Anteckningar från möte om framtida skollokaler i Sätra

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från möte om framtida skollokaler i Sätra"

Transkript

1 Anteckningar från möte om framtida skollokaler i Sätra 5 maj 2015 i samlingssalen på Lilla Sätraskolan Bakgrund och syfte Skolrådet på Ulvsäterskolan och föräldraråden på Lilla Sätraskolan och Stora Sätraskolan bjöd in till mötet om framtida skollokaler i Sätra. Bakgrunden var att vid det senaste gemensamma skolrådsmötet i mars så kände vi ett behov av mer kunskap om dels processen för byggnation av lokaler för blivande förskoleklasser, dels hur behoven och planerna för skollokaler i Sätra ser ut på lång sikt. Syftet med mötet var att träffas tillsammans (föräldrar, skolledning, pedagoger, förvaltningsledning, politiker, tjänstemän som arbetar med samhällsplanering, byggnation och integration) och informera och diskutera utvecklingen av skollokalerna i Sätra. Medverkande: Martin Vadelius (ordförande i Utbildningsnämnden), kontaktpolitiker för Sätra, Frank Stoor (förvaltningschef Utbildning Gävle), Emma Björkenstam (byggchef Gavlefastigheter), Åsa Larsson (bygglovschef, Samhällsbyggnad Gävle), Daniel Larsson (integrationssamordnare Gävle kommun), Hans Stockselius, Ulla Hägglund, Joakim Hellgren, Ann-Charlotte Låks, Göran Haglund (skolledningen Sätra rektorsområde) Kurt Hjalmarsson, Margareta Lemoine (skolledning grundsärskolan i Sätra), Eva Levin (chef för Gävles grundskolor), Daniel Olsson (ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden) samt ett 70-tal föräldrar och pedagoger. Sammanfattning av mötet Rektor Hans Stockselius berättade om bakgrunden och syftet med omorganisationen av Sätra rektorsområde. Istället för att ha årskurs F-5 på både Ulvsäterskolan och Lilla Sätraskolan, så kommer alla barn i Sätra att tillhöra samma upptagningsområde med följande indelning: förskoleklass i egen skola (nya lokaler/paviljonger som med stor sannolikhet kommer att byggas vid Parkleken bredvid Fritids Diamanten och förskolan Stjärnan). Årskurs 1-3 på Ulvsäterskolan. Årskurs 4-5 på Lilla Sätraskolan. Nuvarande årskurs 1 och 2 kommer dock att gå kvar var för sig på Ulvsäter och Lilla Sätra och blandas i nya gemensamma klasser först i årskurs 4 (på grund av utrymmesskäl). Orsaken till omorganisationen är dels utrymmesbrist, dels att förbättra integrationen. Förvaltningschefen för Utbildning Gävle Frank Stoor berättade om prognosen för framtida elevantal i Sätra. Det finns en lokalresursplan som identifierar och beskriver behoven av skollokaler i kommunen. Lokalresursplanen ligger till grund för investeringsbeslut om skollokaler i kommunen. Befolkningen i Gävle kommun är ungefär personer och ökar. Prognosen för år 2030 är mellan och personer. Fram till år 2019 är prognosen för hela kommunen att elevantalet i grund- och gymnasieskola kommer att öka med ca elever, de flesta i åldrarna 7-19 år. Fram till 2019 är prognosen för Sätra att elevantalet kommer att öka med ca 130 elever i åldrarna 7-15 år men minska i yngre och äldre åldrar. I prognosen för Sätra ingår dock inga beräkningar av nyanlända eller ökning vid

2 nybyggnation. Det är viktigt att vara observant på om det sker förändringar som påverkar prognosen. Idag väljer ca 25 % av eleverna i Sätra annan skola än kommunal skola i Sätra. Gavlefastigheters byggchef Emma Björkenstam och Samhällsbyggnad Gävles bygglovschef Åsa Larsson berättade om hur processerna för bygglov och byggnation går till, med fokus på pågående process att skapa lokaler för blivande förskoleklasser i Sätra. Det pågår ett arbete att etablera paviljonglösningar på flera håll i kommunen (Andersberg, Stigslund, Strömsbro, Sätra) för att möta behovet av lokaler till ett ökande elevantal. I normalfallet tar processen från behovsbeskrivning via plan- och byggprocess till färdig lokal mellan 3-10 år. I nuvarande fall med lokaler till förskoleklasser i Sätra behöver processen genomföras på 10 månader. Det ställs samma krav på funktion, kvalitet och förarbete vid paviljonger som vid nyproduktion. En paviljonglösning fungerar som en vanlig nybyggd skola. För att bevilja bygglov behöver etableringen vara förenlig med gällande detaljplan. På den aktuella platsen vid Parkleken finns en byggrätt men i övrigt är lovet inte förenligt med detaljplanen och därför arbetar man med ett tidsbegränsat bygglov. Bygglovsavdelningen på Samhällsbyggnad kommer att föreslå Samhällsbyggnadsnämnden att bevilja bygglov. Beslut fattas vid sammanträde 20 maj. (Kommentar: Samhällsbyggnadsnämnden fattade 20 maj beslut att bevilja bygglov.) Gavlefastigheter arbetar i väntan på beslutet med att förbereda det som går när det gäller markarbeten mm. Bygglovet blir tidsbegränsat på 5 år. Högst prioriterat är att få paviljongerna på plats. Utformningen av skolgården är viktig. Emma och Åsa tar gärna emot förslag och synpunkter om utformningen av gården. Föräldrar som har förslag och synpunkter kan lämna dessa till biträdande rektor för förskoleklass, Ann- Charlotte Låks. Det behövs ett arbete med nya detaljplaner i Sätra för att möjliggöra en långsiktig lösning för skollokaler för förskoleklasser.

3

4 Gävle kommuns integrationssamordnare Daniel Larsson berättade kort om integrationsarbetet i kommunen. Tjänsten som integrationssamordnare är ny och tillsattes i början av Integration är en process, inte ett mål i sig, och det är inte samma sak som assimilering. Integration är viktigt i både skola, fritid och arbetsliv. Omorganisationen i Sätra är ett viktigt arbete för ökad integration, med fokus på barnen. Kontaktuppgifter till Daniel för den som vill veta mer eller diskutera integrationsfrågor är daniel.larsson@gavle.se eller telefon Utbildningsnämndens ordförande Martin Vadelius lyfte fram verksamhetsplanens fokus på en likvärdig skola för alla, att Gävle växer vilket innebär både utmaningar och möjligheter, samt vikten av att ha en bra dialog med föräldrar. Frågor och diskussion Under diskussionen lyftes bland annat följande upp: Vad händer om bygglovet inte blir beviljat vid Parkleken, finns det en plan B? Det finns ingen plan B och allt talar för att bygglovet kommer att beviljas. När kommer skolgården för förskoleklasserna att iordningställas? Det är viktigast att får paviljongerna på plats. Utemiljön är också viktig och Emma/Åsa tar gärna emot förslag via Ann-Charlotte Låks. Aspekter som nämndes vid mötet var säkerheten mot bäcken, trafik, belysning och lekmöjligheter. Det är önskvärt att hitta en lösning där förskoleklasserna kommer närmare Ulvsäterskolan, där de sedan ska gå i åk 1-3. Det är viktigt att arbeta fram detaljplaner, det kan till och med behövas detaljplaner i reserv att kunna använda vid behov. Det finns ett behov för nyanlända vuxna att komma ut i praktik, kan skolan möjliggöra platser? Pedagogerna är centrala, de gör ett oerhört viktigt arbete och det är viktigt att de får rätt förutsättningar och stöd från skolledning och förvaltningsledning. Det är viktigt att kommunen minskar segregationen och ökar integrationen när det gäller bostäder och bostadsplanering. Daniel Olsson svarade att det pågår en aktiv diskussion om det och att kommunen tar hänsyn till det i planeringsarbetet. Martin svarade att det är ett dilemma för just skolan att komma åt segregationen, det är inte säkert att det är en bra lösning att sprida ut barn på skolor långt från sin bostad. Kommer det att finnas lärare på plats i alla klasser till hösten? Rekryteringar pågår och det finns ett intresse för de vakanta tjänster som är utlysta. Men det är inte klart i dagsläget. Hur kommer särskoleelevernas behov att tillgodoses i den nya organisationen? Det är viktigt att den nya organisationen också skapar goda förutsättningar för integration mellan särskolans elever och övriga elever. Det arbetet är inte klart och det är viktigt framåt med en bra dialog mellan föräldrar, skolledningen för särskolan och skolledningen för Sätra RO.

5 Det behövs ny lokal för hjälpen med läxläsning. Ulla svarade att det är ordnat och läxhjälpen kommer att hålla till på Stora Sätraskolan. Interiören på fritids Diamanten behöver en upprustning. Upprustning är beställd och kommer att ske i sommar. Intresset och engagemanget var stort och det blev ett konstruktivt möte. Stort tack till alla. Om det finns intresse och behov så kan vi ordna fler möten om utveckling av skolorna i Sätra. Till hösten blir det också aktuellt att starta upp arbetet i skolråd och föräldraråd på skolorna. Alla intresserade föräldrar är varmt välkomna att bidra i arbetet i föräldraråd och skolråd. Antecknat av, AnnaCarin Söderhielm (ordförande i föräldrarådet på Lilla Sätraskolan) Kontaktpersoner Biträdande rektor Fritidshem och förskoleklass: Ann-Charlotte Låks, ann-charlotte.laks@gavle.se, tel Biträdande rektor Lilla Sätraskolan: Göran Haglund, gor.haglund@gmail.com, tel Biträdande rektor Ulvsäterskolan: Joakim Hellgren, joakim.hellgren@gavle.se, tel Biträdande rektor Stora Sätraskolan: Ulla Hägglund, ulla.hagglund@gavle.se, tel Rektor Hans Stockselius, hans.stockselius@gavle.se, tel Föräldraråd Lilla Sätraskolan: AnnaCarin Söderhielm (förälder), annacarin.soderhielm@gmail.com, tel Skolråd Ulvsäterskolan: Joakim Hellgren (biträdande rektor), joakim.hellgren@gavle.se, tel Föräldraråd Stora Sätraskolan: Ulla Hägglund (biträdande rektor), ulla.hagglund@gavle.se, tel

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan 2015-09-22 Närvarande: Hans Stockselius (rektor) Hannah Fahlgren (biträdande rektor skola och fritidsklubb) AnnaCarin Söderhielm (2C) Khadidja Benarab (2C)

Läs mer

Utbildningsnämnden Behovsanalys för lokaler och framåt

Utbildningsnämnden Behovsanalys för lokaler och framåt Utbildningsnämnden Behovsanalys för lokaler 2017-2020 och framåt 2016-11-02 Lokalplanering skola/förskola Surte Förskola I Surte ökar antalet barn i åldern 1-5 år med 66 barn under perioden 2015-2020.

Läs mer

Föreslagna förändringar inför höst 2017

Föreslagna förändringar inför höst 2017 Föreslagna förändringar inför höst 2017 Gävle kommun 2016-11-08 2 Bakgrund Gävle växer. Vårt arbete med likvärdiga skolor med hög kvalitet ska fortsätta. En högstadieskola ska byggas i Nynäsområdet. Gävle

Läs mer

Vallastadens skola. Linköpings kommun linkoping.se

Vallastadens skola. Linköpings kommun linkoping.se Vallastadens skola Linköpings kommun linkoping.se Välkommen till Vallastadens skola Höstterminen 2017 öppnar Vallastadens skola. Ett mycket spännande läsår ligger framför oss och vi ser fram emot att tillsammans

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas 555 1 Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-10 KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas Barn- och utbildningsnämnden sammanträder torsdag den 18 december, kl 17.00-18.15, Stora Tjörnsalen,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(10) Plats och tid Ljusgården, kommunkontoret kl 09.00 15.30. Beslutande Emma Nordin, M, ordförande Per Nyberg, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Can Savran, C, vice ordförande Leif

Läs mer

Behovsanalys för lokaler Utbildningsnämnden och framåt

Behovsanalys för lokaler Utbildningsnämnden och framåt Behovsanalys för lokaler Utbildningsnämnden 2017 2020 och framåt Datum 2016-10-25 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning 2 1 Allmänna utgångspunkter 3 1.1 Mål och inriktning... 3 2 Befolkningsutveckling

Läs mer

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2018-10-04 BIN 2018/3222:4 Calle Karlsson Stabschef calle.karlsson@trelleborg.se 0410-73 39 35 Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Ärendebeskrivning I december

Läs mer

Lokalförsörjningsprocess

Lokalförsörjningsprocess Lokalförsörjningsprocess Utredning avseende Kyrkskolans lokalbehov Utredningens syfte: Beskriva Kyrkskolans utmaningar idag kopplat till nuvarande lokaler Utreda Kyrkskolans lokalbehov Belysa förslag på

Läs mer

Beställning av lokaler utifrån ett utökat behov i förskola och skola

Beställning av lokaler utifrån ett utökat behov i förskola och skola Tjänsteutlåtande Välfärdscontroller 2016-02-08 Henrik Malmström 08-590 975 19 Dnr: henrik.malmstrom@upplandsvasby.se UBN/2016:41 20922 Utbildningsnämnden Beställning av lokaler utifrån ett utökat behov

Läs mer

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun Antagen av: Barn -och utbildningsnämnden Datum för antagande: 2017-03-21 Innehållsförteckning Vad är skolskjuts?... 3 Ansvar;... 3 Färdvägens

Läs mer

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan Sida 1 (5) 2016-3-10 Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/2 2016 Dagordning 1) Presentation 2) Protokoll 3) Skolgården/ bostadsbygge Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Hur ska rektor

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Upptagningsområde för högstadieelever från Åbyskolan

Upptagningsområde för högstadieelever från Åbyskolan TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Torbjörn Hansson 2013-09-05 BUN 2013/0666 0480-45 30 07 Barn- och ungdomsnämnden Upptagningsområde för högstadieelever från Åbyskolan Förslag till beslut

Läs mer

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor PROTOLL SKOLRÅD Närvarande: Skolledning: Personal: Föräldrar: Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor Agneta Hallner

Läs mer

Inhyrningsmedgivande i fastigheten Spelbomskan 14, Sandåsgatan 2, Norrmalm

Inhyrningsmedgivande i fastigheten Spelbomskan 14, Sandåsgatan 2, Norrmalm Utbildningsförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-11-07 Handläggare Maria Nilsson Telefon: 08-508 33 932 Till Utbildningsnämnden 2013-11-28 Inhyrningsmedgivande i fastigheten

Läs mer

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå:

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå: Skolråd 2014-10-15 Rektor Anna Ronquist öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och passade på att säga att skolledningen inte känner igen sig i den skoldebatt som varit under valet. Personalen på Kyrkskolan

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

Välkomna till oss på Lugnets skola!

Välkomna till oss på Lugnets skola! Välkomna till oss på Lugnets skola! Förskoleklasserna 2019/20 Lugnets skola 3 juni 2019 Hej! Nu är det bara en lång skön sommar kvar innan skolan börjar! Här kommer lite information om de första veckorna,

Läs mer

Översyn av högstadieorganisationen i Sollefteå tätort

Översyn av högstadieorganisationen i Sollefteå tätort 2017-06-12 KS/135/2017 1 (6) Tjänsteställe, handläggare, telefon Kommunstyrelseförvaltningen Siv Sjödin 0620 68 22 65 Kommunstyrelsen Översyn av högstadieorganisationen i Sollefteå tätort Förslag till

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Föräldraråd 5 oktober 2016,

Föräldraråd 5 oktober 2016, UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÖKARÄNGSSKOLAN/SKÖN STAHOLMSSKOLAN Föräldraråd 5 oktober 2016, 18.30-20.00 Närvarande: Rektor Heidi Hård af Segerstad, biträdande rektorer Charlotta Lindqvist, Suha Mariosh, Marina

Läs mer

Handläggare: Ingegerd Appelgren, Yvonne Alenius Tfn: , respektive

Handläggare: Ingegerd Appelgren, Yvonne Alenius Tfn: , respektive M ARIA-GAMLA STANS STADSDELSNÄMND Barn och Ungdom Handläggare: Ingegerd Appelgren, Yvonne Alenius Tfn: 08-508 13 144, respektive 08-508 12 107 T JÄNSTEUTLÅTANDE 2006-05-02 SID 1 (5) DNR 403-301/2006 SDN

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 BARN & UNGDOM Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplanen innehåller barn- och ungdomsnämndens strategiska mål och mål för vår verksamhet 2013. Målen är uppdelade utifrån delarna i kommunens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 9 januari 2019 klockan 13:00-16:30 Mikael Westberg (S) ordf Blerta Krenzi (S) Henrik Väyrynen (S)

Läs mer

Sid 1 (5)

Sid 1 (5) 2016-11-17 Sid 1 (5) Risk- och konsekvensanalys förändrad skolorganisation 161114Inriktning skolorganisation i grundskolan utifrån tidigare beslut om central högstadieskola. Datum: 2016-11-09 och 2016-11-14

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Skolråd

MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Skolråd MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Skolråd Sammanträdesdatum: 2015-10-20 Plats och tid Kommunhuset, Gemaket,21 oktober 2015 Närvarande Rolf Nersing (S), ordförande utbildningsnämnden Lisa Edwards (C) 1:e vice ordf.

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2 1/5 Protokoll Skolrådsmöte 2010-03-16 Dag: Onsdag 16 mars 2011 Tid: Kl.18.30 20.00 Plats: Viggestorpsskolans personalrum Närvarande: Svälthagsskolan Peter Vind (Sekreterare) Tomas Lindgren Ulrika Söderberg

Läs mer

Skolfastigheter i Stockholm AB:s (SISAB) om-, tilloch. nybyggnad av grund- och förskola på fastigheten Resedan 2, Vasa Real, Genomförandebeslut

Skolfastigheter i Stockholm AB:s (SISAB) om-, tilloch. nybyggnad av grund- och förskola på fastigheten Resedan 2, Vasa Real, Genomförandebeslut Utlåtande 2017:56 RI+RIV (Dnr 112-14/2017) Skolfastigheter i Stockholm AB:s (SISAB) om-, tilloch nybyggnad av grund- och förskola på fastigheten Resedan 2, Vasa Real Genomförandebeslut Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 15:00-16:50 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot Lis-Beth

Läs mer

PM Skolutbyggnad Sanduddens skola Dnr BUN18/ Jacob Holm Utvecklingsledare Barn- och utbildningsförvaltningen

PM Skolutbyggnad Sanduddens skola Dnr BUN18/ Jacob Holm Utvecklingsledare Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-11-05 Jacob Holm Utvecklingsledare Barn- och utbildningsförvaltningen jacob.holm@ekero.se Skolutbyggnad Sanduddens skola Dnr BUN18/162-403 Bakgrund Antalet invånare i Ekerö kommun kommer under de

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Åbyggeby skola och fritidshem Kerstin Norlin biträdande rektor 1. Inledning Verksamheten har bedrivits med 70 barn i åldrarna 6-10 år, fördelade i förskoleklass upp till

Läs mer

Lilla Sätraskolan läsåret 2017/2018. Sätra rektorsområde Gävle kommun

Lilla Sätraskolan läsåret 2017/2018. Sätra rektorsområde Gävle kommun 2017-09-27 Sid 1 (18) Likabehandlings- och diskrimineringsdokumentation, för att motverka kränkande behandling och diskriminering Lilla Sätraskolan läsåret 2017/2018 Sätra rektorsområde Gävle kommun Var

Läs mer

Förslag till inriktningsbeslut om ny skola i Årstadal

Förslag till inriktningsbeslut om ny skola i Årstadal Utbildningsförvaltningen Lokalenheten Sida 1 (7) 2013-05-27 Handläggare Lotti Hammar Telefon: 08 5083341 skola i Årstadal Förvaltningens förslag till beslut Förvaltningen föreslår att utbildningsnämnden

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Yttrande över Alterdalens Bygdeförenings ansökan om fristående verksamhet i Piteå kommun, dnr :723

Yttrande över Alterdalens Bygdeförenings ansökan om fristående verksamhet i Piteå kommun, dnr :723 Skolinspektionen Registrator Box 23069 104 35 STOCKHOLM Yttrande över Alterdalens Bygdeförenings ansökan om fristående verksamhet i Piteå kommun, dnr 31 2015:723 Yttrandet avser en ansökan från Alterdalens

Läs mer

F-6 skola, centralorten 2015-05-19

F-6 skola, centralorten 2015-05-19 F-6 skola, centralorten 2015-05-19 Rösparksskolan Mossens fritidshem Nya skolan (förskoleklass och fritidshem) Rösparksskola (årskurs 1-6) Nolby (Tellus fritidshem) 2015-03-11 2 Rösparksskolan - nuläge

Läs mer

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan 2015-04-30 MEDBORGARDIALOG - SAMRÅDSHANDLING Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan Samrådshandlingen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

Ny- och tillbyggnation av Sickla skola Startbesked

Ny- och tillbyggnation av Sickla skola Startbesked 2015-04-16 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/292-226 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Ny- och tillbyggnation av Sickla skola Startbesked Förslag till beslut Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott

Läs mer

Trygg, kompetent, målinriktad och jämlik skola som uttrycks av glädje där alla får utvecklas efter sin förmåga.

Trygg, kompetent, målinriktad och jämlik skola som uttrycks av glädje där alla får utvecklas efter sin förmåga. Mål för barn- och utbildningsnämnden budgetåret 2015. Antagen av barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 Trygg, kompetent, målinriktad och jämlik skola som uttrycks av glädje där alla får utvecklas efter

Läs mer

Villmyran konferensrum, kl

Villmyran konferensrum, kl 1(7) Plats och tid Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Villmyran konferensrum, kl.09.50-10.20 Thomas Näsholm (S) Ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Göran Molin (S) Inga-Britt Andersson (C) Maria

Läs mer

Likvärdig skola med hög kvalitet

Likvärdig skola med hög kvalitet Gävle Kommun Likvärdig skola med hög kvalitet Brynäs-Nynäs rektorsområde Likvärdig skola med hög kvalitet Bakgrund I september 2011 fick Barn & Ungdom i uppdrag av barn- och ungdomsnämnden att återkomma

Läs mer

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående förskoleklasser, fritidshem, grundskolor och grundsärskolor

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående förskoleklasser, fritidshem, grundskolor och grundsärskolor Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2016-03-18 Handläggare Robert Lundh Telefon:08 508 33 638 Till Utbildningsnämnden 2016-04-14 Yttrande över

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoll. Barn-och utbildningsnämnden

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoll. Barn-och utbildningsnämnden (D Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Malung, kl. 09:00-14:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 6N 1 Skolinspektionen Dnr 43-2017:4467 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde

Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde 1 Barn- och ungdomsnämnden 2008-11-19 Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta Catharina Rosencrantz (m), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, telefon

Läs mer

Ulvsäter grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ulvsäter grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ulvsäter grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundsärskola, grundsärskola inriktning träningsskola, fritidshem och tillsyn av barn

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med oktober i barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Biträdande rektor Mitt yrkes Jag Förskoleklass 350 elever - (snart

Läs mer

Välkommen till förskoleklass. 2015/2016 i Mariaskolan

Välkommen till förskoleklass. 2015/2016 i Mariaskolan Välkommen till förskoleklass 2015/2016 i Mariaskolan I en inkluderande och hjärtlig atmosfär utmanar och stimulerar vi alla elevers kunskapsutveckling. En skola vi alla är stolta över! Mariaskolan är en

Läs mer

Förslag till ny skolorganisation

Förslag till ny skolorganisation BILDNINGSNÄMNDEN 2012-05-29 55 2 Dnr 2012:37, 001 Handläggare: Jörgen Rüdeberg Förslag till ny skolorganisation Bildningsnämndens beslut Bildningsnämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta 1. Nävertorpsskolan

Läs mer

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2 Protokoll fört vid föräldrarådsmöte 2010-02-17 Plats: Fjälkinge skola, Elevcaféet Närvarande: Roland Persson, 9B Maria Antreski, 8B Petra Kempner 6A Camilla Bengtsson, 6A Mariana Wendel, 5A Jessika Kärrdahl,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid ande Verksamhetsbesök på Kinnekulle förskola, klockan 16.00. Sammanträdet fortsatte sedan i Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 22 april 2015, mötet

Läs mer

Svar på motion om obligatoriskt skolval

Svar på motion om obligatoriskt skolval Kommunstyrelsen 2016-12-22 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:385 Sara Molander 016-710 25 16 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion om obligatoriskt skolval Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Välkomna till föräldramöte 3a och 3b Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Mötets innehåll Vad gör vi i skolan? Skolan informerar Fritids Läxor Utvecklingssamtal Om ett år En vädjan Skolans informationskanaler

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2019

Uppföljningsrapport per april 2019 Uppföljningsrapport april 2019 1 (8) 2019-05-03 Utbildningsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2019 Utbildningsförvaltningen Ekonomi Utbildningsnämnden tkr 2019 Utfall Utfall Budget Prognos Verksamhet

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) 14-17 Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Charlotte Woge (M) Thomas Swenson

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

Tjänsteskrivelse om ianspråktagande av investeringsmedel till en om- och tillbyggnad av Berghultsskolan Floda etapp 1

Tjänsteskrivelse om ianspråktagande av investeringsmedel till en om- och tillbyggnad av Berghultsskolan Floda etapp 1 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) Samhällsbyggnad Kommunens verksamhetslokaler Jill Linde Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse om ianspråktagande av investeringsmedel till en om- och tillbyggnad av Berghultsskolan Floda

Läs mer

Minnesanteckningar skolråd

Minnesanteckningar skolråd Minnesanteckningar skolråd 2016-09-22 Närvarande: Eylem Yildiz, lärare 3A Linda Johnsson, lärare 7A Helen Thorwall,förälder FA Linn Davidsson, förälder 5B Maria Gyllander, förälder 7D Michael Enghag, förälder

Läs mer

Välkommen till informationsmöte 27 januari Långsiktigt hållbar lokal- och resursplanering för Botsmark, Bullmark och Bodbyn

Välkommen till informationsmöte 27 januari Långsiktigt hållbar lokal- och resursplanering för Botsmark, Bullmark och Bodbyn Välkommen till informationsmöte 27 januari 2016 Långsiktigt hållbar lokal- och resursplanering för Botsmark, Bullmark och Bodbyn Uppdraget För- och grundskolenämnden har beslutat: Att ge i uppdrag till

Läs mer

FAQ inför AB-klassernas flytt från Norskolan till Näsbypark

FAQ inför AB-klassernas flytt från Norskolan till Näsbypark FAQ inför AB-klassernas flytt från Norskolan till Näsbypark Här nedan presenteras frågor och svar som kan vara intressanta för alla elever/föräldrar inför att AB-klasserna på Norskolan flyttas till Näsbyparksskolan

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2015/2016. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Yttrande över ansökan från Internationella Engelska skolan i Sverige AB som huvudman för utökning av befintlig grundskola F-3 och fritidshem.

Yttrande över ansökan från Internationella Engelska skolan i Sverige AB som huvudman för utökning av befintlig grundskola F-3 och fritidshem. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2015-04-23 rev 2015-04-23 Utbildningskontoret Dnr BOU 2015-130 Eva Torenfält-Karlsson, Kathrin Hansson Barn- och ungdomsnämnden Yttrande över ansökan från Internationella Engelska

Läs mer

Viby skola Information till hemmen

Viby skola Information till hemmen Viby skola 2014-2015 Information till hemmen Välkomna till ett nytt läsår på Viby skola! Jag hoppas sommaren har varit bra och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med er föräldrar. Nedan följer

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Utbildningar och aktiviteter riktade till Gävles förskolor och skolor våren 2016

Utbildningar och aktiviteter riktade till Gävles förskolor och skolor våren 2016 Utbildningar och aktiviteter riktade till Gävles förskolor och skolor våren 2016 Coachning Vi erbjuder personligt stöd till skolledare i trygghetsarbetet genom coachning. Målgrupp: Skolledare Coachning

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott kallas härmed till sammanträde 2015-05- 13.

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott kallas härmed till sammanträde 2015-05- 13. Kallelse/underrättelse Sida 2015-05-06 1 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott kallas härmed till sammanträde 2015-05- 13. Plats: Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung Tid: 08:00 Ersättarna

Läs mer

Nominering till Kvalitetsutmärkelse i Danderyd Bästa förskola Bästa skola

Nominering till Kvalitetsutmärkelse i Danderyd Bästa förskola Bästa skola Nominering till Kvalitetsutmärkelse i Danderyd 2017 Bästa förskola Bästa skola Utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse i Danderyd 2017 Kvalitetsutmärkelsen riktas till förskolor och skolor som med nytänkande,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-11-09 15:00-17:00 Rådsalen ande ledamöter Ronny Larsson (S) (ordförande) Jan-Olov Carlsson (S) Anna Gransten (MP) Fredrik Lundquist (M) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15

KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15 Plats och tid Elisabeth Olsson (KD) och Bahaddin Ali (S) Barn- och utbildningsförvaltningen, Partille, måndagen den 1 oktober 2012 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Utredningsuppdrag: Kapacitet i förskola och skola

Utredningsuppdrag: Kapacitet i förskola och skola DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (8) Utbildningsnämnden 2018-12-12 Utredningsuppdrag: Kapacitet i förskola och skola Ärende Utbildningsnämnden gav bildnings- och omsorgsförvaltningen i mars 2018 i uppdrag

Läs mer

Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19

Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19 Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19 Program Presentation av personal Elevhälsa Presentation av verksamheten Frågor Presentation Johanna Ballhausen Jonsson, rektor

Läs mer

Genomförandeförslag om tillbyggnad av Långbrodalsskolan

Genomförandeförslag om tillbyggnad av Långbrodalsskolan Utbildningsförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-05-09 Handläggare Leif G. Hellén Telefon: 08-508 33 757 Till Utbildningsnämnden 2014-06-12 Genomförandeförslag om tillbyggnad

Läs mer

Tony Mufic Utbildningsdirektör

Tony Mufic Utbildningsdirektör Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-10-27 Handläggare Åsa Härkegård Telefon: 08-508 33 333 Till Utbildningsnämnden 2016-11-24 Inriktningsförslag

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens behov och prioriteringar 2017

Barn- och utbildningsnämndens behov och prioriteringar 2017 Barn- och utbildningsnämnden 2016-04-06 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Ledningsgruppen BUN/2016:193 Åsa Lundkvist Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens behov och prioriteringar

Läs mer

Alfaskolans årliga likabehandlingsplan för Fritidshem och F-6

Alfaskolans årliga likabehandlingsplan för Fritidshem och F-6 Alfaskolans årliga likabehandlingsplan för Fritidshem och F-6 Resultat av läsåret 2017 2018 och åtgärder och mål inför läsåret 2018-2019 Från 2009-0101 gäller lagen om förbud mot diskriminering och annan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Skolskjutsar Regler 1 augusti 2011

Skolskjutsar Regler 1 augusti 2011 BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Bildningsnämndens handling 11-2011 Skolskjutsar Regler 1 augusti 2011 Med denna broschyr vänder vi oss till föräldrar, elever och skolskjutschaufförer. Tillämpningsregler för skolskjutsar

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Dialogmöte. Habyskolan. 8 maj 2018

Dialogmöte. Habyskolan. 8 maj 2018 Dialogmöte Habyskolan 8 maj 2018 Verksamhet i barn- och utbildningsnämnden 2017 I egen regi 1 455 barn i förskolan 1 789 barn i fritidshem 4 056 elever i grundskola (inkl. förskoleklass) och grundsärskola

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Resultat Enkät Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Sammanställt av Ulrika Eidenstam skolrådsrepresentant 3B Enkäten Enkät gick ut till alla föräldrar med följande

Läs mer

Remiss från Skolinspektionen - ansökan från Integrations Förening För Framtiden

Remiss från Skolinspektionen - ansökan från Integrations Förening För Framtiden SIGNERAD 2015-03-06 Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (2) Datum 2015-03-06 Vår referens Jan Walhagen Utredningssekreterare jan.walhagen@malmo.se Tjänsteskrivelse Remiss från Skolinspektionen - ansökan

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsförvaltningen Förskoleklass åk 6 skola i centralorten 12 januari 2016

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsförvaltningen Förskoleklass åk 6 skola i centralorten 12 januari 2016 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsförvaltningen Förskoleklass åk 6 skola i centralorten 12 januari 2016 Program dagens möte Del 1 Processplan II delaktighet vårdnadshavare EN Förskoleklass

Läs mer

Medborgardialog i Bollstabruk 25 september 2018

Medborgardialog i Bollstabruk 25 september 2018 Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen Ulrika Hurdén, 0612-80400 ulrika.hurden@kramfors.se RAPPORT 1(8) Medborgardialog i Bollstabruk 25 september 2018 2(7) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2

Läs mer

Elever med annat modersmål än svenska Kvalitetsrapport November 2014

Elever med annat modersmål än svenska Kvalitetsrapport November 2014 Elever med annat modersmål än svenska Kvalitetsrapport November 2014 Margareta Sundin Utredare 20141120 Sid 1 Innehåll Bakgrund... 1 Elever med annat modersmål än svenska... 1 Vad säger nationella styrdokument?...

Läs mer

Välkomna till ett nytt läsår!

Välkomna till ett nytt läsår! Läsåret 2014/2015 Välkomna till ett nytt läsår! Vi hoppas ni haft en skön sommar och är redo för ett nytt läsår. På har det hänt mycket under sommaren. I vår stora byggnad har det skett en totalrenovering

Läs mer

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena Friskola_hemsidan.docx 1 Innehåll Huvudman... 3 Historik... 3 Försäkring... 3 Värdegrundsarbetet på fritids... 3 Hämtning/Lämning och tillsynsansvar...

Läs mer

Gör plats för barn och unga! Vägledning och allmänna råd. Ulrika Åkerlund, Petter Åkerblom,

Gör plats för barn och unga! Vägledning och allmänna råd. Ulrika Åkerlund, Petter Åkerblom, Gör plats för barn och unga! Vägledning och allmänna råd Ulrika Åkerlund, ulrika.akerlund@boverket.se Petter Åkerblom, petter.akerblom@slu.se Ett regeringsuppdrag Vägledning för barns och ungas utemiljö

Läs mer