2 Den interna pensionsfonden tillförs 18,2 miljoner kronor vilket utgör 1998 års ökning av pensionsskulden.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2 Den interna pensionsfonden tillförs 18,2 miljoner kronor vilket utgör 1998 års ökning av pensionsskulden."

Transkript

1 Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 1999 Kf 45 Dnr KS99/ Årsredovisning för 1998 Ekonomiavdelningen överlämnar den 17 mars 1999 förslag till årsredovisning för Kommunrevisionen har den 19 april 1999 lagt fram revisionsberättelse för 1998 års förvaltning. De tillstyrker att styrelser och nämnder samt de enskilda förtroendevalda i dessa organ beviljas ansvarsfrihet för den tid revisionen omfattar. Förvaltningschef Gunnar Tidemand redogör för årsredovisningen. 1 Bokslut/årsredovisning för 1998 godkänns med däri vidtagna åtgärder. 2 Den interna pensionsfonden tillförs 18,2 miljoner kronor vilket utgör 1998 års ökning av pensionsskulden. 3 Ansvarsfrihet beviljas styrelser och nämnder samt enskilda förtroendevalda i dessa organ för den tid revisionen omfattar. Till protokollet antecknas att redovisningsskyldig till kommunen eller sådan redovisningsskyldigs närstående, som sägs i 9 kap 4 kommunallagen, inte deltagit i behandlingen av ärendet såvitt detta berör vederbörande. Kf 46 Dnr KS99/ Redovisning av motioner äldre än ett år : Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige ska kommunstyrelsen vid kommunfullmäktiges april- och oktobersammanträden redovisa de motioner, vilkas beredning då ännu ej slutförts och som är äldre än ett år. Enligt diariet finns ingen motion som är äldre än ett år. t läggs till handlingarna.

2 Kf 47 Dnr KS97/ Innerstadsprojektet, införande av gårdsgator, försöksverksamhet 1999, tilläggsanslag : Som ett resultat av en motion av Torsten Göthner och Jan Wettmark fick kommunstyrelsen den 27 oktober 1997 i uppdrag att se över trafiksituationen i Arvika innerstad. En politisk ledningsgrupp med representanter för samtliga partier i kommunfullmäktige tillsattes att leda arbetet. En projektledningsgrupp och en arbetsgrupp bildades också. Under sommaren 1998 gjordes ett försök, där två kvarter på Kyrkogatan och knappt ett kvarter på Torggatan gjordes om till gågata. Försöket utvärderades med trafikräkningar och en enkät till slumpvis utvalda arvikabor. Vid dagens sammanträde deltar den politiska ledningsgruppen för innerstadsprojektet. Exploateringschef Christer Gustafsson redovisar ett förslag innebärande att en stor del av centrala Arvika görs om till gårdsgator, som en mellanform av vanliga gator och rena gågator. Förslaget har varit utställt. Parallellt med arbetet med trafikfrågor har en arbetsgrupp arbetat med frågor om aktiviteter för ungdom och vuxna, ordningsfrågor m.m. för att öka attraktionen i centrum. Detta har bl.a. resulterar i ett förslag om ett ungdomscafé. Exploateringschef Christer Gustafsson redovisar att Centrumföreningens arbetsgrupp har ett önskemål om att försöksverksamheten under 1999 utökas att omfatta en enkelriktad gårdsgata med parkering på Köpmangatan mellan Storgatan och Kyrkogatan. Yrkande Claes Pettersson med instämmande av Gunnar Nyberg, Jan Wettmark, Gösta Frödin, Anders Manholm och Peter Serck yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Erik A. Eriksson yrkar bifall till sin reservation i kommunstyrelsen. Margareta Gregow yrkar att punkt 1a ändras så att gågata införs i stället för gårdsgata, i övrigt yrkar hon bifall till kommunstyrelsens förslag. Åge Zetterberg yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag och yrkar som tillägg att en utvärdering av försöksverksamheten redovisas före september månads utgång. Anders Söderström yrkar bifall till förslagen men yrkar i punkt 4 att arbetsutskottet ges i uppdrag att ytterligare analysera trafikmiljön och konsekvenserna av

3 avstängningen av trafik över övergångsställe på parkeringen på södra delen av torget. Johan Wästlund yrkar avslag till punkt 4 och yrkar i övrigt bifall till förslaget. Propositionsordning Följande propositionsordning godkänns: Ordföranden prövar först punkterna 6, 8 och 9 där inga säryrkanden redovisats. Därefter prövar ordföranden i tur och ordning punkterna 1-5 och 7 mot de säryrkande som lagts fram. Wästlunds och Erikssons yrkanden i punkt 4 sammanfaller. Sist prövar ordföranden Åge Zetterbergs tilläggsyrkande om utvärdering. Ordföranden prövar punkterna 6, 8, och 9 och konstaterar att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Kommunstyrelsens förslag i punkt 1a prövas mot Erik A. Erikssons och Margareta Gregows yrkanden och ordföranden finner kommunstyrelsens förslag antaget. Kommunstyrelsens förslag i punkterna 1b, 2 och 3 prövas var för sig mot Erik A. Erikssons yrkanden och ordföranden finner kommunstyrelsens förslag antagna i samtliga punkter. Kommunstyrelsens förslag i punkt 4 prövas mot Anders Söderströms, Johan Wästlunds och Erik A. Erikssons yrkanden och ordföranden finner Anders Söderströms yrkande antaget. Omröstning begärs. Ordföranden utser Anders Söderströms yrkande till huvudförslag. För att få fram motförslag till huvudförslaget prövar ordföranden kommunstyrelsens förslag mot Wästlunds och Erikssons yrkande och hon finner Wästlunds och Erikssons yrkande antaget. Följande propositionsordning godkänns: Den som stöder Anders Söderströms yrkande röstar ja. Den som stöder Johan Wästlunds och Erik A. Erikssons yrkande röstar nej. Omröstningen genomförs. Med 44 ja-röster för Söderströms yrkande, 3-nej-röster för Wästlunds och Erikssons yrkande samt två frånvarande, konstaterar ordföranden att kommunfullmäktige antagit Söderströms yrkande. Se omröstningsbilaga. Kommunstyrelsens förslag i punkt 5 prövas mot Erik A. Erikssons förslag och ordföranden finner kommunstyrelsens förslag antaget.

4 Sist prövar ordföranden Åge Zetterbergs tilläggsyrkande om utvärdering och finner det antaget. 1 Principutformning av Arvika centrum med: a) enkelriktad gårdsgata utan parkering på - Kyrkogatan mellan Magasinsgatan och Ö Esplanaden - Storgatan mellan Magasinsgatan och Torget samt mellan Torget och Hamngatan - Torggatan mellan Kyrkogatan och infart till parkering för Hotell Oscar Statt b) enkelriktad gårdsgata med parkering på - Solbergs gränd mellan Storgatan och Kyrkogatan samt mellan P-plats kv Hatten och Storgatan (dubbelriktad) - Köpmangatan mellan Järnvägsgatan och Fabriksgatan - Västra och östra Torggatan vid Torget - Hantverksgatan mellan norra infarten till P-plats kv Bryggaren och Fabriksgatan - Storgatan mellan Solbergs gränd och Magasinsgatan samt mellan Hamngatan och Ö Esplanaden. 2 Försök från och med sommaren 1999 med enklare ombyggnad av Kyrkogatan mellan Köpmangatan och Hantverksgatan, Torggatan mellan Kyrkogatan och infart till parkering för hotell Oscar Statt till gårdsgator enligt ovan. Försök från och med sommaren 1999, om KommunTeknik finner det möjligt, med enklare ombyggnad av Köpmangatan mellan Storgatan och Kyrkogatan till enkelriktad gårdsgata med parkering. 3 Förstärkt vägvisning och "portal" eller annan lämplig accentuering av startpunkt för gångstråk från Palmviken mot centrum söder om biblioteket. 4 Kommunstyrelsens arbetsutskott ges i uppdrag att närmare analysera konsekvenserna av en avstängning av trafik över övergångsställe på parkeringen på södra delen av Torget. 5 Uppdrag till KommunTeknik att genomföra åtgärderna enligt punkt 2-4 före sommaren Detaljutformningen ska presenteras för kommunstyrelsens arbetsutskott innan arbetet påbörjas. 6 Arbetsgruppen ges i uppdrag att verka för fler allmänna parkeringsplatser i centrum. 7 Årets ombyggnadsarbeten finansieras genom tilläggsanslag på kronor av disponibla rörelsemedel. Anslag för kommande år inarbetas i verksamhetsplan. 8 Ungdomscafé inrättas på försök i hörnet Kyrkogatan/Magasinsgatan ("Luxorhörnan") med fritidsförvaltningen som huvudansvarig.

5 9 Kostnaden för caféet uppgår till 275 tkr och finansieras av fritidsförvaltningen med 55 tkr, omdisponering av 20 tkr från projekt 1468 "Omändring lokaler fritidsgården" och ett tilläggsanslag på 200 tkr av disponibla rörelsemedel. 10 Försöksverksamheten ska utvärderas före september månads utgång. Reservation Erik A. Eriksson reserverar sig mot beslutet i punkterna 1 5 och 7 till förmån för att ingen förändring sker under 1999 och att förändringsarbetet kan igångsättas år Margareta Gregow reserverar sig mot beslutet i den del som rör hennes eget yrkande. Kf 48 Dnr KS99/ Motion, ökade främlingsfientliga/nynazistiska tendenser i Arvika, förslag att utforma åtgärdsprogram, Helena Skeppstedt (fp) Helena Skeppstedt (fp) uppger i motion att de ökade främlingsfientliga/nynazistiska tendenserna även ses här i Arvika. På högstadieskolorna förekommer slagord, nazistiska attribut och symboler. Motionären föreslår att fullmäktige informerar sig om detta problem, främst de som finns i våra skolor samt tar initiativ till att utforma ett åtgärdsprogram för att stävja dessa tendenser. 1 Presidiet ges i uppdrag att bjuda in fullmäktige och nämnder för information om olika uttryck för främlingsfientliga/nynazistiska tendenser. 2 Barn- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att kontrollera och vid behov komplettera de handlingsplaner mot kränkande särbehandling/ mobbning som finns på samtliga skolenheter så att de även belyser hanteringen av problem som rör främlingsfientliga/nynazistiska tendenser. 3 Motionen anses härmed besvarad. Kf 49 Dnr KS99/ Motion, stärka Arvikas profil som en småstad med framåtanda och möjligheter genom en kraftfull satsning på en trivsam innerstad - "ATTRAKTIVA ARVIKA"

6 Folkpartiet föreslår i motion att en satsning görs för att marknadsföra Arvika som en stad med framåtanda, framtidstro och framtidsutsikter. Folkpartiet föreslår att: - Satsningen att skapa en trivsam och bilfri innerstad fullföljs. - Det tillsammans med ungdomar skapas ett eller flera ställen i innerstaden, där ungdomarna kan träffas och ha en meningsfull sysselsättning, "Ungdomens Hus". - Initiativ tas till en samordnad marknadsföring av "ARVIKA-KÖPSTADEN". - Initiativ tas till en samordnad marknadsföring av "ARVIKA-KULTURSTADEN". - Kulturnämnden ges i uppdrag att utarbeta förslag till inköp av staty med "riksintresse" och föreslå lämplig placering i innerstaden samt föreslå finansiering. - Arvikas nya, trivsamma innerstad, "ATTRAKTIVA-ARVIKA", invigs under uppmärksammade former och vid lämplig tidpunkt, samt att denna invigning marknadsförs kraftfullt. Kulturnämndens arbetsutskott redovisar i yttrande över den del av motionen som berör inköp av staty med riksintresse att medel finns att söka på flera håll för en delfinansiering av ett sådant projekt och att platsen framför Arvika Konsthall skulle vara utmärkt för en konstnärlig utsmyckning. 1 Kommunfullmäktige beslutade den 27 oktober 1997 uppdra till kommunstyrelsen att göra en förutsättningslös utredning med konsekvensbeskrivning om en eventuellt bilfri innerstad. 2 En politisk ledningsgrupp och två arbetsgrupper har sedan februari 1998 arbetat med uppgiften. 3 Innerstadsprojektet redovisades och behandlades av kommunfullmäktige i april Som en del i projektet beslutades om en försöksverksamhet med ett ungdomscafé. 4 Arvika Stadshus AB genomför i samverkan med köpmännen och näringslivet en marknadsplan i syfte att marknadsföra kommunen. Vid två kickoff-kvällar i februari initierades marknadsföringsprocessen. 5 Motionen anses härmed besvarad.

