Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000."

Transkript

1 Protokoll Kommunfullmäktige 26 juni 2000 Kf 73 Dnr KS00/ Budgetuppföljning 2000 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år Socialnämndens beräknade underskott uppgår till 8,6 miljoner kronor och barn- och utbildningsnämndens till 3,1 miljoner kronor. Totalt för kommunen pekar prognosen mot ett överskott om 10,2 miljoner kronor. Claes Pettersson och Phebe Östman yttrar sig i ärendet. 1 Nämnder och förvaltningar uppmanas att nogsamt följa den ekonomiska utvecklingen och vidta åtgärder där underskott befaras. 2 Ordföranden Claes Pettersson och förvaltningschef Gunnar Tidemand ges i uppdrag att kontakta de nämnder som befaras redovisa ett underskott. Kf 74 Dnr KS00/ Ombudgetering, reparation av kajer I samband med pågående reparationer av kajer har brister uppdagats i den yttre piren där restaurangen är belägen. Även denna kajdel bör förstärkas och repareras för att långsiktigt säkra och trygga hamnpiren. Utgiften för tilläggsarbetet har beräknats till ca 325 tkr och ryms inte inom befintlig kostnadsram. Tekniska utskottet har i 47/00 behandlat ärendet. 325 tkr ombudgeteras från projekt 1250, reinvesteringsarbeten till projektnummer 1340, reparation av kajer.

2 Kf 75 Dnr KS00/ Ombudgetering, vattenförsörjning Sulvik I projekt 1227, vattenförsörjning Sulvik, ingår renovering av befintliga markbäddar för avloppsrening samt reinvesteringar i VA-nätet. Under pågående renovering av markbäddarna, kunde konstateras att deras funktion var så kraftigt nedsatt att en total ombyggnad var nödvändig. Kostnaden för renovering bedömdes till 800 tkr, medan kostanden för ombyggnaden blir ca tkr. Inför det fortsatta reinvesteringsarbete i VA-nätet, konstateras att det inte har avsatts tillräckliga medel för arbetet. 750 tkr behöver därför ombudgeteras från andra projekt inom KommunTekniks investeringsbudget. I förslag till beslut anges att 500 tkr ombudgeteras från projekt Rätt belopp enligt KommunTekniks skrivelse är 550 tkr. 200 tkr ombudgeteras från projekt 1213, reningsverk Årnäs, 550 tkr ombudgeteras från projekt 1228, Svarvarvägen Edane till projekt 1227 vattenförsörjning Sulvik. Kf 76 Dnr KS00/ Ombudgetering, omfogning fasad, gamla delen, Stadshuset KommunTeknik uppger i skrivelse att stadshusets fasad, gamla delen, visat sig vara i sådant skick att den bör repareras snarast möjligt. Det finns en uppenbar risk för nedfallande tegelstenar och puts. Anslag har äskats i verksamhetsplanen för år 2003, men arbetet bör av säkerhetsskäl utföras omgående. Kostnaden beräknas till 165 tkr och ryms inte inom befintliga anslag varför ombudgetering från andra projekt föreslås. Tekniska utskottets beslut: KommunTeknik ges i uppdrag att av säkerhetsskäl igångsätta arbetet omgående. 115 tkr ombudgeteras från projekt 1103, ändring av arbetslokaler, samt 50 tkr från projektnummer 1148, byte av fönster, industrihallar.

3 Kf 77 Dnr KS00/ Övertagande av deponigasanläggning, Mosseberg Det är idag ett normalt myndighetskrav att en deponi av Mossebergs omfattning skall vara försedd med en deponigasanläggning även om gasen endast kan facklas bort och inte utnyttjas för energiförsörjning. Det främsta motivet idag att behålla och utnyttja anläggningen är de rena miljöskälen. Efter avregleringen av elmarknaden och sedan gasmotorn tagits ur drift vid Arvika sjukhus har deponigasanläggningen tillfälligt överförts till Arvika Lokal och Mark AB. Bolaget önskar att anläggningen övertas av Arvika kommun och ses som en miljöresurs vid deponianläggningen. KommunTeknik har ännu inte utrett möjligheterna till ett fortsatt energiutnyttjande. Deponigasanläggningen har idag ett bokfört värde av tkr. 1 Arvika Lokal och Mark AB överlåter deponigasanläggningen med tillhörande ledningar till Arvika kommun mot en ersättning av tkr, som svarar mot bokfört värde. 2 KommunTeknik övertar deponigasanläggningen och ansvarar för dess fortsatta drift och skötsel som en del i Mossebergs deponianläggning. 3 Köpet finansieras genom ianspråktagande av eget kapital. 4 KommunTeknik ges i uppdrag att utreda möjlig avsättning av energi från anläggningen inklusive försäljning av gas från anläggningen till annan energiproducent.. Kf 78 Dnr KS00/ Svar på Peter Sercks (mp) motion om inköp av "Grön el" I en motion från Peter Serck daterad den 28 februari 2000 föreslås att kommunen ska teckna avtal med leverantör som kan garantera elkraft producerad på ett miljövänligt sätt, så kallad "grön el" och som är certifierad som Bra Miljöval. Administrativa kontoret uppger att avtal med leverantör av denna omfattning kräver upphandling. Arvika kommun förbereder just nu en upphandling av elkraft tillsammans med Arvika Bostads AB. Upphandlingen beräknas vara avslutad i september och avtalet gäller från den 1 december I anbudsförutsättningarna framgår att

4 anbudsgivare ska ange hur elkraften produceras. Dessutom ges möjlighet att offerera "grön el" som alternativ. Vid utvärderingen kommer miljöeffekter att vara ett av flera utvärderingskriterier. Peter Serck tackar för behandlingen av motionen. Med hänvisning till administrativa kontorets yttrande anses motionen besvarad. Kf 79 Dnr KS00/ Barn- och utbildningsnämnden, centrum för lärande och kompetensutveckling Barn- och utbildningsnämnden beslutar i 44/00 att överlämna förslag till projektet "Centrum för Lärande och Kompetens-utveckling i Västra Värmland" till kommunstyrelsen för handläggning. Nämnden finner förslaget synnerligen intressant och betydelsefullt för utvecklingen av vuxenutbildningen i kommunen. Förslaget innebär en organisation och en verksamhetsinriktning för den samlade vuxenutbildningen. Ett samlat grepp behövs för att tillgodose behovet av ändamålsenliga lokaler, modern teknik och en kompetenshöjning i vår region. Projektets vision är att skapa AB Grepen som ska vara ett gemensamt projekt mellan Arvika kommun och näringslivet i kommunen. Verksamheter som föreslås ingå är uppdragsutbildningar för företag och organisationer, högskola på distans, konferensverksamhet, datortek, Kunskapslyftet, vuxengymnasium m.m. Ks 77 Under överläggningen yttrar sig Gösta Frödin, Lissbritt Aurvind, Sten Fransson och Claes Pettersson. Gösta Frödin yrkar att projektet inte skall genomföras tillsammans med näringslivet i form av aktiebolag utan med annan organisationsform. Claes Pettersson med instämmande av Lissbritt Aurvind yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Ordföranden meddelar att styrgruppen utses vid barn- och utbildningsnämndens och kommunstyrelsens sammanträden i augusti. Yrkande Gösta Frödin tillstyrker förslaget men yrkar som ett tillägg till punkt 1 att styrgruppen får i uppdrag att söka även annan organisationsform än bolagsformen.

5 Johan Wästlund yrkar att styrgruppen i en ny punkt 5 ges i uppdrag att ta fram ett konkret förslag till beslutsordning. I övrigt yttrar sig Claes Pettersson, som yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag, samt Sten Fransson och Pelle Broberg i ärendet. Propositionsordning Fullmäktige godkänner nedan redovisad propositionsordning. Ordförande prövar kommunstyrelsens förslag i punkt 1 mot Gösta Frödins förslag och finner kommunstyrelsens förslag antaget. Därefter prövas punkterna 2-4 och ordföranden finner dem antagna. Sist prövas bifall eller avslag beträffande Johan Wästlunds yrkande om en ny punkt 5 om redovisning av beslutsordningen och ordföranden finner att fullmäktige beslutar avslå yrkandet. 1 Fullmäktige är positiv till förslaget som utgör en inriktning för det fortsatta utredningsarbetet. 2 En styrgrupp med ansvar för det fortsatta arbetet bildas med två representanter från kommunstyrelsen och två från barn- och utbildningsnämnden. Till styrgruppen adjungeras representanter för näringslivet. 400 tkr anvisas av konto 229 tillväxtskapande åtgärder till förarbete för projektet. 4 Styrgruppen ges i uppdrag att upprätta en EU-ansökan som redovisas till kommunstyrelsen under hösten, senast vid årsskiftet. Reservation Gösta Frödin, Johan Wästlund, Phebe Östman och Helena Skeppstedt reserverar sig mot beslutet till förmån för Frödins och Wästlunds yrkanden. Kf 80 Dnr KS00/ Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning år 2000 Integrationsverket tecknade den 22 februari 1999 överenskommelse med Arvika kommun om flyktingmottagande, som innebar att kommunen åtar sig att under 1999 ta emot 40 flyktingar. Integrationsverket översänder ny bilaga till överenskommelsen med önskan om att kommunen åtar sig att ta emot 30 flyktingar under år 2000.

6 Yttrande Socialnämnden föreslår i 61/00 att avtal tecknas om ett flyktingmottagande på 30 personer samt påpekar behovet av att senast i september ta ställning till eventuellt fortsatt flyktingmottagande. 1 Arvika kommun godkänner förslag till överenskommelse och åtar sig att under år 2000 ta emot 30 flyktingar och vissa andra utlänningar enligt 3 i förordningen 1990: Ordförande Claes Pettersson och socialchef JanÅke Hermansson ges i uppdrag att underteckna överenskommelsen. Kf 81 Dnr KS00/ Namnberedningen, adressändring Östra Knåll 1:74 Namnberedningen uppger i 7/00 att ägarna till fastigheten Östra Knåll 1:74 önskar ändra sin adress från Glava Glasbruk Balders udde till Fridegården, Glava Glasbruk. Enligt namnberedningen är namnet på en fastighet ett sätt att identifiera den. Ändrar man namnet förlorar det sin funktion. Skälen att ändra namnet är personliga önskemål och har inget med fastigheten att göra. Namnberedningen föreslår att begäran avslås. Yrkande Torgny Danielsson yrkar att ärendet återremitteras för ytterligare behandling i namnberedningen. Danielsson efterlyser riktlinjer för fastställelse av belägenhetsadresser. Propositionsordning Fullmäktige godkänner nedan redovisad propositionsordning. Ordförande prövar om ärendet ska återremitteras eller avgöras i dag och finner att fullmäktige beslutar om återremiss till namnberedningen. t återremitteras till namnberedningen. Kf 82 Dnr KS00/ Namnberedningen, adressändring Näbbol 1:57

7 Namnberedningen uppger i 8/00 att ägaren till Näbbol 1:57 önskar byta adress på ett av husen på fastigheten. Namnet Gärdet önskas bytas mot Timmerstugan. Motiveringen till bytet är att inom samma postlinjeområde och ca 1 km norrut ligger Musteriet Gärdet och Ö:a Rud Gärdet. Enligt namnberedningen finns det inget som pekar på att namnet Gärdet ställt till problem. Det finns ofta lika namn på närliggande fastigheter men hemmansnamnet gör en klar åtskillnad. Namnberedningen föreslår att begäran avslås. Yrkande Torgny Danielsson yrkar att ärendet återremitteras för ytterligare behandling i namnberedningen. Danielsson efterlyser riktlinjer för fastställelse av belägenhetsadresser. Propositionsordning Fullmäktige godkänner nedan redovisad propositionsordning. Ordförande prövar om ärendet ska återremitteras eller avgöras i dag och finner att fullmäktige beslutar om återremiss till namnberedningen. t återremitteras till namnberedningen. Kf 83 Dnr KS00/ Avsägelse av uppdrag, Lena Andersson (s) Lena Andersson avsäger sig sina uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige, byggnadsnämnden, kommunstyrelsen, patientnämnden och kommunstyrelsens arbetsutskott. 1 Lena Andersson avtackas och befrias från sina uppdrag. 2 Kommunfullmäktige ber länsstyrelsens om ny sammanräkning för att utse ny ersättare i kommunfullmäktige för arbetarepartiet-socialdemokaterna. 3 Valberedningen får i uppdrag att lämna förslag till ny ersättare i byggnadsnämnden, kommunstyrelsen och patientnämnden. 4 Kommunstyrelsen får i uppdrag att utse ny ersättare i kommunstyrelsens

8 arbetsutskott. Kf 84 Allmänhetens frågestund Ordföranden inbjuder åhörarna att ställa frågor om kommunens verksamhet. En åhörare ställer en fråga om budgetarbete.

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni Arvika Bostads AB, information om Dottevik

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni Arvika Bostads AB, information om Dottevik Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2000 Ks 76a Dnr KS00/382 107 Arvika Bostads AB, information om Dottevik Lars-Erik Jansson, vd och Gunnar Nyberg, ordförande i Arvika Bostads AB, informerar om bostadsbolagets

Läs mer

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v)

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v) Protokoll Kommunfullmäktige 22 februari 1999 Kf 15 Dnr KS98/379 612 Motion, inrätta en gren för teater och drama på Solbergagymnasiet, Hans Ericsson (v) Hans Ericsson föreslår i motion att kommunen utreder

Läs mer

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland Protokoll Kommunstyrelsen 14 augusti 2000 Ks 94 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Ärende Lissbritt Aurvind (v) har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Kf 1 Dnr KS01/329 024 Motion om placering av kommunens pensionsmedel, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunen utreder möjligheten att

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Kf 122 Dnr KS03/132 029 Motion om förkortad arbetstid, Flemming Vilhelm-Molander (mp) Flemming Vilhelm-Molander yrkar i en motion att kommunen prövar arbetstidsförkortning

Läs mer

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl.

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl. Protokoll Kommunfullmäktige den 21 mars 2005 Kf 40 a Dnr KS05/144 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 september 1999 Kf 93 Dnr KS99/195 619 Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Sten Fransson föreslår att flickor i högstadiet och gymnasiet får

Läs mer

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000 Protokoll Kommunfullmäktige 30 oktober 2000 Kf 106 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000/delårsrapport Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år

Läs mer

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999.

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Protokoll Kommunfullmäktige 21 juni 1999 Kf 65 Dnr KS99/305 042 Budgetuppföljning 1999 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Socialnämndens

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Kf 57 Dnr KS03/157 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2003 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Kf 85 Dnr KS02/580 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2002 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget.

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget. Protokoll Kommunfullmäktige 25 juni 2001 Kf 69 Dnr KS01/292 042 Budgetuppföljning 2001 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2001. Totalt beräknas

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Kf 1 Dnr KS02/497 829 Motion om Ingestrands Camping, Alf Danielsson (c) Alf Danielsson föreslår i motion att Ingestrands Camping inför kommande säsong lämnas

Läs mer

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp)

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 29 maj 2000 Kf 63 Dnr KS99/504 101 Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen

Läs mer

Budgetuppföljning 2005

Budgetuppföljning 2005 Protokoll Kommunfullmäktige den 31 oktober 2005 Kf 149 Dnr KS05/473 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar budgetuppföljning och delårsbokslut för Arvika kommun. Rapporten bygger på nämndernas

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002 Ks 67 Dnr KS02/148 212 Inriktningsbeslut för översiktsplanearbetet Administrativa kontoret har upprättat förslag till inriktningsbeslut för översiktsplanearbetet.

Läs mer

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s)

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s) Protokoll Kommunfullmäktige 29 oktober 2001 Kf 93 Dnr KS99/716 101 Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind (v) föreslår i motion att kommunfullmäktiges sammanträden

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Kf 1 Dnr KS03/433 514 Medborgarförslag om att ta bort två parkeringsplatser utanför bokhandeln Bokträdet, Arild Petterson Arild Petterson, innehavare av bokhandeln

Läs mer

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Kommunfullmäktige den 28 augusti 2006 Kf 105 Dnr KS06/339 770 Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Fastställelse av 2005 års bokslut med revisionsberättelse i ägarkommunerna. Läggs med godkännande

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98 Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001 Ks 137 Dnr KS01/316 531 Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan Värmlandstrafik AB har berett Arvika kommun tillfälle att yttra sig över förslag till

Läs mer

Motion, kompletterande utredning inför ev. försäljning av Arvika Energi AB, Leif Björnlod (mp)

Motion, kompletterande utredning inför ev. försäljning av Arvika Energi AB, Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 28 februari 2000 Kf 13 Dnr KS99/102 710 Motion, arbetslösa föräldrars rätt till fortsatt barnomsorg, Gösta Frödin, (fp) Gösta Frödin (fp) föreslår i en motion att barn inom

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Kf 25a Dnr KS04/225 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Claes Pettersson, Jan Wettmark,

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson Protokoll Kommunfullmäktige 27 juni 2005 Kf 106 Dnr KS05/255 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade budgetavvikelser för år 2005. Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2001 och verksamhetsplan åren

Förslag till årsbudget för år 2001 och verksamhetsplan åren Protokoll Kommunfullmäktige 27 november 2000 Kf 120 Dnr KS00/225 041 Förslag till årsbudget för år 2001 och verksamhetsplan åren 2001-2003 Kommunstyrelsens arbetsutskott redovisar förslag till årsbudget

Läs mer

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005 Kommunstyrelsen den 10 april 2006 Ks 51 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m)

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 20 december 2004 Kf 182 Dnr KS04/442 005 Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Andy von Essen föreslår

Läs mer

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Protokoll Kommunstyrelsen den 12 september 2005 Ks 105 Dnr KS05/297 701 Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Sedan 1 mars 2005 har social- och omsorgsförvaltningen i Forshaga kommun övertagit

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 oktober 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 oktober 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 oktober 2003 Kf 148 Dnr KS03/120 315 Motion om parkering, Elin Johansson (c) Elin Johansson föreslår i motion att kommunen ska införa gratis parkering och att finansieringen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital.

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital. Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 1999 Kf 29 Dnr KS99/57 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt 1998 Ekonomiavdelningen redovisar tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunstyrelsen den 13 mars 2006 Ks 34 Dnr KS05/566 200 Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att stadshusets torn förses med belysning. KommunTeknik

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 oktober 2004 Kf 140 a Dnr KS04/523 609 Information om befolkningsutveckling Skolchef Göran Bryntesson redovisar en prognos över befolkningsutveckling och elevunderlag

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005.

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Kommunfullmäktige den 24 april 2006 Kf 56 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren Protokoll Kommunfullmäktige den 29 november 2004 Kf 161 Dnr KS04/483 041 Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren 2005 2007 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Kf 79 Dnr KS02/317 040 Motion om rehabiliteringskostnader för sjukskriven personal, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind yrkar i motion att statistik om rehabiliteringskostnader

Läs mer

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Ks 18 Dnr KS01/706 141 Emigrantregistret/Kinship Center och Värmlands hembygdsförbund, ansökan om bidrag till ett näringslivs-, utbytes- och kulturprojekt mellan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren Protokoll kommunfullmäktige 28 november 2005 Kf 169 Dnr KS05/307 041 Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren 2007-2008 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för år

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Kf 20 Dnr KS01/587 261 Motion om att skapa förutsättningar för ett nytt koloniområde i Arvika, Phebe Östman (fp) Phebe Östman föreslår i motion att kommunen skapar

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 september 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 29 september 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 29 september 2003 Kf 131 Dnr KS03/243 739 Motion om införande av aktiviteter för de gamla, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att de gamla som bor i kommunens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunfullmäktige den 27 mars 2006 Kf 35 Dnr KS06/219 040 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till en vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 april 2005 Kf 60 Dnr KS05/141 042 Årsredovisning 2004 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2004. Kommunchefen informerar om årsredovisningen. Kommunrevisorerna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Kf 12 Dnr KS03/713 828 Medborgarförslag om att göra restaurangen vid Ingestrand till en motionscentral, Anders Johansson och Kristin Jonsson Anders Johansson

Läs mer

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mary Nilsson Datum KS-2014/151 2014-02-27 Kommunstyrelsen Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Förslag

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar Kommunfullmäktige den 27 februari 2006 Kf 19 Dnr KS05/411 531 Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m)

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 31 januari 2005 Kf 1 Dnr KS04/474 822 Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Jan Wettmark (m) föreslår i en motion att simhallen håller söndagsöppet

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Protokoll Kommunfullmäktige den 28 februari 2005 Kf 19 a Dnr KS05/58 140 Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Utvecklingschef Anna Wikstrand informerar om Arvika kommuns näringslivsklimat Kf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Protokoll Kommunfullmäktige den 27 september 2004 Kf 123 a Dnr KS03/87 534 Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Region Värmland informerar om bredbandsutbyggnaden i Värmland. Kf 124 Dnr KS03/300

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Sekreterare. Val av justerande: Doris Brunstorp och Mats Lithner. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Val av justerande: Doris Brunstorp och Mats Lithner. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-12-06 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-12-17 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Motion om utbildningsdag inom äldreomsorgen, Linda Hedqvist (sd)

Motion om utbildningsdag inom äldreomsorgen, Linda Hedqvist (sd) Protokoll Kommunfullmäktige den 30 augusti Kf 100 Dnr KS03/356 739 Motion om utbildningsdag inom äldreomsorgen, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att samtliga kommunfullmäktiges ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr Beslutsförslag 2014-05-12 Kommunstyrelseförvaltningen Stadsbyggnadskontoret Marie-Louise Svensson Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr 2011-287

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Ks 63 2015/1111. Eget kapital 2014 och ombudgeteringar 2015. Ärendeberedning Stadsledningskontorets tjänsteskrivelse daterad 2015-03-03, anmäles.

Ks 63 2015/1111. Eget kapital 2014 och ombudgeteringar 2015. Ärendeberedning Stadsledningskontorets tjänsteskrivelse daterad 2015-03-03, anmäles. Kommunstyrelsen 15(55) Datum 2015-03-12 Ks 63 2015/1111 Eget kapital 2014 och ombudgeteringar 2015 Ärendebeskrivning Nämnder och styrelser har tagit beslut om uppföljning av verksamhetsplaner 2014 (verksamhetsberättelse

Läs mer

KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall

KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall Kommunstyrelsen den 12 juni 2006 Ks 78 Dnr KS06/295 450 KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall Regeringen föreslår att skatt på förbränning av avfall införs från den 1 juli 2006. Skatten gäller förbränning

Läs mer

Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun

Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 3 december 2001 Ks 151 Dnr KS00/77 023 Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun Administrativa kontoret uppger i skrivelse att de snabba och genomgripande

Läs mer

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s)

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Kommunstyrelsen 2007-11-12 319(336) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14 00-16 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson

Läs mer

Ärende Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa "Rutiner för rehabilitering inom Arvika kommun", enligt bilaga.

Ärende Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa Rutiner för rehabilitering inom Arvika kommun, enligt bilaga. Protokoll Kommunstyrelsen 15 november 1999 Ks 158 Dnr KS99/496 026 Rutin för rehabilitering inom Arvika kommun Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa "Rutiner för rehabilitering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 17 januari 2001 klockan 17.00-18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg Per Holm Annica Eriksson Peter Agerhäll Sven-Ove Cederstrand Göran Arveståhl Marianne Arvidsson

Läs mer

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Protokoll Kommunfullmäktige den 30 maj 2005 Kf 83 a Dnr KS05/291 100 Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Maud Sundqvist, kommunfullmäktiges förra ordförande, och Karl-Uno

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Motion om att beslut gällande mottagning av ensamkommande barn/ungdomar mm ska ske i kommunfullmäktige. KS

Motion om att beslut gällande mottagning av ensamkommande barn/ungdomar mm ska ske i kommunfullmäktige. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-08-23 246 Motion om att beslut gällande mottagning av ensamkommande barn/ungdomar mm ska ske i kommunfullmäktige. KS 2015-125. KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-12 137 Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

EKERÖ KOMMUN. Kommunstyrelsen Ks 30. Extra sammanträden kommunstyrelsen och kommunfullmäktige

EKERÖ KOMMUN. Kommunstyrelsen Ks 30. Extra sammanträden kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2 Ks 30 Extra sammanträden kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Ordföranden informerade att det blir extra sammanträde i kommunstyrelsen den 14 maj och i kommunfullmäktige den 28 maj. _ 3 Ks 31 Dnr 02/KS26

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer