Skebäcks Varfsförening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skebäcks Varfsförening"

Transkript

1 Skebäcks Varfsförening ORDNINGSFÖRESKRIFTER för området vid Skebäcks småbåtshamn Ordningsföreskrifter beslutade på styrelsemöte Sid 1(5)

2 ORDNINGSFÖRESKRIFTER Inledning Ordningsföreskrifterna avser hamnområdet, d v s det område som föreningen hyr av kommunen - bryggor, sjösättnings- och uppställningsområde. Har du frågor kring föreskrifterna kontaktar du hamnkapten på tel Föreningen har rätt att med omedelbar verkan förklara ingånget avtal om båt- och uppställningsplats förverkade om båtägaren inte följer dessa föreskrifter. Verksamhet och avtal I hamnområdet får endast verksamhet med fritidsbåtar bedrivas. Båtar skall vara försäkrade och skjulägare skall ha ansvarsförsäkring. Platser hyrs ut genom skriftligt avtal. Avgift debiteras en gång per år genom faktura. Avgifterna ses över årligen och fastställs av styrelsen. Båtplats, skjul eller uppställningsplats ska betalas enligt kontrakten. Skulle avgift inte erläggas i rätt tid, äger föreningen rätt att på båtägarens risk och bekostnad undanskaffa båten och/eller båtägarens utrustning. Person som tecknat avtal för båtplats och/eller uppställningsplats får endast placera den båt som finns registrerad i avtalet på förhyrd plats. Vid byte av båt skall nytt avtal tecknas. Förändring anmäls av båtägaren till hamnkaptenen. Aktsamhet Du skall vara aktsam när Du begagnar hamnens anläggningar. Om du råkar orsaka skada anmäl det till hamnkaptenen för åtgärd. Bryggor Förvaring på/vid bryggor Inga tillbyggnader få göras på bryggorna. För att inte hindra framkomligheten för andra båtägare, får inte jolle eller annan material förvaras på bryggorna. Om utrymme finns får släpjolle förtöjas inom båtplatsens vattenområde, d v s mellan bryggan och stolparna i vattnet. Omhändertagande av båt För att undvika skador och andra problem har föreningen rätt att flytta båt som är felaktigt eller slarvigt förtöjd, liksom båt som förtöjs olovligt, sjunkit eller ligger i marvatten. Båtplatser Medlem tecknar årsvisa avtal med föreningen om båtplats. Båtplatsen disponeras på tid och till en kostnad som framgår av kontrakt. Båtplats i hamnbassängen får nyttjas från och med 1 april t o m 15 november, medan båtplats i ån skall vara lämnad före tredje helgen i oktober så att bommarna kan tas upp. Båt skall vara märkt enligt föreningens anvisningar. Föreningen har rätt att flytta båt som ligger kvar på båtplats efter nyttjandetidens slut. Merkostnader, t ex kostnader för upptagning av bommar, betalas av båtägaren. Förtöjning vid flytbrygga skall ske i de öglor är monterade på bryggan. Behov av extra ögla i centrum på bryggplatsen anmäls till hamnkaptenen. Det är inte tillåtet att på enskilt initiativ borra i bryggan. Akterförtöjning sker i ringarna på stolpar i vattnet. Båtägaren är ansvarig för att fendra av och förtöja på ett betryggande sätt. Båtplatsen får ej hyras ut i andra hand. Ordningsföreskrifter beslutade på styrelsemöte Sid 2(5)

3 När du är borta en längre tid, anmäl det till hamnkaptenen så att platsen kan användas av hamnkaptenen för tillfällig förtöjning. Om du inte skall sjösätta skall du anmäla det till hamnkaptenen så att föreningen kan hyra ut båtplatsen tillfälligt. Om du inte sjösätter två säsonger i följd sägs avtalet upp av föreningen. Medlem som har bryggplats men inte skjul eller uppställningsplats och vill ha vagn uppställd inom hamnområdet under båtsäsongen anmäler detta till hamnkaptenen. Föreningen tar ut avgift för sådan långtidsparkering. Tillfällig förtöjning De som har båten upplagd i uppläggningsområdet, men har annan hemmahamn kan förtöja på annan medlems plats för rustning respektive avrustning. Tag i första hand själv kontakt med den som har båtplats. Tag i andra hand kontakt med hamnkaptenen. Tillfälligt förtöjd båt skall alltid märkas med ägarens namn och telefonnummer. Båten skall kunna flyttas med kort varsel. Otillåten förtöjning. Mastkranens, lillkranens och sjömackens bryggor får endast användas för tillfällig förtöjning i samband med de aktiviteter de är avsedda för. Överträdelse kan beivras. Uppställningsområdet Skjul Medlem som vill bygga skjul ansöker om detta hos hamnkaptenen. Föreningens byggnadspolicy skall följas, vilket innebär att skjulen skall vara stadiga och prydliga täckta med trä eller plåt. Hamnkaptenen tar in underlag som lämnas till styrelsen för beslut. Skjulbygge skall vara slutfört inom två år. Medlem svarar för snöskottning av tak och att det hålls snyggt runt skjulet. Medlem som vill sälja sitt skjul ser till att spekulant lämnar medlemsansökan till hamnkaptenen innan försäljning slutförs. Föreningsgemensamma skjul Medlem svarar för snöskottning av tak och enklare underhållsåtgärder. Uppställningsplats Föreningen hyr ut uppställningsplatser där båt ställs på vagn eller vagga och täcks på vintern. Uppställningsplatserna är avsedda för säsongsvis uppställning. Föreningen accepterar inte passiv långtidsuppställning eftersom det kan tendera att bli en båtkyrkogård på området. Att sjösättning inte sker under en eller flera säsonger pga reparation eller annan anledning förutsätter samråd mellan båtägare och förening. Båtägare svarar för skötsel av platsen, t ex gräsklippning och bortforsling av skräp. Vagn eller vagga med täckningsmateriel ställs normalt tillbaka på platsen i god ordning efter sjösättning. Föreningen kan anvisa annan sommarplats för vagn/vagga än ordinarie plats för att kunna göra markarbeten eller ordna parkering. Sommaruppställning Båtägare med uppställningsplats som inte avser att sjösätta sin båt måste ansöka om sommarplats på SVF:s område hos hamnkapten. Eventuella kostnader för flytt av båten bärs av medlemmen. Tillstånd att sommarligga på land mer än en säsong ska beviljas av styrelsen efter särskild prövning. (skälen Ordningsföreskrifter beslutade på styrelsemöte Sid 3(5)

4 kan vara omfattande renovering, sjukdom etc) Märkning Båtar med bryggplats i hamnen märks årligen med etikett. Vagnar/vaggor skall också märkas med etikett. När du betalt din faktura hämtar du årligen en etikett till båt eller vagn/vagga hos hamnkaptenen. Etiketten fästs väl synligt. Övernattning Övernattning får ej ske på uppställningsområdet, varken i båt eller skjul. Nycklar/tagg Medlem i föreningen tilldelas en tagg till infartsbommen. Av hamnkaptenen. Även nyckel till motorvärmaruttag erhålls av hamnkaptenen. Nycklar till infartsbom, hamnkontor och toalett kvitteras ut mot depositionsavgift på Marincenter. Parkering Parkering av bilar sker på anvisade, märkta parkeringsytor. Trailade båtar Bilar och trailers till båtar parkeras på anvisade, märkta parkeringsytor. Bilar och trailers får stå i högst tre dygn utan att särskild avgift erläggs. Överlåtelse av plats Du får inte överlåta, hyra ut eller sälja din plats eller skjul utan föreningens medgivande. Om det finns skäl att tro att platsen överlåtits eller hyrts ut i andra hand har föreningen rätt att genast återta platsen och omhänderta ev. Utrustning som lämnats kvar. Kostnader som uppkommer för föreningen i samband med detta skall betalas av båtägaren. Adressändring Du är själv ansvarig för att rätt adress meddelats föreningen. Den som på grund av felaktigt angiven adress inte fått räkningen på båt- och/eller uppställningsplats och därmed försummat att betala den i rätt tid har förverkat rätten till platsen, dock kvarstår betalningsskyldigheten. Skydd mot brand Brandgator skall hållas tomma och du får inte ställa upp vagn eller vagga eller ordna materielupplag i brandgatorna. Brandgatorna klipps genom föreningens försorg. Brandsläckare finns i hamnområdet. De kontrolleras genom föreningens försorg. Skiss över brandsläckarnas placering finns vid infarten till området. På samma skiss framgår åtgärder vid brand. Hetarbeten får ej ske utan att samråd har tagits med hamnkapten. Med hetarbeten menas verksamhet som ger öppen låga eller gnistbildning. Förutsättning för hetarbetet är att; brandfarligt materiel har tagits bort vid den plats där arbetet bedrivs brandsläckningsutrustning finns tillgänglig under arbetet brandvakt finns minst en timme efter arbetets avslutande Gasol i små förpackningar högst två kilo får förvaras i båt eller skjul. Vid förvaring av större mängder skall märkning av skjul skall ske av skjulägaren enligt gällande föreskrifter. Fast monterad halogenlampa på brandsäkert underlag eller halogenlampa på stativ för tillfällig belysning får Ordningsföreskrifter beslutade på styrelsemöte Sid 4(5)

5 användas. Tankning sker normalt vid macken. Vid tankning av mindre mängder ur dunk vid brygga skall båtägare först kontrollera att öppen låga inte finns inom 15 meters avstånd. Hamnvakt Föreningen organiserar hamnvakt under säsong. Den som inte har hamnvakt i annan hamn i Hjälmaren kommer i fråga för att tjänstgöra som hamnvakt. Lista för hamnvakt görs upp och distribueras av styrelsen. Den som inte kan gå sitt pass byter i första hand med annan medlem på listan. I andra hand kontaktas ersättare ur vakt-pool. Den som inte går sitt pass eller organiserar ersättare faktureras en straffavgift. Elsäkerhet Örebro Kommun är anläggningsägare och besiktigar den fasta elanläggningen periodiskt. Jordfelsbrytare finns i den fasta elanläggningen. Jordfelsbrytare i motorvärmaruttag kontrolleras flera gånger årligen genom föreningens försorg. Jordfelsbrytare i skjul kontrolleras av skjulägaren. Den tillfälliga elanläggning medlem bygger från eluttaget är medlem ansvarig för. Kablage, skarvdon etc som används i den tillfälliga elanläggningen skall vara av utomhuskvalitet ( lägst IP x4) och kabel av lägst kvalitet HO7RN-F. För detaljer läs t ex EIO Elsäkerhet i småbåtshamnar och fritidsbåtar. Miljöfarliga ämnen Miljöfarligt avfall, lösningsmedel, färgrester etc hanteras inte av SVF. De lämnas av ägaren själv på av Örebro kommun anvisad plats. Spilloljor, glykol, filter och batterier kan lämnas i av SVF uppställd oljebod. Oljorna ska tömmas i resp. kärl. Tomburkar läggs i därför avsedd behållare. Är du osäker kontaktar du miljöansvarige eller hamnkapten på telefon enligt ovan. Följ anvisningar på skyltar i boden! Arbetsdagar Medlem som deltar i av föreningen anordnade arbetsdagar vår och höst erhåller 200:-/arbetstillfälle. (max 2 tillfällen) Olovligen uppställd båt, båtkärra, fordon eller annat material Föremål som utan föreningens skriftliga medgivande står på icke hyrd plats inom uppställningsområdet betraktas som övergivna. Föremålet registreras då som upphittad hos polisen. Om inte ägaren inom tre månader därefter hör av sig och återkräver föremålet säljs eller skrotas det. Återkrav av båt Båtägare som inom tre månader återkräver omhändertagen båt (se ovan) får tillbaka båten om han betalar föreningens kostnader för omhändertagandet. Ordningsföreskrifter beslutade på styrelsemöte Sid 5(5)

Söderköpings Båtklubb (SBK).

Söderköpings Båtklubb (SBK). Söderköpings Båtklubb (SBK). Ordningsregler gällande klubbens varvsområde, utrustning och materiel antagna vid årsmöte 16 februari 2002 med revideringar antagna av årsmötet den 22 februari 2003. 1. Inledning...

Läs mer

Lahälla Granit Marina Ingår i utvecklingsbolaget RÖCKAB AB Ordnings- och säkerhetsföreskrifter Gäller från 2013-01-01 och tills vidare

Lahälla Granit Marina Ingår i utvecklingsbolaget RÖCKAB AB Ordnings- och säkerhetsföreskrifter Gäller från 2013-01-01 och tills vidare 1/5 Lahälla Granit Marina Ingår i utvecklingsbolaget RÖCKAB AB Ordnings- och säkerhetsföreskrifter Gäller från 2013-01-01 och tills vidare 1 Upplåtelse Lahälla Granit Marina (LGM) upplåter enligt nedan

Läs mer

Ordningsregler för Borstahusens hamn

Ordningsregler för Borstahusens hamn Dessa regler är fastställda av styrelsen för Borstahusens Hamnförvaltning AB den 2016-05-12 och träder i kraft den 2016-05-26. Samtidigt upphävs av Borstahusens Segelsällskap tidigare fastställda ordningsregler

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Skebäcks Varfsförening ORDNINGSFÖRESKRIFTER För området vid Skebäcks småbåtshamn Bilaga till avtal om båtplats och uppläggningsplats ORDNINGSFÖRESKRIFTER För småbåtshamnen och uppställningsområdet i Skebäck,

Läs mer

Välkommen till Eneby Båtklubb

Välkommen till Eneby Båtklubb Välkommen till Eneby Båtklubb Klubbens marina ligger i norra ändan av Stavbofjärden drygt 20 km om söder Södertälje. Eneby Båtklubb och bildades 1978 har ca 230 medlemmar. Eneby Båtklubb är anslutet till

Läs mer

Ordningsregler. Innehåll

Ordningsregler. Innehåll Ordningsregler för den allmännyttiga ideella föreningen Västerhaninge Båtsällskap, VBS Utfärdade 2012-11-19. Reviderade 2013-11-27 och 2015-02-19 Ordningsreglerna utfärdas av styrelsen med stöd av 16 punkt

Läs mer

Båtägaren skall svara för att tilldelad plats hålls i snyggt och vårdat skick. Upplagd båt skall vara uppallad så att kantringsrisk inte föreligger.

Båtägaren skall svara för att tilldelad plats hålls i snyggt och vårdat skick. Upplagd båt skall vara uppallad så att kantringsrisk inte föreligger. 1 ALLMÄNNA REGLER Se även Trollhättans båtklubbs stadgar. 1. VINTERFÖRVARING Båt får endast uppläggas efter anvisning av hamnkaptenen. Båtägaren skall svara för att tilldelad plats hålls i snyggt och vårdat

Läs mer

ÖNNEREDS BÅTLAG - "HANDBOK" 2016

ÖNNEREDS BÅTLAG - HANDBOK 2016 ÖNNEREDS BÅTLAG - "HANDBOK" 2016 1 Hamnreglemente 2 Vakthållning - vaktinstruktioner 3 Gästplatsrutin 4 Vinteruppläggning 5 Sjöbodar 6 Klubbstugan 7 Medlemsregister 8 Försäljning och överlåtelser mm 9

Läs mer

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet.

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet. Augustiutskick 2015 I skrivande stund har värmen äntligen kommit till oss på västkusten. Juli som normalt är den stora båtmånaden både frös och blåste bort. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande

Läs mer

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening 2014-03-29 Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening Allmänt Vi har en vacker hamn här i Logarns Västervik och många har glädje av bryggorna för

Läs mer

Flaskposten. Kallelse till arbetsdag!

Flaskposten. Kallelse till arbetsdag! Nr 1/2016 Mars 2016 Flaskposten Klubbens postadress: Envikens Båtklubb Föreningslådan 761 11 Bergshamra BILD BILD Innehåll: Arbetsdagskallelse sid 1 Ordförande har ordet sid 2 Styrelsemedlemmarna har ordet

Läs mer

Gamla Prästgårdens Fastighetsförenings Båtsektions Hamnordning

Gamla Prästgårdens Fastighetsförenings Båtsektions Hamnordning Gamla Prästgården den 8 september 2012 Gamla Prästgårdens Fastighetsförenings Båtsektions Hamnordning Styrelsen i Gamla Prästgårdens Fastighetsförening vill med denna Hamnordning (version 3.4 av den 120908)

Läs mer

Västerhaninge Båtsällskaps. Ordningsregler 2009-10-12

Västerhaninge Båtsällskaps. Ordningsregler 2009-10-12 Västerhaninge Båtsällskaps Ordningsregler 2009-10-12 2 Ordningsregler för den allmännyttiga ideella föreningen Västerhaninge Båtsällskap, VBS Dokumentet anknyter till stadgar, anvisningar och regler. Vid

Läs mer

Stadgar för Araby Båtklubb

Stadgar för Araby Båtklubb Sida 1 av 9 Stadgar för Araby Båtklubb 1 Namn Araby Båtklubb är en ideell förening för sjö- och båtintresserade Medlemmar som har eller köar för båtplatser i Araby småbåtshamn. 2 Ändamål och syfte Att

Läs mer

Augustiutskick 2013. Titta gärna in på hemsidan www.onneredsbatlag.se med jämna mellanrum.

Augustiutskick 2013. Titta gärna in på hemsidan www.onneredsbatlag.se med jämna mellanrum. Augustiutskick 2013 Äntligen en sommar väl värd namnet för alla oss båtfarare. Vi hoppas på att sommaren stannar hos oss ännu ett tag. Inför kommande höst och vinter finner ni i detta utskick information

Läs mer

Datum. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Elev: Häst: Härstamning: Kön, Födelseår, Ras: Registreringsnr, Passnr:

Datum. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Elev: Häst: Härstamning: Kön, Födelseår, Ras: Registreringsnr, Passnr: 1(12) Datum Barn- och utbildningsförvaltningen Stiernhööksgymnasiet Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet Uppstallningsvärd: Stiernhööksgymnasiet Adress: Masvägen 5, 79532 Rättvik

Läs mer

1 Klubbens hamn står under överinseende av hamnkapten och ordföranden, vars anvisningar ska följas.

1 Klubbens hamn står under överinseende av hamnkapten och ordföranden, vars anvisningar ska följas. Ordningsregler Ängsholmens båtsällskap INFORMATION Skall fastställas på årsstämman 2012. Avseende kösystemet så har tidigare kölistor inventerats och överförs i det nya systemet med bibehållen plats. Samma

Läs mer

1. Vägarna omfattar även diken, vändplatser, trummor under vägen samt allmänna parkeringsplatser

1. Vägarna omfattar även diken, vändplatser, trummor under vägen samt allmänna parkeringsplatser TRIVSELREGLER I HAMNVIKEN I denna handling sammanfattas vilken verksamhet Hamnvikens samfällighetsförening bedriver och de Trivselregler som föreningens medlemmar har att följa. För de som har tilldelats

Läs mer

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM.

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. UTHYRNINGSTID På fakturan står mellan vilka datum uthyrningen gäller. Var vänlig kontrollera så att datumen och övriga uppgifter stämmer. BETALNING 10 dagar

Läs mer

Allmänna Bestämmelser

Allmänna Bestämmelser 2014/05 Self Storage Association Sweden Allmänna Bestämmelser Avseende upplåtelse av förvaringsutrymme Allmänna bestämmelser 1. Upplåtelseavtal och villkor 1.1 Genom detta Avtal får Kunden rätt att under

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

Trafiköar för en bättre trafiksäkerhet.

Trafiköar för en bättre trafiksäkerhet. Trafiköar för en bättre trafiksäkerhet. För att öka trafiksäkerheten på bostadsgator är vår erfarenhet att trafiköar i betong åstadkommer en fartdämpning som är till gynnar trafiksäkerheten inom våra bostadsområden.

Läs mer

2. AVTALETS OMFATTING

2. AVTALETS OMFATTING Entreprenör Miramix AB 129 33 Hägersten Org.nr: 556786-9960 Kontaktperson Tel: 08-515 178 78 Fax. 08-515 178 80 E-post: info@miramix.se Beställare/Avtalspartner Org.nr: E-post: Kontaktperson 1 Tel:. Kontaktperson

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR FÖRSÄLJNINGSPLATS PÅ SOULREBEL SWEDEN (SRS)

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR FÖRSÄLJNINGSPLATS PÅ SOULREBEL SWEDEN (SRS) ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR FÖRSÄLJNINGSPLATS PÅ SOULREBEL SWEDEN (SRS) 1. ANSÖKANS GILTIGHET För att vara giltig, skall ansökan vara fullständigt ifylld och inkommen tillsammans med övriga inkrävda handlingar

Läs mer

Hamnordning för Näsbyvikens hamn

Hamnordning för Näsbyvikens hamn Näsbyvikens Båtsällskap 2013-03-12 Hamnordning för Näsbyvikens hamn (För NBS klubbholme gäller särskild hamnordning) Syftet med denna hamnordning är att ge NBS medlemmar värdefull information för att klubben

Läs mer

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Gör din röst hörd! Bostadsrättsföreningen Wahlberget består av 17 lägenheter. Vi är med andra ord en liten förening och möjligheten att prata

Läs mer

LOKALA ORDNINGS- OCH TRAFIKFÖRESKRIFTER FÖR BÅSTADS OCH TOREKOVS HAMNAR

LOKALA ORDNINGS- OCH TRAFIKFÖRESKRIFTER FÖR BÅSTADS OCH TOREKOVS HAMNAR 1 (5) Antagen av kommunfullmäktige den 20 december 1995, 198 Antagen av länsstyrelsen den 19 januari 1996 Ändrade av länsstyrelsen den 29 juni 1998, Dnr: 478/95-401 Nr: 4.5 LOKALA ORDNINGS- OCH TRAFIKFÖRESKRIFTER

Läs mer

Älvsala nya tomtägareförening och Älvsala vägförening

Älvsala nya tomtägareförening och Älvsala vägförening Älvsala nya tomtägareförening och Älvsala vägförening Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Kortfattad beskrivning av fritidsområdet, dess plan, exploatering, gåvobrev mm 3. Tomtägareföreningen och föreningar

Läs mer

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar.

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar. 2008-04-29 version 2.3 Organisation med ansvarsområden vad gäller vägar, allmänningar, och andra gemensamma anläggningar på Hästnäs tomtområde, Mariefred Skall sättas under flik 3 i Hästnäspärmen. ORGANISATION:

Läs mer

Björkö Hamn- och Fiskareföreningen Ekonomisk Förening Org.nr 757200-8139

Björkö Hamn- och Fiskareföreningen Ekonomisk Förening Org.nr 757200-8139 Björkö Hamn- och Fiskareföreningen Ekonomisk Förening Org.nr 757200-8139 HAMNORDNING 1 Avtal Rätt till nyttjande av förtöjningsplats, vinteruppläggningsplats, sjöbod eller annan disposition av markområde

Läs mer

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET Brf BoKlok Färsna hage Ordningsregler 2013-07-03 Ordningsregler Dessa ordningsregler har beslutats av styrelsen den 2 juni 2013 att gälla tills styrelsen fattar nya beslut. Utöver dessa ordningsregler

Läs mer

Kunden i dessa villkor innebär dig som användare och medlem i Mekonomen dela bil.

Kunden i dessa villkor innebär dig som användare och medlem i Mekonomen dela bil. , Allmänna Villkor Gäller from 2016-03-18 och tills vidare Nedan följer de allmänna villkor under vilka Avtal träffats mellan Mekonomen Nya Affärer AB, organisationsnummer 556821-5981, nedan kallad och

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 6 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2015- - Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet

Läs mer

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1.

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänna villkor för medlemskap i 8T Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för avtal om medlemskap i 8T mellan

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2015 GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR

RENHÅLLNINGSTAXA 2015 GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR RENHÅLLNINGSTAXA 2015 GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR Detta ingår i taxan Tömning av kärl och hämtning av säck för hushållsavfall Inlämning av grovavfall, el-avfall och trädgårdsavfall samt farligt avfall (oljor,

Läs mer

Information till nya medlemmar

Information till nya medlemmar Bostadsrättsföreningen Stensveden Utgåva 3 2012-12-18 Information till nya medlemmar Vår förening är en fristående bostadsrättsförening. En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening,

Läs mer

Hyresavtal med ordningsregler gällande båtplats för fritidsbåt i Strängnäs kommuns fritidsbåtshamnar

Hyresavtal med ordningsregler gällande båtplats för fritidsbåt i Strängnäs kommuns fritidsbåtshamnar Bilaga 07:1 Handläggare Kersti Hellström 0152-291 37 Teknik- och servicenämnden Hyresavtal med ordningsregler gällande båtplats för fritidsbåt i Strängnäs kommuns fritidsbåtshamnar Förslag till beslut

Läs mer

5 Skjulregler 4. 6 Container och mastskjul 5. 7 Bilagor 5

5 Skjulregler 4. 6 Container och mastskjul 5. 7 Bilagor 5 Regelverket fastställdes på styrelsemötet 2015-03-02 Förra uppdateringen gjordes 1998 Innehåll Sid 1 Generella hamnregler 2 2 Säkerhet 3 3 Miljöregler 3 4 Sjö- och torrsättning 3 5 Skjulregler 4 6 Container

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Extrastämma 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen extra stämma onsdagen den 9 september vid föreningens förråd med början kl 19.00. Styrelsen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 1 Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 Medlem och bostadsrättshavare i Porslinsbruket 23 Välkommen som medlem och bostadsrättshavare i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Regler för medlemmar i Borgåsunds Båtklubb

Regler för medlemmar i Borgåsunds Båtklubb Regler för medlemmar i Borgåsunds Båtklubb Alla medlemmar i BBK förväntas ta del av, och följa, regler enligt nedan: Allmänt Borgåsunds Båtklubb är en ideell förening som arrenderar marken och bedriver

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

Renhållningstaxa för Alingsås kommun år 2016

Renhållningstaxa för Alingsås kommun år 2016 Renhållningstaxa för Alingsås kommun år 2016 Antagen av kommunfullmäktige 2015-12-09, 45 Renhållningstaxa Alingsås kommun år 2016 1 1 Renhållningstaxa för Alingsås... 3 1.1 Avfallsföreskrifter i Alingsås

Läs mer

Allmänt. Ordförande. Funktionsbeskrivningar 2012. Klubbmöten. Styrelsemöten. Stadgar ordningsregler och vaktinstruktioner

Allmänt. Ordförande. Funktionsbeskrivningar 2012. Klubbmöten. Styrelsemöten. Stadgar ordningsregler och vaktinstruktioner Allmänt Turebergs Båtklubbs verksamhet drivs på ideell basis av ett antal valda styrelseledamöter och funktionärer som för detta avsätter en del av sin fritid. For att underlätta för dessa och för medlemmarna

Läs mer

Klubblad. Nr 4 Årgång 26 2003-09-01. Södra hamnen en Augustikväll

Klubblad. Nr 4 Årgång 26 2003-09-01. Södra hamnen en Augustikväll Klubblad Nr 4 Årgång 26 2003-09-01 Adress styrelse: Adress hamnen: Kungälvs Motor- och Segelbåtsällskap Nordöhamnen Nordön 310 442 75 LYCKE Box 511 442 15 KUNGÄLV Telefon hamnkontor 0303-22 57 23 kontor

Läs mer

1.1 VBS anläggningar är avsedda för båtar tillhörande medlemmar i VBS.

1.1 VBS anläggningar är avsedda för båtar tillhörande medlemmar i VBS. VARVS-, HAMN- OCH KLUBBHOLMSORDNING för Värmdö Båtsällskap (VBS) 1 Allmänt VBS vill främja ett aktivt båtliv och därför finns bestämmelserna i 1.4, 1.4.1 och 1.7 som handlar om icke utnyttjande av båtplats

Läs mer

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Till Brf Strandlyckans medlemmar Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Vi hoppas att denna information kan vara till nytta för dig och ditt boende i vår förening. Våra hus var färdiga

Läs mer

PROTOKOLL. Lövsta BåtSäIIskaps Höstmöle 23 november 2009. 1. Mötets öppnande Båtsällskapets Ordförande öppnade mötet och hälsade alla (18st) Välkomna.

PROTOKOLL. Lövsta BåtSäIIskaps Höstmöle 23 november 2009. 1. Mötets öppnande Båtsällskapets Ordförande öppnade mötet och hälsade alla (18st) Välkomna. PROTOKOLL Lövsta BåtSäIIskaps Höstmöle 23 november 2009 1. Mötets öppnande Båtsällskapets Ordförande öppnade mötet och hälsade alla (18st) Välkomna. 2. Fastställande av dagordning Dagordningen godkändes

Läs mer

Sjöskogens samfällighetsförening

Sjöskogens samfällighetsförening Sjöskogens samfällighetsförening Boendeinformation 2015 Inledning Sjöskogen är ett fritidsområde som är beläget cirka två mil sydost om Nyköping, direkt vid Bråvikens strand. Området präglas av dess undersköna

Läs mer

Riktlinjer för markupplåtelse i Oxelösunds kommun. Antagen av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2016-02-24, 23

Riktlinjer för markupplåtelse i Oxelösunds kommun. Antagen av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2016-02-24, 23 Riktlinjer för markupplåtelse i Oxelösunds kommun Antagen av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2016-02-24, 23 Riktlinjer för markupplåtelser 2(7) Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 1.1 Lagar och bestämmelser...

Läs mer

Uthyrningspolicy. Krokomsbostäder AB

Uthyrningspolicy. Krokomsbostäder AB Uthyrningspolicy Krokomsbostäder AB Antogs av: Styrelsen i Krokomsbostäder AB Datum: 10 december 2015 Välkommen till Krokomsbostäder Krokomsbostäder AB tillhandahåller bostäder inom Krokoms kommun. I samverkan

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Välkommen till förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Vansbro kommun

Välkommen till förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Vansbro kommun Välkommen till förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Vansbro kommun VEM KAN ERBJUDAS FÖRSKOLA, ALLMÄN FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEMSPLATS? Barn till vårdnadshavare som är förvärvsarbetande,

Läs mer

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER 1. Allmänt Båtägare och av honom anlitad personal som nyttjar eller vistas inom anläggningen är skyldig att känna till och noga följa dessa föreskrifter, stadgar och av Föreningen

Läs mer

Extra Årsstämma 2015 - Logarn Västervikens Samfällighetsförening. Datum och tid: 18 juli kl 10.00 - Aspö Hembygdsgård

Extra Årsstämma 2015 - Logarn Västervikens Samfällighetsförening. Datum och tid: 18 juli kl 10.00 - Aspö Hembygdsgård Dagordning Extra Årsstämma 2015 - Logarn Västervikens Samfällighetsförening 1. Mötets öppnande Datum och tid: 18 juli kl 10.00 - Aspö Hembygdsgård 2. Val av mötesordförande 3. Frågan om mötet är stadgeenligt

Läs mer

Skolskjutsreglemente Flens kommun

Skolskjutsreglemente Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1981:3 623 Skolskjutsreglemente Flens kommun Förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola Antagen av kommunfullmäktige 1981-02-24 127 Reviderat

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

8.9. Diarienummer: 10/0734 Ankomstdatum: 2010-05-11 Fastighetsadress: Kleva 205

8.9. Diarienummer: 10/0734 Ankomstdatum: 2010-05-11 Fastighetsadress: Kleva 205 33 8.9 ANSÖKAN OM BYGGLOV FÖR ÄNDRING AV I STRID MED BYGGLOV TILLBYGGD DEL AV FÖRRÅD (SJÖBOD), SAMT ÄNDRING AV TAK PÅ URSPRUNGLIGT FÖRRÅD (SJÖBOD) PÅ FASTIGHETEN KLEVA 3:9 Diarienummer: 10/0734 Ankomstdatum:

Läs mer

FÖRESKRIFTER FÖR HAMN OCH VARV för. Viksjö Båtklubb. Box Järfälla. Tel. Klubbhuset Plusgirokonto nr.

FÖRESKRIFTER FÖR HAMN OCH VARV för. Viksjö Båtklubb. Box Järfälla. Tel. Klubbhuset Plusgirokonto nr. FÖRESKRIFTER FÖR HAMN OCH VARV för Viksjö Båtklubb Box 74 177 22 Järfälla Tel. Klubbhuset 580 365 99 Plusgirokonto nr. 23 52 92-0 Allmänna bestämmelser: Hamnen och varvet är avsedda för i klubben registrerade

Läs mer

Åtkomlighet för Räddningstjänsten

Åtkomlighet för Räddningstjänsten PM Åtkomlighet för Räddningstjänsten Upprättad: 2012-10-24/ EM Diarienr: 2012/107-MBR-191 Reviderad: Godkänd av: Stellan Jakobsson Avdelningschef, Mälardalens Brand- och Räddningsförbund Inledning Detta

Läs mer

Sida 1 av 6. Hamnregler för Hille Båtklubb(HBK)

Sida 1 av 6. Hamnregler för Hille Båtklubb(HBK) Sida 1 av 6 Enligt Hille Båtklubbs stadgar åligger det styrelsen att utarbeta regler för hamnen. Följande regelverk fastställdes av årsmötet den 23 november 2013 Innehåll Definitioner... sid 2 Upplåtelse

Läs mer

Ordningsregler vid Österby Båtklubb

Ordningsregler vid Österby Båtklubb Sid. 1(5) Som medlem i Österby Båtklubb är du skyldig att följa nedanstående ordningsregler! Allmänt För att uppnå en hög säkerhet på varvet och i hamnen och skapa trivsel i klubben har styrelsen beslutat

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR KONSULTTJÄNSTER RESURS. 1 Konsulttjänstens genomförande

ALLMÄNNA VILLKOR KONSULTTJÄNSTER RESURS. 1 Konsulttjänstens genomförande Allmänna villkor Konsulttjänster - Resurs 1 (10) ALLMÄNNA VILLKOR KONSULTTJÄNSTER RESURS Dessa allmänna villkor gäller vid utförande av konsulttjänst där leverantören ställer viss resurs till kundens förfogande.

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(5) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad

Läs mer

Leverantör: Telecom3 Sverige AB ( T3 ), Org.nr: 556642-1763, Västra Esplanaden 2, 903 26 Umeå. Tel: 0770-350 330

Leverantör: Telecom3 Sverige AB ( T3 ), Org.nr: 556642-1763, Västra Esplanaden 2, 903 26 Umeå. Tel: 0770-350 330 Detta Kundavtal ("Avtalet") mellan Telecom3 Sverige AB ("T3") och den fysiska person som anges under punkten 1 nedan ("Kunden") gäller för de tjänster och den utrustning som T3 tillhandahåller Kunden från

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2015 ENBOSTADSHUS

RENHÅLLNINGSTAXA 2015 ENBOSTADSHUS RENHÅLLNINGSTAXA 2015 ENBOSTADSHUS Detta ingår i taxan Tömning av kärl och hämtning av säck för hushållsavfall Inlämning av grovavfall, el-avfall och trädgårdsavfall samt farligt avfall (oljor, lösningsmedel,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 14-11-03 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Ekström, Anders Långberg,

Läs mer

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd.

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Bilaga 1 Följ affärsplanen och beslutet Du ska genomföra din insats enligt din affärsplan och beslutet

Läs mer

Utvecklad talan i överklagande

Utvecklad talan i överklagande 2015-08-05 Svea Hovrätt, avd 6 Mark- och miljööverdomstolen svea.avd6@dom.se Utvecklad talan i överklagande Mark- och miljööverdomstolens mål nr/ärende nr: M6454-15, M6455-15, M6457-15, M6458-15 och M6459-15

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde

Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde Nyinflyttade Nyinflyttade 2012 till vår förening är David och Sandra Hess, nr 157 och Christian Arnbom och Soi Lili Nikolaidou, också nr 157, samt Per Hillborg och Tanja

Läs mer

Välkommen som medlem i Brf Kyrkbyn 1

Välkommen som medlem i Brf Kyrkbyn 1 Välkommen som medlem i Brf Kyrkbyn 1 På föreningens hemsida, www.brfkyrkbyn1.se, finns utförlig information om föreningen och boendet i Kyrkbyn. Men några saker vill vi passa på att inledningsvis nämna.

Läs mer

HYRESREGLER/ORDNINGSFÖRESKRIFTER

HYRESREGLER/ORDNINGSFÖRESKRIFTER Hyresregler/ordningsföreskrifter för kommunala anläggningar Beslut taget i kommunfullmäktige den 7 april 2014, 33 Hyresregler/ordningsföreskrifter för kommunala anläggningar Följande regler gäller: 1.

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

HKF 4410. Renhållningstaxa

HKF 4410. Renhållningstaxa HUDDINGE KOMMUNS HKF 4410 FÖRFATTNINGSSAMLING SIDA 1 (17) Fastställd av kommunfullmäktige 2008-01-14, 5 med ändring 2011-12-05, 233, 2012-12-10, 23, 2013-12-09, 15, 2014-12-08, 38 samt 2015-11-02, 8 Renhållningstaxa

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor. Stockholm den 21 februari 2003

Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor. Stockholm den 21 februari 2003 Konsument verket KO PROTOKOLL Datum Dnr 2003-02-21 2002/2916 Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor 1 Konsumentverket/KO och Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) har träffat en överenskommelse

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m.

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. AVTAL Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. Parter Mellan Snabba Tryck AB, Cypressgatan 4, 621 58 VISBY nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har

Läs mer

MILJÖPLAN FÖR PATHOLMSVIKENS SMÅBÅTSHAMN (PVBK)

MILJÖPLAN FÖR PATHOLMSVIKENS SMÅBÅTSHAMN (PVBK) MILJÖPLAN JANUARI 2008 MILJÖPLAN FÖR PATHOLMSVIKENS SMÅBÅTSHAMN (PVBK) Den verksamhet som bedrivs inom båtklubben ska inte åstadkomma skada på miljön. Miljöplanen ska bidra till att detta mål uppnås. Miljöplanen

Läs mer

Handbok för boende i brf Beda

Handbok för boende i brf Beda Handbok för boende i brf Beda Grundinformation Brf Beda bildades 2001 Katarina Bangata 61, 116 42 Stockholm Fastighetsbeteckning: Vitbetan 33 Organisationsnummer: 769606 6765 www.brfbeda.se Förvaltare

Läs mer

Kvalitetshandbok Framtaget av Datum Utgåva Medlemsinformation

Kvalitetshandbok Framtaget av Datum Utgåva Medlemsinformation Karlstads Segelsällskap Kvalitetshandbok Framtaget av Datum Utgåva Medlemsinformation Hamnsektionen 2004 2 Beslutat av Datum Sida Styrelsen Mars 2004 1 av 5 Reviderat av Datum Årsmötet 2008-12-17 Hamnregler

Läs mer

A V T A L. om rätt till nyttjande av gårdsmark som uteplats

A V T A L. om rätt till nyttjande av gårdsmark som uteplats 1 (5) A V T A L om rätt till nyttjande av gårdsmark som uteplats Undertecknade parter har denna dag träffat följande avtal. Föreningen: Brf Eklanda Rosen Organisationsnummer: 769616-2861 Adress: Föreningens

Läs mer

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening 1 För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening Inledning Syftet med följande trivselregler är att främja både trivsel, trygghet och säkerhet i Norra Kopparmora. Det är därför angeläget

Läs mer

Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring

Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring Viktigt att komma ihåg Din husbil ska försäkras från dag ett När du köper husbil ska du tänka på att teckna försäkring direkt,

Läs mer

Detta avtal gäller mellan TelliQ AB nedan kallad TelliQ och Kunden nedan kallad (Kund),

Detta avtal gäller mellan TelliQ AB nedan kallad TelliQ och Kunden nedan kallad (Kund), Tjänsteavtal TelliQ 2016-03-22 Detta avtal gäller mellan TelliQ AB nedan kallad TelliQ och Kunden nedan kallad (Kund), vid leverans av driftstjänster till TelliQ produkter. Avtalet träder i kraft i samband

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY.

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. Huvudregel Hyresgäster och Bostadsrättsinnehavare med familjer, gäster och inneboende skall leva och vara på ett sådant sätt att ingen störs eller

Läs mer

Renhållningstaxa 2013

Renhållningstaxa 2013 Renhållningstaxa 2013 för Gävle, Hofors, Ockelbo, Sandviken och Älvkarleby kommun Beslutad av kommunalförbundet Gästrike Återvinnares förbundsfullmäktige 2012-11-22 Denna taxa träder i kraft 2013-01-01

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12!

Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12! Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12! Här kommer lite information om sådant som berör dig som hyresgäst. Om något verkar oklart eller om du undrar över något går det naturligtvis bra att kontakta styrelsen.

Läs mer

NÄR FÅR DU FLYTTA IN?

NÄR FÅR DU FLYTTA IN? NÄR FÅR DU FLYTTA IN? Lägenheten ska vara klar för inflyttning kl. 12.00 det datum som står i ditt kontrakt. Det brukar vara den 1:e i månaden. Om denna inflyttningsdag är en lördag, söndag, allmän helgdag

Läs mer

Hamnordning. Sandvikens Båtsällskap Hemsida: www.sandvikensbatsallskap.se Bankgiro: 5709-7701. e-post: info@sandvikensbatsallskap.se 618 21 KOLMÅRDEN

Hamnordning. Sandvikens Båtsällskap Hemsida: www.sandvikensbatsallskap.se Bankgiro: 5709-7701. e-post: info@sandvikensbatsallskap.se 618 21 KOLMÅRDEN 1(5) Hamnordning För att säkerställa ordningen och den allmänna trevnaden vid Sandvikens Båtsällskaps (SBS) anläggning har följande ordningsföreskrift fastställts av SBSs styrelse den 13 september 2011.

Läs mer

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 1. Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Grinden98. Föreningens har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens

Läs mer

Principerna för uthyrning av lokaler som bildningssektorn. i kraft fr.o.m. x.y.201z

Principerna för uthyrning av lokaler som bildningssektorn. i kraft fr.o.m. x.y.201z Principerna för uthyrning av lokaler som bildningssektorn förvaltar i kraft fr.o.m. x.y.201z INNEHÅLL 1. ALLMÄNT... 2 2. ANVÄNDNINGSTIDER... 2 2.1. TIDER FÖR ENSKILDA TILLFÄLLEN... 2 2.2. REGULJÄRA TIDER...

Läs mer

Saltstänk. Märkning av båtvagnar Vagnsbrickor införs och klubbens matrikel uppdateras

Saltstänk. Märkning av båtvagnar Vagnsbrickor införs och klubbens matrikel uppdateras Saltstänk Medlemsblad för Stenö båtklubb Nummer 2, april 2016 April med bofink, koltrast, ljusa kvällar, islossning och blåsippor! Kanske en och annan båt står och hoppar otåligt under presenningen, kanske

Läs mer

1(5) Hej medlem. Västanfors Båtklubb 0223 130 00 Udden Org. nr: 87 90 00-4116 Båthamnsvägen Bankgiro: 5680-5864 737 30 FAGERSTA

1(5) Hej medlem. Västanfors Båtklubb 0223 130 00 Udden Org. nr: 87 90 00-4116 Båthamnsvägen Bankgiro: 5680-5864 737 30 FAGERSTA Hej medlem 1(5) Fakturan med avgifterna för 2015 är utskickad har du inte fått någon faktura meddela styrelsen om detta. Sista betalningsdagen, är den 31/12 2014. Vi kommer att ha ett årsmöte den 7 februari

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer