FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE"

Transkript

1 Styrelsens FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen har under förvaltningsåret bestått av : Elisabeth Bergström, ordförande Magnus Solum kassör Inga-Lill Söderlund, sekreterare Tomas Hedlund, ledamot Therese Karlsson, suppleant Tobias Eklund, suppleant - *Mats Eklund, ledamot, avgick strax efter årsmötet.

2 1 (7) STYRELSENS FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE, SÄLGSJÖNS STUG OCH VÄGSAMFÄLLIGHETSFÖRENING Sammanfattning Verksamhetsåret har varit ett väldigt tufft år för styrelsen. En erfaren ledamot avgick mycket snabbt efter årsmötet vilket gjorde att vi inte hade en chans att ärva dennes frågor. En erfaren suppleant meddelade tidigt att det skulle bli svårt för honom att delta i någon högre grad. Samtidigt landade många mycket tunga frågor i vårt knä. Vi blev remissinstans för Trafikverket, vi uttalade oss i det Regionalpolitiska programmet i Gävleborg, vi överraskades av att nya fastigheter plötsligt tillkom, och naturligtvis den komplicerade och stora frågan om den kommande grävningen och de problem som vi måste lösa i samband med det. Vi har också stött på en del juridiska problem som vi varit tvungna att gå till botten med, en sådan är frågan om avsättning till fond. Vi har dock växt mycket under året och har lärt oss mycket. Ett stort stöd i arbetet har varit att kassören varit erfaren och vår nya ordförande är mycket kunnig i frågorna. Vi har tillvaratagit de resurser som redan finns i styrelsen, exempelvis har en av suppleanterna stor kunskap i frågan om sjön. De kunskaper vi inte haft har vi jobbat hårt för att skaffa oss. Vi är på intet sätt färdiga. Möten Två öppna möten för medlemmar. 1 extrastämma 5 möten med Gästrike Vatten. 14 Styrelsemöten Ett möte med Kultur & Fritid, för att diskutera sjösanering. Vi bevistade Trafikverkets öppna möte. Dessutom har vi haft ett oräkneligt antal telefonmöten med Gästrike Vatten, lantmäteriet, Trafikverket, Nordea, Samhällsbyggnadsnämden Gävle kommun, REVriks, Kultur o Fritid. Hemsidan. Hemsidan, vår viktiga kanal inom föreningen och ansiktet utåt, har misskötts i början av verksamhetsperioden. Det hänger samman med att den var svår att lära sig och att ingen av oss riktigt orkade med den. Detta är nu åtgärdat under senhösten och den uppdateras regelbundet nu.

3 2 (7) Vi har också öppnat den med möjligheter för medlemmarna att uttrycka sig genom en ny flik Forum. På styrelsesidan har vi börjat publicera styrelsens att göra lista för att alla ska kunna se vad som åtgärdas. Vi har i slutet av förvaltningsperioden provat att skriva blogg på fredagar. Detta ska utvärderas och utvecklas fortlöpande. Inventeringar Vi har under hösten 2017 inventerat diken och trummor i byn. Vi kan konstatera att avledning av vatten saknas helt på många sträckor, vilket inte är förenligt med väghållningslagen. Många trummor är gamla och behöver bytas ut. Det innebär en risk för samfälligheten då vi är skadeståndsskyldiga om de går sönder och vatten svämmar ut och förstör fastigheter. Vi har också inventerat vägarna inför införsel av kommunalt vatten och avlopp. Våra gamla vägar är i grunden i mycket gott skick, de är ordentligt hårdgjorda. Ytskikten är dock bedrövliga vilket vi tror kan härledas till att vattnet inte avleds korrekt. Vattensamlingarna skapar s.k potthål. Kantskärning utfördes inte under hösten då styrelsen beslöt att det var bortkastade pengar eftersom vägarna ska grävas upp under 2018 för VA. Vissa delar av vägarna rörs inte av Gästrike Vatten. De delarna behöver grävas om för att stabiliseras, säkra avrinningen och vi behöver kanske dika vissa avsnitt för att leda undan vattnet. Anbud och avtal Styrelsen har knutit avtal med: Snöröjning, sandning, vägskrapning dammbindning: Avtal har skrivits med Rosendahls Entreprenad. Offertförfrågan gick ut till 11 möjliga entreprenörer. Vi har gjort offertförfrågningar till tre vägkonsulter och kontrollerat referenser. Vi har slutligen gjort ett val och avser att denne ska presenteras på årsmötet. Vi har efter hårda och långa förhandlingar skrivit på ett avtal med Gestrikevatten. Vi förkastade det ursprungliga avtalet men har i slutänden fått ett rätt så bra avtal. Några frågor kvarstår, till exempel brunnarnas placering. De får inte utgöra hinder för plogning och hyvling. Vi har undertecknat ett avtal med Gävle Energi som säkerställer att vi har dubbla system med el i byn så vid avbrott tar det andra systemet vid.

4 3 (7) Styrelsen skickade också ut offertförfrågan till åtta entreprenörer för gemensamprivatgrävning. När detta var gjort överlämnade vi frågan till en arbetsgrupp. Vägarnas skötsel Styrelsen missade att dammbinda under våren då tidigare väghållningsansvarig avgick mycket snart efter årsmötet. Innan styrelsen hann reda ut vad vi hade att göra var våren förbi. Styrelsen har vidtagit åtgärder för att så inte ska kunna ske igen. Se rutiner. Vi har också beställt grus och placerat ut det för att fylla igen potthålen med. Vi har i år avtal med en ny snöröjningsfirma. Vi fick ju en svår vinter med mycket snö men den nya firman har varit mycket lätt att samarbeta med. Uppskattat har varit att de tar bort det värsta från våra fastighetsinfarter när de plogar och att de släpper fram fordon och barnvagnar. En miss som styrelsen får ta på sig ansvaret för är att vägarna inte har plogats tillräckligt breda när det blev så väldiga mängder snö. Om det satts ut reflexkäppar hade detta kunnat undvikas. Kostnaden för varje enskild plogning har minskat med procent, men eftersom det varit en vinter med väldigt stora snömängder blir den totala summan högre än tidigare år. Grönområdenas skötsel Styrelsen har gjort försök att få fastighetsägarna att dela på ansvaret för gräsklippning. Gensvaret har varit dåligt. En medlem i förening tog dock på sig att sköta gräsklippning mot att han kunde klippa sin egen gräsmatta. Styrelsen ansåg att det var en utmärkt lösning sommaren 2017 då det var för sent att anlita entreprenör. Denna medlem blev dock väldigt illa bemött av en annan fastighetsägare och kommer inte att ställa upp igen. Vi har också insett att vi har att sköta större områden än förstått tidigare. Vi har inte haft möjlighet att utreda vad vi borde göra åt dessa områden, exempelvis strandområdet. Vi har dikesklippt längs cykelleden juni 2017 för att ta bort sly som växt upp. Vilket bör ske vart fjärde år. Badplatsen tillhör samfällighetens skötselområde. Vi har även i år ansökt om muddring via LONA-bidrag, om detta beviljas planerar vi att ta upp de vassa stora stenar som sticker fram kring piren. Vi har målat de stenar som finns på stranden med signalfärg för att inte gräsklipparen ska skadas, samt satt reflexer på vägbommen. Förrådet Förrådet har byggts om så att det finns en dold ingång.

5 4 (7) Lokalen Styrelsen har konstaterat att en väg och stugförening inte kan hålla på med uthyrning. Vi har däremot beslutat ta en förslitnings och förbrukningsavgift då någon vill använda lokalen. På det sättet har vi kunnat emotta kronor av Gästrike Vatten för att de haft tillgång till lokalen. Avgiften är densamma som samfälligheten tar ut av medlemmar som vill ordna en privat fest. Under året tog vi kontakt med en brandmästare och kontrollerade vilka åtgärder som är nödvändiga. Det räckte med att vi kompletterade med brandvarnare som nu är uppsatta. Vi har också budgeterat för en genomgång av elen inför nästa förvaltningsperiod. Detta arbete bör göras skyndsamt. Det bör också läggas en elslinga i luftvärmepumpen så det inte bildas is i den som kan slå sönder motorn. Styrelsen har lagt in upprustning av lokalen i sin femårsplan. Kurser Tre medlemmar av styrelsen har gått en kurs i vägförvaltning. Kursen var delad i två tillfällen, ett tillfälle i Bollnäs och ett tillfälle i Borlänge. Vi har också köpt in aktuella böcker om vägförvaltning till hela styrelsen. Dessa böcker går i arv till kommande styrelser. Böckerna används bland annat som studiecirkelmaterial vid de styrelsemöten vi har tid. Alla händelser under förvaltningsåret har dock gjort att det inte blivit så ofta som vi önskat. Uppvaktningar Vi har uppvaktat trafikverket ang väg 56 Vi har uppvaktat regionfullmäktige ang väg 56 Hastighetsbegränsningar Under året har vi ansökt om att få sänka trafikhastigheten i byn till 20 km /h, men då förlorar vi vägbidrag så vi drog tillbaka ansökan. Vi har undersökt olika väghinder och framlägger ett förslag till årsmötet. Vi har också köpt in varningsskyltar för gropig väg, dels för att förhindra fordonsskador men också för att få besökare att sänka hastigheten. Dessa placeras ut vid de bägge infarterna. Media Vi medverkade i P4 den angående den Regionalpolitiska planen 2018.

6 5 (7) Vatten och avlopp Gästrike vatten har hållit fem öppna möten i lokalen. Arbetsgrupp Det uppkom önskemål om gå ihop om en gemensam upphandling av entreprenör inför de privata grävningarna. Styrelsen var behjälplig på så sätt att vi gick ut med offertförfrågningar, kallade till möte och hjälpte en frivillig grupp att komma igång. Därmed avslutades styrelsens medverkan. Rutiner Styrelsen har infört en del rutiner för att säkerställa dokumentation och göra det lättare för kommande styrelser. Vi har infört en styrelsepärm i lokalen där kontakter, att göra lista mm förvaras. Den finns på synlig plats och är tillgänglig för medlemmar. - Vi har infört ett årshjul där man kan följa vad som ska göras och när år från år. - Att göra- lista som följer upp samtliga beslut. - Kallelser skickas hem till dem som inte bor i byn. Några har lämnat adresser. - Vi har gjort ett förslag till femårsplan inför årsmötet för att ha bättre framförhållning och för att få stabilitet. Undersökning av vattensituationen i byn Fråga uppstod ganska snabbt i styrelsen om vad som händer när vi inte längre tar upp grundvatten ur brunnarna. Vi har därför haft möten med Gästrike vatten om saken samt ställt fråga till kommunfullmäktig om ansvarsfrågan. Vi har tillsammans med de experter som finns kommit fram till att det inte borde vara risk för overflow. Däremot har vi fått bekräftat att vi är skyldiga att avvattna vägarna. Till yttermera visso kalkylerar idag alla myndigheter för effekterna av miljöförändringarna. Exempelvis planerar Gästrike Vatten för att det är troligt att vi måste kunna handskas med översvämningar. Vår slutsats är att det är brådskande med dikesgrävning och avledning för att inte våra fastigheter ska riskera att förstöras. Vi behöver nya diken och vi behöver förbättra en del befintliga. Ett bakslag var att vi inte hinner detta innan Gestrikevatten gräver för avloppsrör, vilket kan göra ansvarsfråga besvärlig om det händer våra vägar något. Vi har dock diskuterat saken med Gästrike Vatten och på deras rekommendation grävs vägarna upp först, även om

7 6 (7) det varit önskvärt att våra åtgärder varit färdiga först. Det faktum att vi diskuterat sakenmed Gästrike vatten bör åtminstone stärka vår ställning om vi hamnar i tvist senare Styrelsen har varit i kontakt med Trafikverket för att säkerställa vad som behövs för att få bidrag. Vi uppfyller inte kraven helt. Styrelse arbetar med att anlitat en konsult för att klargöra vilka åtgärder som behövs. Extrastämma Då tre av styrelsemedlemmarna var på REVriks kurser uppmärksammades vi på att en översyn pågår om vägsamfälligheterna i landet. Det har läckt ut viss information om vad som pågår i utredningen och en av läckorna handlar om att det var ett långt gånget förslag om att möjligheten att låna utan att fastighetsägarna står som borgenärer skulle tas bort. REVRiks som i december 2016 fick igenom just ett sådant medlemsavtal med Nordea hade påbörjat protester och uppmanade oss att om vi hade planer som innebar lånekostnader så borde vi snabba på. Medlemsavtalet kom till stånd därför att det inte fanns en samsyn på vägsamfälligheter bland bankerna, många medlemssamfälligheter har vittnat om väldigt höga räntor och ofödelaktiga lån, med hög risk för medlemmarna. Idag ser det ut som att det beryktade förslaget aldrig kommer att bli officiellt, men det vet vi inget om. Detta förslag diskuteras tillsammans med ett förslag om andelsavgifterna ska bestämmas centralt, vilket skulle kunna försämra vår ekonomi. Idag kan vi själva ta beslut om andelsavgiften, så länge den är kopplad till faktiska inkomster och utgifter. Vi ansåg att det var fördelaktigt att åtgärda de vägar som inte berörs av Gästrike Vattens arbete samtidigt som de gräver i sina vägavsnitt. Vi skulle t.ex kunna skriva fördelaktiga avtal med de entreprenörer som ändå gräver i området. Trafikverket ger i dagsläget 70 % i bidrag till genomgripande vägförbättringar. Detta förmånliga bidrag kommer inte att finnas kvar i evighet, även Trafikverket behöver se om sin ekonomi. Vi har idag, till skillnad från flera andra kommuner, driftbidrag för att sköta våra vägar. Eftersom vi bor i en kommun så genomför hårda besparingsåtgärder på en mängd områden så ser vi det som en risk att det försvinner eller försämras även här. Av de orsakerna kallade vi till extrastämma. De medlemmar som kom till mötet röstade emot våra förslag. Det innebär inte att vi kan bortse från vissa åtgärder, besluten innebar att vi inte ska vidta åtgärderna nu. Styrelse har dock utvecklat förslagen och har med de mest tvingande åtgärderna i sin femårsplan. Styrelsen har fått kritik för missledande uppgifter i kallelsen till extrastämman. Styrelsen medger att vi formulerade orsaken till kallelsen illa. Det blev fort och fel när vi gjorde kallelsen.

8 7 (7) Ekonomi Styrelsen har uppmärksammat att medel inte avsatts till en vägfond. Det står i stadgarna att avsättning till fond ska ske. Åtgärder i väg är dyra och medel finns inte avsatta. Styrelsen började hösten 2017 undersöka om möjligheter till lån från Nordea, den enda bank som idag beviljar lån till vägföreningar utan att fastighetsägarna står som borgenär. Revriks uppmärksammade oss på ett kommande lagförslag som försvårar för vägföreningar att låna pengar på bank. Vi har därför brådskande inlett förhandlingar med Nordea om lån. Dessa förhandlingar avbröts då extrastämman avslog vår begäran att ansöka om lån men förberedelserna är klara i händelse av att vi vill söka lån senare. Vi har en stående punkt på dagordningen som heter kassörens rapport så vi har kunnat följa med i ekonomin. Vår bokföringsfirma är mycket dyr. Under detta förvaltningsår har vi inte mäktat med att undersöka billigare alternativ. Bokföringsfirman kan ligga var som helst i landet så urvalet är stort. Vi har också diskuterat alternativet att sköta bokföring själv då det idag finna enkla bokföringsprogram. Sammanfattning Det har varit ett turbulent och svårt år. Som styrelse har vi fått jobba hårt och samtidigt blivit konsekvent motarbetade av vissa i byn. Det har kommit till vår kännedom att vissa uppmanat bybor att inte hjälpa till med den gemensamma skötsel som styrelsen naturligtvis uppmanar till. Detta är väldigt anmärkningsvärt då det på intet sätt skadar styrelsen utan samfälligheten och dess medlemmar, då vi måste budgetera för entreprenörer i stället.. Vi har fått hånfulla SMS och mötts av tillmälen och attityder. Många har haft åsikter och kunskap som de använt till att tala illa om oss i stället för att hjälpa oss. Eftersom vi huvudsakligen är en ny styrelse har vi självklart gjort misstag. Men vi har försökt lösa problemen som uppstått så gott vi kan och vi menar att vi på flera sätt lyckats med våra intentioner. Vi har jobbat för en öppen ledarstil och hoppas att det vi planterat i år ska bära frukt under nästkommande år. Vi har också varit en styrelse med högt i tak, intensiva diskussioner och med ett jävlar anamma. Vi vill tacka dem som stöttat oss under året och som hjälpt till med skötseln av samfälligheten. I den bästa av världar hade vi haft fler öppna möten och fått fart på hemsidan snabbare. Vi är trots allt fler som vill samarbeta.

Kallelse till Extrastämma

Kallelse till Extrastämma Kallelse till Extrastämma Sälgsjöns Stug & Vägars Samfällighetsförening Tid: Söndagen den 14 januari 2018 Kl 12:00 Plats: Föreningslokalen Albackavägen 20 Framställan från styrelsen angående upprustning

Läs mer

Årsstämma Restad vägsamfällighet E775,

Årsstämma Restad vägsamfällighet E775, Årsstämma Restad vägsamfällighet E775, 2017-03-07 Plats: Missionskyrkan, Vånga 1. Lars Johansson valdes till mötets ordförande 2. Marianne Holmström valdes till mötets sekreterare 3. Dennis Holmström och

Läs mer

förseningsavgifter 8/5 Undersöka elavtal 3 Magnus ja Utfört

förseningsavgifter 8/5 Undersöka elavtal 3 Magnus ja Utfört LÖPANDE ATT GÖRA LISTA STYRELSEARBETE. Prio 1 Omgående eller inom tre dagar. Färdigt inom ett visst datum eller före styrelsemöte. Prio 2 Inom ca en vecka /tas upp nästa möte Prio 3 Före nästnästa möte

Läs mer

3 magnus ja maj förseningsavgifter 8/5 Undersöka elavtal 3 Magnus ja Utfört 8/5 Ta reda på

3 magnus ja maj förseningsavgifter 8/5 Undersöka elavtal 3 Magnus ja Utfört 8/5 Ta reda på LÖPANDE ATT GÖRA LISTA STYRELSEARBETE. Prio 1 Omgående eller inom tre dagar. Färdigt inom ett visst datum eller före styrelsemöte. Prio 2 Inom ca en vecka /tas upp nästa möte Prio 3 Före nästnästa möte

Läs mer

Kallelse till årsmötet i Ulriksdals samfällighetsförening

Kallelse till årsmötet i Ulriksdals samfällighetsförening Ulriksdals Samfällighetsförening 2017-04-25 Ulriksdal GA: 3 Kallelse till årsmötet i Ulriksdals samfällighetsförening Styrelsen i samfällighetsföreningen kallar till årsmötet onsdagen den 17 maj 2017 kl.

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

DAGORDNING VID HEIMDAL-SKOGSBACKENS VÄGSAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE DEN 27 AUGUSTI Verksamhetsåret CC /

DAGORDNING VID HEIMDAL-SKOGSBACKENS VÄGSAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE DEN 27 AUGUSTI Verksamhetsåret CC / DAGORDNING VID HEIMDAL-SKOGSBACKENS VÄGSAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE DEN 27 AUGUSTI CC / 060827 1 13 Tid: Söndagen den 27 augusti 2006 kl. 18.00 Plats: Heimdal, Ekeby-Almby - Örebro Närvarande: 59 st representanter

Läs mer

Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Dagordningen föredrogs och godkändes. (bilaga 2) Till ordförande för årsstämman valdes Sterne Johannesson

Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Dagordningen föredrogs och godkändes. (bilaga 2) Till ordförande för årsstämman valdes Sterne Johannesson Rödeby vägars samfällighet Protokoll fört vid årsstämma 2013 Tid 2013-03-18 18.30 Plats Rödeby kommunalhus Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Årsstämmans öppnande Ordförande för Rödeby vägars

Läs mer

Kallelse till ordinarie årstämma. lördagen den 21 maj 2016 kl Lövsta Gård, Lövsta

Kallelse till ordinarie årstämma. lördagen den 21 maj 2016 kl Lövsta Gård, Lövsta Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening Kallelse till ordinarie årstämma Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening lördagen den 21 maj 2016 kl. 10.00 Lövsta Gård, Lövsta Endast fastighetsägare som

Läs mer

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening 2014-05- 17 Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening Tid och plats: Tisdag den 3 juni 2014 kl 1900 i församlingshemmet Olofstorp Dagordning, styrelsens förslag och verksamhetsberättelse

Läs mer

Barnviks Byvägs Samfällighetsförening

Barnviks Byvägs Samfällighetsförening Barnviks Byvägs Samfällighetsförening Styrelsen för Barnviks Byvägs Samfällighetsförening lämnar härmed följande redogörelse för räkenskapsåret 2009-07-01 2010-06-30 Styrelsens arbete Vid årsmötet 2009-09-05

Läs mer

Dagordning, Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, motioner, resultat och balansräkning samt budget.

Dagordning, Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, motioner, resultat och balansräkning samt budget. Dagordning, Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, motioner, resultat och balansräkning samt budget. Styrelsen önskar alla välkomna 2014-04-09 Kallelse till 2014 årsmöte i Rörmöstvägens vägsamfällighet

Läs mer

Årsmöte/årsstämma Rörmöstvägens vägsamfällighet

Årsmöte/årsstämma Rörmöstvägens vägsamfällighet RÖRMÖSTVÄGENS VÄGSAMFÄLLIGHET Årsmöte/årsstämma Rörmöstvägens vägsamfällighet Dagordning, Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, motioner, resultat och balansräkning samt budget. Styrelsen önskar alla

Läs mer

Verksamhetsberättelse Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening

Verksamhetsberättelse Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening Verksamhetsberättelse Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening 2013-04-01 2014-03-31 Styrelse Ordförande Gertrud Attling Vice ordförande Zoran Celper Sekreterare Bengt Jansson Kassör Gun Eriksson Ledamot/Kontaktperson

Läs mer

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2014

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2014 Enens Samfällighetsförenings Ordinarie Årsstämma 2014 Årsstämman äger rum tisdagen den 17 juni i Båtföreningens klubblokal vid hamnen. Kaffe, te och smörgås serveras från kl. 18.30. Välkomna! Styrelsen

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning TILLSAMMANS KAN VI HJÄLPAS ÅT 4 VEM ANSVARAR FÖR VAD? PRIORITERING AV PÅBÖRJAD SNÖPLOGNING SÅ KAN DU HJÄLPA TILL 5 6 7 7 7 8 SNÖ

Läs mer

STENHAMRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

STENHAMRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STENHAMRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie årsstämma den 2010-09-23 Klockan 19:00 Plats: Stenhamraskolans matsal, Stenhamra 1. Val av ordförande för stämman. 2. Val av sekreterare för stämman.

Läs mer

Rosenlunds Samfällighetsförening

Rosenlunds Samfällighetsförening Mötesprotokoll årsstämma 2008 Tid: Torsdag 13 mars 2008, kl 18.30-20.30 Plats: Fågelviksskolan, Ingarö Bilagor: 1. Antagen budget 2. Närvarolista 3. Fördelning gemensamma ytor Stämman öppnades med att

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Miklagårds samfällighet år 2017

Kallelse till årsmöte i Miklagårds samfällighet år 2017 Kallelse till årsmöte i Miklagårds samfällighet år 2017 Tid: Den 7 maj 2017, klockan 13.00 Plats: Öppna förskolans lokaler på Holmgårdsvägen 4 Som vanligt är det dessförinnan städdag mellan klockan 09.00

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 1. Mötet förklarat öppet. 2. Genomgång av röstlängd. Röstlängd enligt följande: Anton Nordenfur, Yuxuan Chen, Martin Åbom, Henrik Wallin, Tobias Jernér (tom punkt 11), Johannes

Läs mer

Falsterbo Vägförening Årsmöte 2018 RÄKENSKAPSÅRET 2017

Falsterbo Vägförening Årsmöte 2018 RÄKENSKAPSÅRET 2017 Falsterbo Vägförening Årsmöte 2018 RÄKENSKAPSÅRET 2017 Kallelsen & Dagordning Skickades ut den 3/7 via e-post och lämnades också i 7 brevlådor Godkännande av kallelse/dagordning Kan stämman godkänna kallelse

Läs mer

Vårdkasens vägförening

Vårdkasens vägförening Orgnr: 717904-4727 Årsmöte Sida 1 (4) Datum 2008-03-18, kl 19.00-20.20 Plats Stockbygården 1. Öppnande av stämman: Styrelsens ordförande Ulf Gladh hälsade välkommen och öppnade stämman 2. Val av ordförande

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2016

Årsmötesprotokoll 2016 Årsmötesprotokoll 2016 Kvisljungeby-Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer 957105-6101 Zenithgården 2016-03-16 1. Öppnande av mötet. Mötet öppnades och ansågs behörigt utlyst. Dock med tillägg att

Läs mer

Protokoll från årsmöte 2011 i samfälligheten Gulsparven 2011-05-31

Protokoll från årsmöte 2011 i samfälligheten Gulsparven 2011-05-31 Protokoll från årsmöte 2011 i samfälligheten Gulsparven 2011-05-31 Närvarande: Åsa Westberg, Gulsparvsvägen 1 Lars Mårtensson, Gulsparvsvägen 2 Hedvig Ullman Forsberg, Gulsparvsvägen 3 Peter och Marta

Läs mer

Revisorer Revisorer har varit Alex Larsen och Peter Datek.

Revisorer Revisorer har varit Alex Larsen och Peter Datek. Protokoll årsmöte 2010-08-08 Stare samfällighetsförening Deltagare på mötet: Malin Strand, Thomas Carlsson, Fredrik Jacobsson, Anders Cavalli Björkman, Jerker Lindhav, Kaj sa Oderbrandt, Johan Emterling,

Läs mer

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb 2 Varför starta mc-klubb? Att starta en mc-klubb innebär att man samlas runt det gemensamma intresset motorcykeln. En SMC-klubb visar genom

Läs mer

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 141021

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 141021 Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 141021 Plats: Hammarbacken 19, Kl 19:00 Närvarande: Lars Nygren Staffan Dahlén Leif Dahlstedt Maria Ahnelöv Helena Rydberg Granath 1. Mötet öppnas. Lars Nygren

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning Tillsammans kan vi hjälpas åt 4 Vem ansvarar för vad? 5 Prioritering av påbörjad snöplogning 6 Så kan du hjälpa till 7 Snö på egen

Läs mer

Årsberättelse för Restad vägsamfällighet 2015

Årsberättelse för Restad vägsamfällighet 2015 Årsberättelse för Restad vägsamfällighet 2015 Styrelse 2015: Lars Johansson Våmma (ordförande), Rickard Öster (sekreterare), Lars Johansson (kassör), Roine Ingvarsson (delegat), Börje Israelsson (delegat),

Läs mer

Föreningen har bytt mailadress till Styrelsen arbetar just nu med de avtal vi har och som vi borde ha

Föreningen har bytt mailadress till Styrelsen arbetar just nu med de avtal vi har och som vi borde ha Januari, 2016 Föreningen har bytt mailadress till brfprastgarden@outlook.com Styrelsen arbetar just nu med de avtal vi har och som vi borde ha Vi har efter önskemål tittat på att låsa miljöhusen, men det

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information. www.kvarnberget.nu 1 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår 122 fastigheter och består av fristående hus,

Läs mer

Protokoll från årsmötet, Stranden den 19 maj 2013

Protokoll från årsmötet, Stranden den 19 maj 2013 Protokoll från årsmötet, Stranden den 19 maj 2013 1. Mötet öppnades av ordförande Kicki. 2. Mötet ansågs vara behörigt utlyst. 3. Val av mötesordförande: Kicki 4. Val av mötessekreterare: Petra 5. Val

Läs mer

Mosjö Vägförening Årsmöte 2012

Mosjö Vägförening Årsmöte 2012 Mosjö Vägförening Årsmöte 2012 Söndag den 4:e mars 2012 klockan 16.00 i stationshuset, Mosås Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av mötesordförande 4. Val av mötessekreterare

Läs mer

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 140318. 1. Mötet öppnas kl. 19:00 av Lars Nygren

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 140318. 1. Mötet öppnas kl. 19:00 av Lars Nygren Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 140318 Plats: Annelötsvägen 53, Kl 19:00 Närvarande: Lars Nygren Susanne Unnerfalk Leif Dahlstedt Helena Rydberg Granath 1. Mötet öppnas kl. 19:00 av Lars Nygren

Läs mer

Swarmsweep. Så startar du förening

Swarmsweep. Så startar du förening Så startar du förening Varför starta en förening? För att samla aktivister under ett och samma varumärke kan det ibland vara en stor fördel att bilda en förening. En del aktivister tillhör naturligtvis

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer Zenith, den 16e mars 2017, 19:00-20:00

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer Zenith, den 16e mars 2017, 19:00-20:00 Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer 957105-6101 Zenith, den 16e mars 2017, 19:00-20:00 1 Öppnande av mötet. Mötet öppnades och ansågs behörigt utlyst. Deltagare, se bilaga

Läs mer

Seraljens samfällighetsförening 716416-2609

Seraljens samfällighetsförening 716416-2609 Årsredovisning för Seraljens samfällighetsförening 716416-2609 Räkenskapsåret 2011-01-01---2011-12-31 Förvaltningsberättelse verksamhetsåret 2011 Styrelsen för Seraljens samfällighetsförening lämnar härmed

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2016

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2016 Bilaga till Verksamhetsplan 2016 Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2016 Sammanfattning Underhållsplanen är tänkt att täcka alla kända brister inom föreningens ansvarsområde. Planen hålls uppdaterad

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Vallda Parks Samfällighetsförening 717907-5473 Årsredovisning 2012-01-01-2012-12-31 1 Innehåll Sida Innehållsförteckning 2 Verksamhetsberättelse 3-4 Förslag till vinstdisposition 5 Resultaträkning 6 Balansräkning

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

Kommentarer, synpunkter och frågor på vår skrivelse ställes bäst till vår epostadress

Kommentarer, synpunkter och frågor på vår skrivelse ställes bäst till vår epostadress 2018-08-07 Denna skrivelse har avfattats av Styrelsen för Sundby Vägförening i Brottby. Den är ett led i våra försök att bryta ett dödläge i vår Förenings förhandlingar med Vallentuna Kommun om deras övertagande

Läs mer

p.s. Finns det någon jurist som känner sig utmanad att hjälpa styrelsen när vi väl kommer till avtalsskrivning?

p.s. Finns det någon jurist som känner sig utmanad att hjälpa styrelsen när vi väl kommer till avtalsskrivning? KALLELSE Till extrastämma för Geddebergsvägens Lednings- och Garagesamfällighetsföreningar Dag: onsdag den 13 februari 2019 Tid: 19:00 Plats: Rudboda skolas matsal, Nilstorpsvägen 3 Dagordning 1. Genomgång

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-04-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Arbetsordning Cleantech Östergötland

Arbetsordning Cleantech Östergötland Arbetsordning Cleantech Östergötland Organisationsnr: 802444-9830 1. Arbetsordning för styrelsen 2. Instruktion för verksamhetsansvarig Godkändes av styrelsen i Cleantech Östergötland (Föreningen) vid

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF STYRELSEN Ledamöter - Rapportera planerade och utförda aktiviteter till övriga i styrelsen. - Dokumentera sådant som inte dokumenteras i styrelseprotokoll på

Läs mer

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (5) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 FJÄLLENS SAMFÄLLIGHET Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 Detta informationsblad innehåller: Information om extra stämman 2011 Garage tak Garage portar Städning i området under hela

Läs mer

Tid: Tisdagen den 18 juli 2017 kl 18:00 Plats: Tofta Bygdegård

Tid: Tisdagen den 18 juli 2017 kl 18:00 Plats: Tofta Bygdegård Norra Gnisvärds samfällighetsförenings årsstämma 2017 Tid: Tisdagen den 18 juli 2017 kl 18:00 Plats: Tofta Bygdegård Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val av sekreterare för stämman 3. Val

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Falsterbo Vägförening

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Falsterbo Vägförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Falsterbo Vägförening den 13 juli 2016 på Flommens GK, Falsterbo. Vägföreningens ordförande Lennart Eriksson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMOR. i Kråkbergs bystuga Onsdagen den 25 april med

FÖRENINGSSTÄMMOR. i Kråkbergs bystuga Onsdagen den 25 april med FÖRENINGSSTÄMMOR i Kråkbergs bystuga Onsdagen den 25 april 2018 med Bjosets vägs samfällighetsförening kl. 18.30 Ärenden enligt stadgarna Stämmohandlingar hos Lars Morander tel. 070-330 17 88 Nydalsvägens

Läs mer

12. Beslut om medlemsavgiften för verksamhetsåret 2014.

12. Beslut om medlemsavgiften för verksamhetsåret 2014. Kallelse samt dagordning till årsstämma med Fjällbyns i Åkersjön Samfällighetsförening Långfredag den 18 April 2014 kl. 09. 00. Plats: Kapellet Åkersjön. 1. Val av ordförande och sekreterare för årsstämman.

Läs mer

DAGORDNING. Förslag till dagordning för årsstämma med Rödeby vägars samfällighet

DAGORDNING. Förslag till dagordning för årsstämma med Rödeby vägars samfällighet 2 DAGORDNING Förslag till dagordning för årsstämma med Rödeby vägars samfällighet 2010 03 17, kl 18.30 Rödeby kommunalhus 1 Val av ordförande för stämman 2 Val av sekreterare för stämman 3 Val av två justeringsmän

Läs mer

Verksamhetsberättelse och Ekonomisk redovisning. för APELVIKENS VÄGFÖRENING. och APELVIKENS STUGÄGAREFÖRENING

Verksamhetsberättelse och Ekonomisk redovisning. för APELVIKENS VÄGFÖRENING. och APELVIKENS STUGÄGAREFÖRENING Verksamhetsberättelse och Ekonomisk redovisning för APELVIKENS VÄGFÖRENING och APELVIKENS STUGÄGAREFÖRENING 2014 Innehållet är uppdelat i: Gemensam del för båda föreningarna Separata delar för Stugägareförening

Läs mer

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman.

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman. Protokoll fört vid Rönnäs Samfällighetsförenings ordinarie stämma lördagen den 5 maj 2018 i Dämshults skola. 1. Stämmans öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Föreningens ordförande

Läs mer

Sjömarkens Vägförening

Sjömarkens Vägförening Sjömarkens Vägförening Närvarande 40 personer PROTOKOLL ÅRSMÖTE 25 maj 2015 Idrottsgården Mötets öppnade Ulf Landegren hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Under ajounering presenterade Jan Lindberg

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24 Dagordning 1. Stämmans Öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande vid stämman 5. Val av sekreterare vid stämman 6. Val av två personer

Läs mer

Kallelse med förslag till föredragningslista. Art Stämma år 2018 Tid Tisd 27 mars 19:00. Välkomna till stämma för Alsjöns Samfällighetsförening.

Kallelse med förslag till föredragningslista. Art Stämma år 2018 Tid Tisd 27 mars 19:00. Välkomna till stämma för Alsjöns Samfällighetsförening. Art Stämma Art Stämma år 2018 Tid Tisd 27 mars 19:00 Plats Parasollen Välkomna till stämma för Alsjöns Samfällighetsförening. Förslag till föredragningslista: 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande för

Läs mer

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2016

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2016 Knipareds samfällighetsförening, org. nr. 717905-5905 1(6) Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår 2016 Knipareds samfällighetsförening Underlag för avgifter 2016. Resultatbudget 2016 Sektion

Läs mer

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer , Zenithgården, , 19:00-20:00

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer , Zenithgården, , 19:00-20:00 Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer 9571056101, Zenithgården, 20180315, 19:0020:00 1 Öppnande av mötet. Mötet öppnades och ansågs behörigt utlyst. Deltagare, se bilaga 1 2

Läs mer

Olsnäs Vatten & Avlopp Sista chansen till en bred gemensam lösning

Olsnäs Vatten & Avlopp Sista chansen till en bred gemensam lösning Till samtliga fastighetsägare i Olsnäs Olsnäs Vatten & Avlopp Sista chansen till en bred gemensam lösning Bakgrund och status Du har i dagarna mottagit ett brev från Leksands Kommun avseende Vatten- och

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Norra Havsängens Samfällighetsförening

Protokoll fört vid styrelsemöte i Norra Havsängens Samfällighetsförening Protokoll fört vid styrelsemöte i Norra Havsängens Samfällighetsförening Tid: 2014-05-10, 10.00 12.30 Plats: Hos Niclas Tjäder Norra Havsängen 53 Närvarande: Bengt Ericsson (BE) Anna Pallin (AP) Bengt

Läs mer

LindhagaBladet Dec 2015

LindhagaBladet Dec 2015 LindhagaBladet Dec 2015 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Kamran Khwaja Axgatan 81 276739 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Julia Strömberg Rågkornsgatan

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013 Strömmadals Vägförening Sid 1 av 7 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013 Härmed kallas Ni till ordinarie föreningsstämma i Strömmadals Vägförening enligt följande: Dag: Tisdag den 23 april 2013

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

NÄSTORPSBLADET Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet

NÄSTORPSBLADET Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet NÄSTORPSBLADET 2017 Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet Viktiga datum Lördag den 22 april: Vårens arbetsdag Lördagen den 22 april är det dags för vårens arbetsdag. Samling kl. 10.00 vid

Läs mer

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Tid: Torsdag 2015-03-19, kl. 18.00-20.40 Plats: Klacken, Bromsgatan 20 Deltog: Annica Jonsson Karppinen Aase Olsson Ulrika Hesselstål Kaisa Edvinsdotter Carina Björnfot

Läs mer

Inför Vårdkasens extrastämma 1 december 2009 Björn Mathlein

Inför Vårdkasens extrastämma 1 december 2009 Björn Mathlein Inför Vårdkasens extrastämma 1 december 2009 Björn Mathlein 1. Jag har blivit ombedd att kolla upp en del detaljer när det gäller våra vägar och vad kommunen och Lantmäteriet säger. Det ska jag försöka

Läs mer

FLAXENVIKS VÄGFÖRENING

FLAXENVIKS VÄGFÖRENING 1] Mötet öppnas Claes Ander hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2] Val av ordförande för mötet Claes Ljunggren valdes att leda årsmötet. 3] Val av sekreterare för mötet Anna Söderberg valdes att föra

Läs mer

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2014

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2014 Årsredovisning för Mystängens SMF år 2014 Förvaltningsberättelse Styrelsen har bestått av följande medlemmar: Bo Seger Ordförande Hus nr 21 Bo Hultgren Sekreterare Hus nr 20 Marie Hultgren Kassör Hus nr

Läs mer

Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 8 Juni kl

Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 8 Juni kl föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 8 Juni kl. 19.00 1. Stämmans öppnande Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning Dagordningen godkännes. 3. Val

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna Tid: Söndag den 18 februari 2018, klockan 13.00 Plats: Gamla Skolan i Väjern Stämmomötet inleddes med att Pelle Karlsson som sittande ordförande

Läs mer

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 23 mars 2010. 1 Mötets öppnande. Ordförande Magnus Bergsten hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Fråga om

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning Tillsammans kan vi hjälpas åt 4 Vem ansvarar för vad? 5 Prioritering av påbörjad snöplogning 6 Så kan du hjälpa till 7 Snö på egen

Läs mer

Härmed kallas till ordinarie föreningsstämma måndagen den 26 april 2010 klockan 19.00 i Önneredsskolans samlingslokal.

Härmed kallas till ordinarie föreningsstämma måndagen den 26 april 2010 klockan 19.00 i Önneredsskolans samlingslokal. KUTANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE Härmed kallas till ordinarie föreningsstämma måndagen den 26 april 2010 klockan 19.00 i Önneredsskolans samlingslokal. Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande

Läs mer

STADGAR Landsorts Vägförening. 1 Föreningens firma är Landsorts Vägförening som är en intresseförening bildad 1966 på Landsort.

STADGAR Landsorts Vägförening. 1 Föreningens firma är Landsorts Vägförening som är en intresseförening bildad 1966 på Landsort. STADGAR Landsorts Vägförening 1 Föreningens firma är Landsorts Vägförening som är en intresseförening bildad 1966 på Landsort. 2 Föreningen har till ändamål att driva och sköta den enskilda vägen på Landsort

Läs mer

Ordföranden Tyrone Andersson hälsade mötesdeltagarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordföranden Tyrone Andersson hälsade mötesdeltagarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsstämma Åshammars vägförening 2009-10-22 1(6) Protokoll, fört vid årsstämma Åshammars vägförening Torsdagen 22 Oktober 2009 kl 19.00 i ÅIK:s klubbstuga Mötets öppnande 1 Ordföranden Tyrone Andersson

Läs mer

Våra vägar i Leksand Problembild nuvarande väghållning

Våra vägar i Leksand Problembild nuvarande väghållning Våra vägar i Leksand Problembild nuvarande väghållning Boende utmed enskild väg har ofta inte kännedom om vem som äger vägen och därmed vem som har det yttersta ansvaret för väghållningen. Många av de

Läs mer

Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening

Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening Svensboda den 13 september Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening Välkommen till föreningsstämma i SSF och medlemsmöte i SNF lördagen den 29 september

Läs mer

Protokoll nr 41 fört vid föreningsstämman med Höllvikens Vägförening nr 6 den 24 juni 2008 kl: 19.00

Protokoll nr 41 fört vid föreningsstämman med Höllvikens Vägförening nr 6 den 24 juni 2008 kl: 19.00 Protokoll nr 41 fört vid föreningsstämman med Höllvikens Vägförening nr 6 den 24 juni 2008 kl: 19.00 Mötets öppnande Robin Pattenden hälsar alla välkomna till föreningsstämman på Höllvikens bibliotek,

Läs mer

En liten instruktionsbok för Hattudden Senast uppdaterad 2011-09-14

En liten instruktionsbok för Hattudden Senast uppdaterad 2011-09-14 En liten instruktionsbok för Hattudden Senast uppdaterad 2011-09-14 Introduktion: Föreningen har lagfästa stadgar samt en gällande förrättning för varje gemensamhetsanläggning, som ger vissa av ramarna

Läs mer

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2016

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2016 BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL 430 85 Brännö 2016-03-12 Org.nr. 855100-0428 ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2016 Tid: lördag den 12 mars 2016 kl. 12.00 Plats: Brännö kyrka, Brännö Närvarande: 21

Läs mer

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Årsredovisning 2016 Föreningens stadgar Föreningens gällande stadgar har registrerats av Lantmäteriet 1995-12-04, Dnr 95/762 Föreningsstämmor Ordinarie föreningsstämman

Läs mer

PROTOKOLL från styrelsemöte 16 februari 2010

PROTOKOLL från styrelsemöte 16 februari 2010 PROTOKOLL från styrelsemöte 16 februari 2010 Tid: Tisdagen 2010-02-16, 19.30 21.00 Plats: Linda Ersten, Slottsvägen 9 Närvarande: Linda Ersten Anders Nygren Jonas Sjöberg Christer Wallin, ordförande 1.

Läs mer

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare 4. Fråga om stämman utlysts i behörig ordning 5. Godkännande

Läs mer

Kärrbladet Styrelsemöte: 140119 Närvarande: Annette 35, Tommy 54, Rudolf 66, Andreas 96, John 137 och Curt 51

Kärrbladet Styrelsemöte: 140119 Närvarande: Annette 35, Tommy 54, Rudolf 66, Andreas 96, John 137 och Curt 51 Kärrbladet Styrelsemöte: 140119 Närvarande: Annette 35, Tommy 54, Rudolf 66, Andreas 96, John 137 och Curt 51 Välkomna till årsmötet som kommer att hållas i folkets hus den 23 februari 2014 kl. 17.00 Diskussioner

Läs mer

Årsmöte 2015 (nr 35) Stornärfjällets samfällighetsförening

Årsmöte 2015 (nr 35) Stornärfjällets samfällighetsförening Årsmöte 2015 (nr 35) Stornärfjällets samfällighetsförening 716413-1570 När: Lördag 2015 09 26 09:30 Var: Tandådalens fjällkyrka Protokoll: 1 Stämmans öppnande Ordförande Owe Petterson hälsade välkomna

Läs mer

Stjärnholms Vämlinge vägsamfällighetsförening

Stjärnholms Vämlinge vägsamfällighetsförening Stjärnholms Vämlinge vägsamfällighetsförening Årsstämma 17 juni 2017 i Estuna bygdegård Närvarande: Anemonvägen 3, 5, 8, 9, 11, 16, 22 Blåklintsvägen 1 Dahliavägen 2, 12 Irisvägen 2 Lupinvägen 6 Mandelblomsvägen

Läs mer

STADGAR FÖR LILLSJÖNS VATTENFÖRENING

STADGAR FÖR LILLSJÖNS VATTENFÖRENING (1983 03 21) (Rev. 1996519) Reviderade 2005 06 19 STADGAR FÖR LILLSJÖNS VATTENFÖRENING 1 Ändamål Denna förening vars firma är Lillsjöns Vattenförening Svensboda, nedan kallad föreningen, har till uppgift

Läs mer

Årsmöte För. Boarp-Lindeholmens Vägsamfällighet. Årsredovisning 1/ / Hallaröds Församlingshem kl 10.

Årsmöte För. Boarp-Lindeholmens Vägsamfällighet. Årsredovisning 1/ / Hallaröds Församlingshem kl 10. Årsmöte 2019 För Boarp-Lindeholmens Vägsamfällighet Årsredovisning 1/1 2018-31/12 2018 Hallaröds Församlingshem 2019-04-27 kl 10.00 OBS De medlemmar som inte betalt avgiften för 2019 äger inte rösträtt

Läs mer

LÖVSÄTTRA Samfällighetsförening för verksamhetsåret Innehållsförteckning. Kallelse...1. Dagordning. 2

LÖVSÄTTRA Samfällighetsförening för verksamhetsåret Innehållsförteckning. Kallelse...1. Dagordning. 2 A rsmo teshandlingar LÖVSÄTTRA Samfällighetsförening för verksamhetsåret 2013 2014 Innehållsförteckning Kallelse.......1 Dagordning. 2 Revisionsberättelse, ej med, uppläses på stämman....3 Verksamhetsberättelse.

Läs mer

Älvsala Vägförening. Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma

Älvsala Vägförening. Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Älvsala Vägförening Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Medlemmarna i Älvsala Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Lördagen den 22 april 2017 kl. 16.00-17.00 Plats:

Läs mer

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 1 Årsstämman öppnades av ordförande Britt Lerneby och närvarande ca 25 personer hälsades välkomna. En tyst minut hölls för

Läs mer

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän.

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Onsdagen den 11 mars 2015 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kort information genomfördes

Läs mer