Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp)"

Transkript

1 Protokoll Kommunfullmäktige 27 mars 2000 Kf 31 Dnr KS99/ Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod ger i motion från den 22 oktober 1999 exempel på skador på bl.a. människor och miljö, förorsakade av fyrverkerier. Leif Björnlod föreslår att Arvika kommun inte arrangerar eller bidrar till fyrverkerier och att användandet av pyrotekniska produkter, typ smällare, begränsas inom planlagt område. Leif Björnlod med instämmande av Lissbritt Aurvind yrkar bifall till Björnlods motion. Claes Pettersson och Anders Manholm yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Propositionsordning Fullmäktige godkänner nedan redovisad propositionsordning: Ordföranden prövar kommunstyrelsens förslag mot Björmlods och Aurvinds yrkande och finner att fullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Omröstning begärs. Fullmäktige godkänner följande omröstningsordning: Den som stöder kommunstyrelsens förslag röstar ja. Den som stöder Björnlods och Aurvinds yrkande röstar nej. Omröstningen utfaller med 39 ja-röster och 9 nej-röster. En ledamot är frånvarande (se omröstningsbilaga). Ordföranden konstaterar att fullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Vid enstaka, speciella tillfällen ska kommunen ha möjlighet att anordna eller bidra till fyrverkerier. Vid användning av fyrverkeripjäser ska miljöhänsyn tas och företrädesvis ska pjäser med låga metallhalter användas för att minska metallutsläpp. I ordningsföreskrifterna regleras användandet av fyrverkerier och pyrotekniska varor inom detaljplanelagda områden i kommunen. Att nu införa lokala restriktioner mot användande av smällare, så länge som detaljhandeln har rätt att sälja och efterfrågan finns, bedöms föga meningsfullt.

2 eglerna i ordningsföreskrifterna bedöms tillräckliga och i avvaktan på en eventuellt ändrad lagstiftning föreslås att motionen avslås i sin helhet. Reservation Leif Björnlod och Asta Danielsson-Blom reserverar sig mot beslutet till förmån för Björnlods motion. Kf 32 Dnr KS99/ Motion - Allan Brunzell (v) förnyelse av informationstavlor En motion har inkommit från Allan Brunzell (v) angående förnyelse av informationstavlorna vid bl.a. infarterna till Arvika. Med hänvisning till näringslivsenhetens yttrande anses motionen besvarad. Kf 33 Dnr KS99/ Motion om brottsförebyggande åtgärder på kommunala fastigheter Ingvar Langton föreslår i motion att samtliga kommunala fastigheter förses med ett till larmet kopplat blixtljus på väl synlig plats men ändå skyddat för åverkan. Enligt motionen rör det sig om ca 40 fastigheter som skulle beröras. Kostnad per fastighet redovisas till ca 1000 kr exklusive montering. Ingvar Langton anser det angeläget att kommunfullmäktige förespråkar vikten av förebyggande arbete för att minska skadegörelse och brott. Claes Pettersson instämmer i synpunkterna. 1 Motionen tar upp ett viktigt samhällsproblem där ett förebyggande arbete krävs för att stävja skadegörelse och inbrott. Erfarenheten visar att larminstallationer på kommunens fastigheter kraftigt minskat antalet brott. För enskilda fastigheter kan blixtljus vara en tänkbar åtgärd och frågan får prövas från fall till fall. 2 Motionen anses härmed besvarad.

