Inventering av befintliga vägar hastighetsbegränsade till 110 och 90 km/tim i Värmlands län samt förslag till ändrad hastighetsbegränsning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inventering av befintliga vägar hastighetsbegränsade till 110 och 90 km/tim i Värmlands län samt förslag till ändrad hastighetsbegränsning"

Transkript

1 Protokoll Kommunstyrelsen 12 april 1999 Ks 50 Dnr KS99/ Verksamhetsberättelse för tillståndsenheten för år 1998 Tillståndsenheten vid administrativa kontoret redovisar 1998 års verksamhet i en rapport från den 18 februari Framtagna rutiner för samverkan med andra myndigheter, restauratörer, ordningsvakter och socialsekreterare har fördjupats under Regelbundna träffar har hållits mellan restauratörer, närpolisen och alkoholinspektören för att få en enhetlig praxis inom området. Tillsynsverksamheten har varit koncentrerad till restauranger med tillstånd att servera alkoholdrycker. Ingen tillsyn beträffande detaljhandel med folköl har förekommit. Verksamhetsberättelsen läggs med godkännande till handlingarna. Ks 51 Dnr KS99/ Inventering av befintliga vägar hastighetsbegränsade till 110 och 90 km/tim i Värmlands län samt förslag till ändrad hastighetsbegränsning Vägverket beslutade om nya kriterier för högsta tillåten hastighet av 90 och 110 km/tim. Som grund för detta beslut pågår i hela landet en inventering av vårt 90- och 110-vägnät. I Värmlands län är 90-vägar med en vägbredd helt eller delvis under 6 m inventerade. Inom Arvika kommun är det tre vägar som inventerats: - väg 646, ca 4 km söder väg väg 647 (Vedviken) - väg 647, väg 648, Glava k:a - väg 646, Vedviken - väg 872, väg 864, Älvtorp - väg 869, Klockaregården Samtliga dess vägar föreslås få en ändring av hastighetsbegränsning från 90 till 70 km/ tim.

2 Då ovannämnda vägsträckor i Arvika kommun ej uppfyller vägverkets kriterier för 90- väg, har Arvika kommun inget att erinra mot att hastighetsbegränsningen sätts till 70 km/tim på dessa vägsträckor. Ks 52 Dnr KS99/ Ansökan om tillägg till 1999 års renhållningstaxa KommunTeknik föreslår att renhållningstaxan utökas med tömningsintervaller vad gäller container 7-8 m3 2 ggr/vecka samt 360 l kärl 2 ggr/vecka sommar. Kommunfullmäktige beslutar komplettera 1999 års renhållningstaxa enligt följande: Tömning av container 7-8 m3 2 ggr/vecka exkl hyra pris :- exkl moms inkl hyra pris :- exkl moms Tömning av 360 l kärl 2 ggr/vecka sommar 1 724:- exkl moms Ks 53 Dnr KS99/ KommunTeknik, slutredovisning av projekt, gatuavdelningen KommunTekniks gatuavdelning överlämnar slutredovisningar av investeringsobjekt för godkännande. Slutredovisningarna avser Hörngatan, Jössehärsgatan, Björknäsledningen, byte lastbil samt byte sopbil. Sammanlagt redovisar förvaltningen ett överskott på objekten med 437 tkr. Kommunstyrelsens beslut Slutredovisningarna godkänns. Ks 54 Dnr KS99/ Omdisponering av anslag, högtrycksspolare KommunTeknik lämnar förslag till omdisponering av anslag för byte av högtrycksspolare.

3 Högtrycksspolaren används främst för att åtgärda akuta driftstörningar i avloppsledningar, men även till renspolning före filmning av ledningar. Högtrycksspolaren är idag kraftigt nersliten och behöver bytas omgående. Byte av högtrycksspolare finansieras genom omdisponering av 275 tkr av överskott från projekt 1255, Björknäsledningen. Därmed utgår anslaget om 275 tkr ur verksamhetsplanen för år Ks 55 Dnr KS99/ Redovisning av motioner äldre än ett år Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige ska kommunstyrelsen vid kommunfullmäktiges april- och oktobersammanträden redovisa de motioner, vilkas beredning då ännu ej slutförts och som är äldre än ett år. Enligt diariet finns ingen motion som är äldre än ett år. Ärendet läggs till handlingarna. Ks 56 Dnr KS99/ Motion, stärka Arvikas profil som en småstad med framåtanda och möjligheter genom en kraftfull satsning på en trivsam innerstad - "ATTRAKTIVA ARVIKA" Folkpartiet föreslår i motion att en satsning görs för att marknadsföra Arvika som en stad med framåtanda, framtidstro och framtidsutsikter. Folkpartiet föreslår att: - Satsningen att skapa en trivsam och bilfri innerstad fullföljs. - Det tillsammans med ungdomar skapas ett eller flera ställen i innerstaden, där ungdomarna kan träffas och ha en meningsfull sysselsättning, "Ungdomens Hus". - Initiativ tas till en samordnad marknadsföring av "ARVIKA-KÖPSTADEN". - Initiativ tas till en samordnad marknadsföring av "ARVIKA-KULTURSTADEN". - Kulturnämnden ges i uppdrag att utarbeta förslag till inköp av staty med "riksintresse" och föreslå lämplig placering i innerstaden samt föreslå finansiering.

4 - Arvikas nya, trivsamma innerstad, "ATTRAKTIVA-ARVIKA", invigs under uppmärksammade former och vid lämplig tidpunkt, samt att denna invigning marknadsförs kraftfullt. Kulturnämndens arbetsutskott redovisar i yttrande över den del av motionen som berör inköp av staty med riksintresse att medel finns att söka på flera håll för en delfinansiering av ett sådant projekt och att platsen framför Arvika Konsthall skulle vara utmärkt för en konstnärlig utsmyckning. Kommunfullmäktige beslutade den 27 oktober 1997 uppdra till kommunstyrelsen att göra en förutsättningslös utredning med konsekvensbeskrivning om en eventuellt bilfri innerstad. En politisk ledningsgrupp och två arbetsgrupper har sedan februari 1998 arbetat med uppgiften. Innerstadsprojektet redovisas och behandlas som beslutsärende av kommunfullmäktige i april Som en del i projektet utreds möjligheten att starta en försöksverksamhet med ett ungdomscafé. Arvika Stadshus AB genomför i samverkan med köpmännen och näringslivet en marknadsplan i syfte att marknadsföra kommunen. Vid två kickoff-kvällar i februari initierades marknadsföringsprocessen. Motionen anses härmed besvarad. Ks 57 Dnr KS99/ Motion, ökade främlingsfientliga/nynazistiska tendenser i Arvika, förslag att utformaåtgärdsprogram, Helena Skeppstedt (fp) Helena Skeppstedt (fp) uppger i motion att de ökade främlingsfientliga/nynazistiska tendenserna även ses här i Arvika. På högstadieskolorna förekommer slagord, nazistiska attribut och symboler. Motionären föreslår att fullmäktige informerar sig om detta problem, främst de som finns i våra skolor samt tar initiativ till att utforma ett åtgärdsprogram för att stävja dessa tendenser. Kommunstyrelsens förslag till kommunfulllmäktige: Presidiet ges i uppdrag att bjuda in fullmäktige och nämnder för information om olika uttryck för främlingsfientliga/nynazistiska tendenser. Barn- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att kontrollera och vid behov komplettera de handlingsplaner mot kränkande särbehandling/ mobbning som finns på samtliga skolenheter så att de även belyser hanteringen av problem som rör främlingsfientliga/ nynazistiska tendenser.

5 Motionen anses härmed besvarad. Ks 58 Dnr KS99/ Vattenkraftskommunerna i de sju skogslänen, interimsstyrelsen, förfrågan om kommunens intresse att bli medlem i blivande intresseförening I maj 1998 beslutade drygt 20 vattenkraftskommuner i Östersund att arbeta för att bilda en gemensam intresseförening. Syftet med en gemensam förening är att skapa opinion för att vattenkraftskommunerna får del i det värde vattenkraftproduktionen genererar (naturresursåterbäring). Föreningen skall vara partipolitiskt neutral och skall inte ta ställning för eller emot utbyggnad av vattenkraften. Kommunen erbjuds medlemskap i föreningen. Yrkande Leif Björnlod yrkar att kommunen ingår medlemskap i föreningen. Propositionsordning Ordförande prövar arbetsutskottets förslag och Björnlods yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arvika kommun ingår ej medlemskap i föreningen. Reservation Leif Björnlod reserverar sig mot beslutet. Ks 59 Dnr KS99/ Begäran om hastighetsbegränsning till 70 km/h i det s k Rackstadkorset Nils Damberg, Arvika ber i skrivelse till Arvika kommun om stöd för sin begäran till länsstyrelsen om hastighetsbegränsning till 70 km/h på väg 873 i anslutning till korsningen med enskilda vägarna s 273 och s 274 i Rackstad. Anledningen till begäran om hastighetsbegränsningen är att många trafikolyckor skett under åren varav tre med dödlig utgång.

6 Yttrande Kommunteknik redovisar i yttrande att fram till årsskiftet 1998/1999 gällde lämna företrädesplikt i korsningen. Då beslutade trafiknämnden att stopplikt ska gälla för fordonsförare som ämnar färdas in på väg 873 österifrån. Trafiknämnden har även i skrivelse till länsstyrelsen begärt att stopplikt ska gälla för fordonsförare som kommer västerifrån. Lägre hastighet främjar trafiksäkerheten men samtidigt måste beaktas att hastighetsbegränsningen ska kännas motiverad för fordonsförarna. KommunTeknik anser att det i första hand bör göras fysiska förändringar i korsningen. Ovanstående synpunkter på trafiksäkerhetsproblemen i korsningen överlämnas till länsstyrelsen för beaktande. Ks 60 Dnr KS97/ KommunTeknik, renhållningsordning jämte avfallsplan för Arvika kommun Den kommunala avfallshanteringen regleras av lag samt av bestämmelserna i renhållningsordningen. Till renhållningsordningen hör också avfallsplan för kommunen. Fullmäktige reviderade renhållningsordningen senast i 123/97. Avfallsplanen antogs i 91/93. KommunTeknik har under 1997/1998 arbetat med en revidering av planen. Vid utskottets sammanträde den 3 mars 1998 återremitterades planen till KommunTeknik. Miljöbalken som träder i kraft den 1 januari 1999 är beaktad. KommunTekniks reviderade förslag till renhållningsordning jämte ingående avfallsplan har nu varit utställt. Allmänheten och andra intressenter har således givits möjlighet att yttra sig om dess innehåll. KommunTeknik har beaktat de inkomna synpunkterna och gjort de ändringar och rättelser som behövts. Renhållningsordning jämte avfallsplan godkänns. Ks 61 Dnr KS 99/

7 Arvika Bostad AB, riktlinjer vid försäljning av fastigheter Styrelsen för Arvika Bostad AB har väckt principfrågan om försäljning av del av bolagets fastighetsinnehav. Kommunstyrelsens arbetsutskott hade den 15 mars överläggningar med VD Ingvar Sällström i frågan. Utskottet beslutade ge förvaltningschef Gunnar Tidemand och VD Ingvar Sällström i uppdrag att föreslå riktlinjer som bolaget har att följa vid eventuell försäljning av fastigheter. Av Arvika Bostad AB:s bolagsordning 4 framgår att bolaget ska bereda kommunfullmäktige möjlighet att yttra sig innan beslut fattas som är av principiell betydelse eller annars av större vikt. Vid dagens sammanträde redovisas följande förslag till riktlinje: Arvika Bostad AB får efter godkännande av styrelsen i Arvika Stadshus AB avyttra sådana mindre delar av sitt bostadsbestånd som belastar bolagets resultat och/eller har ett geografiskt läge som försvårar rationell förvaltning. Yrkande Lissbritt Aurvind yrkar med instämmande av Leif Björnlod avslag till förslaget. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på arbetsutskottets förslag och Aurvinds yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Kommunfullmäktige fastställer följande riktlinjer vid Arvika Bostad AB:s försäljning av fastigheter: Arvika Bostad AB får efter godkännande av styrelsen i Arvika Stadshus AB avyttra sådana mindre delar av sitt bostadsbestånd som belastar bolagets resultat och/eller har ett geografiskt läge som försvårar rationell förvaltning. Reservation Lissbritt Aurvind, Hans Ericsson och Leif Björnlod reserverar sig mot beslutet. Ks 62 Dnr KS99/ KommunTeknik, förstudie Hantverksmagasinet (f. d. Lantmännen) KommunTeknik uppger att föreningen "Hantverksmagasinet" har hos kommunen begärt att få disponera magasin E (f. d. Lantmännen) för hantverks- och konsultverksamhet.

8 Kommunen föreslås svara för basinvesteringar och föreningen för övriga investeringar. Lokalerna skulle upplåtas med hyresrätt till föreningen. För att klargöra nödvändiga investeringar och kostnadsfördelning mellan föreningen och kommunen föreslår KommunTeknik att en ordentlig förstudie görs. Kommunstyrelsen beslut: KommunTeknik ges i uppdrag att i nära samverkan med föreningen utföra en förstudie av projektet som underlag för vidare beslut i ärendet. Kostnaden om 50 tkr belastar KommunTekniks budget. Ks 63 Dnr KS99/ Återköp av Blåklockan 1-9, Daggkåpan 1-3, Johannesörten 1, 2 och 7 på Prästängen i Arvika. HSB:s Brf Daggkåpan i Arvika förvärvade efter kommunstyrelsens beslut den 7 juni 1989, 179, 15 obebyggda tomter på Prästängs området i Arvika för en köpeskilling av kronor. HSB Produktion AB erbjuder nu Arvika kommun att köpa tillbaka tomterna för en köpesumma av kronor (400 kr/st) då HSB inte längre har planer på att exploatera området. HSB Produktion AB, har upprättat förslag till köpekontrakt som härmed överlämnas till kommunstyrelsen för prövning och godkännande. Ersättningen skall belasta projekt nr inköp av fastigheter, verksamhet bostadsmark under exploatering. 1 Godkänna återköp av Blåklockan 1-9, Daggkåpan 1-3, Johannesörten 1, 2 och 7 från HSB Produktion AB, Box 8310, STOCKHOLM, för en köpeskilling av kronor. 2 Uppdra till kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson att underteckna köpehandlingarna. Ks 64 Dnr KS99/ Försäljning av Vägvisaren 1, Långvaksvägen 2 i Arvika Roy Andersson Fastighets AB önskar förvärva Vägvisaren 1, Långvaksvägen 2, Arvika. KommunTeknik har upprättat förslag till köpekontrakt som härmed överlämnas till

9 kommunstyrelsen för prövning och godkännande. 1 Godkänna försäljning av Vägvisaren 1, till Roy Andersson Fastighets AB Uddevallavägen 6, BÄCKEFORS för en köpeskilling av kronor. 2 Uppdra till kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson att underteckna köpehandlingarna. Ks 65 Dnr KS99/ Försäljning av industritomt inom kv Myrängen, Blästervägen 8 i Arvika A-Bilar Arvika AB önskar förvärva tomt inom kv Myrängen, Blästervägen 8, avsedd att avstyckas från Myrängen 1:1 i Arvika. KommunTeknik, har upprättat förslag till köpekontrakt som härmed överlämnas till kommunstyrelsen för prövning och godkännande. 1 Godkänna försäljning av tomt inom kv Myrängen, avsedd att avstyckas från Myråsen 1:1 till A-Bilar Arvika AB, Blästervägen 9, ARVIKA, för en köpeskilling av kronor. 2 Uppdra till kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson att underteckna köpehandlingarna. Ks 66 Dnr KS99/ Försäljning av industritomt inom kv Myrängen, Blästervägen 6 i Arvika BNP Förvaltning Kommanditbolag önskar förvärva tomt inom kv Myrängen, Blästervägen 6, avsedd att avstyckas från Myrängen 1:1 i Arvika. KommunTeknik, har upprättat förslag till köpekontrakt som härmed överlämnas till kommunstyrelsen för prövning och godkännande. 1 Godkänna försäljning av tomt inom kv Myrängen, avsedd att avstyckas från Myråsen 1:1 till BNP Förvaltning Kommanditbolag, Blästervägen 9, ARVIKA, för en köpeskilling av kronor.

10 2 Uppdra till kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson att underteckna köpehandlingarna. Ks 67 Dnr KS99/ Borttagande av trafiksignalanläggning vid Arvikaverken Befintliga trafiksignaler vid infart till VWL (Volvo Wheel Loaders, Arvikaverken) måste före september i år tas bort eller bytas ut helt. Landet går då enligt riksdagens beslut över till s k engelsk signalföljd, vilket är en EU-anpassning. Befintlig anläggning är så gammal (över 20 år) att ombyggnad är uteslutet. Projektet är upptaget i budget för 1998 med kronor. KommunTeknik har tillsammans med VWL arbetat fram ett förslag till ombyggnad, som innebär att signalanläggningen kan tas bort. Förslaget berör hela Styckåsvägen, sträckan Viksrondellen till korsningen med Kyrkogatan/Styckåsgatan. Förslaget i korthet: - Flyttning och ombyggnad av övergångsställe vid Viksrondellen - Ombyggnad av korsningen vid infarten till Arvikaverken till en cirkulationsplats med minirondell (radie 4m) och borttagande av trafiksignal - Ombyggnad av övergångsställe nära Museigatan med mittrefug och borttagande av trafiksignal - Övergångsställe vid Tivoligatan byggs om och görs förhöjt - Skyldigheten att lämna företräde vid korsningen med Kyrkogatan/Styckåsgatan ändras till förmån för trafiken på Kyrkogatan-Styckåsgatan. Fördelarna med förslaget är dels att signalanläggningarna kan tas bort, dels att farten dämpas och trafiksäkerheten ökas. KommunTeknik har i tekniska utskottets 106/97 ett uppdrag att se över företrädesrätten i korsningen Styckåsgatan/Kyrkogatan. 1 Föreslagen ombyggnad av Styckåsvägen enligt bifogade handlingar godkänns. 2 Uppdrag till KommunTeknik att genomföra ombyggnadsarbetena snarast möjligt. 3 Kostnaden om 500 tkr ryms inom de medel som finns i budget och belastar projektkonto 1250, reinvesteringsarbeten. Ks 68 Dnr KS99/

11 Socialförvaltningen, trygghetslarm inför år 2000 Socialförvaltningen uppger i skrivelse att genomgången av trygghetslarmen inför år 2000 nu i det närmaste är klar. Larmmottagningsutrustningarna vid servicehuset Tapeten samt gruppboendena Nybacken och Strand klarar inte omställningen till år Totalt krävs 172 tkr för att göra larmen funktionsdugliga. Kommunstyrelsen har en miljon kronor till sitt förfogande för åtgärder i samband med millenniesäkringen av datautrustning. Avdelningschef Carl-Gunnar Höij meddelar att förvaltningen efter förhandlingar nu har ett pris för byte av utrustning som uppgår till 107,5 tkr. Kommunstyrelsen beviljar 107,5 tkr av eget kapital till larmutrustning vid servicehuset Tapeten samt gruppboendena Nybacken och Strand. Finansiering sker av det anslag om en miljon kronor som kommunstyrelsen disponerar för millenniesäkring av datautrustning. Ks 69 Delegationsärenden Ks 70 Dnr KS99/ Årsredovisning för 1998 Ekonomiavdelningen överlämnar den 17 mars 1999 förslag till årsredovisning för Efter hörande av kommunrevisionen, godkänna föreliggande bokslut/årsredovisning med däri vidtagna åtgärder. Den interna pensionsfonden tillförs 18,2 miljoner kronor vilket utgör 1998 års ökning av pensionsskulden. Ks 71 Dnr KS97/ Innerstadsprojektet, införande av gårdsgator, försöksverksamhet

12 1999, tilläggsanslag Som ett resultat av en motion av Torsten Göthner och Jan Wettmark fick kommunstyrelsen den 27 oktober 1997 i uppdrag att se över trafiksituationen i Arvika innerstad. En politisk ledningsgrupp med representanter för samtliga partier i kommunfullmäktige tillsattes att leda arbetet. En projektledningsgrupp och en arbetsgrupp bildades också. Under sommaren 1998 gjordes ett försök, där två kvarter på Kyrkogatan och knappt ett kvarter på Torggatan gjordes om till gågata. Försöket utvärderades med trafikräkningar och en enkät till slumpvis utvalda arvikabor. Vid dagens sammanträde deltar den politiska ledningsgruppen för innerstadsprojektet. Exploateringschef Christer Gustafsson redovisar ett förslag innebärande att en stor del av centrala Arvika görs om till gårdsgator, som en mellanform av vanliga gator och rena gågator. Förslaget har varit utställt. Parallellt med arbetet med trafikfrågor har en arbetsgrupp arbetat med frågor om aktiviteter för ungdom och vuxna, ordningsfrågor m.m. för att öka attraktionen i centrum. Detta har bl.a. resulterar i ett förslag om ett ungdomscafé. Exploateringschef Christer Gustafsson redovisar att Centrumföreningens arbetsgrupp har ett önskemål om att försöksverksamheten under 1999 utökas att omfatta en enkelriktad gårdsgata med parkering på Köpmangatan mellan Storgatan och Kyrkogatan. Ordförande prövar förslaget och finner att kommunstyrelsen ger KommunTeknik i uppdrag att om möjligt utöka försöksverksamheten enligt Centrumföreningens förslag. 1 Principutformning av Arvika centrum med: a) enkelriktad gårdsgata utan parkering på - Kyrkogatan mellan Magasinsgatan och Ö Esplanaden - Storgatan mellan Magasinsgatan och Torget samt mellan Torget och Hamngatan - Torggatan mellan Kyrkogatan och infart till parkering för Hotell Oscar Statt b) enkelriktad gårdsgata med parkering på - Solbergs gränd mellan Storgatan och Kyrkogatan samt mellan P-plats kv Hatten och Storgatan (dubbelriktad) - Köpmangatan mellan Järnvägsgatan och Fabriksgatan - Västra och östra Torggatan vid Torget - Hantverksgatan mellan norra infarten till P-plats kv Bryggaren och Fabriksgatan - Storgatan mellan Solbergs gränd och Magasinsgatan samt mellan Hamngatan och Ö Esplanaden. 2 Försök från och med sommaren 1999 med enklare ombyggnad av Kyrkogatan

13 mellan Köpmangatan och Hantverksgatan, Torggatan mellan Kyrkogatan och infart till parkering för hotell Oscar Statt till gårdsgator enligt ovan. Försök från och med sommaren 1999, om KommunTeknik finner det möjligt, med enklare ombyggnad av Köpmangatan mellan Storgatan och Kyrkogatan till enkelriktad gårdsgata med parkering. 3 Förstärkt vägvisning och "portal" eller annan lämplig accentuering av startpunkt för gångstråk från Palmviken mot centrum söder om biblioteket. 4 Avstängning av trafik över övergångsställe på parkeringen på södra delen av Torget. 5 Uppdrag till KommunTeknik att genomföra åtgärderna enligt punkt 2-4 före sommaren Detaljutformningen ska presenteras för kommunstyrelsens arbetsutskott innan arbetet påbörjas. 6 Arbetsgruppen ges i uppdrag att verka för att skapa fler allmänna parkeringsplatser i centrum. 7 Årets ombyggnadsarbeten finansieras genom tilläggsanslag på kronor av disponibla rörelsemedel. Anslag för kommande år inarbetas i verksamhetsplan. 8 Ungdomscafé inrättas i hörnet Kyrkogatan/Magasinsgatan ("Luxorhörnan") med fritidsförvaltningen som huvudansvarig. 9 Kostnaden för caféet uppgår till 275 tkr och finansieras av fritidsförvaltningen med 55 tkr, omdisponering av kronor från projekt 1468 "Omändring lokaler fritidsgården" och ett tilläggsanslag på kronor av disponibla rörelsemedel. Reservation Erik A Eriksson reserverar sig mot beslutet i punkterna 1-5 och 7 till förmån för att ingen förändring sker under 1999 och att förändringsarbetet kan igångsättas år Ks 72 Dnr KS99/ Information om administrativa kontoret Personal från administrativa kontoret informerar styrelsen om förvaltningens verksamhet.

2 Den interna pensionsfonden tillförs 18,2 miljoner kronor vilket utgör 1998 års ökning av pensionsskulden.

2 Den interna pensionsfonden tillförs 18,2 miljoner kronor vilket utgör 1998 års ökning av pensionsskulden. Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 1999 Kf 45 Dnr KS99/190 042 Årsredovisning för 1998 Ekonomiavdelningen överlämnar den 17 mars 1999 förslag till årsredovisning för 1998. Kommunrevisionen har den 19

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Ks 111 Dnr KS02/521 511 KommunTeknik, Hantverksgatan - ändring till dubbelriktad trafik Hantverksgatan har enkelriktats mellan Storgatan och Fabriksgatan. Ombyggnationen

Läs mer

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift Protokoll Kommunstyrelsen 11 september 2000 Ks 108 Dnr KS00/352 282 Kompetensgruppen i Värmland AB, uppsägning av hyreskontrakt för lokaler på Snickaregatan 8, Arvika Kompetensgruppen i Värmland AB uppger

Läs mer

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 september 1999 Kf 93 Dnr KS99/195 619 Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Sten Fransson föreslår att flickor i högstadiet och gymnasiet får

Läs mer

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005 Kommunstyrelsen den 10 april 2006 Ks 51 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Kommunfullmäktige den 29 maj 2006 Kf 74 Dnr KS06/199 370 Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Katarina Åhs och Anders Dahlström från Fortum Distribution AB samt Lennart Rönning från Arvika Elnät

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Ks 39 Dnr KS02/171 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av driftanslag Ekonomiavdelningen översänder sammandrag av förslag till ombudgeteringar från driftbudget 2001.

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Ks 163 Dnr KS03/256 311 Förslag till gång- och cykelväg vid Styrmansgatan, farthinder på Strandvägen mm Bostadsrättsföreningen Strand har inkommit med en skrivelse

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Kf 1 Dnr KS02/497 829 Motion om Ingestrands Camping, Alf Danielsson (c) Alf Danielsson föreslår i motion att Ingestrands Camping inför kommande säsong lämnas

Läs mer

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m)

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 20 december 2004 Kf 182 Dnr KS04/442 005 Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Andy von Essen föreslår

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Ks 46 a Dnr KS04/226 005 Information om nya hemsidan Informationssekreterare Eva Österlind informerar om Arvika kommuns nya hemsida. Ks 47 Dnr KS03/706 311 Information

Läs mer

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika Protokoll Kommunstyrelsen den 14 november 2005 Ks 131 Dnr KS03/470 702 Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Ks 7 Dnr KS02/612 177 Förlängning av avtal om gemensam ledningsfunktion för räddningstjänsterna i Arvika och Säffle kommuner Arvika och Säffle kommuner har genom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall

KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall Kommunstyrelsen den 12 juni 2006 Ks 78 Dnr KS06/295 450 KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall Regeringen föreslår att skatt på förbränning av avfall införs från den 1 juli 2006. Skatten gäller förbränning

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Protokoll Kommunstyrelsen den 16 januari Ks 3 Dnr KS05/537 141 Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Ung företagsamhet är en ideell organisation som jobbar med ett utbildningskoncept

Läs mer

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar Kommunfullmäktige den 27 februari 2006 Kf 19 Dnr KS05/411 531 Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Kf 1 Dnr KS01/329 024 Motion om placering av kommunens pensionsmedel, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunen utreder möjligheten att

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002 Ks 67 Dnr KS02/148 212 Inriktningsbeslut för översiktsplanearbetet Administrativa kontoret har upprättat förslag till inriktningsbeslut för översiktsplanearbetet.

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Ks 83 Dnr KS02/358 022 Ledarpolicy för Arvika kommun En beredningsgrupp bestående av kommunstyrelsens presidium, representanter för förvaltningscheferna samt administrativa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital.

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital. Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 1999 Kf 29 Dnr KS99/57 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt 1998 Ekonomiavdelningen redovisar tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Kf 1 Dnr KS03/433 514 Medborgarförslag om att ta bort två parkeringsplatser utanför bokhandeln Bokträdet, Arild Petterson Arild Petterson, innehavare av bokhandeln

Läs mer

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Protokoll Kommunstyrelsen 9 maj 2005 Ks 68 Dnr KS05/124 105 Kommunikationsstrategi för Arvika kommun Information - Arvika har sedan 2000 ansvaret för övergripande marknadsföring, information och kommunikation

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98 Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001 Ks 137 Dnr KS01/316 531 Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan Värmlandstrafik AB har berett Arvika kommun tillfälle att yttra sig över förslag till

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Ks 173 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation. Kommunfullmäktige beslutar anta reviderat reglemente

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service

Samhällsbyggnad, miljö och service ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnad, miljö och service 2007-09-13 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Inger Hjerpe,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1992-04-22 Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004 Ks 28 a Dnr KS04/175 100 Föreläsning "Välfärdsutmaningen" Björn Sundström, Svenska kommunförbundet föreläser om "Välfärdsutmaningen", som behandlar den utmaning vi

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland Protokoll Kommunstyrelsen 14 augusti 2000 Ks 94 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Ärende Lissbritt Aurvind (v) har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000

Läs mer

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Ks 18 Dnr KS01/706 141 Emigrantregistret/Kinship Center och Värmlands hembygdsförbund, ansökan om bidrag till ett näringslivs-, utbytes- och kulturprojekt mellan

Läs mer

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000 Protokoll Kommunfullmäktige 30 oktober 2000 Kf 106 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000/delårsrapport Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Ks 98 Dnr KS03/346 107 Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 16 juni 2003. Stämman hålls i direkt anslutning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Ärende Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa "Rutiner för rehabilitering inom Arvika kommun", enligt bilaga.

Ärende Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa Rutiner för rehabilitering inom Arvika kommun, enligt bilaga. Protokoll Kommunstyrelsen 15 november 1999 Ks 158 Dnr KS99/496 026 Rutin för rehabilitering inom Arvika kommun Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa "Rutiner för rehabilitering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Kommunfullmäktige den 28 augusti 2006 Kf 105 Dnr KS06/339 770 Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Fastställelse av 2005 års bokslut med revisionsberättelse i ägarkommunerna. Läggs med godkännande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp)

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 29 maj 2000 Kf 63 Dnr KS99/504 101 Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen

Läs mer

Jämställdhetsplan för Arvika kommun

Jämställdhetsplan för Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 11 april 2005 Ks 42 Dnr KS05/112 026 Jämställdhetsplan för Arvika kommun Administrativa kontoret har utarbetat ett förslag till jämställdhetsplan 2005-2006 för Arvika kommun.

Läs mer

Val av ersättare i tekniska utskottet efter Karl Eric Spetzmark

Val av ersättare i tekniska utskottet efter Karl Eric Spetzmark Protokoll Kommunstyrelsen 6 december 1999 Ks 175 Dnr KS99/645 006 Förslag till sammanträdestider år 2000 Kansliavdelningen har upprättat förslag till sammanträdestider för 2000. Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Kf 57 Dnr KS03/157 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2003 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 oktober 1999, kl 17.00-18.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Per Holm Annica Eriksson Kent Sundström Sven-Ove Cederstrand Elisabeth Ekestubbe, tjg ers Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Vid dagens sammanträde meddelar Leif Björnlod att han återtar motionen och att han avser inkomma med en motion med annan skrivning.

Vid dagens sammanträde meddelar Leif Björnlod att han återtar motionen och att han avser inkomma med en motion med annan skrivning. Protokoll Kommunstyrelsen 15 oktober 2001 Ks 108 Dnr KS01/161 101 Motion om motionsrätt för allmänheten, Leif Björnlod (mp) Vid dagens sammanträde meddelar Leif Björnlod att han återtar motionen och att

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun

Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 3 december 2001 Ks 151 Dnr KS00/77 023 Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun Administrativa kontoret uppger i skrivelse att de snabba och genomgripande

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Hammargården, kl. 15.00-16.55 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 11 augusti 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 11 augusti 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 11 augusti 2003 Ks 133 Dnr KS03/71 435 Länsstyrelsen, fisktrappsprojekt i Slorudsälven i Brunskog, Arvika kommun Länsstyrelsen uppger i skrivelse att ett högprioriterat projekt

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn S Lars-Ove Edberg S Alexandros Kiotseridis S Jan-Göran Petersson, från 18.00 Alf Persson S M Bengt Ohlsson

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Kf 122 Dnr KS03/132 029 Motion om förkortad arbetstid, Flemming Vilhelm-Molander (mp) Flemming Vilhelm-Molander yrkar i en motion att kommunen prövar arbetstidsförkortning

Läs mer

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget.

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget. Protokoll Kommunfullmäktige 25 juni 2001 Kf 69 Dnr KS01/292 042 Budgetuppföljning 2001 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2001. Totalt beräknas

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer

onsdagen den 21 april 1993, kl

onsdagen den 21 april 1993, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-04-21 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Övriga Justerare Sekreterare Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 21 april 1993, kl

Läs mer

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-11-01 343 Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS 2016-431 Beslut

Läs mer

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl.

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl. Protokoll Kommunfullmäktige den 21 mars 2005 Kf 40 a Dnr KS05/144 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp)

Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 mars 2000 Kf 31 Dnr KS99/587 401 Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod ger i motion från den 22

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunstyrelsen den 13 mars 2006 Ks 34 Dnr KS05/566 200 Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att stadshusets torn förses med belysning. KommunTeknik

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v)

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v) Protokoll Kommunfullmäktige 22 februari 1999 Kf 15 Dnr KS98/379 612 Motion, inrätta en gren för teater och drama på Solbergagymnasiet, Hans Ericsson (v) Hans Ericsson föreslår i motion att kommunen utreder

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren Protokoll Kommunfullmäktige den 29 november 2004 Kf 161 Dnr KS04/483 041 Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren 2005 2007 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-11-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.45 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer