Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)"

Transkript

1 Protokoll Kommunfullmäktige 27 september 1999 Kf 93 Dnr KS99/ Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Sten Fransson föreslår att flickor i högstadiet och gymnasiet får obligatorisk utbildning i positiv självbild och självförsvar, så att deras självförtroende stärks. Sten Fransson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag och betonar vikten av att förvaltningar och nämnder informerar om goda och konkreta exempel t.ex. i samband med bokslutet. Torgny Danielsson, Annicka Ekendahl och Gösta Frödin yttrar sig i ärendet och uttrycker sitt stöd för skolans arbete med olika värdegrundsfrågor för att stärka elevers självförtroende. Med hänvisning till vad barn- och utbildningsnämnden anfört anses motionen besvarad. Kf 94 Dnr KS99/ Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp) Gösta Frödin föreslår i motion att det undersöks hur informationen kan breddas med sikte på att ärendelista med tillhörande handlingar ska finnas mer tillgängliga än idag före sammanträden i kommunstyrelsen och nämnder. Vidare föreslås att det underlättas för allmänheten att komma i kontakt med politiker och att framföra sina åsikter i kommunalpolitiska frågor. Gösta Frödin yrkar bifall till motionen. 1 Det kan konstateras att det i dag finns goda möjligheter för allmänheten att nå förtroendevalda och att ta del av kommunal information. 2 I syfte att ytterligare utveckla den kommunala informationen och kontakten med allmänheten bl.a. via kommunens hemsida ges nämnder och styrelse i uppdrag att se

2 över möjligheten att ytterligare utnyttja den nya tekniken. 3 Motionen anses härmed besvarad. Kf 95 Dnr KS99/ Motion, projekttjänst för Arvikas yngre ungdomar, Sverker Lindström m.fl. (v) Vänsterpartiet i Arvika genom Sverker Lindström yrkar att kr avsätts för att en projektledare som är fristående från förvaltningarna, ska kunna anställas under 1 år. Projektledaren skall påverka och samverka med näringslivet, kommunen och ungdomarna, för att få till stånd ett ungdomscafé och ungdomsdisco m.m. Vid kommunstyrelsens sammanträde konstateras att det finns en centrumsamordnare anställd av Arvika Näringslivscenter som bl. a. har miljöfrågorna i innerstaden som en uppgift. Lissbritt Aurvind och Claes Pettersson yttrar sig i ärendet. 1 Förvaltningarna och nämnderna har inom sina respektive verksamhetsområden i uppgift att verka för en positiv utveckling av miljön i innerstaden. 2 En rad åtgärder har vidtagits och i höst kommer en utvärdering att ske bl.a. av ungdomscaféverksamheten. 3 Motionen avslås. Kf 96 Dnr KS99/ Motion om stimulerat bostadsbyggande i Arvika kommun av Sten Fransson (s) och Anders Söderström (s) Sten Fransson och Anders Söderström föreslår kommunen att stimulera bostadsbyggandet genom att erbjuda låga tomtpriser för ett antal tomter på Prästängen som kommunen nyligen återköpt. Under överläggningen yttrar sig Anders Manholm som yrkar bifall till

3 kommunstyrelsens förslag. 1 Tomterna Blåklockan 1 9, Daggkåpan 1 3 samt Johannesörten 1,2 och 7 utbjudes till försäljning för kr/st. exklusive anläggningsavgift för vatten och avlopp. 2 Prisreduktionen gäller för tomtköp tecknade senast under år Motionen bifalles. Kf 97 Dnr KS99/ Treens Camping, förslag till fortsatt drift Fredros Gård meddelar i skrivelse att man är intresserad av att förvärva Treens Camping. Tanken är att badplatsen ska kvarstå i kommunens ägo och skötas av Fredros Bygdegårdsförening, som får ersättning för detta medan själva campingen avstyckas. Claes Pettersson yttrar sig i ärendet. Kommunstyrelsen bemyndigas att till pris och villkor som styrelsen finner lämpliga avyttra del av fastigheten Treskog 13:34. Kf 98 Dnr KS99/ Taxa för miljö- och hälsoskyddsnämndens prövning och tillsyn enligt miljöbalken Miljöskyddschefen redovisar förslag till taxa för miljö- och hälsoskyddsnämndens prövning och tillsyn enligt miljöbalken. Miljö- och hälsoskyddsnämnden föreslår i 72/99 kommunfullmäktige besluta att, med stöd av 27 kapitlet 1 miljöbalken, anta taxa för prövning och tillsyn enligt miljöbalken att gälla från och med den 1 januari Ingvar Langton yrkar som tillägg till fullmäktiges beslut att det varje år i samband med att ny budget tas fram sker en översyn av taxan för miljö- och hälsoskyddsnämndens prövning och tillsyn.

4 Claes Pettersson tillstyrker tilläggsyrkandet. Ordföranden prövar först kommunstyrelsens förslag och finner det antaget. Därefter prövar ordföranden tilläggsyrkandet och finner det antaget. 1 Med stöd av 27 kapitlet 1 miljöbalken antas taxa för prövning och tillsyn enligt miljöbalken att gälla från och med den 1 januari Miljö- och hälsoskyddsnämnden ges i uppdrag att varje år i samband med budgetarbetet göra en översyn över taxan. Kf 99 Dnr KS99/ Inköp av nytt släckfordon, tilläggsanslag Räddningschefen uppger i skrivelse att räddningstjänsten under försommaren haft ute anbudsförfrågan på släckfordon. I budget för 1999 och 2000 finns 790 tkr anvisade vardera året för inköp av fordon. Räddningstjänsten önskar nyttja tkr av de anvisade medlen för inköp av fordonet. Förslaget bygger på att befintligt räddningsfordon (trafikolycksbil) byts ut mot detta släckfordon som kan användas för såväl brandsläckningsinsatser som räddningsinsatser vid exempelvis trafikolyckor. Förslaget uppfyller även tidigare beslut i tekniska utskottet om att ha ett reservsläckfordon om något fordon är på service/ underhåll eller trasigt. Kommunfullmäktige anvisar återstående 510 tkr av eget kapital som tilläggsanslag för inköp av fordon. Räddningstjänstens ram för inköp av fordon år 2000 minskas i motsvarande grad. Kf 72 Dnr KS99/ Namnberedningen, förslag till ändrade belägenhetsadresser inom Östra Sund Kommunfullmäktige har tidigare i 55/99 behandlat belägenhetsadresser för Östra Sund. Nu har synpunkter inkommit med önskemål om att Östra Sund 2:11 och Östra Sund 2:12 ändras från Trotakan Ludvigsberg till Östra Sund Ludvigsberg. Östra Sund

5 2:3 2:5 föreslås ändras från Trotakan Sarvbäcken till Östra Sund Sarvbäcken. Namnberedningen har den 17 juni 1999 tillstyrkt förslaget. De ändrade belägenhetsadresserna fastställs. Kf 100 Dnr KS99/ Avsägelse av uppdrag, Eric Gäverth (s) Eric Gäverth avsäger sig uppdraget som ersättare i kommunfullmäktige. Länsstyrelsen har i protokoll utsett Lena Andersson till ny ersättare i kommunfullmäktige för socialdemokraterna för tiden t.o.m. den 31 oktober 2002 Länsstyrelsens protokoll läggs till handlingarna. Kf 101 Dnr KS 99/ Val av ny ledamot i kommunfullmäktige efter Sverker Lindström (v) och ny ersättare i socialnämnden efter Pia Everskog (v) Sverker Lindström avsäger sig uppdragen som ledamot i socialnämnden och kommunfullmäktige samt uppdraget som ersättare i kommunstyrelsen. Vänsterpartiet föreslår att Lis Kraemer blir ny ersättare i socialnämnden efter Pia Everskog. Länsstyrelsen har i protokoll utsett Allan Brunzell till ny ledamot och Pia Everskog till ny ersättare i kommunfullmäktige för vänsterpartiet för tiden t.o.m. den 31 oktober Lis Kraemer utses till ersättare i socialnämnden efter Pia Everskog. 2 Länsstyrelsens protokoll läggs till handlingarna.

6 Kf 103 Dnr KS99/ Val av vice ordförande i valnämnden efter Rolf Jansson Fullmäktige ska välja ny vice ordförande i valnämnden efter nyligen bortgångne Rolf Jansson. Sven-Erik Olsson väljs till ny vice ordförande i valnämnden och Karl Hilding Olsson väljs till ersättare i valnämnden. Kf 105 Dnr KS99/ KommunTeknik, ombudgetering av medel till ventilationsåtgärder i förskolefastigheter vid Ängsgården KommunTeknik önskar ombudgetera 500 tkr från ventilation för Edane skola till ventilationsåtgärder i förskolefastigheter vid Ängsgården då befintligt anslag inte räcker. I samband med om- och tillbyggnad av Edane skola byggdes ventilationen om till dagens krav vilket innebär att anslaget för närvarande inte behöver användas. Efter krav från Yrkesinspektionen om förbättrad ventilation vid daghem och skolor har KommunTeknik redovisat en plan för åtgärder. t är angeläget då rubricerade objekt, enligt planen, ska åtgärdas tkr ombudgeteras från ventilation för Edane skola, projekt 1114, till ventilationsåtgärder i förskolefastigheter vid Ängsgården, projekt Kf 106 Dnr KS99/ Enkel fråga om skolundervisning, Lena Andersson (s) Lena Andersson frågar med anledning av barn- och utbildningsförvaltningens organisationsöversyn om alla barn kommer att gå ur skolan med godkänt i basämnena utan att kravnivån sänks. Andersson anser att barnen behöver få hjälp och resurser bl.

7 a. genom ökad lärartäthet. Kommunfullmäktige medger att frågan får ställas. Kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande Bo Ekberg övertar ordförandeskapet i denna paragraf. I egenskap av barn- och utbildningsnämndens ordförande besvarar Maud Sundqvist frågan. Tjänstgörande ersättare Lena Andersson tackar för svaret. Frågan och svaret läggs till handlingarna.. Kf 107 Dnr KS99/ Enkel fråga om att starta eget företag, Erik A. Eriksson (c) Erik A. Eriksson ställer en fråga till kommunstyrelsens ordförande om kommunen kan stötta enskilda företagare, i detta fall avbytare inom jordbruket, i deras kontakter med skattemyndigheten för att underlätta och skynda på handläggningen för att få F- skattesedel. Kommunfullmäktige medger att frågan får ställas. Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson besvarar frågan och uttalar vikten av kommunalt stöd till personer som vill starta eget företag. Erik A. Eriksson tackar för svaret. Kommunfullmäktige lägger frågan och svaret till handlingarna.

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999.

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Protokoll Kommunfullmäktige 21 juni 1999 Kf 65 Dnr KS99/305 042 Budgetuppföljning 1999 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Socialnämndens

Läs mer

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v)

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v) Protokoll Kommunfullmäktige 22 februari 1999 Kf 15 Dnr KS98/379 612 Motion, inrätta en gren för teater och drama på Solbergagymnasiet, Hans Ericsson (v) Hans Ericsson föreslår i motion att kommunen utreder

Läs mer

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000.

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Protokoll Kommunfullmäktige 26 juni 2000 Kf 73 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Socialnämndens

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Kf 1 Dnr KS02/497 829 Motion om Ingestrands Camping, Alf Danielsson (c) Alf Danielsson föreslår i motion att Ingestrands Camping inför kommande säsong lämnas

Läs mer

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000 Protokoll Kommunfullmäktige 30 oktober 2000 Kf 106 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000/delårsrapport Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år

Läs mer

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 april 2005 Kf 60 Dnr KS05/141 042 Årsredovisning 2004 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2004. Kommunchefen informerar om årsredovisningen. Kommunrevisorerna

Läs mer

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp)

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 29 maj 2000 Kf 63 Dnr KS99/504 101 Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Kf 25a Dnr KS04/225 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Claes Pettersson, Jan Wettmark,

Läs mer

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Protokoll Kommunfullmäktige den 28 februari 2005 Kf 19 a Dnr KS05/58 140 Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Utvecklingschef Anna Wikstrand informerar om Arvika kommuns näringslivsklimat Kf

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Kf 1 Dnr KS01/329 024 Motion om placering av kommunens pensionsmedel, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunen utreder möjligheten att

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Kf 85 Dnr KS02/580 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2002 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar Kommunfullmäktige den 27 februari 2006 Kf 19 Dnr KS05/411 531 Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag

Läs mer

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl.

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl. Protokoll Kommunfullmäktige den 21 mars 2005 Kf 40 a Dnr KS05/144 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Kf 79 Dnr KS02/317 040 Motion om rehabiliteringskostnader för sjukskriven personal, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind yrkar i motion att statistik om rehabiliteringskostnader

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Kf 122 Dnr KS03/132 029 Motion om förkortad arbetstid, Flemming Vilhelm-Molander (mp) Flemming Vilhelm-Molander yrkar i en motion att kommunen prövar arbetstidsförkortning

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital.

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital. Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 1999 Kf 29 Dnr KS99/57 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt 1998 Ekonomiavdelningen redovisar tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m)

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 20 december 2004 Kf 182 Dnr KS04/442 005 Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Andy von Essen föreslår

Läs mer

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Protokoll Kommunstyrelsen den 12 september 2005 Ks 105 Dnr KS05/297 701 Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Sedan 1 mars 2005 har social- och omsorgsförvaltningen i Forshaga kommun övertagit

Läs mer

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Kommunfullmäktige den 28 augusti 2006 Kf 105 Dnr KS06/339 770 Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Fastställelse av 2005 års bokslut med revisionsberättelse i ägarkommunerna. Läggs med godkännande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Kf 57 Dnr KS03/157 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2003 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Budgetuppföljning 2005

Budgetuppföljning 2005 Protokoll Kommunfullmäktige den 31 oktober 2005 Kf 149 Dnr KS05/473 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar budgetuppföljning och delårsbokslut för Arvika kommun. Rapporten bygger på nämndernas

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Kf 20 Dnr KS01/587 261 Motion om att skapa förutsättningar för ett nytt koloniområde i Arvika, Phebe Östman (fp) Phebe Östman föreslår i motion att kommunen skapar

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005 Kommunstyrelsen den 10 april 2006 Ks 51 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m)

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 31 januari 2005 Kf 1 Dnr KS04/474 822 Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Jan Wettmark (m) föreslår i en motion att simhallen håller söndagsöppet

Läs mer

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget.

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget. Protokoll Kommunfullmäktige 25 juni 2001 Kf 69 Dnr KS01/292 042 Budgetuppföljning 2001 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2001. Totalt beräknas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Protokoll Kommunfullmäktige den 27 september 2004 Kf 123 a Dnr KS03/87 534 Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Region Värmland informerar om bredbandsutbyggnaden i Värmland. Kf 124 Dnr KS03/300

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande ersättare Daniel Markstedt (s) tjänstgörande ersättare

Tina Andersson (m) tjänstgörande ersättare Daniel Markstedt (s) tjänstgörande ersättare 1(13) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 14.00-16.20 Beslutande Ledamöter Anna Moberg (m) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Holmstrand (c) Annika Sahlin (fp) Therese

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp)

Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 mars 2000 Kf 31 Dnr KS99/587 401 Motion om begränsat användande av pyrotekniska produkter inom planlagt område, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod ger i motion från den 22

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Kf 1 Dnr KS03/433 514 Medborgarförslag om att ta bort två parkeringsplatser utanför bokhandeln Bokträdet, Arild Petterson Arild Petterson, innehavare av bokhandeln

Läs mer

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Protokoll Kommunfullmäktige den 30 maj 2005 Kf 83 a Dnr KS05/291 100 Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Maud Sundqvist, kommunfullmäktiges förra ordförande, och Karl-Uno

Läs mer

KALLELSE Kommunfullmäktige

KALLELSE Kommunfullmäktige KALLELSE kallas härmed till sammanträde onsdagen 2011-11-30 kl. 19.00 på Älvkullen, Älvgatan i Höör Höör 2011-11-22 Ellinor Dahlgren Ordförande /Benny Nilsson FÖREDRAGNINGSLISTA vid kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson Protokoll Kommunfullmäktige 27 juni 2005 Kf 106 Dnr KS05/255 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade budgetavvikelser för år 2005. Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Medborgarhuset Park, kl 18.30-19.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter utom: Ida Hägne ( s) Jörgen Fransson (s) Karl Johan Froh (m) Anna Johansson

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002 Kf 124 Dnr KS01/158 119 Motion om bildande av ett brottsförebyggande råd, Anders Manholm (m) Anders Manholm föreslår i motion att ett brottsförebyggande råd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2008-06-16 Ärendelista Sid nr Justering...3 479 Mål och resursplan för 2009 med plan för ekonomin 2010-2011...4 480 Korrigering av tidigare beslut: Ansvar för elit- och evenemangsarenor

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) Plats och tid Osby, onsdagen den 6 april 2011 kl 08.30-10.00 Kl. 10.00-12.00 deltog arbetsutskottets ledamöter i information om ekonomisk brottslighet Beslutande Anders Pettersson,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005.

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Kommunfullmäktige den 24 april 2006 Kf 56 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s)

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s) Protokoll Kommunfullmäktige 29 oktober 2001 Kf 93 Dnr KS99/716 101 Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind (v) föreslår i motion att kommunfullmäktiges sammanträden

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

PROTOKOLL Tillägg till den gemensamma lönenämndens reglemente - sammanträden på distans KS-2015/533

PROTOKOLL Tillägg till den gemensamma lönenämndens reglemente - sammanträden på distans KS-2015/533 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2015-10-19 215 Tillägg till den gemensamma lönenämndens reglemente - sammanträden på distans KS-2015/533 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 september 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 29 september 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 29 september 2003 Kf 131 Dnr KS03/243 739 Motion om införande av aktiviteter för de gamla, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att de gamla som bor i kommunens

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-11-11 108 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Elisabeth Hjalmarsson (S) ersättare för

Läs mer

Val av ersättare i tekniska utskottet efter Karl Eric Spetzmark

Val av ersättare i tekniska utskottet efter Karl Eric Spetzmark Protokoll Kommunstyrelsen 6 december 1999 Ks 175 Dnr KS99/645 006 Förslag till sammanträdestider år 2000 Kansliavdelningen har upprättat förslag till sammanträdestider för 2000. Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2010-11-29 Ärendelista Sid nr Justering...3 27 Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Sundsvalls kommun...4 Kommunstyrelsen 2010-11-29 1 Tid Kl. 10.00-11.15 Plats Kommunstyrelsens

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-16.00 ande Börje Wilsborn (C) Lennart Lööw (S) Tjg ersättare Dan Ljungström (C) Nils-Erik Olofsson (S) Övriga deltagande Bo Fransson Jan Gunninge,

Läs mer

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 oktober 2004 Kf 140 a Dnr KS04/523 609 Information om befolkningsutveckling Skolchef Göran Bryntesson redovisar en prognos över befolkningsutveckling och elevunderlag

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Räddningsnämnden 2014-01-16 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunstyrelsen den 13 mars 2006 Ks 34 Dnr KS05/566 200 Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att stadshusets torn förses med belysning. KommunTeknik

Läs mer

Politisk organisation efter valet KS

Politisk organisation efter valet KS 22 Politisk organisation efter valet 2014. KS 2013-48 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta: 1. Barn- och utbildningsnämnd: Antalet ledamöter i nämnden är oförändrat - 13 ordinarie

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunfullmäktige den 27 mars 2006 Kf 35 Dnr KS06/219 040 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till en vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 februari 2012, kl. 13.15 13.50 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-09-24 2 Allmänhetens frågestund Ingen fråga ställs under allmänhetens frågestund. Information om Kalmar kommuns Kina-satsning Näringslivschef Thomas Davidsson, Kalmar kommun, informerar

Läs mer

290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638)

290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunledningskontorets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer