Ödegården 1:9 m fl, Sotenäs kommun. Riskbedömning med avseende på transport av farligt gods

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ödegården 1:9 m fl, Sotenäs kommun. Riskbedömning med avseende på transport av farligt gods 2011-09-01"

Transkript

1 Ödegården 1:9 m fl, Sotenäs kommun Riskbedömning med avseende på transport av farligt gods

2 Beställare: Sotenäs kommun Kungshamn Beställarens representant: Robin Sjöström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box Göteborg Katarina Holmgren Uppdragsnr: Filnamn och sökväg: Kvalitetsgranskad av: Tryck: \\norconsult.no\dfs\swe\got\n-data\102\17\ \0- mapp\09 beskr-utredn-pm-kalkyl\pm_2011_08.doc Herman Heijmans Norconsult AB

3 3 (25) Innehållsförteckning Sammanfattning Inledning Riskbedömning i den fysiska planeringen Definitioner Bedömningsgrunder Beräkningsmetod RBM II Platsspecifika förutsättningar Väg Planområdet Planförslaget Transporterade mängder Typer av farligt gods Konsekvenser av en olycka med farligt gods Transporterade mängder förbi planområdet Sannolikhet för olyckor Resultat Individrisk Samhällsrisk Diskussion och slutsatser Osäkerhet i resultaten Slutsatser Referenser Bilagor Bilaga 1 Illustration

4 4 (25)

5 5 (25) Sammanfattning En ny detaljplan för Ödegården 1:9 m fl i Sotenäs kommun är under framtagande. Syftet är att upprätta en detaljplan för industri/kontor. Öster om planområdet ligger väg 174 som är sekundär transportled för farligt gods. På vägen transporteras farligt gods ur klass 1 (explosiva varor), klass 3 (brandfarliga vätskor) och klass 8 (frätande ämnen). En förväntad trafiksituation år 2020 har använts som underlag för beräkningar av risknivån. Riskutredningen visar att beräknade risknivåer är acceptabla och att inga riskreducerande åtgärder krävs.

6 6 (25)

7 7 (25) 1 Inledning På uppdrag av Sotenäs kommun har Norconsult AB utfört en riskbedömning med avseende på transport av farligt gods. Sotenäs kommun avser att upprätta en detaljplan för kontor/industriändamål vid Ödegården 1:9, se Figur 1. Strax öster om planområdet ligger väg 174 som är en rekommenderad sekundär transportväg för farligt gods. Figur 1 Översiktskarta. Planområdet ligger inom markerat område. Enligt riskpolicyn som länsstyrelsen i Västra Götalands län har antagit skall riskerna utredas när en detaljplan upprättas för ett område som ligger närmare en transportled för farligt gods än 150 m.

8 8 (25) 2 Riskbedömning i den fysiska planeringen 2.1 Definitioner Risk definieras mestadels som sannolikheten för oönskade händelser multiplicerat med konsekvenserna av dessa händelser. De konsekvenser som man tittar på i första hand är ifall människor omkommer. Sannolikheten uttrycks som antalet gånger som en oönskad händelse förväntas förekomma under ett år. Resultatet blir en frekvens, oftast ett väldigt litet tal som exempelvis 10-6 per år (0, gånger per år). Man kan också tolka detta som att händelsen förväntas inträffa en gång under en miljon år. En annan tolkning av en frekvens på 10-6 per år fås om man antar att det finns en miljon platser där en sådan händelse kan förekomma i Sverige. Då förväntas händelsen förekomma en gång per år (0, x ) någonstans i Sverige. I risksammanhang skiljer man på individrisk och samhällsrisk. Den första är risken för en person att omkomma i en olycka när han/hon befinner sig på en specifik plats i närheten av en riskkälla. Man utgår då från att personen befinner sig på denna plats under ett helt år. Risken uttrycks som risken att omkomma i en olycka under det året. Individrisken är ett mått på hur farligt det är på en viss plats och tar inte hänsyn till hur många människor som kommer att befinna sig på platsen. Samhällsrisken är ett mått på hur stora olyckor en riskkälla kan orsaka. Detta beror dels på riskskällans farlighet men även på hur många människor som brukar befinna sig i riskkällans omgivning. Vid en beräkning beaktas det totala antalet människor som kan drabbas vid olika olycksförlopp. Det är förstås inte känt i förväg när och hur en olycka kommer att inträffa. Därför analyseras ett stort antal tänkbara olyckor när det gäller såväl sannolikhet som konsekvens. För dessa olycksscenarier beräknar man dels sannolikheten att de kan inträffa och dels antalet personer som kan drabbas. Resultaten uttrycks då som en s.k. FN-kurva där man sätter ut sannolikheten (F) för olika antal omkomna (N) vid de olyckstyper som kan orsakas av riskkällan. I en riskutredning för en detaljplan bör hänsyn tas till både individrisken och samhällsrisken. Syftet med denna utredning är att beräkna dessa risknivåer.

9 9 (25) 2.2 Bedömningsgrunder Kriterier för vad som är en acceptabel risknivå finns i rapporten Värdering av risk som tagits fram på uppdrag av Räddningsverket (SRV 1997). Kriterierna har ingen officiell status, de har inte antagits av någon myndighet eller politisk församling, men de används generellt i Sverige som vedertagen praxis för att kunna relatera risknivåerna till något jämförelsevärde. I rapporten används en övre och en undre gräns, se Figur 2. Om den övre gränsen överskrids är risknivån så hög att den inte kan tolereras. Figur 2. Risknivåer och gränsen mellan dem (Rtj Storgöteborg 2004) Om risknivån ligger under den övre gränsen men över den undre gränsen så skall alla rimliga åtgärder vidtas för att minska risknivån. Efter detta betraktas risknivån som tolerabel. Om risknivån ligger under den undre gränsen så kan den anses vara acceptabel och inga ytterligare åtgärder krävs.

10 10 (25) Individrisk För individrisken ligger den övre gränsen på 10-5 per år och den undre gränsen på 10-7 per år. Den undre gränsen ligger under risken att omkomma till följd av naturolyckor, vilket innebär att en sådan risknivå inte ger en signifikant påverkan på individens totala risknivå. Den övre gränsen motsvarar högst en tiondel av den totala dödsfallsrisken för olika grupper i samhället. Samhällsrisk Gränserna för samhällsrisken återfinns i Figur 3. Samhällsrisken återges som nämnts tidigare med en FN-kurva i ett FN-diagram. Gränserna anges med linjerna i diagrammet. De streckade linjer anger kriterierna för en kilometer farligt godsled, de heldragna linjerna anger de omräknade kriterier för planområdet. Den bruna linjen är den övre gränsen för samhällsrisk och den orangea linjen är den undre gränsen. Risknivåerna är definierade på samma sätt som för individrisk. Risker över den övre gränsen tolereras inte och måste reduceras. Risker mellan den övre och den undre gränsen kan tolereras om rimliga åtgärder vidtas och risker under den undre gränsen kan accepteras utan vidare åtgärder. Linjerna lutar neråt vilket innebär att olyckor med flera drabbade får förekomma mera sällan än olyckor med endast några drabbade. Observera att skalorna inte är linjära. Kriterierna för samhällsrisken är framtagna för att bedöma den totala risken av en transportsträcka på en kilometer med dubbelsidig bebyggelse. För att kunna få tillämpa kriterierna på ett mindre område måste en omskalning ske (SRV 1997). Här har därför kriterierna anpassats efter enkelsidig bebyggelse och den sträckan som planområdet upptar längs transportleden. Detta görs genom att antalet omkomna reduceras proportionellt med områdets andel av ett område med 1 km längd och dubbelsidig bebyggelse. I detta fall är områdets längd ca 200 m och bebyggelsen enkelsidig. Antalet omkomna vid olika frekvenser multipliceras först med 200/1000 (för områdets utsträckning längs leden) och delas sedan med 2 (för att området endast upptar en sida av leden).

11 11 (25) Figur 3. Nationella kriterier för risk för väg 174 utmed planområdet (ca 200 m) visas med heldragna linjer. Kriterier för 1 km väg visas med streckade linjer. 2.3 Beräkningsmetod RBM II Riskberäkningarna har genomförts med ett program som används som standard i Nederländerna för riskberäkningar i samband med transporter av farligt gods. Programmet RBM II har tagits fram på uppdrag av de nederländska myndigheterna och använder de beräkningsmetoder som beskrivits i Guidelines for quantitative risk assessment (VROM 2005) och Method for the calculation of physical effects (VROM 1996). Programmet beräknar sannolikhet och konsekvens vid skador på transportfordon med farligt gods på grund av olyckor. Hänsyn tas till olyckans läge, skadans storlek, det farliga ämnets kemiska och fysikaliska egenskaper (brandfarlighet, giftighet mm) och förväntade väderförhållanden. Antalet drabbade personer beräknas utifrån antal personer som befinner sig i riskområdet dagtid och nattetid. andelen personer som befinner sig ute eller inne, samt andelen av dessa personer som förväntas omkomma vid den framräknade exponering för värmestrålning, tryckvågor, giftiga ämnen på olika avstånd inom området.

12 12 (25) Programmet har anpassats efter svenska förhållanden avseende olycksfrekvenser på väg. Kriterier för bedömning av risknivåer har tagits från rapporten Värdering av risk (SRV 1997). 3 Platsspecifika förutsättningar I detta avsnitt behandlas de platsspecifika förutsättningar som påverkar risknivån i planområdet. Först behandlas transportleden och därefter förhållandena inom planområdet. 3.1 Väg 174 Väg 174 är av MSB klassad som sekundär transportled för farligt gods. Det innebär att vägen är avsedd för lokala transporter till och från de primära transportvägarna och bör inte användas för genomfartstrafik. År 2009 trafikerades väg 174 förbi planområdet av totalt ca 5200 fordon per medeldygn och den tunga trafiken bestod av ca 390 fordon per medeldygn ( Andelen tung trafik var drygt 7 %. Trafiktillväxten för personbilstrafik är enligt Trafikverkets prognos 1,0 fram till år 2020 (VV 2009). För lastbilstrafiken är motsvarandet tillväxt 1,36 år 2020 (VV 2009). Dessa tillväxtfaktorer ger en total årsdygnstrafik (år 2020) på ca 5700 fordon, varav ca 530 tunga fordon. Skyltad hastighet förbi planområdet är 70 km/h och planområdet ligger som lägst ca 3-4 m lägre än vägen, se Figur 4. Ett vägräcke finns utmed vägen som förhindrar att ett fordon kör utför slänten. Sker en olycka lämnar troligtvis fordonet inte vägen.

13 13 (25) Figur 4 Väg Planområdet Planområdet närmast vägen består av plana grönytor som används som camping. Längre in i området skiftar terrängen karaktär och består av berg. 4 Planförslaget En illustration över planförslaget redovisas i Bilaga 1. I planförslaget föreslås en 30 m bred byggnadsfri zon utefter väg 174. Mellan 30 och 120 meter från vägen medger planförslaget industri/verksamheter (J) och kontor (K). Mellan 120 och 300 m från vägen medges hamn (H) och industri/verksamheter (J). Inom 150 m från vägen är den bebyggelsebara ytan ca 8000 m².

14 14 (25) I dagsläget är det inte klarlagt hur stor andel som kommer att bli kontor respektive industri. För att kunna beräkna samhällsrisken behövs uppgifter om hur många personer som förväntas uppehålla sig i området. I samråd med Rådhuset Arkitekter AB görs följande antaganden inom 150 m från vägen: Exploateringsgrad: 0,4 Industri:75 % av ytan Envåningshus 50 m² bruttoarea / person Kontor: 25 % av ytan Tvåvåningshus 25 m² bruttoarea / person Detta innebär att ca 110 personer förväntas befinna sig i området. Eftersom det kan bli aktuellt med någon form av butiksförsäljning i området räknas med 125 personer. Hänsyn tas till att i den byggnadsfria zonen förväntas inga personer uppehålla sig. Vidare antas att inga personer befinner sig i området nattetid. 5 Transporterade mängder 5.1 Typer av farligt gods Enligt internationella bestämmelser (ADR) delas farligt gods in i nio klasser, se nedanstående Tabell 1. Tabell 1. Indelning av farligt gods Klass Innehåll Exempel 1 Explosiva ämnen Massexplosiva varor (dvs. sprängämnen), fyrverkerier 2 Komprimerade, kondenserade eller under tryck lösta gaser Brännbara gaser (gasol), giftiga gaser (klor, svaveldioxid) och andra trycksatta gaser (kvävgas, syrgas) 3 Brandfarliga vätskor Bensin, eldningsolja, dieselolja 4 Brandfarliga fasta ämnen Kalciumkarbid 5 Oxiderande ämnen Väteperoxid 6 Giftiga ämnen Arsenik 7 Radioaktiva ämnen Radioaktiva preparat för sjukhusen 8 Frätande ämnen Olika syror, lut 9 Övriga farliga ämnen och föremål Asbest

15 15 (25) 5.2 Konsekvenser av en olycka med farligt gods Nedan följer en allmän beskrivning av olika sorters farligt gods som transporteras och följderna av olyckor. Följderna i form av dödsfall avser, om inget annat sägs, personer som vistas utomhus utan skydd. Klass 1. Explosiva ämnen En explosion av sk massexplosiva ämnen kan ge omkomna upp till ca 60 m från explosionen och byggnader kan raseras på flera hundra meters avstånd. Övriga explosiva ämnen kan, i huvudsak genom raserade byggnader, ge effekter på några tiotal meters avstånd. Klass 2: Brännbara eller giftiga gaser Utsläpp av brännbar gas i luft kan antändas direkt och orsaka en sk jetflamma. Om gasen inte antänds direkt bildas ett brännbart gasmoln som kan antändas omgående eller driva iväg och antändas över bebyggelsen. I ytterst sällsynta komplicerade olyckor kan gastanken explodera och bilda ett eldklot, sk BLEVE (Boiling Liquid Expanding Vapor Explosion). Klass 3: Brandfarliga vätskor Om en tank med mycket brandfarlig vätska (exempelvis bensin) skadas rinner bensinen ut och en sk pölbrand kan uppstå. Eldningsolja är så svårantändlig att brandrisken är försumbar. Klass 4: Brandfarliga ämnen såsom svavel, fosfor, karbid. Dessa ämnen är fasta och skadar endast i olycksplatsens direkta omgivning. Klass 5: Oxiderande ämnen Olycka med endast dessa ämnen leder normalt ej till personskador, men om ämnena blandas med ex bilens olja eller bensin uppstår explosionsrisk. Klass 6: Giftiga ämnen. Giftiga vätskor kan ge verkan på längre avstånd om avdunstning sker från en pöl som uppstår i samband med en olycka. Effektens omfattning är beroende på giftighet och flyktighet av vätskorna. Klass 7: Radioaktiva ämnen Dessa ämnen transporteras endast i små mängder på väg och järnväg. Klass 8: Frätande ämnen såsom saltsyra, svavelsyra. Risk för skador inom ca 20 m från olycksplatsen eftersom skada uppkommer vid direkt exponering på personen.

16 16 (25) Klass 9: Övriga farliga ämnen och föremål: Omfattas av ämnen och föremål som utgör en fara under transport, vilka inte omfattas av definitionen för andra klasser. Klassen omfattar bl a miljöfarliga ämnen men inga ämnen som leder till brand eller explosion eller akut förgiftning, 5.3 Transporterade mängder förbi planområdet Osäkerheter finns i vad som transporteras på vägen. I föreliggande utredning har tre informationskällor använts. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) Uppgifter om transporterade mängder farligt gods på väg 174 under september 2006 redovisas på MSB :s hemsida ( Siffrorna anges med ett intervall och gäller egentligen enbart för mätmånaden. Siffrorna har använts för en jämförelse genom att medelvärdet av de transporterade mängderna i intervallen för de olika klasserna tas och räknas om till antalet transporter per år genom att multiplicera transporterat mängd med 11 (11 arbetsmånader per år) och sedan dela med medellaststorlek (25 ton/last). Massexplosiva varor (klass 1) transporteras som styckegods och transportstorleken antas vara 15 ton/last (SBK 1997). På MSB:s hemsida visas transportmängderna i olika intervall beroende på vilken klass ämnet tillhör. De klasser som transporteras på väg 174 ligger i det lägsta intervallet för respektive klass. SIKA/SCB Andelen transporter av farligt gods är i genomsnitt över landet ca 3,6 % av totala antalet godstransporter (SIKA/SCB ). Även fördelningen av det farliga godset på olika klasser framgår av SIKA/SCB:s statistik och redovisas i Tabell 2.

17 17 (25) Tabell 2. Andel lastade transporter med farligt gods av det totala antalet körda km med godsfordon ( ) ADR klass Andel 1 Explosiva ämnen och föremål 0,03 % 2 Komprimerade, kondenserade eller under tryck lösta gaser 0,55 % 3 Brandfarliga vätskor 2,44 % 4.1 Brandfarliga fasta ämnen 0,02 % 4.2 Självantändande ämnen 0,01 % 4.3 Ämnen som utvecklar brandfarlig gas vid vattenkontakt 0,00 % 5.1 Oxiderande ämnen 0,07 % 5.2 Organiska peroxider 0,00 % 6.1 Giftiga ämnen 0,01 % 6.2 Smittförande ämnen 0,00 % 7 Radioaktiva ämnen 0,00 % 8 Frätande ämnen 0,33 % 9 Övriga farliga ämnen och föremål 0,08 % Totalt 3,56 % I föreliggande utredning antas att tillväxtfaktorn för farligt-godstransporter är densamma som övrig lastbilstrafik (1,36). Det är troligtvis ett konservativt synsätt. Detta innebär att antalet transporter med farligt gods förbi planområdet enligt SIKAS statistik förväntas vara ca 19 fordon per årsmedeldygn år 2020 (ca 6900 fordon/år). Lokala företag Väg 174 är en sekundär transportled för farligt gods. I Smögen /Kungshamn finns flera industriområden med verksamheter inom bla båtbyggeri, fiskenäring och marinteknik. I området finns även en del åkeri- och fraktverksamhet. Området är rikt på berg och krossat berg används bl a vid vägbyggen. Vid kontakt med Sotenäs kommun framkom dock att inga stationära krossar finns i området utan krossar ställs upp temporärt. Till dessa transporteras farligt gods ur klass 1 (explosiva varor). I området finns ett fåtal bensinstationer/automatstationer. Det finns även stationer som tillhandahåller drivmedel för marin trafik. Dessa hanterar i första hand farligt gods ur klass 3 (brandfarlig vätska).

18 18 (25) I Tabell 3 visas det framräknade antalet transporter med olika klasser farligt gods som transporteras förbi planområdet 2020 utifrån SIKA/SCB:s och MSB:s uppgifter. De klasser som endast stöds av SIKA/SCB nationella statistik har borttagits. I tabellen anges också vilka transporterade mängder som har valts som underlag för utvärderingen. Valet av antalet transporter för klass 3 och klass 8 har gjorts konservativt, dvs det största antalet har valts. För klass 1 har ett lägre värde valts enligt följande resonemang: SIKA/SCB:s värde är ett genomsnitt av transporter i hela landet. Den huvudsakliga transporten av ämnen i klass 1 sker till gruvindustrin i norra Sverige. SIKA/SCB:s värde är därför troligtvis överskattat i södra Sverige. Antalet transporter i MSB:s databas gäller för hela sträckan Hallinden Smögen (väg 171 och väg 174). Eftersom det aktuella området ligger i slutet av vägsträckan bedöms att antalet transporter förbi området kan minskas. Tabell 3. Beräknat antal transporter/år med farligt gods utmed planområdet ADR klass SIKA MSB Använd 1 Explosiva ämnen och föremål Komprimerade gaser Brandfarliga vätskor Brandfarliga fasta ämnen Självantändande ämnen Ämnen som utvecklar brandfarlig gas vid vattenkontakt < Oxiderande ämnen Organiska peroxider < Giftiga ämnen Smittförande ämnen < Radioaktiva ämnen < Frätande ämnen Övriga farliga ämnen och föremål SUMMA Ämnena inom en och samma klass kan variera mycket sinsemellan i farlighet. Ämnena i klass 1 och 3 har därför delats upp ytterligare enligt nedan: I klass 1 är det de massexplosiva ämnena som står för de betydande riskerna. Andelen massexplosiva ämnen sätts till 25% (ØSA 2004). Andelen mycket brandfarlig vätska i klass 3 (bensin mm) sätts till 75 % och andelen brandfarlig vätska sätts till 25% (ØSA 2004).

19 19 (25) 5.4 Sannolikhet för olyckor Beräkningen av olycksfallssannolikhet har genomförts utifrån uppgifter för olycksrisken på olika vägtyper (VV 2008). I dagsläget är skyltad hastighet 70 km/h förbi planområdet. Vid en hastighet på 70 km/h anges frekvensen på olyckor med personskador till 0,15 per miljon fordonskilometer. I fortsättningen används en olycksfrekvens på 1,5 x10-7 /fkm. 6 Resultat 6.1 Individrisk Individrisken inom området framgår av figur 7 där de blåa linjerna anger gränsen för området där individrisken ligger över kriteriet för acceptabla individrisker, 10-7 per år. De gröna linjerna anger gränsen där nivån är 10-8 per år. Individrisken inom planområdet ligger således långt under de av MSB framtagna kriterierna. Figur 7 Individrisken inom området. Längre bort från vägen än den blå linjen är risknivån acceptabel. Den gröna linjen anger var individrisken är tio gånger lägre än den acceptabla nivån. Eftersom planområdet ligger lägre än vägen finns risk att en olycka med brandfarlig vätska leder till att vätskan rinner utmed slänten och att en brand uppstår en bit från vägen. Även vid detta scenario bedöms individrisken som acceptabel, se Figur 8.

