Protokoll från möte Ellagårdsskolans föräldraförening (EFF) 28 mars 2012 kl i Ellagårdsskolans personalrum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från möte Ellagårdsskolans föräldraförening (EFF) 28 mars 2012 kl 19.00 i Ellagårdsskolans personalrum"

Transkript

1 Protokoll från möte Ellagårdsskolans föräldraförening (EFF) 28 mars 2012 kl i Ellagårdsskolans personalrum 1. Mötets öppnande Paul Klinkert öppnade mötet. Närvarande Anna Ersson Ellen Dahlqvist Susanne Neretnieks Kristina Tidner Maria Tegström Caroline Appeltofft Stina Netz Caroline Boivie-Ekstrand EmilijaWilson Gustaf Lagercrantz Ann-Louise Rundin Linda Bennett Patrik Evén Lars Nordin Pernilla Ramslöv Helena Skog Paul Klinkert Maria Breitholtz Söderström 1-3c, kassör 4a 2a Fa, 3a 5c 1-3e, Fc 5c 1-3c, 4b 4b, Fc 2f 2b, 3b 1a 1b 1-3c, vice ordförande 2f 5c, ordförande 1-3d, sekreterare 2. Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns. 3. Föregående protokoll samt val av justerare Föregående protokoll godkänns i sin helhet. Anna Ersson och Susanne Neretnieks justerar detta protokoll. 4. Information till och från skolledningen Skolledning Nu är det klart att en skolledare till kommer gå i tjänst under slutet av sommaren. Peggy Ulvhag heter hon och är fritidspedagog och specialpedagog och har förutom det även arbetat som verksamhetsansvarig för förskoleklasser och fritidshem samt vikarierat som biträdande rektor. Det var ett väldigt enigt beslut och Lena är nöjd och tycker att deras kompetenser kompletterar varandra på ett bra sätt. Ett av Peggys ansvarsområden kommer att vara fritidsverksamheten. Birgitta Almert arbetar kvar med vissa projekt under våren.

2 Skolgård Nu är sopning av skolgården klar och då ställde Lena frågan om det fortfarande är aktuellt att EFF arrangerar en dag då föräldrar hjälper till att bl a måla skolgården. I övrigt när det gäller skolgårdsfrågan så är ett nytt möte inbokat med kommunen. Lena har tagit med material från elevernas tidigare önskemål (se tidigare protokoll). Enligt Lena så för man diskussioner från skolan om att det inte räcker med att kommunen bara gör markarbete för paviljongen utan kravet är att man minst återställer till tidigare skick (t ex ställer tillbaka lekställningar). Dock kan skolan inte räkna med så mycket som varit diskussion om tidigare. Matsalen Matsalen kommer att renoveras men det är ej tidsbestämt. Det handlar främst om köksdelen, men när man gör det önskar skolan att man tittar över hela matsalen. Lars Nordin har varit i kontakt med arkitekten på kommunen som håller på att rita på köket och utbyggnad och hon var inte alls främmande för en större utbyggnad. Kommentar från Lena var att detta är pågående arbete men inte klart utan det går långsamt. Ang. skolmaten Enligt Lena var detta uppe för diskussion på ett rektorsmöte nyligen. Nya krav på ekologiskt osv och fokus på vad man kan göra för att förbättra maten. Lena säger att dom kan se en skillnad, att Fazer nu ser vikten i att dom jobbar med dessa frågor och har bra personer som jobbar med detta. Man eftersöker föräldramedverkan i upphandlingen framöver personer med t ex kunskap, kompetens från branschen eftersom det är bra att föräldrar är engagerade. Eftersom detta varit uppe tidigare så efterlyste Paul besked om vi verkligen kan påverka innan vi går med på föräldraengagemang från EFF. Lena kollar vem/vilka som är kontaktpersoner, hur det går till och vad vi har för möjligheter att påverka. Kommunikation - EFF Framöver kommer vi kunna lämna info både till Lena och Kicki för att lägga upp info kring EFF både på föräldramötet och på skolans hemsida. Mia (sekreterare) ansvarar för att Lena och Kicki får information som EFF vill lägga ut. Kallelsen kommer även att läggas ut via föräldramötet så att flera föräldrar blir uppmärksamma på att vi har möte. I denna kallelse kommer klassrepresentanterna finnas med så att man lätt kan se vilka som representerar vilken/vilka klasser. Parkering/trafiksituationen runt skolan Då det under en lång tid varit ett bekymmer att vissa föräldrar verkar infartsparkera på parkeringsplatsen mellan skola och förskola kommer det att införas fasta parkeringstillstånd för lärare/pedagoger samt tillfälliga tillstånd (hämtas på expeditionen) för föräldrar mfl som behöver vara en längre stund på skolan/förskolan. I övrigt kommer p-skiva att gälla. Förslag att information om detta läggs ut på Föräldramötet för att uppmärksammas när det blir aktuellt.

3 Diskussionen kring var man ska släppa barnen skapar en debatt då de som bor runt skolan har en väldigt svår situation för sig och sina barn. Men de ser även hur farligt det är för barnen när de går till skolan längs t ex Ellagårdsvägen som är väldigt trafikerad framförallt vid lämning och hämtning. Frågan ställdes om det inte skulle vara möjligt att göra någon typ av avlämnings-/upphämtningsplats nere vid infarten till Ellagårdsområdet från Enhagsvägen. Då skulle föräldrar kunna lämna där och barnen går säkert via gångväg (över ängen) hela vägen till skolan. Lena tycker att det är jättebra att vi föräldrar engagerar oss och trycker på så att det kommer från flera håll. Skolan har signalerat att trafiken är ett stort problem och att det inte är anpassat utifrån dagens situation. Ett förslag från deltagarna på dagens EFF-möte är att göra ett samlat dokument som så många föräldrar som möjligt skriver under och lämnar till kommunen. Lena har haft möte med Eva Kullgren på kommunen kring helhetssyn för skolgård, träd, trafiksituation osv men det går inte så snabbt. Finns det inga pengar kan man inte jobba vidare utan då sätts det på håll. Helena Skog vill vara med och driva trafikfrågan och Lars Nordin tar kontakt med NTF för att kolla om det går att låna fartkameror. Vi behöver gå ut med ny uppmaning till föräldrar att köra försiktigt Mia letar upp info som skickades ut tidigare och lämnar till Lena och Kicki för att lägga upp på föräldramötet samt hemsidan. Borttappade kläder Frågan kom upp var man hittar kvarglömda kläder. Enligt Lena hamnar sånt som glömts i matsal, gympasal samt skolgård i kapprummet utanför matsalen. Blir det rensat kan det även hamna i källaren i expeditionshuset. Det som försvunnit på Lärkan respektive Linden ligger kvar (på Linden finns lådor utanför verkstaden där man kan titta). På Lärkan i respektive kapprum. Vi föräldrar uppmanas märka barnens kläder för att underlätta att det hittar tillbaka till rätt barn. Städning Lena nämner att hon inte varit nöjd med städningen på skolan och haft möte med kvalitetsansvarig på städbolaget som har varit med Lena runt och hållit med om att det inte är OK. Städledare utbytt och diskussion fortsätter då Lena vill se en förändring inom kort. Rastvakter På tidigare möte har vi tagit upp att vissa barn klagat på att vuxna inte finns i närheten när det behövs och att dom upplever att det varit olika regler under rasterna, t ex gällande hjälmtvång på isbanan. Enligt Lena ska det vara samma regler för alla oavsett vilken personal det är som är ute på skolgården. Lena berättar att de pratat med elevrådet och Friendsare och att några elever kom till fritidskonferensen för att berätta hur de upplevde situationen. Lena säger att eleverna var jättesakliga och gjorde det jättebra och man lyfter verkligen den här frågan.

4 Även om det finns vuxna ute så kan man inte vara överallt men eleverna ska dock uppleva att man får hjälp. Lena säger att det finns vissa poster för att täcka upp och vissa som cirkulerar t ex vid slöjden, parkeringen osv för att ha så bra koll som möjligt. En annan sak som barnen sagt var att vissa barn inte vet vilka av alla vuxna som är rastvakter utan detta måste vara tydligt. Len upplever att detta nu blivit tydligare med västar, band osv. Enligt Lena har elevrådet gett signaler om att det blivit bättre men hon säger också att skolan inte är nöjd förrän barnen känner att det är bra. Uppdelning inför åk 4 En fråga togs upp kring hur man går ut med information kring att man nu delar klasserna inför åk 4. Föräldrar på lärkan känner sig lurade då de gjort ett val redan inför förskoleklass för att barnen ska gå i samma klass ända upp till åk 5. Nu har skolan fattat beslut om uppdelning av klasser eftersom man måste anpassa sig till för att förutsättningarna förändras. Detta kommer framöver vara en långsiktig linje som man kommer att gå ut och informera om redan inför valet av skola. Det blir ett skifte nu som påverkar de barn och föräldrar som gick in i tron om att klasserna skulle bibehållas åk 1-5. Lena beklagar att vissa elever/föräldrar hamnat i skarven och har verkligen förståelse för att man blir besviken över att klasser splittras. Lena ger exempel på Rösjöskolan som sedan länge delat klasserna och att det har positiva sidor också. Pernilla säger att föräldrar som varit med om detta tidigare år på Ellagårdsskolan kan dela med sig av erfarenheter och sånt som kan göras bättre inför den här omgången. När det gäller hur många klasser det blir totalt för fyrorna kan Lena inte svara förrän hon har all information. 5. Aktivitetslista/Arbetsgrupper Gå Till Skolan Cup/Gyllene Kängan Gå till skolan cup Ansvariga ska gå ut med information innan påsk. Sen förra mötet har Helena Broberger Rydin tackat ja till att köra lite uppvärmning. Linda Bennett lovar att kolla möjlighet att fixa russin eller liknande gratis. Skolfoto/skoltröjor Ylva är inte närvarande men enligt Paul så fortskrider detta arbete och Sofina ska nu vara preliminärbokad. 6. Ekonomi Anna Ersson, kassör, redovisar att det i kassan nu finns kr.

5 Då inget formellt beslut tagits om bidrag till EQ-föreläsningen så fattades beslutet på mötet om att bidra med 6000 kr till detta. Framöver kommer GTC behöva max 3000 kr till för prispengar samt för aktiviteter. Pernilla har frågat vad fritids önskat som vi på EFF kan bidra med pengar till. Önskemål är 2 st bandymål (fastsatta i marken) och dessa kostar 5500 kr styck x 2 = kr. Paul har pratat med elevrådet och de hade inga egna förslag men tyckte att bandymålen var en väldigt bra idé. Alla på mötet fattar ett gemensamt beslut om att det är OK att bidra med till bandymål. 7. Övrigt Det mesta under dagens möte har tagits upp under punkt 4 och 5. Vi behöver en kassör kan någon erbjuda sig? överlämning kommer behöva hitta under våren för att lämna över inför årsskiftet i augusti. Förslag på klädbytardag har kommit in från föräldrar Paul kollar med Lena om möjligheten att fixa detta på skolan. 8. Mötets avslutande Paul Klinkert avslutar mötet. Nästa möte är 24/4 kl. 19 i Ellagårdsskolans personalrum. Sekreterare Justeras Maria Breitholtz Söderström Anna Ersson Susanne Neretnieks

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Louise Rosenlund, sekr (4a) Stephan Fickler, 1-3c, 5c Jessica Lundahl, 1-3c Pernilla Ramslöv, Fc,1-3c

Läs mer

Protokoll: EFFs möte 3 november 2009

Protokoll: EFFs möte 3 november 2009 Protokoll: EFFs möte 3 november 2009 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Paul Klinkert, (Ordförande) 1-3d Sofia Bennet, 2c och 5c Gary Sundell (Rektor) Jessica Lundahl, 2c

Läs mer

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå:

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå: Skolråd 2014-10-15 Rektor Anna Ronquist öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och passade på att säga att skolledningen inte känner igen sig i den skoldebatt som varit under valet. Personalen på Kyrkskolan

Läs mer

Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening,

Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening, Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening, 2013-11-14 Deltagare Reidun Larsson, Ingrid Bengtsson, Jessica Sjöstrand, Linda Klasson, Eva Juhlander, Anna Gustafsson, Ingmari Johnsson, Börje

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Helena Hall Blixt Daniel Tidefjärd Malin Persson Inger Winqvist Gadd Pernilla

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

Protokoll Storbrukarråd 2015-03-10

Protokoll Storbrukarråd 2015-03-10 Protokoll Storbrukarråd 2015-03-10 Närvarande: Bo-Kenneth Knutsson Anneli Sjöberg Tord du Rietz Peter Lindholm Ulla Hägg Sven-Olov Lindahl Ingegerd Axell Hanna Pansell Magnus Alm Louise Angelika Helen

Läs mer

Föräldraråd 6/10-15. Uppstarten

Föräldraråd 6/10-15. Uppstarten Föräldraråd 6/10-15 Uppstarten Information kring renoveringen - Vissa detaljer saknas ännu, dock upplever personalen att lokalerna är funktionsdugliga. - Byte av porslin på toaletterna var önskvärt från

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Protokoll Skolstyrelsen 7/11 2012

Protokoll Skolstyrelsen 7/11 2012 Protokoll Skolstyrelsen 7/11 2012 Närvarande: Charlotte Warnander supp åk 4, Ulrika Junell ord åk 4/ordförande, Eric Gustafsson ord åk 1, Erica Danielsson ord personal fritids, Helene Hägg supp åk 3, Jennie

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Minnesanteckningar från möte med klassrepresentanter, samt därpå följande styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2011-10-06 kl.18.30-21, Snättringeskolans

Läs mer

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal.

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Protokoll klassombudsmöte 17 oktober 2011 1 Protokoll fört vid klassombudsmöte för Berga Hem och skola-förening Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Närvarande: Henrik Ericson ordf. och

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Närvarande personal: Cecilia Persson Anna Jensen Marie Libom Bo Rogalin Rektor Lärarrepresentant Lärarrepresentant

Läs mer

Protokoll skolrådsmöte

Protokoll skolrådsmöte Protokoll skolrådsmöte 2018-11-21 Skönadalsskolans konferensrum Närvarande: Representanter från nedanstående klasser 1A, 2A, 4B, 4C, 5A, 6B, 1. Skolrådets öppnade ordförande Thomas Gillerfors hälsar alla

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Referensgruppsmöte 10/10-13

Referensgruppsmöte 10/10-13 Referensgruppsmöte 10/10-13 1. Pernilla Bill hälsar alla medverkande välkomna 2. Linda Olandersson väljs till sekreterare 3. Genomgång utav förra protokollet a. Parkeringsrutorna är ommålade b. Värdegrundsarbetet

Läs mer

Protokoll från föräldraföreningens möte 2010-09-29

Protokoll från föräldraföreningens möte 2010-09-29 Protokoll från föräldraföreningens möte 2010-09-29 Närvarande: Birgitta Thorell, Kerstin Åberg, Barbro Helgesson, Maria Rapp, Malin Johansson, Malin Arvidsson, Sandra Oskarsson, Maja Bednarcuk, Nina Björk-Jakobsson,

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Skolpersonal Föräldraföreningens styrelse Föräldrar och elever Närvarande Nadja Melander Lena Granholm Karin Edwinson Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata Tid 2010-11-29

Läs mer

Hej igen! Angående Café och städning: Följande har erbjudit sig att baka: *Karolina Särenfors. *Susanne Maxe. *Tina Lenz.

Hej igen! Angående Café och städning: Följande har erbjudit sig att baka: *Karolina Särenfors. *Susanne Maxe. *Tina Lenz. Hej igen! Angående Café och städning: Följande har erbjudit sig att baka: Särenfors *Susanne Maxe *Tina Lenz *Annika Ek *Katarina Ljungkvist *Linda Salomonsson *Lena Johansson Ni kan väl kanske prata ihop

Läs mer

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte 111121

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte 111121 Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte 111121 Barnomsorg: Närvarande: Anna Andersson Blåbäret, Magdalena Håkansson Lingonet, Anna Berg Humledalen, Maria Martinsson Piongården och Katarina Ottebrant De

Läs mer

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor Samråd 17/9-13 Närvarande Anna Tengelin Skoog 2d 5b Camilla Selin 2c 4c Madeleine Larsson 1c 3b Sam Silverstein 3b Anna-Karin Sällemark 2c Johanna Frank 2c 3c Jimmy Säll 1c 4c Therese Kjellin 1c Laura

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 24 2012 Till elever Veckans ordspråk: Skratta alltid när du kan. Det är billig medicin. Lord Byron Hej! Välkomna tillbaka! Det ska verkligen bli kul att få se er alla igen. Vi hoppas att sommarlovet

Läs mer

Stavsborgsskolans fritidshem Eken. Barnen i fokus - hela dagarna

Stavsborgsskolans fritidshem Eken. Barnen i fokus - hela dagarna Stavsborgsskolans fritidshem Eken Barnen i fokus - hela dagarna Aktivitetstavlan Barnen väljer varje dag efter mellanmålet vilken aktivitet dom vill göra och på tavlan finns alltid 3-5 val. aktiviteterna

Läs mer

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll 1. Mötet öppnas av rektor Jonas Sahlberg 2. Val av justerare Marlena Redhage Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014 Protokoll 3. Vilka är klassrepresentanterna i årets föräldraråd?presentationsrunda.

Läs mer

Föräldraråd 25/9 2017, T1-skolorna, Minnesanteckningar. Presentation av biträdande rektorer och ansvarsområden

Föräldraråd 25/9 2017, T1-skolorna, Minnesanteckningar. Presentation av biträdande rektorer och ansvarsområden Föräldraråd 25/9 2017, T1-skolorna, Minnesanteckningar Närvarande: Anna Axelsson 6B, Johanna Rosén 4C, Annelie Nordén Björnlert FA, Sandra Källström 5B, Eva Sandström 2C, Emil Nordström FB, Kerstin Bahlmann

Läs mer

Inventering av skolbarnens transporter hösten 2012

Inventering av skolbarnens transporter hösten 2012 Inventering av skolbarnens transporter hösten 2012 I inventeringsarbetet har tekniska förvaltningen och bildningsförvaltningen bett alla rektorer om hjälp att nå ut till samtliga klasslärare i årskurserna

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-03-06 1. del av tid personal

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-03-06 1. del av tid personal ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-03-06 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Pernilla Olebring förälder Daniel Bohlin

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Föräldraföreningens styrelse Närvarande Lena Granholm Nadja Melander Karin Edwinson Cajsa Jakobsson Madeleine Andersson Carin Staudte Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-08-27 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-08-27

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-08-27 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-08-27 0 1 (5) Deltagare Johan Bolin Rosemary Uppgård Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande Lina Bingefors Datum 140827 Tid 07:30

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Ann-Sofie Gustafsson Helena Svanberg Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall

Läs mer

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Närvarande: Erik Sandberg (Ordförande) Pernilla Svan (Sekreterare) Jessica Larsson Jenny Svärd Kim Gustafsson Anders Berg Johanna Atling Petra

Läs mer

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Datum: 2018-04-18 Tid: 16.00-17.00 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Åsa Andraey och Marie

Läs mer

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten. Elevråd 2016-12-13 Närvarande: Saga 1a, Agnes 1b, Isak 2a, Emelie 2b,Thea 3a, Therese 3b, Tyra 4a, Lowe 4b, Isabella 5a, Max 5b, Hampus 6, Alva 6, Cecilia Jones, Sofia Sundström. Vi börjar med att gå en

Läs mer

Föräldraråd på Växthusetsskola den 4 mars 2015

Föräldraråd på Växthusetsskola den 4 mars 2015 Föräldraråd på Växthusetsskola den 4 mars 2015 Närvarande: Rektor Eija Svedin, kurator Maria Oldberg, Mohammed Saleh Essi 1B, Fredrik Staland 3 chili, Camilla Gönczi 1B, Inger Lindmark 1A (och 5:an), Anna

Läs mer

Skegrie Skolas Föräldraförening

Skegrie Skolas Föräldraförening Skegrie Skolas Föräldraförening Onsdagen den 25 mars 2009 Innehåll 1. Lotta Forslund informerar från Skolan... 2 2. Rutiner... 2 3. Föreläsning... 2 4. Kulturellt evanemang... 3 5. Äskande... 3 6. Informationsspridning...

Läs mer

Protokoll från skolråd 091119

Protokoll från skolråd 091119 Protokoll från skolråd 091119 1. Närvaro, se bilaga 1. 2. Till sekreterare valdes Jenny Lund. 3. Dagordning, punkten Önskemål från BU-chef och Budgetinformation flyttas till nästa möte. 4. Övriga frågor

Läs mer

Närvarande: Håkan Lönnqvist rektor. Frånvarande: Katarina Rosenqvist föräldrarepresentant

Närvarande: Håkan Lönnqvist rektor. Frånvarande: Katarina Rosenqvist föräldrarepresentant Protokoll Lokala Styrelsen 140113 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor Tomas Andreasson Övriga: -

Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor Tomas Andreasson Övriga: - Protokoll PTA IES Datum: 2018-11-29 Tid: 17:30-19:30 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor

Läs mer

b) Mycket personal som kommer gå i pension till sommaren. Behöver rekrytera 4 st lärartjänster. Annonsering kring tjänsterna kommer i dagarna.

b) Mycket personal som kommer gå i pension till sommaren. Behöver rekrytera 4 st lärartjänster. Annonsering kring tjänsterna kommer i dagarna. Skolrådsmöte Nyvångsskolan Tisdagen den 17 april 2012 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Lena Jönsson, Rektor Kristine Helmersson, Fritidspedagog Rockan Pia Smideberg (1B)

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-08-31 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-08-31 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-08-31 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Anu Enehöjd Helena Hall Blixt Maria Abrahamsson Daniel Tidefjärd Malin Persson

Läs mer

Protokoll möte FF GF-6

Protokoll möte FF GF-6 Protokoll möte FF GF-6 Möte Högelidsskolans Föräldraförening GF-6 den 5 maj 2014 Närvarande: Viktoria Thunborg Veronica Thorold Ann-Sofie Andersson Jessica Annerqvist Anneli Werjestam Lillemor Olsson Frisk

Läs mer

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 GRANGÄRDETS SKOLA Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 BUNs mål Mobbningsfri skola/ trygga barn Ämnesbehöriga lärare till 100% Lokala mål Skolan: Vi strävar mot

Läs mer

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan Sida 1 (5) 2016-3-10 Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/2 2016 Dagordning 1) Presentation 2) Protokoll 3) Skolgården/ bostadsbygge Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Hur ska rektor

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Plats: Vinsta Grundskola Östra, personalrum Dag: 2017-08-29 Närvarande: Fredrik Boström Rektor Tobias Södlind Tf biträdande rektor Östra

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra-Ljungby

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Protokoll Majtorpskolans Föräldraförening Datum: Måndag 26 januari 2015 Tid: kl 19:00 21.00 Plats: Majtorpskolans matsal Närvarande: Marianne Ekstedt, Magnus Johansson, Malin Ljungberg, Rickard Hillebrink,

Läs mer

Välkomna till oss på Lugnets skola!

Välkomna till oss på Lugnets skola! Välkomna till oss på Lugnets skola! Förskoleklasserna 2019/20 Lugnets skola 3 juni 2019 Hej! Nu är det bara en lång skön sommar kvar innan skolan börjar! Här kommer lite information om de första veckorna,

Läs mer

Datum. Vi ser fram emot ett fortsatt bra läsår och ett gott samarbete med er vårdnadshavare.

Datum. Vi ser fram emot ett fortsatt bra läsår och ett gott samarbete med er vårdnadshavare. Ansvarig --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Marieborgsbladet nr 8-15

Marieborgsbladet nr 8-15 Marieborgsbladet nr 8-15 Äpplen kunskapens frukt Hösten och skördetiden är här. Förskoleklasserna har ägnat sig lite extra åt äppeltema som kan beskådas i vårt bibliotek. Fotografering Den 6, 7 och 8 oktober

Läs mer

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-02-20 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-02-19

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-02-20 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-02-19 0 1 (5) Deltagare Kenth Sahlin Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande Lina Bingefors Datum 140219 Tid 07:30 Deltagare enl

Läs mer

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola utformat i samarbete med skolrådet Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Syfte Dokumentet beskriver hur elev och föräldrademokrati på Bergsåkers

Läs mer

Föreningen Upplands Väsby Musikklasser

Föreningen Upplands Väsby Musikklasser Föreningen Upplands Väsby Musikklasser Protokoll fört vid styrelsemöte 2010-09-03 Alla föräldrar till barn i musikklasserna är med i föreningen Upplands Väsby Musikklasser. Föreningen arbetar ideellt.

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Närvarande föräldrar Föräldrar: Carolina Kühnemann (6A, 7C), Jennie Molin (5B), Herbert Neuwirth (7A), Annelie Bergström (7A), Annita Schörling (7B),

Läs mer

Sammanfattning av Ung Dialog 2007

Sammanfattning av Ung Dialog 2007 Sammanfattning av Ung Dialog 2007 Kultur och Fritid Marknadsföring Ungdomskortet Musik Mötesplatser Busskort Hyra av olika lokaler Spontanidrott Lov aktiviteter Många av gruppdeltagarna upplevde att man

Läs mer

Föräldra möte 11 september klass 1 C

Föräldra möte 11 september klass 1 C Föräldra möte 11 september klass 1 C Barnet har skrivit ett överraskningsbrev till föräldrarna Presentation/ Kompislista / Protokoll Marie och Festa introducerade för mötet. Telefonlista uppdateras och

Läs mer

Det här är en skrift som talar om hur vi ska vara mot varandra. Alla barn på skolan/förskolan och frita ska ha det bra och känna sig trygga.

Det här är en skrift som talar om hur vi ska vara mot varandra. Alla barn på skolan/förskolan och frita ska ha det bra och känna sig trygga. Reviderad 2015/2016 1 Vad är det här för något? Det här är en skrift som talar om hur vi ska vara mot varandra. Alla barn på skolan/förskolan och frita ska ha det bra och känna sig trygga. Det som står

Läs mer

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Camilla Fajerson, Rektor Andreas Isén, Biträdande rektor Eva Ohlin, Förskolelärare

Läs mer

HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9

HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9 HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9 Reviderad 2009-09-30 av rwk Sidan 1 av 23 Innehållsförteckning HANDLINGSPLAN - AMT...3 Åtgärdstrappan en handlingsplan

Läs mer

Dagordning elevrådsmöte 16/ Mötet öppnas av ordföranden.

Dagordning elevrådsmöte 16/ Mötet öppnas av ordföranden. Dagordning elevrådsmöte 16/10-14 1 Mötet öppnas av ordföranden. 2 Sekreteraren frågar vilka klasser som är här: Deltagande klasser; 1a, 1b, 1c, 2-3m, 2a, 2b, 2c, 3b, 3c, 4-6e, 4a, 4b, 5b, 5c, 6a, 6b Deltagande

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 110814 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Marianne Hyllested vice ordf. Ingela Jonsson, kassör Ove

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING HÖSTTERMINEN 2004 SAMT VT 2004, HT 2003, VT 2003, HT 2002, VT 2002, HT 2001 & VT 2001 Sammanlagt har 290 elever av 319 fyllt i skolutvärderingen hösten 2004. Det ger

Läs mer

Styrelsemöte 15 juni 2015

Styrelsemöte 15 juni 2015 SANDSBRO SKOLAS FÖRÄLDRAFÖRENING Styrelsemöte 15 juni 2015 Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Jessica Karlsson Christina Björnfot Caroline Högfeldt Coucher Linda Bülow Jana Friberg,Camilla

Läs mer

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Närvarande - Ann-Louise Raquette-Berlin (A-L), rektor - Peter Nilsson, biträdande rektor - Yvonne Andreasson från barn - och utbildningsnämnden - Personalrepresentanter

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen SMEDJEBACKENS KOMMUN 2011-11-30 Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens Södra utbildningsområde Minnesanteckningar från Enhetsråd 2011-11-25 Närvarande: Personal: Fredrik Hedlund Helene Nyman

Läs mer

Föräldraråd den 29 september 2009

Föräldraråd den 29 september 2009 Närvarande: Föräldraråd den 29 september 2009 Föräldrar: Maria Loeb, Helena Gustafsson, Henrik Marken, Anna-Lena Ringsbacka och Mariana Dovebrant. Elever: Hanna Dahlqvist, Rebecca Holmkvist, Anna Carlsson,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LÄSÅRET 12/13

VÄLKOMMEN TILL LÄSÅRET 12/13 VÄLKOMMEN TILL LÄSÅRET 12/13 Läsårstider Höstterminen 2012 21 augusti Skolstart 29 oktober Studiedag HELA skolan stängd 30 okt 31 okt Studiedagar, fritidsverksamheten öppen 1-2 november Höstlov. Fritidsverksamheten

Läs mer

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 11t ) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna

Läs mer

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening Tid: Plats: 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Närvarande från föreningen: Jens Albråten Susanne Bergfeldt Tomas Cornils

Läs mer

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening Närvarande: Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening 2013-09-05 Föräldraföreningen: Anders Gunnarsson (1A, 3A), Frida Lindblad (5A), Sandra Lyberg (2A, 5A), Camilla Gustafsson (FB1,2B), Gunilla Thulin

Läs mer

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark 2015-09-21 Närvarande: Hampus Darmak, elev åk 5 Evelina Marklund, förälder åk 4 Åsa Hägglund Larsson, förälder åk 2 Elin Larsson, förälder åk 5 Jeanette Davidsson,

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2014-05-19 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.39 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 39 2017 Till elever Veckans ordspråk: Den som gör gott för andra gör gott mot sig själv. Den som gör

Läs mer

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan 2015-09-22 Närvarande: Hans Stockselius (rektor) Hannah Fahlgren (biträdande rektor skola och fritidsklubb) AnnaCarin Söderhielm (2C) Khadidja Benarab (2C)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för lärande

Kommunstyrelsens utskott för lärande Dokument nr: OK LÄR 2019/00004 18 1(7) Kommunstyrelsens utskott för lärande Plats och tid: Digerbergets skola, 2019-05-16 kl. 13:15 15:10 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Kommentarer på föregående minnesanteckningar 2012-11-07

Kommentarer på föregående minnesanteckningar 2012-11-07 Minnesanteckningar - Lillgårdsskolans föräldraförenings styrelse - Mötesplats Lillgårdsskolans dramasal Utfärdare Maria Johansson Mötesdatum 2013-01-09 Telefon 0703-03 22 23 Mötestid Kl. 18:30 Kallade

Läs mer

Sammanställning av material från Workshops med vårdnadshavare den 26 januari 2016

Sammanställning av material från Workshops med vårdnadshavare den 26 januari 2016 Sammanställning av material från Workshops med vårdnadshavare den 26 januari 2016 Sammanställningen är upplagd efter anteckningar från gruppdiskussioner med vårdnadshavare. Under respektive diskussionspunkt

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 9 april 2013 kl 18:00-19:45

Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 9 april 2013 kl 18:00-19:45 BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Nyhems rektorsområde Nyhemsskolan 2013-04-16 Vår handläggare Ert datum Er beteckning Marie Hult 1 (6) Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 9 april 2013 kl 18:00-19:45

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2015-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Pernilla Lindau Sekr. Anton Håkansson Hampus Ragnar Andreas Stagnebo Julia Lennartsson Karl Borg Martin Sigvardsson

Läs mer

Protokoll för den lokala styrelsen på Brunnsängskolan

Protokoll för den lokala styrelsen på Brunnsängskolan Protokoll för den lokala styrelsen på Brunnsängskolan Dag: Plats: 4:e November Brunnsängskolans konferensrum Tid: 18:00-20:30 Närvarande: Gudmund Rosenqvist Rektor Susanna Gentil-Fierro Personalrepresentant

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum: 2015-05-28 Närvarande: FSKA: FSKB: 1A: 1B: Jennie Berg 2A: 2B: 3A: Morgan Rahm 3B: 4A: 4B: 5A: 5B: 6A: Hanna Helmersson 6B: Skola: Christina Nilsson (Rektor) Styrelse:

Läs mer

Föräldraråd den 23 mars 2010

Föräldraråd den 23 mars 2010 Föräldraråd den 23 mars 2010 Närvarande: Föräldrar: Helene Gustafsson, Cecilia Engström, Helen Bonnevier, Mia Petersson, Anna- Lena Ringsbacka, Linda Sund, Viktoria Gustafsson, Maria LOEB, Carina Gerhardsson

Läs mer

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120812 Klubbstugan Västernäset

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120812 Klubbstugan Västernäset VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 120812 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Anmält förhinder: Marianne Hyllested, vice ordf., Susanne Almgren sekreterare, Ingela Jonsson kassör, Ove Wikström ledamot,

Läs mer

Protokoll från Skolrådsmöte 14 oktober 2014

Protokoll från Skolrådsmöte 14 oktober 2014 Protokoll från Skolrådsmöte 14 oktober 2014 Närvarande: Se bilaga 1 1. Mötets öppnande och godkännande av dagordningen Ordförande öppnade mötet och alla enades om att lägga till Övriga frågor i dagordningen

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2006-2007 STRÖMSTADS KOMMUN Barn & Utbildningsförvaltningen Rossö Förskola

Kvalitetsredovisning 2006-2007 STRÖMSTADS KOMMUN Barn & Utbildningsförvaltningen Rossö Förskola Kvalitetsredovisning 2006-2007 STRÖMSTADS KOMMUN Barn & Utbildningsförvaltningen Rossö Förskola Inlämnad av Eva Hoffström 1 Inledning Som ett led i den kontinuerliga uppföljningen och utvärderingen av

Läs mer

BALDERSSKOLAN Skolråd. Protokoll Närvarande;

BALDERSSKOLAN Skolråd. Protokoll Närvarande; Närvarande; Åk Representant E-postadress Närvarande Ej Närvarande F Josefin Wijk josefinwijk@gmail.com F Katrin Brajkovic katrin.konig-brajkovic@live.se 1 Fredrik Metcalf metcalf.fredrik@gmail.com 1 Malin

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2014-03-12, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Svante Barck-Holst Ledamot Närvarande

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016 Protokoll förskole- och skolråd 25 april 2016 Deltagare: Ledningsnivå Alla elever ska kunna läsa efter åk 1 -utifrån Nya Språket lyfter definitionen Alla barn ska bli sitt bästa jag Ledningsnivå Alla elever

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 11 september 2013 kl 18:30-20:30

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 11 september 2013 kl 18:30-20:30 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 11 september 2013 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Camilla Fajerson, Rektor Anneli Roth, bitr Rektor Eva Ohlin, Fritidspedagog Rockan

Läs mer

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP Vi på Vittra Brotorps fritidshem önskar er varmt välkomna till en inblick i vår verksamhet. Här kommer lite information om hur en dag på fritids/ klubben kan se ut, vilka regler

Läs mer

skolportal # Mattesatsningen idrottslokaler

skolportal # Mattesatsningen idrottslokaler Samverkansmöte Alceahuset Österåkers kommun Samverkansgruppen för skolor och kommunen 7/5-15 Närvarande: Kent Henningson produktionschef Kenneth Netterström ordförande skolnämnden Helene Ahlström Prolympia/Österskärsskolan

Läs mer

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 3:e November 2014 Protokoll

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 3:e November 2014 Protokoll Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 3:e November 2014 Protokoll 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare Christel Olsson 3. Presentationsrunda Närvarande föräldrarepresentanter; Pia Hacksell, Andreas Paulsson,

Läs mer

Brukarrådsprotokoll , Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg.

Brukarrådsprotokoll , Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg. Brukarrådsprotokoll 20170920, Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg. Närvarande vid dagens möte: Lina Hildorsson (åk 4 och 5), Pia Lovin(Skalman), Elin Ekenberg(åk 1 och Skalman), Helena

Läs mer

Föräldraråd 5 oktober 2016,

Föräldraråd 5 oktober 2016, UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÖKARÄNGSSKOLAN/SKÖN STAHOLMSSKOLAN Föräldraråd 5 oktober 2016, 18.30-20.00 Närvarande: Rektor Heidi Hård af Segerstad, biträdande rektorer Charlotta Lindqvist, Suha Mariosh, Marina

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer