Göteborgsregionens kompetensråd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Göteborgsregionens kompetensråd"

Transkript

1 Närvarande Anna Gillek, Svenskt Näringsliv Anna-Lena Johansson, BRG Eva-Lena Albihn, BRG Bengt Forsling, LO Martin Karlsson, LO Fati Maroufi, AF Lars Öhlund, AF Johanna Redelius, GR Fredrik Zeybrandt, GR Karl-Olof Petersson, Partille kommun Fredrika Lagergren, GU Linda Lövgren, TSL Malin Langenius, TSL Lotta Rolandson, Företagarna Mikael Erlandson, Företagarna Margaretha Cedercrantz, TRR Magdalena Kock, TRR Nicklas Simonsson, ArbVux Pierre Svensson, Unionen Åsa Vikner, Västsvenska Handelskammaren Ann-Sofie Gillner, GR, sekreterare Hanna Hellgren, GU Förhinder att delta Christina Riksén, Svenskt Näringsliv Anders Wennberg, Chalmers Jessica Glanzelius, GU Anders Carlberg, VGR Marja-Leena Lampinen, VGR Tina Gustavsson, Unionen Amad Raja, Västsvenska Handelskammaren 1 (5)

2 Beslutsärenden 1. Mötestider för Göteborgsregionens kompetensråd för våren 2019 Material med förslag till mötestider för våren 2019 har sänts ut till rådet inför mötet. Mötestiderna fastställs enligt utsänt förslag i enlighet med nedan; - 28 februari kl på Arbvux, Göteborgs stad - 13 maj kl på GU Information och diskussionsärenden 2. Incheckning 1 minut per organisation om vad som är på gång - GR: Planering pågår för januaristarten av utbildningar inom GR Vux. Arbete kring Gymnasiedagarna och Future skills med fokus på fördjupning liksom på studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar. Fokus ligger även på insatser kring prao med koppling till praktikplatsen.se. - Hanna Hellgren, GU informerar kort om hennes avhandling där en del är att följa Kompetensrådets arbete kring kompetensförsörjning. - Arbvux: Fokus på bl.a. upphandling kring vuxenutbildning. - BRG: Arbetar bl.a. med näringslivsfokus på prao, fokus på fordonsbranschens teknikomställning, Future skills och på att lansera nytt verktyg till mindre företag i syfte att underlätta deras arbete med kompetensförsörjning. - Västsvenska Handelskammaren: Fokus på att möta utbildningspolitiker, fortsätter sitt arbete med Mattivation och Svensk gymnasielärling. - Företagarna: Arbete med medlemsföretag kring kompetensförsörjning på lång sikt, exempelvis genom att ge dem stöd kring att ta emot praoelever på ett bra sätt. - Partille kommun: Fokus på dimensionering och planering av gymnasie- och vuxenutbildningar. - Unionen: Arbetet med bl.a. kompetensförsörjning på individ- och organisationsnivå på olika sätt. - TSL: Nämns att de ser ett lågt inflöde av uppsagda personer under hösten, dock trendbrott de senaste månaderna med något högre varsel. - GU: Kompetensförsörjningsfrågor är alltid aktuellt i organisationen. De kan se att söktrycket till exempelvis förskollärarutbildningen har sjunkit markant. - TRR: Lågt tryck in av uppsagda personer, dock har man många diskussioner med de större företag som arbetar med kompetensförsörjning. Studier mitt i livet är exempelvis aktuellt, kring bl.a. studiefinansiering. De har även fokus på validering och har inrättat en central grupp kring studier. - Arbetsförmedlingen: Är mitt i en omorganisation som omfamnar hela organisationen. Analyserar vad det politiska läget betyder för dem och för deras kunder. Målgruppen för extratjänster löper stor risk för långtidsarbetslöshet. 2 (5)

3 - LO: Fokus på diskussioner med arbetsgivarsidan, även fokus på validering med Validering i Väst och Valideringsdelegationen, analyserar effekter på arbetsmarknaden av nya budgeten. - Svenskt Näringsliv: Fokus på material kring prao, entreprenörskap i skolan i syfte att få förståelse för arbetslivet, YH-utbildning och vikten av att öka omfattningen av detta samt på livslångt lärande och hur yrkesväxling kan möjliggöras på olika sätt. 3. Besök av processledarna för de branschvisa kompetensråden Helene Stensson, Ann-Chatrin Gilbertsson och Johanna Redelius, GR, beskriver arbetet i branschråden utifrån nuläge, aktuella utbildningar, kompetensbehov och utmaningar. Helene presenterar arbetet i de branschspecifika kompetensråden Installationsbranschen, Fastighetsbranschen, Byggbranschen, Teknikcollege och Transportbranschen. Samtliga dessa branschspecifika kompetensråd uttrycker stort kompetensförsörjningsbehov. Nämns vikten att hitta medarbetare i nya grupper, att branscherna kommer ha stora pensionsavgångar, att de har ett stort behov av att nyrekrytera men att även kompetensväxling behövs hos redan anställda. Konstateras att i princip samtliga relevanta utbildningar minskar i antal sökande, antal antagna och antal platser. Fråga angående behovet av IT-utbildade medarbetare. Konstateras att flertalet gymnasieprogram som är aktuella för dessa branscher har valbara IT-inriktningar. Lyfts vikten av ett gemensamt övergripande kompetensråd eftersom flertalet branscher rekryterar från samma utbildningar. Konstateras att det finns utbildade inom tekniska yrken som inte är verksamma inom det yrkesområde de är utbildade inom. Lyfts att YH-utbildningar behöver fokuseras ytterligare i regionen. Konstateras att rådet behöver hitta kontakt och samverkan med YH då denna utbildningsform är en viktig yta för långsiktig kompetensförsörjning. Nämns att Myndigheten för Yrkeshögskolans generaldirektör kommer att besöka GR. Kompetensrådet uttrycker intresse för att ha YH som en punkt vid kommande möte. Fråga om hur branscherna ser på de akademiska behoven. Konstateras att denna fråga, liksom frågan om nyanlända som målgrupp i ett kompetensförsörjningsperspektiv, 3 (5)

4 behöver omfamnas i såväl de branschspecifika kompetensråden som i Kompetensrådet framöver. Lyftes fråga kring hur rådet kan hitta former där de mindre företagen kan vara representerade i branschforum såsom Teknikcollege. Lyftes fråga kring representanter från fackliga organisationer i de branschspecifika kompetensråden. Bestämdes att de fackförbund som ser att de har personer som kan ingå som representanter i råden kan kontakta respektive processledare. Ann-Chatrin presenterar arbetet inom Vård- och omsorgscollege. Nämns att det är ett stort antal obehöriga sökande till vård- och omsorgsbranschens utbildningar. Konstateras att regionen har en åldrande befolkning, att det råder höga sjukskrivningstal inom sektorn och att även denna bransch har ett stort antal pensionsavgångar under kommande år. Utmaningarna för branschen är exempelvis handledarskap/apl och studenternas socialisation in i yrket via handledare. Utmaning kring hur eleverna vid exempelvis vårdbiträdesutbildningar kan tas emot i befintliga vårdstrukturer. Även utmaning kring uppfattningen att vård- och omsorgsutbildningar har en inlåsningseffekt. Lyftes vikten av att identifiera kompetenser i yrkesrollerna och att identifiera kompletterande kompetenser. Johanna presenterar arbetet i besöksnäringens och handelsbranschens branschspecifika kompetensråd eftersom processledare Emma Theiland har förhinder att delta. Nämns att formen för arbetsutskottet ses över utifrån representantskap. Nämns att Handelsbranschens kompetensråd är i uppstartsfas där man kommer se över fokusområden och kartlägga kompetensförsörjningsbehovet. Lyftes fråga kring redan anställda, hur denna målgrupp kan komma på agendan och hur de branschspecifika råden kan arbeta strategiskt med detta område. Poängteras vikten av att det övergripande Kompetensrådet inte ska styra de branschspecifika kompetensrådens arbete och fokusområden. Dessa råd ska verka autonomt i förhållande till Kompetensrådet men ha en nära samverkan med detta övergripande råd. Bilderna bifogas anteckningarna. 4 (5)

5 4. Hur påverkas jobben? Samhällsperspektiv på AI Fredrika Lagergren, Göteborgs universitet, presenterar tankar kring samhällsperspektiv på AI och digitalisering med koppling till dess påverkan på dagens och framtidens arbetsliv och organisationers kompetensförsörjningsbehov. Nämns att yrken som är svåra att automatisera är yrken inom inlärning/undervisning och kreativ intelligens där det krävs att nya idéer produceras samt arbetsuppgifter som är knutna till social intelligens såsom vårdande yrken. Bilderna bifogas anteckningarna. 5. Publik sida för Göteborgsregionens kompetensråd Fråga att fundera på inför mötet: Vad kan kunden vilja veta och få information om via webbsidan? Johanna beskriver att Kompetensrådets verksamhet idag beskrivs via GRs webb. Här publiceras Kompetensrådets mötesanteckningar samt de bilder som visas vid mötena. Förslagsvis byggs en neutral webbsida som beskriver Kompetensrådets och de branschspecifika rådens arbete och som de organisationer som deltar i Kompetensrådet kan länka till sina webbsidor. Kommunikatörer kommer bjudas in i arbetet att bygga denna sida. Frågan återupptas vid mötet den 28 februari. 6. Hur vi presenterar Göteborgsregionens kompetensråd Frågan återupptas vid mötet den 28 februari. Nämns att ett grundmaterial finns framtaget om någon behöver bilder att presentera i något sammanhang. 7. Uppdatering av kartläggning av regionens forum för samverkan kring kompetensförsörjning (material bifogas) Deltagarna ombeds att, inför mötet, fundera på om man anser att det saknas plattformar/forum i någon/några branscher. Dialog gruppvis kring vilka forum/ytor som eventuellt saknas för någon/några branscher. Återkoppling sker den 28 februari gällande vad som framkommit vid diskussionerna. Sammanfattning av det som diskuterades mailas in till Ann-Sofie Gillner via ann-sofie.gillner@goteborgsregionen.se. Om ytterligare aspekter uppkommer vid dialog i respektive organisation kan även detta mailas in. Ordförande tackar för ett bra möte och avslutar mötet. Anteckningarna skrivna av /Ann-Sofie Gillner, Göteborgsregionen 5 (5)

Göteborgsregionen - Kompetensförsörjning

Göteborgsregionen - Kompetensförsörjning Göteborgsregionen - Kompetensförsörjning Regional samverkan kring samverkan skola och arbetsliv Gymnasiekonferens, SKL Johanna Redelius Teamledare, Göteborgsregionen Göteborgsregionen (GR) består av 13

Läs mer

AVSIKTSFÖRKLARING Sida 1 (7)

AVSIKTSFÖRKLARING Sida 1 (7) AVSIKTSFÖRKLARING Sida 1 (7) Avsiktsförklaring Göteborgsregionens Kompetensråd 1. Organisationer Denna avsiktsförklaring omfattar följande organisationer och utgör en grund för samverkan kring kompetensförsörjningen

Läs mer

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Åsa Holmstrand, Alingsås (gymn & vux) Elisabet Nord, Göteborg (förskola)

Läs mer

Livsmedelssektorn saknar arbetskraft vem gör vad i Västra Götaland?

Livsmedelssektorn saknar arbetskraft vem gör vad i Västra Götaland? Livsmedelssektorn saknar arbetskraft vem gör vad i Västra Götaland? Kompetensförsörjning med hjälp av utrikesfödda Det råder fortsatt problem med etablering på arbetsmarknaden samtidigt som arbetsmarknaden

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Försöksverksamhet för att pröva modellen med regionalt branschråd för skola/utbildning med fokus på förskola

Försöksverksamhet för att pröva modellen med regionalt branschråd för skola/utbildning med fokus på förskola MISSIV 2017-12-01 Till ÄRENDE 4 Förslag till Försöksverksamhet för att pröva modellen med regionalt branschråd för skola/utbildning med fokus på förskola i Göteborgsregionen har under de senaste åren haft

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Branschråd Förskola - Förskolenätverket Anders Pettersson Theresa Björnström

Branschråd Förskola - Förskolenätverket Anders Pettersson Theresa Björnström Branschråd Förskola - Förskolenätverket 2018-09-21 Anders Pettersson anders.pettersson@grkom.se Theresa Björnström theresa.bjornstrom@grkom.se Idag! Liten tillbakablick Nuläge och diskussion kring uppdrag

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Vård och Omsorgscollege Ska bidra till att lösa framtida rekryteringsbehov Ska vara en kvalitetsstämpel för en attraktivare utbildning för elever Ska vara ett forum för gemensamma

Läs mer

AVSIKTSFÖRKLARING. avseende kvalitetskriterier för elevernas arbetslivspraktik i ungdomsskolan och inom vuxenutbildningen

AVSIKTSFÖRKLARING. avseende kvalitetskriterier för elevernas arbetslivspraktik i ungdomsskolan och inom vuxenutbildningen AVSIKTSFÖRKLARING avseende kvalitetskriterier för elevernas arbetslivspraktik i ungdomsskolan och inom vuxenutbildningen I syfte att skapa goda villkor avseende alla former av arbetslivspraktik för barn

Läs mer

College Väst. Teknikcollege. Halland

College Väst. Teknikcollege. Halland College Väst Teknikcollege Vård- och omsorgscollege Livsmedel och gröna näringar GR Halland College Väst film Vad är college? College - kompetensförsörjning Koncept som ägs av arbetslivet Kvalitetssäkrade

Läs mer

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg Business Region Göteborg Läget i Göteborgsregionen RÅDANDE HÖGTRYCK I REGIONENS NÄRINGSLIV ARBETSLÖSHETEN ÄR LÄGST BLAND STORSTADSREGIONER UNIKT INTRESSE FÖR GÖTEBORG - FORDONSINDUSTRINS OMSTÄLLNING FÖRSÄTTER

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdag 12 oktober 2017 kl. 9.00-12.30 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S)

Läs mer

Branschråd: Förskola - syfte, målsättningar, prioriteringar, mandat och sammansättning

Branschråd: Förskola - syfte, målsättningar, prioriteringar, mandat och sammansättning HANDLING 2018-02-19 Sofia Larsson, Anders Pettersson Branschråd: Förskola - syfte, målsättningar, prioriteringar, mandat och sammansättning Detta dokument beskriver syfte, målsättningar, prioriterade frågor,

Läs mer

Dagens program. 13:00 Validering

Dagens program. 13:00 Validering Dagens program 10:00 Välkomna! - Zenita Cider, VO-College kansli - Aisha Amin, VO-College Stockholm Senaste nytt från VO-College - Zenita Cider och Carin Bergström Aktuellt från Skolverket - Eva Ekstedt

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Utvecklingsområde 1. Kunskap och kompetens. Välkomna!

Utvecklingsområde 1. Kunskap och kompetens. Välkomna! Utvecklingsområde 1 Kunskap och kompetens Välkomna! Workshop Kunskap och kompetens Introduktion av Peter Morfeldt Vart ska vi och vad gör vi för att nå målen, inom kunskapslyft barn och unga (5 min) Presentation

Läs mer

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(5) 2009-04-16 LA/GH Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 16 april 2009, klockan 09.00-12.00 Plats: Ullevi konferens, Paradentrén, Göteborg Närvarande: Bengt Gustafsson

Läs mer

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren 2017-11-14 Mötesanteckningar till regionalt styrgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2017-11-13 kl. 08.30-10.30 Plats Kallade Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson, arbetsgivare

Läs mer

AVSIKTSFÖRKLARING. avseende kvalitetskriterier för arbetslivskontakter i ett livslångt lärandeperspektiv. Fastställd i februari 2002 Rev.

AVSIKTSFÖRKLARING. avseende kvalitetskriterier för arbetslivskontakter i ett livslångt lärandeperspektiv. Fastställd i februari 2002 Rev. avseende kvalitetskriterier för arbetslivskontakter i ett livslångt lärandeperspektiv Fastställd i februari 2002 Rev. 2011-10-06 2 Bakgrund Arbetslivskontakter i ungdomsskolan och inom vuxenutbildningen

Läs mer

Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland. Självskattning

Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland. Självskattning Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland Självskattning 2017 Beskrivning Regionalt Vård- och omsorgscollege gör årligen en digital självskattning som är en av två delar i den årliga verksamhetsuppföljningen.

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160113 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 13 januari, 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket

Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket 2018-06-15, GR Anders Pettersson Theresa Björnström Idag! Kort bakgrund om branschrådet Nuläget kring uppdragen (frågor vid varje uppdrag) Diskussion Beslut

Läs mer

Ett nationellt sammanhållet system för validering

Ett nationellt sammanhållet system för validering Ett nationellt sammanhållet system för validering Anders Ferbe, ordförande Valideringsdelegationen Myndighetskonferens 20 september 2019 Valideringsdelegationen 2015-2019 1 Vad är validering? Kompetens

Läs mer

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren 2017-11-14 Mötesanteckningar från regionalt styrgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2017-11-13 kl. 08.30-10.30 Plats Kallade Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson, arbetsgivare

Läs mer

AVSIKTSFÖRKLARING. avseende kvalitetskriterier för arbetslivskontakter i ett livslångt lärandeperspektiv

AVSIKTSFÖRKLARING. avseende kvalitetskriterier för arbetslivskontakter i ett livslångt lärandeperspektiv avseende kvalitetskriterier för arbetslivskontakter i ett livslångt lärandeperspektiv Bakgrund Arbetslivskontakter i ungdomsskolan och inom vuxenutbildningen är enligt de statliga och kommunala styrdokumenten

Läs mer

Validering Väst, en del av kompetensplattform VG

Validering Väst, en del av kompetensplattform VG Kompetensplattform Västra Götaland Validering Väst, en del av kompetensplattform VG Fler valideringar med bra kvalitet inom Västra Götaland Finansieras till stor del av VGR Strategi Validering Väst Påverka

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri

FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri Mötesanteckningar FouRum Funktionshinder/socialpsykiatri 7 februari 2019 Närvarande: Helena Mårdstam, Trollhättan Anja Hellman, Trollhättan

Läs mer

Branschråd Förskola och Grundskola - Utbildningschefsnätverket Anders Pettersson

Branschråd Förskola och Grundskola - Utbildningschefsnätverket Anders Pettersson Branschråd Förskola och Grundskola - Utbildningschefsnätverket 2018-12-14 Anders Pettersson anders.pettersson@goteborgsregionen.se Idag! Kommunikation och facklig dialog (info) Branschråd Grundskola (beslut)

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 16 oktober 2003, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg Carola

Läs mer

Anteckningar. SYV-nätverket

Anteckningar. SYV-nätverket Anteckningar NÄRVARANDE Teija Kuusinen, Ale Tina Öberg, Göteborg Jonas Vilhelmsson, Göteborg + praktikant Lotta Maria Järgenstedt, Härryda Karin Samuelsson, Kungsbacka Angela Lyrhagen Eliasson, Kungsbacka

Läs mer

Inriktningsdokument för Nämnden för Arbetsmarknad och Vuxenutbildning 2017

Inriktningsdokument för Nämnden för Arbetsmarknad och Vuxenutbildning 2017 Inriktningsdokument för Nämnden för Arbetsmarknad och Vuxenutbildning 2017 Alliansens förslag till budgetinriktning Det är viktigt att nämnden tar ett tydligt och samlat grepp kring arbetsmarknads- och

Läs mer

Minnesanteckningar VUX rektorer

Minnesanteckningar VUX rektorer Minnesanteckningar VUX rektorer 170113 Josefine Wester/Hjo Fritiof Andersson/ Skövde Johan Strömberg/Skövde Anders Liedholm/Tidaholm Kristina Ahlström/Skövde Ann- Helene Alexandersson/Tibro Lisbeth Sjödin/Skövde

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

Kompetensförsörjning i förskolan Branschråd som arbetsmodell i offentlig sektor

Kompetensförsörjning i förskolan Branschråd som arbetsmodell i offentlig sektor Kompetensförsörjning i förskolan Branschråd som arbetsmodell i offentlig sektor Utbildningschefsnätverket 2018-03-02 sofia.larsson@grkom.se, 0703-752703 anders.pettersson@grkom.se, 0706-29 34 67 Idag!

Läs mer

Remissvar på yrkesprogramsutredningen - Välja Yrke (SOU 2015:97)

Remissvar på yrkesprogramsutredningen - Välja Yrke (SOU 2015:97) BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Lejla Gros 2016-02-12 Dnr: RUN 2015-585 Remissvar på yrkesprogramsutredningen - Välja Yrke (SOU 2015:97) Bakgrund Intresset för gymnasieskolans yrkesprogram är vikande

Läs mer

Rätt kompetens i rätt tid! Myndighetens analysarbete av arbetslivets efterfrågan på kompetens och anordnarnas ansvar att beskriva efterfrågan

Rätt kompetens i rätt tid! Myndighetens analysarbete av arbetslivets efterfrågan på kompetens och anordnarnas ansvar att beskriva efterfrågan Rätt kompetens i rätt tid! Myndighetens analysarbete av arbetslivets efterfrågan på kompetens och anordnarnas ansvar att beskriva efterfrågan Analys och omvärldsbevakning Syftet med analysarbetet att bedöma

Läs mer

Resan med Teknikcollege i Göteborgsregionen. Bengt Forsling, IF Metall

Resan med Teknikcollege i Göteborgsregionen. Bengt Forsling, IF Metall Resan 2007 2015 med Teknikcollege i Göteborgsregionen Bengt Forsling, IF Metall 2015-02-26 2 Detta tänker jag prata om idag Regionalsamverkan innan Teknikcollege Bygget avteknikcollege i Göteborgsregionen

Läs mer

SAK-RÅDSMÖTE FEBRUARI 2018 Skola- Arbetslivskontakter (Göteborgsregionens Skola Arbetslivsråd)

SAK-RÅDSMÖTE FEBRUARI 2018 Skola- Arbetslivskontakter (Göteborgsregionens Skola Arbetslivsråd) SAK-RÅDSMÖTE FEBRUARI 2018 Skola- Arbetslivskontakter (Göteborgsregionens Skola Arbetslivsråd) Ärendelista 1.Föregående mötesanteckningar 2. Input från SAK-rådets kommunikatörer gällande utveckling av

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2018-04-13 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 13 april 2018, kl 08.30-14.30 Plats: GR Deltagare Anette Liedström-Hjorth, Kungsbacka (för

Läs mer

Anteckningar från mötet med det regionala Teknikcollege styrgrupp inom GR

Anteckningar från mötet med det regionala Teknikcollege styrgrupp inom GR Anteckningar från mötet med det regionala Teknikcollege styrgrupp inom GR Datum: 9 december 13.00-16.00 på Ericsson Närvarande: Ewa Ekman GTC, Katarina Boric Volvo, Mona Ericsson, Jens Kultje Lindholmen,

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats 090310 Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats Datum: 18 februari 2009 Tid: tid: 13-16 Plats: GR, Göteborg Deltagare: Börje Molin Alingsås, Linda Wennerholm Hylte, Irma Polgary

Läs mer

VÄLKOMNA till frukostmöte!

VÄLKOMNA till frukostmöte! VÄLKOMNA till frukostmöte! Första steget mot obligatorisk prao - hur kan skolan bygga en kvalitetssäker praoprocess? DAGENS PROGRAM 08:30 Frukost och mingel i GR lounge 08:45 Välkommen! 08:55 Vad säger

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-08-26 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 26 augusti 2015, kl 08.30-11.30 Plats:

Läs mer

Lägesbeskrivning. Elin Landell Kanslichef Valideringsdelegationen

Lägesbeskrivning. Elin Landell Kanslichef Valideringsdelegationen Lägesbeskrivning Elin Landell Kanslichef Vad är validering? en strukturerad bedömning, värdering och dokumentation samt ett erkännande av kunskaper och kompetens som en person besitter oberoende av hur

Läs mer

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp MISSIV Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-03-11 ÄRENDE 2 Till Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Förslag till Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets

Läs mer

GR Utbildnings arbete med fokus nyanlända. Utbildningsgruppen

GR Utbildnings arbete med fokus nyanlända. Utbildningsgruppen GR Utbildnings arbete med fokus nyanlända Utbildningsgruppen 2016-12-01 Ålder: Inskrivna i Migrationsverkets mottagningssystem, boende i GR-kommun, 2016-11-30 100,0% 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0% 47,7%

Läs mer

Regional Självskattning 2018

Regional Självskattning 2018 Vård- och omsorgscollege Regional Självskattning 2018 Föreningen Vård- och omsorgscollege gör en årlig verksamhetsuppföljning som består av två delar: Verksamhetsberättelse och självskattning, som genomförs

Läs mer

Växa i Västmanland. Arbetsmarknad och kompetensförsörjning

Växa i Västmanland. Arbetsmarknad och kompetensförsörjning Växa i Västmanland Arbetsmarknad och kompetensförsörjning Slutrapport Växa i Västmanland 1 december Referensgrupp Kompetensrådet - Länsstyrelsen sammankallande Arbetsförmedlingen, Folkbildningen, Jobba

Läs mer

Anteckningar från styrgruppsmötet med det regionala Teknikcollegerådet inom GR

Anteckningar från styrgruppsmötet med det regionala Teknikcollegerådet inom GR Anteckningar från styrgruppsmötet med det regionala Teknikcollegerådet inom GR Datum: 29/1 Plats: GTC Närvarande: Gunilla Forssell,Nösnäsgymnasiet Jens Kultje - Lindholmen Susanne Samuelsson, Ericsson

Läs mer

Gymnasiedagarna & Future Skills 2019

Gymnasiedagarna & Future Skills 2019 Information till dig som är vårdnadshavare Gymnasiedagarna & Future Skills 2019 Regionens viktigaste mötesplats för dig som ska göra ett studie- eller yrkesval Filmen kan även nås direkt på vår Youtube-kanal:

Läs mer

Nätverksträff Skolmatsakademin 2015-11-17. Marja-Leena Lampinen, Koncernstab Västra Götalandsregionen, Regional utveckling

Nätverksträff Skolmatsakademin 2015-11-17. Marja-Leena Lampinen, Koncernstab Västra Götalandsregionen, Regional utveckling Nätverksträff Skolmatsakademin 2015-11-17 Marja-Leena Lampinen, Koncernstab Västra Götalandsregionen, Regional utveckling VÄSTRA GÖTALAND 1,6 milj invånare. 49 kommuner Lång tradition inom industri och

Läs mer

Status. Kvalitet. Matchning

Status. Kvalitet. Matchning = Status Kvalitet Matchning Bakgrund Ökande kompetenskrav på personal inom teknikintensiva branscher Konkurrenskraftiga företag behöver tillgång på välutbildad personal 40-talisterna lämnar arbetsmarknaden

Läs mer

Välkommen till Kompetensförsörjningsdagarna! 20-21 oktober 2015, Stockholm

Välkommen till Kompetensförsörjningsdagarna! 20-21 oktober 2015, Stockholm Välkommen till Kompetensförsörjningsdagarna! 20-21 oktober 2015, Stockholm Nationell politik och kompetensplattformarnas uppgifter och möjligheter DATUM 20 oktober 2015 TID PLATS DAGENS VÄRD Kl. 10.30

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Processen Kartläggning Dialog, april juni Kommunchefer, 20 maj RUS kompetensplattformar RUS kompetensplattformar Loka internat 2-3 september

Processen Kartläggning Dialog, april juni Kommunchefer, 20 maj RUS kompetensplattformar RUS kompetensplattformar Loka internat 2-3 september Processen Kartläggning av aktörer/etablerade samverkansformer/branscher/utbildningsanordnare Dialog, april juni Dialogmötena i syfte att diskutera vilka behov och frågor nuvarande plattformar tar hand

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Utvecklingsdialog med regionala ordföranden och samordnare inom VO-College!

Utvecklingsdialog med regionala ordföranden och samordnare inom VO-College! Välkommen till Utvecklingsdialog med regionala ordföranden och samordnare inom VO-College! En utvecklingsresa startar Planering för utvecklingsarbetet Under september genomförs tre dialogmöten norra, mellersta

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160309 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 9 mars, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Meritea - för arbete och tillväxt i Västra Götalandsregionen

Meritea - för arbete och tillväxt i Västra Götalandsregionen Meritea - för arbete och tillväxt i Västra Götalandsregionen Agenda Meritea vår uppgift och vart vi är på väg Kompetensvalidering (individ) Strategisk kompetensförsörjning (organisation) Lärande (individ

Läs mer

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket Närvarande Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Karl-Olof Petersson, Partille (för & grund, gymn & vux), vice ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Anneli Schwartz,

Läs mer

Välkomna till en dag kring karriärvägar!

Välkomna till en dag kring karriärvägar! Välkomna till en dag kring karriärvägar! Program under dagen Vad är Vård- och omsorgscollege och vad är karriärvägar egentligen? Tankar om yrkeslivet och karriärmöjligheter inom vård och omsorg Fika Hur

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Östra Kronoberg

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Östra Kronoberg Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2018-11-19 Plats: Högåsens konferenslokal, Alvesta Närvarande: Paul Johanneson, ordf. Region Kronoberg Anette Cronholm,

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Lena Uvhagen 2018-02-08 Protokoll Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Fredag den 2/2 kl. 13.00-16.00

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Sara Norén 2018-12-06 Protokoll Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Torsdag den 6 december

Läs mer

Göteborgsregionens Kompetensråd

Göteborgsregionens Kompetensråd Göteborgsregionens Kompetensråd Installationsbranschen, Fastighetsbranschen, Byggbranschen, Teknikcollege och Transportbranschen Göteborgsregionens Kompetensråd 20181218 Helene Stensson, Regional Processledare

Läs mer

Anteckningar till möte med det regionala Teknikcollegerådet inom GR

Anteckningar till möte med det regionala Teknikcollegerådet inom GR Anteckningar till möte med det regionala Teknikcollegerådet inom GR Datum: 3 september 13.00-16.00 Aranäsgymnasiet Kungsbacka Närvarande: Anders Thelander, ordförnade, Borealis, Johanna Redelius, processleare

Läs mer

Helhet i utbildningen på gymnasiets yrkesprogram. Aktuell rapport från Skolinspektionen 2017

Helhet i utbildningen på gymnasiets yrkesprogram. Aktuell rapport från Skolinspektionen 2017 Helhet i utbildningen på gymnasiets yrkesprogram Aktuell rapport från Skolinspektionen 2017 Sammanfattning Skolinspektionen har granskat om helhet och sammanhang i utbildningen skapas utifrån den kunskap

Läs mer

Livets skola, eller livet efter skolan?

Livets skola, eller livet efter skolan? Livets skola, eller livet efter skolan? Duas sammansättning och organisation Inrättades dec 2014, arbetar tom feb 2021 Delegation består av företrädare för Arbetsförmedlingen, SKL, Försäkringskassan, Skolverket,

Läs mer

College Väst. Ett projekt i Göteborgsregionen som syftar till att stärka och utveckla Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege.

College Väst. Ett projekt i Göteborgsregionen som syftar till att stärka och utveckla Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. College Väst College Väst Ett projekt i Göteborgsregionen som syftar till att stärka och utveckla Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Tillsammans med Region Halland ska även ett delprojekt genomföras

Läs mer

YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE

YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE Yrkesintroduktionsanställning (YA): För unga, nyanlända och långtidsarbetslösa. Arbetsplatslärande under handledning. Individ- och arbetsplatsanpassad kompetens. Ger ekonomiskt

Läs mer

YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE

YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE Yrkesintroduktionsanställning (YA): För unga, nyanlända och långtidsarbetslösa. Arbetsplatslärande under handledning. Individ- och arbetsplatsanpassad kompetens. Ger ekonomiskt

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Kompetensförsörjning i UC. Sofia Larsson, 5 maj 2017

Kompetensförsörjning i UC. Sofia Larsson, 5 maj 2017 Kompetensförsörjning i UC Sofia Larsson, 5 maj 2017 Dagens fråga Interna perspektivet hur skulle en regional arena för idé,- kunskaps- och erfarenhetsutbyte OCH verkstad kunna se ut? Vi delar bilden av

Läs mer

Vad behöver vi göra eller förändra för att uppnå en effektiv kompetensförsörjning?

Vad behöver vi göra eller förändra för att uppnå en effektiv kompetensförsörjning? Vad behöver vi göra eller förändra för att uppnå en effektiv kompetensförsörjning? Göra jobben och arbetsgivarna aktiva och attraktiva. Skapa möten mellan barn/unga och arbetsliv. kartlägga kunskaper och

Läs mer

Vi företräder fastighetsbranschen i utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor

Vi företräder fastighetsbranschen i utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Vi företräder fastighetsbranschen i utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Om Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd Vilka är vi? Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd är en ideell förening som arbetar för

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Vård- och omsorgscollege Kronoberg Vård- och omsorgscollege Kronoberg Verksamhetsbeskrivning med Verksamhetsplan 2019 Innehåll Innehåll 1. Inledning... 3 2. Vision... 3 3. Verksamhet... 3 3.1 Mål... 3 3.2 Beskrivning av VO-College Kronobergs

Läs mer

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg fredag 12 maj Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Datum: Torsdag 19 maj, kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Lokal Sexan Deltagare

Läs mer

Kompetensrådsträff 2011-03-17

Kompetensrådsträff 2011-03-17 Nationellt Kompetensråd inom Funktionshinderområdet Kompetensrådsträff 2011-03-17 Inledning Det nationella kompetensrådet träffades för tredje gången dagen efter den nationella konferensen om Möjligheter,

Läs mer

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet.

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet. , Tid: Torsdag 12 april 2018 kl. 09.00 12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale Per Gordon Tranberg (M) Alingsås Inga-Lena Persson

Läs mer

Strategi för näringslivssamverkan

Strategi för näringslivssamverkan Strategi för näringslivssamverkan Arbetsmarknadsnämnden stockholm.se November 2016 Dnr AMN 2016-0365-01.01 3 (12) Innehåll 1 Bakgrund och syfte... 4 2 Övergripande mål... 5 3 Utgångspunkter... 5 3.1 Omvärldsbevakning...

Läs mer

Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren

Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren 2017-12-13 Mötesanteckningar till regionalt styrgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2017-12-12 kl. 09.00-11.00 Plats Kallade Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson,

Läs mer

Yh-myndighetens arbete med att analysera arbetsmarknadens efterfrågan Magnus Johansson Linda Wiklund

Yh-myndighetens arbete med att analysera arbetsmarknadens efterfrågan Magnus Johansson Linda Wiklund Yh-myndighetens arbete med att analysera arbetsmarknadens efterfrågan Magnus Johansson Linda Wiklund Syftet med analysarbetet Bedöma vilka yrken och kompetenser som efterfrågas av arbetslivet Planera omfattning

Läs mer

Resultatmål Nr Aktivitet Aktivitetsmål Ansvar Målgrupp Uppföljning/ utvärdering Internt Antal underlag över. som finns och arbetsmarknadens

Resultatmål Nr Aktivitet Aktivitetsmål Ansvar Målgrupp Uppföljning/ utvärdering Internt Antal underlag över. som finns och arbetsmarknadens Aktivitets- och kommunikationsplan för Länsgrupp kompetensplattform Konkretisering av länsgruppens uppdrag som beslutades av styrgruppen för Kompetensplattform Västerbotten den 17 november 2011. A: Ta

Läs mer

Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden

Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden 2018-02-25 1 (6) Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden Parter: Arbetsförmedlingen 202100-2114 Höörs kommun

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-05-05 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 5 maj 2017, klockan 08.30-14.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Deltagare Maria Andersson, Kungälv

Läs mer

3 februari Innehåll. Kort om VO-College. Utvecklingsresan. Eventuellt ESF-projekt. Frågor, synpunkter och medskick

3 februari Innehåll. Kort om VO-College. Utvecklingsresan. Eventuellt ESF-projekt. Frågor, synpunkter och medskick 3 februari 2017 Innehåll Kort om VO-College Utvecklingsresan Eventuellt ESF-projekt Frågor, synpunkter och medskick Vård-och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2018-05-18 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 18 maj 2018, kl 08.30-14.10 Plats: GR Deltagare Tomas Berndtsson, Göteborg (gymn), mötesordförande

Läs mer

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Lars-Göran Jansson Margaretha Allen Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Tid: Torsdag 9 december, kl. 14-17 Plats: Best Western hotell Tidblom, Olskroksgatan 23, Göteborg Anteckningarna innehåller

Läs mer

Skolans interna kompetensförsörjning

Skolans interna kompetensförsörjning Skolans interna kompetensförsörjning Utbildningschefsnätverket, Sofia Larsson 10 november2017 (sofia.larsson@grkom.se, 0703-752703) Idag! Kort historik runt processen Nuläge Önskan om en pilot/försöksverksamhet

Läs mer

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg.

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Det övergripande syftet med samverkan är att trygga framtida

Läs mer

Anteckningar VO-collegerådet inom GR

Anteckningar VO-collegerådet inom GR Lars-Göran Jansson Anteckningar VO-collegerådet inom GR Tid: onsdag 7 september 2011 Plats: Närvarande: GR-huset, Göteborg Tina Forsgren, Härryda, ordf. Monica Wallström, Kungsbacka Karolina Naij, Kungsbacka

Läs mer

Utmärkelsen kvalitet och samverkan i skolaarbetslivskontakter

Utmärkelsen kvalitet och samverkan i skolaarbetslivskontakter Förslag till inbjudan Göteborg 081006 Lisa Isaksson Utmärkelsen kvalitet och samverkan i skolaarbetslivskontakter Premiering av skolor och arbetsplatser Bakgrund Arbetslivskontakter i ungdomsskolan och

Läs mer

Minnesanteckningar Regionalt kompetenskansli, 2011-06-20

Minnesanteckningar Regionalt kompetenskansli, 2011-06-20 Anette Granberg 2011-06-20 1(5) Närvarande Stefan Ask - Arbetsförmedlingen Anders Bro Örebro läns landsting Lena Nyquist Handelskammaren Mälardalen YHM Henrik Arenvang - Masugnen, Lindesberg kommun Sören

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket Göteborg 11 juni 2017 Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Torsdag 11 maj, kl. 13.00-16.00. Plats: Anders Personsgatan 8, Göteborg Gymnasienätverket Sammansättning Namn

Läs mer

Anteckningar från möte i Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från möte i Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2015-10-27 Anteckningar från möte i Utbildningschefsnätverket Tid: Tisdag 27 oktober 2015, kl. 13.00 17.30 Plats: GR, Rum 95:an Närvarande Tomas Berndtsson, Göteborg

Läs mer