32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter."

Transkript

1

2 Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) 32 Dnr 2016/ KS Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar tillsammans med fritidschef Jan-Åke Johansson höjning av badavgifterna på Åkerbobadet i Löttorp. I dagsläget kostar det under perioden september till maj 30 kronor för vuxna och 25 kronor för barn och pensionärer att bada, under juni till augusti 35 kronor för vuxna och 25 kronor för barn och pensionärer. Fritidschef Jan- Åke Johansson föreslår 5 kronor höjning per bad. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott föreslår budgetberedningen badavgifterna på Åkerbobadet från och med höjs till september maj vuxna 35 kr barn och pensionärer 30 kr juni augusti vuxna 40 kr barn och pensionärer 30 kr 33 Dnr 2017/ KS Ansökan om bidrag till klättergym i Borgholm. Under våren 2017 kontaktade Ölands Klätterklubb fritidschefen i Borgholms kommun för att diskutera möjliga lokaler för klubbens verksamhet. I dagsläget har klubben har endast möjlighet att klättra 2,5 timme per vecka i Borgholms sporthall (söndag kväll). I Borgholms sporthall finns en mindre klättervägg. Flera av föreningens medlemmar har sökt sig till Kalmar som byggt en ny klättervägg. Träningstiden söndag kväll är tyvärr inte optimal för mindre barn, varför fler valt att inte klättra längre. För att inte förlora fler medlemmar och ta vara på det stora intresse för klättring som finns i Borgholm önskar föreningen en lokal där träning kan bedrivas under fler timmar per vecka. Ett par av föreningens medlemmar har olika instruktörsutbildningar. Fritidschefen undersökte olika tänkbara lokaler både privata och i kommunal regi. En klättervägg kräver att lokalen har tillräcklig takhöjd. Ett alternativ som presenterades för föreningen var squashlokalen i Allaktivitetshuset Borgholms Tennishall. Borgholms kommun äger Borgholms Tennishall och driver sedan ett antal år verksamhet av olika slag i lokalerna tennis, gym, bowls, golfträning och bågskytte.

3 Sammanträdesprotokoll sid 3 (6) Tf kommunchefen informerade kommunstyrelsens arbetsutskott Klätterklubben har önskemål om att byta lokal från källaren på Kronomagasinet och sporthallen till tennishallens squashplan, vilken idag bokas endast 40 timmar per år. Kommunstyrelsens arbetsutskott uttalar sig positivt till klätterklubbens ambitioner att växa och uppdrar till fritidschefen att i dialog med berörda se över möjligheten för klätterklubben att flytta in där. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott beslutade att squashlokalen i Allaktivitetshuset Borgholms Sporthall byggs om till klätterlokal. Fritidschefen fick i uppdrag att genomföra projektet. Ölands Klätterklubb har under våren och försommaren aktivt sökt och beviljats bidrag för inköp av en klättervägg. Kostnaden för klätterväggen beräknas (inkl moms) till kronor. Föreningen har erhållit kronor från Svenska Klätterförbundet, kronor från Smålandsidrotten, kronor från Ölands Sparbankstiftelsen och kronor från Allmänna arvsfonden. Enligt föreningens beräkningar saknas kronor för att klättergymmet ska kunna byggas enligt föreningens önskemål. Ölands Klätterklubb undrar om Borgholms kommun skulle kunna tänka sig att bidra med den summan som saknas för att projektet ska kunna genomföras. I tjänsteskrivelse och vid dagens sammanträde redogör fritidschef Jan-Åke Johansson för ärendet. Ölands Klätterklubb är en aktiv förening med mycket begränsade träningsmöjligheter i Borgholms kommun. För att förenigen inte ska tappa fler medlemmar och kunna utveckla sin verksamhet behöver de fler träningstimmar per vecka. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott föreslår kommunstyrelsen 2017 bevilja Ölands Klätterklubb 173 tkr i bidrag till inköp av klättervägg. 34 Dnr 2017/ KS Regionlabbet för idrott och hälsa erbjuder Borgholms kommun medlemskap. Sammankallande Leif Gerhardsson (S) informerar att Bo Eklinder från Regionlabbet för idrott och hälsa kontaktat honom. Regionlabbet för idrott och hälsa är en ideell förening vars övergripande målsättning är att i samverkan med offentlig verksamhet, privata näringslivet och den ideella sektorn bedriva verksamhet som bidrar till bättre folkhälsa. Föreningen verkar för optimal och skadefri motion och träning samt erbjuder

4 Sammanträdesprotokoll sid 4 (6) fysiologiska tester med analys och rådgivning. Borgholms kommun erbjuds medlemskap i Regionlabbet. Medlemsavgiften är 5 tkr per år. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar erbjudandet med kommunchef Jens Odevall. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott beslutar överlämna förfrågan till kommunchefen. 35 Dnr 2015/ KS Kulturplan Borgholms kommun Kommunfullmäktige antog Kulturplan Borgholms kommun Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott ska utifrån den antagana kulturplanen arbeta fram en handlingsplan där det ska framgå vad som ska göras och vad som ska prioriteras de olika åren. 36 Dnr 2017/ KS Bidrag till Ölands hembygdsförbund, Himmelsberga museum. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar bidrag till Ölands Hembygdsförbund. Kultur- och fritidsutskottet beslutar bjuda in Ölands hembygdsförbund till utskottets möte den 9 november 2017.

5 Sammanträdesprotokoll sid 5 (6) 37 Dnr 2017/ KS Bidrag till Borgholms Blues Rock festival Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott beviljade Borgholms Bluesrockförening 20 tkr i kulturprojektbidrag till aktiviteterna längs Storgatan i samband med Borgholms Blues Rock festival. Utskottet beslutade även att om föreningen ska kunna söka kommunalt bidrag fortsättningsvis måste festivalen förläggas till annan tidpunkt för att på så vis förlänga besökssäsongen, samarbeta mer med lokala band samt söka fler sponsorer ägde festivalen rum torsdag 3 och fredag 4 augusti. I samband med redovisning av 2017 års arrangemang undrar ordförande om föreningen kan räkna med kommunalt stöd även Föreningen skriver Vi har inlett ett samarbete med kulturskolan där vi kommer göra en särskild scen som kallas just för kulturskolans scen det kommer att de ett lyft för eleverna på skolan att dom får deltaga på en festival med stora artister, ser mycket fram emot detta. Då skulle det även passa att senarelägga festivalen med det förutsätter att jag får stöd och hjälp ekonomiskt det är jag annars personligen som går back och det vill jag såklart inte göra Borgholms Blues Rockfestival gick, enligt föreningen, bättre Det såldes bra med biljetter och uppskattningsvis var det mellan 2000 och 2500 personer som lyssnade längs Storgatan. Föreningen vill gärna fortsätta på samma linje, hitta fler eldsjälar och bygga vidare på festivalen. Borgholms Blues rockförening undrar om de kan räkna med fortsatt ekonomiskt stöd från kommunen Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott konstaterar beslut om bidrag 2018 inte kan ges förrän budgeten för 2018 är antagen. 38 Dnr 2016/ KS Översyn av riktlinjer och regler för bidrag, sponsring och marknadsföring i Borgholms kommun. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar tillsammans med kommunchefen regler och riktlinjer för bidrag, sponsring och marknadsföring i Borgholms kommun.

6 Sammanträdesprotokoll sid 6 (6) Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott beslutar ge kommunchefen i uppdrag att göra en översyn av och ta fram förslag på riktlinjer och regler för bidrag, sponsring och marknadsföring i Borgholms kommun. 39 Delegationsbeslut. Kultursekreterare Maria Johanson meddelar följande delegationsbeslut; Borgholms konstförening Elevutställning Ölands Folkhögskola 653 kr Borgholms konstförening Sommarutställning 7370 kr Åkerbokonstnärerna Öppen ateljé kr Föreningen Ölands Storband Jazzkonsert på nya hamnscenen kr. Kommunstyrelsens kultur- och fritidstutskott beslutar godkänna redovisningen av delegationsbesluten. 40 Meddelanden Museilag (2017:563) ny lag på kulturområdet Kultursekreterare Maria Johanson informerar om; - Ljus på kultur Kulturdialog med landstinget - Revidering av landstingets kulturplan - Ölands filmvecka Ölands litteraturvecka Marcel van Luijn (M) meddelar att Borgholms kommun uppvaktade Bara Mässingen i samband med deras avskedskonsert sommaren 2017.

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt)

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 18 Ungt kulturbidrag våren 2017. 19 Borgholms kommuns kulturpris 2016. 20 Delegationsbeslut. 21

Läs mer

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 8 Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott.

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 8 Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSENS KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTT Sammanträdesdatum Paragrafer 2017-03-01 8-12 Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 8 Budget

Läs mer

7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare

7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) Innehållsförteckning 7 Medborgarförslag (Kristina Jeppsson - Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare i Borgholms kommun. 8 Utöka kultursekreterartjänsten från och med 2016.

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma direkt till den direkt) 9 Kulturföreningen Karneval ansöker om bidrag till Experimentellt kulturarv Öland. 10 Budget;

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

42 Dnr 2016/ KS. om verksamheten på Åkerbobadet i Löttorp. Fritidschef Jan-Åke Johansson informerar kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

42 Dnr 2016/ KS. om verksamheten på Åkerbobadet i Löttorp. Fritidschef Jan-Åke Johansson informerar kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 42 Verksamheten på Åkerbobadet i Löttorp. 43 Förslag; Bokningsregler och uthyrningsprinciper i

Läs mer

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla   Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll 1 Sid KOMMUNSTYRELSENS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2019-01-11 er 1-6 Plats och tid Akvariet, Stadshuset i Borgholm 09:00-12:00 ande ledamöter Sara Kånåhols Lars Ljung Marcel van Luijn Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla   Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll 1 Sid KOMMUNSTYRELSENS KULTUR- OCH FRITIDS 2019-02-15 er 7-13 Plats och tid Akvariet, Stadshuset i Borgholm 09:00-12:30 Beslutande ledamöter Sara Kånåhols Lars Ljung Marcel van Luijn Övriga närvarande

Läs mer

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) Innehållsförteckning: 151 Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 152 Information; åtgärder duschutrymmen; sporthallen, Viktoriaskolan. 153 Rekrytering,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2018-02-06, kl 0930-1530 ande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Föreningslån till Vinbergs IF. (AU 129) KS 2015-160

Föreningslån till Vinbergs IF. (AU 129) KS 2015-160 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 137 Föreningslån till Vinbergs IF. (AU 129) KS 2015-160 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen klockan 18:00-20:11 ande Ulf Olofsson (S), ordförande Elizabeth Pettersson (S) Jon Ashbourne (V) Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson

Läs mer

Föreningslån till Vinbergs IF. KS 2015-160

Föreningslån till Vinbergs IF. KS 2015-160 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 129 Föreningslån till Vinbergs IF. KS 2015-160 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

Kvarnbadets avgifter och öppettider FN

Kvarnbadets avgifter och öppettider FN Kvarnbadets avgifter och öppettider 2017 6 FN 2014.101 4 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-11-24 75 Kvarnbadets avgifter och öppettider 2017 (FN 2014.101) Beslut Fritidsnämndens

Läs mer

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M)

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 16.30 ande Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-11-26

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-11-26 R sala ~KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2013-11-26 8(24) 302 Ekofestival2014 i Sala; projektplan Dnr 2011/132 INLEDNING Presentation av planering och genomförande av en

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-01-28 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl 18.00 19.15 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Lena Isoz (M) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare 1 Sammanträdesprotokoll Sid 1 (11) 2019-01-15 Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30 ande ledamöter Ilko Corkovic Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sofie Loirendal Mattias Carlsson, tjg ersättare (FÖL) Marcel van Luijn Jan Erici Stig Bertilsson

Sofie Loirendal Mattias Carlsson, tjg ersättare (FÖL) Marcel van Luijn Jan Erici Stig Bertilsson Sammanträdesprotokoll sid 1 (35) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 09:00-18:30 ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Mattias Carlsson, tjg ersättare (FÖL) Marcel van Luijn

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Till kommunstyrelsen. Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland en kommun

TJÄNSTESKRIVELSE. Till kommunstyrelsen. Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland en kommun TJÄNSTESKRIVELSE Datum Beteckning 1 (2) 2018-11-21 2016/191 106 Handläggare Jens Odevall Kommunchef Ert datum Er beteckning Till kommunstyrelsen Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE Datum 2016-02-23 Sida 1(2) Administrativ enhet Anna Magnusson, anna.magnusson@uppvidinge.se Kommunstyrelsens arbetsutskott kallas härmed till sammanträde torsdagen den 3 mars 2016 kl. 08:30 i

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer

... t'vti.~.. :fi~~~{~... ~Tingsryds. ~kommun Kultur-och fritidsutskottet 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

... t'vti.~.. :fi~~~{~... ~Tingsryds. ~kommun Kultur-och fritidsutskottet 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur-och fritidsutskottet Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Juste rare Justeringens plats och tid Under Organ Datum då för protokollet Underskrift Ordförande Justerande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-15 2 KS 141 Dnr 2011.214-10 Vision Lessebo kommun Efter budgetkonferens den 19-20 september har nytt förslag till Lessebo kommuns Visionsdokument arbetats fram. Partierna redovisar

Läs mer

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK.

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK. Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl 19.00-19.55 28 Verksamhetsinformation Hanvikens SK Informationen noteras. Vid sammanträdet

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 30 augusti 2012 kl. 14.00-16.15 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-02-15 26 KS 351/16 Medverkan i och medfinansiering av Reväst 2017 Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Reväst

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag 44

El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag 44 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-03-31 Kultur- och fritidskontoret Dnr KOF 2015-160 Christin Ericsson Lina Marcusson Kultur- och fritidsnämnden El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

att välja Ann-Kristin Johnsson (c) till 1:e v ordförande i kulturnämndens arbetsutskott

att välja Ann-Kristin Johnsson (c) till 1:e v ordförande i kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämnden 2007-01-24 2 Kn 1 Val av ledamöter och ersättare i Kulturnämndens au Kn 070124, 1 att välja Åke Sundkvist (m) till ordförande i kulturnämndens arbetsutskott och som dennes ersättare välja

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 08:30-12.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Sammanträdesrum tekniska förvaltningen, kl 08:00 12:30 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gottlieb Granberg (M) Stefan Widerberg (C) Pär A J Persson (S) Camilla Rinaldo Miller

Läs mer

396 Dnr 2017/ KS. Information från verksamheten; verkställighet och redovisning av delegationsbeslut

396 Dnr 2017/ KS. Information från verksamheten; verkställighet och redovisning av delegationsbeslut Sammanträdesprotokoll sid 2 (11) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 396 Information från verksamheten; verkställighet och redovisning av delegationsbeslut 397 Upphandling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid den 31 maj 2017, klockan 18:00-21:00 ande Ordförande Ulf Olofsson (S), 48-52 Vice ordförande Elizabeth Pettersson (S) Åke Andersson (V) Jon Ashbourne (V) Lars

Läs mer

Kommunkontoret kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

Kommunkontoret kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.30 Beslutande Hans Nilsson (Hela Eda lista) ordförande Johanna Söderberg (C) Bertil Börjesson (Hela Edas lista)ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott KALLELSE 2019-05-07 1(1) Kommunledningsförvaltningen Alexander Arbman, alexander.arbman@uppvidinge.se Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott kallas härmed till sammanträde torsdagen den 09 maj 2019

Läs mer

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN 2016.047 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-11-24 74 Yttrande på motion (S) om inomhushall (FN 2016.047) Beslut Fritidsnämndens arbetsutskott

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-01-17 2 KS 1 Dnr 2011.291-37 Verksamhetsplan 2012 för Energi- och klimatrådgivning för Lessebo kommun För att öka kännedom om energi- och klimatrådgivarnas verksamhet i kommunen kräver

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen 18:00-19:45 ande Ordförande Ulf Olofsson (S) Elizabeth Pettersson (S) Åke Andersson (V) Jon Ashbourne (V) Jon Ashbourne (V) Justeringsdatum

Läs mer

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning.

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 61 Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. 62 Information; Ölands Gymnasium. 63 Information; Borgholms 200-års jubileum. 64 Utdelning 2014; ändring

Läs mer

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-01-14 17 Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-08-20 Sammanträdesdag Innehåll 68 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 69 Anmälan av delegationsbeslut... 82 70 om

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10 ) Magnus Gabrielsson (S), ordförande Jenny Joelsson (S), v ordförande Marcus Schön (M), ledamot

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10 ) Magnus Gabrielsson (S), ordförande Jenny Joelsson (S), v ordförande Marcus Schön (M), ledamot HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10 ) Plats och tid Kommunhuset, Tingssalen, den 4 juni 2013 kl 08:00-16:30 Beslutande Magnus Gabrielsson (S), ordförande Jenny Joelsson (S), v ordförande Marcus Schön

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-17.50. Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum, 1-6 (S) Bernt Johansson, 7-15 (S) Ulf Melén (M) Tero Ruohonen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 2011-05-31 14 (33) 139 Dnr 2011/105 Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd INLEDNING

Läs mer

Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år FN

Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år FN Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år 2017-2018 6 FN 2016.030 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-09-01 52 Driftsbidrag till Vallentuna

Läs mer

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef.

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum för sammanträde Måndag 11 maj 2015 kl 13.30

Kommunstyrelsens sammanträdesrum för sammanträde Måndag 11 maj 2015 kl 13.30 Kommunstyrelsens KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Teknikutskott 6 maj 2015 Tid och plats Kommunstyrelsens sammanträdesrum för sammanträde Måndag 11 maj 2015 kl 13.30 Sammanträdet inleds med en presentation av Va-

Läs mer

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-09-25 10 (21) Ks 320 Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 Dnr 2018/254-010 Landstinget i Kalmar län har hos regeringen ansökt om ändring

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 15 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2004, kl. 07.30-09.15 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-04-22 Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-04-22, klockan 15:00-16:20 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Katarina Öberg (S) Tomas Voulo (M) Dan-Åke Moberg

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-09-02 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 8:30-13:00 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg Jansson (C) Mats Olsson

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 2. Bordlagt ärende- Motion om fritids- och kulturbuss

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 2. Bordlagt ärende- Motion om fritids- och kulturbuss NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret, Bergsjö Tid: Onsdagen den 7 november 2007 kl 08:30 16:00 1. Val av justerare

Läs mer

Funkisglädje, svar på motion (KD)

Funkisglädje, svar på motion (KD) Tjänsteskrivelse 1 (5) Omsorgs- och äldreförvaltningen Anders Petersson 2018-03-08 Dnr ON 2017-549 Dnr KS 2017-500 Omsorgsnämnden Funkisglädje, svar på motion (KD) Förslag till omsorgsnämndens beslut 1.

Läs mer

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 20 Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Fritidsnämnden Ekonomiskt stöd till föreningen Vallentuna 4H (FN )

Fritidsnämnden Ekonomiskt stöd till föreningen Vallentuna 4H (FN ) 2 (2) Fritidsnämnden 2018-10-25 11. Ekonomiskt stöd till föreningen Vallentuna 4H (FN 2017.045) Fritidsnämnden beslutar att bevilja Vallentuna 4H-gårds ansökan om 125 000 kr. Fritidsnämnden uppdrar åt

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Hammargården, kl. 15.00-16.55 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Konferenslokal Hovden, Stadshuset, klockan 13.15 14.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande ej del av 21 Ida Ekeroth (S) vice ordförande ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden. Sr Ormön, Kommunhuset, Östhammar

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden. Sr Ormön, Kommunhuset, Östhammar 2017-09-06 1 (12) KALLELSE Nämnd och tid 2017-09-14 Klockan 13:00 Plats Sr Ormön, Kommunhuset, Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA Föredragande 1 Information från Kultur- och fritidsförvaltningen 2 Östhammars

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Taxor och avgifter Ungdomsenheten 5 FN

Taxor och avgifter Ungdomsenheten 5 FN Taxor och avgifter Ungdomsenheten 5 FN 2016.036 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-05-19 PROTOKOLLET ÄR OJUSTERAT 40 Taxor och avgifter Ungdomsenheten (FN 2016.036) Beslut Fritidsnämndens

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 47 Godkännande av ärendelista... 61 48 Dialog med kommunens fritidsledare och fältsekreterare... 62 49 Anmälan av delegationsbeslut... 63 50 Begäran från Sandhems IF om kommunal borgen... 64 51

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 BURLÖVS KOMMUN Kungörelse Kommunfullmäktige 2015-08-19 Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Bildande av Kommunförbundet Kalmar län Dnr 2018/

Bildande av Kommunförbundet Kalmar län Dnr 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (49) 2018-06-04 Ks 233 Bildande av Kommunförbundet Kalmar län Dnr 2018/168-100 Primärkommunala nämnden har i skrivelse 8 maj 2018 lämnat förslag till länets kommuner

Läs mer

~~::,,",r6<pro"k"nct ~~n~het ~/,/ ~!I//A~/J

~~::,,,r6<proknct ~~n~het ~/,/ ~!I//A~/J Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 87 Plats och tid Kommunhuset, tisdagen den 29 mars 2016, kl. 17.00-17.20 Beslutande Peter Lindroth Anna Bruzell Maria Gustavsson, ej närvarande Gun Svahn Bo

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30 16.30 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Ärende 9. Svar på äskande från Karlskoga Näringsliv och Turism AB

Ärende 9. Svar på äskande från Karlskoga Näringsliv och Turism AB Ärende 9 Svar på äskande från Karlskoga Näringsliv och Turism AB Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-02-07 KS 2018.0094 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Svar på äskande från Karlskoga

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-03-19 Sammanträdesdag Innehåll 19 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 23 20 Framtida beslutstider för bidrag ur bidragsformen

Läs mer

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 08:00-09:00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer