Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan"

Transkript

1 Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan Närvarande: Hans Stockselius (rektor) Hannah Fahlgren (biträdande rektor skola och fritidsklubb) AnnaCarin Söderhielm (2C) Khadidja Benarab (2C) Sacdiyo Osman (2C) Lina Sjöström Risbecker (3AB) Yirgalem Okubatsion (3AB och 5A) Annalena Rahm (4E) Linda Gillving (4E) Maria Bodin (5A) Lisa Hörne (5B) Karin Linjer (5B) Madeleine Wisten (5B) Inte närvarande: Ann-Charlotte Låks (biträdande rektor fritidshem) Föräldrar från 2A, 2B, 2D, 4A, 4B, 4C, 4D, 4F, 5C, 5D 1. Presentation Alla presenterade sig. 2. Syfte med föräldrarådet Informationskanal från föräldrar till rektorer och från rektorer till föräldrar En möjlighet för föräldrar att uppmärksamma rektorer och lärare på sådant som föräldrar ser händer på skolan. Att föra upp och diskutera behov och utvecklingsmöjligheter. Föräldrarådet kan, om det finns behov och efter avstämning med rektorer, ta initiativ till dialog om behov med t ex förvaltningsledningen för Utbildning Gävle eller Gavlefastigheter. 3. Arbetsformer för föräldrarådet Föräldrarådet har möten tillsammans med rektorer två gånger per termin. En gång per termin deltar föräldrarådet vid gemensamt skolråd med Sätraängsskolan, Ulvsätersskolan och Stora Sätraskolan.

2 Alla föräldrar är välkomna att vara med. Flera föräldrar från samma klass går bra. Viktigt att vi tar vara på engagemang som finns. Önskvärt med minst en förälder från varje klass. Om det skulle bli ett problem att vi blir för många så får vi hantera det då. Kallelser och protokoll anslås digitalt på föräldrarådets sida på Lilla Sätraskolans hemsida. Hannah undersöker möjligheten att ordna plats för kallelser och protokoll i pappersformat på anslagstavlor i korridorerna. Det är bra om en förälder från varje klass mailar ut en fråga till föräldrarna i sin klass inför föräldrarådsmöte och frågar om någon har något att skicka med till mötet. Det är önskvärt att klasslärarna i veckobreven skriver in en kort information om kommande föräldraråd samt om när protokoll finns tillgängligt på hemsidan. Informationen om det går via Hannah. Kontaktuppgifter till föräldrarådet sammanställs i en kontaktlista och en maillista. Ordförande och sammankallande i föräldrarådet är AnnaCarin Söderhielm (mamma till Lisa i 2C), som nås via mail annacarin.soderhielm@gmail.com eller tel Det är önskvärt med en sekreterare eller att cirkulera sekreterarskapet. Linda erbjöd sig att vara sekreterare vid nästa möte. Det finns utsedda kontaktpolitiker för Sätra i Utbildningsnämnden. Dessa bör bjudas in till de gemensamma skolråden. 4. Nuläget på skolan a) Årskurs 5 Inskolningen/teambuildingen var bra och uppskattad Det var olyckligt att eleverna i åk 5 inte fick information i förväg om förändringen att femmor och tvåor delar korridor (istället för den ursprungliga planen att alla femmorna skulle vara i samma korridor), det var en besvikelse för dem vid skolstarten. Det vore bra att prata med eleverna om detta, så att de känner att skolan tar deras upplevelse på allvar. En lärdom inför framtiden att säkra barnperspektivet i beslut om förändringar. Eleverna upplever att det blir ett stort avstånd till varandra eftersom 5A+B inte får gå via bulan till 5C+D. Detta beror på att det är viktigt att ha tydliga rutiner för ut- och inpassering som ska fungera i händelse av utrymning. Men Hannah tar upp frågan med pedagogerna för att se om det går att göra en förändring. Det har inträffat en händelse där elever från Stora Sätra har betett sig illa mot elev i åk 5. Med anledning av detta hade vi en bra diskussion om rutiner vid kränkande behandling och oacceptabla beteenden. Gäller alla årskurser och fritids. Dessa rutiner framgår av Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling, som inom kort kommer att ligga ute på Lilla Sätras hemsida. Några viktiga saker: 1. Om en vuxen på skolan ser en elev bli kränkt eller får höra om en incident, ska den vuxne anmäla till huvudman samt skyndsamt utreda. Sedan följer olika steg.

3 2. Lärarna har haft en genomgång av rutinerna, och fritidspedagogerna kommer också att ha en genomgång. 3. Om vi föräldrar får höra hemma att det hänt barnet något, så är det viktigt att efterfråga anmälan (om ingen vuxen på skolan fått kännedom om händelsen). 4. Barn och föräldrar behöver utbildning/information om rutinerna. b) Årskurs 4 Teambuildingen var bra. Det har varit lugnt. Färre barn än det var på Ulvsäter. Arbetet med hur vi är mot varandra är positivt. c) Årskurs 3 Lite rörig grupp En pedagog sjukskriven och ersätts av vikarie som är pedagog på skolan. d) Årskurs 2 Skolstarten har varit bra. Små klasser i fyra tvåor ger bättre förutsättningar än när de var tre klasser i ettan. Bra struktur och bra arbete med hur man ska vara mot varandra. Finns stora behov i åk 2. e) Skolstarten ur rektorernas perspektiv Hannah som är ny biträdande rektor vill framförallt lyfta fram att Lilla Sätra har en fantastisk personal. Hans betonar hur viktigt det är att pedagoger och lärare är på tå nu och fångar upp behov, stöttar det som är bra, stävjer det som inte är bra och tar tag i saker. Det går inte att slappna av bara för att omorganisationen är genomförd. Viktigt att vi föräldrar signalerar om det är något som inte fungerar (och att vi uppmärksammar det som är bra också). 5. Nuläget på fritids a) Fritidsklubb Barnen har upplevt att det är många barn och mycket köer på fritidsklubben. I nuläget är det 57 inskrivna barn. Fritidsklubben samarbetar med externa aktörer som IK Sätra, Brynäs, IK Skade, ABF. Bra att det inte är så mycket dataspelande, och viktigt med attraktiva aktiviteter på fritidsklubben, för alla intressen. Vore bra att prata med barnen om hur de upplever fritidsklubben och vad de har för behov och önskemål. Hannah kommer att göra en utvärdering av fritidsklubben och återkopplar vid nästa föräldrarådsmöte.

4 b) Fritids Bättre struktur och mer organiserade aktiviteter än förra läsåret. Vi föräldrar undrar om fritidspedagogerna har förutsättningar att hinna med verksamheten med planerade och organiserade aktiviteter samt att hinna se det som sker mellan barnen (t ex om kränkningar förekommer). 6. Innemiljön Vi gjorde en rundvandring på skolan för att titta på innemiljön. a) Skolan är sliten. Det blir extra tydligt när man jämför med en ny skola som Sätraängsskolan. b) Rubinens korridor är målad och har fått nytt golv. Safiren ska rustas. c) Hos treorna och fyrorna saknas både hyllor och skohyllor. Vi vill återigen framföra önskemål om hyllor och skohyllor. d) Barnens hyllor på Safiren och Rubinen är dammiga. Det behövs en översyn av städrutiner och kanske städavtal. e) För att ge ett mindre rörigt intryck är det önskvärt att hålla väggarna rena och inte pryda dem med alltför mycket dekorationer. f) Vi undrar vilket uppdrag Gavlefastigheter har när det gäller innemiljön på alla skolor i kommunen, även de äldre skolorna. Någon slags lägsta standard bör finnas. Vi beslutade att börja med att ta ett möte tillsammans med Gavlefastigheters förvaltare, Hannah, Lina och AnnaCarin för att diskutera behoven i innemiljön. 7. Utemiljön a) Uppdelningen av skolgården Åk håller till mot söder (mot Sätraängsskolan) Åk 3 håller till mot öster (fotbollsplanen) Åk 2 håller till mot norr (Träffen) Uppdelningen är till för att säkra tryggheten, att vuxna ska kunna se om det händer något. b) Vi önskar att de mindre barnen (åk 2 och 3) kan få tillgång till skogen under någon del av dagen. Det är en mer inspirerande utemiljö för lek än skolgården. c) Paviljongen utanför åk 3 används mer som klätterställning än som paviljong. d) Det behövs mer personal ute för att kunna aktivera barnen mer. 8. Personal Till allra största delen är personalen fulltalig, med behöriga pedagoger.

5 9. Värdegrund och ordningsregler a) Elever och pedagoger har tagit fram ett förslag på värdegrund och ordningsregler, som Hannah visade och vi diskuterade. Vi tycker att förslaget är bra. Bra med tre ordningsregler, det kan man komma ihåg. Viktigt att vi föräldrar pratar med barnen om detta och visar att det är viktigt. Det vore bra att tydligt föra in föräldraansvaret i ordningsreglerna. Hannah tar med det förslaget. Det vore bra att tydliggöra att respekten är ömsesidig, barnen ska lyssna och bli lyssnade på. b) Det kan vara bra att översätta värdegrunden och ordningsreglerna, för att säkra att alla föräldrar förstår dem och kan prata med barnen hemma om dem. 10. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande särbehandling a) Hannah visade planen som kommer att läggas ut på hemsidan. 11. Nästa möte Gemensamt skolråd, datum är inte bestämt ännu. Föräldrarådsmöte 17 november kl på Lilla Sätraskolan. 12. Tillkommande punkt efter mötet: Skolkatalog/skolfoto Det vore bra med skolkatalog, så blir det lättare hemma att lära sig namnen på barnen och lättare om något hänt att reda ut vilka som är berörda. Det kan bidra till att öka tryggheten. Antecknat av AnnaCarin Söderhielm

Anteckningar från möte om framtida skollokaler i Sätra

Anteckningar från möte om framtida skollokaler i Sätra Anteckningar från möte om framtida skollokaler i Sätra 5 maj 2015 i samlingssalen på Lilla Sätraskolan Bakgrund och syfte Skolrådet på Ulvsäterskolan och föräldraråden på Lilla Sätraskolan och Stora Sätraskolan

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem.

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Planen gäller från ht- 2014 Planen ska revideras senast 2015-09-30 Ansvarig

Läs mer

Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling

Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Årskurs F-5, samt Storängsskolans fritidshem. Läsår: 2018 2019 Som du vet ser vi alla nästan likadan ut inuti,

Läs mer

Plan mot kränkande behandling

Plan mot kränkande behandling Plan mot kränkande behandling för Bygdsiljums förskoleklass, skola och fritidshem Läsåret 2013/2014 Bygdsiljums skola tillämpar barn- och elevskyddslagen (2006:67). Det är enligt lagen en rättighet för

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Hammarnskolan, Hjo läsåret 2015/16 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAMMARNSKOLAN Läsåret 2015/2016 Visionen för Hammarnskolan är att det

Läs mer

Grundsärskolan Körfältets plan för Likabehandling och mot Kränkande behandling och diskriminering

Grundsärskolan Körfältets plan för Likabehandling och mot Kränkande behandling och diskriminering Grundsärskolan Körfältets plan för Likabehandling och mot Kränkande behandling och diskriminering 2018-2019 Vår Vision Elever på Körfältsskolans Grundsärskola ska alltid känna sig trygga, respekterade

Läs mer

Gårdeby Natur-och Musikskola Skolans och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdeby Natur-och Musikskola Skolans och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdeby Natur-och Musikskola Skolans och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och Fritidshem Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk 4-6 och fritidshem Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen # Förskoleklass # Skolbarnomsorg # Grundskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fjärilens förskola - Växsjö Byskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fjärilens förskola - Växsjö Byskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fjärilens förskola - Växsjö Byskola Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvarig för planen Catrine Elversson, förskolechef Vår vision Vår

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling 2017-01-26 Skolans namn Planen gäller Stenbockskolan Från 17-02-01 till 18-01-31 Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, fritidshemmen Ansvariga för planen

Läs mer

Likabehandlingsplan för särskolans klasser och fritidshem.

Likabehandlingsplan för särskolans klasser och fritidshem. 2013-01-10 Likabehandlingsplan för särskolans klasser och fritidshem. I barn- och elevskyddslagen står att alla verksamheter är skyldiga att ha en likabehandlingsplan. Likabehandlingsplanen syftar till

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Gustaviskolans förskoleklass, skola 1 5 och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Gustaviskolans förskoleklass, skola 1 5 och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Gustaviskolans förskoleklass, skola 1 5 och fritidshem Innehåll Inledning... 3 Definitioner... 3 Vår vision... 4 Långsiktiga mål för det främjande

Läs mer

1. Bakgrund 2. Syfte 3. Definitioner

1. Bakgrund 2. Syfte 3. Definitioner Likabehandlingsplan Vrena Friskola 2013-2014 1. Bakgrund Alla barn och elever ska kunna känna sig trygga och bemötas och behandlas med respekt för sin personlighet. Det åligger de vuxna i skolan att motverka

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Bovallstrands förskolas årliga plan mot kränkande behandling 2017/2018

Bovallstrands förskolas årliga plan mot kränkande behandling 2017/2018 Bovallstrands förskolas årliga plan mot kränkande behandling 2017/2018 Att främja barns och elevers lika rättigheter och möjligheter Personalen på Bovallstrands förskola diskuterar värdegrundsfrågor, förhållningssätt

Läs mer

JOHANSFORS SKOLA OCH FRITIDSHEM

JOHANSFORS SKOLA OCH FRITIDSHEM Bildningsförvaltningen BF 221 1 2015-10-28 JOHANSFORS SKOLA OCH FRITIDSHEM LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2015-2016 Vår vision På Johansfors skola och Solbackens

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass årskurs 1-4 och fritidshem Ansvariga för

Läs mer

Arbetsplan för Långareds fritidshem Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Långareds fritidshem Läsåret 2014/2015 150225 Arbetsplan för Långareds fritidshem Läsåret 2014/2015, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Barn- och utbildningsförvaltningen Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Centralskolan årskurs 4-9 Läsåret 2017 2018 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 5

Läs mer

TRYGGHETSPLAN. Plan mot kränkande behandling och likabehandlingsplan. för Brobyskolan och Fritidshemmet

TRYGGHETSPLAN. Plan mot kränkande behandling och likabehandlingsplan. för Brobyskolan och Fritidshemmet TRYGGHETSPLAN Plan mot kränkande behandling och likabehandlingsplan för Brobyskolan och Fritidshemmet 2018-2019 Trygghetsplan Brobyskolan, Söderköpings kommun INLEDNING Brobyskolan utgörs av Broby fritidshem

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling Skolas plan

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-6 och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET

Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET 2017-2018 Innehållsförteckning 1. Delaktighet och förankring.. 3 2. Främjande

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret 2019/2020

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret 2019/2020 Bildningsförvaltningen BF 221 1 2019-09-20 FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2019/2020 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Vision Definitioner Vad är mobbning? Vad är kränkande behandling? Trakasserier Annan kränkande behandling Diskriminering:

Vision Definitioner Vad är mobbning? Vad är kränkande behandling? Trakasserier Annan kränkande behandling Diskriminering: Vision Ugglemoskolan vill att alla inom skolan ska känna rättvisa, likvärdighet och trygghet. Arbetslaget ska utveckla en skola där barn och vuxna respekterar varandra, där elever, lärare och föräldrar

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Bygdsiljums skola Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, förskoleklass, grundskola 1-5 Ansvariga för planen Skolans

Läs mer

LINKÖPING VÄRDEGRUNDSGRUPPEN Sophia Karlsson Susanne Larsson Cecilia Söderlund

LINKÖPING VÄRDEGRUNDSGRUPPEN Sophia Karlsson Susanne Larsson Cecilia Söderlund Plan mot kränkande behandling I enlighet med skollagens 6:e kapitel och utifrån diskrimineringslagen LINKÖPING 2019 VÄRDEGRUNDSGRUPPEN Sophia Karlsson Susanne Larsson Cecilia Söderlund Många nobelpristagare

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret

Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret BF 221 1 2019-09-19 Bildningsförvaltningen Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2019-20 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling LUNDS KOMMUN Skolområde Centrum/Torn Lerbäck- och Oskarskolan F-3 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Oskarskolan Skola och fritidshem Ansvariga: Cecilia Strid rektor Pernilla Ankell

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret Utbildningsförvaltningen Sida 1 (5) 2015-06-02 I och med att vi arbetar i Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret 2015-2016 Verksamheter som omfattas av planen

Läs mer

Skatan LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret 18/19

Skatan LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret 18/19 Bildningsförvaltningen BF 221 1 2019-02-28 Skatan LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 18/19 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan

Läs mer

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 16/17

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 16/17 Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 16/17 Förskoleklass Skola åk 1-6 Fritidshem & Fritidsklubb Ansvariga för planen: Biträdande rektor Trygghetsteam Gäller 16-11-18 17-11-17 UTVÄRDERING OCH DELAKTIGHET

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2015/16 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande handlingar

Plan mot diskriminering och kränkande handlingar Plan mot diskriminering och kränkande handlingar Hammarnskolan & Fritids, Hjo läsåret 2018/19 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAMMARNSKOLAN Läsåret 2018/2019 Visionen för Hammarnskolan

Läs mer

14/12/09 ================================================================================

14/12/09 ================================================================================ Koster skolas plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsåret 2014/2015 ------------------------------------------------------------------ Begrepp, regler och lagar Enligt diskrimineringslagen

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret

Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret BF 221 1 2018-09-20 Bildningsförvaltningen Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018-19 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Bildningsförvaltningen BF 221 1 2015-11-16 FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande handlingar

Plan mot diskriminering och kränkande handlingar Plan mot diskriminering och kränkande handlingar Hammarnskolan & Fritids, Hjo läsåret 2017/18 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAMMARNSKOLAN Läsåret 2017/2018 Visionen för Hammarnskolan

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Högadalsskolan Läsåret 2018-2019 Upprättad 2018-08-24 2 (10) Högadalsskolans organisation läsåret 2018-2019 På Högadalsskolan arbetar vi i arbetslag

Läs mer

Likabehandlingsplan för Öjaby skola. Elevhälsan Öjaby skola. Europas grönaste stad

Likabehandlingsplan för Öjaby skola. Elevhälsan Öjaby skola. Europas grönaste stad 2015-2016 Likabehandlingsplan för Öjaby skola Elevhälsan Öjaby skola Europas grönaste stad 2015-2016 Innehåll Öjaby skolas vision för likabehandlingsarbetet:... 2 Nu gällande plan... 2 Samverkan med elever

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Bygdsiljums skola, fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, Förskoleklass, grundskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling; Likabehandlingsplan för Solberga förskoleenhet.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling; Likabehandlingsplan för Solberga förskoleenhet. Plan mot diskriminering och kränkande behandling; Likabehandlingsplan för Solberga förskoleenhet. Bräcke Hede Boken 2018-2019 Trygghet Respekt Ansvar Ingen form av diskriminering, trakasserier eller kränkande

Läs mer

Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret

Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret BF 221 1 2016-09-12 Bildningsförvaltningen Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2016-17 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2015/2016. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Likabehandlingsplan/ plan för kränkande behandling för Solberga förskoleenhet Bräcke Hede - Boken

Likabehandlingsplan/ plan för kränkande behandling för Solberga förskoleenhet Bräcke Hede - Boken 2017-2018 Likabehandlingsplan/ plan för kränkande behandling för Solberga förskoleenhet Bräcke Hede - Boken Trygghet Respekt Ansvar Ingen form av diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling

Läs mer

Sofiaskolan

Sofiaskolan Sofiaskolan Roine Peimer Direktvalsnr: 021-39 13 85 Mail: roine.peimer@vasteras.se Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling. Sofiaskolan 2016-2017 För att främja likabehandling och förebygga

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Ornäs fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2.2. Organisation...

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer

Kvalitetsredovisning Vedbyskola Fritidshemmet Solrosen läsåret 2013/2014

Kvalitetsredovisning Vedbyskola Fritidshemmet Solrosen läsåret 2013/2014 Kvalitetsredovisning Vedbyskola Fritidshemmet Solrosen läsåret 2013/2014 Antal barn ålder 6-9 år: 57 st Antal barn ålder 10-12 år: 7 st Antal personal: 3 Personalens utbildning, kompetens och erfarenhet:

Läs mer

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Datum 1 (9) Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Likabehandlingsplan Medåkers skola

Likabehandlingsplan Medåkers skola Förskoleklass och Medåkers fritidshem en plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014 V s vision Vårt viktigaste mål är att alla på vår skola ska trivas och komma hit med glädje. Detta förutsätter

Läs mer

Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret

Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret Långasjö Bildningsförvaltningen BF 221 1 2015-11-17 Förskolan Lillegården LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2015-16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Nallebjörnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nallebjörnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Nallebjörnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechef Niamh Holden Wiltander

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling, Lilla Sätraskolan läsåret 2016/2017 Sätra rektorsområde Gävle kommun

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling, Lilla Sätraskolan läsåret 2016/2017 Sätra rektorsområde Gävle kommun 2016-06-17 Sid 1 (15) Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling, Lilla Sätraskolan läsåret 2016/2017 Sätra rektorsområde Gävle kommun Vi skrattar alla på samma språk Vinnande slogan, som 5A

Läs mer

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 15/16

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 15/16 Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 15/16 Förskoleklass Skola Fritidshem Ansvariga för planen: Biträdande rektor Trygghetsteam UTVÄRDERING OCH DELAKTIGHET Elevernas delaktighet och utvärdering: Eleverna

Läs mer

Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem

Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem 2018-2019 Likabehandlingsplan 2018 2019 Regnbågsskolan Inledning Vi har en gemensam plan mot diskriminering och mot kränkande behandling som vi kallar

Läs mer

Bildningsförvaltningen TRYGGHETSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

Bildningsförvaltningen TRYGGHETSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING TRYGGHETSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SMULTRONSTÄLLETS FÖRSKOLA 2018-2019 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vår vision... 3 Bakgrund... 3 Tydliga roller... 3 Information

Läs mer

Del 2. Plan mot kränkande behandling och trakasserier Norrhammarskolan F-5 Fritidshem

Del 2. Plan mot kränkande behandling och trakasserier Norrhammarskolan F-5 Fritidshem Del 2 Plan mot kränkande behandling och trakasserier Norrhammarskolan F-5 Fritidshem 2014-2015 Innehåll Introduktion av del 2... 1 Kartläggning... 1 Aktuellt läge... 1 Förebyggande aktuella åtgärder...

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Solfagra RO

Plan mot kränkande behandling Solfagra RO Plan mot kränkande behandling Solfagra RO 2018-2019 Planen (bestämmelserna) gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola, specialskola, sameskola och fritidshem 1. Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Sally Bauerskolan F 6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sally Bauerskolan F 6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sally Bauerskolan F 6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Grundskola F 6 samt Fritidshem Läsår 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Bildningsförvaltningen BF 221 1 2018-11-20 FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Trollskogen och Fröhusets förskola i Kvidinges plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollskogen och Fröhusets förskola i Kvidinges plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollskogen och Fröhusets förskola i Kvidinges plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

LÅNGASJÖ SKOLA OCH FRITIDSHEM LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret

LÅNGASJÖ SKOLA OCH FRITIDSHEM LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret Bildningsförvaltningen BF 221 1 2016-12-13 LÅNGASJÖ SKOLA OCH FRITIDSHEM LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2016-2017 Vår vision På Långasjö skola och fritidshem

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola förskoleklass åk 1-2 och fritidshem Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2015-09-30 2016-09- 30 Bäsna skola INNEHÅLLSFÖRTECKNING skolans vision samt delaktighet:... 3 utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2018-10-01 2019-09-30 Bäsna skola 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Skolans vision samt delaktighet:... 3 Utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Likabehandlingsplan Tillvägagångssätt vid kränkningar och mobbning

Likabehandlingsplan Tillvägagångssätt vid kränkningar och mobbning Likabehandlingsplan Tillvägagångssätt vid kränkningar och mobbning Tove Risberg Inger Palmér Tyresö Förskola och Skola Innehållsförteckning Varför likabehandlingsplan Vision Kartläggning Nulägesanalys

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Upprättad: 150114 Upprättad: 150615 Gäller till: 160831 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkskolan och Kyrkskolans fritidshem Innehåll Vår vision Vad säger lagen Till dig som elev Till

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Halvarsgårdars skola 2016-2017 1(11) Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Halvarsgårdars skola

Läs mer

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Bildningsförvaltningen BF 221 1 2017-01-03 FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2016/2017 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Köpinge skola med fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Köpinge skola med fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Köpinge skola med fritidshem Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Planen visar förskolans eller skolans arbete för att

Läs mer

Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem Läsår 2018/2019 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

TRYGGHETSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR SMEDBY SKOLA

TRYGGHETSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR SMEDBY SKOLA 2013-10-21 TRYGGHETSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR SMEDBY SKOLA 2013-2014 2013-10-21 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vår vision... 3 Bakgrund... 3 Tydliga roller...

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Lerbäckskolan 4-6 samt fritidshem för äldre elever

LIKABEHANDLINGSPLAN Lerbäckskolan 4-6 samt fritidshem för äldre elever en LIKABEHANDLINGSPLAN 4-6 samt fritidshem för äldre elever gäller från feb 2018 Ansvarig: Ann Marie Jannesson Elias rektor 1 Alla barn ska känna sig glada, trygga och välkomna i vår skola, utifrån sina

Läs mer

Likabehandlingsplan för Olovslund/Nockebyhovs skolor Läsåret Förkortad och förenklad version

Likabehandlingsplan för Olovslund/Nockebyhovs skolor Läsåret Förkortad och förenklad version OLOVSLUND/NOCKEBYHOVS SKOLOR "VI SKAPAR VERKTYG FÖR ETT LIVSLÅNGT LÄRANDE" UTBILDNING SFÖRVALTNINGEN Likabehandlingsplan för Olovslund/Nockebyhovs skolor Läsåret 2014-2015 Förkortad och förenklad version

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Töjnaskolan GRUNDSKOLA Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 17/18

Töjnaskolan GRUNDSKOLA Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 17/18 Töjnaskolan GRUNDSKOLA Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 17/18 Beskrivning av skolan På Töjnaskolan är vi nyfikna och här förbereder vi eleverna för en framtid där de ska arbeta

Läs mer

Föräldraråd den 29 september 2009

Föräldraråd den 29 september 2009 Närvarande: Föräldraråd den 29 september 2009 Föräldrar: Maria Loeb, Helena Gustafsson, Henrik Marken, Anna-Lena Ringsbacka och Mariana Dovebrant. Elever: Hanna Dahlqvist, Rebecca Holmkvist, Anna Carlsson,

Läs mer

Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem

Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem 2016-2017 Likabehandlingsplan 2016 2017 Regnbågsskolan Inledning Vi har en gemensam plan mot diskriminering och mot kränkande behandling som vi kallar

Läs mer

Kulladalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kulladalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kulladalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Kulladalskolans Målsättning (Såhär ska vår skola vara) Varje elevs bästa skola! I Kulladalsskolan ska varje elev inhämta

Läs mer