Uppföljning AB Adela Omsorg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg"

Transkript

1 SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos utförararen. Företagets representanter: Susanne Bengtsson och Babak Sarhangpour Sammanfattande bedömning: har 11 kunder i Solna. Adela har kontor och lokal i Solna. Omvårdnadsförvaltningens uppfattning är att har en väl fungerande verksamhet med fokus på kontinuitet hos kunderna. Ledningen är tillgänglig för kunder, anhöriga och personal 722 alla dagar. Verksamheten har totalt 91 kunder fördelat över stor Stockholm. Det finns rutiner som är anpassade efter verksamhetens upplägg och spridning. Det finns ett ledningssystem enligt SOSF 2011:9 Adela uppger att 7079% av omvårdnadspersonalen har adekvat omvårdnadsutbildning. Att omvårdnadpersonalen har adekvat utbildning är ett prioriterat område för Omvårdnadsförvaltningen i Solna. Vid nyanställning ska utföraren anställa personer som har lägst vårdbiträdesutbildning motsvarande 900 poäng och sträva efter att anställa undersköterskor. Kvalitetsutvecklaren föreslår att verksamheten ska använda sig av fallbeskrivningar i sitt utvecklingsarbete när det gäller dokumentation och rapportering av risk för missförhållanden Åtgärd: ska inkomma med en utvecklingsplan senast den 19 oktober Utvecklingsplnaen ska innehålla de områden som behöver utvecklas och med en tidsplan per utveklingsområde. De områden som ska utveklas är: Enligt avtal ska verksamheten vid nyanställning anställa personal med adekvat utbildning, lägst vårdbiträdesutbildning. ska inkomma med en indviduell utbildningsplan för de som saknar adekvat utbildning. Omvårdnadsförvaltningen behöver inte få personuppgifter på personalen utan utbildningsplanerna kan numreras ex personal 1, personal 2. Verksamheten måste veta vem som är vem så att det går att följa upp de individuella utbildningsplanerna.

2

3 Sida 1/9 Erik Sandbergs gata 24 Allmän information Svars datum Enkäten besvarad av Susanne Bengtsson och Babak Sarhangpour Antal kunder i Solna 11 Har verksamheten någon särskild profil? Om ja, beskriv profilen. Om verksamheten Hög personalkontinuitet och hjälp från de personal som kunderna känner förtroende för. Namn på enhetschef/verksamhetschef. Susanne Bengtsson Enhetschef/verksamhetschef är den i organisationen som ansvarar för ledningen av verksamheten. Granskarens bedömning om sektionen "Om verksamheten". Enhetschef/verksamhetschef överensstämmer med den person som omvårdnadsförvaltningen har uppgift om. Eventuella kommentarer från granskaren. Omvårdnadspersonal Nedanstående frågor avser endast personal som arbetar med kunder i Solna Antal omvårdnadspersonal. 10 Personalens anställningsform % av omvårdnadspersonalen är tillsvidareanställd % av omvårdnadspersonalen är tillsvidareanställd % av omvårdnadspersonalen är tillsvidareanställd % av omvårdnadspersonalen är tillsvidareanställd. Färre än 25 % är tillsvidareanställd. Solna stad Telefon:

4 Sida 2/9 Omvårdnadspersonalens formella kompetens oavsett anställningsform. Behärskar all personal svenska språket för att kunna kommunicera med kunder, anhöriga eller andra runt kunden? Behärskar all personal svenska språket för att kunna dokumentera enligt gällande lagstiftning? % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) 8989 % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) 7079 % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) 6069 % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) 5059 % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) Färre än 50 % har adekvat utbildning. Erik Sandbergs gata 24 Granskarens bedömning om sektionen "Omvårdnadspersonal" Kommentarer om anställningsform, utbildningsnivå och svenska språket. Åtgärder om inte alla personal behärskar svenska språket till tal och skrift 7079 % av omvårdnadspersonalen har adekvat utbildning. Solna har i avtalet skrivit att utförarens personal ska lägst ha vårdbiträdesutbildning motsvarande 900 poäng eller mer än 3 års erfarenhet.(mer än 3 års erfarenhet gäller personal som är anställd innan verksamheten tecknade avtal med Solna stad): Vid nyanställning ska ska utföraren anställa personal med lägst vårdbiträdesutbildning och sträva efter att anställa undersköterskor. Får alla nyanställda introduktion? Vem ansvarar för introduktionen? Introduktion Medarbetare som går till kunder som den nya personalen ska gå till samt genomgång av rutiner av verksamhetschef Finns det en skriftlig rutin för introduktion av nyanställda? Får nyanställd personal gå dubbelt med erfaren personal? : se ovan Solna stad Telefon:

