Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin"

Transkript

1 Påverkan på risknivån på Kongahällatomten om skyddsvall förkortas Inledning I Kungälv planeras en ny stadsdel i direkt anslutning till E6 på den så kallade Kongahälla-tomten. Den nya stadsdelen är tänkt att innehålla såväl handel som bostäder och andra verksamheter. För att belysa riskfrågorna uppdrog Kungälvs kommun, Samhällsbyggnadskontoret 2008 åt EnviroPlanning AB att genomföra en riskanalys avseende risker kring området. I riskutredningen föreslogs en vall anläggas längs väg E6 för att reducera samhällsrisken för människor som befinner sig inom området (EnviroPlanning AB 2008). På detta sätt kan tryckvågor avledas, värmestrålning skärmas och brandfarlig gas styras och spädas ut. Under förutsättning att denna vall anläggs görs då bedömningen att risknivån i Kongahällaområdet enligt planförslaget blir acceptabel. Planeringen av området har nu kommit längre och Kungälvs kommun vill nu ha belyst hur borttagande av skyddsvall för farligt godsolycka vid avfartsramp mot Kungälv Väg E6 påverkar risknivån inom området. Beräkning och utredning skall visa om skyddsvallen som tas bort behöver ersättas eller om kommunens befintlig bullervall är tillräcklig för att reducera riskerna vid olika skadescenarier, t ex explosion. I detta har uppdaterade trafikmängder använts i beräkningarna. Dessa beräkningar redovisas därför i detalj. För bakgrund om risker och sannolikhet för olyckor hänvisas till utredningen från (9)

2 Transporter av farligt gods på väg Det transporteras stora mängder farligt gods på väg E6 genom Kungälv. Väg E6 är den stora transportleden mellan Göteborg och Norge och längs denna finns också stor kemikaliekonsumerande och -producerande industri, vilket innebär att transporterna är omfattande. Trafikmängderna i detta har uppdaterats jämfört med riskutredningen Enligt transportstatistik utgörs 3,5 % av allt transporterat gods på väg i Sverige av farligt gods. Under åren 2005 till och med 2009 transporterades ungefär mellan och ton farligt gods på väg. Under samma period utgjordes i genomsnitt 71 % av det farliga godset av brandfarliga vätskor (SIKA 2005, SIKA 2006, SIKA 2007, SIKA 2008, Trafikanalys 2010 ). Statistiken över vägtransport av farligt gods per klass är bristfällig i Sverige. Räddningsverket lät Statistiska Centralbyrån genomföra en form av stickprovsundersökning där transporter av farligt gods på väg undersöktes under september månad år Uppgifterna samlades in med hjälp av enkäter, som fick en svarsfrekvens av 81 %. Eftersom transporterna av farligt gods varierar med årstiden kan de inte utan vidare räknas upp till helårssiffror, utan de ger snarare en indikation om transporternas storlek, se tabell 1 (RV 2006). Den godsklass som framförallt varierar under året är brandfarlig vätska, eftersom behovet av eldningsolja är större under vintern. I denna riskanalys görs antagandet att antalet transporter av farligt gods är proportionellt mot mängden farligt gods som transporteras enligt tabell 1. Antal transporter farligt gods uppskattas år 2020 till stycken. Detta baseras på en trafikökning på 15 procent (Sweco 2009). 2 (9)

3 Tabell 1. Transporter av farligt gods i Sverige under september månad år Uppgifterna inkluderar inte tömda, ej rengjorda tankar. Då Räddningsverkets statistik bygger på endast en månad och framförallt gods ur klass 3 varierar med årstiden har den procentuella sammansättningen av godset extrapolerats så att klass 3 utgör 72 % i tabellens sista kolumn. Övriga klasser har minskats i motsvarande omfattning. Klass Vikt i ton Andel i procent Andel (%) vid extrapole ring till helår Antal transport er per år Explosiva ämnen och föremål , Brandfarliga gaser , Icke brandfarliga, icke giftiga gaser , Giftiga gaser Brandfarlig vätska , Brandfarliga fasta ämnen , Självantändande ämnen , Ämnen som utvecklar brandfarlig gas vid kontakt med vatten , Oxiderande ämnen , Organiska peroxider Giftiga ämnen , Smittförande ämnen , Radioaktiva ämnen..** Frätande ämnen , Övriga farliga ämnen och föremål , Totalt Sannolikhet för olyckor Alla olyckor med fordon som transporterar farligt gods resulterar inte i utsläpp. I de flesta fall kommer godsets emballage ett motstå påfrestningarna från olyckan och godsets farliga egenskaper kommer inte att utlösas. Transporter av gaser sker i tankar och behållare av tjockare gods än de som är avsedda för vätskor. Därför antas antalet olyckor med utsläpp av gas vara färre än antalet olyckor med utsläpp av vätska. 3 (9)

4 I Göteborgs stads fördjupade översiktsplan för sektorn transporter av farligt gods anges att en av 100 olyckor med en tankvagn resulterar i utsläpp av gas (Göteborg stad 1997). Sannolikheten för utsläpp av vätska sätts i denna utredning till 4 %. Sannolikhet för trafikolycka Räddningsverkets statistik från åren 2005 till och med 2009 över trafikolyckor med fordon lastade med farligt gods, visar att det inträffar i genomsnitt 58 olyckor per år (RV 2005, RV 2006, RV 2007, MSB 2008, MSB 2009). Under åren 2005 till 2009 var den genomsnittliga transportsträckan för transporter av farligt gods kilometer per år på svenska vägar (SIKA 2005, SIKA 2006, SIKA 2007, SIKA 2008, Trafikanalys 2009). Utöver detta beräknas antalet transportkilometer med utlandsregistrerade lastbilar uppgå till kilometer per år. Denna bedömning baseras på att 20 % av transportarbetet genomfördes av utländska lastbilar 2008 (Trafikanalys 2011) och ett antagande om att lika stor andel av utlandsregistrerade som svenska lastbilar transporterar farligt gods. Totalt bedöms farligt gods transporteras kilometer per år av både svenska och utländska lastbilar. Den generella sannolikheten för olycka med farligt gods på väg kan då beräknas till 6, Explosiva ämnen och föremål Explosioner till följd av olycka med explosivt gods är mycket ovanliga. I Göteborgs stads fördjupade översiktsplan för sektorn transporter av farligt gods anges att 10 % av alla dikeskörningar och kollisioner kan antas resultera i explosion. Vidare bedöms i samma källa sannolikheten för att en brand ska starta i fordonet och till slut antända explosivämnena uppgå till per kilometer (Göteborgs stad 1997). sannolikheten för explosion i fordon med gods ur klass 1 blir då 5, per kilometer och år (58/ , ). Den totala sträckan utmed väg E6 där explosion kan påverka planområdet är 1 kilometer. Antalet transporter per år antas vara 2 enligt tidigare riskutredning. Sannolikheten för explosion på denna sträcka blir då 1, (2 5, ). Gaser Transporter av gaser sker i tankar och behållare av tjockare gods och olyckor med utsläpp av gas är mycket sällsynta. Man kan därför anta att antalet olyckor med utsläpp av gas är färre än antalet olyckor med utsläpp av vätska. I Göteborgs stads fördjupade översiktsplan för sektorn transporter av farligt gods anges en siffra på att en av 100 olyckor med en tankvagn resulterar i utsläpp av gas (Göteborgs stad 1997). 4 (9)

5 Sannolikheten för olyckor med utsläpp av farligt gods från tankbil för gas (1 %) beräknas uppgå till 6, per kilometer och år (58/ ,10 0,01). Den totala transportsträckan som kan ge konsekvenser för verksamheter på Kongahällatomten beräknas till kilometer per år (antalet fordon multiplicerat med en kilometer) vilket innebär att sannolikheten för utsläpp med antändning blir 8, per år, varav; o o o Jetbrand med omedelbar antändning blir 2, per år Fördröjd antändning som leder till gasbrand, gasmolnsexplosion eller poolbrand blir 7, per år. Av dessa är 7, gasmolnsexplosion. BLEVE blir 2, per år. Vätskor Sannolikheten för olyckor med utsläpp av farligt gods från tankbil för vätska (4 %) beräknas uppgå till 2, per kilometer och år (58/ ,04). Endast transporter med brandfarlig vätska ur förpackningsgrupp I och II har beaktats beroende på att endast dessa vätskor har tillräckligt låg flampunkt för att kunna antändas och ge konsekvenser på Kongahällatomten vid en eventuell olycka (ADR-S. 2008). Vissa av transporterna av brandfarlig vätska utgörs av styckegodstransporter, där godset utgörs av fat, antingen på pall eller i container. Övriga transporter är tanktransporter. Andelen brandfarlig vätska i förpackningsgrupp I och II utgör cirka 50 % av de totala transporterna, vilket innebär cirka transporter per år. Dessa transporter ligger till grund för vidare beräkningar i rapporten. Sannolikheten för en sådan olycka är 8, En olycka på Väg E6 bedöms dock inte ge konsekvenser inom planområdet och beaktas därför inte vidare i utredningen. Individrisk I denna riskutredning har gränsen för acceptabel individrisknivå valts till 10-6 händelser per år eller en olycka på år för olyckor med transporter av farligt gods. Detta är en risknivå som ligger avsevärt under risknivån för vanliga olyckor eller allmänna risker, som exempelvis att omkomma i trafikolyckor eller risken för att omkomma i bostadsbrand. I detta utlåtande fokuseras på de scenarier som medför värst konsekvenser, explosiva ämnen klass 1, gasmolnsexplosion och BLEVE. 5 (9)

6 För explosiva ämnen blir indvidrisken 5, och för BLEVE 1,0 10-8, för gasmolnsexplosion 2, beräknat utifrån samma uppehållstider som i tidigare riskutredning. Samtliga är acceptabla enligt valda kriterier. Samhällsrisk I denna riskutredning följs de kriterier som föreslås i rapporten Värdering av risk lagts in (RV 1997), se figur 2. Risknivåer under den nedre linjen anses acceptabla, och nivåer över den övre linjen oacceptabla och däremellan är en gråzon där åtgärder ska vidtas för att minska riskerna I detta utlåtande fokuseras på de scenarier som medför värst konsekvenser, explosiva ämnen klass 1, gasmolnsexplosion och BLEVE. Sannolikheten för att olyckor med farligt gods skall inträffa på vägen är därför stor i förhållande till vägar med en genomsnittlig mängd farligt gods. Riskanalysens beräkningar visar emellertid att individrisken för boende och besökare att omkomma på grund av en olycka med farligt gods är lägre än andra risker människor normalt utsätts för i samhället och bedöms därför som acceptabel. 6 (9)

7 Figur 1. En grafisk beskrivning av samhällskriserna på Kongahällatomten jämfört med DNVs förslag till gränser för acceptabel risk (Räddningsverket 1997). Acceptabel risk redovisas med blå, övre linje, och den röda undre linjen avser oacceptabel risk. Området mellan linjerna betecknas som gråzon. 7 (9)

8 Diskussion och slutsatser Som framgår av figur 1är samhällsrisken för samtliga utredda olyckor utom BLEVE acceptabel och inom det område där risker kan accepteras förutsatt att åtgärder vidtas för BLEVE. Detta gäller enligt de acceptanskriterier som valts för denna analys. Denna beräkning är således gjord utan att skyddsvall räknats med som riskreducerande åtgärd. I tidigare utredning föreslogs en vall anläggas på den mark mellan E6 och de närmast liggande byggnaderna. På detta sätt kan tryckvågor avledas och värmestrålning skärmas. En vall med höjden 3 meter bedöms reducera antalet drabbade vid explosion med explosivämne och explosion med oxiderande ämne till cirka 10 %. Då individ- och samhällsrisk i detta är acceptabla enligt valda kriterier bedöms vallen kunna uteslutas. Vad gäller BLEVE så är det mycket svårt att reducera risken då det är ett eldklot som kan ha en diameter på 200 meter. Händelsen är dock mycket ovanlig. Att denna utredning kommer till en annan slutsats än tidigare har påverkats av att mängderna farligt gods som transporteras på väg har minskat. Detta är en trend sedan lång tid tillbaka för att minska riskerna i samhället. Farligt gods går i allt större utsträckning på järnväg där riskerna är mindre. Referenser Statens Räddningsverk, Statens räddningsverks föreskrifter om transport av farligt gods på väg och i terräng, 2008:1. EnviroPlanning AB Riskanalys Kongahällaområdet i Kungälv. Göteborgs stad Göteborgs stads fördjupade översiktsplan för sektorn transporterna av farligt gods. Framtagen 1997 antagen RV Värdering av risk. FoU Rapport. Utarbetad av Det Norske Veritas, DNV. Statens Räddningsverk, RV Kartläggning av farligt godstransporter September Rapport enligt regeringsuppdrag Fö2005/1439/CIV. Räddningsverket SIKA Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar, år SIKA Statistik Vägtrafik 2006:23 SIKA Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar, år SIKA Statistik Vägtrafik 2007:12. 8 (9)

9 SIKA Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar, år SIKA Statistik Vägtrafik 2008:13 SIKA Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar, år SIKA Statistik Vägtrafik 2009:12. Sweco Kongahälla Trafikutredning Trafikanalys Lastbilstrafik 2009, Trafikanalys Statistik, 2010:3 Trafikanalys Utländska lastbilstransporter. Trafikanalys Statistik 2011:9 9 (9)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR DETALJPLAN KRISTINEBERSOMRÅDET, VALLENTUNA KOMMUN RISKANALYS MED AVSEENDE PÅ HANTERING OCH TRANSPORT AV FARLIGA ÄMNEN KRING DETALJPLANEOMRÅDET BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR OMRÅDET SÖDRA CENTRUM, FALU KOMMUN BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 2 INLEDNING I denna bilaga beräknas frekvensen

Läs mer

Riskanalys. Rapport. Kungälvs kommun. Kongahällaområdet i Kungälv

Riskanalys. Rapport. Kungälvs kommun. Kongahällaområdet i Kungälv Datum 2008-04-28 Rapport Riskanalys Kongahällaområdet i Kungälv Kungälvs kommun EnviroPlanning AB Lilla Bommen 4B, 411 04 Göteborg Besöksadress Lilla Bommen 4B Telefon 031 771 87 40 Telefax 031-771 87

Läs mer

Riskanalys. Rapport. Kungälvs kommun. Kongahällaområdet i Kungälv

Riskanalys. Rapport. Kungälvs kommun. Kongahällaområdet i Kungälv Datum 2008-04-28 Ver 3: 2009-06-03 Rapport Riskanalys Kongahällaområdet i Kungälv Kungälvs kommun EnviroPlanning AB Lilla Bommen 4B, 411 04 Göteborg Besöksadress Lilla Bommen 4B Telefon 031 771 87 40 Telefax

Läs mer

Riskanalys. Rapport. Kungälvs kommun. Kungälvs resecentrum

Riskanalys. Rapport. Kungälvs kommun. Kungälvs resecentrum Datum 2014-06-02 Rapport Riskanalys Kungälvs resecentrum Kungälvs kommun EnviroPlanning AB Lilla Bommen 4B, 411 04 Göteborg Besöksadress Lilla Bommen 4B Telefon 031 771 87 40 Telefax 031-771 87 41 Hemsida

Läs mer

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m.

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. 1 (10) Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. Kristineberg, Stockholm BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (10) C.1 BERÄKNING

Läs mer

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun PM Risker med transport av farligt gods Beställare: Kungälvs kommun 442 81 Kungälv Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson

Läs mer

Riskanalys. Rapport. Fastighetskontoret, Göteborgs Stad Västfastigheter, VGR. Frölunda Närsjukvårdcentrum

Riskanalys. Rapport. Fastighetskontoret, Göteborgs Stad Västfastigheter, VGR. Frölunda Närsjukvårdcentrum Datum 2014-12-13 Rapport Riskanalys Frölunda Närsjukvårdcentrum Fastighetskontoret, Göteborgs Stad Västfastigheter, VGR EnviroPlanning AB Lilla Bommen 4B, 411 04 Göteborg Besöksadress Lilla Bommen 4B Telefon

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE UPPDRAGSNUMMER: 3840149000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE 1:17 SWECO ENVIRONMENT AB Handläggare: Martin Bjarke Linda Hallberg Uppdragsledare: Erik Mejer Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUNDS KOMMUN Östersunds kommun, Riskutredning Ångbryggeriet UPPDRAGSNUMMER 13002950 RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUND VATTEN OCH MILJÖ HELENA FUREMAN UPPDRAGSLEDARE DAVID RANSTRÖM

Läs mer

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ -14 UPPDRAG Riskanalys UPPDRAGSNUMMER 11004878-001 UPPDRAGSLEDARE Johan Gustavsson UPPRÄTTAD AV Egzon Haliti DATUM Inledning Syftet med detta PM är att bedöma vilka risker som transporter av farligt gods

Läs mer

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen)

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) bilaga till Detaljplan för KLIPPAN 3:8, del av INDUSTRIOMRÅDE I KLIPPAN, vid

Läs mer

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER

Läs mer

Riskanalys. Rapport. Kungälvs kommun. Kvarnkullen med bussterminal

Riskanalys. Rapport. Kungälvs kommun. Kvarnkullen med bussterminal Datum 2009-06-30 (2009-04-16) Rapport Riskanalys Kvarnkullen med bussterminal Kungälvs kommun EnviroPlanning AB Lilla Bommen 4B, 411 04 Göteborg Besöksadress Lilla Bommen 4B Telefon 031 771 87 40 Telefax

Läs mer

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Karlstad Kommun Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Slutrapport Malmö 2018-06-14 Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Datum 2018-06-14 Uppdragsnummer 1320035129 Utgåva/Status Slutrapport Olle

Läs mer

Omberäkning Riskanalys Ytterby centrum

Omberäkning Riskanalys Ytterby centrum Datum 2014-02-24 PM Omberäkning Riskanalys Ytterby centrum Magasinet 1-2 Äldreboende Kungälvs kommun EnviroPlanning AB Lilla Bommen 5 C, 411 04 Göteborg Besöksadress Lilla Bommen 5 C Telefon 031-771 87

Läs mer

Utrustning som skall medföras på transportenheten. Ytterligare utrustning som krävs för vissa klasser

Utrustning som skall medföras på transportenheten. Ytterligare utrustning som krävs för vissa klasser Explosiva ämnen och föremål 1 1.5 1.6 Explosiva ämnen och föremål 1.4 Brandfarliga gaser 2.1 Ej brandfarliga, ej giftiga gaser 2.2 Giftiga gaser 2.3 8. Flyktutrustning för varje medlem i. Till exempel

Läs mer

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM repo001.docx 2012-03-2914 UPPDRAGSNUMMER 1340010000 EN KVALITATIV RISKBEDÖMNING MED AVSEEENDE PÅ TRANSPORTER AV FARLIGT GODS INFÖR PLANERAD ETABLERING AV BOSTÄDER I STORA BRÅTA, LERUMS KOMMUN Sweco Environment

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr 1 (7) Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (7) C.1 BERÄKNING AV INDIVIDRISK För bebyggelse inom planområdet presenteras risken genom att beräkna den platsspecifika individrisken.

Läs mer

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR UPPDRAGSNUMMER 1321526000 RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLANER FÖR INDUSTRI I HOVA, GULLSPÅNGS KOMMUN Sweco Environment AB Mikaela Ljungqvist Martin Bjarke Granskad av Johan Nimmermark Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN 2013-12-10 RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN TIMOTEJEN 19 & 28, STOCKHOLM - BILAGA 1 - FREKVENSBERÄKNING Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Rosenlundsgatan 60. 118 63 Stockholm. Telefon:

Läs mer

RAPPORT. Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER KÅRSTA-RICKEBY (8) Sweco En v iro n men t AB

RAPPORT. Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER KÅRSTA-RICKEBY (8) Sweco En v iro n men t AB 2013-06-14 RAPPORT KÅRSTA-RICKEBY 2017-09-28 Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER 1157874000 Linda Hallberg Martin Bjarke Handläggare Kvalitetsgranskare 1 (8) Sweco En v iro n men t AB Sammanfattning

Läs mer

PM risk "Dallashuset"

PM risk Dallashuset Uppdragsnamn Kv Lagern, Dallashuset Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Fabege 109963 2017-02-01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-02-01 LSS/EMM 2017-02-01 PM risk "Dallashuset"

Läs mer

PM Risk - Elevhem Karlberg

PM Risk - Elevhem Karlberg Uppdragsnamn Karlberg, elevhem Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum CF Møller 109416 2016-07-19 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 160719 PWt 160715 PM Risk - Elevhem Karlberg Bakgrund

Läs mer

Riskutredning Arlandastad Norra Preliminär

Riskutredning Arlandastad Norra Preliminär Riskutredning Arlandastad Norra Stockholm 2013-05-20 Riskutredning för Arlanda Stad Norra Datum 2013-05-20 Uppdragsnummer 61381357106 Utgåva/Status Rapport Per Stein Handläggare Lennart Hammar Granskare

Läs mer

Tierps Kommun Riskanalys för området Siggbo avseende transporter av farligt gods på väg 292

Tierps Kommun Riskanalys för området Siggbo avseende transporter av farligt gods på väg 292 Tierps Kommun Riskanalys för området Siggbo avseende transporter av farligt gods på väg 292 Stockholm 2017-04-28 Riskanalys för området Siggbo avseende transporter av farligt gods på väg 292. Datum 2017-04-28

Läs mer

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av UTLÅTANDE 2012-11-21 barbro.malmlof@jarfalla.se Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av Viksjö 3:11 m fl, Järfälla kommun Bakgrund

Läs mer

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Upprättad: 2017-12-22 Upprättad av: Sandra Sydbom, White arkitekter AB Martin Henriksson, Infrapartner AB Sammanfattning

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten reviderad 2019-05-07 Datum: 2019-05-07 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund

Läs mer

Tierps Kommun. Riskanalys för detaljplan Triangelparken avseende transporter av farligt gods på väg 292. Stockholm

Tierps Kommun. Riskanalys för detaljplan Triangelparken avseende transporter av farligt gods på väg 292. Stockholm Tierps Kommun Riskanalys för detaljplan Triangelparken avseende transporter av farligt gods på väg 292 Stockholm 2018-01-23 Riskanalys för detaljplan Triangelparken avseende transporter av farligt gods

Läs mer

RISKUTREDNING DPL. BRÄCKE 3:1

RISKUTREDNING DPL. BRÄCKE 3:1 BRÄCKEGÅRDEN I ÅRE AB UPPDRAGSNUMMER 6300116000 RISKUTREDNING MED AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS OCH AVVÅKANDE FORDON PÅ E14 VID ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR BRÄCKE 3:1, ÅRE SWECO ENVIRONMENT AB KARI

Läs mer

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning,

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning, Handläggare Sohrab Nassiri Tel 010 505 32 42 Mobil 0722 42 88 97 E-post Sohrab.nassiri@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Emelie Johansson Box 225 443 25 Lerum Datum 2016-03-03 Projekt-ID 719727 Granskad

Läs mer

Floda Nova Sportcenter AB. Riskanalys för personer i sportcenteravseende transporter av farligt gods på väg E20. Stockholm

Floda Nova Sportcenter AB. Riskanalys för personer i sportcenteravseende transporter av farligt gods på väg E20. Stockholm Floda Nova Sportcenter AB Riskanalys för personer i sportcenteravseende transporter av farligt gods på väg E20 Stockholm 2018-01-29 Riskanalys för detaljplan Floda Nova Sport Center avseende transporter

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum Dokumenttyp BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum 2013 10 17 Status SLUTRAPPORT Handläggare Rosie Kvål & Erik Hall Midholm Tel: 08 588 188 00 E post: rosie.kval@brandskyddslaget.se

Läs mer

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 Datum 2014-03-25 Internt granskad av: Stefan Nilsson David Winberg Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 1. Bakgrund En ny detaljplan håller på att arbetas fram för området Barkabystaden 2 i Järfälla kommun.

Läs mer

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra)

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 1 (9) PM Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 2016-05-13 Kund Arkitektgruppen GKAK AB Dalsgatan 14, Norrköping Kontaktperson: Lena Josefsson Konsult WSP Brand & Risk

Läs mer

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman Storumans kommun Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman 2016-10-24 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Omfattning och avgränsning...

Läs mer

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18 Uppdragsnr: 10146483 1 (5) PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum Avseende transport av farligt gods på E18 Inledning Denna PM utgör en beskrivning av vilka effekter de riskreducerande åtgärderna skyddsavstånd,

Läs mer

1 Inledning. 2 Yttrande

1 Inledning. 2 Yttrande PM TITEL Kommentarer till yttrande Riskanalys för östra centrum i Partille DATUM 25. februari 2013 PROJEKTNUMMER A026849 / 164361 VERSION PM001 UTARBETAD Rebecka Thorwaldsdotter GRANSKAD Göran Davidsson

Läs mer

Riskutredning för DP Alsike Nord Etapp 2

Riskutredning för DP Alsike Nord Etapp 2 Riskutredning för DP Alsike Nord Etapp 2 avseende transporter av farligt gods på Ostkustbanan Stockholm 2018-01-08 Riskutredning för DP Alsike Nord Etapp 2 avseende transporter av farligt gods på Ostkustbanan

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2018-11-06 Datum: 2018-11-06 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund Kommunstyrelsens

Läs mer

BILAGA A FARLIGT GODS-KLASSER

BILAGA A FARLIGT GODS-KLASSER BILAGA A SIDA 1 (6) BILAGA A FARLIGT GODS-KLASSER I bilaga A görs en övergripande beskrivning av möjliga konsekvenser för människa, miljö samt samhällsviktiga funktioner i händelse av olycka med olika

Läs mer

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Detaljplan för Focken 5 inom Haga, Umeå kommun 20013-10-11 Bilaga riskanalys Läggs in här Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Uppdragsnummer: 249616 Uppdragsansvarig:

Läs mer

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21 Skövde Slakteri Tillbyggnad vid farligt godsled Aspelundsvägen Skövde kommun PM Farligt gods 2015-01-21 FAST Engineering AB Civilingenjör 2 Dokumentinformation Uppdragsnummer (internt): 2015-044 Dokumenttitel:

Läs mer

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka MEMO TITEL DATUM 27 juni 2019 TILL FRÅN PROJEKTNR. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka Ann-Louise Hulter Viktor Sturegård A127006 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

Kronetorp 1:1, Burlöv riskbedömning avseende transport av farligt gods på väg E22 och väg E6/E20

Kronetorp 1:1, Burlöv riskbedömning avseende transport av farligt gods på väg E22 och väg E6/E20 Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-05-08 Erik Hedman Kronetorp 1:1, Burlöv riskbedömning avseende transport av farligt gods på väg E22 och väg E6/E20 Detta dokument utgör en enkel riskbedömning för Kronetorp

Läs mer

Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken

Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Riskanalys Boliden Mineral AB Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Slutrapport 2018-06-26 Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Riskanalys Datum 2018-06-26 Uppdragsnummer 1320032585 Version Slutrapport Emelie

Läs mer

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 Uppdrag: 230078, Västra Svarte, Ystad Titel på rapport: PM Riskanalys - Västra Svarte, Ystad Status: PM Datum: 2012-09-18 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. AB Familjebostäder Handläggare Egenkontroll Internkontroll. Rosie Kvål RKL LSS

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. AB Familjebostäder Handläggare Egenkontroll Internkontroll. Rosie Kvål RKL LSS Uppdragsnamn Lådkameran Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum AB Familjebostäder 109589 2016-10-13 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 161013 LSS 161013 PM Risk - Lådkameran Bakgrund och

Läs mer

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN Riskutredning avseende transport av farligt gods KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN PROJEKTNUMMER: 262684 2015-06-26 Uppdrag: 262684, Riskhänsyn detaljplan Gasverket 1, Kristianstad Titel på rapport:

Läs mer

Riskutredning Alvarsberg 5 & 8, Oskarshamn

Riskutredning Alvarsberg 5 & 8, Oskarshamn Riskutredning Alvarsberg 5 & 8, Oskarshamn UPPDRAGSNUMMER 3840087100 KVALITATIV RISKUTREDNING AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ VÄG OCH JÄRNVÄG SWECO ENVIRONMENT AB MARTIN BJARKE MARIKA KARRAS Sweco

Läs mer

Ödegården 1:9 m fl, Sotenäs kommun. Riskbedömning med avseende på transport av farligt gods 2011-09-01

Ödegården 1:9 m fl, Sotenäs kommun. Riskbedömning med avseende på transport av farligt gods 2011-09-01 Ödegården 1:9 m fl, Sotenäs kommun Riskbedömning med avseende på transport av farligt gods Beställare: Sotenäs kommun 456 80 Kungshamn Beställarens representant: Robin Sjöström Konsult: Uppdragsledare

Läs mer

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 s.1 PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Fastighets AB Nävekvarn i samband med planarbete för detaljplan Nävekvarn 3:5 i Nyköpings kommun. Planförslaget

Läs mer

ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING

ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING Projekt Projektnummer Kv Vitsippan 104694 Handläggare Datum Rosie Kvål 2011-05-20 Internkontroll Datum Erik Midholm 2011-05-18 ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING Inledning Inom kv Vitsippan i Borås kommun planeras

Läs mer

KVALITATIV RISKANALYS FÖR DETALJPLAN VIARED 8:40

KVALITATIV RISKANALYS FÖR DETALJPLAN VIARED 8:40 KVALITATIV RISKANALYS FÖR DETALJPLAN VIARED 8:40 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se KVALITATIV RISKANALYS FÖR DETALJPLAN

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led.

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. Alkoven Huddinge kommun Dokumentstatus: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version: 017-08-08

Läs mer

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet PM Riskanalys för kv Åran och Nätet Haparanda kommun 2007-03-12 WSP Brand- och Riskteknik PM KOMPLETTERING AV RISKANALYS KV PATAN MED AVSEENDE PÅ BEBYGGELSE I KV ÅRAN OCH NÄTET Bakgrund Haparanda kommun

Läs mer

EN RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN AV VÅRDCENTRAL, FÖRSKOLA OCH BOSTÄDER I BORLÄNGE, SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB

EN RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN AV VÅRDCENTRAL, FÖRSKOLA OCH BOSTÄDER I BORLÄNGE, SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB Riskbedömning för Gyllehemmet 2, Borlänge UPPDRAGSNUMMER 3314511 EN RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN AV VÅRDCENTRAL, FÖRSKOLA OCH BOSTÄDER I BORLÄNGE, SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB - MED AVSEENDE PÅ TRANSPORTER

Läs mer

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE UPPLANDS VÄSBY KOMMUN UPPDRAGSNUMMER UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE VERSION 1.2 SWECO SOFIA PERSSON JOHAN NIMMERMARK 1 (8) 2013-06-14 S w e co E n

Läs mer

Översikt över planområdet i Ullared (Ullared 1 104 Planbeskrivning 2010-06-08) Sweco Environment AB

Översikt över planområdet i Ullared (Ullared 1 104 Planbeskrivning 2010-06-08) Sweco Environment AB Falkenbergs kommun Riskutredning Ullared 1:10 Uppdragsnummer 131191000 Väg 13 Översikt över planområdet i Ullared (Ullared 1 10 Planbeskrivning 2010-06-08) Göteborg Sweco Environment AB Uppdragsledare:

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY UPPDRAGSNUMMER: 1270894000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY 2 SWECO ENVIRONMENT AB Uppdragsledare: Martin Bjarke Handläggare: Marika Karras Granskare: David Winberg Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg UPPDRAG DP Mörviken Åre UPPDRAGSNUMMER 1331390000 UPPDRAGSLEDARE UPPRÄTTAD AV DATUM Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg En ny detaljplan som omfattar Mörviken 1:61, 1:62,

Läs mer

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel.

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel. PM TITEL PM Riskbedömning Sandared 1:613, 1:614 DATUM 24 maj 2013 PROJEKTNUMMER A041530 / 164892 VERSION 1.0 UTARBETAD Göran Davidsson GRANSKAD Magnus Karlsson GODKÄND Gert Swenson ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 285746 2018-08-21 UPPDRAG 285746, Riskutredning detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Riskutredning Farligt Gods Björkfors

Läs mer

TRVR ÖVERDÄCKNING 12 1 (10) Arbetsversion. Skapat av (namn och organisatorisk enhet) Dokument-ID Ärendenummer

TRVR ÖVERDÄCKNING 12 1 (10) Arbetsversion. Skapat av (namn och organisatorisk enhet) Dokument-ID Ärendenummer TRVR ÖVERDÄCKNING 12 1 (10) Arbetsversion Skapat av (namn och organisatorisk enhet) Dokument-ID Ärendenummer Rydén Clas-Göran, Spls TDOK 2012:1219 TRV 2013/67619 Fastställt av Dokumentdatum Version [Fastställt

Läs mer

1 (12) Skate- och aktivitetspark. Rättvik Rättviks kommun. Plannummer XXXX. Riskanalys. Samrådshandling

1 (12) Skate- och aktivitetspark. Rättvik Rättviks kommun. Plannummer XXXX. Riskanalys. Samrådshandling 1 (12) Skate- och aktivitetspark Rättvik Rättviks kommun Riskanalys Plannummer XXXX Samrådshandling 2 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING.. OMRÅDEN... Vid Stationen.. Gamla tennisplanen.. På Helsingland...

Läs mer

Riskanalys. MAF Arkitektkontor AB. DP Norska vägen. Slutrapport. Malmö

Riskanalys. MAF Arkitektkontor AB. DP Norska vägen. Slutrapport. Malmö Riskanalys MAF Arkitektkontor AB DP Norska vägen Slutrapport Malmö 2018-03-13 DP Norska vägen Riskanalys Datum 2018-03-13 Uppdragsnummer 1320030728 Version Slutrapport Sandra Viklund Joakim Martikainen

Läs mer

Miljöriskanalys av transporter av farligt gods på väg och järnväg samt i farleden utanför hamnen

Miljöriskanalys av transporter av farligt gods på väg och järnväg samt i farleden utanför hamnen 2007-12-14 Komplettering av Underlag till Miljökonsekvensbeskrivning Miljöriskanalys av transporter av farligt gods på väg och järnväg samt i farleden utanför hamnen Planerad hamn vid Stockholm - Nynäshamn,

Läs mer

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS Komplettering Hus B 2011-02-09 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se 08-410 102 59 Briab - Brand & Riskingenjörerna AB Rosenlundsgatan

Läs mer

Riskanalys avseende transport av farligt gods förbi verksamhetsområden vid Bastekärr Skee

Riskanalys avseende transport av farligt gods förbi verksamhetsområden vid Bastekärr Skee STRÖMSTADS KOMMUN Riskanalys avseende transport av farligt gods förbi verksamhetsområden vid Bastekärr Skee Göteborg FB ENGINEERING AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG

Läs mer

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling Kvantitativ riskbedömning för detaljplan Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg 2012-08-13 1 (13) Dokumentinformation Process: Skede Uppdragsgivare: Fysisk planering

Läs mer

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8.

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8. PM RISKINVENTERING Daftö Feriecenter Strömstad kommun Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530 Datum: 2006-09-01 Antal sidor: 8 Upprättad av: Kontrollerad av: Erik Midholm Hanna Langéen Innehållsförteckning

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. Wermlands Bygg AB Handläggare Egenkontroll Internkontroll

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. Wermlands Bygg AB Handläggare Egenkontroll Internkontroll Uppdragsnamn Karlberg 2:281, Grums Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Wermlands Bygg AB 109888 2017-01-12 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Erik Hall Midholm EHM 2017-01-12 RKL 2017-01-12 Hantering

Läs mer

SKRIFTLIGA INSTRUKTIONER ENLIGT ADR

SKRIFTLIGA INSTRUKTIONER ENLIGT ADR SKRIFTLIGA INSTRUKTIONER ENLIGT ADR Åtgärder i händelse av olycka eller tillbud Vid olycka eller tillbud som inträffar under transport, ska medlemmarna i fordonsbesättningen vidta följande åtgärder, förutsatt

Läs mer

RISKBEDÖMNING TALLBACKEN ÖSTERSUNDS KOMMUN Philippe Samson, uppdragsansvarig Tommy Johnson, kvalitetsgranskning

RISKBEDÖMNING TALLBACKEN ÖSTERSUNDS KOMMUN Philippe Samson, uppdragsansvarig Tommy Johnson, kvalitetsgranskning RISKBEDÖMNING TALLBACKEN ÖSTERSUNDS KOMMUN 2007-01-23 Philippe Samson, uppdragsansvarig Tommy Johnson, kvalitetsgranskning Utredningen har gjorts på uppdrag av Fältjägaren Fastigheter AB Projektnummer:

Läs mer

RAPPORT Riskbedömning avseende transport av farligt gods förbi fastigheten Åby 7:1 med närområde i Norrköping

RAPPORT Riskbedömning avseende transport av farligt gods förbi fastigheten Åby 7:1 med närområde i Norrköping RAPPORT Riskbedömning avseende transport av farligt gods förbi fastigheten Åby 7:1 med närområde i Norrköping Göteborg 2010-04-28 COWI AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG

Läs mer

RAPPORT. Riskanalys Kinnarps Förskola 2015-03-24 LEIF THORIN SWECO ENVIRONMENT AB UPPDRAGSNUMMER 1331526000

RAPPORT. Riskanalys Kinnarps Förskola 2015-03-24 LEIF THORIN SWECO ENVIRONMENT AB UPPDRAGSNUMMER 1331526000 RAPPORT UPPDRAGSNUMMER 1331526000 Riskanalys Kinnarps Förskola 2015-03-24 LEIF THORIN SWECO ENVIRONMENT AB Sweco Sandbäcksgatan 1 Box 385 SE 651 09 Karlstad, Sverige Telefon +46 (0)54 141700 Fax +46 (0)54

Läs mer

Kv. Bonden 1 i Trångsund, Huddinge kommun

Kv. Bonden 1 i Trångsund, Huddinge kommun Kv. Bonden 1 i Trångsund, Huddinge kommun Riskanalys avseende närheten till Nynäsbanan Underlag till detaljplan Maj 2013 Stockholm Karlstad Falun Gävle Örebro Brandskyddslaget AB Box 9196 Långholmsgatan

Läs mer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer 108790 Handläggare Rosie Kvål Internkontroll Pierre Wahlqvist, 20160324 Uppdragsgivare JM AB, Lars Borgman Datum 2017-01-30 Utlåtande risk Bakgrund

Läs mer

Riskutredning Kranskötaren 5 och Svarvaren 4

Riskutredning Kranskötaren 5 och Svarvaren 4 Riskutredning Kranskötaren 5 och Svarvaren 4 Ystads kommun Grontmij Brand&Risk Revideringar Revidering Revidering avser Datum Signatur 0 Upprättande av första utgåva 2011-08-31 DV Vår referens Brand&Risk,

Läs mer

Årjängs Bostads AB Patrick Ahlgren PAN EMM

Årjängs Bostads AB Patrick Ahlgren PAN EMM Uppdragsnamn Högalid, Årjängs kommun Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Årjängs Bostads AB 110337 2017-06-08 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Patrick Ahlgren PAN 2017-06-08 EMM 2017-06-08 I Årjängs

Läs mer

Hantering av risk. Uppdragsnamn Klockelund, Stockholm Uppdragsnummer

Hantering av risk. Uppdragsnamn Klockelund, Stockholm Uppdragsnummer Uppdragsnamn Klockelund, Stockholm Uppdragsnummer 108640 Handläggare Erik Hall Midholm Internkontroll Lisa Smas Uppdragsgivare Stockholms Parkering Datum 2016 01 21 Hantering av risk Bakgrund och syfte

Läs mer

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Botkyrka kommun Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Riskanalys transport av farligt gods Uppdragsnr: 105 06 65 Version: 1 2017-08-29 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare:

Läs mer

PM Riskreducerande åtgärder Gårda 18:23 Göteborg

PM Riskreducerande åtgärder Gårda 18:23 Göteborg Beställare: Vasakronan Box 112 64 404 26 Göteborg Beställarens representant: Håkan Nilsson Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 104 07 18 Filnamn och

Läs mer

RISKUTREDNING - FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN Avseende transporter av farligt gods

RISKUTREDNING - FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN Avseende transporter av farligt gods RISKUTREDNING - FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN Avseende transporter av farligt gods HAJOM Årjängs kommun Slutgiltig handling 2009-10-13 Upprättad av: Kim Wikberg Kontrollerad av: Fredrik Larsson Godkänd av: Kim

Läs mer

Riskutredning Bergsrådet, Lessebo kommun. Version Status. 1.1 Slutversion efter beställarens kommentarer

Riskutredning Bergsrådet, Lessebo kommun. Version Status. 1.1 Slutversion efter beställarens kommentarer Uppdragsledare Joel Rödström Tel 072 221 65 74 E-post joel.rodstrom@afconsult.com Datum 2017-12-01 Projekt-ID 743129 Beställare Lessebo kommun Filip Månsson Lessebo kommun Uppdragsledare: Joel Rödström

Läs mer

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM RISKUTREDNING MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM PRELIMINÄRHANDLING 2015-09-25 Uppdrag 258868, Dp Hässleholm Brinova Titel på rapport: Riskutredning Magasinet 1, Hässleholm Status: Preliminärhandling Datum: 2015-09-25

Läs mer

Riskutredning Vega och Tor, Lessebo kommun. Version Status. 1.1 Slutversion efter beställarens kommentarer

Riskutredning Vega och Tor, Lessebo kommun. Version Status. 1.1 Slutversion efter beställarens kommentarer Uppdragsledare Joel Rödström Tel 072 221 65 74 E-post joel.rodstrom@afconsult.com Datum 2017-12-01 Projekt-ID 743129 Beställare Lessebo kommun Filip Månsson Lessebo kommun Uppdragsledare: Joel Rödström

Läs mer

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT 2018-04-06 UPPDRAG 281561, Miljökonsekvensbeskrivning för planprogram Hamnstaden Ystad Titel på rapport: PM Risk, del 1 Ystad Hamnstaden Status: Förhandskopia

Läs mer

Fördjupad riskbedömning för bensinstation/farligt gods Brottkärr Närcentrum

Fördjupad riskbedömning för bensinstation/farligt gods Brottkärr Närcentrum Uppdragsnr: 10153637 1 (6) Fördjupad riskbedömning för bensinstation/farligt gods Brottkärr Närcentrum Bakgrund WSP Brand & Risk har tidigare gjort en kvalitativ riskbedömning (1) i samband med förstudie

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER INTILL JÄRNVÄG (SÖDERÅSBANAN) I ÅSTORPS KOMMUN.

RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER INTILL JÄRNVÄG (SÖDERÅSBANAN) I ÅSTORPS KOMMUN. SKYTTAHUS I ÅSTORP AB Riskutredning Skyttahus Åstorp 113:137 UPPDRAGSNUMMER 13001604 RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER INTILL JÄRNVÄG (SÖDERÅSBANAN) I ÅSTORPS KOMMUN. SWECO ENVIRONMENT AB MALMÖ Martin Bjarke

Läs mer

BILAGA 2 Riskbedömning

BILAGA 2 Riskbedömning BILAGA 2 Riskbedömning MARS TRAFIKVERKET OSTLÄNKEN - UPPDATERING MILJÖRISKBEDÖMNING PASSAGE TULLGARN PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW

Läs mer

Structor Miljöbyrån Stockholm AB, Industrigatan 2A, 112 46 STHLM, Org.nr. 556655-7137 Tel: 08-54555630, Fax:08-54555750

Structor Miljöbyrån Stockholm AB, Industrigatan 2A, 112 46 STHLM, Org.nr. 556655-7137 Tel: 08-54555630, Fax:08-54555750 , Södertälje kommun Övergripande Riskanalys Slutversion Stockholm 2006-05-08 Petra Adrup Elisabeth Mörner Structor Miljöbyrån Stockholm AB, Industrigatan 2A, 112 46 STHLM, Org.nr. 556655-7137 Tel: 08-54555630,

Läs mer

Riskbedömning för Norrköpings resecentrum. Järnvägstrafik och transport av farligt gods på väg 2015-02-04

Riskbedömning för Norrköpings resecentrum. Järnvägstrafik och transport av farligt gods på väg 2015-02-04 Riskbedömning för Norrköpings resecentrum Järnvägstrafik och transport av farligt gods på väg 2015-02-04 Uppdragsgivare Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret 601 81 Norrköping WSP kontaktperson Henrik

Läs mer

[Titel] Transport av farligt gods på väg Mellby 1:115, Mellbystrand 2015-08-13. Rev 2015-11-16

[Titel] Transport av farligt gods på väg Mellby 1:115, Mellbystrand 2015-08-13. Rev 2015-11-16 [Titel] Transport av farligt gods på väg Mellby 1:115, Mellbystrand 2015-08-13 Rev 2015-11-16 Uppdragsgivare Jonas Gustavsson Eurocommercial Properties WSP kontaktperson Fredrik Larsson WSP Sverige AB

Läs mer

PM Farligt gods Utlåtande gällande fastigheter. Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Britta Hedman. Handläggare. Kvalitetsgranskning

PM Farligt gods Utlåtande gällande fastigheter. Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Britta Hedman. Handläggare. Kvalitetsgranskning 1(5) 2011-06-01 PM Farligt gods Utlåtande gällande fastigheter Uppdragsnummer: 227438 Uppdragsansvarig: Britta Hedman Handläggare Kvalitetsgranskning Cecilia Sandström Martin Kylefors 2(5) Innehållsförteckning

Läs mer

Riskanalys för DP Nöthagen, Nyköping

Riskanalys för DP Nöthagen, Nyköping Riskanalys för DP Nöthagen, Nyköping avseende transporter av farligt gods på järnväg och E4:an Stadsbyggnadsbolaget Stockholm 2018-08-27 Riskanalys för DP Nöthagen, Nyköping avseende transporter av farligt

Läs mer

MSBFS Remissutgåva rapporter över förstörande och oförstörande provning, värmebehandlingsprotokoll, och kalibreringsprotokoll.

MSBFS Remissutgåva rapporter över förstörande och oförstörande provning, värmebehandlingsprotokoll, och kalibreringsprotokoll. Förslag till Föreskrifter om ändring i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter (MSBFS 2015:1) om transport av farligt gods på väg och i terräng (ADR-S) Med stöd av 15 förordningen (2006:11)

Läs mer

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: Upprättad 2017-09-15 (rev. 2018-05-17), Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods och närliggande industriverksamhet Preliminär handling Uppdragsnummer 17177 Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Läs mer

Riskanalys för Dyrtorp 1:3, Färgelanda

Riskanalys för Dyrtorp 1:3, Färgelanda FÄRGELANDA KOMMUN Riskanalys för Dyrtorp 1:3, Färgelanda Göteborg 2010-12-16 COWI AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG Telefon: 010-850 10 00 Dokumentnr: 163119/16/04/rap001

Läs mer