20 20 (25) Figur 8 Individrisken inom området om brand uppstår nedanför slänten. Längre bort från vägen än den blå linjen är risknivån acceptabel. Den gröna linjen anger var individrisken är tio gånger lägre än den acceptabla nivån.

21 21 (25) 6.2 Samhällsrisk För att beräkna samhällsrisken har hänsyn tagits till hur många personer som förväntas uppehålla sig inom området, se kapitel 4. Antaganden har gjorts att inga uppehåller sig i området nattetid samt att 93 % befinner sig inomhus och 7 % befinner sig utomhus. Klass 1: Massexplosiva varor Vid en olycka med massexplosiva ämnen förväntas alla som vistas utomhus inom 100 m att omkomma. Längre bort än 100 m från explosionen förväntas inga omkomma utomhus. Av de som vistas inomhus förväntas 25 % omkomma om explosionen sker inom 50 m och 10 % om explosionen sker inom 50 till 100 m. Mellan 100 och 150 m förväntas 5 % av de som vistas inomhus omkomma, se Tabell 4. Det beror på de tryckvågor som uppkommer och som kan leda till att byggnadsdelar rasar. Tabell 4. Andel omkomna vid olyckor med massexplosiva varor. Sannolikhet att omkomna vid olycka med massexplosiva varor som leder till explosion 0-50 m m Utomhus 1,0 1,0 0,0 Inomhus 0,25 0,1 0,05 Planområdet ligger ca 200 m utefter väg 174. Den bebyggelsebara ytan är ca 150 m utefter väg 174, övrig mark ska inte bebyggas (prickad). Även en olycka som sker utanför den aktuella vägsträckan (150 m) kan ge effekt på området. Här räknas med ett påverkansområde på 350 m, dvs 100 m på ömse sidor om vägen utefter planområdet. Sannolikheten för att en olycka med massexplosiva varor som leder till explosion ska ske på 350 m har beräknats till 4 x10-9. Det värsta scenariot uppstår när en olycka påverkar många personer i området. Detta inträffar om olyckan sker någonstans på en sträcka av 50 m mitt för området. Sker olyckan i utkanten av planområdet påverkas inte lika många personer. Sannolikheten för att en olycka med massexplosiva varor som leder till explosion ska ske på 50 m har beräknats till 6 x Vid denna olycka beräknas att 20 personer omkommer. Denna händelse är markerad med stjärna i Figur 8.

22 22 (25) För att inte underskatta risknivån beräknas maximal sannolikhet (4 x10-9 ) och maximal konsekvens (20 omkomna). Denna händelse markeras med en punkt i Figur 9. Figur 9 Samhällsrisk för Ödegården 1:9. Ur diagrammet kan utläsas att risknivån är lägre än de kriterier som är framtagna för området (heldragna linjer). Händelser med massexplosiva varor hamnar inom den blåa rektangeln även med konservativa antaganden. Klass 3: Brandfarliga vätskor Vid en olycka med brandfarliga vätskor visar beräkningar att samhällsrisken ligger långt under de framtagna kriterierna. Klass 8: Frätande ämnen Vid en olycka med frätande ämnen bedöms inte att några personer omkommer. Olyckan drabbar personer i direkt anslutning till olyckan och närmast vägen ligger ett 30 m brett område där inga människor förväntas uppehålla sig.

23

24 24 (25) Referenser MSB Trafikflödet på väg september 2006, SBK GÖTEBORG (1997) Översiktsplan för Göteborg, Fördjupad för sektorn Transporter av farligt gods 1997 SRV2008 Väginformation om farligt gods 2008, Räddningsverket VV2008 Vägverkets samhällsekonomiska kalkylvärden, publikation 2008:67 VV2008 Effektsamband för vägtransportsystemet - Nybyggnad och förbättring - Effektkatalog publikation 2008:11 VV 2009 ØSA 2004 Effektsamband för vägtransportsystemet, Gemensamma förutsättningar Publikation 2009:150 Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen, Øresund Safety Advisers AB, 2004 Muntlig och mail kontakt Robin Sjöström, Sotenäs kommun David Engström, Lysekils kommun Maria Andersson, Rådhuset Arkitekter AB Trafikverkets uppgifter om trafikflöden,

25 Norconsult AB Theres Svensson gata 11 Box 8774, Göteborg , fax

26

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun PM Risker med transport av farligt gods Beställare: Kungälvs kommun 442 81 Kungälv Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson

Läs mer

PM Riskreducerande åtgärder Gårda 18:23 Göteborg

PM Riskreducerande åtgärder Gårda 18:23 Göteborg Beställare: Vasakronan Box 112 64 404 26 Göteborg Beställarens representant: Håkan Nilsson Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 104 07 18 Filnamn och

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2018-11-06 Datum: 2018-11-06 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund Kommunstyrelsens

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten reviderad 2019-05-07 Datum: 2019-05-07 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund

Läs mer

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Botkyrka kommun Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Riskanalys transport av farligt gods Uppdragsnr: 105 06 65 Version: 1 2017-08-29 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare:

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR DETALJPLAN KRISTINEBERSOMRÅDET, VALLENTUNA KOMMUN RISKANALYS MED AVSEENDE PÅ HANTERING OCH TRANSPORT AV FARLIGA ÄMNEN KRING DETALJPLANEOMRÅDET BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka

Läs mer

Detaljplan för Luossavaara, Kiruna kommun Riskanalys avseende transport av farligt gods

Detaljplan för Luossavaara, Kiruna kommun Riskanalys avseende transport av farligt gods Detaljplan för Luossavaara, Kiruna kommun Beställare: LKAB Beställarens representant: Ingrid Reppen Arkitektur+ development AB Katarina Kyrkobacke 8 116 20 Stockholm Konsult: Uppdragsledare Norconsult

Läs mer

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin Påverkan på risknivån på Kongahällatomten om skyddsvall förkortas Inledning I Kungälv planeras en ny stadsdel i direkt anslutning till E6 på den så kallade Kongahälla-tomten. Den nya stadsdelen är tänkt

Läs mer

Bollebygd Flässjum. Riskutredning avseende transport av farligt gods mm. 2009-08-26

Bollebygd Flässjum. Riskutredning avseende transport av farligt gods mm. 2009-08-26 Beställare: BOLLEBYGDS KOMMUN BOL0101 51723 BOLLEBYGD Beställarens representant: Maria Lejdebro Bollebygds kommun Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr:

Läs mer

Riskutredning avseende transport av farligt gods rev

Riskutredning avseende transport av farligt gods rev Beställare: Varbergs kommun, Stadsbyggnadskontoret Beställarens representant: Inger Axbrink Konsult: Uppdragsledare Granskare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Belma Gafurovic Uppdragsnr:

Läs mer

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUNDS KOMMUN Östersunds kommun, Riskutredning Ångbryggeriet UPPDRAGSNUMMER 13002950 RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUND VATTEN OCH MILJÖ HELENA FUREMAN UPPDRAGSLEDARE DAVID RANSTRÖM

Läs mer

Väg 535 Delen Åstebo-Bårhult

Väg 535 Delen Åstebo-Bårhult VÄGPLAN Väg 535 Delen Åstebo-Bårhult PM Riskbedömning farligt gods 15-12-08 Projektnummer: 84437550 1 Väg 535, delen Åstebo-Bårhult Skapat av: Norconsult AB, Herman Heijmans och Johan Hultman Uppdragsansvarig:

Läs mer

Transport av farligt gods förbi Simonsland i Borås. Kvantitativ riskutredning. 2008-09-09 reviderad 2009-09-16

Transport av farligt gods förbi Simonsland i Borås. Kvantitativ riskutredning. 2008-09-09 reviderad 2009-09-16 Transport av farligt gods förbi Simonsland i Borås Kvantitativ riskutredning Rapportens titel Underrubrik Kvantitativ riskutredning Datum Beställare: Projektledare Konsult: Uppdragsledare KANICO AB Södra

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr 1 (7) Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (7) C.1 BERÄKNING AV INDIVIDRISK För bebyggelse inom planområdet presenteras risken genom att beräkna den platsspecifika individrisken.

Läs mer

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen)

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) bilaga till Detaljplan för KLIPPAN 3:8, del av INDUSTRIOMRÅDE I KLIPPAN, vid

Läs mer

PM kompletterande riskanalys Mölnlycke fabriker, Härryda kommun

PM kompletterande riskanalys Mölnlycke fabriker, Härryda kommun Beställare: Härryda kommun Beställarens representant: André Berggren Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 103 20 39 Filnamn och sökväg: Kvalitetsgranskad

Läs mer

PM kompletterande riskanalys Mölnlycke fabriker, Härryda kommun

PM kompletterande riskanalys Mölnlycke fabriker, Härryda kommun Beställare: Härryda kommun Råda Torg 435 80 MÖLNLYCKE Beställarens representant: Anna Wallin Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 103 20 39 Filnamn

Läs mer

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m.

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. 1 (10) Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. Kristineberg, Stockholm BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (10) C.1 BERÄKNING

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR OMRÅDET SÖDRA CENTRUM, FALU KOMMUN BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 2 INLEDNING I denna bilaga beräknas frekvensen

Läs mer

Risker med transport av farligt gods Kv Ekeby 1:156, Knivsta kommun

Risker med transport av farligt gods Kv Ekeby 1:156, Knivsta kommun Risker med transport av farligt gods Beställare: Idun Invest AB Box 3105 103 62 Stockholm Beställarens representant: Stefan Sparring Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum Dokumenttyp BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum 2013 10 17 Status SLUTRAPPORT Handläggare Rosie Kvål & Erik Hall Midholm Tel: 08 588 188 00 E post: rosie.kval@brandskyddslaget.se

Läs mer

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR UPPDRAGSNUMMER 1321526000 RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLANER FÖR INDUSTRI I HOVA, GULLSPÅNGS KOMMUN Sweco Environment AB Mikaela Ljungqvist Martin Bjarke Granskad av Johan Nimmermark Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

Nösnäs, Stenungsund Risk- och trafikbullerutredning

Nösnäs, Stenungsund Risk- och trafikbullerutredning Beställare: Stenungsunds kommun 444 82 Stenungsund Beställarens representant: Jan Schuman Konsult: Uppdragsledare Handläggare risk Handläggare buller Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anna-Lena Frennborn

Läs mer

Detaljplan för Nol 3:72 i Ale kommun Risker i samband med närhet till Perstorp Oxo:s anläggning

Detaljplan för Nol 3:72 i Ale kommun Risker i samband med närhet till Perstorp Oxo:s anläggning Beställare: Ale kommun Beställarens representant: Emelie Johansson Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 102 1243 Filnamn och sökväg: Kvalitetsgranskad

Läs mer

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN 2013-12-10 RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN TIMOTEJEN 19 & 28, STOCKHOLM - BILAGA 1 - FREKVENSBERÄKNING Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Rosenlundsgatan 60. 118 63 Stockholm. Telefon:

Läs mer

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER

Läs mer

Detaljplan för kv Yrkesskolan. Riskutredning avseende transport av farligt gods

Detaljplan för kv Yrkesskolan. Riskutredning avseende transport av farligt gods Beställare: Botkyrka kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen Beställarens representant: Daniel Edvardsson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Granskare Norconsult AB Björn Wallgren Herman Heijmans Belma Gafurovic

Läs mer

Risk- och luftmiljöutredning för Tingberg 3:72

Risk- och luftmiljöutredning för Tingberg 3:72 Risk- och luftmiljöutredning för Tingberg 3:72 Beställare: Tommy Nylund Guntorp 207 460 11 Nygård Projektledare Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr:

Läs mer

Sannegårds Centrum Kvantitativ riskutredning avseende transport av farligt gods på hamnbanan förbi Sannegårds Centrum i Göteborgs Stad

Sannegårds Centrum Kvantitativ riskutredning avseende transport av farligt gods på hamnbanan förbi Sannegårds Centrum i Göteborgs Stad 2008-04-18 hamnbanan förbi i Göteborgs Stad Beställare: Konsult: Uppdragsledare Göteborg Stad Box 2554 403 17 Göteborg GF Konsult AB Box 87 74 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 101 04 31 Filnamn

Läs mer

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Upprättad: 2017-12-22 Upprättad av: Sandra Sydbom, White arkitekter AB Martin Henriksson, Infrapartner AB Sammanfattning

Läs mer

Detaljplan för del av Ubbarp 8:20 och Vist 10:25, Ulricehamn Riskanalys transport av farligt gods och tankstation

Detaljplan för del av Ubbarp 8:20 och Vist 10:25, Ulricehamn Riskanalys transport av farligt gods och tankstation Detaljplan för del av Ubbarp 8:20 och Vist 10:25, Ulricehamn Riskanalys transport av farligt gods och tankstation 2013-10-14 Detaljplan för del av Ubbarp 8:20 och Vist 10:25, Ulricehamn Riskanalys transport

Läs mer

Riskutredning Getabrohult 1:17 m.fl.

Riskutredning Getabrohult 1:17 m.fl. Bollebygd Kommun Riskutredning Getabrohult 1:17 m.fl. 2019-09-04 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Bollebygd Kommun Lars Carlsson Norconsult AB, Theres

Läs mer

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg UPPDRAG DP Mörviken Åre UPPDRAGSNUMMER 1331390000 UPPDRAGSLEDARE UPPRÄTTAD AV DATUM Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg En ny detaljplan som omfattar Mörviken 1:61, 1:62,

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY UPPDRAGSNUMMER: 1270894000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY 2 SWECO ENVIRONMENT AB Uppdragsledare: Martin Bjarke Handläggare: Marika Karras Granskare: David Winberg Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

PM risk "Dallashuset"

PM risk Dallashuset Uppdragsnamn Kv Lagern, Dallashuset Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Fabege 109963 2017-02-01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-02-01 LSS/EMM 2017-02-01 PM risk "Dallashuset"

Läs mer

ÅVS Helsingborg Risk: Nulägesanalys avseende vägtransport av farligt gods

ÅVS Helsingborg Risk: Nulägesanalys avseende vägtransport av farligt gods Ramböll AB Att: Erik Hedman ÅVS Helsingborg Risk: Nulägesanalys avseende vägtransport av farligt gods Farligt gods är ett samlingsbegrepp för ämnen och föremål som på grund av sina kemiska eller fysikaliska

Läs mer

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18 Uppdragsnr: 10146483 1 (5) PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum Avseende transport av farligt gods på E18 Inledning Denna PM utgör en beskrivning av vilka effekter de riskreducerande åtgärderna skyddsavstånd,

Läs mer

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 Uppdrag: 230078, Västra Svarte, Ystad Titel på rapport: PM Riskanalys - Västra Svarte, Ystad Status: PM Datum: 2012-09-18 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Del av Fritiden 1 (Fritidsbadet) och del av Östra Förstaden 2:1, Ystad riskbedömning avseende transport och hantering av farligt gods i planområdets närhet

Läs mer

CW Borgs väg/snippenområdet, Stenungsunds kommun Riskanalys avseende transport av farligt gods

CW Borgs väg/snippenområdet, Stenungsunds kommun Riskanalys avseende transport av farligt gods CW Borgs väg/snippenområdet, Stenungsunds kommun CW Borgs väg/snippenområdet, Stenungsunds kommun Beställare: Stenungsunds Kommun 444 82 Stenungsund Beställarens representant: Jan Schuman Konsult: Uppdragsledare

Läs mer

Detaljplan för Gårda 3:3, 3:11 samt del av 3:13. Riskutredning avseende transport av farligt gods Utställningsversion

Detaljplan för Gårda 3:3, 3:11 samt del av 3:13. Riskutredning avseende transport av farligt gods Utställningsversion Detaljplan för Gårda 3:3, 3:11 samt del av 3:13 Beställare: Göteborgs Stadsbyggnadskontor Beställarens representant: Johan Helgeson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

RAPPORT. Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER KÅRSTA-RICKEBY (8) Sweco En v iro n men t AB

RAPPORT. Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER KÅRSTA-RICKEBY (8) Sweco En v iro n men t AB 2013-06-14 RAPPORT KÅRSTA-RICKEBY 2017-09-28 Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER 1157874000 Linda Hallberg Martin Bjarke Handläggare Kvalitetsgranskare 1 (8) Sweco En v iro n men t AB Sammanfattning

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE UPPDRAGSNUMMER: 3840149000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE 1:17 SWECO ENVIRONMENT AB Handläggare: Martin Bjarke Linda Hallberg Uppdragsledare: Erik Mejer Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Karlstad Kommun Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Slutrapport Malmö 2018-06-14 Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Datum 2018-06-14 Uppdragsnummer 1320035129 Utgåva/Status Slutrapport Olle

Läs mer

Riskanalys transport av farligt gods Mariestads centrum

Riskanalys transport av farligt gods Mariestads centrum Riskanalys transport av farligt gods Mariestads centrum 2016-12-20 Riskanalys transport av farligt gods Mariestads centrum 2016-12-20 Beställare: Mariestads kommun 542 86 Mariestad Beställarens representant:

Läs mer

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 s.1 PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Fastighets AB Nävekvarn i samband med planarbete för detaljplan Nävekvarn 3:5 i Nyköpings kommun. Planförslaget

Läs mer

Riskutredning Sund och Hindsberg

Riskutredning Sund och Hindsberg Mariestads kommun Riskutredning Sund och Hindsberg Transporter av farligt gods Uppdragsnr: 1053230 Version: Slutversion 2018-10-12 Uppdragsnr: 1053230 Version: Slutversion Riskutredning Sund och Hindsberg

Läs mer

PM 2 kompletterande riskanalys Mölnlycke fabriker, Härryda kommun

PM 2 kompletterande riskanalys Mölnlycke fabriker, Härryda kommun Beställare: Härryda kommun Råda Torg 435 80 MÖLNLYCKE Beställarens representant: Anna Wallin Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 103 20 39 Filnamn

Läs mer

E6.20 Hisingsleden, södra delen E6.20 Hisingsleden, södra delen Halvors länk

E6.20 Hisingsleden, södra delen E6.20 Hisingsleden, södra delen Halvors länk PM Risk E6.20 Hisingsleden, södra delen E6.20 Hisingsleden, södra delen Halvors länk Göteborgs stad, Västra Götalands län Vägplan Samrådshandling, 2016-02-01 Projektnummer: 108036 Dokumenttitel: PM Risk

Läs mer

PM Risk - Elevhem Karlberg

PM Risk - Elevhem Karlberg Uppdragsnamn Karlberg, elevhem Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum CF Møller 109416 2016-07-19 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 160719 PWt 160715 PM Risk - Elevhem Karlberg Bakgrund

Läs mer

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av UTLÅTANDE 2012-11-21 barbro.malmlof@jarfalla.se Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av Viksjö 3:11 m fl, Järfälla kommun Bakgrund

Läs mer

Aranäs etapp 3, Kungsbacka stad Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan

Aranäs etapp 3, Kungsbacka stad Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan Aranäs etapp 3, Kungsbacka stad Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan 2018-01-26 Aranäs etapp 3, Kungsbacka stad Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan 2018-01-26 Beställare:

Läs mer

Jörlanda-Berg 1:66 mfl, Stenungsunds kommun Riskutredning avseende transport av farligt gods och bensinstation

Jörlanda-Berg 1:66 mfl, Stenungsunds kommun Riskutredning avseende transport av farligt gods och bensinstation Jörlanda-Berg 1:66 mfl, Stenungsunds kommun Riskutredning avseende transport av farligt gods och bensinstation Jörlanda-Berg 1:66 mfl, Stenungsunds kommun Riskutredning avseende transport av farligt gods

Läs mer

BILAGA A FARLIGT GODS-KLASSER

BILAGA A FARLIGT GODS-KLASSER BILAGA A SIDA 1 (6) BILAGA A FARLIGT GODS-KLASSER I bilaga A görs en övergripande beskrivning av möjliga konsekvenser för människa, miljö samt samhällsviktiga funktioner i händelse av olycka med olika

Läs mer

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE UPPLANDS VÄSBY KOMMUN UPPDRAGSNUMMER UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE VERSION 1.2 SWECO SOFIA PERSSON JOHAN NIMMERMARK 1 (8) 2013-06-14 S w e co E n

Läs mer

BILAGA 3 Underlag för beräkning av individrisk och samhällsrisk (riskberäkningar)

BILAGA 3 Underlag för beräkning av individrisk och samhällsrisk (riskberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR DETALJPLAN KRISTINEBERSOMRÅDET, VALLENTUNA KOMMUN RISKANALYS MED AVSEENDE PÅ HANTERING OCH TRANSPORT AV FARLIGA ÄMNEN KRING DETALJPLANEOMRÅDET BILAGA 3 Underlag för beräkning av individrisk

Läs mer

Riskanalys transport av farligt gods Mölnlycke fabriker, Härryda kommun

Riskanalys transport av farligt gods Mölnlycke fabriker, Härryda kommun Riskanalys transport av farligt gods Mölnlycke fabriker, Härryda kommun 2014-04-02 Riskanalys transport av farligt gods Mölnlycke fabriker, Härryda kommun 2014-04-02 Beställare: Härryda kommun Beställarens

Läs mer

Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg inom stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg Riskanalys för transport av farligt gods

Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg inom stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg Riskanalys för transport av farligt gods Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg inom stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg Beställare: Liseberg AB Box 5053 402 22 Göteborg Beställarens representant:

Läs mer

Detaljplan för Gårda 2:12 m.fl. Göteborgs stad Riskanalys för transport av farligt gods

Detaljplan för Gårda 2:12 m.fl. Göteborgs stad Riskanalys för transport av farligt gods Detaljplan för Gårda 2:12 m.fl. Göteborgs stad Riskanalys för transport av farligt gods 2015-09-24 rev 2017-05-12 Detaljplan för Gårda 2:12 m.fl. Göteborgs stad Riskanalys för transport av farligt gods

Läs mer

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ -14 UPPDRAG Riskanalys UPPDRAGSNUMMER 11004878-001 UPPDRAGSLEDARE Johan Gustavsson UPPRÄTTAD AV Egzon Haliti DATUM Inledning Syftet med detta PM är att bedöma vilka risker som transporter av farligt gods

Läs mer

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: Upprättad 2017-09-15 (rev. 2018-05-17), Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods och närliggande industriverksamhet Preliminär handling Uppdragsnummer 17177 Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Läs mer

Bullerutredning för Tubberöd 1:201 m fl Tjörns kommun

Bullerutredning för Tubberöd 1:201 m fl Tjörns kommun Bullerutredning för Tubberöd 1:201 m fl Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Frida Forsman Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anders Axenborg Uppdragsnr: 103

Läs mer

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR BILAGA C SIDA 1 (5) BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR De riskmått som används i denna riskbedömning är individrisk och samhällsrisk. Indata till beräkningar är bl.a. avståndet inom vilka personer antas omkomma,

Läs mer

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra)

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 1 (9) PM Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 2016-05-13 Kund Arkitektgruppen GKAK AB Dalsgatan 14, Norrköping Kontaktperson: Lena Josefsson Konsult WSP Brand & Risk

Läs mer

Säleby 2:3 m fl, Munkedals kommun

Säleby 2:3 m fl, Munkedals kommun Rådhuset Arkitekter Säleby 2:3 m fl, Munkedals kommun Riskutredning transporter av farligt gods Uppdragsnr: 105 24 09 Version: Slutversion 2018-04-10 Uppdragsnr: 105 24 09 Version: Slutversion Säleby 2:3

Läs mer

Aranäs etapp 3, Kungsbacka stad Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan

Aranäs etapp 3, Kungsbacka stad Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan Aranäs etapp 3, Kungsbacka stad Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan 2017-07-05 Aranäs etapp 3, Kungsbacka stad Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan 2017-07-05 Beställare:

Läs mer

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman Storumans kommun Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman 2016-10-24 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Omfattning och avgränsning...

Läs mer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer 108790 Handläggare Rosie Kvål Internkontroll Pierre Wahlqvist, 20160324 Uppdragsgivare JM AB, Lars Borgman Datum 2017-01-30 Utlåtande risk Bakgrund

Läs mer

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT 2018-04-06 UPPDRAG 281561, Miljökonsekvensbeskrivning för planprogram Hamnstaden Ystad Titel på rapport: PM Risk, del 1 Ystad Hamnstaden Status: Förhandskopia

Läs mer

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel.

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel. PM TITEL PM Riskbedömning Sandared 1:613, 1:614 DATUM 24 maj 2013 PROJEKTNUMMER A041530 / 164892 VERSION 1.0 UTARBETAD Göran Davidsson GRANSKAD Magnus Karlsson GODKÄND Gert Swenson ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

Hotelletablering i Hallunda Botkyrka kommun Buller-, risk- och luftmiljöutredning

Hotelletablering i Hallunda Botkyrka kommun Buller-, risk- och luftmiljöutredning Hotelletablering i Hallunda Botkyrka kommun Beställare: Botkyrka kommun Stadsbyggnadsförvaltningen 147 85 TUMBA Beställarens representant: Artur Utrata-Scholl Konsult: Uppdragsledare Handläggare Handläggare

Läs mer

Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun. Dnr SBN/2011:226. Riskanalys. VAP VA-Projekt AB 2013-01-18

Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun. Dnr SBN/2011:226. Riskanalys. VAP VA-Projekt AB 2013-01-18 Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun Dnr SBN/2011:226 Riskanalys VAP VA-Projekt AB 2013-01-18 2(9) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Områdesbeskrivning... 3 - Detaljplan...

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led.

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. Alkoven Huddinge kommun Dokumentstatus: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version: 017-08-08

Läs mer

Detaljplan för Gårda 2:12 m.fl. Göteborgs stad Riskanalys för transport av farligt gods

Detaljplan för Gårda 2:12 m.fl. Göteborgs stad Riskanalys för transport av farligt gods Detaljplan för Gårda 2:12 m.fl. Göteborgs stad Detaljplan för Gårda 2:12 m.fl. Göteborgs stad Beställare: PEAB Nellickevägen 22 401 80 Göteborg Beställarens representant: Johan Larsen Konsult: Uppdragsledare

Läs mer

Järnvägsnära byggnation i Voxlöv, Kungsbacka kommun Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan

Järnvägsnära byggnation i Voxlöv, Kungsbacka kommun Riskanalys transport av farligt gods på Västkustbanan Järnvägsnära byggnation i Voxlöv, Kungsbacka kommun Järnvägsnära byggnation i Voxlöv, Kungsbacka kommun Beställare: Kungsbacka Kommun 434 81 Kungsbacka Beställarens representant: Sofia Wiman Konsult: Uppdragsledare

Läs mer

Riskutredning för detaljplan för del av Hamnen 2:2 mfl i Ystad, Ystads kommun

Riskutredning för detaljplan för del av Hamnen 2:2 mfl i Ystad, Ystads kommun Riskutredning för detaljplan för del av Hamnen 2:2 mfl i Ystad, Ystads kommun Uppdragsnummer: 226394 Markerat planområde i Ystad hamn 16 maj 2011 Beställare: Ystads kommun Dick Bengtsson Konsult: Tyréns

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 285746 2018-08-21 UPPDRAG 285746, Riskutredning detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Riskutredning Farligt Gods Björkfors

Läs mer

Engelbrektområdet, Jakobsberg 2:1871 m.fl, Järfälla kommun Riskanalys transport av farligt gods

Engelbrektområdet, Jakobsberg 2:1871 m.fl, Järfälla kommun Riskanalys transport av farligt gods Engelbrektområdet, Jakobsberg 2:1871 m.fl, Järfälla kommun Riskanalys transport av farligt gods 2017-05-31 Engelbrektområdet, Jakobsberg 2:1871 m.fl, Järfälla kommun Riskanalys transport av farligt gods

Läs mer

RISKUTREDNING DPL. BRÄCKE 3:1

RISKUTREDNING DPL. BRÄCKE 3:1 BRÄCKEGÅRDEN I ÅRE AB UPPDRAGSNUMMER 6300116000 RISKUTREDNING MED AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS OCH AVVÅKANDE FORDON PÅ E14 VID ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR BRÄCKE 3:1, ÅRE SWECO ENVIRONMENT AB KARI

Läs mer

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling Kvantitativ riskbedömning för detaljplan Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg 2012-08-13 1 (13) Dokumentinformation Process: Skede Uppdragsgivare: Fysisk planering

Läs mer

RAPPORT Riskbedömning avseende transport av farligt gods förbi fastigheten Åby 7:1 med närområde i Norrköping

RAPPORT Riskbedömning avseende transport av farligt gods förbi fastigheten Åby 7:1 med närområde i Norrköping RAPPORT Riskbedömning avseende transport av farligt gods förbi fastigheten Åby 7:1 med närområde i Norrköping Göteborg 2010-04-28 COWI AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG

Läs mer

Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Riskanalys

Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Riskanalys NCC Property Development AB Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Riskanalys Stockholm 2012-04-23 Reviderad 2012-09-03 Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Datum 2012-04-23

Läs mer

Riktlinjer. Skyddsavstånd till transportleder för farligt gods

Riktlinjer. Skyddsavstånd till transportleder för farligt gods Riktlinjer Skyddsavstånd till transportleder för farligt gods Titel Författare: Omslagsbild: Kontaktperson: Riktlinjer för skyddsavstånd till transportleder för farligt gods. Länsstyrelsen Norrbotten.

Läs mer

Detaljplan för del av Gredby 1:1, Eskilstuna Utredning av trafikbuller samt riskanalys för transport av farligt gods på Svealandsbanan

Detaljplan för del av Gredby 1:1, Eskilstuna Utredning av trafikbuller samt riskanalys för transport av farligt gods på Svealandsbanan Detaljplan för del av Gredby 1:1, Eskilstuna Utredning av trafikbuller samt riskanalys för transport av farligt gods på Svealandsbanan 2014-08-29 Detaljplan för del av Gredby 1:1, Eskilstuna Utredning

Läs mer

Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg inom stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg Riskanalys för transport av farligt gods

Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg inom stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg Riskanalys för transport av farligt gods Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg inom stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg Riskanalys för transport av farligt gods 2018-11-16 Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg

Läs mer

Riskanalys för Dyrtorp 1:3, Färgelanda

Riskanalys för Dyrtorp 1:3, Färgelanda FÄRGELANDA KOMMUN Riskanalys för Dyrtorp 1:3, Färgelanda Göteborg 2010-12-16 COWI AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG Telefon: 010-850 10 00 Dokumentnr: 163119/16/04/rap001

Läs mer

PM - KVALITATIV RISKANALYS FÖR DETALJPLAN HÖGTRYCKET 2, KRISTINEHAMNS KOMMUN

PM - KVALITATIV RISKANALYS FÖR DETALJPLAN HÖGTRYCKET 2, KRISTINEHAMNS KOMMUN PM - KVALITATIV RISKANALYS FÖR DETALJPLAN HÖGTRYCKET 2, KRISTINEHAMNS KOMMUN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM- KVALITATIV

Läs mer

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 Datum 2014-03-25 Internt granskad av: Stefan Nilsson David Winberg Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 1. Bakgrund En ny detaljplan håller på att arbetas fram för området Barkabystaden 2 i Järfälla kommun.

Läs mer

Jörlanda-Berg 1:66 mfl, Stenungsunds kommun Riskutredning avseende transport av farligt gods och bensinstation

Jörlanda-Berg 1:66 mfl, Stenungsunds kommun Riskutredning avseende transport av farligt gods och bensinstation Jörlanda-Berg 1:66 mfl, Stenungsunds kommun Riskutredning avseende transport av farligt gods och Rev 2018-09-14 Rev 2018-09-14 Beställare: Stenungsunds kommun Strandvägen 15 444 82 STENUNGSUND Beställarens

Läs mer

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM RISKUTREDNING MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM PRELIMINÄRHANDLING 2015-09-25 Uppdrag 258868, Dp Hässleholm Brinova Titel på rapport: Riskutredning Magasinet 1, Hässleholm Status: Preliminärhandling Datum: 2015-09-25

Läs mer

Kv Banken Underlag för detaljplanearbete

Kv Banken Underlag för detaljplanearbete Kv Banken Underlag för detaljplanearbete 2017-05-08 Dokumenttyp: Riskanalys Uppdragsnamn: Kv Banken Solna Centrum Uppdragsnummer: 109846 Datum: 2017-05-08 Status: Underlag för detaljplanearbete Uppdragsledare:

Läs mer

KVALITATIV RISKANALYS FÖR KV GRUNNAN MED AVSEENDE PÅ FARLIGT GODSTRANSPORTER PÅ E:4

KVALITATIV RISKANALYS FÖR KV GRUNNAN MED AVSEENDE PÅ FARLIGT GODSTRANSPORTER PÅ E:4 m RAPPORT KVALITATIV RISKANALYS FÖR KV GRUNNAN MED AVSEENDE PÅ FARLIGT GODSTRANSPORTER PÅ E:4 2015-05-12 Uppdrag: 260277, Kvalitativ Riskanalys Grunnan Titel på rapport: Kvalitativ riskanalys Grunnan Status:

Läs mer

Detaljplan för del av Druvefors, Nejlikan 3 m.fl. Skyddsavstånd till tryckeri

Detaljplan för del av Druvefors, Nejlikan 3 m.fl. Skyddsavstånd till tryckeri Detaljplan för del av Druvefors, Nejlikan 3 m.fl. Beställare: Hökerum Bygg AB Beställarens representant: Maria Ståhl Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anna-Maria

Läs mer

Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg inom stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg Riskanalys för transport av farligt gods

Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg inom stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg Riskanalys för transport av farligt gods Detaljplan för Nöjespark och hotell söder om Liseberg inom stadsdelen Krokslätt m.fl. i Göteborg Riskanalys för transport av farligt gods version 1: 2018-11-16 version 2: 2019-03-13 Detaljplan för Nöjespark

Läs mer

Skälläckeröd 1:45 och 1:12. Riskutredning avseende transporter av farligt gods

Skälläckeröd 1:45 och 1:12. Riskutredning avseende transporter av farligt gods Skälläckeröd 1:45 och 1:12 Riskutredning avseende transporter av farligt gods 2016-11-04 Skälläckeröd 1:45 och 1:12 Riskutredning avseende transporter av farligt gods 2016-11-04 Beställare: Stefan Werner

Läs mer

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM repo001.docx 2012-03-2914 UPPDRAGSNUMMER 1340010000 EN KVALITATIV RISKBEDÖMNING MED AVSEEENDE PÅ TRANSPORTER AV FARLIGT GODS INFÖR PLANERAD ETABLERING AV BOSTÄDER I STORA BRÅTA, LERUMS KOMMUN Sweco Environment

Läs mer

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods Projekt Projektnr Freden Större 11, Sundbyberg 105521 Handläggare Datum Lisa Åkesson 2014-06-04 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2014-06-04 Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade

Läs mer

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8.

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8. PM RISKINVENTERING Daftö Feriecenter Strömstad kommun Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530 Datum: 2006-09-01 Antal sidor: 8 Upprättad av: Kontrollerad av: Erik Midholm Hanna Langéen Innehållsförteckning

Läs mer

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka MEMO TITEL DATUM 27 juni 2019 TILL FRÅN PROJEKTNR. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka Ann-Louise Hulter Viktor Sturegård A127006 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

EN RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN AV VÅRDCENTRAL, FÖRSKOLA OCH BOSTÄDER I BORLÄNGE, SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB

EN RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN AV VÅRDCENTRAL, FÖRSKOLA OCH BOSTÄDER I BORLÄNGE, SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB Riskbedömning för Gyllehemmet 2, Borlänge UPPDRAGSNUMMER 3314511 EN RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN AV VÅRDCENTRAL, FÖRSKOLA OCH BOSTÄDER I BORLÄNGE, SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB - MED AVSEENDE PÅ TRANSPORTER

Läs mer