Sammandrag från styrelsemöte och framåt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammandrag från styrelsemöte och framåt"

Transkript

1 Sammandrag från styrelsemöte och framåt : Kollektivtrafik: Kjell och Sven ska ta kontakt med VL för att undersöka om det är möjligt att få någon typ av kollektivtrafik till Munga. Avloppsmöte: Styrelsen kommer att kalla till möte tidigast Maj. Skyddsjakt vid badet: När detta ordnas kommer detta att aviseras på hemsidan, skyltar kommer att ordnas och sättas upp. Viltfrågor: Styrelsen kommer att kontakta Gunnar Andersson ang. information om viltfrågor. Vägarna: En bättre plan än tidigare, och rutiner för snöröjning för kommande vintrar ska tas fram. Stigar: Sven ska kolla med markägare runt sjön om möjlighet finns att ordna stigar och skidspår : Kuvertering av årets utskick av faktura och infoblad utfördes. Möte angående vatten och avlopp planerades till den 27 Maj : Avloppen: Ny enkät och förstudie ang. avloppsfrågan ska skickas ut.

2 Sjön: Det höga vattenståndet beror på bäver och kommer att åtgärdas. Ängen vid badet ska röjas mer för att öppna upp mot badet och sjön. Trädavverkning: Förslag kring regler av avverkning av träd på området ska redovisas och beslutas på årsmötet : Vägar: Åtgärder för vattenavrinning kommer att utföras. Vissa vägtrummor kommer att spolas ur m.m. Sven och Matti ser till att åtgärder utförs. Badet: Vattenståndet har åtgärdats, bryggan har justerats, ängen vid badet har röjts : Återvinningsplatsen på gärdet vid Glimmer/Sjöbovägen: FTI AB, (förpacknings och tidningsinsamlingen), kommer att anlägga en ny återvinningsstation på samma ställe som den gamla nu ligger på. FTI kommer att grusa av och snygga upp ytan där behållarna ska stå och troligen även sätta upp ett Gunnebostaket kring platsen. Kostnad för föreningen med hela arrangemanget blir 0 kronor. FTI sköter tömning, städning och snöröjning. Badet: Badflotten kommer att tas in i veckan. Motion:, har inkommit från en boende om att höja årsavgiften med 1000 kr. Motionen kommer att tas upp vid årsmötet.

3 : Kuvertering gjordes av alla handlingar som ska ingå i utskicket av nya avloppsenkäten. Styrelsen delar ut alla kuvert som ska till de bofasta, övriga skickas via post : VA-frågan: Gerd och Kjell redovisade omfattningen av VAutredningens enkätsvar. Ca: 100 fastighetsägare har inte skickat in svar. Övrigt: FTI AB handhar ärende angående gemensam sopsortering. Bygglov har sökts av FTI AB. Samfälligheten upplåter marken i anslutning till nuvarande plats. Översyn av gatu/vägskyltar ska göras : Ekonomi: Budget överskriden för löner och vägar/diken med anledning av bland annat stor snömängd och underhåll av vägar, vilket kommer att redovisas i verksamhetsberättelse. Övrigt: FTI AB handhar ärende angående gemensam sopsortering. Omkringboende har protesterat mot att fortsätta använda nuvarande plats. Kjell tar kontakt angående annan plats, förslagsvis intill traktorgaraget : Vägar och diken: Snöröjningsplan ska kompletteras med hantering av snökäppar.

4 Grövre trädgårdsslang är inhandlad för att få bukt med översvämning vid Glimmervägen under våren. Rensning av huvuddiket intill Glimmervägen och söderut är förberett. Övrigt: Information om viltfrågor ska hållas på årsmötet. VA-frågan: Sven har sammanställt vilka som inte svarat på enkäten, (ca: 60 st.) Sammanställning av enkätsvar kommer att redovisas på årsmötet : Skogen och grönområden: Styrelsen söker samarbete med omgivande markägare angående avverkning av skog. Årsmötet: Sven Malm är tillfrågad och kan inte ställa upp som mötesordförande. Karl-Erik Abrahamsson ska tillfrågas. Övrigt: Två nya områdeskartor ska inhandlas och placeras vid områdets bägge infarter.tre informationstavlor om skyddsjakt på gäss vid badet ska inhandlas och sättas upp vid skyddsjakttillfällen : Ekonomi: Bidrag från stat och kommun har erhållits. Styrelsen har satt in 500 kronor till cancerfonden till Ulf Lindholms begravning. Övrigt: Kuvertering av utskick till årsmötet genomfördes.

5 : Styrelsen konstituerades. Handlingar till medlemsutskicket gicks igenom. Skyltar angående regler kring majbrasan kommer att sättas upp. Vattenprover är tagna vid fastighet Sjöbo 2: 66 med anledning av att översvämmat smältvatten runnit ner i dricksvattensbrunn, p.g.a. frusen vägtrumma. Uttorkat träd mitt emot fastighet Sjöbo 2: 128 ska tas ner, detta görs av Timonen med styrelsens tillstånd : Alla vägtrummor ska lokaliseras för att hitta dessa innan det blir för mycket växtlighet. Upphandling av snöröjning förlängt med ett år. Hastighetsdämpning med grussträngar ska utföras. Skyddsjakt på Kanadagäss utfört vid badplatsen 15/5, dock inga gäss tillgängliga. Bäverproblemet fortsätter. Bävrarna dämmer upp sjöns utlopp, och försvårar avrinningen, vilket gör att sjöns nivå riskerar att bli för hög. Viss rensning av utloppsdiket görs både av Munga samfällighetsförening och Munga gård. Vattenprov ska tas i den allmänna brunnen på gärdet. Vatten och avloppsenkäten ska färdigställas och lämnas till Mälarenergi.

6 : Arbetet med vägbulorna påbörjat av Matti. Två lastbilslass sand beställt till badet, lev. v. 24. Fiberduken under sanden ska justeras om möjligt. Ytterligare röjning och nedtagning av träd ska göras för att öppna upp mot badet från väster. Lekparken, virke ska beställas för ändring av staketet : Farthindren ska sänkas något för att minska risken för skrap under bilarna. Ytterligare en röjsåg ska införskaffas till föreningen. Lekparken, staketet är åtgärdat. Återvinningsplatsen vid korsningen Sjöbo-/ Glimmervägen: Överklagan är gjord av ca: 25 st. fastighetsägare, men denna avslogs av kommunen. Byggnadslov för återvinning finns. Beslut om uppförande av återvinningsplats fattades av enhällig styrelse. FTI AB ska utföra detta och ha hand om skötseln av platsen. Ingen kostnad utgår för föreningen för detta. Däremot kommer föreningen att sätta upp en häck runt de delar av återvinningsplatsen som täcks av Gunnebostaket, detta för att få platsen att smälta in bättre i landskapet. Häcken ska bli lika hög som återvinningsbehållarna. Dränkbar pump ska köpas in för tömning av t.ex. brunnar och diken.

7 Redovisade arbetade timmar i föreningen, förfrågan av fastighetsägare. Styrelsen anser att tidredovisningen som finns i årsmötesprotokollet är tillräcklig, frågeställningen har tagits upp på tidigare årsmöte, och redovisningen som görs beslutades vara tillräcklig : Slyröjning kring vägarna ska fortsätta under vintern. Snökäppar ska sättas upp inför vintersäsongen. Vattenprov är taget på brunnen, allmänningen vid lekplatsen, och vattnet är av godkänd kvalité. Plantering av buskar vid lekplatsen är tänkt att utföras under 2012, även växtlighet i gruset ska åtgärdas : Kontakt ska tas med grävaren för grävning av dikning och justering vägtrumma främst vid Kalkstens/ Porfyrvägen och Täljstensvägen för att förbättra avledningen av regnvatten. Fartguppens utformning ska utredas. Skultuna kommundelsnämnd ska kontaktas angående bidrag för underhåll av bryggan vid badplatsen. Uppstädning runt traktorgaraget ska göras under Birger Wallsten på Mälarenergi har kontaktats om vatten och avloppsfrågan, och inget nytt verkar ha hänt på den fronten än så länge. Mälarenergi har fått hela underlaget från avloppsenkäten för att kunna jobba vidare.

8 Grannsamverkan: Möte angående grannsamverkan mot brott ska hållas på Klockargården 14/12 kl Initiativet är taget av Björn Ljungberg och Tommy Forslund i samförstånd med styrelsen. Polisen och Västerås stad kommer att närvara för att informera i frågan : Catarina Mungsgård vill låna ängsområdet mellan Porfyr och Täljstensvägen för att ha som start och målområde för distansritt med häst den 9 Juni Catarina presenterar upplägget vid årsmötet. Styrelsen positiv till detta. Skogsförvaltare är kontaktad angående skogsröjning inom samfällighetens område. Informationsmöte om grannsamverkan hölls i december. En del medlemmar har visat intresse för att vara kontaktpersoner. Utbildning och introduktion för kontaktpersoner kommer att hållas under mars 2012 av polisen : Igenslammad vägtrumma efter Sjöbovägen ska letas fram och öppnas. Röjning kring kraftledningarna inte utfört på bästa sätt av Mälarenergi. Rolf Eriksson ska kontakta Mälarenergi om den dåliga röjningen. Sven kontaktar Länsstyrelsen om hur vi ska hantera fornminnesområden som finns i våra skogsområden.

9 Lekparken: Planering av upprustning samt plantering av buskar inför sommaren. Sven gör ett ritningsförslag med ett vindskydd och planteringar : Styrelsen konstituerades. Avverkning av skogen vid Mungamossen kommer att påbörjas under hösten Rolf undersöker med kommunen vilket ansvar varje fastighetsägare har för att hålla ordning på respektive tomt. Avloppsfrågan: Skrivelse kan skickas av vilken enskild fastighetsägare som helst inom området till Västerås kommun och Länsstyrelsen, angående önskemål om vatten & avloppsfrågan : Vägarna: Ett flertal arbeten ska utföras. Badet: Stödrören vid bryggan ska förlängas för att förhindra olycksfall. Bryggan ligger delvis under vatten och behöver justeras. Vassbeskärning behöver göras vid sjön. Skogen: Åtgärdsplan har inkommit från Holmen skog AB, för röjning och avverkning av skog.

10 Grannsamverkan startades Kontaktpersoner är utsedda, och ansvarsområdena utdelade : Styrelsens årliga rundvandring på området genomfördes : Den ekonomiska situationen god tack vare att 1/3 av medlemmarna redan betalt avgiften. Det beslutades bl.a. att: Utförda arbetstimmar redovisas vid varje styrelsemöte. Annonsera i VLT Juni 2012 om anbud för snöröjningsavtal. Jordmassor levereras av Matti till självkostnadspris, 100 kr./ lass (50 kr. / skopa) Lägga ut en längre vägtrumma vid Pimpstensvägens vändplats. Anlägga pulkabacke vid lekparken av jordmassorna på gärdet nedanför. Samråda med REV om ev. upprättande av nytt arrendekontrakt för Sjöbo 2:1A : Ekonomi: 28 fastighetsägare har ännu ej betalt avgiften.

11 Skogen: Åtgärdsplanen från Holmens skog visar att gallring och avverkning av skog kan ge ett preliminärt virkesvärde på ca: kr., och preliminär kostnad för röjning och förrensning blir ca: kr. Beslut togs att föreningen anskaffar ett skogskonto, där inkomsterna från skogsavverkningen placeras för framtida behov. Lekparken: Beslut togs att byta ut det övre sandlagret mot ny sand : Badet: Området kan få en rutschbana till skänks. Det ska utredas om det är möjligt att placera den på badstranden. Beslut att kontakta Park & Fritid angående slyröjning till sommaren. Färdigställande av grillplatsen ska påbörjas snarast. Vägarna: P.g.a. vägarbeten så blev inga farthinder utplacerade i år : Kursinbjudan angående vägunderhåll har inkommit från Vägverket, Rolf fick mandat att delta vid kurstillfället. Badplatsen: Överblivet grus från lekparken ska flyttas till badet. Vassröjning ska utföras till vintern och våren Ekonomi: 4 fastighetsägare har fortfarande inte betalat sin årsavgift för Återvinningsstationen vid korsningen Sjöbov. / Glimmervägen: Kjell kontaktar FTI AB varför inget svar inkommit på tidigare mejl om start av bygget.

12 : Vägen: Dikeskanter skurna. Dräneringsrör nedlagda vid vändplan Skiffervägen med gott resultat. Budgetering av 2 nya orienteringskartor som ska sättas upp i området. Lekplatsen: Planering av buskar som ska planteras under våren 2013 under städdagen : Vägen: Alla sandlådor är fyllda. Lekparken: Stockarna till sandlådan är på plats, bänkarna repareras. Inkomna motioner behandlades : Vägplanen, som upprättades på 90-talet, ska genomgås och aktualiseras. Massor från dikningsarbetena ska köras till lekparken för uppbyggnad av pulkabacken. Ridtävling kommer att gå av stapeln 5 Maj : Påbörjat dikningsarbete försenat pga. rep. av grävmaskin och kallt väder. Svar har kommit från FTI att återvinningsstationen kommer att uppföras under 2013.

13 : Behandling av inkomna motioner. Dikningen avbruten pga. kylan. 75 % av den tänkta dikningen utförd. Skogsavverkningen är planerad till Mars månad på mossen vid traktorgaraget.

Sammandrag från styrelsemöte 2008-01-08

Sammandrag från styrelsemöte 2008-01-08 Sammandrag från styrelsemöte 2008-01-08 Ekonomi: Föreningens ekonomi ser bra ut med ett överskott på 56.000:- Tre medlemmar har betalt in för mycket och en medlem har inte betalt årsavgiften 2007. Den

Läs mer

12. Beslut om medlemsavgiften för verksamhetsåret 2014.

12. Beslut om medlemsavgiften för verksamhetsåret 2014. Kallelse samt dagordning till årsstämma med Fjällbyns i Åkersjön Samfällighetsförening Långfredag den 18 April 2014 kl. 09. 00. Plats: Kapellet Åkersjön. 1. Val av ordförande och sekreterare för årsstämman.

Läs mer

Malmsjöns Samfällighetsförening Malmsjöstugan Postlåda den 28 januari Gnesta

Malmsjöns Samfällighetsförening Malmsjöstugan Postlåda den 28 januari Gnesta Postlåda den 28 januari 2013 www.malmsjostugan.se Ekonomi: Ekonomin är fortfarande god. Några fakturor har inkommit: Vattenfall 284 kr + 275 kt Jägardahl 6 250 kr (vägunderhåll sommar) Fornander 23 000

Läs mer

Vättersö Nya Samfällighetsförening (VNSF) Bilaga 4. Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år)

Vättersö Nya Samfällighetsförening (VNSF) Bilaga 4. Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år) Bilaga 4 Gallring av skog Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år) 1. Småskalig röjning i område efter område. Varje område får komma överens om att man vill få

Läs mer

Sundsstrands samfällighetsförening

Sundsstrands samfällighetsförening Sundsstrands samfällighetsförening Dagordning styrelsemöte. Tid: 18-06-11 kl. 18:00 Plats: Hos Sara Ejnell Svensson, Rödjordsvägen 1 Ordinarie ledamöter: Per Böe (per.boe@telia.com) Adam Gistedt (uddevalla@.se)

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad.

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Till årsmöte 2012-03-13. Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Verksamhetsplanen grundas på stadgar budget arrendeavtal beslut på årsmöte Planen sammanfattar föreningens vilja om gemensamma intressen,

Läs mer

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer Zenith, den 16e mars 2017, 19:00-20:00

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer Zenith, den 16e mars 2017, 19:00-20:00 Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer 957105-6101 Zenith, den 16e mars 2017, 19:00-20:00 1 Öppnande av mötet. Mötet öppnades och ansågs behörigt utlyst. Deltagare, se bilaga

Läs mer

Tid: Tisdagen den 18 juli 2017 kl 18:00 Plats: Tofta Bygdegård

Tid: Tisdagen den 18 juli 2017 kl 18:00 Plats: Tofta Bygdegård Norra Gnisvärds samfällighetsförenings årsstämma 2017 Tid: Tisdagen den 18 juli 2017 kl 18:00 Plats: Tofta Bygdegård Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val av sekreterare för stämman 3. Val

Läs mer

Ordförande Mikael Vinberg Vid protokollet Carolina Andersson. Mötesplats Tidö-Lindös Föreningslokal Västerängen

Ordförande Mikael Vinberg Vid protokollet Carolina Andersson. Mötesplats Tidö-Lindös Föreningslokal Västerängen Sidalav5 \ ksbo rks Samfäll ighetsförening Ordförande Mikael Vinberg Vid protokollet Carolina Andersson Sammanträdesdatum Utskriftsdatum 2018-04-23 Ärende Mötesplats Tidö-Lindös Föreningslokal Västerängen

Läs mer

Välkomna till Vägföreningens informationsmöte

Välkomna till Vägföreningens informationsmöte Agenda Välkomna till Vägföreningens informationsmöte Genomgång av enkätsvar Diskussion kring styrelsens förslag Presentation ny hemsida Frågeställningar (möjligheter) Enligt Öhman och Öhman AB Södra Näs

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Måndag 5 maj 19.00 hemma hos Ayman Hantash Närvarande Lina Boy Johan Kardestad Ayman Hantash Steffen Dorch Katarina Wigholm Ritva Silén Linda Strand 1 Mötets öppnande. Lina hälsade

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Tordyvelns samfällighetsförening, Täby den 28 april 2014.

Protokoll från årsmöte i Tordyvelns samfällighetsförening, Täby den 28 april 2014. Protokoll från årsmöte i Tordyvelns samfällighetsförening, Täby den 28 april 2014. 1. Årsmötet hade utlysts enligt stadgarna 2. Dagordningen godkändes. 3. Årsmötet valde Ulf Kuttainen till mötesordförande.

Läs mer

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN Information om Murgrönan Samfällighetsförening i Västerås Organisationsnummer 716412-3205 De 107 fastigheterna

Läs mer

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2016

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2016 Knipareds samfällighetsförening, org. nr. 717905-5905 1(6) Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår 2016 Knipareds samfällighetsförening Underlag för avgifter 2016. Resultatbudget 2016 Sektion

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen.

Protokoll från ordinarie styrelsemöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen. e Sjöbrisens Protokoll från ordinarie styrelsemöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen. Tid: Måndag 24/10-2016, kl 19-21 Plats: Kathrin, Lomv 601 Närvarande: Henry Eivarsson, Björn LundelI, Lars Ehmer,

Läs mer

Välkomna till stämma 2016

Välkomna till stämma 2016 Välkomna till stämma 2016 Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare 4. Fråga om stämman utlysts

Läs mer

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF STYRELSEN Ledamöter - Rapportera planerade och utförda aktiviteter till övriga i styrelsen. - Dokumentera sådant som inte dokumenteras i styrelseprotokoll på

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening lördagen den 29 mars 2014 i Värmdö Bygdegård, Hemmesta

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening lördagen den 29 mars 2014 i Värmdö Bygdegård, Hemmesta www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening lördagen den 29 mars 2014 i Värmdö Bygdegård, Hemmesta 1 Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande Lennart Lindström öppnade årsmötet

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen.

Protokoll från ordinarie styrelsemöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen. Protokoll från ordinarie styrelsemöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen. Tid: Måndag den 19 december 2016, kl 18-21 Plats: Henry, Lomvägen 141 Närvarande: Henry Eivarsson, Lars Ehmer, Björn LundelI,

Läs mer

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel.

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel. Protokoll årsmöte 15 juli 2012 Kebals vägförening. Tid:10.00 Plats: Folkets hus Strömstad. Närvarande: Närvarolista är bilagd originalprotokoll. 1 Mötet öppnas av ordförande Per Thorsell och han gör en

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tid: Onsdagen den 24 augusti 2010 kl. 19.00 Plats: Heimdal, Ekeby-Almby - Örebro Närvarande: Lars-Inge Carlsson, ordförare Jan Hörman Rolf Elsrud Pontus Norlin Lars Henriksson Karl-Gustaf Larsson Ulf Andersson

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdagen den 25 oktober 2012 19.00 21.30 Enskededalen

Protokoll för styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdagen den 25 oktober 2012 19.00 21.30 Enskededalen Protokoll för styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdagen den 25 oktober 2012 19.00 21.30 Enskededalen Närvarande styrelseledamöter Afsaneh Heidarian Ann-Sofie Fredrikson Gunnar Scott Margareta Olofsson

Läs mer

Följande punkter framkom vid årets områdesbesiktning. Styrelsen kommer att verka för att åtgärda dessa enligt nedan.

Följande punkter framkom vid årets områdesbesiktning. Styrelsen kommer att verka för att åtgärda dessa enligt nedan. Områdesbesiktningen 2012 - protokoll Följande punkter framkom vid årets områdesbesiktning. Styrelsen kommer att verka för att åtgärda dessa enligt nedan. Holmen 1. Enskilt ärende. 2. Enskilt ärende. 3.

Läs mer

1 Dagordning PROTOKOLL (5) Styrelsemöte

1 Dagordning PROTOKOLL (5) Styrelsemöte Ärende Styrelsemöte PROTOKOLL 2008-10-12 1 (5) SS-PRT-2008-04 Närvarande Olle Samson,, Lars Wellander,, Evert Andersson, Tommy Lilo, Peter Elvingdahl Frånvarande 1 Dagordning Beskrivning 1 Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll för Stens Samfällighetsförening ordinarie årsmöte Tors 17/3-2016

Protokoll för Stens Samfällighetsförening ordinarie årsmöte Tors 17/3-2016 Protokoll för Stens Samfällighetsförening ordinarie årsmöte Tors 17/3-2016 1. Mötet öppnades och ordförande Lasse Andersson hälsade alla välkomna. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet blev Lasse

Läs mer

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap Sid 1 (8) Närvarande: Frånvarande: Ulf Haraldsson, ordförande Janne Björck, sekreterare vid protokollet Fredrik Söderholm, varvschef Lars-Erik Thorell, klubbmästare Paul-Lando Matiesen, hamnkapten Björn

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen

Protokoll från ordinarie styrelsemöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen Sjöbrisens Samfällighetsförening Sollentuna Protokoll från ordinarie styrelsemöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen Tid: Måndag 27/3-2017, kl 19-21 Plats: Elisabeth, Lomv 271 Närvarande: Elisabeth Asp,

Läs mer

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer , Zenithgården, , 19:00-20:00

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer , Zenithgården, , 19:00-20:00 Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer 9571056101, Zenithgården, 20180315, 19:0020:00 1 Öppnande av mötet. Mötet öppnades och ansågs behörigt utlyst. Deltagare, se bilaga 1 2

Läs mer

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 141021

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 141021 Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 141021 Plats: Hammarbacken 19, Kl 19:00 Närvarande: Lars Nygren Staffan Dahlén Leif Dahlstedt Maria Ahnelöv Helena Rydberg Granath 1. Mötet öppnas. Lars Nygren

Läs mer

Gemensam målbild. Genom delaktighet och trygghet skapar vi en framåt kommun som rekommenderas av alla. Vision

Gemensam målbild. Genom delaktighet och trygghet skapar vi en framåt kommun som rekommenderas av alla. Vision Gemensam målbild Vision Genom delaktighet och trygghet skapar vi en framåt kommun som rekommenderas av alla Våra ledord är: Samverkan Trygghet Rekommendation. 2015-05-27 Attraktiva Berg 2015 Projekt som

Läs mer

Mosjö Vägförening Årsmöte 2012

Mosjö Vägförening Årsmöte 2012 Mosjö Vägförening Årsmöte 2012 Söndag den 4:e mars 2012 klockan 16.00 i stationshuset, Mosås Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av mötesordförande 4. Val av mötessekreterare

Läs mer

Protokoll årsstämma 2016 Västersjöns Samfällighetsförening Lördag den 20 augusti 2016 kl 13:00 i Västerlanda Bygdegård

Protokoll årsstämma 2016 Västersjöns Samfällighetsförening Lördag den 20 augusti 2016 kl 13:00 i Västerlanda Bygdegård Protokoll årsstämma 2016 Västersjöns Samfällighetsförening Lördag den 20 augusti 2016 kl 13:00 i Västerlanda Bygdegård 1. Mötet öppnas Kalle Lockner öppnade mötet och hälsade välkomna. 2. Val av ordförande

Läs mer

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande Ordförande Externa kontakter Arbetsuppgifter: Leder arbetet inom styrelsen. Är ordförande vid styrelsemöten. Tecknar avtal för föreningen i förening med annan styrelseledamot. Tecknar föreningens bank-

Läs mer

Haninge 2012-01-19. Närvarande: Eva-Lotta Öhman, Monna Hagelberg, Ingvar Olsson, Birgitta Wollmer, Daniel Midelf och Jan Erik Olsson.

Haninge 2012-01-19. Närvarande: Eva-Lotta Öhman, Monna Hagelberg, Ingvar Olsson, Birgitta Wollmer, Daniel Midelf och Jan Erik Olsson. 120119 Haninge 2012-01-19 Styrelsemöte för Handens Villaägarförening Närvarande: Eva-Lotta Öhman, Monna Hagelberg, Ingvar Olsson, Birgitta Wollmer, Daniel Midelf och Jan Erik Olsson. 1. Inledning & tidigare

Läs mer

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar.

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar. 2008-04-29 version 2.3 Organisation med ansvarsområden vad gäller vägar, allmänningar, och andra gemensamma anläggningar på Hästnäs tomtområde, Mariefred Skall sättas under flik 3 i Hästnäspärmen. ORGANISATION:

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tid: Torsdagen den 28 augusti 2013 kl. 19.00 Plats: Skolan Fyren Ekalmen, Ekeby-Almby Närvarande: Lars-Inge Carlsson, ordförare Jan Hörman Rolf Elsrud Pontus Norlin Gunnar Gustafson Stefan Tidholm Millie

Läs mer

BYGGMÖTE 2 GÅRDA BRYGGA/ÖLMANÄS

BYGGMÖTE 2 GÅRDA BRYGGA/ÖLMANÄS 20090225 (15) BYGGMÖTE 2 GÅRDA BRYGGA/ÖLMANÄS Byggmöte nr 2 Plats : Gårda Brygga/ Ölmanäs Arbetsplats 1:0 Närvarande: Bengt Widell BW Kungsbacka kommun/byggledare AW Derome Mark & Bostad Projektledare

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL NR 36. Bastängens samfällighetsförening. Protokoll fört vid ordinarie årsstämma den 12 maj 2018 kl

STÄMMOPROTOKOLL NR 36. Bastängens samfällighetsförening. Protokoll fört vid ordinarie årsstämma den 12 maj 2018 kl STÄMMOPROTOKOLL NR 36 Bastängens samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma den 12 maj 2018 kl. 14.00-15.00 i Ekesjö skola 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för mötet valdes

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Mikael Kolk hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordföranden Mikael Kolk hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Nr 7 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Stenlidens Samfällighetsförening 12 september, 2018 Närvarande: Maricka Berntson Ronny Persson Kolk Ragnar Andersson Patrik Odén Jörgen Olausson Stefan Weiss

Läs mer

Skötselplan. Plan för skötsel av allmänna grönområden, vägar, diken och anläggningar inom Kolsviks Sportstugeförening

Skötselplan. Plan för skötsel av allmänna grönområden, vägar, diken och anläggningar inom Kolsviks Sportstugeförening Skötselplan Plan för skötsel av allmänna grönområden, vägar, diken och anläggningar inom Kolsviks Sportstugeförening Sida 1 av 7 INNEHÅLL Versionshistorik...3 Version 1...3 Version 2...3 Träd och skog...3

Läs mer

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015.

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Tid: Lördagen den 18 juli kl.15.00. Plats: Nämndehuset, Storön

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Knipareds samfällighetsförening Hemsida: www.knipared.se Facebook-grupp Knipareds samfällighetsförening : http://www.facebook.com/groupd/651553934888671 Styrelse, revisorer och

Läs mer

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2016

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2016 Bilaga till Verksamhetsplan 2016 Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2016 Sammanfattning Underhållsplanen är tänkt att täcka alla kända brister inom föreningens ansvarsområde. Planen hålls uppdaterad

Läs mer

Kallelse till ordinarie årstämma. lördagen den 21 maj 2016 kl Lövsta Gård, Lövsta

Kallelse till ordinarie årstämma. lördagen den 21 maj 2016 kl Lövsta Gård, Lövsta Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening Kallelse till ordinarie årstämma Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening lördagen den 21 maj 2016 kl. 10.00 Lövsta Gård, Lövsta Endast fastighetsägare som

Läs mer

Protokoll från ordinarie föreningsstämma för Fornbo Samfällighetsförening lördagen 8 juni kl i Församlingshemmet, Malmköping

Protokoll från ordinarie föreningsstämma för Fornbo Samfällighetsförening lördagen 8 juni kl i Församlingshemmet, Malmköping Protokoll från ordinarie föreningsstämma för Fornbo Samfällighetsförening lördagen 8 juni kl.11.00 i Församlingshemmet, Malmköping Vid stämman var 64 fastigheter representerade. 1. Öppnande av stämman.

Läs mer

GENOMFÖRANDE HAVSLÄTT ETAPP 1. Sammanställt av Olof Eriksson Anläggningschef Fritidskontoret

GENOMFÖRANDE HAVSLÄTT ETAPP 1. Sammanställt av Olof Eriksson Anläggningschef Fritidskontoret GENOMFÖRANDE HAVSLÄTT ETAPP 1 1 Sammanställt av Olof Eriksson Anläggningschef ELLJUSSPÅR & MOTIONSLEDER, SKYLTNING HAVSLÄTT ETAPP 1 ningen är svår att följa. Standardskyltsystem monteras. ningen är tydlig

Läs mer

Väsbystrands Samfällighetsförening

Väsbystrands Samfällighetsförening Väsbystrands Samfällighetsförening KALLELSE Till ordinarie föreningsstämma 2015 Tid: Lördagen den 13 juni 2015, klockan 11.00. Plats: Granliden, Ljusterö Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2016

Årsmötesprotokoll 2016 Årsmötesprotokoll 2016 Kvisljungeby-Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer 957105-6101 Zenithgården 2016-03-16 1. Öppnande av mötet. Mötet öppnades och ansågs behörigt utlyst. Dock med tillägg att

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22 Plats och tid Kommunhuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2017

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2017 Knipareds samfällighetsförening, org. nr. 717905-5905 1(7) Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår 2017 Knipareds samfällighetsförening Sektion I och II Underlag för avgifter för sektion

Läs mer

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare 4. Fråga om stämman utlysts i behörig ordning 5. Godkännande

Läs mer

Tallbackens Samfällighetsförening Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015

Tallbackens Samfällighetsförening Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015 Tallbackens Samfällighetsförening 2015-02-15 Agenda årsmöte Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015 Tid: Torsdagen den 12 mars 2015, klockan 19:00. Plats: Björkestaskolans

Läs mer

Kallelse med förslag till föredragningslista. Art Stämma år 2018 Tid Tisd 27 mars 19:00. Välkomna till stämma för Alsjöns Samfällighetsförening.

Kallelse med förslag till föredragningslista. Art Stämma år 2018 Tid Tisd 27 mars 19:00. Välkomna till stämma för Alsjöns Samfällighetsförening. Art Stämma Art Stämma år 2018 Tid Tisd 27 mars 19:00 Plats Parasollen Välkomna till stämma för Alsjöns Samfällighetsförening. Förslag till föredragningslista: 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande för

Läs mer

Information till dig som bor i Landskrona

Information till dig som bor i Landskrona Samhällsinformation från Landskrona stad Landskrona stad Information till dig som bor i Landskrona Foto: Karolina Nyberg Den här broschyren är en information till dig som bor i Landskrona. Anledningen

Läs mer

Protokoll årsmöte 2011-08-13 Stare samfällighetsförening

Protokoll årsmöte 2011-08-13 Stare samfällighetsförening Protokoll årsmöte 2011-08-13 Stare samfällighetsförening 1. Val av ordförande för stämman Till ordförande på mötet valdes Thomas Carlsson. 2. Val av sekreterare för stämman Till sekreterare valdes Pelle

Läs mer

Version GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Version GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Version 2014-10-25 GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Grönområdesplan 1.Inledning Grönområden och dess skötsel är ett av huvudansvaren för föreningen. I gällande stadgar definieras detta

Läs mer

Väsbystrands Samfällighetsförening

Väsbystrands Samfällighetsförening Väsbystrands Samfällighetsförening KALLELSE Till ordinarie föreningsstämma 2018 Tid:Lördag den 9 juni 2018, klockan 11.00. Plats: Församlingshemmet fd. gamla prästgården, Ljusterö Förslag till dagordning

Läs mer

Ordföranden öppnade årsstämman och hälsade alla välkomna. Lennart Andersson valdes till ordförande och Marcus Nordström till sekreterare.

Ordföranden öppnade årsstämman och hälsade alla välkomna. Lennart Andersson valdes till ordförande och Marcus Nordström till sekreterare. KYVIKS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll: Årsstämma. Tid: 2015-03-25 kl: 19.00 Plats: Kullaviks sjöscoutkår, Kullavik 1. Mötets öppnas Ordföranden öppnade årsstämman och hälsade alla välkomna. 2. Val av

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Val/sunds Samfällighetsförening i OIK's klubblokal.

Protokoll fört vid årsmöte i Val/sunds Samfällighetsförening i OIK's klubblokal. Protokoll fört vid årsmöte i Val/sunds Samfällighetsförening 2013-04-16 i OIK's klubblokal. 1. Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet öppnat. 2. Fastställande av dagordning/årsmötets

Läs mer

1 Stämmans öppnande och val av ordförande och sekreterare vid stämman

1 Stämmans öppnande och val av ordförande och sekreterare vid stämman Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Uppvallens Samfällighetsförening den 3 april 2015 i Lofsdalen. Protokoll nr 198 1 Stämmans öppnande och val av ordförande och sekreterare vid stämman Samfällighetsföreningens

Läs mer

Årsredovisning. Raftötångens Samfällighetsförening. avseende

Årsredovisning. Raftötångens Samfällighetsförening. avseende Årsredovisning Raftötångens Samfällighetsförening avseende verksamhetsåret 1 maj 2011-30 april 2012 Förvaltningsberättelse. Styrelsen för Raftötångens Samfällighetsförening avger härmed följande berättelse

Läs mer

2011-11-06 Uppdragslista Styrelsen Gisekvarns Tomtägareförening 1 (8)

2011-11-06 Uppdragslista Styrelsen Gisekvarns Tomtägareförening 1 (8) 2011-11-06 Uppdragslista Styrelsen Gisekvarns Tomtägareförening 1 (8) 9:1 2009-08-01 Yngve Snygga till och återställa nedre dammen 2009-08-01: Nytt från styrelsemötesprotokoll 6:09 2009-11-21: Yngve kollar

Läs mer

Protokoll nr 41 fört vid föreningsstämman med Höllvikens Vägförening nr 6 den 24 juni 2008 kl: 19.00

Protokoll nr 41 fört vid föreningsstämman med Höllvikens Vägförening nr 6 den 24 juni 2008 kl: 19.00 Protokoll nr 41 fört vid föreningsstämman med Höllvikens Vägförening nr 6 den 24 juni 2008 kl: 19.00 Mötets öppnande Robin Pattenden hälsar alla välkomna till föreningsstämman på Höllvikens bibliotek,

Läs mer

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (5) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Gör fint runt Blåmesen och utefter gångvägen ner mot återvinningsstationen (sopa kratta plocka skräp) (ej trappan)

Gör fint runt Blåmesen och utefter gångvägen ner mot återvinningsstationen (sopa kratta plocka skräp) (ej trappan) ref Gata Uppgift Karta Ref 1 Ref 2 Ref 3 Gör fint runt låmesen och utefter gångvägen ner mot återvinningsstationen (sopa kratta plocka skräp) (ej trappan) Gör fint runt låmesen och utefter gångvägen ner

Läs mer

Årsmötesprotokoll

Årsmötesprotokoll 1 Sättra samfällighetsförening Årsmötesprotokoll 2016-04-16 Tid: 2016-04-16 Plats: Sättra Byhus 1. Sigvard Johansson hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. 2. Till ordförande för årsmötet valdes

Läs mer

2. Ekonomin har följt budget under 2013 och är fortsatt god. Styrelsen lägger ett nytt förslag till budget 2014.

2. Ekonomin har följt budget under 2013 och är fortsatt god. Styrelsen lägger ett nytt förslag till budget 2014. Protokoll från styrelsemöte 2014-01-20 Deltagare: Besne, Bernt och Karin 1. Besne öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. 2. Ekonomin har följt budget under 2013 och är fortsatt god. Styrelsen lägger

Läs mer

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2014

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2014 Årsredovisning för Mystängens SMF år 2014 Förvaltningsberättelse Styrelsen har bestått av följande medlemmar: Bo Seger Ordförande Hus nr 21 Bo Hultgren Sekreterare Hus nr 20 Marie Hultgren Kassör Hus nr

Läs mer

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2014

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2014 Enens Samfällighetsförenings Ordinarie Årsstämma 2014 Årsstämman äger rum tisdagen den 17 juni i Båtföreningens klubblokal vid hamnen. Kaffe, te och smörgås serveras från kl. 18.30. Välkomna! Styrelsen

Läs mer

UNDERHÅLLS- OCH FÖRNYELSEPLAN FÖR KULLÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UNDERHÅLLS- OCH FÖRNYELSEPLAN FÖR KULLÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UNDERHÅLLS- OCH FÖRNYELSEPLAN FÖR KULLÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Innehållsförteckning Upprättad: 2016-02-27... 3 Reviderad: 2017-01-23... 3 1. Bakgrund... 3 2. Samfällighetens tillgångar... 4 3. Asfaltsvägar,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Ål-Kilen, den 25 mars 2015

Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Ål-Kilen, den 25 mars 2015 Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Ål-Kilen, den 25 mars 2015 1 Stämman öppnades av ordförande Nils Carlström som hälsade alla välkomna. 2 Kallelsen till stämman godkändes. 3 Dagordningen för stämman

Läs mer

Fornbo Samfällighetsförenings årsstämma 2018

Fornbo Samfällighetsförenings årsstämma 2018 , KALLELSE Fornbo Samfällighetsförenings årsstämma 2018 Till: Tid: Plats: Medlemmarna i Fornbo Samfällighetsförening Lördagen den 9 juni 2018 kl.11:00 Registrering sker från kl.10:30 Församlingshemmet

Läs mer

Frånvarande: Jonnie Svensson, Andreas Sandberg, Bård Framnes, Andreas Fahlstedt

Frånvarande: Jonnie Svensson, Andreas Sandberg, Bård Framnes, Andreas Fahlstedt Protokoll fört vid Samfälligheten Arnö-Långsätter 1 styrelsemöte den 2014-05-13 Närvarande: Ebbe Carlzon, Fredrik Stenman, Kenneth Nilsson, Mikael Palm, Anna Källberg, Lennart Lindqvist, Anders Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-02-17

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-02-17 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-02-17 När: Tisdag 2015-02-17 kl.19.00. Var: Humlebacken 28 (Lasse). Närvarande Magnus Ehdwall (44), Johan Olofson (36), Mona Lif (4), Lasse Eriksson (28), Sara Ekström (38),

Läs mer

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 Bilaga till Verksamhetsplan 2015 Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 UNDERHÅLLETS PRIORITERINGAR För 2015 avser vi att sätta upp nya farthinder på Nedre Dalhuggevägen. Vita Pollare är inköpta.

Läs mer

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2013

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2013 Årsredovisning för Mystängens SMF år 2013 Förvaltningsberättelse Styrelsen har bestått av följande medlemmar: Bo Seger Ordförande Hus nr 21 Bo Hultgren Sekreterare Hus nr 20 Marie Hultgren Kassör Hus nr

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR MUSKÖ HAVSBADS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (2017)

ORDNINGSREGLER FÖR MUSKÖ HAVSBADS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (2017) ORDNINGSREGLER FÖR MUSKÖ HAVSBADS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (2017) MOTORFORDONSTRAFIK INOM MUSKÖ HAVSBAD Allmänt Parkering eller uppställning av motorfordon på vägar, vändplaner och mötesplatser är förbjuden.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening Årsmöte 2014-03-11 Stefan Lindvall 1 Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening 2014-03-11 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Lindvall förklarade mötet öppnat. 2. Godkännande

Läs mer

M U N G A S J Ö N S S A M F Ä L L I G H E T S F Ö R E N I N G

M U N G A S J Ö N S S A M F Ä L L I G H E T S F Ö R E N I N G M U N G A S J Ö N S S A M F Ä L L I G H E T S F Ö R E N I N G Å R S M Ö T E 2019-03-30 KALLELSE Medlemmarna i Mungasjöns samfällighetsförening kallas till årsstämma lördagen den 30 mars mellan kl. 13.00

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

Årsstämma Protokoll från årsstämma den 17 april 2016 kl på Skogsgläntans odlingslott.

Årsstämma Protokoll från årsstämma den 17 april 2016 kl på Skogsgläntans odlingslott. Årsstämma 2016 Protokoll från årsstämma den 17 april 2016 kl. 11.00 på Skogsgläntans odlingslott. 1.Val av ordförande för mötet Jan Sylvan väljs till ordförande för mötet. 2. Val av sekreterare för mötet

Läs mer

Kärrbladet Styrelsemöte: 140119 Närvarande: Annette 35, Tommy 54, Rudolf 66, Andreas 96, John 137 och Curt 51

Kärrbladet Styrelsemöte: 140119 Närvarande: Annette 35, Tommy 54, Rudolf 66, Andreas 96, John 137 och Curt 51 Kärrbladet Styrelsemöte: 140119 Närvarande: Annette 35, Tommy 54, Rudolf 66, Andreas 96, John 137 och Curt 51 Välkomna till årsmötet som kommer att hållas i folkets hus den 23 februari 2014 kl. 17.00 Diskussioner

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013 Strömmadals Vägförening Sid 1 av 7 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013 Härmed kallas Ni till ordinarie föreningsstämma i Strömmadals Vägförening enligt följande: Dag: Tisdag den 23 april 2013

Läs mer

Förenklat Protokoll nr 2-17 fört vid Rönnäs samfällighetsförenings styrelsemöte.

Förenklat Protokoll nr 2-17 fört vid Rönnäs samfällighetsförenings styrelsemöte. Förenklat Protokoll nr 2-17 fört vid Rönnäs samfällighetsförenings styrelsemöte. Ekonomisk rapport från kassören Kassör Marie Hillman rapporterade att alla medlemsavgifter för 2017 har inkommit. Föreningen

Läs mer

PROTOKOLL Tekniska nämnden

PROTOKOLL Tekniska nämnden sid 1 av 6 Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 - Beslutande: Mats Dahlbom Ordförande (C) Katrin Johansson Vice ordf (S) Lars Hasselgren Ledamot (M) Tor Billing Ledamot (SD) Stig Johansson Ledamot (S)

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte 2015-01-19 Deltagare: Besne, Bernt, Karin, Nubar, Eva, suppleant, Mido, suppleant. 1. Ordförande Besne öppnade mötet. 2. Ekonomi: Det preliminära bokslutet visar ett mindre

Läs mer

Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening E.S.S

Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening E.S.S Sida 1 (5) Mötesprotokoll: Årsmöte Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening Datum: 2005-03-21 Plats: Hembygdsgården 1. Mötets öppnande Ordförande i E.S.S Hampus von Post, förklarade årsmötet öppnat. 2.

Läs mer

Styrelsemöte, protokoll

Styrelsemöte, protokoll Sidan 1 av 5 Samfällighetsföreningen Rydebäck II Huvudskär Styrelsemöte, protokoll Närvarande: Frånvarande: Plats: Stefan, Anna, Rolf, Marcus Filip, Sune Rya Golfkrog Datum: Tisdag 24/8 2010 Tid: 18.30-20.30

Läs mer

Ur stämmoprotokoll och räkenskaper.

Ur stämmoprotokoll och räkenskaper. Ur stämmoprotokoll och räkenskaper. 1965.05.06 Bland övriga frågor, tog Reymond Skjulstad upp frågan om man inte genom eget arbete på vägen skulle kunna underhålla och förbättra den till en ringa kostnad.

Läs mer

Inkomna motioner inför årsstämman 2017

Inkomna motioner inför årsstämman 2017 MOTION 1 Inkomna motioner inför årsstämman 2017 Närsbo Samfällighetsförening avseende årsmöte våren 2017 Bakgrund Samfälligheten har enligt bokslut 2015-12-31 avsatt 311 239 kr till reservfond (underhållsfond).

Läs mer

Protokoll för årsmöte 2012

Protokoll för årsmöte 2012 1 Protokoll för årsmöte 2012 Tid och plats: kl. 19:00-20:50 den 22mars 2012 i Brunns skola, Ingarö Närvarande: Representanter för 41 fastigheter varav en fullmakt 1. Mötets öppnande Lillian Lagerström

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2007

Verksamhetsberättelse för år 2007 www.torsbysamfall.org 2008-02-18 Verksamhetsberättelse för år 2007 A STYRELSENS SAMMANSÄTTNING Ordinarie ledamöter Olle Klasson, ordförande arbetsutskott 2007-2008 Lennart Lindström, vice ordförande 2007-2008

Läs mer

Naturreservatet Hällsö

Naturreservatet Hällsö Naturreservatet Hällsö Kaisa Malmqvist - Länsstyrelsens naturavdelning Jennifer Hood - Länsstyrelsens naturavdelning Maria Kilnäs - Länsstyrelsens naturavdelning Bengt Larsson - Västkuststiftelsen Varför

Läs mer

Skogsvårdsplan 2014 Skanssundets Samfällighetsförening

Skogsvårdsplan 2014 Skanssundets Samfällighetsförening www.skanssundet.se Skogsvårdsplan 2014 Skanssundets Samfällighetsförening Skogsvårdsplan Skanssundets Samfällighetsförening BG 20140302 Sid 1 Bakgrund Skanssundets samfällighet har sedan dess bildande

Läs mer

Verksamhetsberättelse Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening

Verksamhetsberättelse Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening Verksamhetsberättelse Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening 2013-04-01 2014-03-31 Styrelse Ordförande Gertrud Attling Vice ordförande Zoran Celper Sekreterare Bengt Jansson Kassör Gun Eriksson Ledamot/Kontaktperson

Läs mer

1 Mötet förklarades öppnat av föreningens ordförande och mötesdeltagarna hälsades välkomna.

1 Mötet förklarades öppnat av föreningens ordförande och mötesdeltagarna hälsades välkomna. Protokoll från ordinarie årsmöte 2005-02-17 1 Mötet förklarades öppnat av föreningens ordförande och mötesdeltagarna hälsades välkomna. 2 Mikael Almvret väljs till mötets ordförande. 3 Mats Nordin väljs

Läs mer