Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund"

Transkript

1 Kommunfullmäktige den 28 augusti 2006 Kf 105 Dnr KS06/ Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Fastställelse av 2005 års bokslut med revisionsberättelse i ägarkommunerna. Läggs med godkännande till handlingarna. Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige: Kommunfullmäktige beviljar förbundsdirektionen ansvarsfrihet samt godkänner förbundets årsredovisning. Kf 106 Dnr KS06/ KommunTeknik, röjning av vass och strandvegetation i Byälvensystemet I projektet Byälven, Etapp III, föreslås röjning av vass och strandvegetation i trånga partier belägna inom Säffle och Arvika kommuner, detta för att minska friktionen och öka utflödet från Byälvensystemet till Vänern. Säffle och Arvika kommuner har tagit fram förslag till avtal om kostnadsfördelning. Medel för vassröjning saknas i Arvikas nu gällande budget och verksamhetsplan. KommunTeknik föreslår att förslag till avtal om kostnadsfördelning mellan Arvika och Säffle kommuner godkänns, att kommunalrådet och tekniske chefen ges i uppdrag att underteckna avtalet och att kostnaderna under 2006 finansieras genom tilläggsanslag om 100 tkr från eget kapital och kostnaderna för kommande år beaktas i budgetarbetet.

2 Tekniska utskottets förslag till kommunfullmäktige: Föreliggande förslag till avtal om kostnadsfördelning mellan Arvika och Säffle kommuner godkänns. Kommunalrådet Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson ges i uppdrag att underteckna avtalet. Kostnaderna under 2006 finansieras genom tilläggsanslag om 100 tkr från eget kapital och kostnaderna för kommande år beaktas i budgetarbetet. Enligt tekniska utskottets förslag. Leif Björnlod (mp) ställer en fråga. Claes Pettersson (s) besvara frågan Föreliggande förslag till avtal om kostnadsfördelning mellan Arvika och Säffle kommuner godkänns. Kommunalrådet Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson ges i uppdrag att underteckna avtalet. Kostnaderna under 2006 finansieras genom tilläggsanslag om 100 tkr från eget kapital och kostnaderna för kommande år beaktas i budgetarbetet. Ks 107 Dnr KS05/ Motion av Gösta Frödin (fp) om utmaningsrätt för företag och enskilda Gösta Frödin (fp) föreslår i en motion att kommunen utreder och i lämpliga former inför en policy för utmaningsrätt. Med utmaning menas att företag och enskilda ska kunna utmana kommunen inom visst område genom att inlämna anbud. Kommunen ska vara skyldig att utvärdera anbudet och, ifall detta bedöms ha förutsättningar att vara konkurrenskraftigt mot den pågående egna verksamheten i egen regi, genomföra regelrätt upphandling.

3 Administrativa kontoret bedömer motionen utifrån juridiska och praktiska konsekvenser och framhåller att vare sig i Kommunallagen eller i Lagen om offentlig upphandling finns inga direkta hinder, men bland praktiska konsekvenser finns en del resurskrävande arbete för genomförande av upphandling att ta hänsyn till. Med hänvisning till administrativa kontorets yttrande föreslås kommunfullmäktige avslå motionen. Reservation Gösta Frödin (fp) och Jan Wettmark (m) reserverar sig mot beslutet till förmån för motionen. Reservation Gösta Frödin (fp), Mona Smedman (c ), Andy von Essen ( m) och Jan Wettmark (m) reserverar sig mot beslutet till förmån till motionen. Sten Fransson överlämnar ordförandeskapet till Alf Danielsson (c) i detta ärende. Yrkanden Gösta Frödin (fp) med instämmande av Johan Wästlund (fp) yrkar bifall till motionen. Claes Pettersson (s), Sten Fransson (s), Nils-Gunnar Andersson (s), Marie-Louis Johansson (s) och Lars-Ove Jansson (s) yttrar sig och yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Propositionsordning Kommunfullmäktige godkänner nedan redovisad propositionsordning. Ordföranden prövar Gösta Frödins (fp) yrkande om bifall till motionen mot kommunstyrelsens förslag och finner kommunstyrelsens förslag antaget.

4 Med hänvisning till administrativa kontorets yttrande föreslås kommunfullmäktige avslå motionen. Reservation Ylva Gavell-Söderström (fp), Asta Blom (-), Gunnar Ahlmark (m), Gösta Frödin (fp), Roland Eriksson (c), Mona Smedman (c), Björn Andersson (fp), Johan Wästlund (fp), Lisbeth Öjstrand (fp), Alf Danielsson (c), Per-Olof Åhlander (c) och Kari Back (m) reserverar sig mot beslutet till förmån för Gösta Frödins yrkande. Kf 108 Dnr KS05/ Motion om läsförståelse hos barn och ungdom, Kim Hedengård (v) Kim Hedengård föreslår i en motion att en satsning görs, från skolans sida såväl som från folkbibliotekens, för att öka läsförståelsen bland barn och ungdomar. Motionen remitterades till kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden samt kulturnämnden för yttrande. Barn- och utbildningsnämnden samt kulturnämnden har yttrat sig i frågan. Antar kulturnämnden och barn- och utbildningsnämndens yttranden som svar på motionen. Antar kulturnämnden och barn- och utbildningsnämndens yttranden som svar på motionen. Antar kulturnämnden och barn- och utbildningsnämndens yttranden som svar på motionen.

5 Kf 109 Dnr KS05/ Motion om att inrätta en barnpedagogtjänst för bildkonsten, Kim Hedengård (v) Kim Hedengård (v) föreslår i en motion att en tjänst som barnpedagogtjänst inrättas vid RackstadMuseet i samverkan med kommunen. Motionen remitterades till kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden samt kulturnämnden. Kulturnämnden och barn- och utbildningsnämnden har yttrat sig i frågan och föreslår att frågan ska hanteras i kommunens framtida organisation. Ställer sig bakom kulturnämndens och barn- och utbildningsnämndens yttranden. _ Ställer sig bakom kulturnämndens och barn- och utbildningsnämndens yttranden. Kf 110 Dnr KS06/ Motion av Jan Wettmark (m) m fl om att utse en beredning som utreder tänkbara kommande konkurrensutsättningar Jan Wettmark (m) föreslår i en motion att kommunfullmäktige efter den nya politiska organisationen trätt i kraft utser en

6 beredning som utreder tänkbara kommande konkurrensutsättningar. Befintliga konkurrensplaner för kommunen för kommande treårsperioden bereds i dag i samband med budgetprocessen och fastställs av kommunfullmäktige i samband med budgetbeslutet i november. Konkurrensplanerna har av strategiska, ekonomiska och praktiska skäl en nära koppling till budgetprocessen. Ett uppdrag att utreda möjliga och lämpliga konkurrensutsättningar bör utifrån de uppdrag som redovisats kunna hanteras i någon av de fasta beredningarna, åtminstone bör initialt en sammanhållen diskussion och prioritering av beredningarnas arbete att genomföras innan särskilda, tillfälliga beredningar tillsätts. Ett uppdrag att utreda tänkbara kommande konkurrensutsättningar bör i första hand prövas inom ramen för en prioritering av de fasta beredningarnas arbete under den kommande mandatperioden. Jan Wettmark (m) yttrar sig och tackar för behandlingen av ärendet. Claes Pettersson (s), Nils-Gunnar Andersson (s) och Mona Smedman (c) yttrar sig i ärendet. Ett uppdrag att utreda tänkbara kommande konkurrensutsättningar bör i första hand prövas inom ramen för en prioritering av de fasta beredningarnas arbete under den kommande mandatperioden. Kf 111 Dnr KS06/

7 Motion om att inrätta en fristående äldreombudsman, Gösta Frödin (fp) Gösta Frödin (fp) yrkar i en motion att kommunstyrelsen ges i uppdrag att tillse att en fristående äldreombudsman tillsätts och att ett regelverk för dennes arbete fastställs. Finansiering bör ske genom ett särskilt anslag som beaktas i budgetarbetet. Socialförvaltningen har i yttrande redovisat ett antal olika insatser för de äldres trygghet. Det fastslås bla att den nya organisationen med fokus på en fördjupad medborgardialog bör vara ett synnerligen väl lämpat verktyg för att öka insikten om och förståelsen för vad som är möjligt att tillhanda hålla av offentliga tjänster inom äldreomsorgen. Med hänvisning till socialnämndens yttrande föreslås att motionen avslås. Gösta Frödin (fp) yttrar sig och yrkar bifall till motionen. Enligt arbetsutskottets förslag Reservation Gösta Frödin (fp), Andy von Essen (m) och Jan Wettmark (m) reserverar sig mot beslutet till förmån för motionen _ Gösta Frödin (fp) yttrar sig och yrkar bifall till motionen. Claes Pettersson (s) yttrar sig och yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Propositionsordning Kommunfullmäktige godkänner nedan redovisad propositionsordning. Ordföranden prövar Gösta Frödins yrkande om bifall till motionen mot kommunstyrelsens förslag och finner kommunstyrelsens förslag antaget. Kommunfullmäktigs beslut:

8 Med hänvisning till socialnämndens yttrande föreslås att motionen avslås. Reservation Gösta Frödin(fp), Ylva Gavell-Söderström (fp), Sven Hede (kd), Jan Wettmark (m), Lisbeth Öjstrand (fp), Johan Wästlund (fp), Asta Blom (-), Björn Andersson (fp) och Alf Danielsson (c). Kf 112 Dnr KS06/ Motion om tänkbar byggnation i Vikene, Jan Wettmark m fl (m) Jan Wettmark m fl (m) yrkar i en motion att kommunens planeringsavdelning får i uppdrag att utreda förutsättningarna för att planlägga områdena på båda sidor av Rv 61 i Vikene för lämplig bebyggelse. Motionen remitterades till kommunstyrelsen. Planarbete söder om RV 61 i Vikene initieras ej innan intressenter finns, samt att inte planlägga något område norr om RV 61. Jan Wettmark (m) yttrar sig och tackar för behandlingen av ärendet Sven Hede (kd) och Claes Pettersson (s) yttrar sig i ärendet Planarbete söder om RV 61 i Vikene initieras ej innan intressenter finns, samt att inte planlägga något område norr om RV 61.

9 Kf 113 Dnr KS06/ Motion av Sten Fransson (s) om ett tillgängligt Arvika Sten Fransson föreslår i en motion att kommunfullmäktige efter årsskiftet tillsätter en beredning med uppdrag att ta fram en rapport om Ett tillgängligt Arvika. Bakgrunden till förslaget är riksdagens mål att samhället fram till år 2010 ska göras mer tillgängligt för alla medborgare. Administrativa kontoret har i yttrande föreslagit att frågan bör hanteras i beredningen för Trivsel, Trygghet och Bärkraft Ett uppdrag att ta fram en rapport om tillgängligheten i kommunen bör i första hand prövas inom ramen för en prioritering av de fasta beredningarnas arbete under den kommande mandatperioden. Ett uppdrag att ta fram en rapport om tillgängligheten i kommunen bör i första hand prövas inom ramen för en prioritering av de fasta beredningarnas arbete under den kommande mandatperioden. Kf 114 Dnr KS05/ Motion om badplats i Stadsparken, Marie- Louis Johansson (s)

10 Marie-Louis Johansson föreslår i en motion att en badplats skapas i Stadsparken. Detta skulle innebära att Stadsparken blev mer livlig, att miljön förstärks och att rekreationsvärdet förhöjs. Kattviken är ett intressant alternativ till Kyrkviken då det inte längre finns några småbåtar i Kattviken och Kyrkvikens miljö omöjliggör en badplats. Skapandet av en badplats ska ta hänsyn till platsens nuvarande utseende, kajen m m. Johansson föreslår att KommunTeknik ges i uppdrag att utreda hur en badplats i enlighet med intentionerna i motionen skulle kunna utformas. KommunTeknik uppger i yttrande att motionen har en god grundidé med försök att skapa ett centrumnära bad. Av stadsbyggnadsskäl är det viktigt att bibehålla och utveckla området Kattviken och Stadsparken som parkområde. Kostnaderna för att skapa ett bad i Kattviken skulle bli orimligt höga. Även driftkostnaderna skulle bli mycket höga. KommunTeknik menar att man istället bör undersöka möjligheten att, vid utveckling av hamnområdet, medverka till att en badbassäng anordnas, kanske i anslutning till kommersiell service för att minska driftkostnaderna. Man bör också undersöka möjligheten att utveckla och lyfta fram simhallen som ett centrumnära sommarbad med äventyrsinslag och soldäck. Tekniska utskottets förslag till kommunfullmäktige: Möjligheten att vid framtida utveckling av hamnområdet medverka till att en badbassäng anordnas undersöks. Även möjligheten att utveckla och lyfta fram simhallen som ett centrumnära sommarbad med äventyrsinslag och soldäck undersöks. Motionen anses därmed besvarad. Kommunstyrelsens beslut: t återremitteras till KommunTeknik för ytterligare beredning. KommunTeknik har inkommit med yttrande. KommunTeknik uppger i yttrande att man föreslår att KommunTeknik ges i uppdrag att ta fram underlag i ärendet inför investeringsprioriteringarna i budgetberedningen och att motionen därmed anses besvarad.

11 Tekniska utskottets förslag till kommunfullmäktige: KommunTeknik ges i uppdrag att ta fram underlag i ärendet inför investeringsprioriteringarna i budgetberedningen. Motionen anses härmed besvarad. Marie-Louis Johansson (s) yttrar sig i ärendet och tackar för svaret. KommunTeknik ges i uppdrag att ta fram underlag i ärendet inför investeringsprioriteringarna i budgetberedningen. Motionen anses härmed besvarad. Kf 115 Dnr KS06/ Motion om att med hjälp av plusjobb röja utmed vackra vägsträckor för att skapa Scenic Roads, Lisbeth Öjstrand (fp) m fl Lisbeth Öjstrand m fl föreslår i en motion att Arvika kommun med hjälp av plusjobb ska röja utmed vackra vägsträckor i syfte att införa s k Scenic Roads. Dessa vägsträckor skulle sedan markeras på kommunkartan. På så sätt görs kommunen mer attraktiv. KommunTeknik uppger i yttrande att man delar motionärernas uppfattning om ökad attraktionskraft med föreslagna åtgärder men detta är i första hand en fråga för Vägverket och Skogsstyrelsen. Tekniska utskottets förslag till kommunfullmäktige: Arvika kommun delar motionärernas uppfattning om ökad attraktionskraft med föreslagna åtgärder med detta är i första hand en fråga för Vägverket och Skogsstyrelsen. Motionen anses härmed besvarad.

12 Ks 97 Enligt tekniska utskottets förslag. Lisbeth Öjstrand (fp), Claes Pettersson (s) och Lars-Ove Jansson (s) yttrar sig i ärendet. Arvika kommun delar motionärernas uppfattning om ökad attraktionskraft med föreslagna åtgärder med detta är i första hand en fråga för Vägverket och Skogsstyrelsen. Motionen anses härmed besvarad. Kf 116 Dnr KS06/ Medborgarförslag om möjlighet att lösa familjekort på simhallen halvårsvis Ett medborgarförslag om att familjer ges möjlighet att lösa halvårskort på simhallen. Medborgarförslaget remitterades till fritidsnämnden för yttrande. Förslaget översändes till det pågående översynsarbetet av samtliga badavgifter. Förslaget översändes till det pågående översynsarbetet av samtliga badavgifter.

13 Kf 117 Dnr KS06/ Medborgarförslag om hamnområdet i Arvika Kommun Ett medborgarförslag om hur hamnområdet kan förnyas med bostäder i huvudsak men även viss handel och kulturhus. Medborgarförslaget remitterades till kommunstyrelsen. Förslaget prövas i någon av de fasta beredningarnas arbete under den kommande mandatperioden. Förslaget prövas i det framtida arbetet i den nya organisationen. Gerd Karlsson ( s ) yttrar sig i ärendet. Förslaget prövas i det framtida arbetet i den nya organisationen. Kf 118 Dnr KS06/ Medborgarförslag om att en musikpaviljong byggs i stadsparken Ett medborgarförslag om att det byggs en musikpaviljong i stadsparken. Det föreslås även att ge medborgarna möjlighet att köpa glass och dricka etc i ett enkelt café i stadsparken. Kf 118 Medborgarförslaget remitteras till kulturnämnden och kommunstyrelsen.

14 Kf 119 Dnr KS06/ Medborgarförslag om att öppna upp Sågudden och dess tillgänglighet genom en ny entre istället för gångtunneln Ett medborgarförslag om att det behövs en ny entre till Sågudden. Medborgarförslaget remitteras till kulturnämnden och kommunstyrelsen. Kf 120 Dnr KS06/ Medborgarförslag om villkor för köp av sommarstugor Ett medborgarförslag om att Arvika kommun ska införa villkor för att köpa sommarstugor. Medborgarförslaget remitteras till kommunstyrelsen. Kf 121 Dnr KS06/469 Motion om alkolås i kommunens bilar Mona Smedman (c) yrkar i en motion att kommunen inför alkolås i alla sina bilar. Det är viktigt att Arvika kommun agerar och är ett gott föredöme mot rattonykterhet. Motionen remitteras till kommunstyrelsen.

15 Kf 122 Allmänhetens frågestund En fråga ställs angående arbetsmiljön i grundskolan Frågan och svaret hänskjuts till nästa kommunfullmäktige den 25 september Kf 123 Dnr KS 06/ Enkel fråga Gerd Karlsson (s) ställer en enkel fråga angående cykelväg till Jössefors. Claes Pettersson besvarar frågan. Frågan och svaret läggs till handlingarna. Kf 124 Dnr KS06/ Enkel fråga Irene Söderström (s) ställer en enkel fråga angående säkerhetsanordningar vid bäcken intill förskolan i Sulvik. Claes Pettersson besvarar frågan. Frågan och svaret läggs till handlingarna.

KommunTeknik, rivning av byggnader på fastigheterna Lycke 2:25, Lycke 2:38 och Mosseberg 1:20

KommunTeknik, rivning av byggnader på fastigheterna Lycke 2:25, Lycke 2:38 och Mosseberg 1:20 Kommunstyrelsen den 14 augusti 2006 Ks 92 Dnr KS06/348 290 KommunTeknik, rivning av byggnader på fastigheterna Lycke 2:25, Lycke 2:38 och Mosseberg 1:20 Arvika kommun äger byggnader på fastigheterna Lycke

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Kf 1 Dnr KS02/497 829 Motion om Ingestrands Camping, Alf Danielsson (c) Alf Danielsson föreslår i motion att Ingestrands Camping inför kommande säsong lämnas

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Kf 1 Dnr KS01/329 024 Motion om placering av kommunens pensionsmedel, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunen utreder möjligheten att

Läs mer

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Protokoll Kommunfullmäktige den 27 september 2004 Kf 123 a Dnr KS03/87 534 Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Region Värmland informerar om bredbandsutbyggnaden i Värmland. Kf 124 Dnr KS03/300

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Ks 173 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation. Kommunfullmäktige beslutar anta reviderat reglemente

Läs mer

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar Kommunfullmäktige den 27 februari 2006 Kf 19 Dnr KS05/411 531 Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag

Läs mer

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl.

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl. Protokoll Kommunfullmäktige den 21 mars 2005 Kf 40 a Dnr KS05/144 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Kommunfullmäktige den 29 maj 2006 Kf 74 Dnr KS06/199 370 Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Katarina Åhs och Anders Dahlström från Fortum Distribution AB samt Lennart Rönning från Arvika Elnät

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunfullmäktige den 27 mars 2006 Kf 35 Dnr KS06/219 040 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till en vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m)

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 20 december 2004 Kf 182 Dnr KS04/442 005 Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Andy von Essen föreslår

Läs mer

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Protokoll Kommunfullmäktige den 30 maj 2005 Kf 83 a Dnr KS05/291 100 Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Maud Sundqvist, kommunfullmäktiges förra ordförande, och Karl-Uno

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren Protokoll kommunfullmäktige 28 november 2005 Kf 169 Dnr KS05/307 041 Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren 2007-2008 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för år

Läs mer

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp)

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 29 maj 2000 Kf 63 Dnr KS99/504 101 Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Protokoll Kommunfullmäktige den 18 december 2006 Kf 218 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation.

Läs mer

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v)

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v) Protokoll Kommunfullmäktige 22 februari 1999 Kf 15 Dnr KS98/379 612 Motion, inrätta en gren för teater och drama på Solbergagymnasiet, Hans Ericsson (v) Hans Ericsson föreslår i motion att kommunen utreder

Läs mer

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 oktober 2004 Kf 140 a Dnr KS04/523 609 Information om befolkningsutveckling Skolchef Göran Bryntesson redovisar en prognos över befolkningsutveckling och elevunderlag

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Allmänna utskottet 2007-06-11

Allmänna utskottet 2007-06-11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi kl. 10.00-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Kf 20 Dnr KS01/587 261 Motion om att skapa förutsättningar för ett nytt koloniområde i Arvika, Phebe Östman (fp) Phebe Östman föreslår i motion att kommunen skapar

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Kf 122 Dnr KS03/132 029 Motion om förkortad arbetstid, Flemming Vilhelm-Molander (mp) Flemming Vilhelm-Molander yrkar i en motion att kommunen prövar arbetstidsförkortning

Läs mer

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005.

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Kommunfullmäktige den 24 april 2006 Kf 56 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren Protokoll Kommunfullmäktige den 29 november 2004 Kf 161 Dnr KS04/483 041 Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren 2005 2007 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för

Läs mer

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 september 1999 Kf 93 Dnr KS99/195 619 Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Sten Fransson föreslår att flickor i högstadiet och gymnasiet får

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Kf 1 Dnr KS03/433 514 Medborgarförslag om att ta bort två parkeringsplatser utanför bokhandeln Bokträdet, Arild Petterson Arild Petterson, innehavare av bokhandeln

Läs mer

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m)

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 31 januari 2005 Kf 1 Dnr KS04/474 822 Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Jan Wettmark (m) föreslår i en motion att simhallen håller söndagsöppet

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Kf 79 Dnr KS02/317 040 Motion om rehabiliteringskostnader för sjukskriven personal, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind yrkar i motion att statistik om rehabiliteringskostnader

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 18 maj 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 18 maj 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-05-18 Plats och tid Beslutande Tjg ersättare Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 18 maj 1992, kl 18.50-19.40 Samtliga

Läs mer

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s)

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Kommunstyrelsen 2007-11-12 319(336) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14 00-16 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson

Läs mer

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005 Kommunstyrelsen den 10 april 2006 Ks 51 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Kf 57 Dnr KS03/157 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2003 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunledningsutskottet 2013-04-29 153 Plats och tid Frykenstrand, Sunne, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Enligt bifogade närvarolista

Enligt bifogade närvarolista Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, hörsalen, kl. 19.00-21.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Enligt bifogade närvarolista Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar C. Carlbom, kommunjurist

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000.

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Protokoll Kommunfullmäktige 26 juni 2000 Kf 73 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Socialnämndens

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999.

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Protokoll Kommunfullmäktige 21 juni 1999 Kf 65 Dnr KS99/305 042 Budgetuppföljning 1999 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Socialnämndens

Läs mer

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1992-04-22 Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Rekommendation om nytt konsortialavtal för ägarna av Värmlandstrafik AB

Rekommendation om nytt konsortialavtal för ägarna av Värmlandstrafik AB Kf 125 Dnr KS06/407 531 Rekommendation om nytt konsortialavtal för ägarna av Värmlandstrafik AB Vid Värmlandstrafik AB:s bolagsstämma den 22 juni beslutades att rekommendera bolagets ägare att anta förslag

Läs mer

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s)

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s) Protokoll Kommunfullmäktige 29 oktober 2001 Kf 93 Dnr KS99/716 101 Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind (v) föreslår i motion att kommunfullmäktiges sammanträden

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Arvika Näringslivscentrum, hörsalen kl. 19.00 20.15 Enligt bifogade närvarolista Övriga närvarande Göran Bryntesson, sekreterare JanÅke Hermansson, kommundirektör Anna

Läs mer

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 april 2005 Kf 60 Dnr KS05/141 042 Årsredovisning 2004 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2004. Kommunchefen informerar om årsredovisningen. Kommunrevisorerna

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, hörsalen, kl. 19.00-20.30 Beslutande Enligt bifogade närvarolista Övriga deltagande Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, biträdande kommundirektör

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002 Kf 124 Dnr KS01/158 119 Motion om bildande av ett brottsförebyggande råd, Anders Manholm (m) Anders Manholm föreslår i motion att ett brottsförebyggande råd

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Kf 25a Dnr KS04/225 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Claes Pettersson, Jan Wettmark,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Protokoll Kommunfullmäktige den 28 februari 2005 Kf 19 a Dnr KS05/58 140 Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Utvecklingschef Anna Wikstrand informerar om Arvika kommuns näringslivsklimat Kf

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

78 Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande (KSKF/2016:433)

78 Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande (KSKF/2016:433) Kommunstyrelsen 2017-04-11 1(2) 78 Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande (KSKF/2016:433) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås.

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Information om Region Värmlands verksamhet. Information om invallning av Kyrkviken. Motion om att öppna bibliotekets västra entré, Inger Hjerpe (s)

Information om Region Värmlands verksamhet. Information om invallning av Kyrkviken. Motion om att öppna bibliotekets västra entré, Inger Hjerpe (s) Protokoll Kommunfullmäktige den 29 augusti 2005 Kf 121 a Dnr KS05/428 106 Information om Region Värmlands verksamhet Per Samuel Nisser, Region Värmland, informerar om regionförbundets framtida arbete.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Budgetuppföljning 2005

Budgetuppföljning 2005 Protokoll Kommunfullmäktige den 31 oktober 2005 Kf 149 Dnr KS05/473 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar budgetuppföljning och delårsbokslut för Arvika kommun. Rapporten bygger på nämndernas

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-06-09 178 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Arvika kommun, Allmänna utskottet

Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Anders Söderström (S), ersättare för Sten Fransson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 september 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 16 september 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 16 september 2002 Ks 94 Dnr KS02/431 012 Information om Region Värmlands strategiarbete Företrädare för Region Värmland informerar kommunstyrelsen om den strategi som ska ligga

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (26) Se nästa sida.

Sammanträdesprotokoll 1 (26) Se nästa sida. Sammanträdesprotokoll 1 (26) Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, hörsalen, kl. 19.00 21.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Se nästa sida. JanÅke Hermansson, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson Protokoll Kommunfullmäktige 27 juni 2005 Kf 106 Dnr KS05/255 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade budgetavvikelser för år 2005. Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

Nils-Gunnar Andersson och Roy Pettersson. Kommunledningsstabens kansli, onsdagen den 7 februari,

Nils-Gunnar Andersson och Roy Pettersson. Kommunledningsstabens kansli, onsdagen den 7 februari, Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, hörsalen, kl. 19.00-21.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Enligt bifogade närvarolista Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar C. Carlbom, kommunjurist

Läs mer

70 Svar på motion - Förändra budgetprocessen (KSKF/2018:460)

70 Svar på motion - Förändra budgetprocessen (KSKF/2018:460) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-03-26 Sida 1(3) 70 Svar på motion - Förändra budgetprocessen (KSKF/2018:460) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer Stefan Krstic (L)

Läs mer

66 Motionssvar, Trygghetsboende (Kst/2012:214)

66 Motionssvar, Trygghetsboende (Kst/2012:214) Kommunfullmäktige 2014-04-28 1 (5) 66 Motionssvar, Trygghetsboende (Kst/2012:214) Sammanfattning av ärendet Föreligger motion daterad den 23 april 2012 från alliansen i omsorgsnämnden genom Anna-Lena Holmström

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Nr 63. Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om närvarorätt för förtroendevald enligt kommunallagen 4 kap 23.

Nr 63. Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om närvarorätt för förtroendevald enligt kommunallagen 4 kap 23. KF 63 25 APRIL 2016 Kommunfullmäktige Nr 63. Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om närvarorätt för förtroendevald enligt kommunallagen 4 kap 23. KSN-2015-1190 Förslag till beslut

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Datum 2018-01-02 Ärendenr 2017-348.000 Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-26, 8 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel:

Läs mer