3 Kf 34 Dnr KS97/ Innerstadsprojektet - förslag till utformning av Kyrkogatan - Torggatan, tilläggsanslag Enligt kommunstyrelsens uppdrag 161/1999 redovisar arbetsgruppen för innerstadsprojektet förslag till utformning av gågator på Kyrkogatan/Torggatan m.m. Idéskisser har presenterats och bearbetats. Arbetsgruppen vill presentera materialet för politisk diskussion och direktiv för det fortsatta arbetet. Projekteringsingenjör Dan Koppfeldt redovisar förslaget vid dagens sammanträde. Exploateringschef Christer Gustafsson redovisar det ytterligare bearbetade förslaget till gågator på Kyrkogatan/Torggatan. Kostnaderna för gatuombyggnaden beräknas till 4,3 miljoner kronor, varav Torggatan 0,8 miljoner kronor. Omläggning rekommenderas av VA-ledningarna, kostnaden beräknas till 0,9 miljoner kronor och förelås täckas av tekniska utskottets konto för revinvesteringsarbeten. Hantverksgatan och Köpmangatan på delen Järnvägsgatan/Fabriksgatan föreslås omformas till parkeringsgator med snedställd parkering. För att möjliggöra detta måste trafiken enkelriktas. Ombyggnaden ryms inte i årets anslag men enkelriktningen bör införas nu. Gågatorna beläggs med natursten för att återknyta till äldre traditioner. Träd, inventarier och ny belysning utgör en mindre del av kostnaderna för att skapa en trivsam miljö. Tekniska utskottet har vid sammanträde den 7 mars 2000 i 23 beslutat bevilja 900 tkr till reinvesteringsarbeten av VA-ledningar i Kyrkogatan. 1 Kyrkogatan på delen Hantverksgatan - Köpmangatan och Torggatan på delen Kyrkogatan - Fabriksgatan byggs om till gågata med utformning enligt bifogat förslag. 2 Köpmangatan enkelriktas på delen Järnvägsgatan - Fabriksgatan för trafik norr ut och Hantverksgatan enkelriktas på delen Järnvägsgatan - Fabriksgatan för trafik söder ut. 3 Torggatan byggs om med den ändringen att kullerstenssättningen på gatans västra sida byts ut mot smågatsten. Tilläggsanslag beviljas med 0,8 mkr av eget kapital. 4 KommunTeknik ges i uppdrag att ta fram alternativa lösningar vad avser frågan om offentlig toalett i innerstan.

4 Kf 35 Dnr KS99/ Förslag till trafikplan KommunTeknik uppger att förslag till trafikplan, baserad på analys enligt handboken "Lugna gatan!", har varit utsänd på remiss. Inkomna synpunkter är i allmänhet av sådan art att de direkt kunnat beaktas. Vägverkets önskemål om stängning av Skogsstjärnegatans utfart mot länsväg 172 (norra utfarten från Prästängen) anser KommunTeknik inte kan uppfyllas, med tanke på den försämrade tillgängligheten för boende i området. I övrigt har planen reviderats med hänsyn till synpunkterna i remissvaren. Planen får långtgående konsekvenser för den framtida planeringen inom kommunen. Sammantaget om alla åtgärder vidtas innebär planen utgifter för kommunen på över 40 mkr. För att fånga upp eventuella synpunkter från allmänheten och organisationer som inte haft planen för yttrande ska förslaget ställas ut innan det antas slutgiltigt. Planen har varit utställd och KommunTeknik redovisar att inga synpunkter kommit in. Trafikplan för Arvika tätort antas. Planen utgör ett grunddokument för prioritering av trafiksäkerhetsåtgärder under kommande år. Objekten prioriteras i budgetarbetet och kostnaderna får vägas in i kommande verksamhetsplaner. Kf 36 Dnr KS00/ Försäljning av Jössefors 1:152, (Jössefors gamla skola), Jösseforsvägen 34, Arvika KommunTeknik har lämnat gamla Jössefors skola till försäljning via mäklare. Mäklarringen, som efter värdering fått försäljningsuppdraget, har upprättat förslag till köpekontrakt vilket överlämnas till prövning och godkännande. 1 Försäljning av Jössefors 1:152 för en köpeskilling av 275 tkr godkänns. 2 Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustavsson undertecknar köpehandlingarna.

5 Kf 37 Dnr KS00/ Bemyndigande att sälja fastigheten Yxan 3, (f.d. förskolan Nyckelpigan), Thermiavägen KommunTeknik redovisar att Yxan 3, f.d. förskolan Nyckelpigan, Thermiavägen tidigare hyrts av barn- och utbildningsförvaltningen för förskoleverksamhet. Förvaltningen har nu sagt upp lokalerna och KommunTeknik bedömer det angeläget att fastigheten försäljes. Kommunstyrelsen bemyndigas att till pris och villkor som styrelsen fastställer, försälja fastigheten Yxan 3. KS00/ Kf 38 Dnr KS00/ Tilläggsanslag/ombudgetering av investeringsobjekt från 1999 års budget Överskottet inom investeringsbudgeten 1999 uppgår till totalt tkr. Ombudgetering föreslås med tkr. Vissa inventarier/maskiner föreslås avräknas ombudgetering av driftbudget (1 020 tkr.) Ombudgeteringen avser investeringsanslag som ej utnyttjats som planerat under Även objekt med underskott ombudgeteras om objekt ej färdigställts eller slutredovisats till kommunstyrelsen. Objekt med större budgetavvikelser och som slutredovisas 1999 kommenteras i årsredovisningen. KommunTeknik föreslår i separat skrivelse att 200 tkr från projekt 1330 staket Mosseberg i 1999 års budget ombudgeteras till år 2000 för beläggning av sorteringsytor på Mosseberg. Tilläggsanslag beviljas genom ombudgetering av tkr från 1999 till Av dessa medel ska 200 tkr ges ändrat ändamål, från staket Mosseberg till beläggning av sorteringsytor Mosseberg.

6 Kf 39 Dnr KS95/ Renhållning av gångbanor, ändring av bestämmelser p.g.a. ny lagstiftning Kommunfullmäktige har den 30 oktober 1995, 141, beslutat ålägga innehavare av fastighet inom detaljplanelagt område skyldighet att hålla ren gångbana m.m. Miljöbalken har trätt i kraft den 1 januari 1999 varvid renhållningslagen upphört att gälla. Kommunfullmäktiges beslut den 30 oktober 1995, 141, att ålägga fastighetsinnehavare att hålla ren gångbanor m. m. gäller ännu men bör ajourföras till nu gällande lagstiftning. I övrigt sker ingen ändring av fastighetsinnehavares renhållningsskyldighet i förhållande till tidigare. Med ändring av fullmäktiges beslut den 30 oktober att med stöd av SFS 1999:814 och 829, lag om särskilda bestämmelser om gaturenhållning och skyltning, åläggs fastighetsinnehavare skyldighet att hålla ren gångbanor m.m. enligt upprättat förslag. Kf 40 Dnr KS00/ Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) - avgift för registrering och registerhantering Regeringsrätten har i två domar, mål nr och , slagit fast att byggnadsnämnden inte haft rätt att med stöd av 11 kap. 5 plan- och bygglagen (PBL) ta ut avgift för sin handläggning i form av registrering och registerhantering enligt förordningen (1991:1273) om funktionskontroll av ventilationssystem. Byggnadsnämnden föreslår i 13/00 att kommunfullmäktige beslutar att byggnadsnämndens taxa ändras i den del som avser avgift för registrering och registerhantering för funktionskontroll av ventilationssystem. Avgifterna föreslås återbetalas enligt Kommunförbundets riktlinjer och nämnden anhåller om att cirka 500 tkr ställs till byggnadsnämndens förfogande. Anders Manholm yrkar att stycke två ges följande formulering: Avgifterna återbetalas enligt Kommunförbundets riktlinjer i dess vidaste mening.

7 Claes Pettersson instämmer i Anders Manholms yrkande. Följande propositionsordning godkänns: Ordföranden prövar första och tredje stycket i beslutsförslaget och finner dem antagna. Anders Manholms yrkande om tillägg i stycke två ställs därefter mot kommunstyrelsens förslag. Ordföranden konstaterar att fullmäktige beslutar enligt Anders Manholms yrkande. 1 Byggnadsnämndens taxa ändras så att avgift för registrering och registerhållning för funktionskontroll av ventilationssystem inte längre tas ut. 2 Avgifterna återbetalas enligt Kommunförbundets riktlinjer i dess vidaste mening. 3 Erforderliga medel 500 tkr reserveras av byggnadsnämndens överskott i 1999 års bokslut. Kf 41 Dnr KS99/ Ändrade avgiftsregler på grund av att Svenska kyrkan skiljs från staten Från den 1 januari 2000 skiljs Svenska kyrkan från staten. Den kommunala utdebiteringen kommer att bestå av kommunal skatt, landstingsskatt och begravningsavgift samt en frivillig medlemsavgift. Medlemsavgiften betalas endast av de personer som väljer att vara medlemmar i kyrkan. Även vissa frikyrkor har anslutit sig till systemet med frivilliga medlemsavgifter. Vid beräkningen av omvårdnadsavgiften tas idag kommunalskatt, landstingsskatt och kyrkoskatt med vid uträkningen av avgiftsutrymmet. Den totala skatten dras av från bruttoinkomsten. Varje kommun har att besluta om medlemsavgiften och begravningsavgiften skall ingå i underlaget vid beräkningen av avgiftsutrymmet. Förutom kommunalskatt och landstingsskatt ska också begravningsavgiften inräknas i underlaget vid beräkning av omvårdnadsavgiften. Medlemsavgiften ingår ej. Kf 42 Dnr KS00/ Interpellation om grundskolebetyg, Phebe Östman (fp)

8 Phebe Östman uppger att man i massmedia kunnat höra och läsa om att många elever lämnar grundskolan utan godkända betyg i viktiga ämnen. Östman vill veta vilka insatser som görs för närvarande och planeras för den närmaste framtiden för att råda bot på detta missförhållande. Kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande Bo Ekberg övertar ordförandeskapet i denna paragraf. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Maud Sundqvist besvarar interpellationen. En redovisning lämnas över både nationell och lokal betygsstatistik och över barn- och utbildningsnämndens uppföljning av betygsutvecklingen i Arvika. Phebe Östman tackar för svaret. Interpellationen och svaret läggs till handlingarna. Kf 43 Dnr KS00/ Namnberedningens förslag till kvartersnamn för del av Gate 2:1 Namnberedningen föreslår i 2/00 att kvarteret, där McDonald's ska etablera sig (del av Gate 2:1) får namnet Älvkanten. Kvarteret får namnet Älvkanten. Kf 44 Dnr KS00/ Namnberedningens förslag till ändring av vägnamn för del av Frödings väg Namnberedningen föreslår i 1/00 att del av Frödings väg med infart från Niklassvängen ändras till Skomakarvägen Namnet på del av Frödings väg med infart från Niklassvängen ändras till Skomakarvägen..

9 Kf 46 Dnr KS00/ Ny ersättare i kommunfullmäktige efter Marianne Edström (mp) Länsstyrelsen har i protokoll utsett Johan Sobelius till ny ersättare i kommunfullmäktige för miljöpartiet de gröna för tiden till och med den 31 oktober Länsstyrelsens protokoll läggs till handlingarna.

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 september 1999 Kf 93 Dnr KS99/195 619 Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Sten Fransson föreslår att flickor i högstadiet och gymnasiet får

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Kf 25a Dnr KS04/225 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Claes Pettersson, Jan Wettmark,

Läs mer

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital.

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital. Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 1999 Kf 29 Dnr KS99/57 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt 1998 Ekonomiavdelningen redovisar tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Kf 57 Dnr KS03/157 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2003 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Kf 79 Dnr KS02/317 040 Motion om rehabiliteringskostnader för sjukskriven personal, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind yrkar i motion att statistik om rehabiliteringskostnader

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Kf 85 Dnr KS02/580 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2002 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunfullmäktige den 27 mars 2006 Kf 35 Dnr KS06/219 040 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till en vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl.

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl. Protokoll Kommunfullmäktige den 21 mars 2005 Kf 40 a Dnr KS05/144 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Kf 1 Dnr KS02/497 829 Motion om Ingestrands Camping, Alf Danielsson (c) Alf Danielsson föreslår i motion att Ingestrands Camping inför kommande säsong lämnas

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunstyrelsen den 13 mars 2006 Ks 34 Dnr KS05/566 200 Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att stadshusets torn förses med belysning. KommunTeknik

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Kf 20 Dnr KS01/587 261 Motion om att skapa förutsättningar för ett nytt koloniområde i Arvika, Phebe Östman (fp) Phebe Östman föreslår i motion att kommunen skapar

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005 Kommunstyrelsen den 10 april 2006 Ks 51 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Kf 1 Dnr KS03/433 514 Medborgarförslag om att ta bort två parkeringsplatser utanför bokhandeln Bokträdet, Arild Petterson Arild Petterson, innehavare av bokhandeln

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget.

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget. Protokoll Kommunfullmäktige 25 juni 2001 Kf 69 Dnr KS01/292 042 Budgetuppföljning 2001 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2001. Totalt beräknas

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Ks 39 Dnr KS02/171 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av driftanslag Ekonomiavdelningen översänder sammandrag av förslag till ombudgeteringar från driftbudget 2001.

Läs mer

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar Kommunfullmäktige den 27 februari 2006 Kf 19 Dnr KS05/411 531 Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Kf 1 Dnr KS01/329 024 Motion om placering av kommunens pensionsmedel, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunen utreder möjligheten att

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 april 2005 Kf 60 Dnr KS05/141 042 Årsredovisning 2004 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2004. Kommunchefen informerar om årsredovisningen. Kommunrevisorerna

Läs mer

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kalin 2013-04-24 KS 2012/0776 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna 6-9 i Smedby Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000 Protokoll Kommunfullmäktige 30 oktober 2000 Kf 106 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000/delårsrapport Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år

Läs mer

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000.

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Protokoll Kommunfullmäktige 26 juni 2000 Kf 73 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Socialnämndens

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 april 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 29 april 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 29 april 2002 Kf 33 Dnr KS02/171 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av driftanslag Ekonomiavdelningen översänder sammandrag av förslag till ombudgeteringar från driftbudget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 4 mars 1998, klockan 17.00-17.50 Beslutande Annica Eriksson, ordf Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Åke Sundeqvist, tjg ers Torbjörn

Läs mer

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp)

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 29 maj 2000 Kf 63 Dnr KS99/504 101 Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen

Läs mer

2 Den interna pensionsfonden tillförs 18,2 miljoner kronor vilket utgör 1998 års ökning av pensionsskulden.

2 Den interna pensionsfonden tillförs 18,2 miljoner kronor vilket utgör 1998 års ökning av pensionsskulden. Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 1999 Kf 45 Dnr KS99/190 042 Årsredovisning för 1998 Ekonomiavdelningen överlämnar den 17 mars 1999 förslag till årsredovisning för 1998. Kommunrevisionen har den 19

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Ks 111 Dnr KS02/521 511 KommunTeknik, Hantverksgatan - ändring till dubbelriktad trafik Hantverksgatan har enkelriktats mellan Storgatan och Fabriksgatan. Ombyggnationen

Läs mer

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Kommunfullmäktige den 28 augusti 2006 Kf 105 Dnr KS06/339 770 Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Fastställelse av 2005 års bokslut med revisionsberättelse i ägarkommunerna. Läggs med godkännande

Läs mer

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s)

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s) Protokoll Kommunfullmäktige 29 oktober 2001 Kf 93 Dnr KS99/716 101 Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind (v) föreslår i motion att kommunfullmäktiges sammanträden

Läs mer

27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450

27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450 Kommunfullmäktige 45 (59) 2018-02-26 Kf Ks 44 27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450 I samband med att kommunfullmäktige

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004 Ks 28 a Dnr KS04/175 100 Föreläsning "Välfärdsutmaningen" Björn Sundström, Svenska kommunförbundet föreläser om "Välfärdsutmaningen", som behandlar den utmaning vi

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kumla Folkets hus, måndagen den 13 december 1999, klockan 18.30-18.55 Beslutande Samtliga ledamöter utom Tjänstgörande ersättare Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Kjell Hellberg Johan

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Kf 122 Dnr KS03/132 029 Motion om förkortad arbetstid, Flemming Vilhelm-Molander (mp) Flemming Vilhelm-Molander yrkar i en motion att kommunen prövar arbetstidsförkortning