5 Sida 3/9 Har verksamheten en generell utbildningsplan? Har all omvårdnadspersonal en individuell kompetensutvecklingsplan? Om nej, hur många saknar en individuell kompetensutvecklingsplan? Fortbildning Erik Sandbergs gata 24 Har all personal som arbetar med kunder som har en demenssjukdom genomgått webb baserad utbildning, Demens ABC Om nej, vilka åtgärder planeras? Nej Vi har ingen kund med demens nu, men tidigare hade vi en person: personalen hade demensutbildning och fick gå kurs. Granskarens bedömning om sektionen "Introduktion och fortbildning" Kommentarer om introduktion Introduktionen är strukturerad och genomtänkt. Det finns en checklista för introduktion. Personal går alltid dubbelt innan man arbetar på egenhand. Följer verksamheten upp introduktionen? Kommentarer om fortbildning Personal deltar i de kurser och den fortbildning som erbjuds. Viktigt att verksamheten också använder de webbutbildningar som finns tillgänglig för omvårdnadspersonal. Har alla kunder en utsedd kontaktman? Finns det en utsedd ersättare för kontaktmannen? Beskriv. mannaskap Menar ni vid eventuell sjukdom och semester, i så fall har vi vikarier. Solna stad Telefon:

6 Sida 4/9 Hur ofta går personalen till de kunder som man är kontaktman för? För hur många kunder är en personal kontaktman? Blir kunden informerad vid förändring av personal? Blir kunden informerad vid förändring av tid, även förseningar? De som jobbar måndag till fredag går alltid till de kunder som de är kp för. Som svar nedan: beror helt på vilka kunder personalen har, vilken insatser i vilken omfattning kunderna får hjälp. 3. De brukar bli det. Erik Sandbergs gata 24 Granskarens bedömning om sektionen "mannaskap" Kommentarer om kontaktmannaskap mannaskapet fungerar bra. Kontinuiteten är ett prioriterat område. Finns det en skriftlig rutin för vilket ansvar kontakmannen har? Det finns en skriftlig rutin för kontaktmannens ansvar och uppdrag. Vad räknas som att vara försenad? Kunderna blir informerade om personalen är mer 10 minuter försenade. Har alla kunder en upprättad genomförandeplan? Genomförandeplan Hur ofta sker uppföljning av genomförandplanen? Var förvaras genomförandeplanen? Ungefär en gång i halvåret: men det beror på från person till person bl a vilken hjälp de får, hur hjälpbehovet varierar, vissa planer måste följas upp oftare mm I ett låst aktskåp på kontoret samt hemma hos kunden. Solna stad Telefon:

7 Sida 5/9 Av de genomförandeplaner som är upprättade hur ofta har kund och /eller anhörig deltagit vid upprättandet av genomförandeplanen? 90100% 8589% 8184% 7080% 5069% Färre än 50% Erik Sandbergs gata 24 Upprättas genomförandeplanen inom 14 dagar från det att beställningen börjar gälla? Granskarens bedömning av "Genomförandeplan" Framkommer kundens önskemål i genomförandeplanen? Är genomförandplanerna undertecknade? Framgår det vilka som undertecknat, titel, funktion. Finns datum för planerad uppföljning av genomförandeplanen? Finns datum för faktisk uppföljning av genomförandeplanen? Finns det individuella mål i genomförandeplanen? Det finns mål men de kan utvecklas och bli mer individuella. Vem dokumenterar? Social dokumentation Hemma hos kund så är det personalen samt verksamhetschef dokumenterar, en sammanfattning brukar göras ca en gång i månaden om inget har avvikit annars dokumenteras i samband med händelse av vikt. Solna stad Telefon:

8 Sida 6/9 I vilken form dokumenterar man? Var dokumenterar man? Erik Sandbergs gata 24 þ I mobipen þ Annat datasystem Med vanlig penna och papper Interna system som tillhandahålls av Microsoft och där lagringen sker i deras servrar och där backup och säkerheten sköts. Var förvaras dokumentationen? I aktskåp Har verksamheten strukturerad egenkontroll av den sociala dokumentationen? Om ja, hur ofta?, varje månad. Granskarens bedömning av den sociala dokumentationen Respektfull tar dokumentationen hänsyn till kundens integritet, inga ovidkommande omdömen, nedsättande eller kränkande uppgifter eller formuleringar. Korrektkorrekta uppgifter där det framgår vem som lämnat uppgifterna. Det ska framgå vad som är faktiska omständigheter och vad som är bedömningar samt vem som har gjort en viss bedömning. Tillräckliga relevant information för att utföra och följa upp insatserna. Dokumentationen tar hänsyn till kundens integritet, den innehåller inga ovidkommande omdömen. Det finns bra dokumentation men allt som dokumenteras är inte alltid relevant. Tydlig alla anteckningar ska vara sakliga, väl strukturerade, tydligt formulerade, föras löpande, vara daterade och signerade. Har verksamheten ett ledningssystem som systematiskt och fortlöpande utvecklar och säkrar kvaitén i verksamheten? Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Beskriv hur verksamheten arbetar med sitt systematiska förbättringsarbete enligt nedanstående punkter. (SOSFS 2011:9 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete) Solna stad Telefon:

9 Sida 7/9 Riskanalys, bedöma om händelser kan medföra brister i verksamhetens kvalitet Egenkontroll, ska göras med en frekvens och i den omfattning som krävs för att kunna säkra verksamhetens kvalitet. Erik Sandbergs gata 24 Vi jobbar utifrån våra rutiner som vi satt upp: utifrån att ge en trygg, säker omsorg och service, detta för att bland annat att säkra att det inte medför brister i säkerheten. Vi följer upp dessa och utvärderar och ser om vi kan göra säker ännu bättre. Vi jobbar med det kontinuerligt. Klagomål och synpunkter, finns det en rutin för att ta emot och utreda synpukter och klagomål Hur kan synpunkter och klagomål framföras? Vem kan framföra synpunkter och klagomål? Finns det en rutin för rapportering enligt socialtjänstlagen 14 kap 3? Sammanställning och analys. Beskriv hur inkommna rapporter, synpunkter och klagomål sammanställs och analyseras. þ Skriftlig þ Muntligt Anonymt Alla våra kunder får vid första mötet information om att klagomål och synpunkter, att vi är oerhört tacksam för att höra deras synpunkter och om det är något de inte är nöjda med. I vår hempärm så sitter en klagomålsblankett och en synpunktsblankett. Vi har en blankett för detta. Hur sker samverkan med andra verksamheter för att säkra kvaliten på de insatser som ges? Vilka verksamheter samverkar ni med? Hur får personalen delegering för att utföra hälso och sjukvårdsinsatser? Genom bl a vårdcentralerm arbetsterapeuter: samtal med ansvariga. Se ovan Från ansvarig vårdcentral Granskarens bedömning av ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Hur är medarbetarna delaktiga i det systematiska kvalitetsarbetet? Det finns en kvalitetsgrupp bestående av representanter från omvårdnadspersonalen. Gruppen träffas en gång i månaden, en i gruppen håller i mötet. Gruppen rapporterar förbättringsförslag till ledningen. Därefter förankras kvalitetsgruppens förslag till all personal vid arbetsplatsträffar och personalmöten. Ledningen upplever att arbetsformen skapar stort deltagande och engagemang från personalen och att gruppen kommer med bra förslag på vad som behöver förbättras i verksamheten. Solna stad Telefon:

10 Sida 8/9 Vilka verksamheter samverkar man med? Primärvården. Erik Sandbergs gata 24 Finns skriftliga lokala rutiner för nyckelhantering? Beskriv hur verksamheten gör egenkontroll att rutinen fölljs. Nycklar, IDbricka och privata medel Vi har ett nyckelskåp: personalen hämtar och lämnar dem dagligen. Finns skriftlig lokal rutin för användande av IDbricka för personal? Beskriv hur verksamheten gör egenkontroll att rutinen följs. Finns skriftlig lokal rutin hantering av privata medel? Beskriv hur verksamheten gör egenkontroll att rutinen följs. Vi tar upp detta på våra personalmöten, återkommande. Avstämning med kund. Hur arbetar verksamheten med tillgänglighet gentemot kunder och anhöriga? tex tillgänglighet via telefon. Tillgänlighet och information Vi har en mobil växel där kunderna alltid kan nå oss Vad får kunden för information i samband med att verksamheten startar ärendet? De får en pärm av oss med våra kontaktuppgifter mm Får kunderna löpande information från verksamheten? Om ja, på vilket sätt och hur ofta?, vi samlar de kunder som orkar en gång per år, vi har telsamtal med alla våra kunder. Solna stad Telefon:

11 Sida 9/9 Hur informerar verksamheten om Solna stads kvalitetsdeklaration? Genom hembesök Erik Sandbergs gata 24 Solna stad Telefon:

12 Sida 1/9 Erik Sandbergs gata 24 Allmän information Svars datum Enkäten besvarad av Susanne Bengtsson och Babak Sarhangpour Antal kunder i Solna 11 Har verksamheten någon särskild profil? Om ja, beskriv profilen. Om verksamheten Hög personalkontinuitet och hjälp från de personal som kunderna känner förtroende för. Namn på enhetschef/verksamhetschef. Susanne Bengtsson Enhetschef/verksamhetschef är den i organisationen som ansvarar för ledningen av verksamheten. Granskarens bedömning om sektionen "Om verksamheten". Enhetschef/verksamhetschef överensstämmer med den person som omvårdnadsförvaltningen har uppgift om. Eventuella kommentarer från granskaren. Omvårdnadspersonal Nedanstående frågor avser endast personal som arbetar med kunder i Solna Antal omvårdnadspersonal. 10 Personalens anställningsform % av omvårdnadspersonalen är tillsvidareanställd % av omvårdnadspersonalen är tillsvidareanställd % av omvårdnadspersonalen är tillsvidareanställd % av omvårdnadspersonalen är tillsvidareanställd. Färre än 25 % är tillsvidareanställd. Solna stad Telefon:

13 Sida 2/9 Omvårdnadspersonalens formella kompetens oavsett anställningsform. Behärskar all personal svenska språket för att kunna kommunicera med kunder, anhöriga eller andra runt kunden? Behärskar all personal svenska språket för att kunna dokumentera enligt gällande lagstiftning? % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) 8989 % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) 7079 % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) 6069 % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) 5059 % har adekvat utbildning (vårdbiträde/undersköterska) Färre än 50 % har adekvat utbildning. Erik Sandbergs gata 24 Granskarens bedömning om sektionen "Omvårdnadspersonal" Kommentarer om anställningsform, utbildningsnivå och svenska språket. Åtgärder om inte alla personal behärskar svenska språket till tal och skrift 7079 % av omvårdnadspersonalen har adekvat utbildning. Solna har i avtalet skrivit att utförarens personal ska lägst ha vårdbiträdesutbildning motsvarande 900 poäng eller mer än 3 års erfarenhet.(mer än 3 års erfarenhet gäller personal som är anställd innan verksamheten tecknade avtal med Solna stad): Vid nyanställning ska ska utföraren anställa personal med lägst vårdbiträdesutbildning och sträva efter att anställa undersköterskor. Får alla nyanställda introduktion? Vem ansvarar för introduktionen? Introduktion Medarbetare som går till kunder som den nya personalen ska gå till samt genomgång av rutiner av verksamhetschef Finns det en skriftlig rutin för introduktion av nyanställda? Får nyanställd personal gå dubbelt med erfaren personal? : se ovan Solna stad Telefon:

14 Sida 3/9 Har verksamheten en generell utbildningsplan? Har all omvårdnadspersonal en individuell kompetensutvecklingsplan? Om nej, hur många saknar en individuell kompetensutvecklingsplan? Fortbildning Erik Sandbergs gata 24 Har all personal som arbetar med kunder som har en demenssjukdom genomgått webb baserad utbildning, Demens ABC Om nej, vilka åtgärder planeras? Nej Vi har ingen kund med demens nu, men tidigare hade vi en person: personalen hade demensutbildning och fick gå kurs. Granskarens bedömning om sektionen "Introduktion och fortbildning" Kommentarer om introduktion Introduktionen är strukturerad och genomtänkt. Det finns en checklista för introduktion. Personal går alltid dubbelt innan man arbetar på egenhand. Följer verksamheten upp introduktionen? Kommentarer om fortbildning Personal deltar i de kurser och den fortbildning som erbjuds. Viktigt att verksamheten också använder de webbutbildningar som finns tillgänglig för omvårdnadspersonal. Har alla kunder en utsedd kontaktman? Finns det en utsedd ersättare för kontaktmannen? Beskriv. mannaskap Menar ni vid eventuell sjukdom och semester, i så fall har vi vikarier. Solna stad Telefon:

15 Sida 4/9 Hur ofta går personalen till de kunder som man är kontaktman för? För hur många kunder är en personal kontaktman? Blir kunden informerad vid förändring av personal? Blir kunden informerad vid förändring av tid, även förseningar? De som jobbar måndag till fredag går alltid till de kunder som de är kp för. Som svar nedan: beror helt på vilka kunder personalen har, vilken insatser i vilken omfattning kunderna får hjälp. 3. De brukar bli det. Erik Sandbergs gata 24 Granskarens bedömning om sektionen "mannaskap" Kommentarer om kontaktmannaskap mannaskapet fungerar bra. Kontinuiteten är ett prioriterat område. Finns det en skriftlig rutin för vilket ansvar kontakmannen har? Det finns en skriftlig rutin för kontaktmannens ansvar och uppdrag. Vad räknas som att vara försenad? Kunderna blir informerade om personalen är mer 10 minuter försenade. Har alla kunder en upprättad genomförandeplan? Genomförandeplan Hur ofta sker uppföljning av genomförandplanen? Var förvaras genomförandeplanen? Ungefär en gång i halvåret: men det beror på från person till person bl a vilken hjälp de får, hur hjälpbehovet varierar, vissa planer måste följas upp oftare mm I ett låst aktskåp på kontoret samt hemma hos kunden. Solna stad Telefon:

16 Sida 5/9 Av de genomförandeplaner som är upprättade hur ofta har kund och /eller anhörig deltagit vid upprättandet av genomförandeplanen? 90100% 8589% 8184% 7080% 5069% Färre än 50% Erik Sandbergs gata 24 Upprättas genomförandeplanen inom 14 dagar från det att beställningen börjar gälla? Granskarens bedömning av "Genomförandeplan" Framkommer kundens önskemål i genomförandeplanen? Är genomförandplanerna undertecknade? Framgår det vilka som undertecknat, titel, funktion. Finns datum för planerad uppföljning av genomförandeplanen? Finns datum för faktisk uppföljning av genomförandeplanen? Finns det individuella mål i genomförandeplanen? Det finns mål men de kan utvecklas och bli mer individuella. Vem dokumenterar? Social dokumentation Hemma hos kund så är det personalen samt verksamhetschef dokumenterar, en sammanfattning brukar göras ca en gång i månaden om inget har avvikit annars dokumenteras i samband med händelse av vikt. Solna stad Telefon:

17 Sida 6/9 I vilken form dokumenterar man? Var dokumenterar man? Erik Sandbergs gata 24 þ I mobipen þ Annat datasystem Med vanlig penna och papper Interna system som tillhandahålls av Microsoft och där lagringen sker i deras servrar och där backup och säkerheten sköts. Var förvaras dokumentationen? I aktskåp Har verksamheten strukturerad egenkontroll av den sociala dokumentationen? Om ja, hur ofta?, varje månad. Granskarens bedömning av den sociala dokumentationen Respektfull tar dokumentationen hänsyn till kundens integritet, inga ovidkommande omdömen, nedsättande eller kränkande uppgifter eller formuleringar. Korrektkorrekta uppgifter där det framgår vem som lämnat uppgifterna. Det ska framgå vad som är faktiska omständigheter och vad som är bedömningar samt vem som har gjort en viss bedömning. Tillräckliga relevant information för att utföra och följa upp insatserna. Dokumentationen tar hänsyn till kundens integritet, den innehåller inga ovidkommande omdömen. Det finns bra dokumentation men allt som dokumenteras är inte alltid relevant. Tydlig alla anteckningar ska vara sakliga, väl strukturerade, tydligt formulerade, föras löpande, vara daterade och signerade. Har verksamheten ett ledningssystem som systematiskt och fortlöpande utvecklar och säkrar kvaitén i verksamheten? Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Beskriv hur verksamheten arbetar med sitt systematiska förbättringsarbete enligt nedanstående punkter. (SOSFS 2011:9 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete) Solna stad Telefon:

18 Sida 7/9 Riskanalys, bedöma om händelser kan medföra brister i verksamhetens kvalitet Egenkontroll, ska göras med en frekvens och i den omfattning som krävs för att kunna säkra verksamhetens kvalitet. Erik Sandbergs gata 24 Vi jobbar utifrån våra rutiner som vi satt upp: utifrån att ge en trygg, säker omsorg och service, detta för att bland annat att säkra att det inte medför brister i säkerheten. Vi följer upp dessa och utvärderar och ser om vi kan göra säker ännu bättre. Vi jobbar med det kontinuerligt. Klagomål och synpunkter, finns det en rutin för att ta emot och utreda synpukter och klagomål Hur kan synpunkter och klagomål framföras? Vem kan framföra synpunkter och klagomål? Finns det en rutin för rapportering enligt socialtjänstlagen 14 kap 3? Sammanställning och analys. Beskriv hur inkommna rapporter, synpunkter och klagomål sammanställs och analyseras. þ Skriftlig þ Muntligt Anonymt Alla våra kunder får vid första mötet information om att klagomål och synpunkter, att vi är oerhört tacksam för att höra deras synpunkter och om det är något de inte är nöjda med. I vår hempärm så sitter en klagomålsblankett och en synpunktsblankett. Vi har en blankett för detta. Hur sker samverkan med andra verksamheter för att säkra kvaliten på de insatser som ges? Vilka verksamheter samverkar ni med? Hur får personalen delegering för att utföra hälso och sjukvårdsinsatser? Genom bl a vårdcentralerm arbetsterapeuter: samtal med ansvariga. Se ovan Från ansvarig vårdcentral Granskarens bedömning av ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Hur är medarbetarna delaktiga i det systematiska kvalitetsarbetet? Det finns en kvalitetsgrupp bestående av representanter från omvårdnadspersonalen. Gruppen träffas en gång i månaden, en i gruppen håller i mötet. Gruppen rapporterar förbättringsförslag till ledningen. Därefter förankras kvalitetsgruppens förslag till all personal vid arbetsplatsträffar och personalmöten. Ledningen upplever att arbetsformen skapar stort deltagande och engagemang från personalen och att gruppen kommer med bra förslag på vad som behöver förbättras i verksamheten. Solna stad Telefon:

19 Sida 8/9 Vilka verksamheter samverkar man med? Primärvården. Erik Sandbergs gata 24 Finns skriftliga lokala rutiner för nyckelhantering? Beskriv hur verksamheten gör egenkontroll att rutinen fölljs. Nycklar, IDbricka och privata medel Vi har ett nyckelskåp: personalen hämtar och lämnar dem dagligen. Finns skriftlig lokal rutin för användande av IDbricka för personal? Beskriv hur verksamheten gör egenkontroll att rutinen följs. Finns skriftlig lokal rutin hantering av privata medel? Beskriv hur verksamheten gör egenkontroll att rutinen följs. Vi tar upp detta på våra personalmöten, återkommande. Avstämning med kund. Hur arbetar verksamheten med tillgänglighet gentemot kunder och anhöriga? tex tillgänglighet via telefon. Tillgänlighet och information Vi har en mobil växel där kunderna alltid kan nå oss Vad får kunden för information i samband med att verksamheten startar ärendet? De får en pärm av oss med våra kontaktuppgifter mm Får kunderna löpande information från verksamheten? Om ja, på vilket sätt och hur ofta?, vi samlar de kunder som orkar en gång per år, vi har telsamtal med alla våra kunder. Solna stad Telefon:

20 Sida 9/9 Hur informerar verksamheten om Solna stads kvalitetsdeklaration? Genom hembesök Erik Sandbergs gata 24 Solna stad Telefon:

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120808 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets representanter: Olga Yuen Cárdenas

Läs mer

Uppföljning 2012-09-13 Mica Omsorg Stockholm AB

Uppföljning 2012-09-13 Mica Omsorg Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120913 Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos

Läs mer

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120725 Proffssystern i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140328 Macorena AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med VC, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Uppföljning 2012-05-24 Eveo AB

Uppföljning 2012-05-24 Eveo AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120524 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets representanter: Husamettin Utkutug,

Läs mer

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131114 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: Carina Andersson, Bito Tengroth

Läs mer

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131119 International AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och dokumentation. Företagets representanter: Simin Torkzadeh Sammanfattande

Läs mer

Uppföljning Medihead

Uppföljning Medihead SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131205 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: EvaTherese Henriksson Sammanfattande

Läs mer

Uppföljning Omsorgsjouren

Uppföljning Omsorgsjouren SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140327 Omsorgsjouren Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner,genomförandeplaner och social dokumentation. Företagets representanter:

Läs mer

Uppföljning Sagac i Stockholm AB

Uppföljning Sagac i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20150417 i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med verksamhetschef och samordnare, granskning av rutiner, genomförandplaner

Läs mer

Uppföljning 2014-03-21 Eveo AB

Uppföljning 2014-03-21 Eveo AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140321 Granskare: Metod: Webbenkät, inntervju, granskning av rutiner genomgförandeplaner och socialdokumentation. Företagets representanter: Kayhan Utkutug,

Läs mer

Uppföljning 2014-04-08 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2014-04-08 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140408 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Uppföljning CuraNova omsorg AB

Uppföljning CuraNova omsorg AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20150914 CuraNova omsorg AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med verksamhetschef och administrativchef Företagets representanter: Sanja

Läs mer

Uppföljning Olir AB

Uppföljning Olir AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20150428 Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med verksamhetschef, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ENKLARE VARDAG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag har

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-15 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Adeocare AB Adress: Bryggavägen 100, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hilde Knapasjö, tfn: 08-731 7707

Läs mer

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-26 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Årets avtalsuppföljning har haft fokus på att se hur väl verksamheten följer

Läs mer

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-10-01 SID 1 (5) Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-27 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning PROFFSSYSTERN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Proffssystern har varit

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning SOLLENTUNA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Sollentuna Omsorg

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Baltzar von Platens

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation

Riktlinjer för social dokumentation Riktlinjer för social dokumentation Februari 2011 1 Juni 2011 Inledning Omvårdnadsförvaltningens Riktlinjer för social dokumentation reglerar hur genomförandet av beviljade insatser till äldre personer

Läs mer

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB 2016-11-24 1 (5) PM Granskningen är genomförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth Andersson på sociala kvalitetsenheten Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning,

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 2016-01-18 Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten på stadens vård- och omsorgsboenden. Syftet med

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 160131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Ledning/organisatio n Förbättringsområd e Uppföljning

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalm stadsdelsnämnd Verksamhetschef: Ulla-Maja Nordström, socionom Adress: Starrängsringen 63

Läs mer

Namn på enheten:akta Assistans AB - Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef:

Namn på enheten:akta Assistans AB - Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Namn på enheten:akta Assistans AB - Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Niklas Evaldsson Adress:

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Hemtjänstenhet: SilverKatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: SilverKatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: SilverKatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Tomas Rudstam Adress: Starrängsringen 63 Stockholm

Läs mer

Hemtjänstenhet: Real Omsorg i Stor Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Hemtjänstenhet: Real Omsorg i Stor Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Hemtjänstenhet: Real Omsorg i Stor Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Patricia Deghan Adress: Spångavägen 399 163 55

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-04-26 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Ekerö Hemtjänst Adress: Ekerö kommun, Box 205, 178 23 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Kerstin Henriksson, 08-560

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 170131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Namn på enheten:föreningen Blomsterfonden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:föreningen Blomsterfonden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:föreningen Blomsterfonden Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Madeleine Salvi Adress: Ringvägen 107 118 60 Stockholm Telefon: 08 555

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (17-02-08): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidspla n Ledning och

Läs mer

Namn på enheten:södermalms Hemtjänst AB - Tanto/Högalid. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress:

Namn på enheten:södermalms Hemtjänst AB - Tanto/Högalid. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Namn på enheten:södermalms Hemtjänst AB - Tanto/Högalid Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Sonja Gaugl Adress: Rosenlundsgatan 44 118 63 Stockholm

Läs mer

Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef:

Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Jeanette Månsson Adress: Selmedalsvägen 42,

Läs mer

Hemtjänstenhet: Sollentuna Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Sollentuna Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Sollentuna Omsorg AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Farnoush Khorasani Adress: Turebergs Allé 2 191 62 Sollentuna Telefon:

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-04-16 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälarö Omsorg Adress: Bryggavägen 5, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Johanna Eriksson, 08-560 243 66

Läs mer

Namn på enheten:nura Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning:spånga-tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:nura Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning:spånga-tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:nura Omsorg AB Uppföljande stadsdelsförvaltning:spånga-tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Shugri Ali Adress: Åvingegränd 7 163 68 Spånga Telefon: 621 14 20 070-826 98 73 Verksamhetens

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Olivia Hemtjänst AB - First Class. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): Olivia Hemtjänst AB - First Class. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): Olivia Hemtjänst AB - First Class Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg RTFL Care AB 556824-9915 Kvalitetsdeklaration 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för offentliga

Läs mer

Hemtjänstenhet: AVA Assistans & Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: AVA Assistans & Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: AVA Assistans & Hemtjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen Verksamhetschef/enhetschef: Ayse Roza Kaplan Adress: Anders Reimers väg 17 Telefon: 08 604 55 20 Verksamhetens

Läs mer

Servicehus: Fristad servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform:

Servicehus: Fristad servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Servicehus: Fristad servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Trine Rydheim Adress: Cervins väg 13 163 42 Spånga Telefon: 08-50803511 Verksamhetens regiform:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Aurora Omsorg - Vialin AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Aurora Omsorg - Vialin AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Aurora Omsorg - Vialin AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Vialin AB Verksamhetschef/enhetschef: Harrieth Ringström Adress: Lyckovägen 9F 167 52 BROMMA Telefon:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Södertjänst - Hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Södertjänst - Hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Södertjänst - Hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Avtalspart/Nämnd: Södermalm Verksamhetschef/enhetschef: Sussie Andersson Adress: Wollmar Yxkullsgatan 16, 118 66 Stockholm

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen.

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Hägerstensvägen

Läs mer

Hemtjänstenhet: Bandhagen-Högdalens Hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Bandhagen-Högdalens Hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Bandhagen-Högdalens Hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Eva Lindgren Adress: Sjösa Torg 1-3, 124 35 Bandhagen Telefon: 08-50820549

Läs mer

Hemtjänstenhet: Hemtjänsten på Hantverkargatan. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Hemtjänsten på Hantverkargatan. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Hemtjänsten på Hantverkargatan Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Kommunal regi Privat regi Antal hemtjänstkunder

Läs mer

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla Tyresövägen 349 121 34 Enskededalen Telefon: 0701610573

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta Verksamhetschef/enhetschef: Ann-Marie Henriksson Adress: Nykroppagatan 2, 123 46 Farsta Telefon: 08-50819623

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2013

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2013 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2013 Basuppgifter Hemtjänstenhet: AB Ellas hemtjänst Verksamhetens regiform: Kommunal regi Privat regi Avtalspart/Nämnd:

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Hemslöjdsvägen

Läs mer

Hemtjänstenhet: Macorena Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Macorena Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Macorena Hemtjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Verksamhetschef/enhetschef: Marianne Andersson Adress: Årstaängsvägen 1A 117 43 Stockholm Telefon: 08 641 40 80 Verksamhetens

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Hemtjänstenhet: HSB Omsorg AB - Kungsholmen, Norrmalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: HSB Omsorg AB - Kungsholmen, Norrmalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: HSB Omsorg AB - Kungsholmen, Norrmalm Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen Verksamhetschef/enhetschef: Erica Leijon Adress: Bergsgatan 5 Telefon: 010-442 16 45 Verksamhetens regiform:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Abborre hemtjänst städ & personlig assistans AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Abborre hemtjänst städ & personlig assistans AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: Abborre hemtjänst städ & personlig assistans AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Tekle Tuku Adress: Finlandsgatan 64 164 74 Kista Telefon: 072-312

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012 Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen. sida 1 (11) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2017 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp

Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2017 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp www.ljungby.se Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2017 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Metod... 3 Resultat, kommentarer

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Nathalie Reck-Jergin Adress: Askrikegatan

Läs mer

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Enskede, Skarpnäck, Farsta. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck.

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Enskede, Skarpnäck, Farsta. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Enskede, Skarpnäck, Farsta Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Avtalspart/Nämnd: Stockholms sstad Verksamhetschef/enhetschef: Minna Allerbrand Adress: Segelflygsgatan

Läs mer

Hemtjänstenhet: 1:a Hemtjänstkompaniet Proffskraft AB - Hässelby-Vällingby, Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby.

Hemtjänstenhet: 1:a Hemtjänstkompaniet Proffskraft AB - Hässelby-Vällingby, Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Hemtjänstenhet: 1:a Hemtjänstkompaniet Proffskraft AB - Hässelby-Vällingby, Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: 1:a Hemtjänstkompaniet AB Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Bakgrund: Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete ska vårdgivaren

Läs mer

Hemtjänstenhet: Blackebergs hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Blackebergs hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Blackebergs hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Kerstin Henriksson, enhetschef och Susanne Allerhed, områdeschef

Läs mer

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (6) Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år Bakgrund Verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Verksamheten har inriktningarna omvårdnadsboende och

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer

Hemtjänstenhet: Bäst Omsorg i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Bäst Omsorg i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: Bäst Omsorg i Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Carina Andersson Adress: Toppbrinken 29 163 44 Spånga Telefon: 073-327

Läs mer

Hemtjänstenhet: Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Hemtjänstenhet: Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Hemtjänstenhet: Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Neven El-Badawi Adress: Norgegatan 1 164

Läs mer

Hemtjänstenhet: Aktiv hemtjänst och service i Järfälla HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Aktiv hemtjänst och service i Järfälla HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: Aktiv hemtjänst och service i Järfälla HB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Ewa Wasiewicz Adress: Sturevägen 3 177 56 Järfälla Telefon: 08-580

Läs mer

Slutversion 2016, Attendo

Slutversion 2016, Attendo Slutversion 2016, Attendo Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Älvsjö Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Ani Aslan, tillförordnad verksamhetschef Adress: Götalandsvägen

Läs mer

Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Page 1 of 9 Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta Avtalspart/Nämnd: Farsta Verksamhetschef/enhetschef: Ann-Marie Henriksson Adress: Nykroppagatan 2,

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Alminia AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform:

Hemtjänstenhet: Alminia AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Hemtjänstenhet: Alminia AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Linda Lindgren Adress: Pajalagatan 56 162 65 Vällingby Telefon: 08-517 091 78 Verksamhetens regiform: Kommunal

Läs mer

Hemtjänstenhet: Splendida AB - Söder om söder. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skärholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Splendida AB - Söder om söder. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skärholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Splendida AB - Söder om söder Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skärholmen Verksamhetschef/enhetschef: Carina Malmberg Adress: Lysviksgatan 42 12342 Farsta Telefon: 08 6411523 Verksamhetens

Läs mer

Hemtjänstenhet: Real Omsorg i Stor Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Real Omsorg i Stor Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Real Omsorg i Stor Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Patricia Dehghan Adress: Spångavägen 399 163 55 Spånga Telefon: 08-609 05 00

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshusets Boendestöd Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Enhetschef: Ann Wickström Telefon:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Alviks hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Alviks hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Alviks hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Kerstin Henriksson, enhetschef Leena Piltti, områdeschef Adress:

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Hannele Fennander Adress: Bysistorget 4 Stockholm Telefon: 0733-15 26 12 Verksamhetens

Läs mer