Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 februari 2018 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:40-15:00 samt 16:25-16:40. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 9-21 Beslutande Pelle Sederkvist (M), ordförande Linus Hellman (S), tjänstgörande ersättare för Marianne Dahlberg (S) Ola Erlandsson (S) Susanne Lenander (S) Nathalie Åhlund (S), tjänstgörande ersättare för Helena Olsson (S) Nikolaos Strachinis (S) Niklas Hellström (C) Bo Hellström (V) John Wahlgren (M) Birgitta Nordlöw (L) Micael Foghagen (SD) Ersättare Fredrik Sjömar (KD) Gudrun Augustsson (C) Jennie Uller (L) Övriga Lolita Persson, förvaltningschef Pia Axeheim, sekreterare Jimmy Rudelius, administrativ chef Christina Johansson, tf. bibliotekschef Per-Ola Johansson, enhetschef idrott Carina Eskelin, enhetschef kultur Doris Aronsson, enhetschef kulturskolan Fredrik Fahlstedt, enhetschef Ung i Kalmar Susanne Gryfelt, tf. enhetschef Äventyrsbadet Jan Botö Röjås, verksamhetsutvecklare Anslaget på kommunens anslagstavla den 2 mars 2018.

2 2 (16) Sekreterare Pia Axeheim Justeras Pelle Sederkvist ordförande Ola Erlandsson

3 3 (16) Beslutsärenden 9 Tjänstgörande Marianne Dahlberg (S) ersätts av Linus Hellman (S) och Helena Olsson (S) ersätts av Nathalie Åhlund (S). 10 Godkännande av dagordning/kallelse Kultur- och fritidsnämnden godkänner dagens kallelse/dagordning. 11 Förra protokollet Det finns inga frågor eller synpunkter på förra protokollet, som läggs till handlingarna. 12 Val av justerare Ola Erlandsson (S) väljs till justerare.

4 4 (16) Diskussions- och informationsärenden 13 Investeringsbidrag 2018 samt extra investeringsbidrag 2017 Verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås informerar om att det har kommit in ansökningar från 43 föreningar med sammanlagt 132 projekt. Följande kriterier och prioriteringar beslutades av kultur- och fritidsnämnden 14 december Kriterier: Åtgärd föranledd av oförutsedd händelse eller lagstiftning. Bidrag beviljas med högst 75 % av samtliga redovisade kostnader. De föreningar som har fått beviljade investeringsbidrag som ännu inte är avslutade får ytterligare 25 % i kompensation förutsatt att de uppfyller någon/några av de prioriteringarna nedan. De 3 miljoner kronor som är direkt riktade till Ridsportföreningar, får 100 % av redovisade kostnader. Prioriteringar: Energi- och vattenbesparande åtgärder Tillgänglighetsanpassade åtgärder Fiber Investeringsbidraget ska enligt tidigare fastställda belopp fördelas till: Ridsporten 3 miljoner kronor 100 % bidrag. Idrotten 2 miljoner kronor 75 % bidrag. Hembygdsföreningar 2 miljoner kronor 75 % bidrag. Folkets Hus & Bygdegårdar 2 miljoner kronor 75 % bidrag. Scout- och övriga föreningar 1 miljon kronor 75 % bidrag. Kompensation upp till 75 % 1 miljon kronor 25 % bidrag. Jan Botö Röjås gör en föredragning över de ansökningar som har inkommit. Beslut kommer att fattas av kultur- och fritidsnämnden 19 april Förvaltningschefen har ordet Förvaltningschef Lolita Persson informerar om följande: 1. Kulturplan Kalmar län 2022 Kalmar kommun har fått Kulturplan Kalmar län 2022 på remiss från Landstinget i Kalmar län. På grund att det är så kort handläggningstid kommer det att både informeras och tas beslut om kulturplanen vid nästa nämnd 15 mars.

5 5 (16) 2. Ny enhetschef kulturskolan Lars Hammar kommer att tillträda som ny chef för kulturskolan den 26 mars Kultur- och fritidsnämnden fattar inga beslut i samband med informationen som läggs till handlingarna.

6 6 (16) Beslutsärenden 15 Svar på medborgarförslag - anordna utegym på motionsslingan i Läckeby Dnr KFN 2017/0239 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanson skrivelse 13 februari 2018, samt det inkomna medborgarförslaget. Bakgrund och nuläge Förslagställaren föreslår att utegym stationer byggs längs med motionsslingan i Läckeby. Medborgarförslaget lyfter fram vikten av fysisk aktivitet och betonar möjligheten till allsidig träning. I förslaget föreslås att detta ska ske i samarbete med Läckeby GoIF. Även hembygdsföreningen nämns i förslaget som en tänkbar samarbetspartner. I skrivelsen föreslås också att motionsslingan är i dåligt skick och behöver rustas upp. Framför allt nämns att det är växtlighet i spåret. Kalmar kommun har idag relativt få utegym. Exempelvis finns det utegym på Stensö, i Berga och på Skälby. De senaste uppförda utegymmen i Kalmar, dvs. det på Lindsdals IP och det på Långvikens beachanläggning, har inte uppförts av kommunen, utan av en extern aktör, där kommunen endast upplåtit marken. Just nu pågår byggnation av aktivitetsparken i Smedby, där ett utegym är en del av aktivitetsparken. Någon övergripande strategi för utegym finns inte idag i Kalmar kommun. Däremot har Samhällsbyggnadskontoret tagit fram Planeringsunderlag för anläggning av utegym i Kalmar kommun, vilken innehåller riktlinjer för planerare och projektörer, när eventuella utegym ska anläggas. När det gäller ansvarsfrågan för planering, utformning, finansiering, placering, beslut, byggnation och genomförande av utegym, är det flera förvaltningar som är inblandade och som ska samverka. Samhällsbyggnadskontoret har ett stadsplaneringsansvar, där planering och utformning av utegym är en fråga som hanteras hos dem. Serviceförvaltningen har ett skötsel- och driftsansvar inom friluftslivsområdet, där bl.a. motionsspår, lekplatser, friluftsbad och isbanor ingår. Serviceförvaltningen sköter idag om de kommunala utegym som finns. Serviceförvaltningen kan också ansvara för att genomföra och bygga utegym. Kultur- och fritidsförvaltningen har tidigare varit involverad i utegymfrågan, när det planerats och genomförts utegym på de idrottsanläggningar eller andra anläggningar som förvaltningen ansvarar för. Det var av denna anledning som kultur- och fritidsförvaltningen genomförde byggnation av utegym på Skälby. Kultur- och fritidsförvaltningen har också varit med när föreningslivet hört av sig om frågor om utegym för både sin egen verksamhet och allmänhet. Det är av den anledningen som förvaltningen just nu stödjer och arbetar tillsammans med IFK Påryd, som startat arbetet att bygga en motorikbana och utegym vid motionsspåret och utomhusbassängen i Påryd. Kultur- och fritidsförvaltningen stödjer projektet med rådgivning och projektmedel.

7 7 (16) I och med att kommunfullmäktige i september 2016 beslutade om nya reglementen, har kultur- och fritidsnämnden tagit över ansvaret för Kalmar kommuns strategiska arbete med friluftslivsfrågorna, där bland annat utegym kan anses vara en del i ansvaret. Kultur- och fritidsförvaltningen kommer att behöva se över behovet av utegym och placering av eventuella framtida utegym i samband med att ett friluftsprogram tas fram. Arbetet med att ta fram ett friluftslivsprogram pågår just nu och leds av förvaltningens friluftslivssamordnare. Dock har frågorna om utegym specifikt, ännu inte blivit en del av detta arbete. Svar på Medborgarförslaget Innan ytterligare utegym planeras i Läckeby eller på andra platser i Kalmar kommun, vill kultur- och fritidsförvaltningen först ta fram en strategi kring utegym. Strategin föreslås tas fram i samarbete med andra berörda förvaltningar och utgå från en helhetssyn i hela kommunen, där intern samverkan och samarbete inom kommunen tydligt reglerats. När det gäller synpunkten om motionsslingans behov av upprustning, har kontakt tagits med Serviceförvaltningen, vilka ansvarar för skötseln alla kommunala motionsslingor. Serviceförvaltningen meddelar att de sent i höstas röjde kanterna från växtlighet längs med motionsslingan i Läckeby. De meddelar också att de har identifierat att motionsspåret är i behov av att grusas i framtiden. Varje år läggs nytt grus på en av kommunens motionsslingor gjordes det på Värsnäs. Vilken motionsslinga som kommer att få ett bättre underlag 2018, är ännu inte beslutat av Serviceförvaltningen. Beslut tas utifrån den motionsslinga som är i störst behov av åtgärden. Beslut Kultur- och fritidsnämnden tackar för medborgarförslaget och beslutar att anta kultur- och fritidsförvaltningens svar och skicka det vidare till kommunfullmäktige för kännedom. Kultur- och fritidsnämnden anser härmed medborgaförslaget besvarat. Kultur- och fritidsnämnden ger också förvaltningen i uppdrag att under 2018 ta fram en övergripande strategi för utegym. Arbetet ska ske i samverkan med andra berörda förvaltningar, så som samhällsbyggnadskontoret och serviceförvaltningen.

8 8 (16) 16 Svar på medborgarförslag - Varför ska IFK Kalmars allsvenska lag tvingas spela sina hemmamatcher på bortaplan? Dnr KFN 2017/0235 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 14 februari, samt det inkomna medborgarförslaget. Bakgrund Jan-Ingemar Lundström har lämnat ett medborgarförslag, där han föreslår att kommunen snarast skulle bjuda ner Svenska Fotbollsförbundet till att besikta Gröndals IP, och utifrån besiktningen ta fram en förteckning över de åtgärder som behöver vidtas, för att bygga om Gröndal till en allsvensk arena. Enligt medborgarförslaget ska Kalmar kommun se till att IFK Kalmar ska kunna spela sina hemmamatcher på Gröndals IP, även i fortsättningen. Svar på Medborgarförslaget För det första är det enormt glädjande att konstatera att IFK Kalmar gick upp i damallsvenskan efter en andraplats i elitettan Denna prestation är en fantastisk bedrift och ska hyllas. Inom de flesta idrotter finns det idag arenakrav, som oftast specialidrottsförbunden har tagit fram och beslutat om. De arenakrav som specialidrottsförbunden tagit fram, är i princip aldrig diskuterade med arenaägarna, som vanligtvis är landets kommuner. Arena- eller anläggningskraven blir naturligtvis mer omfattande ju högre upp i seriesystemet man kommer. Arenakraven från specialidrottsförbunden har under det senaste årtiondet tenderat att öka dramatiskt i sin omfattning och har krävt att arenaägare runt om i Sverige investerat åtskilliga miljoner kronor i uppgraderingar eller nybyggnationer av idrottsanläggningar. Krav på ökad och förbättrad publikkapacitet, belysning, tekniklösningar och andra faciliteter är bara några exempel. Svenska Fotbollsförbundet har framtagna arenakrav för damallsvenskan. Kraven på en damallsvensk arena skiljer sig i väldigt stor utsträckning mot de krav som gäller för spel i den näst högsta serien, dvs. elitettan. Gröndals IP var 2017 en arena för Elitettan. Att uppgradera Gröndals IP långsiktigt, till en damallsvensk arena, som uppfyller alla krav skulle innebära investeringar på cirka miljoner kronor. Bara en ny planbelysning, som uppfyller kraven, skulle innebära en investering på cirka 2,5 miljoner kronor. Mot bakgrunden av den stora skillnaden mellan arenakraven för elitettan och damallsvenskan, tillsammans med kommunfullmäktiges beslut under hösten 2017, att köpa Guldfågeln arena av Kalmar FF:s arenabolag, har dialog förts med IFK Kalmar under hösten och vintern angående var föreningens hemmamatcher ska spelas säsongen 2018 och framåt.

9 9 (16) Den 18 december 2017 genomförde Svenska Fotbollsförbundets representant en besiktning av Gröndals IP. Deltagande på besiktningen var IFK Kalmar, polisen, brandkåren och vi i kommunen, i egenskap av arenaägare. Vid besiktningen konstaterades att Gröndals IP inte uppfyller alla krav som Fotbollsförbundet har i Arenakrav Damallsvenskan. Kalmar kommun meddelade då, som arenaägare för Gröndals IP, att vi är beredda att göra vissa mindre uppgraderingar och investeringar på anläggningen, så att IFK Kalmar under säsongen 2018 kan få dispens av svenska fotbollsförbundet och spela sina damallsvenska matcher på Gröndals IP, för att under 2019 spela sina damallsvenska matcher på Guldfågeln Arena. Guldfågeln Arena uppfyller inte i dagsläget föreningens behov av verksamhetsytor fullt ut. Behoven består bland annat av omklädningsrum och förrådsmöjligheter. För att IFK Kalmars behov skall kunna tillgodoses över längre tid, behöver Guldfågeln Arena byggas om något. Just detta var ett av de tyngsta skälen till att föreningen ville ansöka om dispens och få möjlighet att spela sina hemmamatcher på Gröndals IP säsongen Måndagen den 12 februari 2018 fick IFK Kalmar besked om att deras dispensansökan beviljats av Svenska Fotbollsförbundet. Den enda åtgärden som behöver vidtas är byggnation av en kameraplattform, vilket inte innebär några större kostnader för varken kommunen eller föreningen. Sammanfattningsvis innebär detta att IFK Kalmar, under sin debutsäsong i damallsvenskan, kan spela sina hemmamatcher 2018 på Gröndals IP, men att från 2019 spela sina hemmamatcher i damallsvenskan på Guldfågeln Arena. Beslut Kultur- och fritidsnämnden tackar för medborgarförslaget och beslutar att anta kultur- och fritidsförvaltningens svar och skicka det vidare till kommunfullmäktige för kännedom. Kultur- och fritidsnämnden anser härmed medborgaförslaget besvarat. Protokollsanteckning Fredrik Sjömar (KD) lämnar in en protokollsanteckning. "Jag ställer mig bakom nämndens beslut och svar, och det gläder mig att IFK Kalmar fått sin dispensansökan beviljad av Svenska Fotbollsförbundet. Jag tror vidare att det finns alla möjligheter att en framtida flytt till Guldfågeln Arena kan bli riktigt bra för IFK Kalmar. Då behövs det dock göras vissa anpassningar till de behov som IFK Kalmar har, och att ett kontinuerligt arbete sker från kommunens sida för att få till stånd dessa anpassningar. Inte bara förbundsstyrda sådana utan även anpassningar som är viktiga för klubbens verksamhet. Det bör exempelvis vara möjligt att även i fortsättningen kunna bedriva sin egen kioskverksamhet, om man så önskar, och inte behöva vara hänvisade till extern entreprenör som Kalmar FF anlitat. När jag ställde frågan på dagens sammanträde fick jag svaret att förvaltningen är medvetna om detta och att detta är en del av de förhandlingar som Kalmar Kommunbolag

10 10 (16) bedriver. Jag förutsätter att förvaltningen fortsatt ligger på och påpekar behovet av detta gentemot ansvariga på Kalmar Kommunbolag".

11 11 (16) 17 Uppföljning intern kontrollplan kultur- och fritidsnämnden 2017 Dnr KFN 2016/0244 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 8 februari 2018, samt årsrapport kultur- och fritidsnämnden Bakgrund Kultur- och fritidsnämnden ansvarar för att organisera den interna kontrollen inom nämndens ansvarsområde. Nämnden beslutar årligen om en intern kontrollplan och förvaltningen ansvarar för att rapporterar utfallet av kontrollerna till nämnden vid årets slut. Redovisningen av internkontrollen finns i kultur- och fritidsnämndens årsrapport för Internkontrollen är genomförd med gott resultat förutom inom IT-området där kontrollmomentet Risk att förvaltningen ej har uppbyggda backupstrukturer ej kunde genomföras på grund av sjukskrivningar. Det har under året inte varit händelser eller incidenter inom området utan vi har kunnat arbeta förebyggande och med hög servicegrad. Utifrån detta kan slutsatsen dras att vi har fungerade backupstrukturer. För att säkerställa att så är fallet kommer åtgärden att bli att momentet kommer att kontrolleras under våren för att se att det fungerar och resultatet kommer återrapporteras till presidiet. I övrigt har alla kontroller genomförts med gott resultat. I kontrollernas sammanfattningar har förbättringsförslag identifierats i hur mätningen och kontrollerna genomförs för att effektivisera och förbättra internkontrollarbetet. I arbete med nämndens internkontrollplan för 2018 har dessa förbättringsförslag beaktas och i många fall arbetats in i internkontrollplanen. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att godkänna redovisningen av utförd intern kontrollplan 2017 med den föreslagna åtgärden att genomföra kontrollmomentet Risk att förvaltningen ej har uppbyggda backupstrukturer under våren 2018 och återrapportera resultatet till presidiet för vidare beslut. Nämnden beslutar vidare att skicka rapporten till kommunstyrelsen och kommunens revisorer.

12 12 (16) 18 Årsrapport kultur- och fritidsnämnden 2017 Dnr KFN 2018/0060 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 8 februari 2018, samt årsrapport kultur- och fritidsnämnden Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram ett förslag till årsrapport för Årsrapporten tar upp väsentliga händelser, framtidfrågor, ekonomiskt resultat, internkontroll och måluppfyllelse. I avsnittet strategiska framtidsfrågor tar nämnden upp budget- och investeringsäskande för perioden Det ekonomiska resultatet redovisas och analyseras. Resultatet för 2017 hamnar på ca 3,8 miljon kr i överskott. Överskottet härleds till den förtida hyreskompensationen för KIFAB Arena. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att godkänna årsrapporten för 2017 inklusive måluppföljningen och överlämnar handlingen till kommunstyrelsen som budgetunderlag för

13 13 (16) 19 Anmälningsärenden 1. Insatser för ökad attraktivitet genom bygdepeng, stöd till föreningsägda anläggningar och enskilda vägar utökning av nämnders budgetramar 2017 (protokollsutdrag kommunfullmäktige , 227). 2. Ändring i regler för kommunstyrelsens externa priser (protokollsutdrag kommunfullmäktige , 232). 3. Ändringar i revisorernas reglemente (protokollsutdrag , 233). 4. Verksamhetsplan med budget 2018 och ekonomisk planering (protokollsutdrag kommunfullmäktige , 236). 5. Jan-Ingemar Lundström (M) avsägelse från uppdrag som ledamot i kultur- och fritidsnämnden samt ersättare i Fröbergska stiftelsen (protokollsutdrag kommunfullmäktige , 239). 6. Utredning angående ny rehabiliteringsbassäng i samverkan med Kalmar kommun (protokollsutdrag landstingsstyrelsen , 229). 7. Upphandlingspolicy i Kalmar kommun (protokollsutdrag kommunfullmäktige , 259). 8. Fyllnadsval av ledamot i kultur- och fritidsnämnden efter Jan-Ingemar Lundström (M) (protokollsutdrag kommunfullmäktige , 272). 9. Avsägelse samt fyllnadsval av ersättare i kultur- och fritidsnämnden efter Sebastian Hellvin (V) (protokollsutdrag kommunfullmäktige , 14).

14 14 (16) 20 Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas: Avtal 1. Dnr KFN 2016/0069. Samarbetsavtal med Kalmar Teaterförening angående digital visning av Folkets Hus och Parkers utbud på Kalmar teater ersättning för förluster. 2. Dnr KFN 2018/0042. Ung i Kalmars medverkan i Kumulus projekt We stand app. Ekonomi 1. Dnr KFN 2017/0252. Extra stöd om kronor till Krusenstiernska gården. Arrangemang, projekt och utvecklingsmedel 1. Dnr KFN 2018/0016 nr 1. Ansökan från Kalmarhjälpen om startbidrag till nystartad förening. Bidrag beviljas med kronor. 2. Dnr KFN 2017/0251. Ansökan från Kalmar Tennisklubb om bidrag till renovering av utebanor till Futurebanor. Bidrag beviljas med kronor enligt särskilda villkor. 3. Dnr KFN 2018/0030. Ansökan från Kalmarhjälpen om bidrag till hjälpinsatser med prioritet på barn och unga. Ansökan avslås. 4. Dnr KFN 2017/0247. Ansökan från Humanisterna Kalmar om bidrag till föreläsning om klimat, miljö och vårt ansvar för framtiden. Bidrag beviljas med kronor. 5. Dnr KFN 2017/0253. Ansökan från Hans Gurstad Nilsson om bidrag till att skapa en pilotfilm knuten till dansverket GAN:S konst. Bidrag beviljas med kronor. 6. Dnr KFN 2017/0257. Ansökan från Länsmusiken i Kalmar län om bidrag till Talentcoach för att främja populärmusikområdet i Kalmar län. Bidrag beviljas med kronor. 7. Dnr KFN 2017/0272. Ansökan från Kalmar Hästsportklubb om bidrag till två större tävlingar 2018 som Svenska Ridförbundet tilldelat föreningen. Bidrag beviljas med max kronor + max kronor i förlustbidrag enligt särskilda villkor. 8. Dnr KFN 2018/0032. Ansökan från Månkören Kalmar om bidrag till ett undersökande sånglustspel Kärlekens laboratorium. Ansökan avslås. 9. Dnr KFN 2017/0251. Ansökan från Kalmar Tennisklubb om bidrag till en internationell tennisturnering med proffs maj Bidrag beviljas med kronor enligt särskilda villkor. 10. Dnr KFN 2017/0016 nr 4. Ansökan från Kalmar Cricket Förening om startbidrag till nystartad förening. Ansökan beviljas med kronor. 11. Dnr KFN 2018/0040. Ansökan från Korpen i Kalmar om bidrag till projektet ledarskap med mångfald. Ansökan avslås. 12. Dnr KFN 2018/0064. Ansökan från Kalmarhjälpen om bidrag till bowlingturnering mellan kommunens fritidsgårdar. Ansökan avslås.

15 15 (16) 13. Dnr KFN 2018/0059. Ansökan från Skånska operan om bidrag till två föreställningar av La Boheme. Bidrag beviljas med kronor. Bygglovärenden och detaljplan 1. Dnr 2017/0242. Yttrande över detaljplan för Vesholmarna m fl fastigheter (Kalmarsundsverket) på Tegelviken. Yttrande via skrivelse.

16 16 (16) 21 Övriga frågor Inga övriga frågor har anmälts.

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 april 2018 kl. 13:00-14:25. Ajournering kl 13:55-14:15. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 38-48 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 juni 2018 kl. 13:00-15:40 Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs Omfattning 67-77 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 januari 2018 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl 15:45-15:55. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-14:10. Ajournering kl 13:40-13:55. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Omfattning 76-83 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 mars 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 15-29

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-16:00. Ajournering kl. 14:05-14:25 samt 15:15-15:50. Plats Magistern Omfattning 112-130 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 oktober 2017 kl. 13:00-16:20. Ajournering kl 14:05-14:30 och 15:40-16:00. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 87-102 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-16:15. Ajournering kl 14:20-14:45 och 15:15-15:55. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 33-45 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 februari 2016 kl. 08:30 13:20. Ajournering kl 11:20-12:30. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6 Omfattning 1-15 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 februari 2017 kl. 08:30 12.30. Ajournering kl. 10.00-10.20 och kl. 11.20 12.00. Plats KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49 Omfattning 1-14 Beslutande Marianne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 mars 2018 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:05-14:30 samt kl 15:50-16:05. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 22-37 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 15.30. Ajournering kl. 14:20 14:40. Plats Skälby, Vita villan Omfattning 61-73 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 9:00 11.05 och 13:00-13:20. Ajournering kl. 11:05-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 13:00 16:30. Ajournering kl. 14:20-14:40 samt 15:50-16:20. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 96-111 Beslutande Marianne Dahlberg (S),

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Mellström 2016-10-12 KS 2016/0685 50029 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097 UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-01 63 Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs Dnr KFN 2017/0097 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse

Läs mer

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-09-27 90 Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena Dnr KFN 2018/0109 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Per-Ola

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:35-15:00 och 16:15-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 16-32 Beslutande

Läs mer

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jan Botö Röjås 2012-11-08 KFN 2012/0010 0480-450625 Kultur- och fritidsnämnden Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen.

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-10-20 114 Svar på Motion - Starta "Sund Smart Stark Senior" även i Kalmar Dnr KFN 2016/0202 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 17 maj 2018 kl. 13:00-16:40. Ajournering kl 14:35-15:15 samt 16:00-16:20. Plats Skälby, Röda ladan Omfattning 49-66 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl. 13:15-13:20, 14:30-14:50 samt 16:20-16:40. Plats Magistern Omfattning 1-17 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 december 2017 kl. 09:00-16:05. Ajournering kl 09:08-09:12, 10:45-13:00 samt 14:20-15:35. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 124-144 Beslutande Marianne

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 9:00 13:50. Ajournering kl 11:40-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning 101-120

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(12) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(12) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(12) Tid Torsdagen den 14 december 2017 kl. 09:00-17:00 Plats Kalmar teater, klubbrummet Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast 11 december.

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 1 juni 2017 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:25-14:45 och kl 15:55-16:05. Plats Bjursnäs Bygdegård Omfattning 47-68 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Jennie Uller (L), tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(7) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-11 1 (11) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.00 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Björn Brändewall (FP) Magnus

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 53-56 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 januari 2017 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 10-15 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(5) Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-15:00. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 19 augusti.

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 27 april 2017 kl. 13:00-16:20 Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 30-46 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 oktober 2016 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl. 14:20-14:45 och kl. 16:05-16:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 november 2013 kl. 13:00 Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, bibliotekets samlingssal Gruppmöte Majoriteten torsdag 21 november kl. 10.00 12.00,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 28 februari 2019 kl. 13:00 17.00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 06 37 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2009-05-14 1 (7) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-15.10 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-12-07 KFN 2018/0268 0480-45 06 61 Kultur- och fritidsnämnden Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(8) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(8) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(8) Tid Torsdagen den 22 september 2016 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning Tyresö kommun, Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Lördagen den 12 februari 2011, kl 09.00 Smådalarö Gård, Dalarö 1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden Anmälan noteras. Kommunfullmäktige

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:25. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 103-123 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-03-06 51 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 53-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Uppföljning intern kontrollplan 2015

Uppföljning intern kontrollplan 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-02-04 KFN 2015/0077 50661 Kultur- och fritidsnämnden Uppföljning intern kontrollplan 2015 Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 20 mars 2013 kl. 13:00 16.20. Ajournering kl 14.30 14.50. Plats Kalmar Teater, konferensrummet vån 2 Omfattning 15-35 ande Marianne Dahlberg, ordförande (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid IOGT-NTO Stockaryd, onsdagen den 5 april 2017 klockan 14.00-18.00 Mötet inleds med visning av Stockaryds fritidsgård. Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 28 februari 2019 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl. 14:30-14:50 samt 15:40-15:55. Plats Magistern Omfattning 18-30 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Bertil Dahl (V), 2:e vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(15) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA. Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl.

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(15) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA. Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl. 1(15) Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl. 13:00-17:00 Plats Kalmar teater, klubbrummet Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-450604 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 10 december

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(9) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(9) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(9) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 27 april 2017 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se,

Läs mer

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-01-14 17 Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2018: Idrott- och föreningsliv

Verksamhetsplan med budget 2018: Idrott- och föreningsliv Verksamhetsplan med budget 2018: Idrott- och föreningsliv Genomförda satsningar Ny sporthall i Rockneby inklusive allaktivitetshus En helt ny idrottsplats i Fjölebro En multiarena i Lindsdal En ny konstgräsplan

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-11 1 (10) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Per-Ola Johansson Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-01 1 (5) Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Reglemente Kommunfullmäktige har fastställt reglemente för kultur- och fritidsnämnden. Reglementet

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 9 maj 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 41 01 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

3 Medborgarförslag om parkbänkar vid Folkets park. Beslutsärende (handlingar bifogas, 2 sid) Föredragande: Gunilla Svensson

3 Medborgarförslag om parkbänkar vid Folkets park. Beslutsärende (handlingar bifogas, 2 sid) Föredragande: Gunilla Svensson KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Servicenämnden Tid Onsdagen den 31 januari 2018 kl. 13:00 Plats KS-salen Enligt uppdrag Marcus Kindahl (0480-45 05 18) Föredragningslista 1 Dagordning/övriga frågor/justering

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö Camping, måndagen den 4 september klockan 13.00 16.30 Mötet inleds med presentation av Hofgårdsvallen, Ishallen samt Sävsjö Camping. Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 25 januari 2016 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 & 2 Ärenden Kallelse med föredragningslista 1 Val av

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-03-25 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Högby, klockan 13:30-15:15 ande Kristin Kellander (L),ordförande Rainer Fredriksson (S) Jenni Bäck (M) Kent Kärrlander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 september 2016 kl. 13:00-16:35. Ajournering kl 14:40-15:00 och kl 16:00-16:30. Plats IOGT-NTO:s lokaler, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 84-100 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(6) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 23 april 2018 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Skriftliga reservationer och protokollsanteckningar från kommunstyrelsens sammanträde

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

Utförd intern kontroll 2014

Utförd intern kontroll 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Per-Ola Johansson 2015-01-15 KFN 2014/0031 50075 Kultur- och fritidsnämnden Utförd intern kontroll 2014 Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden. Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden. Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar 2017-10-19 1 (11) KALLELSE Nämnd och tid 2017-09-14 Klockan 13:00 Plats Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA Föredragande 1 Information från Kultur- och fritidsförvaltningen 2 Budget

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 8 februari 2017 kl 14.00-17.30 klockan 14.00-17.30 kl17.3017.3014.0016.30 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista....

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00-19.20 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 26 september 2018 kl. 14.00-17.00 Mötet ajourneras 15.20-15.30. Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

Karim Najar (M) Mats Högberg (M) Stanislav Lewalski (M) Marianne Stigle (L) Katarina Olofsson (SD) ... Olle Nykvist. ... Andrée Wright (MP) ...

Karim Najar (M) Mats Högberg (M) Stanislav Lewalski (M) Marianne Stigle (L) Katarina Olofsson (SD) ... Olle Nykvist. ... Andrée Wright (MP) ... PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, kl. 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright (MP), ordförande Naser Vukovic (S), 1:a vice ordförande Seid Alajbegovic (S) Mattias

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 8:00-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 5-12 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-04-20 28 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Plats Torsdag 29 september 2016, klockan 13.15 18.00. Paus klockan 14.50-15.15. Svansjörummet, kommunhuset Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Biblioteket, Norbergsrummet, 18.00-19.30 Beslutande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (S), ordförande Peter Lind (MP) Ulf Olofsson (C) tjg.ersättare Ingrid

Läs mer

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Per-Ola Johansson 2014-11-11 Kultur- och fritidsnämnden Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Koch, Kommunhuset Forum kl. 09.00-12.00 ande: Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsen, ordf. Hans-Carl Carlson (KD), Hälso- och sjukvårdsnämnden, vice ordf. Carina Thorstensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-12-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-11.40. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande gården, kl.15.00-16.00 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1:e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e vice ordförande Maija-Liisa Mogensen (M)

Läs mer