Information om Region Värmlands verksamhet. Information om invallning av Kyrkviken. Motion om att öppna bibliotekets västra entré, Inger Hjerpe (s)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om Region Värmlands verksamhet. Information om invallning av Kyrkviken. Motion om att öppna bibliotekets västra entré, Inger Hjerpe (s)"

Transkript

1 Protokoll Kommunfullmäktige den 29 augusti 2005 Kf 121 a Dnr KS05/ Information om Region Värmlands verksamhet Per Samuel Nisser, Region Värmland, informerar om regionförbundets framtida arbete. Kf 121 b Dnr KS04/ Information om invallning av Kyrkviken Anders Norrby, VA-chef och Finn Midböe, Nätverket för älvsäkerhet, informerar om invallning av Kyrkviken. Kf 122 Dnr KS05/ Motion om att öppna bibliotekets västra entré, Inger Hjerpe (s) Inger Hjerpe föreslår i en motion att förutsättningarna undersöks för att öppna upp biblioteket åt väster i samband med översyn av Palmviksområdet och centrum. Motionären menar att tillgängligheten är begränsad från stadens västra del. Gångvägarna på bibliotekets båda sidor är relativt branta och dessa vägar blir halkiga på vintern. Att då ta sig fram med t ex barnvagn eller rullator måste vara besvärligt. Biblioteket upplevs av Hjerpe som den sista byggnaden i Arvika centrum. Att sammanfoga stadens västra del med centrum menar motionären är viktigt. Parkeringsmöjligheterna för bil är mycket goda på bibliotekets västra sida. 1 Frågan hänskjuts till pågående översiktsplanearbete. 2 Motionen anses därmed besvarad.

2 Kf 123 Dnr KS05/ Motion om ändring av kommunfullmäktigeledamöternas placering i sammanträdeslokalen Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl. föreslår i en motion att kommunfullmäktigeledamöternas placering ändras inför nästa mandatperiod till att sitta partivis. Frågan överlämnas till arbetsgruppen för översyn av organisationen och därmed anses motionen besvarad. Kf 124 Dnr KS05/ Medborgarförslag om att villkora kommunalt bidrag till allmänna samlingslokaler, Folke Westling Folke Westling har lämnat ett medborgarförslag om att kommunen ska villkora bidrag till samlingslokaler för att undvika att lokaler/fastigheter ska kunna säljas utan medverkan från kommunen. Yrkanden Ferdinand von Malmborg (mp) yrkar återremiss av ärendet. Claes Pettersson (s) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Den årliga prövningen av ekonomi och verksamhet som sker i budgetarbetet upplevs som en tillräcklig kontrollfunktion vad gäller verksamhetsbidrag till samlingslokaler. Reservation Leif Björnlod (mp) och Ferdinand von Malmborg reserverar sig mot beslutet till förmån för Ferdinand von Malmborgs yrkande.

3 Kf 125 Dnr KS05/ Medborgarförslag om att Arvika kommun och Vägverket ska ansöka om EU-bidrag för vägar, Jan-Olov Newborg Jan-Olov Newborg föreslår i ett medborgarförslag att Arvika kommun ska, tillsammans med Vägverket, ansöka om EU-bidrag för att bygga om och tjälsäkra vägar i kommunen. Newborg tar upp ett antal vägar som han menar har dålig kvalitet och som kunde förbättras, exempelvis vägen Treskog-Mangskog. Yttrande KommunTeknik uppger i yttrande att man delar förslagsställarens önskan om mer resurser till det mindre statliga vägnätet i kommunen. EU-bidrag kan sökas för enskilda projekt som är viktiga för näringslivet. Finansiering krävs då i allmänhet från aktuellt företag, Vägverket och kommunen. Ett sådant EU-bidrag som nämns i medborgarförslaget måste sökas och medfinansieras av Vägverket. Arvika kommun skulle välkomna en sådan satsning. KommunTekniks yttrande utgör svar på medborgarförslaget. Kf 126 Dnr KS05/ Köp samt vidareförsäljning av fastigheten Mejeriet 1 (bolaget Startplattan ), köp av tomträtten Kaptenen 1 (bolaget Bilskirner AB), samt försäljning av del av fastigheterna Rackstad 2:30 och 2:166, i samband med omlokalisering av Högvalta Byggmaterial till fastigheten Mejeriet 1 Arvika Hamnområde genomgår en omvandling från tidigare verksamhet med gods- och oljehantering, industri och hamn-

4 verksamhet. I riktlinjerna för det översiktsplanearbete som pågår beskrivs intentionerna för hamnområdet som att hamnen dels skall bli en mångfacetterad stadsdel som komplement till centrum med publika verksamheter (t ex café, rekreation, restaurang, arbetsplatser, kulturella mötesplatser), och dels vara ett attraktivt boendeområde. En viktig del i arbetet är också att förbättra miljön genom att minimera tung trafik till hamnen och stadskärnan. I enlighet med dessa intentioner om framtida stadsbyggnad i hamnen och de centrala delarna av Arvika, har förhandlingar förts med ägarna till fastigheten Kaptenen 1 (Akebo AB) samt fastigheten Mejeriet 1 (Rackstad Bil & Delar AB). Avsikten med förhandlingarna har varit att möjliggöra en flyttning av byggvaruhandeln Högvalta Byggmaterial AB från hamnområdet till fastigheten Mejeriet 1. En omlokalisering ger stora fördelar för planering av det framtida hamnområdet. Byggvaruhandeln utgör idag en dominerade verksamhet i hamnområdet, dess centrala läge i hamnen innebär en avsevärd begränsning och låsning av framtida användningsmöjligheter. Verksamheten alstrar även tung trafik som ur trafiksäkerhets- och miljösynpunkt inte är lämplig i stadskärnan. Omlokaliseringen innebär också att mejerifastigheten får en mycket lämplig användning. En byggvaruhandel i fastigheten med möjligheter till utveckling för ytterligare liknande verksamhet inom lokalerna, kompletterar dessutom den sällanköpshandel som redan finns etablerad i området kring Graningerondellen. För att möjliggöra detta affärsupplägg att kunna förvärva den strategiskt belägna tomträtten Kaptenen 1, utnyttjar kommunen möjligheten att sälja skogsmark i utbyte. Nedan ges en kort redovisning av de avtal som träffats. Samtliga avtal gäller under förutsättning av att alla avtal godkänns av kommunfullmäktige. a) Arvika kommun förvärvar fastigheten Mejeriet 1 av Rackstad Bil & Delar AB för ett totalt pris om kr samt ersättning för lagfartskostnad om kr. Fastigheten Mejeriet 1 ägs av bolaget Startplattan Avtalet är utformat så att kommunen förvärvar bolaget för en köpeskilling om kr. Kommunen löser också ett lån i bolaget till ett belopp motsvarande kr vid tillträdet. b) Arvika kommun överlåter i sin tur samtliga aktier i Startplattan (med fastigheten Mejeriet 1) till Akebo AB.

5 Före överlåtelsen lämnar kommunen ett aktieägartillskott till Startplattan om kronor. I utbyte mot aktierna i Startplattan erhåller kommunen samtliga aktier i bolaget Bilskirner AB (ägare av Kaptenen 1) av Akebo AB. Aktieägartillskottet enligt punkt 2 syftar till att likställa värdena på Startplattan och Bilskirner AB. c) Högvalta Byggmaterial AB kvarstår som hyresgäst i Kaptenen 1 till och erlägger hyra om kr för denna tid. Kommunen har inga andra kostnader än försäkringskostnader för fastigheten under hyrestiden, Högvalta Byggmaterial svarar för alla övriga kostnader. d) Arvika kommun försäljer ca 105 hektar skogsmark för en köpeskilling om kr. Det försålda området är del av fastigheterna Rackstad 2:30 och 2:166. Området är beläget norr och sydost om Segerfors gård. Avgränsningen framgår av bilagda köpeavtal. Avtalen avses att genomföras snarast så att tillträde till fastigheterna kan ske när erforderliga beslut vunnit laga kraft. Ombyggnation och anpassning av lokalerna i Mejeriet 1 planeras att utföras under Öppning av byggmaterialhandeln i det nya läget planeras till januari Rivning av bygglagret på fastigheten Kaptenen 1 sker under andra halvåret Ägaren har fått uppdraget att utföra nedmontering och bortforsling av byggnaden. En mindre del längs östra sidan måste dock vara kvar i avvaktan på ombyggnad av butiksdelen som är inrymd i lagerbyggnaden. Processen att ändra detaljplanen för Mejeriet 1 från industri till handel och småindustri pågår, det nya förslaget är utsänt för samråd. Den förändrade användningen medför ökad trafikalstring. I plangenomförandet ingår därför att göra ombyggnader av Fallängsvägen mellan Högåsvägen och Graningevägen. Avsikten är att skapa körfält för vänstersvängande trafik till Blästervägen och till Mejeriet 1. Dessutom förbättras trafiksäkerheten vid Blästervägen genom refug vid övergångsställe, även två busshållplatser tillskapas. Kommunen svarar för ombyggnationen av Fallängsvägen. Kostnaden är bedömd till kr vilket avses finansieras inom ramen av befintlig investeringsbudget avseende anläggningsåtgärder. Åtgärderna planeras att utföras under hösten Yrkanden

6 Claes Pettersson, Gösta Frödin (fp), Nils-Gunnar Andersson (s), Åge Zetterberg (v), Mona Smedman (c), Johan Wästlund (fp) och Lars-Ove Jansson (s) yttrar sig i ärendet och yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Jan Wettmark, Flemming Vilhelm-Molander (mp) och Leif Björnlod (mp) yttrar sig i ärendet och yrkar avslag på kommunstyrelsens förslag. Propositionsordning Kommunfullmäktige godkänner nedan redovisad propositionsordning. Ordföranden prövar kommunstyrelsens förslag mot Jan Wettmark med fleras yrkande och finner kommunstyrelsens förslag antaget. 1 Arvika kommun förvärvar, i enlighet med bifogat avtal bilaga 1, av Rackstad Bil och Delar AB bolaget Startplattan (ägare fastigheten Mejeriet 1) för en köpeskilling om kronor. Kommunen lämnar därutöver till Startplattan ett ovillkorat aktieägartillskott om kronor för lösen av lån. Kommunen erlägger ersättning för lagfartskostnader med kronor. Tilläggsanslag anvisas med sammantaget kronor. 2 Arvika kommun överlåter, i enlighet med bifogat avtal bilaga 2, till Akebo AB samtliga aktier i bolaget Startplattan Före överlåtelsen tillför Arvika kommun till bolaget Startplattan ett ovillkorat aktieägartillskott om kronor. Tilläggsanslag anvisas med kronor. 3 Arvika kommun erhåller i utbyte för aktierna i Startplattan , i enlighet med bifogat avtal bilaga 3, från Akebo AB samtliga aktier i bolaget Bilskirner AB (ägare av Kaptenen 1). 4 Arvika kommun genom Bilskirner AB hyr ut, i enlighet med bifogat avtal bilaga 4, fastigheten Kaptenen 1 till Högvalta Byggmaterial AB till och med för en sammantagen hyra om kronor. Hyresintäkten utnyttjas som delfinansiering av förvärv och aktieägartillskott enligt punkterna 1 och 2. 5 Arvika kommun avyttrar, i enlighet med bifogat avtal bilaga 5, del av fastigheterna Rackstad 2:30 och 2:166 för en sammantagen köpeskilling om kronor.

7 Försäljningsinkomsten utnyttjas som delfinansiering av förvärv och aktieägartillskott enligt punkterna 1 och 2. 6 Finansiering sker dels genom försäljningsinkomster enligt punkt 5 ovan med ett belopp på kronor, dels genom hyresintäkter avseende Kaptenen 1 enligt punkt 4 ovan med kronor samt resterande kronor genom ianspråktagande av eget kapital. 7 Fullmäktige godkänner samtliga upprättade avtal samt uppdrar till kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och kommunchefen Gunnar Tidemand att underteckna erforderliga avtal och övriga handlingar. Reservation Leif Björnlod, Kari Back (m), Flemming Vilhelm-Molander, Andy von Essen, Lisbeth Öjstrand (fp) och Gunnar Ahlmark (m) reserverar sig mot beslutet. Kf 127 Dnr KS05/ Värmlands läns kalkningsförbund, hemställan om ändring av förbundsordning Årjäng kommun har beslutat säga upp sitt medlemskap i kalkningsförbundet. Förbundets direktion har därför beslutat om följande lydelse av förbundsordningens 2 : 2 Medlemmar Medlemmar i förbundet är Arvika, Filipstads, Forshaga, Hagfors, Karlstads, Kils, Kristinehamns, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle och Torsby kommuner. Ändringen gäller från den 30 november Godkänner ändring av förbundsordning. Kf 130 Dnr KS04/ Förslag till nya borgerliga vigselförrättare

8 Kommunfullmäktige har vid behandling av Leif Björnlods motion om att kommunen föreslår länsstyrelsen att förordna ytterligare borgerliga vigselförrättare, beslutat ge administrativa kontoret i uppdrag att lämna förslag till nya vigselförrättare. Arvika kommun har idag två borgerliga vigselförrättare som kommer att finnas kvar. Administrativa kontoret föreslår att antalet vigselförrättare utökas med kommunstyrelsens presidium; Claes Pettersson, Aina Wåhlund och Jan Wettmark samt kommunfullmäktiges ordförande Sten Fransson. Länsstyrelsen Värmland har den 21 juni 2005 förordnat Claes Pettersson, Aina Wåhlund, Jan Wettmark och Sten Fransson att tills vidare vara borgerliga vigselförrättare samt registreringsförrättare av partnerskap. Länsstyrelsens förordnanden läggs till handlingarna. Kf 131 Dnr KS04/ Mottagande av statsbidrag över 100 tkr, anmälan av beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar om mottagande av statsbidrag och EU-bidrag på över 100 tkr. För belopp under 100 tkr beslutar respektive nämnd. Barn- och utbildningsnämnden bemyndigas att finansiera särskilda, tidsbegränsade utbildningsinsatser genom ianspråktagande av statsbidrag för ändamålet oavsett belopp. Anmälan ska lämnas till kommunfullmäktige vid ärenden överstigande 100 tkr. Länsstyrelsen har beviljat kommunstyrelsen bidrag med 50 % av lönekostnaden för samordnare av projekt för alkohol- och drogförebyggande insatser. Totalt kronor. Länsstyrelsens beslut läggs till handlingarna. Kf 132 Dnr KS05/ Val av revisorersättare i kommunrevisionen efter Arne Green (s)

9 Kommunfullmäktige har att utse revisorersättare i kommunrevisionen efter nyligen bortgångne Arne Green. Britt Magnell utses till revisorersättare i kommunrevisionen efter Arne Green. Kf 136 Dnr KS05/1 101 Allmänhetens frågestund Ordföranden inbjuder åhörarna att ställa frågor om kommunens verksamhet. Tore van Baalen och Jan Johansson ställer var sin fråga om skolskjuts. Claes Pettersson besvarar frågorna. Erik Thorstensson ställer frågor om budget och skolfrågor. Claes Pettersson besvarar frågorna. Kf 137 Dnr KS05/349, KS05/350 och KS05/ Revisionsrapporter Kommunrevisorerna har för kännedom överlämnat följande granskningsrapporter: uppföljning av tidigare granskning av arbete mot mobbning i grundskolan, granskning av enhetlighet i biståndsbedömning för försörjningsstöd och granskning/förstudie av individ- och familjeomsorgens missbruksarbete. Rapporterna läggs till handlingarna.

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m)

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 20 december 2004 Kf 182 Dnr KS04/442 005 Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Andy von Essen föreslår

Läs mer

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Protokoll Kommunfullmäktige den 30 maj 2005 Kf 83 a Dnr KS05/291 100 Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Maud Sundqvist, kommunfullmäktiges förra ordförande, och Karl-Uno

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Kf 1 Dnr KS02/497 829 Motion om Ingestrands Camping, Alf Danielsson (c) Alf Danielsson föreslår i motion att Ingestrands Camping inför kommande säsong lämnas

Läs mer

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl.

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl. Protokoll Kommunfullmäktige den 21 mars 2005 Kf 40 a Dnr KS05/144 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Protokoll Kommunfullmäktige den 27 september 2004 Kf 123 a Dnr KS03/87 534 Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Region Värmland informerar om bredbandsutbyggnaden i Värmland. Kf 124 Dnr KS03/300

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Kommunfullmäktige den 29 maj 2006 Kf 74 Dnr KS06/199 370 Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Katarina Åhs och Anders Dahlström från Fortum Distribution AB samt Lennart Rönning från Arvika Elnät

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Kf 1 Dnr KS01/329 024 Motion om placering av kommunens pensionsmedel, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunen utreder möjligheten att

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Kf 1 Dnr KS03/433 514 Medborgarförslag om att ta bort två parkeringsplatser utanför bokhandeln Bokträdet, Arild Petterson Arild Petterson, innehavare av bokhandeln

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren Protokoll Kommunfullmäktige den 29 november 2004 Kf 161 Dnr KS04/483 041 Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren 2005 2007 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för

Läs mer

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Kommunfullmäktige den 28 augusti 2006 Kf 105 Dnr KS06/339 770 Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Fastställelse av 2005 års bokslut med revisionsberättelse i ägarkommunerna. Läggs med godkännande

Läs mer

Motion, kompletterande utredning inför ev. försäljning av Arvika Energi AB, Leif Björnlod (mp)

Motion, kompletterande utredning inför ev. försäljning av Arvika Energi AB, Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 28 februari 2000 Kf 13 Dnr KS99/102 710 Motion, arbetslösa föräldrars rätt till fortsatt barnomsorg, Gösta Frödin, (fp) Gösta Frödin (fp) föreslår i en motion att barn inom

Läs mer

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar Kommunfullmäktige den 27 februari 2006 Kf 19 Dnr KS05/411 531 Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Kf 122 Dnr KS03/132 029 Motion om förkortad arbetstid, Flemming Vilhelm-Molander (mp) Flemming Vilhelm-Molander yrkar i en motion att kommunen prövar arbetstidsförkortning

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren Protokoll kommunfullmäktige 28 november 2005 Kf 169 Dnr KS05/307 041 Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren 2007-2008 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för år

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson Protokoll Kommunfullmäktige 27 juni 2005 Kf 106 Dnr KS05/255 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade budgetavvikelser för år 2005. Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunfullmäktige den 27 mars 2006 Kf 35 Dnr KS06/219 040 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till en vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 oktober 2004 Kf 140 a Dnr KS04/523 609 Information om befolkningsutveckling Skolchef Göran Bryntesson redovisar en prognos över befolkningsutveckling och elevunderlag

Läs mer

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Protokoll Kommunfullmäktige den 28 februari 2005 Kf 19 a Dnr KS05/58 140 Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Utvecklingschef Anna Wikstrand informerar om Arvika kommuns näringslivsklimat Kf

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000 Protokoll Kommunfullmäktige 30 oktober 2000 Kf 106 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000/delårsrapport Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Kf 20 Dnr KS01/587 261 Motion om att skapa förutsättningar för ett nytt koloniområde i Arvika, Phebe Östman (fp) Phebe Östman föreslår i motion att kommunen skapar

Läs mer

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp)

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 29 maj 2000 Kf 63 Dnr KS99/504 101 Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Kf 12 Dnr KS03/713 828 Medborgarförslag om att göra restaurangen vid Ingestrand till en motionscentral, Anders Johansson och Kristin Jonsson Anders Johansson

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Protokoll Kommunfullmäktige den 18 december 2006 Kf 218 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Budgetuppföljning 2005

Budgetuppföljning 2005 Protokoll Kommunfullmäktige den 31 oktober 2005 Kf 149 Dnr KS05/473 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar budgetuppföljning och delårsbokslut för Arvika kommun. Rapporten bygger på nämndernas

Läs mer

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m)

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 31 januari 2005 Kf 1 Dnr KS04/474 822 Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Jan Wettmark (m) föreslår i en motion att simhallen håller söndagsöppet

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Motion om utbildningsdag inom äldreomsorgen, Linda Hedqvist (sd)

Motion om utbildningsdag inom äldreomsorgen, Linda Hedqvist (sd) Protokoll Kommunfullmäktige den 30 augusti Kf 100 Dnr KS03/356 739 Motion om utbildningsdag inom äldreomsorgen, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att samtliga kommunfullmäktiges ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital.

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital. Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 1999 Kf 29 Dnr KS99/57 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt 1998 Ekonomiavdelningen redovisar tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Ks 173 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation. Kommunfullmäktige beslutar anta reviderat reglemente

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s)

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Kommunstyrelsen 2007-11-12 319(336) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14 00-16 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Kf 57 Dnr KS03/157 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2003 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Allmänna utskottet 2007-06-11

Allmänna utskottet 2007-06-11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi kl. 10.00-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona

Läs mer

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 september 1999 Kf 93 Dnr KS99/195 619 Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Sten Fransson föreslår att flickor i högstadiet och gymnasiet får

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 16 december 2002 Kf 124 Dnr KS01/158 119 Motion om bildande av ett brottsförebyggande råd, Anders Manholm (m) Anders Manholm föreslår i motion att ett brottsförebyggande råd

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v)

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v) Protokoll Kommunfullmäktige 22 februari 1999 Kf 15 Dnr KS98/379 612 Motion, inrätta en gren för teater och drama på Solbergagymnasiet, Hans Ericsson (v) Hans Ericsson föreslår i motion att kommunen utreder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Nils-Gunnar Andersson och Roy Pettersson. Kommunledningsstabens kansli, onsdagen den 7 februari,

Nils-Gunnar Andersson och Roy Pettersson. Kommunledningsstabens kansli, onsdagen den 7 februari, Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, hörsalen, kl. 19.00-21.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Enligt bifogade närvarolista Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar C. Carlbom, kommunjurist

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Kf 79 Dnr KS02/317 040 Motion om rehabiliteringskostnader för sjukskriven personal, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind yrkar i motion att statistik om rehabiliteringskostnader

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (s)

Claes Pettersson, ordförande (s) _ Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 14.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Uno Eriksson (m), ersättare för

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-09-24 2 Allmänhetens frågestund Ingen fråga ställs under allmänhetens frågestund. Information om Kalmar kommuns Kina-satsning Näringslivschef Thomas Davidsson, Kalmar kommun, informerar

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-05-30 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdeslokal Gunnern, kl 13.15-15.50 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Inger Hjerpe, ledamot Åge Zetterberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 14.00-16.15 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005.

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Kommunfullmäktige den 24 april 2006 Kf 56 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 15 mars 2010, kl. 14.00-16.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S)

Läs mer

KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall

KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall Kommunstyrelsen den 12 juni 2006 Ks 78 Dnr KS06/295 450 KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall Regeringen föreslår att skatt på förbränning av avfall införs från den 1 juli 2006. Skatten gäller förbränning

Läs mer

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget.

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget. Protokoll Kommunfullmäktige 25 juni 2001 Kf 69 Dnr KS01/292 042 Budgetuppföljning 2001 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2001. Totalt beräknas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 september 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 16 september 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 16 september 2002 Ks 94 Dnr KS02/431 012 Information om Region Värmlands strategiarbete Företrädare för Region Värmland informerar kommunstyrelsen om den strategi som ska ligga

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, hörsalen, kl. 19.00-20.30 Beslutande Enligt bifogade närvarolista Övriga deltagande Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, biträdande kommundirektör

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-15 30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Ks 98 Dnr KS03/346 107 Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 16 juni 2003. Stämman hålls i direkt anslutning

Läs mer

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet 1995-10-02 1 Eva Carp Ks # 125 Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet Kommunförbundet i Kalmar län arrangerar en konferens i Högsby den 19 oktober 1995 med temat Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet.

Läs mer

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005 Kommunstyrelsen den 10 april 2006 Ks 51 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-10-14 177 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08.00-17.20 Beslutande Aina Wåhlund, (S), ordförande Carina Bönström (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. (AU 149) KS 2015-190

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. (AU 149) KS 2015-190 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 154 Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. (AU 149) KS 2015-190 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, biträdande kommundirektör

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, biträdande kommundirektör Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Förbundsordning för Värmlands Läns Kalkningsförbund

Förbundsordning för Värmlands Läns Kalkningsförbund KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Beslutsdatum: Ersätter: Gäller fr o m: Förbundsordning för Värmlands Läns Kalkningsförbund 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Värmlands

Läs mer

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl sid 1 (10) Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl. 10.00-12.00 Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl. 10.55-11.15 Tjänstgörande Ersättare Justerare Monika Bubholz (MP), ordförande Hans Nilsson

Läs mer

Jämställdhetsplan för Arvika kommun

Jämställdhetsplan för Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 11 april 2005 Ks 42 Dnr KS05/112 026 Jämställdhetsplan för Arvika kommun Administrativa kontoret har utarbetat ett förslag till jämställdhetsplan 2005-2006 för Arvika kommun.

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet Lärande och stöd 2007-01-16 Plats och tid Verkstaden, sal A+B klockan 08 30-15 10 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) 7-17 Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s) Pia Everskog (v)

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Kf 25a Dnr KS04/225 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Claes Pettersson, Jan Wettmark,

Läs mer