PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA PÅ HIFTON

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON"

Transkript

1 PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA PÅ HIFTON 1 Mötets öppnande, byaföreningens ordförande Nils Granberg hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Godkännande av kallelse, kallelsen till mötet godkändes av stämman. 3 Till ordförande för mötet valdes Nils Granberg. 4 Till sekreterare för mötet valdes undertecknad. 5 Till justerare och rösträknare valdes Carina Berglund och Ulla Wikström. 6 Fastställande av dagordning. Dagordningen fastställdes. 7 Föregående årsmötesprotokoll. Protokollet lästes upp, godkändes och lades till handlingarna. 8 Verksamhetsberättelsen lästes upp, godkändes och lades till handlingarna. 9 Kassaredogörelse och revisorernas berättelse, Sara Olsson läste upp kassaredogörelsen och revisorernas berättelse, redogjorde för intäkter och utgifter och informerade om behållningen. Årets intäkter har varit ,92 kr och årets utgifter har varit ,50 kr. Årets resultat har alltså varit ,42 kr. Innestående kapital vid årets slut var ,65 kr. Stämman godkände dessa och de lades till handlingarna. 10 Fråga om ansvarsfrihet för styrelse och kassör, ansvarsfrihet beviljades av stämman. 11 Fråga om skolans framtid: ny strukturplan för skolan i rektorsområdet/kommunen håller på att utarbetas och med anledning av detta har styrelsen haft ett möte med Hemmingsmarks rektorsområdes rektor. Nils redogjorde för vad som framkommit på detta möte samt på ett allmänt möte som hållits i Hortlax under förra veckan. Rektorns förslag i korthet är att skolan i Blåsmarks omvandlas till en förskola för barnen från både Hemmingsmark och Blåsmark, Hemmingsmarks skola och förskola kommer istället att rymma alla barn från förskoleklass till åk 6, Slöjden flyttas till Hortlax eller Bergsviken för att frigöra större lokaler för övriga lektioner och de kommunala dagmammorna i Hemmingsmark och Blåsmark avvecklas i den mån det är möjligt.

2 Förändringarna görs för att förbättra pedagogiken och möjligheterna för personalen att nyttjas effektivare, dessutom räknar man med ett effektivare nyttjande av lokalerna. Då Kommunen senast den 15 mars vill ha synpunkter från alla rektorsområden beslöt mötet att bilda en arbetsgrupp bestående av Jonas Westerlund (Sammankallande), Krister Wikström, Kristin Berglund, Linda Gustafsson, Ann-Kristin Isaksson och Erika Karlsson. Denna grupp beslöt ha ett möte för alla föräldrar i byn kommande måndag kl och inom ytterligare ett par dagar ett gemensamt möte med föräldrar från Blåsmark. Meningen med dessa möten är att vi skall enas om en skrivelse som inlämnas senast den 15 Mars. Förslag som kan finnas med i framtida diskussioner är bl.a att se till att modulen i Hortlax flyttas till strömbacka för att bereda de stora årskullar som kommer dit de närmaste åren, ett sådant förslag skulle dessutom minska möjligheterna för BUN att stänga skolan i Blåsmark och/eller Hemmingsmark och istället inrymma våra barn i Hortlax, t.ex. i modulen. Ytterligare förslag var att alla som vill har möjlighet att via kommunens hemsida komma in med egna förslag och synpunkter på de föreslagna förändringarna. Tidplanen för strukturplanen är som följer: Sista dag att lämna in åsikter och förslag till barn- och utbildningsnämnden till , Remissförslag utarbetas Barn- och utbildningsnämnden fastställer remissförslag till , Remissperiod Sista dag att lämna remissvar till barn- och utbildningsnämnden till , Konkret förslag för 2008 samt förslag till inriktning 2009 och 2010 utarbetas Barn- och utbildningsnämnden beslutar om strukturplan för perioden 2008 till Rapport av julgrans, bagarstuga, vinterledskommittéerna. Julgranskommittén. Det har de senaste åren varit problem med att granen inte står pall för hård vind, åtgärder för att minska dessa problem har under året gjort och visats sig ge önskat resultat. Hans Viklund föreslog att vi i framtiden skulle använda den levande granen som står vid Stefan Viklunds hyreshus som julgran, Stefan är tillfrågan och accepterar att så sker om det skulle vara önskvärt och möjligt rent praktiskt, mötet beslutade att låta julgranskommittén själva besluta i denna fråga. Vinterledskommittén kunde inte rapportera något då de fått förhinder att delta på mötet, de lät dock hälsa via Nils att de med stöd av de extra inbetalningar som gjorts för ledernas fromma ytterligare avser förbättra ledarbetet under innevarande och kommande år. Bagarstugan, Elisabeth meddelar att under år 2006 har det bakats 51 dagar. Årets resultat blev 2656,50 kr. Utvecklingskommitten har under året arrangerat radiodagen (lokalradiaosändning), då ingen av de som arrangerat detta projekt kunde närvara så kunde ingen redogörelse för detta göras.

3 13 Vävstugan och bagarstugan, I vävstugan hälsar Britt Berglund att allt går bra, fler aktiva välkomnas också att delta i de aktiviteter som finns. I bagarstugan har det också fungerat bra. Priser för hyra av bagarstugan beslutade även fortsättningsvis bli följande: Förmiddag kr. Eftermiddag kr. Kväll kr. Heldag kr. Dygn 100 kr. 14 Vägunderhåll, styrelsen redogjorde för det arbete som gjorts under 2006, mötet beslutade att underhållet skulle fortsätta med samma omfattning som tidigare. Önskemål om tätare hyvling/sladdning av byavägarna framfördes och styrelsen lovade att göra sitt bästa för att se till att så sker. 15 Beslut om årsavgift, mötet beslutade att årsavgiften skulle bli oförändrad som följer, familjer med 2 pers. eller fler 225 kr/år, 150 kr. för ensamstående. 16 Styrelsearvoden, Mötet beslutade att arvodet skulle förbli oförändrat, 7500 kr, att fördela mellan ordförande, kassör, sekreterare samt suppleanter 17 Arvode bagarstugeföreståndare. Mötet beslutade att arvodet även fortsättningsvis skulle vara 1500 kr. 18 Information från styrelsen, Nils redogjorde för de projekt vi arbetat med under året: Gåssjön, Gräsmattan vid badplatsen har fått ny, bättre, avrinning och sått in med nytt gräs, en del arbete vid stranden återstår innan det är helt klart, lite mer sand krävs för att stranden skall bli som önskat, några buskar har planterats och den gamla trasig grillplatsen har transporterats bort. Kallesbacken, Här har röjts skog efter stormfällningarna förra året. Sjumilaskogen, Två ny grillplatser har placerats ut, Nils redogjorde för det samarbete som upprättats mellan skolan och kommunen angående Sjumila, detta innebär att vårt ansvar för Sjumilaskogen i princip upphör, vi har trots detta naturligtvis möjlighet att påverka/hjälpa till om vi har idéer för Sjumilaskogen framöver. Minigolf, då vårt samarbete med Examenscupens arrangemang kan anses vara felaktigt har HIF och styrelsen för byaföreningen beslutat upphöra med uthyrning av klubbor/bollar under Examenscupen enligt nuvarande modell. Om uthyrning framöver blir aktuell skall den helt skötas antingen av HIF/Examenscupen eller av Byaföreningen, inte som nu när vi delat på intäkter/utgifter, detta för att inte Blåsmark/Jävre-föräldrar skall anse att ekonomiska medel som genereras som ett resultat av cupen skall tillfalla andra intresseföreningar en de som ska ha intäkter av nämnda arrangemang.

4 FrisbeeGolf-korgar: De 6 korgar som föreningen förfogar över kommer under innevarande år att placeras ut vid Gåssjön och Skolan. Generationsboenden: Undertecknad redogjorde för de kontakter vi haft med kommunledningen i denna fråga, som det ser ut har Kommunen inga som helst planer på att i egen regi bygga fler lägenheter i Hemmingsmark eller liknande byar, Kommunledningen ställer sig dock positiva för förslag på hur de kan stödja privata alternativ, Peter Roslund har även framfört att Kommunen eventuellt skulle kunna villkora framtida byggnationer i stadskärnan med t.ex. att de som vill bygga där även måste bygga någon/några lägenheter i byarna, t.ex. Hemmingsmark, för att få bygglov, synpunkterna på detta under mötet var att det återstår att se om detta var valfläsk eller allvarligt menat... Förslag framkom på att hemtjänstens lokal i Kommunens hyreshus skulle omlokaliseras till Bönhuset eller Hifton och att man på detta sätt skulle kunna frigöra en lägenhet i hyreshuset. Styrelsen lovade undersöka om detta är möjligt att ordna. Bagarstuga/vävstuga: Styrelsen informerade om sina planer på att byta ut mattan i bagarstugan och eventuellt söka byapeng för installation av luftvärmepump för att sänka driftskostnaderna i nämnda byggnad. Mer bakved kommer under året att levereras till bagarstugan, denna ved kommer från den stormfällda skog som vi fått ta del av från Kallesbacken. 19 Val av ledamöter till styrelsen, i tur att avgå, Nils Granberg, som avsagt sig uppdraget. Mötet beslutade om val av Krister Wikström som ny ordförande. 20 Val av suppleanter till styrelsen, Lennart Segerstedt återvaldes och som ny suppleant istället för Krister valdes Tomas Lindberg. 21 Val av revisorer och suppleant till dessa, Till ordinarie revisorer återvaldes Anneli Westbom och Ragna Westerlund, till suppleant återvaldes Ingrid Berglund. 22 Val av vinterledsansvarig, Till ansvarig för Vinterlederna återvaldes Tommy Nilsson. Julgranskommitté: Folke granberg och Tommy Magnusson har avsagt sig sina uppdrag, till ny ledamot valdes Allan Viklund. Tomas Lindberg,, Sten Berglund och Jonny Eriksson (traktorförare) återvaldes. Utvecklingskommitten beslutades på styrelsens förslag att avvecklas och istället kommer alla som är intresserade av att driva utvecklingsprojekt i byn att kunna söka stöd och ekonomiska medel för detta hos styrelsen för byaföreningen. Bagarstugekommitté: Elisabeth Berglund (föreståndare) samt Gunvor och Gunnar Nilsson har avsagt sig sina uppdrag/åtaganden. Till ny bagarstugeföreståndare valdes Rune Westerlund. 23 Val av valberedning, då Rune Westerlund och Tomas Lindberg nu har nya uppdrag i föreningen valdes ny valberedning, nya valberedning blev Nils Granberg, Ann-Kristin Isaksson och Jonas Westerlund, Nils Granberg sammankallande.

5 24 Övriga frågor. Gunnar Nilsson framförde att det finns behov av en belysning ovanför diskbänken i bagarstugan, styrelsen lovade ordna detta under Vägunderhållet på sträckan Hemmingsmark-Piteå kritiserades, mötet beslutade att vi som förening har mindre möjlighet att påverka detta än om många enskilda personer klagar på det rådande läget till vägverket. Remiss angående byaplanen, ny remissomgång kommer snart, Krister informerade om att det bland annat finns områden väster om Hemmingsmark som kan beröras av vindkraftsprojektering/utbyggnad framöver. Dokument i denna fråga kommer att anslås på därför lämplig plats i byn så att folk skall kunna ha synpunkter på lagda plan. Hockeyplanens status kritiserades och fråga ställdes om vem som egentligen har ansvar för detta, HIF har bidrag för att sköta detta och de har framfört tidsbrist som skäl för att inte planen sköts som önskat, de som vill veta mer om detta får vända sig till Tomas Nilsson eller annan ansvarig, eventuellt kan man som förälder själv spola isen. Möte om planerna för skolans framtid utlystes till måndag den 5 februari kl 19.00, plats Hifton. Möte med Blåsmarksföräldrarna kommer att ske så snart som möjligt, eventuellt redan onsdagen den 7/2. Bokning av bagarstugan kommer framöver förmodligen att ske på bagarstugan, styrelsen lovade ge byns innevånare besked om vad som kommer att gälla framöver på något sätt, eventuellt genom en blänkare i Handlarnbladet. 25 Ordföranden för mötet, Nils Granberg tackade för visat intresse och förklarade mötet avslutat. Vid protokollet Rickard Marklund Hemmingsmark dag som ovan. Rickard Marklund (sekr.) Just. Carina Berglund Just. Ulla Wikström

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm tisdagen den 18 maj 2009 i aulan, Åsö gymnasium, Blekingegatan

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer

Årsmöte i Hällnäs Samhällsnämnd

Årsmöte i Hällnäs Samhällsnämnd 2009-05-05 Årsmöte i Hällnäs Samhällsnämnd Närvarande: Annika Näckdal, Matti Pessa, Roland Fredriksson, Fredrik Gustavsson, Moa Hedstig, Kristina Karlsson, Anneli Öhman, Maybritt Eriksson, Kristina Axelsson,

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

Villaägarföreningen Dungen

Villaägarföreningen Dungen Villaägarföreningen Dungen Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Villaföreningen Dungen, den 9 mars 2006 1. Stämmans öppnande i sal 616 Segeltorpskolan Mötet öppnades av Robert Tham som hälsade de närvarande

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 1 Mötets öppnande Stämman förklaras öppnad av föreningens ordförande Johann Gerell BBG31. Närvaroförteckning har upprättats

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2013. Tid: den 24 mars 2013 kl. 12-14. Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Närvarande: Enligt fastställd förteckning över närvarande medlemmar. 1.

Läs mer

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Bostadsrättsföreningen 2005-05-09 Sidan 1 av 3 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Brf Timmerhuggaren den 9 maj 2005 kl. 19.00 i Åkarnas Hus, Vendevägen 90, Danderyd.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia.

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. 10 närvarande. Ingegerd Granquist, Örian Gradin, Eva Berg, Sören Henriksson, Rune Alfredsson, Björn-Erik

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2009. Tid: den 29 mars 2009 kl. 12 00-14 00 Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell

fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell PROTOKOLL (Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Tid: Tisdagen den 27 november 2007, kl. 18.00-ca 20.25 Plats: Kungsholmen Konferens & Matsal (Trygg

Läs mer

Styrelsens förvaltningsberättelse föredrogs av ordföranden Jan Eriksson och föranledde inga frågor

Styrelsens förvaltningsberättelse föredrogs av ordföranden Jan Eriksson och föranledde inga frågor Protokoll fört vid Alkans samfällighetsförenings årsmöte söndagen den 3 juli 2011. Mötet öppnades av ordföranden Jan Eriksson. Dagordningen upplästes och godkändes. 1 2 3 Till ordförande för mötet valdes

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

Östervallskogs FVOF. Ordföranden hälsade mötesdeltagarna välkomna och öppnade mötet

Östervallskogs FVOF. Ordföranden hälsade mötesdeltagarna välkomna och öppnade mötet Östervallskogs FVOF Protokoll ordinarie årsmöte 23/4 2012 Boviken Närvarande: Jens Karlsson, Stefan Bryntesson, Kåre Olsson, Christer Bryntesson, Morgan Danielsson, Raimo Haglund, Inge Hedelund och Bent

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011

Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011 Protokoll från årsmöte med Norrfjärdens Folketshusförening, 17 mars 2011 1 Öppnande/inledning/dagordning Föreningsordförande, Roland Nyman, hälsade alla välkomman och lämnade ut dagordning med tillhörande

Läs mer

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret Protokoll fört vid Alkans samfällighetsförenings årsmöte söndagen den 8 juli 2012. 1 Ordföranden Jan Eriksson hälsade alla välkomna till årsmöte i Alkans samfällighetsförening. Särskilt välkomna var föreningens

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm

Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm i Länsförsäkringar Stockholm, org. nr 502002-6265 Datum och tid: 7 april 2016, kl 18.00 20.10 Plats Närvarande Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm Fullmäktige enligt förteckning

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö.

Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö. Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö. Närvarande ca. 35 medlemmar. 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Bengt Larsson

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL Nr 7/2015

STYRELSEPROTOKOLL Nr 7/2015 Protokoll fört vid styrelsemöte 2015-09-02 Start: 20:00 Plats: Via telefon Närvarande: Stefan Blomstrand Anders Johansson Sten Nordström Jonas Svartlok Anders Svensson Micke Däckfors (suppleant) Henrik

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö Sid. 1 (5) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö 1. Årsmötets öppnande Ordföranden hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade mötet. På

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat Protokoll från Sandvikens Segelsällskaps årsmöte 2016 Datum: 15 februari, 2016 Tid: 19.00 21.00 Plats: Klubbhuset, Bångs 1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Kallelse. Dagordning

Kallelse. Dagordning Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Beritta Gurris kallas härmed till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 5 oktober 2010 kl 18.00 Lokal: Restaurang Ribersborg, Limhamnsvägen Anmälan senast

Läs mer

Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet.

Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet. Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet. 1 Årsmötet öppnas: Årsmötet öppnas av Kretsordförande Veronica D Kl 19:10. Veronica hälsade alla välkomna

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

Protokoll Föreningsstämman den 23 februri 2016

Protokoll Föreningsstämman den 23 februri 2016 1 Protokoll Föreningsstämman den 23 februri 2016 1. Ordförande B-O öppnade Föreningsstämman och hälsade de 12 deltagarna välkomna. Mötet var utlyst i behörig ordning men kunde ha kompletterats med lappar

Läs mer

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Ordförande Hans Christiansen öppnade mötet 1. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening 1 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Protokoll Plats: Jungfrusunds Marina Datum: Tisdag 29 april 2014 1 Mötets öppnande... 2 2 Val av mötesfunktionärer... 2 3 Mötets behöriga utlysande... 2 4 Godkännande

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Styrelsens ordförande, Christer Villard, hälsade de närvarande välkomna och förklarade ordinarie bolagsstämma 2014 öppnad.

Styrelsens ordförande, Christer Villard, hälsade de närvarande välkomna och förklarade ordinarie bolagsstämma 2014 öppnad. 1(5) Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma med fullmäktige i Länsförsäkringar Stockholm, org. nr 502002-6265, i bolagets lokaler Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm, den 3 april 2014 1 Stämmans öppnande

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 16, Örebro den 3 maj 2011

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 16, Örebro den 3 maj 2011 1(6) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 16, Örebro den 3 maj 2011 Plats: Södermalmshemmet, Örebro Närvarande: 71 medlemmar närvarande samt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening torsdagen den 8 mars 2012 på Vikens Hemgård

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening torsdagen den 8 mars 2012 på Vikens Hemgård Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening torsdagen den 8 mars 2012 på Vikens Hemgård Kvällen inleddes med att Kristina Pålsson, stationschef vid polisen i Höganäs informerade om brottsförebyggande

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Datum: 2008-08-23 Plats: Fridtorpsvägen 10, Fridhem Närvarande: Patrik Oscarsson, Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate, Bertil Lawergren, Caroline

Läs mer

Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118

Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118 Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118 Årgång 1 utgåva 2 I detta nummer Protokoll från årsmötet Kallelse till kamratträff i Skansen Källforskning med Arne Berg Och mycket mera Sjöänd Skans

Läs mer

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Tid: Måndagen den 21 mars 2011, kl. 17.30 Plats: Närvarande: Frånvarande: KRK Maria Andersson, ledamot Lars Boberg, ledamot Karin Johansson, ledamot

Läs mer

Styrelsens ordförande Göran Lagerstedt hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

Styrelsens ordförande Göran Lagerstedt hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. Page 1 of 6 HSB-Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB:s Bostadsrättsförening Bågen nr 223 den 5 maj 1998 i Swedenborgssalen, Nürnbergshuset, Björngårdsgatan

Läs mer

Årsstämma 2007 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2007 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2007-05-28/bw Årsstämma 2007 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick En blick över Stångån från Stångåblick Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2007-05-08 Utskriven: 2007-05-28 Justerad: 2007-xx-xx

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Tid: 25 april 2012, kl. 19.00 Plats: Le Golf, Wermdö Golf & Country Club Närvarande: I enlighet med 6 nedan fastställd röstlängd.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Närvarande DSK-Ledamöter Lennart Karlberg, ordförande för årsmötet Ulrika Eriksson, sekreterare Leif Larsson, ordförande Richard

Läs mer

1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE. Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna. 2 ÅRSMÖTETS STADGEENLIGA UTLYSANDE

1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE. Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna. 2 ÅRSMÖTETS STADGEENLIGA UTLYSANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 15 mars, 2006 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg 1. Föreningens firma Föreningens firma är Reningsborg. 2. Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen är en hjälporganisation på kristen grund och är organiserad

Läs mer

FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA.

FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA. - 1 - (5) FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA. 1 15 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Johan

Läs mer

Föreningen Nenningesund org.nr. 8024302153 Årsmöte 080316 kl13.00 i Rådmansö församlingshem, justerat.

Föreningen Nenningesund org.nr. 8024302153 Årsmöte 080316 kl13.00 i Rådmansö församlingshem, justerat. 1 Föreningen Nenningesund org.nr. 8024302153 Årsmöte 080316 kl13.00 i Rådmansö församlingshem, justerat. Mötet inleddes med att föreningens ordförande Mats Dahlström hälsade de cirka 30 närvarande välkomna

Läs mer

Protokoll fört vid Tavelsjö Samfällighetsförenings årsstämma 2014

Protokoll fört vid Tavelsjö Samfällighetsförenings årsstämma 2014 Protokoll fört vid Tavelsjö Samfällighetsförenings årsstämma 2014 sida 1(3) Måndag 2014-03-31 kl.19.00-21.00 i Talmansrummet, Tavelsjö bygdegård 1. Mötet öppnas Ordföranden Almer Holmberg hälsar alla välkomna

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08 Datum: 2014-03-08 Tid: Klockan 14.30 Plats: Restaurang Galejan, Lidköping Närvarande: 42 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4.

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 23 maj 2006 i Swedenborgssalen, Nürnberghuset,

Läs mer

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening Protokoll Föreningsstämma 2015 Protokoll fört vid s ordinarie årsstämma. Tid: tisdagen den 26 maj. 18-19,30. Plats: Trankärrsgården, Kungälv. Omfattning 1-22 1 Öppnande Ordförande, Lars Erik Olofsson,

Läs mer

Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00

Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00 Stockholms läns civilförsvarsförbund P R O T O K O L L Förbundsstämma Verksamhetsåret 2009 01 01 2010 12 31 Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00 Stämmans

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE FÖR VILHELMINABYGDENS SKOTERORGANISATION 15 november 2014 i Storseleby

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE FÖR VILHELMINABYGDENS SKOTERORGANISATION 15 november 2014 i Storseleby Närvarande: Vojmådalens Skoterklubb,Vilhelmina Skoterklubb, Rönnäs Intresse & Idr.förening, Kittelfjälls Skoterförening, Klimpfjälls IIF, Stornäs Skoter & Intr.förening, Latikbergs Skoterklubb, Järvsjö

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18)

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18) 2009-01-28 1 (18) Plats och tid Kommunhuset Kinna, kl 09.00-11.45, paus 10.00-10.15 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Erik Eriksson,

Läs mer

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ)

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) 16/4 2015 Kallelse till Årsmöte för Caravan Club of Sweden, Sundsvallssektionen, YZ 2014. Plats Quality Hotel Sundsvall, Esplanaden 29 (Folkets Hus). Tid Torsdag

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen -

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen - 11 Datum: 20 mars 2010 Plats: Hotell Laponia, Arvidsjaur PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2010 Beslutande: Anders Andersson, Piteå BK Jan Bergdahl, Piteå BK Per Berglund, Piteå BK Daniel Bergman, Piteå BK Hans Eriksson,

Läs mer

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Fört vid Pyrenéersällskapets årsmöte Datum Plats Protokollförare 2012-03-18 Sydskånska kennelklubben, Arlöv Rose-Marie Parkhed Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna

Läs mer

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Typ av möte: Årsmöte Mötesdatum: 2012-02-21 Närvarande: 59 personer som representerade 46 kolonilotter. Innan mötet öppnades visade Ulla Brehm ett uppskattat bildspel

Läs mer

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma BÄCKENS PROTOKOLL SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2008-03-12 Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Bo Jonsson öppnade stämman och hälsade alla hjärtligt välkomna.

Läs mer

3. Till mötets ordförande och sekreterare valdes Jenny Eriksson. 4. Till justerare valdes Roland Nordfelth och Daniel Svanbäck.

3. Till mötets ordförande och sekreterare valdes Jenny Eriksson. 4. Till justerare valdes Roland Nordfelth och Daniel Svanbäck. Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2009-04-04 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 9st 3. Till mötets ordförande och sekreterare valdes Jenny Eriksson. 4. Till justerare valdes

Läs mer

Protokoll fört på Årsmötet med Berghemsvänner den 2 mars 2014.

Protokoll fört på Årsmötet med Berghemsvänner den 2 mars 2014. Protokoll fört på Årsmötet med Berghemsvänner den 2 mars 2014. Närvarande: 13 föreningsmedlemmar. 1. Kassören hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet var med behörighet kallat 3. Till

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 -! Persikogatans Samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 1 Mötets öppnande Ordförande Roland Ahlqvist

Läs mer

b) Fastställande av röstlängd

b) Fastställande av röstlängd a) Stämmans öppnande b) Fastställande av röstlängd 49 st c) Val av stämmoordförande Björn Eriksson d) Val av stämmosekreterare Ann-Louise Johansson e) Val av en person som har att jämte ordföranden justera

Läs mer

Protokoll från Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2015.02.27

Protokoll från Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2015.02.27 Protokoll från Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2015.02.27 Öppnande 1 Skandinaviska Klubbens ordförande, Jens Ole Jespersen, hälsade de närvarande välkomna och förklarade Skandinaviska Klubbens årsstämma

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 19 maj 2010 i Swedenborgssalen, Nürnberghuset,

Läs mer

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Bilagor: 1. Stämmans öppnande: Ordförande Vincenc Vosinek hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsstämman.

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL. Protokoll fört vid Järnvägshistoriska Riksförbundets extra förbundsstämma i Sköldinge 2014-10-18

STÄMMOPROTOKOLL. Protokoll fört vid Järnvägshistoriska Riksförbundets extra förbundsstämma i Sköldinge 2014-10-18 STÄMMOPROTOKOLL 2014-10-18 Protokoll fört vid Järnvägshistoriska Riksförbundets extra förbundsstämma i Sköldinge 2014-10-18 Närvarande: Se närvaroförteckning Tidpunkt: 13:00 Plats: Hotell Katrineberg,

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 10/2015 Styrelsesammanträde Tid Kl 10.00 17.20 Plats Närvarande Strömma Naturbruksgymnasium, Sätila Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson,

Läs mer

Stämman beslutade att välja Stefan Johansson som ordförande vid mötet.

Stämman beslutade att välja Stefan Johansson som ordförande vid mötet. Protokoll fört vid HSB:s Brf Trädgårdsstadens ordinarie föreningsstämma onsdagen den 31 maj 2011 i Akalla By 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sven Ohlsson hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Mötestid (början slut): Kungsholmen 110320 17.10-18.20. Föreningens ordförande Lena Berg förklarade mötet öppnat.

Mötestid (början slut): Kungsholmen 110320 17.10-18.20. Föreningens ordförande Lena Berg förklarade mötet öppnat. Årsmötesprotokoll 2011 1(6). Mötesdatum Mötestid (början slut): Kungsholmen 110320 17.10-18.20 Mötesplats Parmmätargatan 3 Närvarande: Se bilaga 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lena Berg förklarade

Läs mer

Per Blom, förvaltningschef Noomi Calov, förvaltningssekreterare

Per Blom, förvaltningschef Noomi Calov, förvaltningssekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Beslutande Måndagen den 9 februari 2015 i sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.00 Sammanträdet ajournerades klockan 14.15-14.30

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Nr 5 Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 17 maj 2006, klockan 19.00 21.15 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer