7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare"

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) Innehållsförteckning 7 Medborgarförslag (Kristina Jeppsson - Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare i Borgholms kommun. 8 Utöka kultursekreterartjänsten från och med Motion - Kultuhus i Kronomagsinet Borgholm. 10 Medborgarförlsag (Helle Kvamme) - Flytande ateljéer i Borgholms hamn. 11 Skrivelse från Öland Spirar och Ölands skördefest angående utveckling av konstrundor. 12 Verksamhetsbidrag - kulturföreningar Information från Statens Fastighetsverk. 14 Föreningen Folkets Hus i Borgholm ansöker om tillfälligt verksamhetsbidrag för Meddelanden. 7 Dnr 2014/ KS Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare i Borgholms kommun. Kristina Jeppsson, Sättra 30, Borgholm, föreslår i medborgarförslag att kommunen tillsätter en kulturutvecklare med kunskap om kulturlandskapet Öland och dess specifika behov. Enligt medborgarförslaget behöver Borgholms kommun - en kulturstrategi - föryngring av kulturutövare - nya arenor för konst, musik, teater - utveckla experimentella processformer och media - starta nya kulturprojekt - Culturalplanning Kommunfullmäktige beslutade överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för ställningstagande och beslut. I tjänsteskrivelse skriver kommunledningskontoret att om kommunens kulturverksamhet ska kunna utvecklas måste mer än 0,5 tjänst kultursekreterare finnas. En heltidstjänst inom kulturen behövs i Borgholms kommun och tidsmässigt är det lämpligt med anledning av att Borgholm fyller 200 år Kommunledningskontoret föreslår att kultursekreterartjänsten utökas till en heltidstjänst från och med år 2016 samt att möjligheten att fördjupa samarbetet med Mörbylånga kommun beaktas.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (8) Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar medborgarförslaget. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott föreslår kommunstyrelsen avslå medborgarförslaget. 8 Dnr 2015/ KS Utöka kultursekretartjänsten från och med Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott anser att istället för att tillsätta en ny tjänst som kulturutvecklare (medborgarförslag från Kristina Jeppsson ) skulle ett första steg vara att från och med 2016 utöka befintlig kultursekreterartjänst till en heltidstjänst. I dagsläget finns i Borgholms kommun endast 0,5 tjänst som kultursekreterare. Ska kommunens kulturverksamhet kunna utvecklas måste det finnas mer än 0,5 tjänst som kultursekreterare. En heltidstjänst inom kulturen behövs i Borgholms kommun. Möjligheten att fördjupa samarbetet med Mörbylånga kommun ska också beaktas. En utökning av kultursekreterartjänsten till 1,0 tjänst kostar ca 300 tkr per år. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott föreslår kommunstyrelsen att från och med 2016 utöka kultursekreterartjänsten till en 1,0 tjänst. 9 Dnr 2012/ KS Motion Kulturhus i Kronomagsinet Borgholm. Kommunfullmäktige i Borgholms kommun har beslutat bifalla motion om att undersöka möjligheten att etablera ett kulturhus i Kronomagasinet i Borgholm. Borgholms kulturhus med kulturskola, musik, dans och drama. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott har i samråd med kulturskolan arbetat fram en kravspecifikation. Vad behöver finnas i Kronomagasinet för att kulturskolan ska kunna bedriva verksamhet där. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott ska

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (8) ta fram förslag på hur lokalerna i Kronomagasinet kan användas utöver eventuell kulturskola utifrån bifallen motion. Kommunledningskontoret föreslår i tjänsteskrivelse att fritidsgårdsverksamheten skulle kunna flytta tillbaka samt att vissa lokaler skulle kunna hyras ut till andra intressenter under sommaren. Vidare skriver kommunledningskontoret att Kronomagasinet är ett byggnadsminne så allt som görs måste göras i harmoni med byggnaden och gällande föreskrifter. För att Kronomagasinet ska bli ett levande kulturhus krävs att det finns någon permanent verksamhet i huset. Enligt de kontakter vi haft med Länsstyrelsen är det fullt möjligt att inom vissa gränser bygga om Kronomagasinet till ett tillgängligt kulturhus. Länsstyrelsen vill att Kronomagsinet bevaras men också används. Fritidsgårdsverksamheten var tidigare placerad i Kronomagasinet. Flera önskemål om en tillbakaflytt har framförts. Kanske vore det möjligt att både fritidsgårdsverksamheten och Kulturskolan skulle kunna inrymmas i lokalerna. Både kulturskolans verksamhet och fritidsgårdsverksamheten bedrivs i huvudsak under skolans läsår. Lokalerna skulle kunna hyras ut till andra intressenter under sommaren. En lokalförsörjningsplan för Borgholms kommun håller på att arbetas fram. Det är möjligt att det i den planen framkommer andra verksamheter som skulle kunna vara i Kronomagasinet. Det är viktigt att inte konkurera med ideella föreningar och andra som hyr ut lokaler i centrala Borgholm. Pengar måste avsätta för en extern utredning av hur lokalerna i Kronomagasinet på bästa sätt skulle kunna användas. Är det möjligt att kulturskolan och fritidsgårdsverksamheten delar på lokalerna? Hela investeringen Borgholms kulturhus måste kostnadsberäknas och läggas in i kommunens investeringsbudget. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar hur lokalerna i Kronomagsinet kan användas utöver eventuell kulturskola. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott anser att utöver kulturskola skulle det i Kronomagasinet kunna finnas fritidsgårdsverksamhet, utställningslokal, flexibla lokaler, kontorsutrymmen samt en begränsad caféverksamhet. Vidare föreslår utskottet kommunstyrelsen att omedelbart tillsätter en extern utredning, kostnad ca 150 tkr.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (8) 10 Dnr 2014/ KS Medborgarförslag (Helle Kvamme) Flytande ateljéer i Borgholms hamn. Helle Kvamme, Sättra 20, Borgholm föreslår i medborgarförslag att Borgholms kommun inrättar tre till fem flytande ateljéer i Borgholms hamn till sommarsäsongen För att få ökad närvaro av konstnärer som skapar i hamnområdet skulle Borgholms kommun kunna erbjuda verksamma konstnärer tre till fem flytande ateljéer i Borgholms hamn under sommarmånaderna. Fördelar för Borgholms kommun (enligt medborgarförslaget) En kultursatsning som är spännande och inte har gjorts tidigare, som kan genomföras till sommaren och som inte behöver bli dyr. Levandegör hamnområdet med kulturhändelser. Kommunen syns tillsammans med kulturutövare i sin kommun. Visualisering av Ölands rika natur. Fördelar för Öland Något i grunden annorlunda Fördelar för konstnärerna En inspirerande miljö. Mötet med platsen Borgholms hamn. Mötet med människorna/besökarna/turisterna. Kommunikation kring spridning av kultur på hela ön. Vatten som tema. Spännande att delta i samarbetsprojekt med Borgholms kommun. Konstnärerna får synlighet. Kommunledningskontoret föreslår i tjänsteskrivelse att medborgarförslaget avslås eftersom det i 2015 års budget inte finns pengar avsatta för detta projekt. Om kommunstyrelsen anser att detta är ett spännande kulturprojekt avsätta pengar i kommande års investeringsbudget. Att inrätta tre till fem flytande ateljéer i Borgholms hamn kräver vissa ändringar i detaljplanen och den nu gällande Hamnordningen. Enligt samhällsbyggnadsförvaltningen kommer det även att krävas någon form av lov för att få bygga flytande ateljéer. Bygger kommunen flytande ateljéer måste dessa vara godkända och uppfylla alla krav som ställs på brandskydd, säkerhet och arbetsmiljö. Det är inte möjligt att genomföra projektet till sommaren Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott föreslår kommunstyrelsen att avslå medborgarförslaget eftersom det i 2015 års budget inte finns pengar till detta projekt. Anser kommunstyrelsen att detta är ett spännande kulturprojekt avsätta pengar i kommande års investeringsbudget.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (8) 11 Dnr 2015/5-865 KS Skrivelse från Öland Spirar och Ölands skördefest angående utveckling av konstrundor. Öland Spirar/Ölands Skördefest, genom Kristina Jeppsson, skriver i mail till kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskotts ordinarie ledamöter och frågar om de tror att man med kommunens hjälp skulle kunna höja konstrundorna på Öland så att de lockar lika många besökare och ger lika mycket intäkter som konstrundorna i Skåne. Vidare skriver Jeppsson Vi säger ju hela tiden att vi vill visa upp Ölands kultur och konst (det genuina) och här finns redan konkreta och ambitiösa aktiviteter att bygga vidare på för att lyfta Öland och alla kulturarbetare. Hur tror ni att vi kan utveckla det vi har på Öland? Kommunledningskontoret föreslår i tjänsteskrivelse att uppdra till kultursekreteraren att tillsammans med Mörbylånga kommuns kulturavdelning titta vidare på frågan. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott beslutar uppdra till kultursekreteraren att tillsammans med Mörbylånga kommuns kulturavdelning titta vidare på frågan. 12 Dnr 2015/ KS Verksamhetsbidrag kulturföreningar Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar utifrån de samtal som förts med kulturföreningarna verksamhetsbidrag för : Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott beslutar bevilja följande föreningar verksamhetsbidrag 2015; Sjöfararkusten 10 tkr Ölands kulturminnesförening 60 tkr Friska Viljor IOGT NTO (bion Löttorp) 30 tkr Ölands riksteaterförening 40 tkr Ölands Hembygdsförbund Himmelsberga 100 tkr Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott ger kultursekreterare Maria Johanson i uppdrag att utforma avtalen för verksamhetsbidrag 2015 efter utskottets önskemål. Sammankallande Leif Gerhardsson undertecknar avtalen.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (8) Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott kommer att träffa föreningen Gärdslösa Prästgård under våren och därefter fattas beslut om verksamhetsbidrag. 13 Information från Statens Fastighetsverk. Anders Magnusson, förvaltningsområdeschef Fastighetsområde Karlskrona, Statens Fastighetsverk informerar kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott om; - Statens Fastighetsverks organisation och verksamhet - Ölands norra udde - Källa gamla kyrka - Borgholms Slott - Ismantorps borg. 14 Dnr 2015/ KS Föreningen Folkets Hus i Borgholm ansöker om tillfälligt verksamhetsbidrag för Föreningen Folkets Hus i Borgholm, genom firmatecknare Anders Marell, ansöker om tillfälligt extra verksamhetsbidrag på 30 tkr för år Föreningen Folkets Hus genomför för närvarande en översyn av alla verksamheter för att anpassa dessa till förändringar i omvärlden så att vi kan fortsätta fungera som ett kulturcentrum och en samlingspunkt såväl i centralorten Borgholm som för kommunen i övrigt. Föreningen måste också hitta vägar att finansiera en moderninsering av den tekniska utrustningen på konferenssidan. Vidare skriver föreningen att innan de definierat det utbud och de verksamhetsområden som har bärighet för framtiden och kan leda till en sund ekonomi, kommer föreningens ekonomi att utsättas för påfrestningar som delvis skulle överbryggas om föreningen erhöll ett tillfälligt verksamhetsbidrag för Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar ansökan. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott avslår ansökan med motivering att Föreningen Folkets Hus i Borgholm för år 2015 erhåller kronor i driftbidrag från Borgholms kommun samt att kommunstyreslens

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (8) arbetsutskott beslutat bevilja 15 tkr till inköp av HDprojektor. 15 Meddelanden Fritidschef Jan-Åke Johansson visar runt och berättar om Borgholms Tennishall som omvandlats till ett allaktivitetshus med tennis, bowls, squash, bordtennis, gym, golf och bågskytte. Fritidschefen informerar om; - Åkerbobadet - Den mobila scenen. Sekreterare Maria Johanson informerar om; - Ljus på kultur 23 oktober 1 november Borgholm 200 år Kulturbygget.

KOMMUNSTYRELSENS KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma direkt till den direkt) 9 Kulturföreningen Karneval ansöker om bidrag till Experimentellt kulturarv Öland. 10 Budget;

Läs mer

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter.

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) 32 Dnr 2016/246-041 KS Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar tillsammans med

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla   Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll 1 Sid KOMMUNSTYRELSENS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2019-01-11 er 1-6 Plats och tid Akvariet, Stadshuset i Borgholm 09:00-12:00 ande ledamöter Sara Kånåhols Lars Ljung Marcel van Luijn Övriga närvarande

Läs mer

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt)

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 18 Ungt kulturbidrag våren 2017. 19 Borgholms kommuns kulturpris 2016. 20 Delegationsbeslut. 21

Läs mer

42 Dnr 2016/ KS. om verksamheten på Åkerbobadet i Löttorp. Fritidschef Jan-Åke Johansson informerar kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

42 Dnr 2016/ KS. om verksamheten på Åkerbobadet i Löttorp. Fritidschef Jan-Åke Johansson informerar kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 42 Verksamheten på Åkerbobadet i Löttorp. 43 Förslag; Bokningsregler och uthyrningsprinciper i

Läs mer

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla   Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll 1 Sid KOMMUNSTYRELSENS KULTUR- OCH FRITIDS 2019-02-15 er 7-13 Plats och tid Akvariet, Stadshuset i Borgholm 09:00-12:30 Beslutande ledamöter Sara Kånåhols Lars Ljung Marcel van Luijn Övriga närvarande

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V ) - Öppna en daglig verksamhet inom LSS med skapande uttrycksformer

Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V ) - Öppna en daglig verksamhet inom LSS med skapande uttrycksformer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(1) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2019-02-06 30 Dnr 2019/000028 746 Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V ) - Öppna en daglig verksamhet inom LSS med skapande uttrycksformer Sammanfattning

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 8 Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott.

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 8 Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSENS KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTT Sammanträdesdatum Paragrafer 2017-03-01 8-12 Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 8 Budget

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s)

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 1-4 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket kl. 13.00 16.30 Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 9 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kommunledningskontoret, Björkhemsvägen 13, kl. 10:00-11:30. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Medborgarförslag Res en staty över frälsningssoldat Kristina Sandberg

Medborgarförslag Res en staty över frälsningssoldat Kristina Sandberg 1 (3) 2013-02-14 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Anders Lerner 08-523 068 32 Anders.lerner@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Medborgarförslag Res en staty över frälsningssoldat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Diarienummer KS/2017-0257 Tid och plats kl 11.00 12.00 Hamnkapten Hallberg Beslutande Ledamöter Lena Martinsson (S) Siwert Hjalmarsson (M) Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande

Läs mer

Funkisglädje, svar på motion (KD)

Funkisglädje, svar på motion (KD) Tjänsteskrivelse 1 (5) Omsorgs- och äldreförvaltningen Anders Petersson 2018-03-08 Dnr ON 2017-549 Dnr KS 2017-500 Omsorgsnämnden Funkisglädje, svar på motion (KD) Förslag till omsorgsnämndens beslut 1.

Läs mer

Utvecklingsprojekt Social hållbarhet - ansökningsperiod 1 april 2017

Utvecklingsprojekt Social hållbarhet - ansökningsperiod 1 april 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Ahlgren 2017-04-10 KS 2017/0378 50065 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utvecklingsprojekt Social hållbarhet - ansökningsperiod 1 april 2017 Förslag

Läs mer

Medborgarförslag - Upphandlingsstöd lokala produkter

Medborgarförslag - Upphandlingsstöd lokala produkter I o/- I :~1 Krokoms ~kommun ~ KROKOMEN TJIELTE Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 15 februari 2018 /D Sida 39(50) I ~- (, Ks 30 Dnr 2017-000033 Medborgarförslag - Upphandlingsstöd

Läs mer

Anders Lerner

Anders Lerner 1 (4) 2013-05-13 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Anders Lerner 08-523 068 32 Anders.lerner@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Åtgärder med anledning av medborgarförslaget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (29) KOMMUNSTYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (29) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (29) Innehållsförteckning 84 Ändrad dagordning. 85 Information från verksamheten. 86 Budgetuppföljning, april 2015. 87 Information, avtal med Folkets Hus. 88 Granskningsrapport

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Motion om seniorernas hus svar

Motion om seniorernas hus svar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-11-27 17 (31) Ks 413 Motion om seniorernas hus svar Dnr 2018/180-109 Harald Hjalmarsson (M) och Yvonne Nilsson (M) har den 18 maj 2018 lämnat in en motion om

Läs mer

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-11 42 Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.30 Peter Söderström, (S) ordförande Aina Wåhlund, (S)

Läs mer

Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13: Benny Wennberg (C), ordf Jeanette Sandström (S) Björn Andreen (M)

Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13: Benny Wennberg (C), ordf Jeanette Sandström (S) Björn Andreen (M) 1 Sid 1 (12) 2019-04-10 Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13:00 15.00 ande ledamöter Benny Wennberg (C), ordf Jeanette Sandström (S) Björn Andreen (M) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-17.50. Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum, 1-6 (S) Bernt Johansson, 7-15 (S) Ulf Melén (M) Tero Ruohonen

Läs mer

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning Tyresö kommun, Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Lördagen den 12 februari 2011, kl 09.00 Smådalarö Gård, Dalarö 1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden Anmälan noteras. Kommunfullmäktige

Läs mer

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN 2016.047 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-11-24 74 Yttrande på motion (S) om inomhushall (FN 2016.047) Beslut Fritidsnämndens arbetsutskott

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-09-30 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15-14.30 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Annica Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-03-14 1 (1) Sida 45 KS/2016:25 Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska kommunstyrelsens

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-09-24 2 Allmänhetens frågestund Ingen fråga ställs under allmänhetens frågestund. Information om Kalmar kommuns Kina-satsning Näringslivschef Thomas Davidsson, Kalmar kommun, informerar

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Rådhuset, kl. 13.00 15.50 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Diarienummer KS/2018-0004 Tid och plats kl 09.00 10.25 Kommunstyrelsens sessionsal Beslutande Ledamöter Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande Mette H Johansson (L) Lena Martinsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, Rum 106 09:30 11:40 Beslutande Dan Berger (S) Ellena Dellios Vukic (FP) Sven Nilsson (C) Ewa Wemby (M) Annelie Fälth Simonsson (SD) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott KALLELSE 2019-05-07 1(1) Kommunledningsförvaltningen Alexander Arbman, alexander.arbman@uppvidinge.se Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott kallas härmed till sammanträde torsdagen den 09 maj 2019

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 februari2016, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 februari2016, klockan Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 februari2016, klockan 13.10-13.50 Tobias Nordlander (S) ordförande Leif Carlberg (S) Patrik Boström (S) Christina Waster Jansson (S) Erkki

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Motion av Jonas Segersam (KD) om Konstmuseum i Uppsala KSN

Motion av Jonas Segersam (KD) om Konstmuseum i Uppsala KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-06-04 205 Motion av Jonas Segersam (KD) om Konstmuseum i Uppsala KSN-2018-1173 Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår

Läs mer

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kalin 2013-04-24 KS 2012/0776 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna 6-9 i Smedby Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

KS AU PROTOKOLL EXTRA

KS AU PROTOKOLL EXTRA KS AU PROTOKOLL EXTRA 1(11) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande 2013-08-22 - i Kommunhuset klockan 15.00-16.45 med ajournering till den 29 augusti kl.17.30-18.30, Örkelljunga kulturhus. Björn Zorec (FP) - ordförande, 55-61

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 57 Godkännande av ärendelista... 74 58 Anmälan av delegationsbeslut... 75 59 Målgruppsbidrag studieförbunden... 76 60 Ekonomiskt stöd till studieförbunden/sisu... 77 61 Motion angående uppförande

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) Innehållsförteckning: 151 Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 152 Information; åtgärder duschutrymmen; sporthallen, Viktoriaskolan. 153 Rekrytering,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-05-08 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2018, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om månadsrapporten "Vi är

Läs mer

Ärende 14. Medborgarförslag Växhuset

Ärende 14. Medborgarförslag Växhuset Ärende 14 Tjänsteskrivelse 2012-05-11 KS 2011.0161 Handläggare: Kommunstyrelsen I ett medborgarförslaget föreslås att kommunen köper in Bofors gamla stationshus, om kommunen inte redan äger det, och sedan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 13 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 13 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 13 (22) Kommunfullmäktige 2015-09-10 Kf 94 Ks 133 Au 148 KS/2012 0449 Svar på Medborgarförslag - att kunna ge Strömstad ytterligare en sevärdhet s förslag till kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Plats och tid Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (m) Marika Bjerstedt Hansen (s) Clas

Läs mer

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 24 april 2013

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 24 april 2013 KALLELSE 1(7) Kommunstyrelsen 2013-04-10 Rev. 2013-04-16, 2013-04-22 Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige för kännedom Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 24 april 2013 Kung Birger 1+2, Kommunhuset,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

BN KU PROTOKOLL

BN KU PROTOKOLL BN KU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Bävern, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Inger Eriksson v. ordf. (C) Anita Hedqvist

Läs mer

Mål och budget för kulturnämnden

Mål och budget för kulturnämnden 2017-09-01 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN 2017/118 Kulturnämnden Mål och budget 2018-2020 för kulturnämnden Förslag till beslut Kulturnämnden föreslår att kommunfullmäktige fattar följande beslut. 1. Kommunfullmäktige

Läs mer

266 Dnr 2014/226-106 KS

266 Dnr 2014/226-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 266 Dnr 2014/226-106 KS Information; utökat driftåtagande. IT-chef Niklas Palmquist informerar om det uppdrag han i egenskap av gemensam IT-chef erhållit av Mörbylånga kommun

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S)

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:10-16:10 ande närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Övriga närvarande Marie Gustavsson (Bibliotekschef), Therese Nilsson (Controller) 29-32,

Läs mer

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS Sammanträdesprotokoll 9 (26) Kommunstyrelsen 2012-10-01 138 Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS 2010.290) Beslut Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att avslå motionen, då

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

att välja Ann-Kristin Johnsson (c) till 1:e v ordförande i kulturnämndens arbetsutskott

att välja Ann-Kristin Johnsson (c) till 1:e v ordförande i kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämnden 2007-01-24 2 Kn 1 Val av ledamöter och ersättare i Kulturnämndens au Kn 070124, 1 att välja Åke Sundkvist (m) till ordförande i kulturnämndens arbetsutskott och som dennes ersättare välja

Läs mer

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 47 Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Öjersbo konferens 15.00-18.00 Sammanträdesprotokoll 1(14) ande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Ulf Olofsson (S) vice ordförande Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson (PNF) Nancy Ibarra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-03-01 67 KS 357/16 Svar på motion (SD) om att inrätta en fond för Luciafirande i Mölndals stad Beslut s förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Per Gjörloff, kultur- och fritidschef Alexander Arbman, nämndsekreterare Sophie Palm, kultur- och fritidskonsulent 17-23

Per Gjörloff, kultur- och fritidschef Alexander Arbman, nämndsekreterare Sophie Palm, kultur- och fritidskonsulent 17-23 1(19) Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 9 maj 2019 kl 13:00 14:21 Beslutande Margareta Schlee (M), Ordförande Frida Sundqvist Hall (C) 23 Simon Bring (SD) Mikaela Gross (V) Bodil Fager Bergqvist

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Skara kommun Förvaltnings AB sammanträder i anslutning till Stiftelseförvaltningens avslut, se separat kallelse.

Skara kommun Förvaltnings AB sammanträder i anslutning till Stiftelseförvaltningens avslut, se separat kallelse. KALLELSE 1(6) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Nämnd: Plats: Rådhussalen, Rådhuset och tid: Onsdagen den 22 november 2017 kl. 08:30-15:00 Lunch kl. 12:00-13:00 Vid förhinder: Kontakta kansliavdelningen tel.

Läs mer

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stora Orren, vån 7, Folkets Hus Ludvika, kl. 14.00-16.35 Beslutande ledamöter Åsa Wikberg (MP) Sören Grandelius (S) Jesper Gustavsson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Ronnebysalen, kl. 09:00-12.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Kranislav

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Britta Tervaniemi, V Leif Gramner, KD Anna Kumpula Kostet, V, 1-3, 5-15

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Britta Tervaniemi, V Leif Gramner, KD Anna Kumpula Kostet, V, 1-3, 5-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-22, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Britta Tervaniemi, V Leif Gramner, KD Anna Kumpula Kostet, V,

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Ansökan från Sofielunds Folkets Hus om kronor för ökade hyresoch

Ansökan från Sofielunds Folkets Hus om kronor för ökade hyresoch Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2013-12-17 Vår re fer ens Bo Sjöström BESLUTSFÖRSLAG Ansökan från Sofielunds Folkets Hus om 150 000 kronor för ökade hyresoch flyttkostnader för hösten 2012.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 08.30-11.50. Paus klockan 09.45-10.00. Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas

Läs mer