7 Kf 50 Dnr KS99/ Omdisponering av anslag, högtrycksspolare KommunTeknik lämnar förslag till omdisponering av anslag för byte av högtrycksspolare. Högtrycksspolaren används främst för att åtgärda akuta driftstörningar i avloppsledningar, men även till renspolning före filmning av ledningar. Högtrycksspolaren är idag kraftigt nersliten och behöver bytas omgående. 1 Byte av högtrycksspolare finansieras genom omdisponering av 275 tkr av överskott från projekt 1255, Björknäsledningen. 2 Därmed utgår anslaget om 275 tkr ur verksamhetsplanen för år Kf 51 Dnr KS99/ Ansökan om tillägg till 1999 års renhållningstaxa KommunTeknik föreslår att renhållningstaxan utökas med tömningsintervaller vad gäller container 7-8 m3 2 ggr/vecka samt 360 l kärl 2 ggr/vecka sommar. Kommunfullmäktige beslutar komplettera 1999 års renhållningstaxa enligt följande: Tömning av container 7-8 m3 2 ggr/vecka exkl hyra pris :- exkl moms inkl hyra pris :- exkl moms Tömning av 360 l kärl 2 ggr/vecka sommar 1 724:- exkl moms Kf 52 Dnr KS97/ KommunTeknik, renhållningsordning jämte avfallsplan för Arvika kommun Den kommunala avfallshanteringen regleras av lag samt av bestämmelserna i renhållningsordningen. Till renhållningsordningen hör också avfallsplan för kommunen.

8 Fullmäktige reviderade renhållningsordningen senast i 123/97. Avfallsplanen antogs i 91/93. KommunTeknik har under 1997/1998 arbetat med en revidering av planen. Vid utskottets sammanträde den 3 mars 1998 återremitterades planen till KommunTeknik. Miljöbalken som träder i kraft den 1 januari 1999 är beaktad. Vid dagens sammanträde redovisas förändringar gentemot tidigare versioner. KommunTekniks reviderade förslag till renhållningsordning jämte ingående avfallsplan har nu varit utställt. Allmänheten och andra intressenter har således givits möjlighet att yttra sig om dess innehåll. KommunTeknik har beaktat de inkomna synpunkterna och gjort de ändringar och rättelser som behövts. Renhållningsordning jämte avfallsplan godkänns. Kf 53 Dnr KS 99/ Arvika Bostad AB, riktlinjer vid försäljning av fastigheter Styrelsen för Arvika Bostad AB har väckt principfrågan om försäljning av del av bolagets fastighetsinnehav. Kommunstyrelsens arbetsutskott hade den 15 mars överläggningar med VD Ingvar Sällström i frågan. Utskottet beslutade ge förvaltningschef Gunnar Tidemand och VD Ingvar Sällström i uppdrag att föreslå riktlinjer som bolaget har att följa vid eventuell försäljning av fastigheter. Av Arvika Bostad AB:s bolagsordning 4 framgår att bolaget ska bereda kommunfullmäktige möjlighet att yttra sig innan beslut fattas som är av principiell betydelse eller annars av större vikt. Vid dagens sammanträde redovisas följande förslag till riktlinje: Arvika Bostad AB får efter godkännande av styrelsen i Arvika Stadshus AB avyttra sådana mindre delar av sitt bostadsbestånd som belastar bolagets resultat och/eller har ett geografiskt läge som försvårar rationell förvaltning. Yrkande Åge Zetterberg och Leif Björnlod yrkar avslag till förslaget.

9 Claes Pettersson, Sten Fransson och Anders Manholm yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Följande riktlinjer vid Arvika Bostad AB:s försäljning av fastigheter fastställs: Arvika Bostad AB får efter godkännande av styrelsen i Arvika Stadshus AB avyttra sådana mindre delar av sitt bostadsbestånd som belastar bolagets resultat och/eller har ett geografiskt läge som försvårar rationell förvaltning. Reservation Åge Zetterberg, Anne-Marie Persson, Sverker Lindström, Allan Brunzell, Hans Ericsson, Lotta Blomdahl, Leif Björnlod, Peter Serck och Marianne Edström reserverar sig mot beslutet till förmån för Zetterbergs och Björnlods yrkande. Kf 54 Dnr KS99/ Namnberedningen, förslag till ändrade adresser i Älgå Namnberedningen föreslår i 9/99 att kommunfullmäktige fastställer förslag till ändrade belägenhetsadresser inom Älgå församling. Förslag till ändrade belägenhetsadresser inom Älgå församling fastställs. Kf 55 Dnr KS99/ Namnberedningen, förslag till belägenhetsadresser inom Arvika Östra och Västra församling Namnberedningen föreslår i 14/99 att kommunfullmäktige fastställer förslag till belägenhetsadresser inom Arvika östra och västra församlingar. Förslag till belägenhetsadresser inom Arvika östra och västra församlingar fastställs. Kf 56 Dnr KS 99/

10 Interpellation om deponering av snö, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind uppger att det under de senaste dagarna kommit rapporter om att snöhögar från vägarna innehåller tungmetaller och andra miljöfarliga ämnen. Kommunstyrelsens ordförande besvarar interpellationen. Åge Zetterberg tackar för svaret. Interpellationen och svaret läggs till handlingarna. Kf 58 Dnr KS99/ Enkel fråga om farleden mellan Säffle och Arvika, Sten Fransson (s) Sten Fransson ställer en enkel fråga om vad kommunen planerar göra för att hålla farleden mellan Säffle och Arvika öppen. Kommunfullmäktige medger att frågan får ställas. Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson besvarar frågan. Sten Fransson tackar för svaret. Frågan och svaret läggs till handlingarna.

Inventering av befintliga vägar hastighetsbegränsade till 110 och 90 km/tim i Värmlands län samt förslag till ändrad hastighetsbegränsning

Inventering av befintliga vägar hastighetsbegränsade till 110 och 90 km/tim i Värmlands län samt förslag till ändrad hastighetsbegränsning Protokoll Kommunstyrelsen 12 april 1999 Ks 50 Dnr KS99/118 702 Verksamhetsberättelse för tillståndsenheten för år 1998 Tillståndsenheten vid administrativa kontoret redovisar 1998 års verksamhet i en rapport

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Kf 1 Dnr KS01/329 024 Motion om placering av kommunens pensionsmedel, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunen utreder möjligheten att

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Kf 1 Dnr KS02/497 829 Motion om Ingestrands Camping, Alf Danielsson (c) Alf Danielsson föreslår i motion att Ingestrands Camping inför kommande säsong lämnas

Läs mer

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp)

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 29 maj 2000 Kf 63 Dnr KS99/504 101 Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen

Läs mer

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 september 1999 Kf 93 Dnr KS99/195 619 Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Sten Fransson föreslår att flickor i högstadiet och gymnasiet får

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Kf 1 Dnr KS03/433 514 Medborgarförslag om att ta bort två parkeringsplatser utanför bokhandeln Bokträdet, Arild Petterson Arild Petterson, innehavare av bokhandeln

Läs mer

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v)

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v) Protokoll Kommunfullmäktige 22 februari 1999 Kf 15 Dnr KS98/379 612 Motion, inrätta en gren för teater och drama på Solbergagymnasiet, Hans Ericsson (v) Hans Ericsson föreslår i motion att kommunen utreder

Läs mer

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget.

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget. Protokoll Kommunfullmäktige 25 juni 2001 Kf 69 Dnr KS01/292 042 Budgetuppföljning 2001 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2001. Totalt beräknas

Läs mer

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital.

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital. Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 1999 Kf 29 Dnr KS99/57 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt 1998 Ekonomiavdelningen redovisar tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m)

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 20 december 2004 Kf 182 Dnr KS04/442 005 Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Andy von Essen föreslår

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Kf 122 Dnr KS03/132 029 Motion om förkortad arbetstid, Flemming Vilhelm-Molander (mp) Flemming Vilhelm-Molander yrkar i en motion att kommunen prövar arbetstidsförkortning

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000 Protokoll Kommunfullmäktige 30 oktober 2000 Kf 106 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000/delårsrapport Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Kf 57 Dnr KS03/157 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2003 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl.

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl. Protokoll Kommunfullmäktige den 21 mars 2005 Kf 40 a Dnr KS05/144 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Kf 20 Dnr KS01/587 261 Motion om att skapa förutsättningar för ett nytt koloniområde i Arvika, Phebe Östman (fp) Phebe Östman föreslår i motion att kommunen skapar

Läs mer

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 april 2005 Kf 60 Dnr KS05/141 042 Årsredovisning 2004 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2004. Kommunchefen informerar om årsredovisningen. Kommunrevisorerna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Kommunfullmäktige den 29 maj 2006 Kf 74 Dnr KS06/199 370 Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Katarina Åhs och Anders Dahlström från Fortum Distribution AB samt Lennart Rönning från Arvika Elnät

Läs mer

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Kommunfullmäktige den 28 augusti 2006 Kf 105 Dnr KS06/339 770 Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Fastställelse av 2005 års bokslut med revisionsberättelse i ägarkommunerna. Läggs med godkännande

Läs mer

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift Protokoll Kommunstyrelsen 11 september 2000 Ks 108 Dnr KS00/352 282 Kompetensgruppen i Värmland AB, uppsägning av hyreskontrakt för lokaler på Snickaregatan 8, Arvika Kompetensgruppen i Värmland AB uppger

Läs mer

Motion, kompletterande utredning inför ev. försäljning av Arvika Energi AB, Leif Björnlod (mp)

Motion, kompletterande utredning inför ev. försäljning av Arvika Energi AB, Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 28 februari 2000 Kf 13 Dnr KS99/102 710 Motion, arbetslösa föräldrars rätt till fortsatt barnomsorg, Gösta Frödin, (fp) Gösta Frödin (fp) föreslår i en motion att barn inom

Läs mer

27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450

27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450 Kommunfullmäktige 45 (59) 2018-02-26 Kf Ks 44 27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450 I samband med att kommunfullmäktige

Läs mer

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 oktober 2004 Kf 140 a Dnr KS04/523 609 Information om befolkningsutveckling Skolchef Göran Bryntesson redovisar en prognos över befolkningsutveckling och elevunderlag

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren Protokoll Kommunfullmäktige den 29 november 2004 Kf 161 Dnr KS04/483 041 Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren 2005 2007 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för

Läs mer

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000.

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Protokoll Kommunfullmäktige 26 juni 2000 Kf 73 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Socialnämndens

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002 Kf 124 Dnr KS01/158 119 Motion om bildande av ett brottsförebyggande råd, Anders Manholm (m) Anders Manholm föreslår i motion att ett brottsförebyggande råd

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Budgetuppföljning 2005

Budgetuppföljning 2005 Protokoll Kommunfullmäktige den 31 oktober 2005 Kf 149 Dnr KS05/473 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar budgetuppföljning och delårsbokslut för Arvika kommun. Rapporten bygger på nämndernas

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren Protokoll kommunfullmäktige 28 november 2005 Kf 169 Dnr KS05/307 041 Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren 2007-2008 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för år

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 april 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 29 april 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 29 april 2002 Kf 33 Dnr KS02/171 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av driftanslag Ekonomiavdelningen översänder sammandrag av förslag till ombudgeteringar från driftbudget

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Ks 7 Dnr KS02/612 177 Förlängning av avtal om gemensam ledningsfunktion för räddningstjänsterna i Arvika och Säffle kommuner Arvika och Säffle kommuner har genom

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-05-02 136 Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS 2016-533 KS, KF Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Kf 25a Dnr KS04/225 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Claes Pettersson, Jan Wettmark,

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Kf 85 Dnr KS02/580 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2002 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Ks 163 Dnr KS03/256 311 Förslag till gång- och cykelväg vid Styrmansgatan, farthinder på Strandvägen mm Bostadsrättsföreningen Strand har inkommit med en skrivelse

Läs mer

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Protokoll Kommunfullmäktige den 30 maj 2005 Kf 83 a Dnr KS05/291 100 Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Maud Sundqvist, kommunfullmäktiges förra ordförande, och Karl-Uno

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Ks 111 Dnr KS02/521 511 KommunTeknik, Hantverksgatan - ändring till dubbelriktad trafik Hantverksgatan har enkelriktats mellan Storgatan och Fabriksgatan. Ombyggnationen

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Granskning av Fabos rutiner vid beslut av principiell beskaffenhet eller av större vikt. KS

Granskning av Fabos rutiner vid beslut av principiell beskaffenhet eller av större vikt. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-03-21 66 Granskning av Fabos rutiner vid beslut av principiell beskaffenhet eller av större vikt. KS 2016-266

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Ks 98 Dnr KS03/346 107 Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 16 juni 2003. Stämman hålls i direkt anslutning

Läs mer

Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp)

Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 mars 2000 Kf 31 Dnr KS99/587 401 Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod ger i motion från den 22

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2001 och verksamhetsplan åren

Förslag till årsbudget för år 2001 och verksamhetsplan åren Protokoll Kommunfullmäktige 27 november 2000 Kf 120 Dnr KS00/225 041 Förslag till årsbudget för år 2001 och verksamhetsplan åren 2001-2003 Kommunstyrelsens arbetsutskott redovisar förslag till årsbudget

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999.

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Protokoll Kommunfullmäktige 21 juni 1999 Kf 65 Dnr KS99/305 042 Budgetuppföljning 1999 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Socialnämndens

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Protokoll Kommunfullmäktige den 27 september 2004 Kf 123 a Dnr KS03/87 534 Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Region Värmland informerar om bredbandsutbyggnaden i Värmland. Kf 124 Dnr KS03/300

Läs mer

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1992-04-22 Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s)

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s) Protokoll Kommunfullmäktige 29 oktober 2001 Kf 93 Dnr KS99/716 101 Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind (v) föreslår i motion att kommunfullmäktiges sammanträden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 12 (28) 2015-09-28 Kf Ks 263 Budget 2016 och ekonomisk planering 2017-2018 för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna förändrade arvoden politiker

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 2009-04-20 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 18.00 20.00 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Anders Rydell (S) BrittInger

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag

Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 12 (24) Kommunfullmäktige 2014-03-27 Kf 19 Ks 27 Au 45 Ks/2013-0222 Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Luspengymnasiet, Storuman 2018-02-27, kl. 08.45-09.30 Beslutande Se närvarolista sid. 2 Övriga Maria Mickelsson kommunsekreterare Peter Persson koncernchef

Läs mer