Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014"

Transkript

1 SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Annika Wiechel SID 1 (7) ON/2015:4 TJÄNSTESKRIVELSE Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten på stadens vård- och omsorgsboenden. Syftet med uppföljningen är att säkra att avtalad kvalitetsnivå uppnås och att verksamheten bedrivs inom gällande regelverk. Vid 2014 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklare följt upp hur långt verksamheterna har kommit i sitt arbete med respektive utvecklingsplan, om de har uppnått sina mål och vilka förbättringsområden som eventuellt kvarstår. Vid 2014 års uppföljning kan man sammantaget se att alla vård- och omsorgsboenden har arbetat aktivt med sina utvecklingsplaner. Verksamheterna har till största delen följt sina utvecklingsplaner och förbättringar har skett inom de flesta områden. Verksamheterna har uppnått målet med sina åtgärder i varierande grad; mellan en tredjedel och hälften av områdena. Verksamheterna arbetar aktivt för att skapa möjligheter till en meningsfull tillvaro genom att utveckla sina profiler och sitt aktivitetsutbud. Arbetet med egen tid för de boende har utvecklats och planering av våningsvisa aktiviteter har förbättrats. Många boende är nöjda med möjligheten till utevistelse. Måltidssituationen och måltidsmiljön har förbättrats. Generellt sett är det fint dukat och en lugn och trivsam måltidsmiljö. Fler boende är nöjda med hur maten smakar och de upplever i en högre grad att måltiden är en trevlig stund på dagen. Verksamheternas tillsyn nattetid bedöms generellt som säker men flera verksamheter behöver göra tillsynen mer individuell och samverka med den boende när behovet av tillsyn bedöms. Generellt behöver verksamheterna fortsätta med att utveckla den sociala dokumentationen och använda egenkontrollen som ett verktyg för detta. Kvalitetsdeklarationen är oftast känd av personalen men alla verksamheter bör fortsätta förbättringsarbetet genom att hitta arbetssätt och rutiner så att kvalitetsdeklarationer används i en högre utsträckning vid planering och uppföljning av vården och omsorgen. Verksamheterna behöver bli bättre på att arbeta med de metoder som finns inom vården och det gäller särskilt vården av personer med demenssjukdom. Verksamheterna behöver fortsätta att implementera arbetssättet med kvalitetsregistret BPSD (Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demenssjuksom)och utveckla arbetet med skattningar, åtgärder och uppföljningar. Verksamheterna behöver se över sin nyckelhantering. Beslut Omvårdnadsnämnden godkänner avtalsuppföljningen av vård- och omsorgsboenden år 2014.

2 2 (7) Bakgrund Omvårdnadsförvaltningen i Solna har tecknat avtal respektive överenskommelse med olika utförare för driften av stadens vård- och omsorgsboenden. Avtal och överenskommelse reglerar, tillsammans med lagstiftning och övriga regelverk, hur verksamheten ska bedrivas och vad som ska uppnås. Solna har nio vård- och omsorgsboenden varav åtta drivs av externa entreprenörer och ett drivs i stadens egen regi. Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten. Syftet med uppföljningen är att säkra att avtalad kvalitetsnivå uppnås och att verksamheten bedrivs inom gällande regelverk. Vid uppföljningen identifieras styrkor och förbättringsområden och detta ligger sedan till grund för verksamheternas utvecklingsarbete. Hösten 2014 genomfördes dels en uppföljning av utvecklingsplanerna för samtliga vård- och omsorgsboenden dels en uppföljning av egenkontrollen av den sociala dokumentationen, tillsyn nattetid, följsamhet till nationella riktlinjer för demensvård samt utbildningsnivå för omvårdnadspersonal. Metod Uppföljningen av verksamheternas utvecklingsplaner genomfördes under perioden oktober 2014 till januari 2015 av kvalitetsutvecklare. Uppföljningen var föranmäld. Uppföljningen har utgått från de utvecklingsplaner som respektive verksamhet upprättat för år 2014 utifrån de förbättringsområden som framkom vid såväl avtalsuppföljningen som Socialstyrelsens brukarundersökning Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? år Innan uppföljningen skickades en webbenkät ut. Uppföljningen inleddes med en genomgång tillsammans med ledning i respektive verksamhet. Vid genomgången gjordes en avstämning av svaren i webbenkäten samt av utvecklingsplanen med avseende på hur långt utvecklingsarbetet inom respektive förbättringsområde har kommit. I uppföljningen ingick även samtal med de boende samt ett möte tillsammans med medarbetare och ledning för genomgång av och reflektion runt hur arbetet utvecklas. Observationer av bl.a. måltidssituationen har genomförts under uppföljningen. De områden i utvecklingsplanen som är verksamhetens egna utvecklingsområden och alltså inte framkommit som förbättringsområden redovisas inte i denna uppföljning. Uppföljning av den sociala dokumentationen ur ett individperspektiv genomfördes av avdelningen för myndighetsutövning. Uppgifter om omvårdnadspersonalens utbildningsnivå grundar sig på redovisningen av Omvårdnadslyftet. Efter avslutad uppföljning har verksamheten fått en skriftlig rapport med bedömning av hur långt arbetet inom respektive förbättringsområde har fortskridit, om verksamheten har uppnått målet med sina åtgärder samt om eventuella kvarstående förbättringsområden. Samtliga verksamheter ska upprätta en utvecklingsplan för år Utvecklingsplanen ska utgå från resultatet av avtalsuppföljningen samt resultatet av Socialstyrelsens brukarundersökning Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? år 2014.

3 3 (7) Uppföljning av utvecklingsplaner Generellt har Solnas vård- och omsorgsboenden arbetat aktivt med sina utvecklingsplaner. Verksamheterna har till största delen följt sina utvecklingsplaner och förbättringar har skett inom de flesta områden. Vid 2013 års avtalsuppföljning framkom följande generella förbättringsområden: Kvalitetsdeklarationen Kvalitetsutveckling Social dokumentation Tillgänglighet Nyckelrutiner Aktiviteter Måltider Kvalitetsdeklarationen Vid 2013 års uppföljning framkom att personalens kännedom om kvalitetsdeklarationen hade ökat. Personalen kände till deklarationen och dess innebörd men den användes inte i tillräcklig utsträckning i samband med att genomförandeplanen upprättas och revideras. Verksamheterna har vidtagit åtgärder och vid 2014 års uppföljning framkom att två verksamheter har börjat använda kvalitetsdeklarationen i högre utsträckning i samband med att genomförandeplanen upprättas och revideras. Alla verksamheter bör fortsätta förbättringsarbetet genom att hitta arbetssätt och rutiner så att kvalitetsdeklarationer används i en högre utsträckning och därmed blir en del i det dagliga arbetet. Kvalitetsdeklarationen blir därmed också mer känd hos boende och närstående. Kvalitetsutveckling Alla verksamheter arbetar med kvalitetsutveckling och har särskilda kvalitetsråd med regelbundna möten. Fokus ligger ofta på avvikelser och mindre på en systematisk utveckling av kvaliteten i verksamheten. Verksamheterna behöver generellt bli bättre på systematiskt förbättringsarbete. Ett systematiskt förbättringsarbete där verksamheterna även tar tillvara de metoder som är utprövade leder till att vården och omsorgen blir evidensbaserad och kvaliteten utvecklas. Verksamheter behöver särskilt bli bättre på att arbeta med de metoder som finns inom vården av personer med demenssjukdom. Dit hör bland annat reminscense, validation och vårdarsång. Social dokumentation Vid uppföljningen granskades verksamheternas egenkontroll av den sociala dokumentationen. Uppföljningen visade att egenkontrollen varierar i såväl omfattning som kvalitet mellan de olika verksamheterna. De flesta verksamheter har en strukturerad egenkontroll som genomförs regelbundet och som dokumenteras. Några av dessa har en väl utvecklad egenkontroll som fungerar väl som underlag för förbättring och utveckling av den sociala dokumentationen. Några har en strukturerad egenkontroll som fungerar bra i dagsläget men som kan behöva utvecklas vartefter den sociala dokumentationen utvecklas.

4 4 (7) Tre verksamheter behöver utveckla en tydlig och strukturerad mall för egenkontroll av den sociala dokumentationen. Tillgänglighet Vid 2013 års uppföljning framförde boende i de flesta verksamheter att de ibland kan få vänta länge när de larmar. Verksamheterna har arbetat med att se över sin organisation vad gäller att besvara larm utan dröjsmål så att boende får vänta i så liten utsträckning som möjligt. Vid 2014 års uppföljning var det få boende som framförde att de får vänta länge när de larmar. så har tillgängligheten till personal trots det försämrats något år 2014 jämfört med år År 2013 tyckte 84 % att det var lätt att få kontakt med personal jämfört med 80 % år Nyckelrutiner Nyckelhanteringen är ett generellt förbättringsområde. Två verksamheter har en säker nyckelhantering varav en även har en strukturerad egenkontroll. Övriga verksamheter har brister i nyckelhanteringen. Verksamheterna behöver se över sin nyckelhantering. Rutiner finns men följs ej i tillräcklig utsträckning. Vanliga problem är att signeringslistor ej används enligt verksamhetens rutiner, att nyckelskåpen ej låses och att egenkontrollen brister. Aktiviteter Uppföljningen visar att verksamheterna arbetar aktivt för att skapa möjligheter till en meningsfull tillvaro. Verksamheterna arbetar med att utveckla sina profiler och sitt aktivitetsutbud. De boende erbjuds aktiviteter i alla verksamheter men omfattning och variation i utbudet varierar mellan verksamheterna. Aktiviteter och underhållning som riktar sig till alla boende, de s.k. husgemensamma aktiviteterna, finns i samtliga verksamheter. Arbetet med de husgemensamma aktiviteterna har utvecklats sedan föregående uppföljning. Alla boende orkar dock inte delta i större sammanhang eller förflytta sig från sin egen våning varför det är viktigt att verksamheterna även ordnar gemensamma aktiviteter för respektive våning. Utbudet av aktiviteter/vardagssysslor på våningen varierar mellan verksamheterna och mellan våningarna inom samma verksamhet. Några verksamheter behöver förbättra sitt arbete med aktiviteter på våningen. Verksamheterna ska varje vecka erbjuda boende egen tid som de får disponera själva. Verksamheterna har kommit längre med detta än vid tidigare uppföljning och många boende är nu nöjda med möjligheten till egen tid. Egen tid är dock fortfarande ett förbättringsområde för några verksamheter. De flesta verksamheterna behöver också fortsätta att utveckla de boendes möjlighet till samtalskontakt. så är de boende mer nöjda med de aktiviteter som erbjöds i verksamheterna år 2014 jämfört med år År 2013 uttryckte 65 % att de var nöjda med aktivitetsutbudet jämfört med 69 % år Enligt sammanställning av individuppföljning uppger 71 % av de boende att de får tillgång till aktiviteter i den utsträckning de önskar. En del i den meningsfulla tillvaron är utevistelse. Utevistelsen kan ske på olika sätt och under sommaren använder verksamheterna balkonger och trädgårdar flitigt. Alla boende vill eller orkar inte komma ut. Många av de boende är nöjda och tycker att de får

5 5 (7) komma ut i den utsträckning de önskar. Verksamheterna har arbetat för att stärka de boendes möjligheter till utevistelse. Utevistelse är fortfarande ett förbättringsområde i några verksamheter. så är resultatet i stort sett oförändrat när det gäller hur nöjda de boende är med möjligheten till utevistelse år 2014 jämfört med år År 2013 uttryckte 55 % att de var nöjda med möjligheten till utevistelse jämfört med 54 % år Fyra verksamheter har förbättrat sitt resultat och fem verksamheter har försämrat sitt resultat jämfört med år Enligt sammanställning av individuppföljningen uppger 68 % av de boende att de kan gå ut regelbundet. De flesta verksamheter arbetar aktivt för att utveckla sin profil men de har kommit olika långt i profilarbetet. Flertalet verksamheter har utvecklat sin profil men två verksamheter behöver fortfarande stärka arbetet med sin profil. Måltider Maten och måltiden är en central och viktig del i verksamheten och har avgörande betydelse för såväl den fysiska som den psykiska hälsan. Måltidssituationen varierar mellan de olika verksamheterna och mellan de olika våningarna inom en verksamhet. Uppföljningen visar att måltidssituationen och måltidsmiljön generellt har förbättrats. Generellt sett är det fint dukat och en lugn och trivsam måltidsmiljö. De boendes möjlighet att påverka mat och matsedel har förbättrats. Många boende uttrycker att de är nöjda med maten som de tycker smakar bra. så är de boende något mer nöjda med hur maten smakar år 2014 jämfört med år År 2013 uttryckte 71 % att de var nöjda med matens smak jämfört med 73 % år Den sociala samvaron vid måltiden varierar. De boendes egna önskemål samt hälsotillstånd påverkar möjligheten till social samvaro. Det finns boende som uttrycker att måltiden är en trevlig stund på dagen och det finns boende som tycker att den sociala samvaron brister. Några verksamheter har fortfarande måltidssituationen som förbättringsområde. så är det fler boende som tycker att måltiden är en trevlig stund på dagen år 2014 jämfört med år År 2013 uttryckte 63 % att de upplevde måltiden som en trevlig stund på dagen jämfört med 67 % år Information om tillfälliga förändringar Vid 2014 års uppföljning tillkom ytterligare ett förbättringsområde, information om tillfälliga förändringar. Enligt Socialstyrelsens brukarundersökning Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? så är det färre boende som är nöjda med informationen om tillfälliga förändringar år 2014 jämfört med år År 2013 uttryckte 44 % att de var nöjda med information om tillfälliga förändringar jämfört med 41 % år Verksamheterna behöver ha en dialog med boende och närstående för att ta reda på vilken slags information de önskar. Uppföljning av individuella beslut om vård- och omsorgsboende Uppföljning av individuella beslut om vård- och omsorgsboende samt av den individuella genomförandeplanen genomförs av avdelningen för myndighetsutövning. Bi-

6 6 (7) ståndshandläggarna följer upp beslutet inom tre månader efter inflyttning. Uppföljningen uppskattas mycket positivt av såväl boende som närstående. Även verksamheterna uppskattar arbetssättet positivt och ser uppföljningen som en hjälp i arbetet med att tillgodose den boendes behov och önskemål och kunna ge en personcentrerad vård och omsorg. Biståndshandläggarnas uppföljning visar att de boende får de insatser de beviljats och att de oftast är nöjda med insatserna. De boende får den hjälp de behöver och de känner sig trygga med hjälpen. Det gäller t.ex. personlig omvårdnad, hjälp vid måltider, hjälp på natten samt serviceinsatser. Granskning av genomförandeplaner visar på att dokumentation av önskemål om aktiviteter och promenader behöver förbättras. Likaså behöver de boendes kännedom om vart man vänder sig med klagomål och synpunkter förbättras. Det är 54 % av de boende som uppger att de känner till detta. Resultatet kan jämföras med resultatet från Socialstyrelsens brukarundersökning Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? där 44 % uppgav att de hade kännedom om vart man vänder sig. Tillsyn nattetid Alla verksamheter har lokala rutiner för att säkra tillsynen nattetid. Många verksamheter har tätare tillsyn i samband med inflyttningen för att därefter göra en individuell bedömning av behovet. Behovet bedöms oftast av nattsjuksköterskan tillsammans med nattpersonalen. Det är tre verksamheter som uppger att de, tillsammans med den boende, kommer överens om hur tillsynen nattetid ska ske. Fem av verksamheterna använder Mobipen för att säkra tillsynen nattetid. Mobipen används som verktyg för egenkontroll. Alla tillsynsbesök, ordinerade nattmål samt dubbelbemanning registreras och kan sedan kunna följas upp. Uppföljning genomförs dagligen och sammanställs och rapporteras till omvårdnadsförvaltningen var tredje månad. Rapporterna visar på verksamhetens styrkor och förbättringsområden avseende vården och omsorgen nattetid. Det är ofta fler tillsynsbesök genomförda än vad som är överenskommet vilket indikerar att de boende får den tillsyn de behöver. Uppföljning av Mobipen har visat på vikten av att skilja på nattmål som ges p.g.a. av risk för undernäring och nattmål som ges av andra orsaker. Ytterligare en verksamhet förbereder sig för att införa Mobipen. Övriga verksamheter säkerställer tillsynen nattetid genom granskning av dokumentation och larmstatistik, nattsjuksköterskans arbetsledaruppdrag, nattliga oanmälda besök av verksamhetschef och övrig ledning samt ett gott samarbete mellan dag- och nattpersonal som bidrar till en god vård och omsorg nattetid. Verksamheternas tillsyn nattetid bedöms generellt som säker men flera verksamheter behöver göra tillsynen mer individuell och samverka med den boende när behovet av tillsyn bedöms. Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom De nationella riktlinjerna för vård och omsorg vid demenssjukdom ger kunskapsbaserade nationella rekommendationer om hur behov av vård och omsorg kan tillgodoses för personer med demenssjukdom. Tre rekommendationer som lyfts fram som högt prioriterade är: Ge personcentrerad omvårdnad Säkerställa ett multiprofessionellt teambaserat arbete

7 7 (7) Ge personalen möjlighet till utbildning som är långsiktig, kombinerad med praktisk träning, handledning och feedback. Verksamheterna arbetar personcentrerat genom kontaktmannaskap, levnadsberättelse, genomförandeplan samt dialog med boende och närstående. Flera verksamheter framhåller också vikten av ett aktivt värdegrundsarbete. Alla verksamheter arbetar teambaserat och har regelbundna möten där omvårdnadspersonal och hälso- och sjukvårdspersonal samverkar runt de enskilda boende. Flera verksamheter uppger att de saknar läkaren i det teambaserade arbetet. De flesta verksamheter använder Demenscentrums webbutbildning DemensABC och några verksamheter även DemensABCplus som riktar sig särskilt till personal på vårdoch omsorgsboende. Verksamheterna uppger att omvårdnadspersonalen får handledning, internt eller externt. Enstaka verksamheter har Silviasjuksköterska eller Silviasyster. De flesta verksamheter har specialistkompetens inom demens inom sitt företag. En verksamhet, Ametisten, har Silviacertifierat hela verksamheten. Alla verksamheter utom Tryggheten använder kvalitetsregistret BPSD (Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demenssjukdon), ett kvalitetsregister för att förbättra vården och omsorgen för personer med demenssjukdom och behov som är särskilt svåra att tillgodose. Verksamheterna behöver fortsätta att implementera arbetssättet och utveckla arbetet med skattningar, åtgärder och uppföljningar. Utbildningsnivå omvårdnadspersonal En inventering av utbildningsnivån för omvårdnadspersonal i respektive verksamhet genomfördes sommaren 2014 i samband med redovisning av Omvårdnadslyftet till Socialstyrelsen. Inventeringen av utbildningsnivån visade att 56 % av omvårdnadspersonalen har undersköterskekompetens enligt Socialstyrelsens definition, d.v.s gymnasiepoäng eller mer. Utbildningsnivån varierar från 43 % till 77 %. Tryggheten har högst utbildningsnivå. Verksamheterna har en större grupp medarbetare med grundläggande kunskaper, d.v.s gymnasiepoäng. Om dessa räknas med blir utbildningsnivån 81 %. Utbildningsnivån varierar då mellan 69 % och 92 %. Iréne Kallin Förvaltningschef Elisabet Sundelin Stabschef

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 2016-01-18 Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten på stadens vård- och omsorgsboenden. Syftet med

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014 2015-01-09 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar

Läs mer

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016 1617 SID 1 (5) Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Polhemsgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Polhemsgården har 84 lägenheter uppdelade

Läs mer

Berga vård- och omsorgsboende år 2014

Berga vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-09 SID 1 (5) Berga vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Berga vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Berga har 96 lägenheter uppdelade på tolv våningar. Verksamheten har

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar. Verksamheten

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar. Verksamheten

Läs mer

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (6) Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år Bakgrund Verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Verksamheten har inriktningarna omvårdnadsboende och

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care i egenregi. Frösunda har 40 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning/organisation

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Säkra det skriftliga och muntliga informationsflödet mellan vårdpersonalen

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Säkra det skriftliga och muntliga informationsflödet mellan vårdpersonalen Utvecklingsplan för verksamhet: Skoga vård- och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2017-02-01 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad: Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad: Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Berga vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad: 2017-01-23 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Uppföljning av avtal om verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende år 2013

Uppföljning av avtal om verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende år 2013 SID 1 (12) Uppföljning av avtal om verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende år 2013 Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har lägenheter uppdelade på

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Berga Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-19 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning och Uppföljningar

Läs mer

Utvecklingsplan Berga

Utvecklingsplan Berga 2013-01-08 Utvecklingsplan Berga Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Tydligt skrivna riktlinjer Att alla som har ett Nyanställda sjuksköterskor

Läs mer

Uppföljning av avtal om verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende år 2013

Uppföljning av avtal om verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende år 2013 SID 1 (14) Uppföljning av avtal om verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende år 201 Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har

Läs mer

Uppföljning av avtal om verksamheten på Polhemsgården vårdoch omsorgsboende år 2013

Uppföljning av avtal om verksamheten på Polhemsgården vårdoch omsorgsboende år 2013 SID 1 (15) Uppföljning av avtal om verksamheten på Polhemsgården vårdoch omsorgsboende år 2013 Verksamheten på Polhemsgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Polhemsgården har 8 lägenheter

Läs mer

och annan läskvitton sparas i mapp på information

och annan läskvitton sparas i mapp på information Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: 2015-11-04 Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-27 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (17-02-08): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidspla n Ledning och

Läs mer

Brukarundersökning vård- och omsorgsboende. Vård- och äldrenämnden

Brukarundersökning vård- och omsorgsboende. Vård- och äldrenämnden Brukarundersökning vård- och omsorgsboende Vård- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Sammanfattning av brukarundersökning 2018... 3 1.2 Bakgrund och förutsättningar... 3 1.3 Uppföljning

Läs mer

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-26 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Uppföljning av avtal om verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende år 2013

Uppföljning av avtal om verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende år 2013 SID 1 (15) Uppföljning av avtal om verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende år 2013 Verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Verksamheten har inriktningarna

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar.

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar. Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård- och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-13 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-86-1.2.1. SID 1 (4) 2013-01-24 Handläggare: Nina Wiklund, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnéa Svanström Leistedt, MAR Till

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Öka andelen timanställda medarbetare med undersköterskekompetens

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Öka andelen timanställda medarbetare med undersköterskekompetens Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Vård och Omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-28 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120814 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos utförararen.

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-23 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-31 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning och

Läs mer

Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018

Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018 Rapport: Uppföljning av utvecklingsplan 2018 BJÖRKGÅRDEN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattande bedömning... 3 Uppföljning - År 2018 (Björkgården)... 5 2 Inledning Verksamheten på Björkgården

Läs mer

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Årets avtalsuppföljning har haft fokus på att se hur väl verksamheten följer

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg 1 Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Det goda livet på Smedbygården 5566732920 /Redolaris AB 2016 Att arbeta med kvalitet är en

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ENKLARE VARDAG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag har

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg 1 Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Föreningen Blomsterfonden Org.nr: 802005-1465 ÅR 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg 1 Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Norlandia Care Särskild boende för äldre 2018 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

VÄGLEDNING. Checklista demens. Dagverksamhet

VÄGLEDNING. Checklista demens. Dagverksamhet VÄGLEDNING Checklista demens Dagverksamhet Checklistan är ett arbetsredskap och ett hjälpmedel för att arbeta efter Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Samtidigt leder den till ett lärande genom att

Läs mer

Granskning av samordning, värdering och hantering av kvalitetsrisker inom hemtjänsten

Granskning av samordning, värdering och hantering av kvalitetsrisker inom hemtjänsten www.pwc.se Revisionsrapport Anders Törnqvist Ellen Håkansson Granskning av samordning, värdering och hantering av kvalitetsrisker inom hemtjänsten Solna stads revisorer Granskning av samordning, värdering

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Kampementets vård-och omsorgsboende

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Kampementets vård-och omsorgsboende Östermalms stadsdelsförvaltning Bilaga 1 Äldreomsorgen Sida 1 (7) 2017-04-21 Handläggare Eva Kruse Telefon: 08-508 10 575 socialtjänstlagen vid Kampementets vård-och omsorgsboende 2017 Sammanfattande bedömning

Läs mer

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131114 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: Carina Andersson, Bito Tengroth

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad Avdelningen egen regi äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (6) 2019-03-15 Handläggare: Maria Premfors 08 508 18 170 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Patientsäkerhetsberättelser

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning PROFFSSYSTERN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Proffssystern har varit

Läs mer

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-10-01 SID 1 (5) Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140328 Macorena AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med VC, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene?

Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene? Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene? Sammanställning av resultatet från den nationella brukarundersökningen inom särskilt boende 2014 Resultat Nationell brukarundersökning 2014 särskilt boende

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010 TJÄNSTE ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2010-310-1.2.1. SID 1 (7) 2010-05-06 Handläggare: Kärstin Trotzig, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnea Svanström-Leistedt,

Läs mer

Mälarbacken vård och omsorgsboende

Mälarbacken vård och omsorgsboende K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Mälarbacken vård och omsorgsboende Ing re ss På Mälarbacken bemöter vi Dig med kunskap och respekt Mälarbacken vård- och omsorgsboende är både ett gruppboende

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6)

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6) Postiljonen vård- och omsorgsboende Dnr: 1.6-164/2019 Sid 1 (6) Ansvarig för upprättande och innehåll: Patrik Mill, verksamhetschef med hälso- och sjukvårdsansvar Postiljonen vård och omsorgsboende, egen

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (170215): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (170215): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (170215): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Brukarundersökning 2014

Tjänsteskrivelse. Brukarundersökning 2014 Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (2) Datum 2015-01-30 Vår referens Marie-Louise Appelgren Utvecklingssekreterare marie-louise.appelgren@malmo.se Tjänsteskrivelse Brukarundersökning 2014 SOFN-2015-2

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Dnr:410-444/2016 Sida 1 (9) -07-28 Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende Plan 3 Uppföljning Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Storforsplan 36

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg 1 Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Humana Omsorg AB 556749-0007 2018 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för offentliga

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen- Stureby vårdoch omsorgsboende inklusive Tussmötegården

Uppföljning inom äldreomsorgen- Stureby vårdoch omsorgsboende inklusive Tussmötegården Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2018-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning SOLLENTUNA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Sollentuna Omsorg

Läs mer

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131119 International AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och dokumentation. Företagets representanter: Simin Torkzadeh Sammanfattande

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 160131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Ledning/organisatio n Förbättringsområd e Uppföljning

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Söderhamn Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Söderhamn Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Söderhamn Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

VÄGLEDNING. Checklista demens. Hemtjänst

VÄGLEDNING. Checklista demens. Hemtjänst VÄGLEDNING Checklista demens Hemtjänst Känns mycket tryggare och bättre. Vi lär oss nya saker om personen. Alla blir mer delaktiga. Kvalitetslyftande för alla. Bättre struktur. Det är några erfarenheter

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation

Riktlinjer för social dokumentation Riktlinjer för social dokumentation Februari 2011 1 Juni 2011 Inledning Omvårdnadsförvaltningens Riktlinjer för social dokumentation reglerar hur genomförandet av beviljade insatser till äldre personer

Läs mer

Övergripande rutin för egenkontroll och systematisk kvalitetsuppföljning

Övergripande rutin för egenkontroll och systematisk kvalitetsuppföljning Ansvarig Bengt Gustafson, tf verksamhetschef Dokumentnamn 5.1.2 Egenkontroll och kvalitetsuppföljning Upprättad av Elisabet Olsson Gunilla Marcusson Ledningssystem Enligt SOSFS 2011:9 Berörda verksamheter

Läs mer

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare Avdelningen egen regi Sida 1 (5) 2018-10-29 Handläggare: Michael Boström 08 508 18 156 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-12-18 Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Läs mer

Avtalsuppföljning Attendo Sverige AB - köp av plats vid Pukslagarvägen 16 i Gävle

Avtalsuppföljning Attendo Sverige AB - köp av plats vid Pukslagarvägen 16 i Gävle Sid 1 (6) 2019-06-04 15ON401 Tjänsteskrivelse Handläggare Karina Z Lindholm Tfn 026-17 94 96 karina.zettlin_lindholm@gavle.se Omvårdnadsnämnden Avtalsuppföljning Attendo Sverige AB - köp av plats vid Pukslagarvägen

Läs mer

Uppföljning Medihead

Uppföljning Medihead SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131205 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: EvaTherese Henriksson Sammanfattande

Läs mer

Vad tycker de äldre om hemtjänsten i Götene?

Vad tycker de äldre om hemtjänsten i Götene? Vad tycker de äldre om hemtjänsten i Götene? Sammanställning av resultatet från den nationella brukarundersökningen inom hemtjänst 2014 Resultat nationell brukarundersökning hemtjänst 2014 Svarsfrekvens

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-06-03 Dnr: 2015/49-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se.

Sociala nämndernas förvaltning 2015-06-03 Dnr: 2015/49-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-06-03 Dnr: 2015/49-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Andrea Gummesson enhetschef Lotta

Läs mer

Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Sida 1 (10) 2016-11-11 Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Inspektionsrapport Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion stockholm.se Sida 2 (10) INSPEKTIONSRAPPORT

Läs mer

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Inledning Arbetet med uppföljning ska identifiera områden för uppföljning och säkerställa att nämnden erhåller det resultat som förväntas

Läs mer

Bilaga. Brukarundersökning vård och omsorgsboende storstäder Sida 1. Maten smakar bra Sammantaget nöjd

Bilaga. Brukarundersökning vård och omsorgsboende storstäder Sida 1. Maten smakar bra Sammantaget nöjd Brukarundersökning vård och omsorgsboende storstäder 14 Bilaga Maten smakar bra 9 Måltiderna är en trevlig stund Träffa läkare v.b 7 Personalen har tid 4 Träffa ssk v.b Medelar om förändringar Stockholm

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2017-02-14 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-01-07 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2015-02-15 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Granskning av Trollängens äldreboende

Granskning av Trollängens äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienr. 0205/11-013 Granskning av Trollängens äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Kvalitetsrapport hemtja nst

Kvalitetsrapport hemtja nst Kvalitetsrapport hemtja nst 2018-08-13 1 1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Kvalitetsrapporten... 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 2.1 Riskanalys... 3 2.2 Egenkontroll... 4 2.3 Utredning av avvikelser,

Läs mer

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-06-13 Stadskontoret Stadsområdesförvaltningar/Sociala Resursförvaltningen

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad 2017-02-17 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Läs mer

GAP-analys Demensriktlinjer VGK Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund, Äldreomsorg

GAP-analys Demensriktlinjer VGK Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund, Äldreomsorg GAP-analys Demensriktlinjer 170111 VGK Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund, Äldreomsorg Kommun i Boråsregionen Bollebygd 1 20 Borås 1 20 Herrljunga 1 20 Mark 0 0 Svenljunga 0 0 Tranemo 1 20 Ulricehamn

Läs mer

Kvalitetsberättelse för 2017

Kvalitetsberättelse för 2017 Tjänsteskrivelse 1(5) VIMON 2017/000308/739 Id 25472 Socialnämnden Kvalitetsberättelse för 2017 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner kvalitetsberättelsen för 2017 och lägger informationen till handlingarna.

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg 1 Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg A&O Ansvar och Omsorg AB Särskilda boende Kvalitetsdeklaration för 2017 Att arbeta med kvalitet

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen 2015-10-15 Dnr von/2015:129. Vård- och omsorgsnämnden godkänner demensstrategin

Vård- och omsorgsförvaltningen 2015-10-15 Dnr von/2015:129. Vård- och omsorgsnämnden godkänner demensstrategin TJÄNSTESKRIVELSE 1[5] Referens Petra Oxonius Mottagare Vård- och omsorgsnämnden Demensstrategi Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden godkänner demensstrategin Sammanfattning Antalet äldre ökar och

Läs mer

Följsamhet till Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom, inom vård och omsorg i Osby kommun.

Följsamhet till Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom, inom vård och omsorg i Osby kommun. Vård och omsorg Johnny Kvarnhammar Medicinskt ansvarig sjuksköterska RAPPORT Följsamhet till Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom, inom vård och omsorg i Osby kommun. Uppföljning

Läs mer

Uppföljning Omsorgsjouren

Uppföljning Omsorgsjouren SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140327 Omsorgsjouren Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner,genomförandeplaner och social dokumentation. Företagets representanter:

Läs mer

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120808 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets representanter: Olga Yuen Cárdenas

Läs mer