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift Protokoll Kommunstyrelsen 11 september 2000 Ks 108 Dnr KS00/352 282 Kompetensgruppen i Värmland AB, uppsägning av hyreskontrakt för lokaler på Snickaregatan 8, Arvika Kompetensgruppen i Värmland AB uppger

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren Protokoll Kommunfullmäktige den 29 november 2004 Kf 161 Dnr KS04/483 041 Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren 2005 2007 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunfullmäktige 2000-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 11 september 2000, kl 19.00-20.00

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2004-04-13 Ärendeförteckning Sid nr 80 Justering...3 81 Årsbudget 2005 med plan för 2006-2007 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommungemensamma verksamheter samt kommunstyrelsekontoret...4

Läs mer

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Protokoll Kommunstyrelsen den 16 januari Ks 3 Dnr KS05/537 141 Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Ung företagsamhet är en ideell organisation som jobbar med ett utbildningskoncept

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service

Samhällsbyggnad, miljö och service ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnad, miljö och service 2007-09-13 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Inger Hjerpe,

Läs mer

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999.

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Protokoll Kommunfullmäktige 21 juni 1999 Kf 65 Dnr KS99/305 042 Budgetuppföljning 1999 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Socialnämndens

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Ks 173 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation. Kommunfullmäktige beslutar anta reviderat reglemente

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Ks 46 a Dnr KS04/226 005 Information om nya hemsidan Informationssekreterare Eva Österlind informerar om Arvika kommuns nya hemsida. Ks 47 Dnr KS03/706 311 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Tyresö slott, Lagergrenska salen Torsdag 3 juni 2004, kl

Tyresö slott, Lagergrenska salen Torsdag 3 juni 2004, kl TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tyresö slott, Lagergrenska salen Torsdag 3 juni 2004, kl. 19.00-20.45 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista Utses att justera

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Ks 163 Dnr KS03/256 311 Förslag till gång- och cykelväg vid Styrmansgatan, farthinder på Strandvägen mm Bostadsrättsföreningen Strand har inkommit med en skrivelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(11) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl 16.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 7 november 2001 kl 17.00 17.45 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Gun-Britt Andersson (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Motion, kompletterande utredning inför ev. försäljning av Arvika Energi AB, Leif Björnlod (mp)

Motion, kompletterande utredning inför ev. försäljning av Arvika Energi AB, Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 28 februari 2000 Kf 13 Dnr KS99/102 710 Motion, arbetslösa föräldrars rätt till fortsatt barnomsorg, Gösta Frödin, (fp) Gösta Frödin (fp) föreslår i en motion att barn inom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Årsredovisning 2006 och överföring av drifts respektive investeringsresultat 05.150 04

Årsredovisning 2006 och överföring av drifts respektive investeringsresultat 05.150 04 Barn och utbildningsnämnden 2007 02 22 29 52 Kommunstyrelsen, skolchef, adm chef, chef ek enheten Årsredovisning 2006 och överföring av drifts respektive investeringsresultat 05.150 04 Barn och utbildningsnämndens

Läs mer

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 50 Inledning Kommunfullmäktige firade 70-års jubileum. Sammanträdet inleddes med tal av ordföranden Hans Lindberg. Därefter uppträdde en stråkkvartett och en

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 62 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS 2015-301 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Förslag till Ekerö kommuns driftbudget 2019 med inriktning för och investeringsbudget 2019 med inriktning Dnr KS18/12

Förslag till Ekerö kommuns driftbudget 2019 med inriktning för och investeringsbudget 2019 med inriktning Dnr KS18/12 Katinka Madsen 08-124 57 181 katinka.madsen@ekero.se Kommunstyrelsen Förslag till Ekerö kommuns driftbudget 2019 med inriktning för 2020 2021 och investeringsbudget 2019 med inriktning 2020 2023 Dnr KS18/12

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2001 och verksamhetsplan åren

Förslag till årsbudget för år 2001 och verksamhetsplan åren Protokoll Kommunfullmäktige 27 november 2000 Kf 120 Dnr KS00/225 041 Förslag till årsbudget för år 2001 och verksamhetsplan åren 2001-2003 Kommunstyrelsens arbetsutskott redovisar förslag till årsbudget

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Sammanträdesdatum Beslutande Enligt särslild förteckning Plats och tid Sammanträdesdatum 2017-08-30 Kommunhuset i Gislaved onsdagen den 30 augusti 2017, kl 18.30-19. 17 KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6)

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.15 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30 20.40 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Utses justera Hans

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Bengt-Christer Nilsson. Lars-Erik Hjort (fp) Monia Svensson (c) Christer Svantesson (s) Lindis Ohlsson (s) Lars Peter Karlsson (s) Mats Paulsson (c)

Bengt-Christer Nilsson. Lars-Erik Hjort (fp) Monia Svensson (c) Christer Svantesson (s) Lindis Ohlsson (s) Lars Peter Karlsson (s) Mats Paulsson (c) Sammanträdesprotokoll 1(14) 2009-06-16 Tekniska nämnden Plats och tid: Tjärö konferensanläggning, 13 00-15 30. ande Bengt-Christer Nilsson (s) Lars-Erik Hjort (fp) Monia Svensson (c) Christer Svantesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(11) Tid och plats 2016-01-21 - i Kommunhuset klockan 13.00-16.35 Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anneli

Läs mer

Tjänstledighet för kommunal personal i samband med verksamhetsövergång enligt lagen om offentlig upphandling (LOU)

Tjänstledighet för kommunal personal i samband med verksamhetsövergång enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) Tjänstledighet för kommunal personal i samband med verksamhetsövergång enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) Ks 2010:149 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Tjänstledighet

Läs mer

Knivsta~ kommun SAMMANTRADESPROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträde med kommunstyrelsen

Knivsta~ kommun SAMMANTRADESPROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträde med kommunstyrelsen 1 Sammanträde med styrelsen 197-199 Tid och plats: Måndagen 5 oktober kl 8.30-9.00, Sal Kvallsta, Kommunhuset, Knivsta Ledamöter Klas Bergström (M), ordf Claes Litsner (S), 2:e vice ordf Jeanette Meland

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Ks 7 Dnr KS02/612 177 Förlängning av avtal om gemensam ledningsfunktion för räddningstjänsterna i Arvika och Säffle kommuner Arvika och Säffle kommuner har genom

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 23 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 16 Aterbetalning av sjukförsäkringspremier (AFA). tilläggsanslag för ökade underhållsinsatser Dnr KS-2012-504 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 17 januari 2001 klockan 17.00-18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg Per Holm Annica Eriksson Peter Agerhäll Sven-Ove Cederstrand Göran Arveståhl Marianne Arvidsson

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Ärende 1. Kungörelse av sammanträdet Upprop 1

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Ärende 1. Kungörelse av sammanträdet Upprop 1 Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2015-04-01 Kommunfullmäktige Tid 2015-04-13, kl. 19:00 Plats Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Ärende 1. Kungörelse av sammanträdet 1 2.

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-09-22 1-7 Plats och tid: Näringslivskontorets sammanträdesrum, Lessebo Onsdagen den 22 september 2010 kl 14.00 16.30 Beslutande Anders Palmengren (s) ordf Peter Löfström (m) v ordf

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 16 januari 2002, klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Reglemente REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN. Byggnadsnämndens verksamhetsområde. I fullgörandet av dessa uppgifter skall byggnadsnämnden

Reglemente REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN. Byggnadsnämndens verksamhetsområde. I fullgörandet av dessa uppgifter skall byggnadsnämnden Kommunal författningssamling 04.01.1 Dokument Beteckning Reglemente 04.01.1 Organ Beslut av KF Byggnadsnämnden 1991-12-16, 162 rev. 1995-04-24, 113 rev. 1996-03-04, 30 rev. 1999-06-07, 117 rev. 2007-01-29,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-04-20 28 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer