Skolrådsmöte Nyvångsskolan Tisdagen den 18 september 2012 kl 18:30-20:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolrådsmöte Nyvångsskolan Tisdagen den 18 september 2012 kl 18:30-20:30"

Transkript

1 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Tisdagen den 18 september 2012 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Lena Jönsson, Rektor Anneli Roth, Biträdande Rektor PA Nilsson (FA) Cilla Riber Alm (FA) Bo-Arne Olsson (FB) Sabine Alexandersson (FC) Carolina Shew Cammernäs (FC) Martin Ullberg (1A) Marika Ivarsson (1A) Birgitta Pettersson (FC, 3C) Åsa Möller (2A) Lotta Bollin (2B) Jenny Jastrell (2C) Nina Hedberg (3A) Anna Andersson 4C Vivi Persson (5B) Filip Bernardo (5 A) Petra Niklasson (5B) Niclas Haglind (5C) 1. Val av ordförande, sekreterare och representant till centrala skolrådet Valet av ny ordförande samt sekreterare föll på sittande, d.v.s. Nina Hedberg samt Pia Smideberg. Till vice ordförande valdes Niclas Haglind, till vice sekreterare Anna Andersson, samt till representant för centrala skolrådet Åsa Möller. 2. Skolledning har ordet; a. Skolstarten har gått bra. I matbespisningen har det varit en del långa köer så här i början på terminen, då de yngsta ska komma in i rutinerna. b. Skolan har lyckats rekryterat lärare till alla klasser där vi hade tjänster ute. På Hålan jobbar Jens, Christian, Rita och Monica. c. Trafiksituationen runt skolan är alltid högaktuell. Förskolan Kompassen har lokaler som skolan använder för fyrorna. Här finns en trafikfara, eftersom eleverna leker runt, och på parkeringen. När de kommer på morgonen ska vi se till att de leker på skolgården. Förskolechefen Rauni var ute idag och sa att det fungerade väldigt bra med klasserna ute på förskolan.

2 3. Genomgång av föregående mötesprotokoll a. Skolans tips om appar är bl.a.: Glosor.eu, Playful minds. b. Mattiderna i skolan har löst sig, ettorna och tvåorna äter nu tillsammans kl /11.05, då dessa elever blandas. Avlösning till nästa grupp sker 25 min senare. Resterande årskurser har 20 minuter på sig att äta, förutom förskoleklasserna som får 40 min. Det uppstår problem om maten är försenad från Tolvåker, men personalen här gör vad de kan. c. Upprustning av skolgård och idrottsplanen. Skolan har undersökt vad eleverna vill prioritera förra terminen. De har mycket och stora önskemål, vilka är inlämnade till tekniska nämnden, som i sin tur anlitat arkitekt som varit ute och tittat samt gått igenom önskemålen. Skolgården ska se hel och fräsch ut. En prioritet är att asfaltera om för att den ska bli hel, flatare samt större möjlighet för målning av spelrutor mm. I dagsläget slits färgen bort mycket fort. Det finns idéer om växtlighet t.ex. trädallé mot centrum. d. Fastighetsskötsel har och kommer att bestå av renovering av taket samt fuktskador. Takbyte är gjort på idrottshall och matsal. Provtagning av skolans lokaler, plus luftmätning är gjort. Problem kommer att åtgärdas. Ev. ny upphandling på gång. Fastighetschef, skolchef och rektor kommer att träffas imorgon (ons 19/9). Där bestäms hur information om detta kommer att gå ut efter mötet. Allt kommer att ske enligt en tidsplan. Protokoll är skickat till skyddsombudet och miljöförvaltning. Vattenkvalitén är också kollad. Vattnet är inte gott, något varmt men inte hälsovådligt. 4. Föranmälda ärenden a. Missnöje har visat sig med Temafoto. Möjligt att säga upp avtalet innan 1 november för att få någon annan till nästa år. På en del håll är det skolrådet som håller i denna organisation. Det ingår även ett miljötänk i valet av företag, beroende på hur de väljer att göra med beställningar mm. Frågan ställs till skolrådet om vi ska göra ett byte. Fotografering kommer att ske med befintligt företag 25, 26, 27 september. Vi avvaktar kvalitén på detta läsårs skolfoto, innan beslut om eventuellt byte sker. Vi kollar också upp möjliga företag och deras serviceutbud. b. Lagband som används på idrotten kan bli farliga, eftersom de inte kan lösa ut. Exempelvis kardborreknäppning skulle underlätta detta. Då en olycka skett kommer skolan att se över detta. c. Vilken tillsyn finns på cykelparkeringen under skoltid? Det har förekommit skadegörelse på cyklarna under skoltid. Cykelparkeringarna ligger delvis skymda. Tillsyn från klassrummen och rastvakter kommer att ske. d. Skolrådet och skolan påminner elever och föräldrar om att mörkret är på intåg, och det är lämpligt att se över reflexer och cykelljus. Hjälm ska alltid bäras av cyklande elever, samt personal som cyklar med elever under skoltid.

3 e. Det är förhållandesvis lite förstörelse på skolgården. Däremot uppehåller sig personer på skolgården som inte ska vistas där. f. Skolan uppmanar alla vårdnadshavare att lägga in mailadress på då detta ger möjlighet för rektor att gå ut med mail snabbt utan att blanda in klassföreståndare. Närvaro, frånvaro och adressuppgifter finns på i samtliga klasser, även F-klass fr.o.m. nov. g. Kommunen har inte gjort mer än ett fartgupp vid överfarten vid Kompassen, eftersom bygget inte är klart och det finns risk att det fördärvas. Rauni går ut med information till föräldrar vid förskolan att ta det försiktigt. På parkeringsplatsen vid skolans matsal förekommer det ofta att föräldrar kör elever med bil ända in under taket. Detta är inte lämpligt eftersom det inte är mark som tillhör parkeringen, utan istället används av gående och cyklande elever som är på väg till skolan. Skorådet uppmanar till att inte köra över gränser, samt att aldrig låta bilen stå på tomgång, särskilt inte utan förare, vilket har förekommit i flera fall på samma parkering. Vi rekommenderar att elever släpps av vid exempelvis skolskjutsens busshållplats vid Centrum. h. Många elever samlas och fikar på Café Uven på fredagseftermiddagar. Detta har orsakat en del konflikter mellan eleverna och personalen på Uven. Skolrådet uppmanar till gemensamma fikastunder hemma hos varandra eller varför inte på Julius fritidsgård där det dessutom finns en massa annat roligt att göra. i. Angående byggnationen i Folkets park, ställs frågan om det har tagits hänsyn till att en skola ligger i närheten, och att skolvägarna kommer påverkas mycket av det nya boendet och den ökade trafikbelastningen. j. Skolrådet uppmanar föräldrar till att använda sig av Åsikt Kävlinge, där det finns möjlighet att delge sina åsikter till kommunen. Detta är ett bra sätt för föräldrar att visa sitt engagemang och lyfta viktiga åsikter. k. Kostenheten har haft möte, där det framkom att skolan skulle kunna göra något åt miljön i matsalen genom att avskärma så att det blir små rum i rummet. Dock skulle detta bli mer svårstädat, vilket innebär att det kommer ligga kvar mer matrester på golven, därför kommer inte skolan att göra den förändringen. Skolan är mer nöjd med matsituationen idag än förra terminen. Petra hämtar mer mat på Tolvåker flera gånger i veckan, eftersom eleverna äter mycket. Detta är mycket positivt. En bullermätning gjordes i matsalen för ca fyra år sedan, vilket följdes av att akustikplattor i taket samt tassar på stolar installerades. l. På hemsidan ska alltid tid för nästa skolrådsmöte anges. Protokollen ska också ligga där. Två pedagoger är IT-ansvariga, Pernilla Johansson 3 A, Lena Wirsén 1 C. Vi undrar hur hemsidan ska förnyas och göras levande. De två lärarna har fått utbildning och tid för att sköta hemsidan. Föranmälda ärenden ska lämnas 10 dagar innan mötet. Dagordning inför mötet kommer också att läggas på nätet inför mötet.

4 5. Skolrådets Samverkansorgan Det finns ingen ny information från Centrala skolrådet eftersom de har möte vid samma tid som första skolrådsmötet. Till nästa möte vill vi lyfta skolvägarna, samt vilka rutiner som finns kring nybyggnationer och tankar på trafiksituationen. 6. Övriga punkter a. Det har hänt att vissa lektioner, t.ex. slöjden uteblir p.g.a. olika faktorer. Samma dag och elever drabbats flera veckor på rad. Lena uppmärksammas på detta och kommer att diskutera detta med berörd lärare. b. Har skolan individuella och/eller generella läxor. Hur mycket läxor som ges är beroende av vilken lärare eleverna har. Läxorna ger i många klasser inte tillräcklig förberedelse inför högstadiet. De senare nationella proven i åk 3 har visat att skolans elever dippar i faktaläsförståelse, vilket resulterat i nya SO- och NO-böcker. c. Trivselenkäten kommer inte genomföras fler gånger, de frågorna förs istället in i Qualis enkäten. d. Frost och halka kommer snart att komma och skolgårdarna kommer bli hala. Det är en omöjlighet att hålla hela skolgården halkfri, det kommer att finnas gångar som halk bekämpas. Eventuellt kan skolan få någon mer gruslåda så att personalen har möjlighet att sanda mer vid speciella behov. e. Finns det någon policy för fredagsmys och vad som får bjudas där, på fritidshemmen? Förälder påpekar att det förekommer såväl godis som popcorn, bullar och kakor. Detta kan vara viktigt ur allergisynpunkt. Lena har inte upplevt något problem kring detta då det säkert är vid speciella tillfällen, men lovar att kolla upp det. f. Utbyggnad av nätet har skett så att all ny IT-utrustning kan användas bättre än tidigare. g. Två skolor i kommunen har fått delta i ett projekt och kunnat satsa på surfplattor och datorer, i stor utsträckning Rinnebäck och Annero. Nyvång kan inte av ekonomiska skäl göra IT-satsning just nu, i så fall skulle detta behöva ske på bekostnad av personalen, och det är inte rimligt. h. Eventuellt kommer kompassens lokaler att kunna nyttjas av skolan även nästa läsår. Diskussion om lokalfrågan för Nyvångsskolan kvarstår eftersom elevtrycket på denna sida Löddeköpinge spås fortsätta vara hög och skolan är eftertraktad i byn. 7. Skolrådets arbete och målsättning för läsåret 12/13 Under våren kommer vi att ha ambitionen att fortsätta med föreläsningar i anknytning till föräldramötena. Förslag att fortsätta med samma tema som föregående års verksamhet:

5 ÅK 3 information om faror på nätet ÅK 4 om kost och tips på enkla och nyttiga mellanmål för barnen att göra själva hemma ÅK 5 om betyg ÅK 6 drogrelaterad information till föräldrar Förslag läggs om att år 1 och 2 får information om mobbing och skolans EQ-arbete. Vi funderar också kring HLR för föräldrar genom röda korset, vilket dock är förenat med en viss kostnad. Möjligheten är att vi anordnar det medan föräldrarna själv står för kostnaden. Vi funderar till nästa möte om vad vi vill erbjuda och hur vi ska föra ut det. 8. Nästa möte Nästa möte bör ske ca två veckor innan centrala skolrådets möte. Åsa kollar upp detta och besked om ny mötestid kommer. Pia Smideberg skickar ut kallelse så snart datum är satt. Mötet är öppet för alla föräldrar som är intresserade att delta. Glöm inte att fundera på förslag på skolrådets arbete och målsättning för det här läsåret. Protokoll skrivet av Anna Andersson, Vice Sekreterare Justerat Lena Jönsson, Rektor Nina Hedberg, Ordförande Skolrådet

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 11 september 2013 kl 18:30-20:30

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 11 september 2013 kl 18:30-20:30 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 11 september 2013 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Camilla Fajerson, Rektor Anneli Roth, bitr Rektor Eva Ohlin, Fritidspedagog Rockan

Läs mer

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 6 februari 2013 kl 18:30-20:30. Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 6 februari 2013 kl 18:30-20:30. Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 6 februari 2013 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Anneli Roth, Tf Rektor Camilla Fajesson, Tillträdande Rektor (1/3) Cilla Riber Alm

Läs mer

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 november 2011 kl 18:30-20:30

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 november 2011 kl 18:30-20:30 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 november 2011 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Lena Jönsson (rektor) Anneli Roth, Bitr rektor, lärare 2B Martin Ullberg (FA) Marika

Läs mer

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Camilla Fajerson, Rektor Andreas Isén, Biträdande rektor Eva Ohlin, Förskolelärare

Läs mer

b) Mycket personal som kommer gå i pension till sommaren. Behöver rekrytera 4 st lärartjänster. Annonsering kring tjänsterna kommer i dagarna.

b) Mycket personal som kommer gå i pension till sommaren. Behöver rekrytera 4 st lärartjänster. Annonsering kring tjänsterna kommer i dagarna. Skolrådsmöte Nyvångsskolan Tisdagen den 17 april 2012 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Lena Jönsson, Rektor Kristine Helmersson, Fritidspedagog Rockan Pia Smideberg (1B)

Läs mer

a) Skolan har köpt in 5 st ipads i en första liten ansats att höja IT utrustning i skolarbetet.

a) Skolan har köpt in 5 st ipads i en första liten ansats att höja IT utrustning i skolarbetet. Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 maj 2013 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Camilla Fajerson, Rektor Anneli Roth, Tf. Rektor Kristin Helmersson, Fritidspedagog Rockan

Läs mer

1. Ordförande Nina Hedberg öppnar mötet och hälsar alla välkomna till skolrådsmötet. Upprättande av närvarolista.

1. Ordförande Nina Hedberg öppnar mötet och hälsar alla välkomna till skolrådsmötet. Upprättande av närvarolista. Skolrådsmöte Nyvångsskolan Tisdagen den 11 februari 2014 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Camilla Fajerson, Rektor Linda Andersson, Lärare åk 3 Linda-Marie Pålsson, Lärare

Läs mer

1. Ordförande Nina Hedberg öppnar mötet och hälsar alla välkomna till skolrådsmötet. Upprättande av närvarolista.

1. Ordförande Nina Hedberg öppnar mötet och hälsar alla välkomna till skolrådsmötet. Upprättande av närvarolista. Skolrådsmöte Nyvångsskolan Tisdagen den 9 april 2014 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Camilla Fajerson, Rektor Andreas Isén, Biträdande rektor Cilla Riber Alm (FA, 1A) Anna

Läs mer

Protokoll skolrådsmöte

Protokoll skolrådsmöte Protokoll skolrådsmöte 2018-11-21 Skönadalsskolans konferensrum Närvarande: Representanter från nedanstående klasser 1A, 2A, 4B, 4C, 5A, 6B, 1. Skolrådets öppnade ordförande Thomas Gillerfors hälsar alla

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Ann-Sofie Gustafsson Helena Svanberg Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall

Läs mer

Protokoll: EFFs möte 3 november 2009

Protokoll: EFFs möte 3 november 2009 Protokoll: EFFs möte 3 november 2009 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Paul Klinkert, (Ordförande) 1-3d Sofia Bennet, 2c och 5c Gary Sundell (Rektor) Jessica Lundahl, 2c

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Föräldraråd

Föräldraråd Föräldraråd 2012.09.18 Närvarande: Christian Björkqvist (klass 3a), Betty Björkqvist (klass 3a), Lars Nilosjö (klass 4a), Ylva Gripner (klass 2), Cilla Enarsson (klass 5), Lotta Berg (klass 3b), Jenny

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå:

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå: Skolråd 2014-10-15 Rektor Anna Ronquist öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och passade på att säga att skolledningen inte känner igen sig i den skoldebatt som varit under valet. Personalen på Kyrkskolan

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra

Läs mer

Protokoll från skolråd 091119

Protokoll från skolråd 091119 Protokoll från skolråd 091119 1. Närvaro, se bilaga 1. 2. Till sekreterare valdes Jenny Lund. 3. Dagordning, punkten Önskemål från BU-chef och Budgetinformation flyttas till nästa möte. 4. Övriga frågor

Läs mer

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Louise Rosenlund, sekr (4a) Stephan Fickler, 1-3c, 5c Jessica Lundahl, 1-3c Pernilla Ramslöv, Fc,1-3c

Läs mer

Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet

Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet Minnesanteckningar förda vid nätverksmötet på: Mården 20121003 Skola Mötesdatum Representanter (ordinarie) Närvarande Bokelunda

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Protokoll från möte Ellagårdsskolans föräldraförening (EFF) 28 mars 2012 kl 19.00 i Ellagårdsskolans personalrum

Protokoll från möte Ellagårdsskolans föräldraförening (EFF) 28 mars 2012 kl 19.00 i Ellagårdsskolans personalrum Protokoll från möte Ellagårdsskolans föräldraförening (EFF) 28 mars 2012 kl 19.00 i Ellagårdsskolans personalrum 1. Mötets öppnande Paul Klinkert öppnade mötet. Närvarande Anna Ersson Ellen Dahlqvist Susanne

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra-Ljungby

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Minnesanteckningar från möte med klassrepresentanter, samt därpå följande styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2011-10-06 kl.18.30-21, Snättringeskolans

Läs mer

SKOLRÅDET Mötesprotokoll ( )

SKOLRÅDET Mötesprotokoll ( ) 1. Mötets öppnande Mötets öppnades av ordförande Sverker Hanson. Till sekreterare valdes Annette Ekholm och till justerare Fanny Ambjörnsson. 15 föräldrar, 4 lärare och rektor deltog i mötet. 2. Genomgång

Läs mer

Protokoll skolråd Tisdagen den

Protokoll skolråd Tisdagen den Protokoll skolråd Tisdagen den 29-11-2016 Fråga från förra mötet: Aktuellt Förskolan: o Skalad potatis: eleverna äter mer skalad än oskalad potatis så därför fortsätter de med det. Haft Rödatråden-träff

Läs mer

Skolrådsprotokoll

Skolrådsprotokoll Skolrådsprotokoll 2011-04-24 Närvarande: Föräldrar: Rektorer: Personal: Anna Stenlund M/D 7:3 Petra Bergenbrant Annica Nilsson Annelie Wiklund M/D 7:1 Marie Doverhag Anne-Charlotte Nilsson Ann Ingemansson

Läs mer

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Datum: 2018-04-18 Tid: 16.00-17.00 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Åsa Andraey och Marie

Läs mer

Skolråd Hammarskolan

Skolråd Hammarskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Hammarskolan Rapport Dnr: 20170228 Rev: [Datum] Skolråd Hammarskolan 20170228 Pia Bolin, Ann-Lena Schultz, Charlie Svedmark, Ulrika From (justerare), Maria Johansson,

Läs mer

SKOLRÅDET Mötesprotokoll (2014-03-25)

SKOLRÅDET Mötesprotokoll (2014-03-25) 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, sekreterare & justeringsman Sverker & Annette (ordf), Patrik (sekreterare), Ingela (justerare) 3. Föregående protokoll Besök av Michael Asp (IKT-frågor) flera anmälde

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening,

Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening, Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening, 2013-11-14 Deltagare Reidun Larsson, Ingrid Bengtsson, Jessica Sjöstrand, Linda Klasson, Eva Juhlander, Anna Gustafsson, Ingmari Johnsson, Börje

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27

Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27 Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27 Närvarande: Tina Johansson, Rektor Lena Uhrbom, förskolechef Inger Walllin Frölund, lärare åk 2-3 Susanne Bönnemark, personal Kojan Gunilla Sjögegård,

Läs mer

Njalla 2.0 Nr 6 vt 2018

Njalla 2.0 Nr 6 vt 2018 Hej alla! Skolchefen informerar Sparbeting Som ni säkert alla känner till är 2018 och kommande år mycket tuffa för oss ekonomiskt inom barn- och utbildningsverksamheten. När vi nu fått första kvartalsrapporten

Läs mer

1, Rektorerna hälsade alla välkomna och presenterar dagens dagordning.

1, Rektorerna hälsade alla välkomna och presenterar dagens dagordning. Enhetsråd/arbetsenhetsråd 160210 Närvarande: Anna Branden, rektor 4-9 David Johansson, rektor F-3 Eva S, AlfaBeta Helene Nilsson, Lilla Safiren Johanna Rahm, Stora Safiren Mia Johansson F1 blå, 3B Ragnhild

Läs mer

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad.

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad. Protokoll fört vid Nosty s styrelsemöte 15 februari 2010 Plats: 4:ans klassrum Nottebäckskolan Tid: måndag 15 februari 18.00-20.00 Närvarande: Tony Johansson, föräldrarepresentant och ordförande Åsa Hultgren,

Läs mer

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan Punkter (dagordning) Samråd 180926 Närvarande: Kari Korpela, 6B, Karin Stattin, 5C, Kristina Strand, 8D, Ann-Christin Nilsson, 7C, Malin Leiknes, 9C, Desirée Gahlin, 4B, Carola Mohlin, 5B, 9G, Anna-Lena

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Lokala styrelsen i Östra Ljungby Stidsvig.

Protokoll fört vid styrelsemöte för Lokala styrelsen i Östra Ljungby Stidsvig. L o k a l a Sida 1 av 3. S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Protokoll fört vid styrelsemöte för Lokala styrelsen i Östra Ljungby Stidsvig. Plats: Pilagårdsskolan i Östra Ljungby

Läs mer

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för Överlämning Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för överlämning Förskola Förskoleklass läsår 2017-18 December En första kontakt, om barn som är i behov av mer omfattande

Läs mer

Protokoll från skolråd den 16 februari 2011.

Protokoll från skolråd den 16 februari 2011. Protokoll från skolråd den 16 februari 2011. Närvarande: Jan-Olov Andersson biträdande rektor, Magnus Thim arbetslag 4, Jenny Björklund arbetslag 5, Kristina Olsson arbetslag 3, Gerle Ekelund 7A, Lucas

Läs mer

Nu gäller det att öva flitigt på sångtexterna som skickades hem förra veckan! :)

Nu gäller det att öva flitigt på sångtexterna som skickades hem förra veckan! :) Hej på er alla! Sista veckan med utvecklingssamtal går av stapeln. Om ni har glömt vilken tid ni har bokat är det bara att gå in på Doodle och dubbelkolla! Tack till er som redan har varit på samtal och

Läs mer

Val- och konstituerandemöte samt Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2013-09-03 Plats: Roslättsskolan, Svedala

Val- och konstituerandemöte samt Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2013-09-03 Plats: Roslättsskolan, Svedala Val- och konstituerandemöte samt Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2013-09-03 Plats: Roslättsskolan, Svedala Närvarande: Närvarande (F) Anna-Lena Silow Närvarande (F) Katrine Borgelin (Klaus

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2013 vt 2014 2008 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 076/7688595 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/3642466 Venhaga förskola avd.

Läs mer

Lokalt föräldra- & skolråd Ankarsvik

Lokalt föräldra- & skolråd Ankarsvik Lokalt föräldra- & skolråd Ankarsvik 2012-04-23 Närvarande: Anna-Lena Wallberg (pedagog Lanternans förskola, Aktern), Margaretha Gustin-Johnsson (förskolechef Lanternan), Marie Andersson (förälder Bojen),

Läs mer

Handlingsplan för omorganisationen av flytt av delar av Kyrkbyns skola till Bergets skola

Handlingsplan för omorganisationen av flytt av delar av Kyrkbyns skola till Bergets skola Handlingsplan för omorganisationen av flytt av delar av Kyrkbyns skola till Bergets skola När Process Ansvariga Beslut (tidpunkt) Övrig info November Upptagningsområden utarbetas och bereds inför beslut

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-5 och fritidshem Ansvariga för planen Jill Nord, rektor Ida Karlsson, bitr. rektor Vår vision På Rörsjöskolan ska det

Läs mer

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP Vi på Vittra Brotorps fritidshem önskar er varmt välkomna till en inblick i vår verksamhet. Här kommer lite information om hur en dag på fritids/ klubben kan se ut, vilka regler

Läs mer

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Närvarande: Erik Sandberg (Ordförande) Pernilla Svan (Sekreterare) Jessica Larsson Jenny Svärd Kim Gustafsson Anders Berg Johanna Atling Petra

Läs mer

Skolråd, Ängbyskolan

Skolråd, Ängbyskolan Närvarande: Ulrika Evans 5A Linda Jansson 1B, 3B Ulrika Lunden 2A Evalotta Johansson 3A Jennifer Sidfäldt Förskoleklass Malin Runnding Förskoleklass Carina Ahlinder Förskoleklass Carina Sälling 1A Lotta

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass a för planen Rektor

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Plats: Vinsta Grundskola Östra, personalrum Dag: 2017-08-29 Närvarande: Fredrik Boström Rektor Tobias Södlind Tf biträdande rektor Östra

Läs mer

Protokoll från Skolrådsmöte 14 oktober 2014

Protokoll från Skolrådsmöte 14 oktober 2014 Protokoll från Skolrådsmöte 14 oktober 2014 Närvarande: Se bilaga 1 1. Mötets öppnande och godkännande av dagordningen Ordförande öppnade mötet och alla enades om att lägga till Övriga frågor i dagordningen

Läs mer

Föräldraråd 5 oktober 2016,

Föräldraråd 5 oktober 2016, UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÖKARÄNGSSKOLAN/SKÖN STAHOLMSSKOLAN Föräldraråd 5 oktober 2016, 18.30-20.00 Närvarande: Rektor Heidi Hård af Segerstad, biträdande rektorer Charlotta Lindqvist, Suha Mariosh, Marina

Läs mer

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal.

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Protokoll klassombudsmöte 17 oktober 2011 1 Protokoll fört vid klassombudsmöte för Berga Hem och skola-förening Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Närvarande: Henrik Ericson ordf. och

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 24 2012 Till elever Veckans ordspråk: Skratta alltid när du kan. Det är billig medicin. Lord Byron Hej! Välkomna tillbaka! Det ska verkligen bli kul att få se er alla igen. Vi hoppas att sommarlovet

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Vi är tacksamma för att de har varit med under detta år och önskar de lycka till vidare.

Vi är tacksamma för att de har varit med under detta år och önskar de lycka till vidare. Rektorsbrev maj 2016, nr 2 Detta rektorsbrev innehåller information om personal, kommande års kalendariet, förskole-och skolråd och lite kort om nuläget och tid för sommarfesten på förskolan och skolavslutningen

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Tånnö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tånnö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tånnö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen grundskola F-6 Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen grundskola

Läs mer

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöjs rektorsenhet Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018-2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem

Läs mer

Föräldramöte Blivande förskoleklasser Ht2018. Lhena Sävenmark, förskollärare Mikael Burman, bitr rektor

Föräldramöte Blivande förskoleklasser Ht2018. Lhena Sävenmark, förskollärare Mikael Burman, bitr rektor Föräldramöte Blivande förskoleklasser Ht2018 Lhena Sävenmark, förskollärare Mikael Burman, bitr rektor 2018-05-23 Välkomna Dagordning 1. Presentation 2. Ekensbergsskolan 3. Obligatorisk förskoleklass 4.

Läs mer

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se Välkomna till år 4! Vi önskar er välkomna till ett nytt läsår och framförallt önskar vi er välkomna till vår nya skola! Vi har väntat länge och äntligen får vi kliva in de nya lokalerna! Vi ser verkligen

Läs mer

UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014

UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 Österängs öppna förskola Läsåret 2013/2014 sida 1 UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs

Läs mer

UTVÄRDERING. Läsåret 2016/2017

UTVÄRDERING. Läsåret 2016/2017 UTVÄRDERING Österängs öppna förskola UTVÄRDERING Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs öppna förskola ligger i samma hus som förskolan mitt i

Läs mer

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD VN VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD Nr 5 läsåret 2013/14, 21 mars 2014 Rektor har ordet! Tiden går fort när man har roligt, sägs det och vi är redan i mars månad. Det blev inte så mycket snö och kyla men lite skridskoåkning

Läs mer

Visättraskolan informerar Augusti 2015

Visättraskolan informerar Augusti 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5

VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5 VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5 Norrhammarskolan F-5 Norrhammarskolan F-5 en central F-5-skola. Område Norr. ca 240 elever fördelat på elva klasser. Tre avdelningar, fritidshem

Läs mer

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor PROTOLL SKOLRÅD Närvarande: Skolledning: Personal: Föräldrar: Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor Agneta Hallner

Läs mer

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Närvarande föräldrar Föräldrar: Carolina Kühnemann (6A, 7C), Jennie Molin (5B), Herbert Neuwirth (7A), Annelie Bergström (7A), Annita Schörling (7B),

Läs mer

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Pris till Järlas elever Ett stort och varmt grattis till våra elever i åk 6! Under vecka 12 var det vernissage i Stadshuset för utställningen Framtidens stad i Nacka

Läs mer

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening Närvarande: Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening 2013-09-05 Föräldraföreningen: Anders Gunnarsson (1A, 3A), Frida Lindblad (5A), Sandra Lyberg (2A, 5A), Camilla Gustafsson (FB1,2B), Gunilla Thulin

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2012-11-07, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Carin Staudte Ledamot Närvarande Cecilia

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan Sida 1 (5) 2016-3-10 Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/2 2016 Dagordning 1) Presentation 2) Protokoll 3) Skolgården/ bostadsbygge Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Hur ska rektor

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Helena Hall Blixt Daniel Tidefjärd Malin Persson Inger Winqvist Gadd Pernilla

Läs mer

Protokoll för förskoleråd och skolråd Kyrkheddingeskola 2014-09-24

Protokoll för förskoleråd och skolråd Kyrkheddingeskola 2014-09-24 Protokoll för förskoleråd och skolråd Kyrkheddingeskola 2014-09-24 Närvarande: Skolpersonal Dan Hansson Biträdande rektor Helene Edenhorn Lärare Anna Tiljander Fritids Charlotta Svensson Almen Kristina

Läs mer

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan 2015-09-22 Närvarande: Hans Stockselius (rektor) Hannah Fahlgren (biträdande rektor skola och fritidsklubb) AnnaCarin Söderhielm (2C) Khadidja Benarab (2C)

Läs mer

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola F-9, fritidshem Läsår 16/17, 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan Välkomna till ett nytt läsår! SKOLKONTAKT Läsårstider: Höstterminen 18-08-22 18-12-19 Studiedag 18-10-16 Lovdagar 18-10-29 18-11-02 (Höstlov)

Läs mer

Klass: IUP-häftet 1-5. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Klass: IUP-häftet 1-5. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: 1 1-5 IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 2 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser R A P P O R T 2017-10-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningskontor Jenny Wikby 0372-78 94 11 jenny.wikby@ljungby.se Tillsynsprotokoll Bolmsö 2017-09-18 Introduktion med Birgitta Vi

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Resultat Murgårdsskolan åk 5 våren 2012

Resultat Murgårdsskolan åk 5 våren 2012 Datum 2012-04-24 Norum/Westerman-Annerborn KUN2012/101 Resultat Murgårdsskolan åk 5 våren 2012 2010 29 svarande av 38 elever, 15 flickor och 14 pojkar (enligt Procapita 11/3) dvs 76 % 2011 34 svarande

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Stavsborgsskolans fritidshem Eken. Barnen i fokus - hela dagarna

Stavsborgsskolans fritidshem Eken. Barnen i fokus - hela dagarna Stavsborgsskolans fritidshem Eken Barnen i fokus - hela dagarna Aktivitetstavlan Barnen väljer varje dag efter mellanmålet vilken aktivitet dom vill göra och på tavlan finns alltid 3-5 val. aktiviteterna

Läs mer

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten. Elevråd 2016-12-13 Närvarande: Saga 1a, Agnes 1b, Isak 2a, Emelie 2b,Thea 3a, Therese 3b, Tyra 4a, Lowe 4b, Isabella 5a, Max 5b, Hampus 6, Alva 6, Cecilia Jones, Sofia Sundström. Vi börjar med att gå en

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning läsåret 01/013 Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Innehållsförteckning 1. Grundfakta om Fritidshemmen vid Vallargärdets skola.... Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen...

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Minnesanteckningar skolråd

Minnesanteckningar skolråd Minnesanteckningar skolråd 2016-09-22 Närvarande: Eylem Yildiz, lärare 3A Linda Johnsson, lärare 7A Helen Thorwall,förälder FA Linn Davidsson, förälder 5B Maria Gyllander, förälder 7D Michael Enghag, förälder

Läs mer

1(5) Vår referens Åsa Söderberg. Emanuelskolan

1(5) Vår referens Åsa Söderberg. Emanuelskolan 1(5) Datum Vår referens 2014-08-19 Åsa Söderberg Varmt välkomna tillbaka till ett nytt läsår på! Efter en fantastisk sommar är det härligt att skolan äntligen drar igång igen. Vi har haft fem dagar tillsammans

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass- åk 6, fritids Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Närvarande personal: Cecilia Persson Anna Jensen Marie Libom Bo Rogalin Rektor Lärarrepresentant Lärarrepresentant

Läs mer