Sammandrag från styrelsemöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammandrag från styrelsemöte 2008-01-08"

Transkript

1 Sammandrag från styrelsemöte Ekonomi: Föreningens ekonomi ser bra ut med ett överskott på :- Tre medlemmar har betalt in för mycket och en medlem har inte betalt årsavgiften Den ekonomiska rapporten godkändes. Valberedning: Omval för Kjell, Leif, Karl-Erik (ordinarie styrelseledamöter), och omval av 1 suppleant. Sven Malm har tillfrågats och ställer upp som ordförande på årsmötet. Bokslut 2007/beslut om avskrivningar: Beslut togs att föreslagna avskrivningar godkändes. Budget 2008: Den föreslagna budgeten godkändes. Beslut från Vägverket om ansökan gällande :- i vägbidrag inväntas. Verksamhetsberättelse år 2007: Ev. förslag till ändringar i berättelsen från styrelsemedlemmarna inväntas till nästa möte. Inkomna motioner: Motion angående redovisning av föreningens ekonomi har inlämnats. Beslut togs att styrelsen anser att gängse regler för redovisning av föreningens ekonomi följs, styrelsen gav Lars i uppdrag att skriva ett svar på motionen.

2 Sammandrag från styrelsemöte Valberedningen: Ett antal namn har jobbats fram och kommer att presenteras på årsmötet. Genomgång av årsmöteshandlingar: Justering av verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse. Inkommen motion svar till motionen finns framtaget. Förbättrad redovisning av föreningens räkenskaper inte nödvändig. Föreningens redovisning följer gängse regler och uppfyller allt som anses som god redovisningssed. Övriga frågor: Lars har undersökt möjligheten att förbättra vår genomfartsväg. Vägsträckan från infart till infart är 3300 meter x 5 meter bred. Eventuell påläggning av oljegrus skulle kosta ca: kr./ m2 förutsatt att tillräckligt bra bärlager finns i vägen. Hållbarhet för denna typ av oljegrus skulle vara mellan 5-8 år. Lars fortsätter att jobba med detta och kommer med uppgifter allt efter hand. På Borgvägen har vägtrumma lagts ner för att förbättra avrinning.

3 Sammandrag från styrelsemöte Ekonomi: Ekonomin ser mycket bra ut, föreningen har erhållit ett statsbidrag. Uppgifter från Lantmäteriet visade på några felaktiga adresser och ägare. 4 st. var nya ägare, 11 st. hade felaktig adress. Övriga frågor: Valborgseld ska anordnas, lotter kommer att säljas under kvällen. Midsommarfest är planerad, inbetalningskort till denna skickas med årsmötesprotokollet. Orkestern är bokad och klar. Iordningsställande av årsmöteshandlingar: Årsmöteshandlingarna lades i kuvert och stämplades och ska lämnas till posten för att hinna ut i laga tid. Sammandrag från styrelsemöte Uppföljning av årsmötet: Förslag om att Gerd och Lars ska undersöka om avtalet till fastigheten 2:1 som är ett arrende, kan omförhandlas. Detta fastslogs. Rapporter: Balans och resultatrapport. Den ekonomiska rapporten godkändes. Övriga frågor: Rundvandringen i området ska ske söndagen den 4 maj. Medlemsinformationen; information om mopeder och minimotos ska tas med i denna. En grupp; Jill, Lars och Gerd ska ta fram ett konkret besked i avloppsfrågan

4 Sammandrag från styrelsemöte Rapporter: Ekonomi: Ekonomisk rapport godkänns. Vägar och diken: Det har lagts väldigt grovt kross på Uggelstensvägen. Vägskrapan ska köras i nästa vecka. Rapporten godkänns. Avlopp: Gruppen som har hand om avloppsfrågan har varit på Miljö & hälsa. Det kommer att skickas ut information till samtliga fastigheter samt en inbjudan till ett informationsmöte med Miljö & hälsa. Mötet ska ske någon gång före sommaren. Gruppen ska undersöka vilken lokal som kan passa. Detta godkänns. Övriga frågor: Lekparken: Det ska köpas in 2 st. fjäderdjur till lekparken, 2 st. väljs ut. Detta godkänns.

5 Sammandrag från styrelsemöte Båtbryggan: En ny båtbrygga har anlagts nere vid dansbanan av en privatperson. Diskussion om ev. ny båtbrygga var uppe på årsmötet Dock har bryggan som nu lagts dit inte fått styrelsens godkännande, även bygglov måste sökas om bryggan ska ligga kvar. Frågan bordläggs tills vidare. Information ska tas fram om vad som gäller i lagar och liknande, så att alla får veta vad som gäller innan vi tar något mer beslut i frågan. Rapporter: Ekonomi: Det är vissa som inte har betalt in samfällighetsavgiften i tid, dessa kommer att få betala 300 kr. i extra avgift. De som har ringt och lämnat meddelande om försening av avgiften är undantagna från extra-avgiften. Vägar och diken: Vecka 20 hyvlades genomfarten, grus 0,18 och salt lades på. Lekparken: De nya fjädergungorna är på plats, små reparationer är gjorda. Leksakerna som ligger i lådan ska plockas fram eftersom, så att det finns lite saker att leka med. Vattentappen: Vattenprov skall tas. Badbryggan: Gummibitar ska läggas dit i skarvarna mellan bryggorna. Skruvar som sticker ut ska åtgärdas, Fågelatrapperna som är tänkta att skrämma bort Kanadagäss ska monteras upp. Övriga frågor:

6 Sammandrag från styrelsemöte Information om avloppslösn. Biovac: Representanter från Biovac, som anlägger reningsverk och avloppslösningar, redogör för en möjlig avloppslösning. Om man tar ett beslut om en viss avloppslösning så går man till en lantmätare som delar upp andelstalet, vanligtvis en andel / fastighet. En lantmätare kan inte tvinga fastighetsägare att gå med i en sån här lösning, det kan däremot Miljö & Hälsa efter att avloppen är omlagda, om den nya lösningen är bättre än fastighetens enskilda. Den lättaste lösningen ur ekonomisk synvinkel är att bilda en samfällighet, då kommer fastigheten att stå som ägare, inte fastighetsägaren. Ungefärligt tidsperspektiv borde vara ca: 3 år från att beslut har fattats fram till färdig anläggning, om allt går som det ska. Men detta är som sagt ett förslag bland andra i mängden. Avloppsgruppen som jobbar med denna fråga arbetar vidare. Vid omläggning av avloppen så är det möjligt att byggrätten kan komma att ändras, alltså att vi eventuellt kan få möjlighet att att bygga lite större hus, men detta avgörs av byggnadsnämnden. Vägar och diken: Genomfarten är avskrapad. Ekonomi: Vissa har ännu ej betalt samfällighetsavgiften, de har till sista Augusti på sig att betala. Badet: Ett rör som satt olämpligt under vattenytan har tagits bort, ugglorna som sattes upp vid badbryggan för att skrämma bort Kanadagäss m.m. har avlägsnats av okänd person. En parksoffa har dragits upp ur vattnet.

7 Sammandrag från styrelsemöte Rapporter: Vägar och diken: Stora genomfarten Sjöbov./ Uggelstensv. blev bra, vissa småvägar måste åtgärdas. Ekonomirapport: Lämnades och godkändes. Badet: Flotten indragen tills nästa vår. Sand behöver fyllas på vid badstranden p.g.a. högt vattenstånd. Vattentappen: Vattenprov visade för höga e-kolibakterier, nytt vattenprov till våren och eventuell åtgärd då. Lekplatsen: Leksaker plockas in för vintern, brädor på bänk målas. Övrigt: Farthinder: Kommunen har godkänt farthinder på Kalkstensvägen, varningsskyltar måste dock sättas upp.

8 Sammandrag från styrelsemöte Rapporter: Viss dikning är gjord, några vägtrummor är lagda. Mer grus ska läggas på en del vägar under hösten. Snöpinnar är inköpta men ännu ej uppsatta. Balans och resultaträkning lämnades och godkändes. Plats för årsmötet bestämdes till v.12 i Ansgarskyrkan. Lars Lindström tar kontakt med kyrkan för exakt datum. Budget för 2009 tas upp på nästa möte.

9 Sammandrag från styrelsemöte Rapporter: Vägar och diken: Matti håller på att fylla igen gropar i vägarna. Sandlådorna har fyllts på med sand. Hinkar har inköpts och ska läggas i sandlådorna. Ekonomi: Vid efterforskning av bryggornas kostnader så tar vi med oss i efterhand att det kan bli billigare att köpa färdiga bryggmoduler vid nästa tillfälle som bryggorna ska åtgärdas. Bokslut för 2008 och beslut om avskrivningar godkänns. Förslag till verksamhetsberättelse ska tas fram till nästa möte. Tid för årsmötet bestäms till kl 19.00, 16 Mars 2009 Ansgarskyrkan. Budget för 2009, förslag inlämnas av områdesansvariga. Båtbryggan: Ett förslag om en överenskommelse mellan båtklubben och Munga samfällighetsförening läses upp av Lars Lindström och godkänns av styrelsen. Arvode för styrelsen, förslag anmodas om ev. höjning och även hur det ska fördelas till nästa möte. Detta är något som ska tas med och lämnas som förslag till årsmötet.

10 Sammandrag från styrelsemöte Gäster från Kennex och Maskinringen välkomnas. De presenterar sina produkter och ett förslag med en avloppslösning med två reningsverk. För att få fram ett kostnadsförslag skulle en förstudie behöva göras av en projekteringsfirma. Bokslut från 2008 och avskrivningar godkänns. Budget för 2009: Lars Lindström kontaktar Carina Liljeros angående kostnader för en förstudie, och hur man ska gå tillväga med denna. Förslag från styrelsen om att anlägga en picknick-plats ska lämnas till årsmötet. Förslag lämnas från styrelsen om att höja styrelsearvode Med 1500 kr. för 2009 och att från och med 2010 höja Arvodet med KPI (konsumentprisindex). Förslagen till budget för 2009 godkänns. Verksamhetsberättelsen 2008 godkänns med några få justeringar. Kallelsen till årsmötet godkänns. Motioner: Inga motioner inkomna.

11 Sammandrag från styrelsemöte Ekonomi: Ekonomirapporten diskuterades och godkändes. Lars har fått erbjudande om en vassklippare ny, prisförslag kr. Lars tittar på denna och återkommer om funktion och pris. Rapport från valberedningen: Förslag till nya ledamöter i styrelsen: Eleonor Jansson och Anne Karlsson. Förslag till årsmötesordförande: Sven Malm. Övriga frågor: Skogsavverkning kan inte verkställas i vinter, då det råder totalstopp för inköp av virke p.g.a. efterfrågan. Avverkning planeras till i höst. Avloppsgruppen lämnade rapport. Enkät följer med årsmöteshandlingar och skall redovisas på årsmötet. Årsmöteshandlingar iordningställdes.

12 Sammandrag från styrelsemöte Sven delade ut verksamhetsagenda innehållande planerade datum för årets kommande styrelsemöten samt planerat årsmöte ska styrelsen träffas vid badet för den gemensamma rundvandringen och se vad som behöver göras inom de olika ansvarsområdena. Vägar och diken: Underhållsplanen ska uppdateras. Sven ska se över möjligheten att upphandla saltning och sandning externt. Badet och vattentappen: Åtgärder ska vidtas för att försöka få vattnet tjänligt vid pumpen vid lekplatsen. Ekonomi: Förändringar sedan föregående möte gicks igenom. Budget för 2009 presenterades. Skogen och grönområden: Beslut att Matti röjer vid garaget. En aktuell fastighetskarta över området ska tas fram. Stigar: I samband med rundvandringen ska stigarna ses över. Lekparken, ses över i samband med rundvandringen, eventuellt behöver inspringningsskydd sättas upp vid gungorna.

13 Sammandrag från styrelsemöte Övrigt: Sven utreder om det går att plantera fisk i sjön. Grillplatsen ska planeras och kommer troligen att bli färdig till hösten. Styrelsen accepterar att en ek tas ner på Kalkstensvägen. Vägar och diken: Huvuddikena ska rensas. Efter semestrarna kommer planering av övrigt vägunderhåll att genomföras. Det ska placeras två högar av olika graderingar med grus vid garaget, en för mindre s.k. potthål, och en för större justeringar. Dessa grushögar ska vara tillgängliga för samtliga medlemmar för reparation av vägarna. Badet och vattentappen: Sand inköpt till badplatsen, (36 ton). Kjell snyggar till badplatsen. Kjell tömmer brunnen och gör rent vattenpumpen samt skickar in vattenprover för analys av vattenkvaliteten. Ekonomi: Gerd presenterade preliminär balansrapport. Ca: 25 hushåll hade inte betalat årsavgiften. Skogen och grönområden: Största delen av grönområdena är klippta. En stigkarta ska göras över Mungas stigar. Lekparken: Kontroll av säkerheten på lekplatsen görs av Anne och Sven. Förslag på att anlägga en boule-bana intill fotbollsplanen diskuterades.

14 Sammandrag från styrelsemöte Övrigt: Kjell har fått förfrågan om föreningen kan anordna en gemensam hundrastplats. Föreningen ser över om det finns intresse från fler, intresseförfrågan finns upplagd på hemsidan. Förfrågan från Västerås stad angående gemensamma soptunnor har inkommit, Sven och Kjell bereder frågan. Vägar och diken: Underhåll av vägar och diken sker löpande. Offerter kommer att tas in från de entrepenörer föreningen nyttjar idag och ny entrepenör kommer att prövas. Matti som sköter underhåll av vägar och diken kommer att få ökad timersättning med 50 kr. året ut. Sven presenterade ritningsförslag på ny grillplats. Badet och vattentappen: Ljusinsläpp i omklädningsrummet ordnat. Soffan vid badplatsen är fastlåst med nyinköpt kätting. Kjell har tömt brunnen vid lekparken upprepade gånger och lämnat in vattenprov. Vattenprovet visade att vattnet var tjänligt med anmärkning. Ekonomi: Gerd delade ut och presenterade preliminär balansrapport. Samtliga hushåll har nu betalat årsavgiften. Skogen och grönområden: Regler för privat borttagning av träd på samfällighetens mark ska arbetas fram och beslutas på årsmötet. Avverkning av skog ska ses över.

15 Sammandrag från styrelsemöte Övrigt: Enbart någon enstaka har visat intresse för hundrastplats i området. Förfrågan från Västerås stad om gemensamma soptunnor har inkommit, Sven och Kjell bereder frågan. Kvarstår. Vägar och diken: Ny offert har tagits in för dikesunderhåll och grovjobb för grillplats. Åbylund 2:39 har timmerupplag som ligger utmed vägen och riskerar att rasa, Sven kontaktar ägaren om borttag. Fråga om väjningsskylt kan sättas upp vid utfarten från Uggelstensvägen har inkommit till föreningen. Sven undersöker om föreningen har rätt att sätta upp en sådan skylt. Sven och Matti ska gå en kurs för enskilda väghållare. Röjning bör göras i en del vägkorsningar med dålig sikt. Badet och vattentappen: Skyddsjakt på Kanadagäss diskuterades, behöver utföras vid badet för att minska gässens nedsmutsning av bryggor och strandområde. Frågan får anstå och tas upp på årsmötet. Utredning kring möjligheten att återställa Mungasjöns rena klara vatten är påbörjad. Skogen och grönområden: Avverkning av skog ska ses över. Kvarstår. Synpunkter har kommit in till föreningen att sly och buskar på grönområden tas bort. Föreningen har inte redskap för borttag

16 Sammandrag från styrelsemöte Övrigt: Sven kontaktar Lars Lindström angående aktivering av valberedningen, som består av Lars Lindström och Jonny Andersson. Vägar och diken: Varningsskyltarna för farthinder ska tas bort vid infarterna till dessa vägavsnitt. Sven utreder om dagvattenbrunnarna ska slamsugas. Schaktmassor som lämnats vid vändplatsen på Malmvägen ska tas bort senast vecka 44 av fastighetsägaren. Badet och vattentappen: Kjell kommer att ta upp badflotten. Lekparken: Leif kommer att montera de inhandlade gungfästena.

17 Sammandrag från styrelsemöte Övrigt: Lars Lindström är kontaktad för aktivering av valberedningen och kommer att närvara på styrelsemötet den 8/12. Sven har påbörjat förstudien angående avloppsfrågan och ska informera avloppsgruppen. Vägar och diken: Den 23 nov. kommer Kjell och Sven att träffa Karl-Erik Karlsson från Västerås stad för att diskutera gemensam sophantering för restavfall och kompost. Beredningen av sophanteringen kommer att presenteras på årsmötet. Förslag/offert på sophantering av glas, plast och papper m.m. har inkommit till styrelsen från Vafab, och kommer också att presenteras på årsmötet. Föreningen har inte rätt att sätta upp väjningsskyltar utan tillstånd från Länsstyrelsen. Föreningen vidtar ingen åtgärd för tillfället. Sven utreder om vägen vid utfarten från Uggelstensvägen mot Harakersvägen kan göras smalare, för att förhindra att bilister kör ut för fort framför stora fordon som kör sakta. Badet och vattentappen: Badflotten har tagits in av Kjell. Ekonomi: Sven föreslår att arvodena till styrelsen bör höjas. Sven kommer att lämna förslag på årsmötet om ändrade ersättningar på

18 Sammandrag från styrelsemöte Övrigt: Lars Lindström var närvarande och redogjorde för valberedningens arbete. Avloppsfrågan: Sven har beställt förstudie från Sweco, och den kommer att innehålla: Utredning ifall en lokal lösning kan påbörjas, för att i senare skede anslutas till kommunal lösning. Förslag på teknisk lösning och infrastruktur. Vägar och diken: Förslag på gemensamma insamlingsplatser har inkommit, och skulle innebära att åretruntboende skulle kunna få en avgift på 1775 kronor, och fritidsboende (sommarsäsong), en avgift på 780 kronor per hushåll, vilket motsvarar ca: 1000 kronor sänkt avgift per år. Förslaget kommer att presenteras och beslutas på årsmötet. Matti och Sven har gjort akuta åtgärder för att avrinning av dagvatten i området ska kunna fungera. Brunnspade är inhandlad för rensning av brunnar. Åbylund 2:39 har timmerupplag som ligger utmed vägen och riskerar rasa. (Kvarstår) Föreningen har inte rätt att sätta upp väjningsskyltar utan tillstånd från Länsstyrelsen. Sven utreder vidare om utfarten från Uggelstensvägen mot Harakersvägen. (Kvarstår)

19 Sammandrag från styrelsemöte Övrigt: Avloppsfrågan -, inget nytt har tillkommit, Sven tar kontakt med Swoco kommande vecka. Vägar och diken: Åtgärder för avrinning av dagvatten på området är utfört, enligt program. Ekonomi: Budgetunderlag och underlag till förvaltningsberättelse har tagits fram av Gerd. Gerd presenterade balans- och resultatrapport. Från årsskiftet höjs Mattis ersättning med 25 kr., och blir då totalt 225kr. Skogen och grönområden: Leif avvaktar svar från Mellanskog angående skogsavverkning. Stigar: Diskussion fördes kring Ingegerds Björnfots förslag angående gångstig längs stranden. I samråd med Matti ska stigröjningar genomföras. Årsmötet:

20 Sammandrag från styrelsemöte Vägar och diken: Åbylund 2.39, timmerupplaget, kvarstår. Utredningen om utfarten från Uggelstensvägen mot Harakersvägen, kvarstår. Badet och vattentappen: Kjell utreder vidare var den okända brunnen finns, kvarstår. Ekonomi: Gerd presenterade budgetförslag 2010, och delade ut balans- och resultatrapport för Skogen och grönområden: Leif avvaktar svar från Mellanskog. Årsmötet: Sven har bokat Ansgarskyrkan för årsmöte för ca. 80 personer den 16 Mars. Ingegerd kontaktar valberedningen om förslag på årsmötesordförande, då Sven Malm inte hade möjlighet att ställa upp. Till utskick finns följande klart: Kallelse Resultaträkning 2009

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

1. Vägarna omfattar även diken, vändplatser, trummor under vägen samt allmänna parkeringsplatser

1. Vägarna omfattar även diken, vändplatser, trummor under vägen samt allmänna parkeringsplatser TRIVSELREGLER I HAMNVIKEN I denna handling sammanfattas vilken verksamhet Hamnvikens samfällighetsförening bedriver och de Trivselregler som föreningens medlemmar har att följa. För de som har tilldelats

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening 1 För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening Inledning Syftet med följande trivselregler är att främja både trivsel, trygghet och säkerhet i Norra Kopparmora. Det är därför angeläget

Läs mer

Tänk särskilt på att hålla Din hund kopplad vid badet och ta upp hundbajset efter Din hund. Se även under avsnitt Hundar!

Tänk särskilt på att hålla Din hund kopplad vid badet och ta upp hundbajset efter Din hund. Se även under avsnitt Hundar! Allmänningar Är de grönområden som inte är tomtmark eller åker. Allmänningarna är allas vårt ansvar och ska hållas tillgängliga för att ströva i. Nedskräpning eller uppläggning av sten, träd eller annan

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma Vallda Parks Samfällighetsförening Tidpunkt: Torsdagen 22 april 2010, kl 18.30-20.30 Plats: Vallda Församlingshem, Vallda Deltagare: 34 personer närvarande, representerande

Läs mer

KVALITETSHANDBOK 1. Inledning 2. Vinterväghållning 3. Underhåll av vägnätet 4. Diken och vägtrummor 5. Vägområde och körbanebredd 6.

KVALITETSHANDBOK 1. Inledning 2. Vinterväghållning 3. Underhåll av vägnätet 4. Diken och vägtrummor 5. Vägområde och körbanebredd 6. Rev 3, 2011-04-20/BEWN Grimsta vägsamfällighet KVALITETSHANDBOK 1. Inledning 2. Vinterväghållning 3. Underhåll av vägnätet 4. Diken och vägtrummor 5. Vägområde och körbanebredd 6. Vägars jämnhet 7. Mötesplatser

Läs mer

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013 Enens Samfällighetsförenings Ordinarie Årsstämma 2013 Årsstämman äger rum tisdagen den 11 juni i Båtföreningens klubblokal vid hamnen. Kaffe, te och smörgås serveras från kl. 18.30. Välkomna! Styrelsen

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON 1 Mötets öppnande, byaföreningens ordförande Nils Granberg hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Godkännande av kallelse,

Läs mer

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal Årsmöteshandlingar Verksamhetsberättelse för perioden 1 maj 2010 30 april 2011 Ordinarie årsmöte hölls lördagen den 12 juni 2010 i Rosenlundskyrkans

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Fågelmatning.. .. och hundbajs!

Fågelmatning.. .. och hundbajs! Februari 2013 Fågelmatning.. På förekommen anledning ber styrelsen de medlemmar som matar fåglarna genom att kasta ut bröd och frön på marken att sluta med det. Detta innebär mycket nedskräpning av fågelträck,

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN Mötesdata: Tid och plats Eds Församlingsgård Onsdagen den 17 april 2013, klockan 18:30 Närvarande: Medlemmar enligt bifogad röstlängd Protokollet

Läs mer

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0%

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0% Eneby Enlunda Vägsamfällighet ENKÄT Svara senast 25 maj 202 Enkäten är anonym Du får detta brevutskick för att vi saknar e-postadress till dig. Vi ser helst att du svarar på enkäten via internet genom

Läs mer

Övriga ledamöter Revisor Charlotte Åkerberg -11 (1 år) Revisor Vakant - Revisorsuppleant Sirpa Brende -11 (1 år)

Övriga ledamöter Revisor Charlotte Åkerberg -11 (1 år) Revisor Vakant - Revisorsuppleant Sirpa Brende -11 (1 år) HOVEN-LÅNGSJÖNS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsens sammansättning vald Ordförande / Viltvårdsansvarig Peter Andersson -11 (2 år) Kassör Vakant(Inköpt

Läs mer

Om oss HISTORIK. Kort historisk sammanfattning:

Om oss HISTORIK. Kort historisk sammanfattning: Om oss Välkommen som medlem i Föreningen Gunnesby Koloniträdgårdar. Som nybliven innehavare av en stuga i Gunnesbykolonin är det mycket nytt, förutom allt som gäller skötsel av stugan och tomten, så är

Läs mer

Vid varje form av adressändring eller liknande var god meddela kassören. De allmänna reglerna om allemansrätt gäller även för vårt område.

Vid varje form av adressändring eller liknande var god meddela kassören. De allmänna reglerna om allemansrätt gäller även för vårt område. ADMINISTRATION Ett av verksamhetsområdena inom föreningen. Omfattar främst arbetsuppgifter för styrelse, kassör och sekreterare. Leder till kostnader för bl.a. porto, försäkring, lokalhyra vid möten, ersättning

Läs mer

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 1. Ändamål och säte. Föreningens ändamål är att skapa möjlighet för medlemmar och allmänhet att fiska i naturskön

Läs mer

STYRELSEN har under året bestått av: (vald för verksamhetsår:)

STYRELSEN har under året bestått av: (vald för verksamhetsår:) VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsåret 2012 Styrelsen för Björkviks Tomtägareförening avger härmed redogörelse för föreningens verksamhet under år 2012, föreningens 52:a verksamhetsår. STYRELSEN har under

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

i Gällstaö www.g Restaura Mer information /gallstao Varmt välkomna!

i Gällstaö www.g Restaura Mer information /gallstao Varmt välkomna! Kallelse till årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Söndag 14 april 2013 kl. 10.00 Restaura ang Jungfrusund Jungfrusunds Marina, a, Bryggavägen 133A, 1788 31Ekerö Kaffe med förmiddagsfika serveras

Läs mer

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare.

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. Vi vill gärna se Göteborg som ett stort hushåll, där många olika familjer lever tillsammans. Precis som i ett hushåll

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 3 av 8 1. Stämman öppnas Stämman öppnades av samfällighetsföreningens ordförande, Per-Arne

Läs mer

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Ordförande Hans Christiansen öppnade mötet 1. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Fyrtiosex frågor till styrelsen i Gamla Prästgårdens Fastighetsförening.

Fyrtiosex frågor till styrelsen i Gamla Prästgårdens Fastighetsförening. Fyrtiosex frågor till styrelsen i Gamla Prästgårdens Fastighetsförening. Styrelsen i Gamla Prästgårdens Fastighetsförening får många frågor om föreningens verksamhet t.ex. om bryggor, sjövisten, prioriteringar

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

KALLELSE. Välkomna. Ulf Brehmer Saltsjö-Boo 2013-02-09

KALLELSE. Välkomna. Ulf Brehmer Saltsjö-Boo 2013-02-09 KALLELSE Medlemmarna i Boo Gårds Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma den 14 mars 2013, kl 19.00 21.00 Plats: Matsalen i Boo skola Välkomna Ulf Brehmer Saltsjö-Boo 2013-02-09 Betalningsansvarig

Läs mer

Skebäcks Varfsförening

Skebäcks Varfsförening Skebäcks Varfsförening ORDNINGSFÖRESKRIFTER för området vid Skebäcks småbåtshamn Ordningsföreskrifter beslutade på styrelsemöte 2012-01-12. Sid 1(5) ORDNINGSFÖRESKRIFTER Inledning Ordningsföreskrifterna

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård!"!# $!" & '( # Föreslagen dagordning godkändes med tillägget av punkt under 19. Övriga frågor

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö.

Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö. Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö. Närvarande ca. 35 medlemmar. 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Bengt Larsson

Läs mer

Förutsättningar enligt nuvarande plan: - Vägar och stigar läggs i en gemensamhetsanläggning med andelstal fördelade på alla medlemmar i dagens VSF.

Förutsättningar enligt nuvarande plan: - Vägar och stigar läggs i en gemensamhetsanläggning med andelstal fördelade på alla medlemmar i dagens VSF. Förutsättningar enligt nuvarande plan: - Vägar och stigar läggs i en gemensamhetsanläggning med andelstal fördelade på alla medlemmar i dagens VSF. - Övriga verksamheter läggs i en annan gemensamhetsanläggning

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖR SVARTSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (Svartsö ga:2) Perioden 2014-07-01 till 2015-06-30

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖR SVARTSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (Svartsö ga:2) Perioden 2014-07-01 till 2015-06-30 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖR SVARTSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (Svartsö ga:2) Perioden 2014-07-01 till 2015-06-30 Styrelsens arbete Styrelsen valdes vid årsstämma 2014-08-23 och har avhållit sex protokollförda

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7) ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Stationen Klotter Banverket är meddelat och arbetar för en långsiktig lösning Nedgången till tunneln

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Vallda Parks Samfällighetsförening 717907-5473 Årsredovisning 2012-01-01-2012-12-31 1 Innehåll Sida Innehållsförteckning 2 Verksamhetsberättelse 3-4 Förslag till vinstdisposition 5 Resultaträkning 6 Balansräkning

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande för årsmötet

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 140918

Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 140918 Sibble vägförening, ordinarie styrelsemöte 140918 Plats: Annelötsvägen 63, Kl 19:00 Närvarande: Lars Nygren Staffan Dahlén Leif Dahlstedt Maria Ahnelöv Helena Rydberg Granath 1. Mötet öppnas. Lars Nygren

Läs mer

Informationsbladet för Segelkobben Juni 2015 Nr 154

Informationsbladet för Segelkobben Juni 2015 Nr 154 Informationsbladet för Segelkobben Juni 2015 Nr 154 I detta nummer kan du läsa om: Styrelsens arbete under våren Fakturarutin för samfällighetsavgiften Markarbeten inom samfälligheten Vårt nya avtal med

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening torsdagen den 8 mars 2012 på Vikens Hemgård

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening torsdagen den 8 mars 2012 på Vikens Hemgård Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening torsdagen den 8 mars 2012 på Vikens Hemgård Kvällen inleddes med att Kristina Pålsson, stationschef vid polisen i Höganäs informerade om brottsförebyggande

Läs mer

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015 Trygghetsvandring Simlångsdalen den 5 maj 2015 Tre olika grupper bestående av boende och tjänstemän vandrade i tre förutbestämda områden i Simlångsdalen och noterade iakttagelser, förslag på åtgärder samt

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar.

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar. 2008-04-29 version 2.3 Organisation med ansvarsområden vad gäller vägar, allmänningar, och andra gemensamma anläggningar på Hästnäs tomtområde, Mariefred Skall sättas under flik 3 i Hästnäspärmen. ORGANISATION:

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening 1 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Protokoll Plats: Jungfrusunds Marina Datum: Tisdag 29 april 2014 1 Mötets öppnande... 2 2 Val av mötesfunktionärer... 2 3 Mötets behöriga utlysande... 2 4 Godkännande

Läs mer

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Bilagor: 1. Stämmans öppnande: Ordförande Vincenc Vosinek hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsstämman.

Läs mer

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet NÄSTORPSBLADET 2016 Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet Viktiga datum Lördag den 23 april: Vårens arbetsdag Lördagen den 23 april är det dags för vårens arbetsdag. Samling kl. 10.00 vid

Läs mer

å r s r e d o v i s n i n g 2011

å r s r e d o v i s n i n g 2011 å r s r e d o v i s n i n g 2011 för HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING BERGSHAMRA i SOLNA HSB:s Bostadsrättsförening Bergshamra Föreningsstämma 2012 Solna i maj 2012 Ordinarie föreningsstämma för medlemmarna

Läs mer

Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30

Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30 Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30 Söndagen den 7 juli 2013 kl 14.00 (registrering från 13.30) Ankarskolans matsal, Träslövsläge Södra Näs och Nygårds

Läs mer

Servicegarantier. från tekniska kontoret

Servicegarantier. från tekniska kontoret Servicegarantier från tekniska kontoret om Servicegarantier Kommunfullmäktige i Jönköpings kommun har beslutat att ta fram kommunala servicegarantier inom välfärdsområdet och teknisk service. Syftet med

Läs mer

DOM 2013-12-06 Stockholm

DOM 2013-12-06 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060104 DOM 2013-12-06 Stockholm Mål nr F 4719-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-04-16 i mål F 3877-12, se bilaga KLAGANDE 1. Riksbyggens Brf Sätrabrunnshus

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma

Kallelse till föreningsstämma Kallelse till föreningsstämma Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Barkarby Äng kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Tisdagen 31 maj 2016 kl. 18.30 i restaurangen på äldreboendet Flottiljen, Korpralsvägen

Läs mer

Markupplåtelseavtal. Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om inte Sverige) Postnummer 185 41

Markupplåtelseavtal. Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om inte Sverige) Postnummer 185 41 Avtal Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten) till ledningsägaren Rindö Fiber ek.

Läs mer

Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 3

Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 3 Gisekvarn 2010-01-25/lb Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 3 Skogsvårdsgruppen har nu fått in kommentarer från områdesledare och enskilda medlemmar

Läs mer

Sammanfattning av förslag till förnyelseplan 2014

Sammanfattning av förslag till förnyelseplan 2014 Sammanfattning av förslag till förnyelseplan 2014 Varför Förnyelseplan? Planen beskriver status på samfällighetens väg vad som behöver göras och när det behöver göras för att vidmakthålla vägens funktion.

Läs mer

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma KALLELSE Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma Söndag den 19 juni 2016 kl. 9.00 i Vätö Folkets Hus i Harg 2016-04-02 Lars Lundman Lars Lundman ordförande FÖREDRAGNINGSLISTA

Läs mer

Information till dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet.

Information till dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet. 1 (5) Låt gatan blomma! Information till dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet. Vad gäller för gatan där blomlådorna placeras? Du som ansvarar

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 1 Mötets öppnande Stämman förklaras öppnad av föreningens ordförande Johann Gerell BBG31. Närvaroförteckning har upprättats

Läs mer

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 Plats: Klingavälsgården, Karup 1. FÖRENINGSSTÄMMANS ÖPPNANDE Ordföranden

Läs mer

Protokoll Trygghetsvandring i Åsjunga 2014-06-24. Trygghetsvandring i Åsjunga Reviderad 2014-06-23

Protokoll Trygghetsvandring i Åsjunga 2014-06-24. Trygghetsvandring i Åsjunga Reviderad 2014-06-23 Reviderad 2014-06-23 1 Inledning Vid en byastämma i Åsljunga ville invånarna genomföra en trygghetsvandring. Detta tog Örkelljunga kommun fasta på och den 2012-03-22 anordnade kommunens BRÅ (Brottsförebyggande

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

I detta nr: Styrelsen informerar

I detta nr: Styrelsen informerar nr 1/2013 jan - maj I detta nr: Styrelsen informerar Balkongrenoveringen Vicevärden informerar Nästa nummer beräknas komma ut i slutet av maj 2013. Lämna in annonser eller annat material senast den 20

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, lördagen den 15 mars 2008, i Värmdö bygdegård

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, lördagen den 15 mars 2008, i Värmdö bygdegård www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, lördagen den 15 mars 2008, i Värmdö bygdegård 1. Årsmötets öppnande Årsmötet öppnades av styrelsens ordförande Olle Klasson

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Tid: 25 april 2012, kl. 19.00 Plats: Le Golf, Wermdö Golf & Country Club Närvarande: I enlighet med 6 nedan fastställd röstlängd.

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ)

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) 16/4 2015 Kallelse till Årsmöte för Caravan Club of Sweden, Sundsvallssektionen, YZ 2014. Plats Quality Hotel Sundsvall, Esplanaden 29 (Folkets Hus). Tid Torsdag

Läs mer

Vårt område Duvesjöns Samfällighetsförening

Vårt område Duvesjöns Samfällighetsförening Vårt område Duvesjöns Samfällighetsförening 1 Inledning Denna information är framtagen för att ge samtliga medlemmar i föreningen inblick i funktioner och drift av samfälligheten. År 2005 bildades Duvesjöns

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare 2009-06-08 46 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-21.00 Beslutande Ersättare Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Marie Ferrari (S) Åke Johansson (C) Fredrik Ståhlhandske (M) Roland Wheeldon

Läs mer

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna.

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1(4) Art: Årsmöte Tid: kl 19.00 20.45 Plats: Kvarterslokalen N ärvarande: 18 st, se närvarolista. 1. Mötets öppnande Ordförande Christer Nilsson öppnade mötet och hälsade de närvarande

Läs mer

Kundenkät gatumark hösten 2013

Kundenkät gatumark hösten 2013 Kundenkät gatumark hösten 2013 En kundenkät med totalt 13 frågor skickats under hösten 2013 ut till 500 slumpvis utvalda kommuninvånare. Syftet är att få en överblick av hur nöjda invånarna kunderna är

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening 1(1) 2012-04-05 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 för Tid och plats: Torsdagen den 19 april, kl. 19:30 i Församlingslokalen Järfälla Kyrka. Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val

Läs mer

Enligt särskild närvarolista. Miljö och samhällsnämndens ordförande Stig-Lennart Karlsson hälsar välkommen.

Enligt särskild närvarolista. Miljö och samhällsnämndens ordförande Stig-Lennart Karlsson hälsar välkommen. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kristineberg samhälle inom Lycksele kommun Inbjudan Närvarande Information/samråd Miljö och Samhällsnämnden har inbjudit till plansamråd tisdagen den 27 mars 2012 i Thornégården,

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Ekebylletinen. Sommaren närmar sig med stormsteg!

Ekebylletinen. Sommaren närmar sig med stormsteg! Innehåll - Inledning - Bredband-TV - Ekonomi - Kvartersgård - Trafik, miljö och allmänna ytor - Hemsidan - Korrigering - Grannsamverkan - Vårens arbetsdag Sommaren närmar sig med stormsteg! Efter en vinter

Läs mer

RTF-Bladet. God Jul! Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening. Nr 4 2015. Årsmöte 30 januari 2016. MärkDNA ökar tryggheten

RTF-Bladet. God Jul! Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening. Nr 4 2015. Årsmöte 30 januari 2016. MärkDNA ökar tryggheten RTF-Bladet Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening Nr 4 2015 God Jul! I detta nummer bland annat: Årsmöte 30 januari 2016 Kallelse Läs mer på sid 3 MärkDNA ökar tryggheten Info om Smartwater Läs

Läs mer

AVGÖRANDEN I VA- MÅL - DEL 4 26A:1

AVGÖRANDEN I VA- MÅL - DEL 4 26A:1 26A:1 Fastigheter, som kopplats samman med en allmän va-anläggning under 1955 års lags giltighetstid, intogs senare inte i verksamhetsområdet som fastställdes enligt 1970 års va-lag. Fråga om engångsavgift

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning :

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : 1. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 8 Vinterväghållning April 2010 Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1.0 Svarsfrekvens Det är 89 personer 60 % av panelen som svarat deltagit i frågor kring vinterväghållning. Av

Läs mer

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna.

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2013 (541) Datum och tid Plats 2012-08-19 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2005-05-11

Protokoll från styrelsemöte 2005-05-11 Protokoll från styrelsemöte 2005-05-11 1. Till ordförande för mötet utsågs 2. fick i uppdrag att kontakta Krister Johansson angående följande: - Ansökningsförfarande, blanketter avseende firmateckning

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Extrastämma 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen extra stämma onsdagen den 9 september vid föreningens förråd med början kl 19.00. Styrelsen

Läs mer

www.sjobo.nu/karupsnygard

www.sjobo.nu/karupsnygard www.sjobo.nu/karupsnygard Årgång 31 KARUPSBLADET nr 1 2011 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Sommar igen!! Härligt!! Det är ju nu man uppskattar att bo i naturen eller hur?

Läs mer

Minneslista. Sopförråd

Minneslista. Sopförråd Sopförråd Inom samfälligheten finns två sopförråd. Sopförråden används dels för sopkärl och dels för förvaring av samfällighetens gemensamma saker, t.ex. stegar och gräsklippare. Sophämtning Varje fastighetsägare

Läs mer

Stadgar för Torsby Båtklubb

Stadgar för Torsby Båtklubb Torsby Båtklubb bildades 1957 och har sitt verksamhetsområde i Övre Fryken i Värmland. Stadgarna ändrades och reviderades år 2003. 1 Föreningens ändamål o säte 1.1 Ändamål Torsby Båtklubb är en allmännyttig

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 11/13 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte. Telefonmöte 2013-06-20 38. Mötets öppnande 39. Närvarande: Pamela Abrahamsson, Robin Neumann, Kristina Truedsson Mikaela

Läs mer

Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15.

Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15. Dagordning Årsmöte Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15. 1. Årsmötets öppnande. 2. Val av ordf. och sekr. för mötet. 3. Fastställande av röstlängd och ev. inkomna fullmakter. 4. Val av två protokolljusterare

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

GISEKVARNS HISTORIA. En samling berättelser om tiden som varit. Berättat av medlemmar i Gisekvarns Tomtägareförening och andra

GISEKVARNS HISTORIA. En samling berättelser om tiden som varit. Berättat av medlemmar i Gisekvarns Tomtägareförening och andra GISEKVARNS HISTORIA En samling berättelser om tiden som varit Berättat av medlemmar i Gisekvarns Tomtägareförening och andra sid 1 (Fakta kring Gisekvarn berättat vid Gisekvarns tomtområdes 30-årsjubileumsfirande

Läs mer

Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 12 2015-02-10 2015-02-23. Datum: Rev: Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson

Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 12 2015-02-10 2015-02-23. Datum: Rev: Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson PM angående utbyggnad av befintlig parkering för detaljplan Ändring av detaljplan för fastigheten Uddared 1:63 m fl, Oscarshöjd, Lerums kommun, Västra Götalands län. Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida:

Läs mer