnesson, personalombud

Sammanträdesdatum Karin Sjunnesson, personalombud 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 13.30 16.07 Ajournering kl. 15.10 15.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Martin Rosdahl (C) Kim Hellström (SD) Jan Berglund (S) tjg ers

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Per-Ola Johansson Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-01 1 (5) Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Reglemente Kommunfullmäktige har fastställt reglemente för kultur- och fritidsnämnden. Reglementet

Läs mer

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande 2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Yoomi Renström (S) Ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:30-20:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast 12 november 2018.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast 12 november 2018. KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-17:00 Plats Magistern, i huset bakom stadshuset Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim,

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-11 1 (10) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 9 maj 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 41 01 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD)

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD) 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 22 februari 2017 kl 18:30-19:30 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-02-06 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2012-02-06 10.00-16.30

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-02-06 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2012-02-06 10.00-16.30 Kommunstyrelsen 2012-02-06 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2012-02-06 10.00-16.30 Beslutande: Anders Ljung (C) Jan-Olof Andersson (C) Markus Hall (MP) Göran Landström (M) Malin Svensson (M) Ing-Britt

Läs mer

Kenneth Bolinder (S)

Kenneth Bolinder (S) 2013-11-20 Sida 1 (av 15) Tid 2013-11-20, kl 19.00-19.40 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer