Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 16/17

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 16/17"

Transkript

1 Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 16/17 Förskoleklass Skola åk 1-6 Fritidshem & Fritidsklubb Ansvariga för planen: Biträdande rektor Trygghetsteam Gäller

2 UTVÄRDERING OCH DELAKTIGHET Elevernas delaktighet och utvärdering: Eleverna är delaktiga i att ta fram skolans ordningsregler och värdegrund på klassråd, elevråd och fritidsmöten. Eleverna svarar på frågor om trygghet och trivsel i elevenkäter. Vårdnadshavarnas delaktighet och utvärdering: Synpunkter från föräldrar gällande vårt trygghetsarbete inhämtas vid utvecklingssamtal, föräldramöte, föräldraenkäter samt vid den muntliga och eller skriftliga feedback vi får vid aktuella elevärenden som hanterats med stöd av vår Likabehandlingsplan. Personalens delaktighet och utvärdering: Analyser görs från Gävlemodellens elevenkäter som sedan sammanställs. Trygghetsteamet arbetar under vecka 44 med att utvärdera årets plan och fastställa ny plan för kommande läsår. Detta med hänsyn från och utgångspunkt i de utvärderingar som gjorts med elevernas svar från elevenkäten och elevrådets trygghetsvandring. Trygghetsvandring sker under veckorna 41-42, i elevrådets regi. Innan vandringen diskuteras frågorna till vandringen på klassråden. Förankring av nuvarande plan: All personal, alla föräldrar och alla elever har tillgång till planen på vår hemsida. Planen förankras i personalgruppen under framtagandet. All ny personal får introduktion av särskilt ansvariga. Planen presenteras för föräldrar på föräldramöte, samt skickas ut på skola 24. Planen gås igenom med eleverna minst en gång per termin.

3 KARTLÄGGNING I vår kartläggning och utvärdering av fjolårets plan har vi sett att Likabehandlingsplanen varit enkel och tydlig att följa. Vi har sett att rutiner kring dokumentation och hantering av dokumentation måste förtydligas ytterligare eftersom rutinerna är förnyade under året, Trygghetsteamet stöttar i detta. Vi behöver förtydliga för alla hur våra rutiner ser ut och vilka typer av elevärenden som ska till Trygghetsteamet. Vår introduktion av nyanställda bör förbättras gällande dessa frågor. Vi har vuxna som är ansvariga för trygghet och trivsel i samband med idrottslektioner för de yngre åk. Många elever på lågstadiet upplever att det är stökigt och otryggt i kapprummen och vissa uppger att de inte vill gå på toaletten, rädda att någon ska öppna dörren. Vi ser till att en vuxen är med när eleverna går ut på rast och när de går in igen. Vi har ändrat gruppindelningen på fritids till att tvåor och treor går för sig och vi har två F-1 avdelningar. Personalen upplever att detta har skapat trygghet och ett lugnare klimat. Det är svårt att möta olika stödbehov hos eleverna på fritidsklubben. Vi ser över schemat så att klasserna inte slutar samtidigt och tider för mellanmål schemaläggs för att undvika alltför många elever på samma yta. Vi gör ett rullande schema där elever i sexan får komma och hjälpa till på klubben för att fixa mellanmål och eventuellt leda aktiviteter. Vi ska möta eleverna i klassrummet tio minuter innan lektionen startar på morgonen för att skapa lugn och trygghet. Vi har behov av utbildning för att möta utåtagerande barn. Vi har inte nått nollvisionen gällande kränkningar och mobbing läsåret 16/17. Vi har nya rutiner på morgnarna i övergången mellan fritids och skola. Det har bidragit mycket till att minska konflikter. Barnen går ut 07:30 och går in när skolan börjar. De flesta elever uppger att de trivs i skolan samt på fritids. De har kompisar och känner tillhörighet och upplever att de lär sig mycket i skolan. Några elever uppger dock i enkäten att de upplever sig otrygga på skolan; båda vad gäller andra elever samt vuxna på skolan. Flertalet som nämnt detta beskriver att det är på skolgården eller där det inte finns vuxna närvarande som är otrygga ställen. Några uppger även att de inte känner att de kan berätta om kränkningar som de utsatts för eller uppmärksammat. Det finns elever som uppger att de blivit kränkta via e-post eller sociala medier.

