Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2017"

Transkript

1 SID 1 (13) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2017 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar. Verksamheten har inriktningarna omvårdnadsboende och boende för personer med demenssjukdom. Omvårdnadsboendet har tre våningar med åtta boende vardera, totalt 24 boende. Boendet för personer med demenssjukdom har två våningar med fem boende vardera, totalt tio boende. Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten. År 2017 gjordes en avtalsuppföljning som omfattade granskning och genomgång av 11 kriterier; ledning och organisation, personal, samverkan, kvalitetsutveckling, ledningssystem, social dokumentation, självbestämmande, integritet, bemötande, aktiviteter och fritidsintressen samt säkerhet. Verksamheten har fått svara på en enkät som innehöll frågor kring de ovanbeskrivna kriterierna. Uppföljningen ska återge en så heltäckande bild som möjligt av verksamhetens följsamhet mot avtal därför har enkätsvaren kompletterats med följande: Uppföljning av utvecklingsplan för 2017 Observation av måltidssituationen Granskning av verksamheternas arbete med fokusområdena Samtal med personal Granskning av socialdokumentation Granskning av verksamhetens arbete med att säkerställa insatserna nattetid Brukarundersökningens resultat 2017 Uppföljning av 2017 års resultat av brukarundersökning i jämförelse med individuppföljningar Uppföljningsbesöket var föranmält och genomfördes den 14 december Rutiner för introduktion av nyanställda, extern samverkan, mottagande av ny boende, för hot och våld samt utbildningsplan för 2017 har begärts in granskats. Personaltäthet har räknats utifrån de uppgifter som verksamheten har lämnat in. Verksamhetschefen har tagit del av rapporten och fått möjlighet att rätta till eventuella faktafel. SOLNA STAD info@solna.se Organisationsnummer Solna Telefon Besöksadress Stadshusgången 2 Fax annika.wiechel@solna.se

2 SID 2 (13) Uppföljningsresultat Redovisningen nedan baserar sig på enkätsvar, redovisade åtgärder enligt utvecklingsplan, verksamhetens inrapportering av fokusområden, dialog med verksamhetschef, personal och boende, måltidsobservation samt granskning av den sociala journalen. Ledning och organisation Ledningen består av verksamhetschef, sjuksköterskor och administratör. Verksamheten har haft två chefsbyten under 2016 och ytterligare ett under Administratören ansvarar för administrativa uppgifter såsom bemanning och schema. Sjuksköterskorna är arbetsledare på sina respektive våningar. Vid chefens frånvaro är alltid tjänstgörande sjuksköterska som har ansvar för den dagliga driften. Verksamhetschefer på Temabos andra verksamheter i Solna täcker för varandra vid längre frånvaro. Sjuksköterska arbetar varje dag mellan kl Mellan kl :50 ansvarar mobila teamet PR Vård för hälso- och sjukvårdsfrågor och kvällssamordnaren har arbetsledaransvaret. Från 20:50-07:10 tjänstgör en sjuksköterska på verksamheten. Vid intervju med personal framkom det att de trots skriftlig rutin inte kände till vem de ska kontakta när/om något oförutsett händer. Verksamheten har en rad olika möten inom och mellan olika yrkeskategorierna och mellan ledning och personal. Verksamhetschefen kommer att under 2018 att lägga stort fokus på att strukturera mötena och att se till att de beslut som tas på möten följs upp. : Verksamheten behöver strukturera sina möten för att skapa förutsättning för att bedriva utvecklingsarbete. All personal ska känna till vart de ska vända sig under kvällar och helger när/om något oförutsett händer. Personal och utbildning Bemanning Oskarsro uppfyller kravet enligt gällande avtal. Det finns en tydlig checklista för introduktion av nyanställda. Enligt personal hinner de inte med att gå igenom allt under introduktionstillfällen. Idag sker ingen systematisk uppföljning för att säkerställa att den nyanställde har fått den introduktion hen behöver för att klara av sitt uppdrag. Ca 90 % av medarbetarna har en individuell kompetensutvecklingsplan.

3 SID 3 (13) Utbildningsplanen har följts till stor del. Under 2017 har flera medarbetare utbildats som BPSD administratör och palliativt ombud. Samtliga tillsvidareanställda medarbetare har deltagit i en två dagarsutbildning i kontaktmannaskap. Vid kontaktmannens frånvaro försöker verksamheten att tillsätta vikarier som är vana på just den avdelningen. Personal önskar att det ställs krav på demenskompetens på de vikarier som arbetar på demensenheterna. Verksamheten har tilldelat personalen olika ombudsroller och erbjudit dem adekvat utbildning. Verksamhetschef och personal upplever att rollerna inte är tydliga och att ombuden inte har fått den rätta förutsättningen för att utföra sina uppdrag. Detta kommer att ses över. Enligt utbildningsplanen ska alla medarbetare delta i webbutbildning gällande basala hygienrutiner och Nollvision Verksamhetschefen har inte följt upp om alla medarbetare har deltagit i utbildningarna. Verksamhetschefen kommer att i början på 2018 inventera utbildningsbehovet hos samtliga medarbetare och utifrån utfallet upprätta en samlad kompetensutvecklingsplan. Verksamheten har en hög andel undersköterskor (93%). Samtliga nyanställda har undersköterskekompetens. En undersköterska går delvis på arbetstid på specialistutbildning i demens. Personalomsättningen är relativt låg. Mellan september har fyra personer avslutat sin anställning på Oskarsro. Verksamheten ska genom uppföljning säkerställa att den nyanställde har den kompetens hen behöver för att klara av sitt uppdrag. Verksamhetschefen kommer att i början på 2018 inventera utbildningsbehovet hos samtliga medarbetare och utifrån utfallet upprätta en utbildningsplan. Ombudens ansvarsområden och uppdrag behöver förtydligas. Samverkan Överrapportering mellan yrkeskategorierna sker muntligt och skriftligt. Medarbetarna tar del av dokumentationen i Safe doc. Dagtid finns inte tid avsett för överrapportering i schemat och enligt medarbetarna hinner de vanligtvis inte att ta del av rapporten vare sig muntligt eller skriftligt via Safe doc. Samverkan mellan ledning och personal samt mellan de olika yrkeskategorierna behöver struktureras. Enligt verksamhetschef kommer det att ske en förbättring avseende mötesstrukturerna när ombudens roller förtydligas och kvalitetshandledarna är utsedda och utbildade.

4 SID 4 (13) Verksamheten har rutin för samverkan och har identifierat flera interna och externa samarbetspartners. Rutin för samverkan behöver efterlevas och kompletteras med samverkan med överförmyndarenheten samt dödsboutredare. Verksamheten har i stor utsträckning kunnat delta på möten och utbildningar som beställaren har bjudit in till. Verksamheten samverkar med skolor, högskolor och tar aktivt emot elever och studerande. Verksamheten ska möjliggöra för personal att ta del av rapport om viktiga händelser vid skiftbyte. Rutin för samverkan finns men behöver kompletteras så att andra samverkanspartner såsom överförmyndarenheten, dödsbohandläggare och matleverantör en inkluderas. Av rutinen ska det framgå när och hur samverkan sker och vad syftet är. Ledningssystem Kvalitets- och utvecklingsarbete Verksamheten har delvis följt upp sin utvecklingsplan. Verksamheten har utfört egenkontroll av socialdokumentation, brandsäkerhet samt kontroll av levererade livsmedel. För övrigt har egenkontrollsplanen inte följts. Loggkontroller görs inte regelbundet och läskvittens begärs inte. Verksamheten har påbörjat ett utvecklingsarbete för att öka personalens delaktighet i utvecklingsfrågor. Rutiner All personal har ett eget mailkonto dit information, nya rutiner och minnesanteckningar skickas för påläsning. Läskvittens begärs inte i nuläget men ska införas under Verksamhetens rutiner finns även utskrivna i en pärm tillgänglig för personalen. Rutiner för introduktion av nyanställda, extern samverkan, mottagande av ny boende, för hot och våld samt utbildningsplan för 2017 har begärts in och granskats. Verksamhetschefen och sjuksköterskorna ansvarar för uppdatering av rutiner. Under 2017 har flera rutiner uppdaterats/reviderats. Det finns tydliga rutiner. Nya rutiner tas upp och diskuteras på APT och kvalitetsforum samt förmedlas vidare via veckobrev och mail fortlöpande. Riskanalys och egenkontroller Egenkontroll av socialdokumentation har skett, för övrigt har egenkontrollsplanen inte följts. Loggkontroller görs inte regelbundet och läskvittens begärs inte. Verksamheten har identifierat flera risker bl.a. bristande egenkontroll och bristande avvikelserapportering. Verksamheten kommer under 2018 byta larmsystem och kommer därför att göra riskanalys med anledning av detta.

5 SID 5 (13) Verksamheten behöver utveckla arbetet med att analysera risker och upprätta åtgärdsplaner i syfte att föregå oönskade situationer som kan uppkomma i verksamheten. Vidare behöver verksamheten upprätta ett egenkontrollsprogram för att säkerställa verksamhetens kvalitet. Utredning av avvikelser, synpunkter och klagomål Verksamheten informerar personalen fortlöpande om vikten av att skriva avvikelser och dess syfte. Avvikelser och klagomål rapporteras i kvalitetssystemet Stratsys. Medarbetarna informeras om avvikelserapporterna på bl.a. APT. I samtal med personal framkommer det att de är medvetna om vikten av att rapportera avvikelser men att de inte skriver i den omfattning som de borde av hänsyn till sina kollegor. Det känns obekvämt att skriva avvikelserapporter eftersom medarbetarna upplever rapporterna som personangrepp. Vidtagna åtgärder med anledning av inkomna rapporter, återkopplas inte systematiskt till medarbetarna. Däremot får de boende och anhöriga alltid återkoppling gällande vidtagna åtgärder. Fram till uppföljningstillfället har verksamheten inte rapporterat någon händelse enligt lex Sarah till beställaren. : Arbetet med utredning av avvikelser och klagomål ska systematiseras. Verksamheten behöver säkerställa att personalen är väl förtrogna med hur, när och varför avvikelser ska rapporteras. Synpunkter och klagomål Det finns en tydlig rutin för synpunkts- och klagomålshantering. De boende har möjlighet att framföra sina synpunkter muntligt och skriftligt. Det finns en rutin för hur muntligt framförda klagomål ska hanteras. Av samtal med personal framkommer det att rutinen inte är känd av alla. Enligt brukarundersökning 2017 vet fler i år (45 %) jämfört med 2016 (41%) vart de ska vända sig med synpunkter och klagomål. I samtal med boende framkommer det att de saknar återkoppling i hur deras muntligt framförda synpunkter har hanterats och åtgärdats.

6 SID 6 (13) Verksamheten behöver säkerställa att de boende känner till olika alternativ för att föra fram sina synpunkter. Verksamheten behöver säkerställa att all personal hanterar muntligt framförda klagomål och synpunkt enligt rutin samt att återkoppling i dessa fall sker till den som har framfört klagomål/synpunkten. Social dokumentation Rutiner Verksamheten genomför egenkontroll av innehållet i social dokumentation två gånger per år. Verksamheten använder Safe doc för dokumentation. Enligt rutin ska all personalen dokumentera och ta del av senaste anteckningarna i samband med skiftbyte. Ändringar i genomförandeplaner görs av medarbetarna utan den enskildes närvaro. Kollegor informeras muntligt när en ändring har skett. En aktuell genomförandeplan skrivs ut och finns i boendes pärm. Det finns en checklista som personal ska använda sig av vid uppdatering av genomförandeplanen men den var inte känd av de personal som kvalitetsutvecklaren samtalade med. Verksamheten har under 2017 fokuserat på att göra genomförandeplanerna som ett levande dokument som är känt och efterföljs av alla medarbetare. Administratören har gått igenom två genomförandeplaner per månad. Hon har läst igenom genomförandeplanerna, och därefter följt/observerad en undersköterska vid morgonhjälpen. Därefter har de samtalat och reflekterat över insatserna som utförts/inte utförts. Observationerna har oftast lett till revidering av de genomgångna planerna. Genomförandeplaner, bemötandeplaner och löpande anteckningar Ett av verksamhetens fokusområde har varit att upprätta bemötandeplan efter en genomförd BPSD-skattning. Verksamheten har under året utbildat flera medarbetare i hur registrering i BPSD-register går till och hur verktyget ska användas. Skattningar görs regelbundet och bemötandeplanerna följs upp och uppdateras vid behov. Fem genomförandeplaner samt tillhörande dokumentationer granskades vid uppföljningstillfället. Genomförandeplanerna var delvis uppdaterade. Det framgår inte av genomförandeplanen om den enskilde har varit delaktig vid upprättandet och i så fall på vilket sätt. Uppgifter om aktiviteter och utevistelse finns men det framgår inte tydligt om det är den enskildes önskemål eller om det är uppgifter hämtade ur verksamhetens aktivitetsschema. Uppgift om begränsning/skyddsåtgärder förekommer men saknar närmare beskrivning om när och hur. Löpande anteckningar består mestadels om den enskilde har deltagit i aktiviteter och om hen har haft besök av anhöriga. Dokumentation av insatser som avviker från genomförandeplan görs men oklart om det görs tillräckligt regelbundet och systematiskt.

7 SID 7 (13) Verksamheten behöver upprätta en rutin för var och hur larm och begränsnings- och skyddsåtgärder ska dokumenteras och följas upp samt säkerställa att den enskildes önskemål vid varje tillfälle efterfrågas och respekteras. I samtal med personal framkommer att det saknas rutin för hur information om ändringar i genomförandeplanerna ska kunna nå alla berörda. Bland områden som behöver synliggöras finns den enskildes önskemål om vad denna vill göra på sin egentid. Den enskildes delaktighet i upprättande av genomförandeplanerna behöver också förstärkas. Kvalitetsutvecklarens bedömning är att innehållet i den sociala dokumentationen behöver utvecklas och förbättras så att dessa utgör ett kvalitativt underlag inför uppföljning och utvärdering av måluppfyllelsen. Kvalitetssäkra insatserna nattetid Den enskildes hjälpbehov nattetid framgår av genomförandeplanen. Nattillsyn tre gånger per natt rekommenderas utan närmare beskrivning av vad som behöver göras under dessa besök. Verksamheten ska med hjälp av det digitala verktyget Mobipen utföra egenkontroll för att säkerställa att insatserna nattetid utförs enligt den enskildes behov och önskemål. Kvalitetsutvecklaren granskade registrering av nattinsatserna via verktyget Mobipen. Av granskningen framgår det tydligt att verktyget inte har använts för att individanpassa insatserna nattetid. De boendes önskemål är inte registrerade och antal beställda och utförda tillsyner överensstämde inte. Verksamheten behöver utveckla arbetet med att frångå de kollektiva nattrutinerna mot en mer personcentrerad omvårdnad. Självbestämmande och integritet, anhörigstöd Varje boende har en utsedd kontaktman och en vicekontaktman. Information om vem som är kontaktman och ansvarig sjuksköterska står på en tavla inne hos den enskilde. Det finns fasta vikarier per våning för att säkra kontinuiteten. Tillgänglighet, delaktighet och kommunikation Verksamheten har en skriftlig, lokal rutin för mottagande av ny boende. Hembesök före inflyttning erbjuds. Verksamheten anordnar boenderåd fyra gånger per år för att informera om vad som är på gång i verksamheten samt för att ta del av de boendes synpunkter och önskemål om främst mat och aktiviteter. Anhörigmöten anordnas fyra gånger per år. Månadsbrev skickas ut en gång per månad. De boende önskar en förbättring avseende information om vilka som arbetar vid ordinarie personals frånvaro.

8 SID 8 (13) Den senaste brukarundersökningen visar att de boende i större utsträckning upplever att personalen har tillräckligt med tid för att utföra arbete samt att de kan i större utsträckning påverka vid vilka tider man kan få hjälp. Enligt brukarundersökningen uppger 25 % att de inte besväras av ensamheten vilket är en minskning i jämförelse med föregående år (40 %). Information om tillfälliga förändringar vid byte av personal behöver förbättras. Verksamheten behöver vidta åtgärder för att identifiera och i möjligaste mån undanröja faktorer som kan leda till besvärande ensamhet. Anhörigstöd Anhöriga får information om Solna stads anhörigstödsteam i samband med välkomstsamtal samt vid anhörigmöte. Information finns även uppsatt vid entrén. Lokal rutin för stöd till anhöriga i enlighet med socialstyrelsens rekommendation, behöver tas fram. Verksamheten behöver kartlägga vilka stöd som anhöriga kan behöva för att vid behov kunna stödja dem enskilt eller i grupp. Bemötande, värdegrund Verksamheten utgår från en hälsofrämjande värdegrund vilket innebär större fokus på vad som får den enskilde att må bra, känna delaktighet, meningsfullhet och trygghet i sin vardag. I kontaktmannaskaps utbildningen ingår genomgång av värdegrund inom äldreomsorg. Värdegrunden diskuteras på reflektionsmöten. Enligt brukarundersökningen upplever 92 % av de boende att personalens bemötande är mycket eller ganska bra vilket är en ökning jämfört med föregående år (81 % år 2016). Mat och måltider Det finns kostombud på varje våningsplan som fångar upp de boendes synpunkter på maten. Synpunkterna tas upp på kostråd där matleverantören deltar. Boende deltar vid kostrådsmöten. Samtliga synpunkter och klagomål gällande måltider följs upp men oklart om återkoppling till den enskilde har skett i samtliga fall. En boende som deltog i intervjun hade en ordination på timbalkost. Hon berättade att hon upplever att det är samma mat som hon får till lunch och middag och önskar variation på maten. En annan boende berättade att hade erbjudits en maträtt trots att han hade tackat nej till den. Enligt boende erbjuds kvällsmål bara om man frågar efter det.

9 SID 9 (13) Oskarsro har haft måltidssituation som ett fokusområde. Verksamheten har utfört observationer och vidtagit åtgärder för att förbättra måltidssituationen. Under 2018 kommer verksamheten att planera varannan månad kostrådsmöten med boende, se över mötenas struktur, erbjuda nutritionsutbildning till fler kostombud samt erbjuda utbildning i svensk husmanskost. Vid observationstillfället åt tre boende i matsalen. Tre personalen arbetade varav en aktivitetsstödjare. Dagens maträtt stod på tavlan. De flesta boende väljer att äta inne på sina rum och några behöver hjälp med matning. Det finns flera sorter drycker att välja mellan. Efterrätt och kaffe serveras efter avslutad lunch. Omsorgsmåltid tillämpas inte. Personal hann inte sitta med vid hela måltiden. En boende framförde synpunkter som delvis bortförklarades av personalen. Enligt brukarundersökningen 2017 har nöjdheten med matens smak minskat från 86 % till 58 % och upplevelse av måltidssituation har minskat från 77 % till 58 %. Verksamheten behöver vidta åtgärder för att förbättra maten och måltidssituationen. Kvällsmåltid ska erbjudas. Aktiviteter och utevistelser Kontaktman fångar upp den enskildes intresse och önskemål i samband med upprättande av genomförandeplan samt genom levnadsberättelsen. De boende tillfrågas vilka aktiviteter som önskas både enskilt och i grupp. Aktiviteter erbjuds på så väl vardagar som helger. Oskarsro samarbetar med andra Temabos verksamheter kring profilen musik och dans. Verksamheten samarbetar återkommande med Solna kulturskola både i form av seniorkör och ungdomskör. Klassiska pianokonserter hålls var fjortonde dag och kören Söderklang besöker verksamheten regelbundet. När det gäller profilen dans har verksamheten ett gott samarbete med bland annat Värmdö seniordansare och Brage Gille. Idag saknar verksamheten aktivitetsråd där boende kan framföra sina synpunkter och önskemål om aktiviteter. Oklart hur boendes önskemål tillvaratas och uppfylls och följs upp. Enligt verksamhetschef behöver vikten av en meningsfull vardag förstärkas hos medarbetarna. Verksamheten kommer att under 2018 införa aktivitetsråd minst var tredje månad. Verksamheten erbjuder de boende en timma egentid i veckan. Egenkontroll av i vilken mån de boende får egentid görs inte. Enligt brukarundersökning 2017 har de boendes nöjdhet med aktiviteterna ökat från 58 % till 67 % men möjlighet till utevistelse minskat från 62 % till 55 %.

10 SID 10 (13) Säkerhet Tystnadsplikt och sekretess Verksamheten har rutin för tystnadsplikt och sekretess. All personal skriver under denna när de har läst information om tystnadsplikt och sekretess. Personalen känner till vad inre och yttre sekretess innebär. Nyckelhantering Rutin för egenkontroll av hantering av nycklar till de boendes lägenhet saknas. Rutin för hantering av läkemedelsskåpsnycklar finns och egenkontroll görs dagligen. Verksamheten ska ta fram rutin för hantering av de boendes lägenhetsnycklar. Privata medel Verksamheten har en skriftlig överenskommelse med boende eller anhöriga om vad privata medel ska användas till. Det finns ett egenkontrollsystem av privata medel och varje uttag och insättning hanteras av kontaktman. Verksamheten behöver fundera över om det är lämpligt att den som ansvarar för hantering av privata medel är också den som utför egenkontrollen. Trygghetslarm Samtliga lägenheter är försedda med trygghetslarm. Enligt inflyttningsrutin ska alla som flyttas in erbjudas att använda trygghetslarm. Sjuksköterskan gör en bedömning av den enskildes förmåga att kunna hantera larmet. Dokumentation om att den enskilde har larm finns angiven i genomförandeplanen. En boende berättade att det har hänt att hon har larmat mitt i natten men ingen har kommit. Verksamhetschefen uppger att larmets funktionalitet kontrolleras dagligen och signeras. Verksamheten kommer att få ett nytt larmsystem. Verksamheten planerar att göra en riskanalys med anledning av larmbytet. Hot och våld Rutinen för hot och våld finns och den omfattar åtgärder vid hot och våld mellan boende, från personal mot boende samt våld i nära relation. Verksamheten ska säkerställa att all medarbetare känner till rutinen för Hot och Våld.

11 SID 11 (13) Uppföljning av 2017 års resultat av brukarundersökning i jämförelse med individuppföljningar Sammanställning av genomförda individuppföljningar Biståndshandläggarna genomför en individuell uppföljning inom tre månader, två år efter inflyttning eller när behov uppstår. I samband med individuppföljningar djupintervjuar biståndshandläggarna de boende i syfte att säkerställa att de får den beviljade hjälpen på ett tillfredställande och kvalitativt sätt. Resultatet kan användas som ett komplemet till brukarundersökningen då vissa nyckelfrågor såsom bemötande, trygghet och nöjdhet är frågor som ställs årligen via Socialstyrelsens enkätundersökning vad tycker äldre om äldreomsorgen. I tabellen nedan presenteras en jämförelse i några utvalda områden. Fram till den 31 december 2017 har 7 individuppföljningar genomförts på Oskarsro. Område Genomsnitt positiva svar i procent för Solna enligt ÖJ 2017 Andel positiva svar på Oskarsro enligt ÖJ 2017 Bemötande Trygghet Förtroende för personal Besväras sällan av ensamhet Möjlighet till utevistelse Individuell uppföljning 2017 Tillräckligt med tid Måltidssituation Möjlighet att påverka vilka tider man får hjälp Sammantaget nöjdhet

12 SID 12 (13) Sammanfattande bedömning Verksamheten har haft två chefsbyten under 2016 och ytterligare ett under Kvalitetsutvecklarens bedömning är att de täta chefsbyten har bidragit till att kvalitet- och utvecklingsarbetet på Oskarsro inte har fortlöpt enligt utvecklingsplanen. Enligt den senaste brukarundersökningen samt individuppföljningarna är % mycket eller ganska nöjda med personalens bemötande. Verksamhetschefen har analyserat resultatet av brukarundersökning 2017 och har den 21 december 2017 lämnat in en åtgärdsplan. Verksamheten har för avsikt att under 2018 se över mötesstrukturerna, utbilda kvalitetshandledare, förtydliga ombudens roller, skapa mötesformer för att öka de boendes delaktighet i frågor om kost och aktivitet samt upprätta egenkontrollprogram. Verksamhetschefen kommer att i början på 2018 inventera utbildningsbehovet hos samtliga medarbetare och utifrån utfallet upprätta en utbildningsplan. Verksamheten kommer också att utveckla arbetet med att analysera risker och upprätta åtgärdsplaner i syfte att föregå oönskade situationer som kan uppkomma i verksamheten. Utifrån denna rapport ska verksamheten: Vidta nödvändiga åtgärder för att förbättra de boendes förtroende för personal Förbättra matens smak och skapa större delaktighet i val av maträtter Fortsätta arbetet med att förbättra måltidssituationen Kvällsmåltid ska erbjudas Utveckla den sociala dokumentationen avseende löpande anteckningar samt dokumentation om begräsnings- och skyddsåtgärder Vidta åtgärder för att identifiera och i möjligaste mån undanröja faktorer som kan leda till besvärande ensamhet Säkerställa att erbjudna nattinsatser är individanpassade. Säkerställa och följa upp att all personal är väl förtrogna med bestämmelserna i lex Sarah Säkerställa att all personal hanterar muntligt framförda klagomål och synpunkt enligt rutin samt att återkoppling i dessa fall sker till den som har framfört klagomål/synpunkten Informera de boende och personal om de åtgärder som vidtas med anledning av muntligt framförda klagomål Förbättra dokumentationen avseende den enskildes önskemål om egentid. Rutin för samverkan finns men behöver kompletteras så att andra samverkanspartner såsom överförmyndarenheten och matleverantören inkluderas. Lokal rutin för stöd till anhöriga enligt socialstyrelsen rekommendation behöver tas fram. Förbättra aktivitetsutbuden och ta större hänsyn till den enskildes egna önskemål

13 SID 13 (13) säkerställa genom uppföljning av introduktionen att den nyanställde har den kompetens hen behöver för att klara av sitt uppdrag. Möjliggöra för personal att ta del av rapport om viktiga händelser vid skiftbyte. Ta fram rutin för hantering av de boendes lägenhetsnycklar Verksamheten ska upprätta en utvecklingsplan utifrån denna uppföljning och utifrån årets resultat i Öppna jämförelser. Utvecklingsplanen ska vara Omvårdnadsförvaltningen tillhanda senast den 14 mars Mona Zakeri Kvalitetsutvecklare

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar. Verksamheten

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar. Verksamheten

Läs mer

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2017

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2017 SID 1 (11) Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2017 Bakgrund Verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Verksamheten har inriktningarna omvårdnadsboende

Läs mer

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016 1617 SID 1 (5) Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Polhemsgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Polhemsgården har 84 lägenheter uppdelade

Läs mer

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (6) Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år Bakgrund Verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Verksamheten har inriktningarna omvårdnadsboende och

Läs mer

Uppföljning av Tryggheten vård- och omsorgsboende år 2017

Uppföljning av Tryggheten vård- och omsorgsboende år 2017 SID 1 (12) Uppföljning av Tryggheten vård- och omsorgsboende år 2017 Bakgrund Verksamheten på Trygghetens vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Tryggheten har 31 lägenheter uppdelade på två enheter

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2017

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2017 SID 1 (11) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2017 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med

Läs mer

Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018

Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018 Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018 BJÖRKGÅRDEN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattande bedömning... 3 Uppföljning - År 2018 (Björkgården)... 5 2 Inledning Verksamheten på Björkgården

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2017

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2017 2018-02-20 SID 1 (13) Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2017 Bakgrund Verksamheten på Polhemsgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Polhemsgården har 84 lägenheter uppdelade

Läs mer

Uppföljning av Berga vård- och omsorgsboende år 2017

Uppföljning av Berga vård- och omsorgsboende år 2017 SID 1 (12) Uppföljning av Berga vård- och omsorgsboende år 2017 Bakgrund Verksamheten på Berga vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Berga har 96 lägenheter uppdelade på tolv våningar. Verksamheten

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care i egenregi. Frösunda har 40 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2017

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2017 SID 1 (11) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2017 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care i egenregi. Frösunda har 40 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (17-02-08): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidspla n Ledning och

Läs mer

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 2016-01-18 Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten på stadens vård- och omsorgsboenden. Syftet med

Läs mer

Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018

Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018 Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018 TRYGGHETEN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattande bedömning... 3 Uppföljning - År 2018 (Tryggheten)... 5 2 Inledning Verksamheten på Trygghetens

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2017

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2017 SID 1 (11) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2017 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2017

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2017 SID 1 (14) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2017 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem enheter. Verksamheten

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ENKLARE VARDAG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag har

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning PROFFSSYSTERN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Proffssystern har varit

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018

Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018 Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018 HALLEN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattande bedömning... 3 Uppföljning - År 2018 (Hallen)... 5 2 Inledning Verksamheten på Hallen vård- och

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad: Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad: Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Berga vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad: 2017-01-23 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

Berga vård- och omsorgsboende år 2014

Berga vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-09 SID 1 (5) Berga vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Berga vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Berga har 96 lägenheter uppdelade på tolv våningar. Verksamheten har

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning SOLLENTUNA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Sollentuna Omsorg

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-23 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Annika Wiechel 2015-01-12 SID 1 (7) ON/2015:4 TJÄNSTESKRIVELSE Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad 2017-02-17 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Berga Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-19 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning och Uppföljningar

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014 2015-01-09 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar

Läs mer

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120814 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos utförararen.

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning/organisation

Läs mer

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-27 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har

Läs mer

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120725 Proffssystern i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131119 International AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och dokumentation. Företagets representanter: Simin Torkzadeh Sammanfattande

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2017-02-14 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Läs mer

Utvecklingsplan Berga

Utvecklingsplan Berga 2013-01-08 Utvecklingsplan Berga Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Tydligt skrivna riktlinjer Att alla som har ett Nyanställda sjuksköterskor

Läs mer

och annan läskvitton sparas i mapp på information

och annan läskvitton sparas i mapp på information Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: 2015-11-04 Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Uppföljning av avtal om verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende år 2013

Uppföljning av avtal om verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende år 2013 SID 1 (12) Uppföljning av avtal om verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende år 2013 Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har lägenheter uppdelade på

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar.

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar. Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård- och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-13 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-31 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning och

Läs mer

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131114 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: Carina Andersson, Bito Tengroth

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Öka andelen timanställda medarbetare med undersköterskekompetens

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Öka andelen timanställda medarbetare med undersköterskekompetens Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Vård och Omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-28 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Uppföljning av avtal om verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende år 2013

Uppföljning av avtal om verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende år 2013 SID 1 (14) Uppföljning av avtal om verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende år 201 Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har

Läs mer

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Årets avtalsuppföljning har haft fokus på att se hur väl verksamheten följer

Läs mer

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120808 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets representanter: Olga Yuen Cárdenas

Läs mer

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140328 Macorena AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med VC, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Äldreförvaltningen Utvecklingsavdelningen Sida 1 (5) 2019-01-02 Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade år 2017 om ett nytt inriktningsbeslut gällande stadens uppföljningsmodell

Läs mer

Uppföljning 2012-09-13 Mica Omsorg Stockholm AB

Uppföljning 2012-09-13 Mica Omsorg Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120913 Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Säkra det skriftliga och muntliga informationsflödet mellan vårdpersonalen

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Säkra det skriftliga och muntliga informationsflödet mellan vårdpersonalen Utvecklingsplan för verksamhet: Skoga vård- och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2017-02-01 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Säkerställa att genomförande och beslut dokumenteras i enlighet med socialstyrelsens förskrifter

Säkerställa att genomförande och beslut dokumenteras i enlighet med socialstyrelsens förskrifter Alströmerhemmet Stockholm 2013-10-16 Tillhanda Inspektionen för vård och omsorg Dnr 8.5-8249/2013 Svar på IVOs beslut daterat 16 september 2013 Inledning Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) genomförde

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Uppföljning Medihead

Uppföljning Medihead SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131205 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: EvaTherese Henriksson Sammanfattande

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-15 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Adeocare AB Adress: Bryggavägen 100, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hilde Knapasjö, tfn: 08-731 7707

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 170131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Bakgrund: Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete ska vårdgivaren

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-349/16 Sida 1 (7) 2016-09-30 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Baltzar von Platens

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Uppföljning Omsorgsjouren

Uppföljning Omsorgsjouren SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140327 Omsorgsjouren Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner,genomförandeplaner och social dokumentation. Företagets representanter:

Läs mer

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-26 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012 Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av avtal utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)

Verksamhetsuppföljning av avtal utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) 1 (5) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM Diarienummer Tomas Öberg 08-731 30 55 2016-10-28 OSN/2016:168 Joséphine Orling 08-731 31 75 Verksamhetsuppföljning av avtal utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso-

Läs mer

Uppföljning av avtal om verksamheten på Polhemsgården vårdoch omsorgsboende år 2013

Uppföljning av avtal om verksamheten på Polhemsgården vårdoch omsorgsboende år 2013 SID 1 (15) Uppföljning av avtal om verksamheten på Polhemsgården vårdoch omsorgsboende år 2013 Verksamheten på Polhemsgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Polhemsgården har 8 lägenheter

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen 2 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (170215): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (170215): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (170215): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning

Läs mer

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista.

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Område Krav Krav Uppföljning Kvalitet/planering och Entreprenören skall ha en årlig uppföljning verksamhetsplan där det beskrivs hur arbetet skall uppfylla

Läs mer

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-10-01 SID 1 (5) Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Kattrumpstullens vård-och omsorgboende 2016

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Kattrumpstullens vård-och omsorgboende 2016 Östermalms stadsdelsförvaltning Bilaga 1 Äldreomsorgen Sida 1 (7) 2016-08-23 Handläggare Eva Kruse Telefon: 08-508 10 575 socialtjänstlagen vid Kattrumpstullens vård-och omsorgboende 2016 Sammanfattande

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 160131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Ledning/organisatio n Förbättringsområd e Uppföljning

Läs mer

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Ekens äldreboende den 12 maj 2015.

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Ekens äldreboende den 12 maj 2015. 2015-06-18 1 Dnr 2015/212 Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Ekens äldreboende den 12 maj 2015. Närvarande: Åsa Hagestål, verksamhetschef, Marie Wiberg, sjuksköterska, Inger

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen. sida 1 (11) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Läs mer

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB 2016-11-24 1 (5) PM Granskningen är genomförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth Andersson på sociala kvalitetsenheten Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning,

Läs mer

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00014-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg Nämnden

Läs mer

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg År 2012 2013-02-25 Maria Ottosson Lundström Dnr: 2013-80 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar... 4 Struktur

Läs mer

Uppföljning av avtal om verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende år 2013

Uppföljning av avtal om verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende år 2013 SID 1 (15) Uppföljning av avtal om verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende år 2013 Verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Verksamheten har inriktningarna

Läs mer

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalm stadsdelsnämnd Verksamhetschef: Ulla-Maja Nordström, socionom Adress: Starrängsringen 63

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende 2016-10-19 1 (6) Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende Information och marknadsföring Ge information om nationella värdegrunden och vad lokala värdighetsgarantierna innebär till

Läs mer

Granskning av Krusmyntans äldreboende

Granskning av Krusmyntans äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Datum 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienummer 0206/11-013 Granskning av Krusmyntans äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Uppföljning 2012-05-24 Eveo AB

Uppföljning 2012-05-24 Eveo AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120524 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets representanter: Husamettin Utkutug,

Läs mer