4 Förebyggande insatser och fokusområden 16/17: Trygghetsteamet möts var 14:e dag för avstämning. Tydliga rutiner upprättas. Dilemmaövningar för personal under APT. Fokusområde att arbeta med den upplevt otrygga skolmiljön på arbetslagsmöten, arbetsplatsträffar samt på studiedagar. Detta i syfte att öka trygghet på skolgård samt mellan elev-vuxen. Personalutbildare kommer att ansvara för det med övrig personal. Lärare finns i korridor och klassrum från senast kl varje dag för att möta eleverna och ge dem en bra start. Vi förankrar en tydlig värdegrund med ordningsregler i samarbete med elever och personal. Den introduktionsansvarige uppdaterar pärmen planer och rutiner. Denna introduceras för all personal i anslutning till läsårstart. Ny personal får introduktion av introduktionsansvariga en i f-3 och en i 4-6. Lärare ska finnas i anslutning till omklädningsrummen och ha rummen under kontinuerlig uppsikt. Eleverna på fritids startar med uteverksamhet innan skola. Extra personal är ute på rasterna när vi ser behov av det. Pedagoger gör vid behov lagindelning, inte elever. Vi får handledning för att kunna möta barn i behov av särskilt stöd. Vi fortsätter vårt värdegrundsarbete kring kränkningar via sociala medier i klasserna samt i elevrådet. Vi fortsätter prata om vad begrepp inom trygghetsarbetet står för, utifrån vad likabehandlingsplanen beskriver.

5 När en elev kränks/trakasseras/mobbas av en annan elev: 1. Aktuell pedagog som får reda på att något har inträffat meddelar klf och bitr. rektor (som i sin tur anmäler ärendet skriftligt till huvudman med elevernas initialer och med datum då utredning startar). Samme pedagog säkerställer att ärendet skyndsamt utreds, samma dag eller om det inte är möjligt, dagen efter. Fördela ansvaret för utredningen (elevsamtal och information till vårdnadshavare) på lämpliga pedagoger. 2. Eleverna kallas en och en till samtal, samma dag eller nästföljande dag. Dokumentera! Uppmana eleverna att berätta hemma om det samtal som ägt rum. Meddela att personal på skolan kommer att ringa hem samma dag eller nästföljande dag. Den pedagog som har förstahandsinformation tar kontakt med berörd elevs vårdnadshavare. Var noga med att informera om att det är skolans ansvar att utreda, följa upp och avsluta. Vårdnadshavare får information. Dokumentera! Ärendet registreras i LISA. Trygghetsteamet ansvarar. 3. Minst två uppföljande samtal ska ske innan ärendet kan avslutas. (Totalt tre samtal är minimum.) 4. Om ärendet inte kan avslutas efter 3 samtal ska klf, vårdnadshavare, bitr. rektor ha vidare information. Nytt ställningstagande om insatser utifrån Skollagen kap 5 (trygghet och studiero). Bitr. rektor tar beslut om Trygghetsteamet ska kopplas in. 5. All dokumentation ska vid avslutat ärende lämnas i pappersform till bitr. rektor.

6 När en elev kränks av en vuxen: 1. Den som får kännedom om ärendet kontaktar bitr. rektor som sedan informerar grundskolechef/huvudman skriftligen om att en utredning startar. 2. Bitr. rektor har samtal med berörd elev. Erbjud stöd innan samtalet från vårdnadshavare. Dokumentera! 3. Bitr. rektor har enskilt samtal med berörd pedagog. Erbjud stöd innan samtalet från facklig representant. Dokumentera! 4. Fackliga företrädare, vårdnadshavare och grundskolechef informeras om att samtalen har ägt rum och vad dessa visat. 5. Minst två uppföljande samtal ska ske innan ärendet kan avslutas. (Totalt tre samtal är minimum.) 6. Tillrättavisande samtal, skriftlig varning och i förlängningen uppsägning kan tillämpas för att stoppa fortsatta kränkningar mellan vuxen och elev. Policy: Det är alltid den utsatte elevens upplevelse av det inträffade som avgör om den blivit kränkt eller ej. Oavsett uppsåt eller ej så är det den utsatte elevens upplevelse som är central och ligger till grund för skolans fortsatta arbete. Alla inblandade får komma till tals och får ge sin version av det inträffade. När konflikter uppstår på skolan eller fritidshemmet hjälper personalen till att stötta eleverna i att lösa konflikterna. Olösta konflikter tas upp i arbetslaget för diskussion. Konflikter som inte går att lösa efter flera olika utvärderade insatser tas med till Trygghetsteamet för nya insatser, handledning och stöd. Alla konflikter är inte kränkningar. Vi ska inte missbruka orden kränkning eller mobbing, då tappar orden och begreppen sin tyngd och kraft i de situationer då de bör brukas.

7 Främjande insatser: Vi synliggör och diskuterar de olika diskrimineringspunkterna i varje klass. All personal utbildas och uppdateras kontinuerligt i skolans trygghetsarbete för att kunna arbeta förebyggande. Särskilda personalutbildare på skolan håller i detta arbete, en årsplan finns. Vi involverar elever i planering och genomförande av temadagar och friluftsdagar. Fritids involverar elever i planering av och ledning av aktiviteter i den dagliga verksamheten. Trygghetsvandring varje år. Trygghetsteamet träffas var 14:e dag för att hålla trygghetsarbetet på skolan levande. Arbete i alla klasser med att främja ett positivt och vårdat språkbruk. Minst en vuxen äter med varje klass. Vi utvecklar vår fadderverksamhet. Rastaktiviteter. Alltid minst två rastvakter. Vi diskuterar konferenser, klassråd och elevråd för att utveckla förslag på hur vi kan förbättra skolklimatet och arbeta för en tryggare skola. Första veckan efter sommarlov och jullov går samtliga vuxna ut på rasterna. Trygghetsteamet Ammy Selin fritidspedagog Carina Hölzl klf åk 2 Sandra Schreiber Berg klf åk 5 & 6 Martin Linnér klf åk 6 Robin Andersson Fritidsklubben åk 4-6 Leo Brodin bitr. rektor Bisittare/kontaktpersoner Carola Wigren specialpedagog Lindha Eriksson kurator Personalutbildarna Linda Östlund F-klass A Carina Hölzl klf åk 2 Jenna Lindberg klf åk 3 Martin Hofling idrottslärare Utvecklingsgruppen Leo Brodin bitr. rektor Leif Ek F-klass B Louise Pettersson Fritidspedagog Katarina Hagström Wiberg klf åk 3 Martin Linnér klf åk 6

Lillhagsskolans likabehandlingsplan

Lillhagsskolans likabehandlingsplan Lillhagsskolans likabehandlingsplan Förskoleklass Skola åk 1-6 Fritidshem & Fritidsklubb Ansvariga för planen: Biträdande rektor Trygghetsteamet Gäller 18-01-08 18-12-31 Utvärdering och delaktighet Elevernas

Läs mer

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 15/16

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 15/16 Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 15/16 Förskoleklass Skola Fritidshem Ansvariga för planen: Biträdande rektor Trygghetsteam UTVÄRDERING OCH DELAKTIGHET Elevernas delaktighet och utvärdering: Eleverna

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-5 och fritidshem Ansvariga för planen Jill Nord, rektor Ida Karlsson, bitr. rektor Vår vision På Rörsjöskolan ska det

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Sörböleskolan f- 6 2019-01-31-2020-01-31 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola 1-6 och tillhörande

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen # Förskoleklass # Skolbarnomsorg # Grundskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16 Grunduppgifter Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16 Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Ansvariga för planen Fritidshemmets

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Alsjöskolan inklusive fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Alsjöskolan inklusive fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Alsjöskolan inklusive fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen skola, förskoleklass, fritidshem Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem.

Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev. 2017-08-01. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planengrundskola, förskoleklass och fritidshem Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET

Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET 2017-2018 Innehållsförteckning 1. Delaktighet och förankring.. 3 2. Främjande

Läs mer

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Ansvariga för planen Fritidshemmets

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stackgrönnanskolan Från 181001 till 191001. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Västra Husbys skolas likabehandlingsplan och årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västra Husbys skolas likabehandlingsplan och årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Västra Husbys skolas likabehandlingsplan och årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass, fritidshem Läsår: 2016/2017 Verksamhetsformer

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Åbyggeby skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018

Åbyggeby skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Åbyggeby skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola åk. 1-3 och fritidshem Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår 2018/19 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola förskoleklass åk 1-2 och fritidshem Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 1 Bovallstrands skola och fritidshems årliga plan mot kränkande behandling Bovallstrands skolas

Läs mer

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Nävertorp grundsärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass a för planen Rektor

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Skolbyns skola (Diskrimineringslagen 2008:567) (Skollagen 6 kap, 2011) Upprättad 161001 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat

Läs mer

uppdaterat augusti-17 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2017/18

uppdaterat augusti-17 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2017/18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2017/18 1 Bovallstrands skola och fritidshems årliga plan mot kränkande behandling Bovallstrands skolas

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Bie skola www.katrineholm.se Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg, Förskoleklass,

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-06-17 Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola samt Grundsärskola Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kungsgårdens skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdens skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsgårdens skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Fritidshem, Förskoleklass och skola Läsår: 2017/2018 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Barn- och utbildningsförvaltningen Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Centralskolan årskurs 4-9 Läsåret 2017 2018 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 5

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Bureskolan F-5 2019-09-30 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola 1-3 samt fritidshem Ansvariga

Läs mer

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen fritidshem, förskoleklass och skola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog: Elin Pettersson Förskolechef:

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skola, Förskoleklass och Fritidshem Planen gäller från: 2016-08-15 Planen gäller till: 2017-09-01 Ansvariga för planen Likabehandlingsteamet som består

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-3 och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 161001 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, skolbarnomsorg, grundskola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 18/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Strömsbro Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Strömsbro Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Strömsbro Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Fritidsklubb och Grundskola åk 1-6. Läsår vt 2018/ht 2018 1/11 Grunduppgifter

Läs mer

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Nye skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola, förskoleklass och fritidshem.

Nye skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola, förskoleklass och fritidshem. Nye skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola, förskoleklass och fritidshem. Ansvarig för planen: Bakgrund till planen: Rektor Leif

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter

Läs mer

Backaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Backaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Backaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2017-2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Färjestadens skola och Smaragdskolans systematiska arbete mot diskriminering och plan mot kränkande behandling

Färjestadens skola och Smaragdskolans systematiska arbete mot diskriminering och plan mot kränkande behandling Färjestadens skola och Smaragdskolans systematiska arbete mot diskriminering och plan mot kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, grundsärskola

Läs mer

Vindängens plan mot kränkande behandling 2019, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem.

Vindängens plan mot kränkande behandling 2019, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Vindängens plan mot kränkande behandling 2019, rev. 2019-01-09. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan Lagrum: Diskrimineringslagen 3 kap, Skollagen 6 kap. 8 I II III IV V VI FÖREBYGGANDE OCH FRÄMJANDE ARBETE RISKANALYS ATT UPPTÄCKA

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 170918 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Målsrydskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Målsrydskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Målsrydskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskolan årskurs 1-6 och fritidshem Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola Läsår: 2015/2016 Vetlanda här växer människor och företag

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Hjoggböleskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-5 och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Johanna Norlund Planen

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Vessigebroskolan och Vessigebro fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vessigebroskolan och Vessigebro fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Vessigebroskolan och Vessigebro fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass, fritidshem Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 VEM GÄLLER PLANEN? Planen gäller för alla elever och personal på Bränningeskolan. Rektorn har det övergripande ansvaret för att

Läs mer

Älgarås fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: fritidshemmet Älgen Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stenbocksskolan Från jan till dec. Verksamhetsformer som omfattas av planen Åk 7-9 Ansvariga för planen Elevernas

Läs mer

Örbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Örbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Örbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-7, fritidshem, fritidsklubb Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Ansvariga för planen Elin Pettersson Rektor Katarina

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 ( åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem

LIKABEHANDLINGSPLAN Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem Bakgrund LIKABEHANDLINGSPLAN 2016-2017 Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem Planen grundar sig på diskrimineringslagen 2 kap. 5, 6, 7 och Skollagen 6 kap. Både diskrimineringslagen och 6 kapitlet

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Gustaviskolans förskoleklass, skola 1 5 och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Gustaviskolans förskoleklass, skola 1 5 och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Gustaviskolans förskoleklass, skola 1 5 och fritidshem Innehåll Inledning... 3 Definitioner... 3 Vår vision... 4 Långsiktiga mål för det främjande

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola F-6 och Fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Lackarebäcksskolan Läsåret 2018/2019 Introduktion Omfattning Planen omfattar Lackarebäcksskolan grundskola F-6, grundsärskola samt fritidshemmen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Hjoggböleskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-5, fritidshem och Lyckan Ansvariga för planen Rektor Ida Isberg

Läs mer

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter

Läs mer

Skolområde Syd Borrby skola och Fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skolområde Syd Borrby skola och Fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolområde Syd Borrby skola och Fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem.

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Planen gäller från ht- 2014 Planen ska revideras senast 2015-09-30 Ansvarig

Läs mer

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola F-9, fritidshem Läsår 16/17, 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Värnamo Grundsärskola 1-9 Läsår 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Starbäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Starbäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Starbäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Grundskola 1-3 och fritidshem a för planen Kerstin Bergström- Bylund,

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Ytterharnäs skola och fritidshem

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Ytterharnäs skola och fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Ytterharnäs skola och fritidshem 2017 0 Innehåll Del 1 Vision... 2 Personal... 2 Ansvar... 2 Uppföljning och utvärdering... 3 Delaktighet... 3 Förankring...

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 1 6, fritidshem och förskoleklass Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter

Läs mer

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 och Fritidshemmet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer