PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING"

Transkript

1 PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Tid: 25 april 2012, kl Plats: Le Golf, Wermdö Golf & Country Club Närvarande: I enlighet med 6 nedan fastställd röstlängd. 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Viveka Elfström förklarade årsmötet öppnat och hälsade alla välkomna. Det konstaterades att stämman avsåg behandla frågor rörande GA:1 och GA:7 till delar i gemensam mötesform, och till delar endast gällande motioner rörande GA:7. 2. Val av ordförande på stämman Stämman utsåg Arne Morin till ordförande för stämman. 3. Anmälan av styrelsens val av protokollförare Niklas Borgsved utsågs att vara protokollförare vid stämman. 4. Val av två justeringsmän att jämte stämmans ordförande underteckna stämmans protokoll Magnus Gustafsson och Tommy Hultgren utsågs att vara justeringsmän. 5. Fråga om kallelse till stämman skett i behörig ordning Stämman fastslog att kallelse skett i behörig ordning. 6. Upprättande och fastställande av röstlängd Stämman godkände att cirkulerad debiteringslängd skall utgöra röstlängd. I angelägenheter som rör GA:7, äger endast medlemmar i GA:7 rösträtt. Curt Furusten förevisade fullmakt att företräda ägarna för Värmdövik 1:610 vid mötet. Marcus Manninen visade upp fullmakt att företräda ägarna för Värmdövik 1:554 vid mötet. Röstlängd fastställdes senare till för GA:1 46 st, och för GA:7 37 st. Se underlag i bilaga till protokollet.

2 7. Föredragande av årsredovisning och revisionsberättelse Årsredovisning för GA:1 och GA:7 gås igenom. Huvudaktiviteter inom väg, grönområden och hamnen under året presenterades. Därefter presenterades resultaträkning och balansräkning för GA:1 respektive GA:7. Föreningens revisor redogjorde för revisionsberättelsen och rekommenderade årsmötet att ge styrelsen full ansvarsfrihet för verksamhetsåret Fastställande av resultat- och balansräkning Stämman fastställde resultat- och balansräkning för 2011 samt beslöt att balansera resultaten i GA:1 respektive GA:7 i ny balansräkning. 9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter Stämman beslöt att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för Framställningar och förslag från styrelsen Styrelsen presenterade proposition 1, om att genomföra förändringar i föreningens stadgar. Syftet med motionen är att fastslå sedan tidigare beslutade förändringar i stadgarna samt att förtydliga och förenkla stadgarna. Utöver de föreslagna förändringar som kommunicerats i samband med kallelsen, förslog styrelsen att i stadgarna gällande agendan för den ordinarie stämman, göra en förändring i punkt om styrelsens förslag till debiteringslängd. Detta föreslås gälla för kommande år, istället för som nu för innevarande år. Stämman beslöt att bifalla styrelsens förslag. Styrelsen presenterade vidare proposition 2, gällande extradebitering för att finansiera beläggningsarbete av vägar. Vägansvarig redovisade förutsättningarna för arbetet med den föreslagna vägbeläggningen. Förslaget innebär en förhöjd medlemsavgift med 900 kr per år under Fråga uppkom om val av stentyp och bindningsmedel för vägbeläggning, vilket besvarades av vägansvarig. Stämman beslöt att bifalla styrelsens förslag. 11. Framställningar och förslag från föreningens medlemmar Inga framställningar och förslag från föreningens medlemmar har lämnats in. 12. Beslut om ersättning till styrelsens ledamöter och suppleanter, adjungerad styrelseledamot, revisorerna och valnämndsledamöterna Stämman beslöt att ersättning till styrelsens ledamöter utgår med samma belopp som föregående år. 13. Styrelsens förslag till budget och debiteringslängd för innevarande år Budget presenterades i sammanfattning gällande GA:1 respektive GA:7. Stämman beslöt att fastställa budget och debiteringslängd enligt styrelsens förslag.

3 14. Val av styrelse och styrelseordförande Stämman beslöt följande i enlighet med valberedningens förslag: Lena Englund, kassör, nyval Niklas Borgsved, sekreterare, nyval Styrelsens medlemmar som är valda sedan föregående stämma: Viveka Elfström, ordförande, Kjell Ekberg, vägansvarig, Daniel Petrini, grönområdesansvarig, Ulrika Arousell, suppleant, Johan Ejerhed, suppleant, Val av revisorer Stämman beslöt följande i enlighet med valberedningens förslag: Bertil Sommar, revisor, nyval Lennart Svensson, revisor, nyval, Björn Eriksson, revisor suppleant, omval Anmälan av den ledamot båthamnssamfällighetens medlemmar utsett till adjungerad styrelseledamot Robert Fahlström, utsågs till adjungerad styrelseledamot, och hamnansvarig. 17. Beslut om valnämnd och sammankallande Stämman beslöt enligt följande: Kristian Åström, valberedningen sammankallande, omval, Conny Edlund, valberedningen, omval Bitte Ferngren, valberedningen, nyval

4 18. Övriga frågor Som första övrig fråga presenterade Björn Eriksson Skeppsdalsströms samhällighetsförenings nya hemsida. Statistiken visar att användandet av hemsidan har ökat och ordföranden för styrelsen konstaterar att hemsidan är en huvudkanal för kommunikationen till medlemmarna, tillsammans med det digitala nyhetsbrevet som styrelsen skickar ut. Styrelsen ämnar använda pappersburen kommunikation allt mindre för att spara både pengar och miljö. Ett tack framfördes till styrelsen för ett bra arbete med information till medlemmarna under året. Fråga uppkom om att lägga asfalt på grus och om hushåll kan få sin uppfart asfalterad i samband med vägbeläggningsarbetet. Detta rekommenderades inte av vägansvarig, delvis på grund av valet av material i vägbeläggningen. Vägansvarig redogjorde för samarbete med Boo Energi gällande vägbelysning och att det kommer att finns möjlighet till ett samordnat erbjudande gällande energileveranser för hushållen i samfälligheten. Ordföranden för styrelsen konstaterade att lampor i lyktstolparna i början av Svartträskvägen behöver ses över, eftersom de är kvicksilverbaserade. I samband med översynen kommer också lampornas funktion att ses över. Kommunens arbete med belysning för cykelbanorna diskuterades i korthet. Fråga uppkom om skada på vägen gällande Klippstigen efter grävning av kommunen. Vägansvarig tog på sig att kontakta kommunen om detta i samband med vägarbeten som bör genomföras på andra delar i området. Ett speciellt tack framfördes till styrelsemedlemmar som lämnar sin post, Bitte Ferngren, Camilla Lien och Johan Aaserud, varpå ett minne från föreningen överlämnades. Mötesordförande förklarade därefter den för GA:1 och GA:7 gemensamma delen av årsmötet avslutat. 19. Framställningar och förslag från styrelsen gällande GA:7 Hamnansvarig redogjorde i korthet för arbetet med statusinventering av hamnen som genomförts under året. Bland annat presenterades behov av att ersätta kättingar under vatten, och exempel på hur materialet slits. Generellt sett konstaterades att hamnen är i förhållandevis gott skick, men läget för hamnen är utsatt vilket innebär att delar av materialet i hamnen måste bytas ut oftare än tidigare beräknat. Styrelsen presenterade proposition 3, om ny beräkningsalgoritm för debitering av båtplats, för att förenkla både för kassören och båtägaren gällande debiteringen av den årliga avgiften. Vidare kan den nya lösningen bidra till en ökad möjlighet att hyra ut lediga platser i hamnen eftersom de tidigare kan fastslås vara lediga. Den nya beräkningsalgoritmen bygger på en kombination av fast avgift och rörlig avgift baserad på båtplatsens bredd och en årligt beräknad kostnad per löpmeter. Fråga om löpmeterpriset uppkom, och hamnansvarig redogjorde för grunderna till hur löpmeterpriset sätts. Stämman beslöt att bifalla styrelsens förslag.

5 Styrelsen presenterade vidare proposition 4, om att begränsa storleken på båtar i hamnen. Frågan har aktualiserats efter förfrågan om att förtöja större båtar i hamnen. Hamnansvarig redogjorde för hur frågan har hanterats och analyserats med hjälp av extern expertis. Förslaget begränsar båtstorleken till en största längd av 12 meter, en största bredd av 4 meter, och ett största deplacement av 10 ton. Orsaken till förslaget om begräsningen i storlek på båtar i hamnen är den besiktning av hamnens möjligheter och begränsningar att förtöja båtar. Fråga uppkom om hur begränsningarna ska tolkas, om alla begränsningar ska uppfyllas eller om undantag kan ges för till exempel längre, men smala segelbåtar. Hamnansvarig avböjde att ge något specifikt svar på denna fråga i nuläget. Synpunkt kom fram om att inga generella regler för båtstorlek ska finnas utan att varje båt ska bedömas som ett enskilt fall. Vidare lyftes fram att längre segelbåtar inte innebär ett större vindfång än större motorbåtar, utan snarare bidrar till att stabilisera bryggan. Exempel presenterades på hur problem uppkommit gällande bryggor i närområdet som slitit sig på grund av större båtar. Denna fråga diskuterades dock giltigheten i. Invändning om att beslut gällande möjlighet att bereda plats för större båtar, inte är giltig för stämman togs upp. Det konstaterades att detta beslut ska tas av styrelsen för GA:7, och inte stämman. Stämman beslöt att ge styrelsen i uppdrag att ta beslut om en eventuell begränsning av båtstorlek. I detta ska hänsyn tas till eventuella ekonomiska konsekvenser och tillkommande kostnader för att förstärka hamnen, vid godkännande av större båtar i hamnen. Som sista förslag för mötet, proposition 5, presenterade styrelsen förslaget att möjliggöra handel med GA:7-andelar. Syftet med förslaget är att GA:1-andelsägare ska ha möjlighet att förvärva GA:7-andelar från GA:7-andelsägare som vill avyttra sin andel i GA:7. Styrelsens grund till förslaget är att det finns ett antal passiva GA:7-medlemmar som inte är intresserade av att nyttja sin andel i GA:7, samtidigt som det finns GA:1-andelsägare som önskar bli medlem av GA:7. I förslaget finns ett hembudsförbehåll som ger styrelsen förtur att köpa andelar i GA:7. Fråga uppkom gällande säkerställande att inte GA:7-andelar köps av personer som inte tillhör GA:1. Hamnansvarig redogjorde för hur detta säkerställs. Rättigheten till en plats i hamnen genom GA:7 klargjordes, där det konstaterades att medlemskap i GA:7 innebär möjlighet till båtplats i hamnen, men inte en specifik båtplats på permanent basis. Stämman beslöt att bifalla styrelsens förslag. Hamnansvarig och den tillträdande hamnansvarig redogjorde slutligen i korthet för planerade arbetsdagar för hamnen. Mötesordförande förklarade därefter årsmötet avslutat.

6 Vid protokollet ~dasbog~. Arne Morin

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

Proposition till stämma 2014 i Skeppsdalsströms Samfällighetsförening

Proposition till stämma 2014 i Skeppsdalsströms Samfällighetsförening Proposition till stämma 2014 i Skeppsdalsströms Samfällighetsförening Proposition 1 - Inkludera lekplats i anläggningsbeslut Bakgrund De gemensamhetsanläggningar som finns inom Skeppsdalsströms Samfällighetsföreningen

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena Styrelsens förslag till reviderade stadgar för Mälarens vattenvårdsförbund 2016 Mälarens vattenvårdsförbund är en ideell organisation vars gällande stadgar enligt nedan fastställdes den 13 mars 1998. Ändringsförslag

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 -! Persikogatans Samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 1 Mötets öppnande Ordförande Roland Ahlqvist

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma KALLELSE Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma Söndag den 19 juni 2016 kl. 9.00 i Vätö Folkets Hus i Harg 2016-04-02 Lars Lundman Lars Lundman ordförande FÖREDRAGNINGSLISTA

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Datum: 2008-08-23 Plats: Fridtorpsvägen 10, Fridhem Närvarande: Patrik Oscarsson, Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate, Bertil Lawergren, Caroline

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Rönninge Folkets hus. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad.

Läs mer

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17.

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. STADGAR för Grinnekullens Samfällighetsförening Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. Stadgar för Grinnekullens Samfällighetsförening enligt

Läs mer

Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm. Följande punkter på respektive dagordning kommer att handläggas först och gemensamt:

Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm. Följande punkter på respektive dagordning kommer att handläggas först och gemensamt: VentilationsFöreningen ByggnadsplåtFöreningen Stål & LättbyggnadsFöreningen Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm Gemensam Dagordning 2015-05-22 Följande punkter på respektive dagordning kommer att

Läs mer

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 Plats: Klingavälsgården, Karup 1. FÖRENINGSSTÄMMANS ÖPPNANDE Ordföranden

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg 1. Föreningens firma Föreningens firma är Reningsborg. 2. Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen är en hjälporganisation på kristen grund och är organiserad

Läs mer

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING

STADGAR KFUM LINKÖPING STADGAR KFUM LINKÖPING ANSLUTNING 1 KFUM Linköping tillhör KFUK-KFUM Sverige riksförbund och är genom detta ansluten till KFUKs Världsförbund och KFUMs Världsförbund. 2 För föreningen gäller förutom dessa

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Närvarande DSK-Ledamöter Lennart Karlberg, ordförande för årsmötet Ulrika Eriksson, sekreterare Leif Larsson, ordförande Richard

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Protokoll fört vid BBF: S ÅRSMÖTE 2013

Protokoll fört vid BBF: S ÅRSMÖTE 2013 Båtföreningarnas regionala organisation Medlem i Svenska Båtunionen Protokoll fört vid BBF: S ÅRSMÖTE 2013 DATUM OCH TID Lördag 20130302 Kl. 10.00 PLATS Hotell Valhall, Kalix Informationspunkter före ordinarie

Läs mer

Styrelsens ordförande, Christer Villard, hälsade de närvarande välkomna och förklarade ordinarie bolagsstämma 2014 öppnad.

Styrelsens ordförande, Christer Villard, hälsade de närvarande välkomna och förklarade ordinarie bolagsstämma 2014 öppnad. 1(5) Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma med fullmäktige i Länsförsäkringar Stockholm, org. nr 502002-6265, i bolagets lokaler Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm, den 3 april 2014 1 Stämmans öppnande

Läs mer

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar Antagna efter årsmötet 150423 Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar för HSO Göteborg, antagna 2015-04-23 Namn, mål och uppgift 1 Namn Handikappföreningarnas samarbetsorgan i

Läs mer

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater.

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater. SVENSKA TERRIERKLUBBEN Specialklubb inom Svenska Kennelklubben PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Terrierklubbens fullmäktige (TF) den 22 april 2012 på Scandic, Järva krog, Solna 1 Mötets öppnande

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Tid Söndagen den 17 mars 2013 klockan 15.00

Tid Söndagen den 17 mars 2013 klockan 15.00 Kallelse till ordinarie stämma Tid Söndagen den 17 mars 2013 klockan 15.00 Plats Mölle Stationshus. Föreningen bjuder på kaffe, te och kaka. Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val av sekreterare

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Lärarnas A-kassa ska besluta om och betala ut ersättning till medlemmarna vid arbetslöshet, enligt bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring.

Lärarnas A-kassa ska besluta om och betala ut ersättning till medlemmarna vid arbetslöshet, enligt bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring. 1 1 Kassans firma och ändamål Kassans firma är Lärarnas Arbetslöshetskassa (Lärarnas A-kassa). Lärarnas A-kassa ska besluta om och betala ut ersättning till medlemmarna vid arbetslöshet, enligt bestämmelserna

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08. Senast reviderad: 2015-07-15

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08. Senast reviderad: 2015-07-15 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08 Senast reviderad: 2015-07-15 Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer

Stadgar för Jägareförbundet Råneå jaktvårdskrets

Stadgar för Jägareförbundet Råneå jaktvårdskrets Stadgar för Jägareförbundet Råneå - jaktvårdskrets Antagna av Svenska Jägareförbundets kongress 1991 Ändringar gjorda vid Jägareförbundets årsstämma 2000, 2004 och 2012 Antagna av jaktvårdskretsens årsmöte

Läs mer

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening.

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening. 1.(5) FÖRSLAG STADGAR Stadgar för Östra Laxsjöns samfällighetsförening antagna vid årsstämma 2015-06-28 (gäller efter godkännande av Lantmäteriet). enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

VF ROSOG Stadgar 1(10) Vänföreningen till Royal Order of Scotland Provincial Grand Lodge of Ostrogothia

VF ROSOG Stadgar 1(10) Vänföreningen till Royal Order of Scotland Provincial Grand Lodge of Ostrogothia VF ROSOG Stadgar 1(10) Vänföreningen till Royal Order of Scotland Provincial Grand Lodge of Ostrogothia Stadgar för Vänföreningen till ROS PGL of Ostrogothia Fastställda 2012-07-23. Först antagen 2012-07-23.

Läs mer

Svenska Föreningen För Allergologi (SFFA)

Svenska Föreningen För Allergologi (SFFA) 1 Svenska Föreningen För Allergologi (SFFA) Uppgift och organisation 1 Svenska föreningen för allergologi är en sammanslutning av läkare och andra med särskilt intresse för allergologiska sjukdomar. Föreningen

Läs mer

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå 1 Årsmötets öppnande Övre Norra Bilsportförbundets ordförande Kenneth Bergquist

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet IFK Centralstyrelse Protokoll fört vid representantskapsmötet för Idrottsföreningen Kamraterna Lördagen den 16 mars 2013 i Odd Fellowhuset VästraTrädgårdsgatan 11A Stockholm. Närvarande: 12 representerade

Läs mer

Medlemmarna i Kummelnäs Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma 2004.

Medlemmarna i Kummelnäs Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma 2004. K A L L E L S E Medlemmarna i Kummelnäs Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma 2004. Tid: Söndagen den 6 juni, 2004 kl. 13:00 Föreningen bjuder på kaffe och bulle. Plats: Myrsjöskolans

Läs mer

NHF Sweden STADGAR 2014

NHF Sweden STADGAR 2014 NHF Sweden STADGAR 2014 Stadgar för National Health Federation Sweden 2014 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Namn & Organisationsnummer Föreningens fullständiga namn är National Health Federation Sweden, förkortat

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Johanna hälsade de närvarande varmt välkomna. Ordförande förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Johanna hälsade de närvarande varmt välkomna. Ordförande förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Ordförande Johanna hälsade de närvarande varmt välkomna. Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till

Läs mer

STADGAR för Jaktvårdskrets

STADGAR för Jaktvårdskrets STADGAR för Jaktvårdskrets Antagna av Jägareförbundets kongress 1991 Ändringar gjorda vid Jägareförbundets årsstämma 2000, 2004 och 2012 2 Stadgar för jaktvårdskrets Antagna av Svenska Jägareförbundets

Läs mer

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Bilagor: 1. Stämmans öppnande: Ordförande Vincenc Vosinek hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsstämman.

Läs mer

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm.

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Nya stadgar antagna första gången på extra stämma den 16 januari 2013 1 Firma Föreningens firma är Regnbågens kooperativa

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö Sid. 1 (5) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö 1. Årsmötets öppnande Ordföranden hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade mötet. På

Läs mer

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Förbundet Aktiva Seniorer Program Förbundet Aktiva Seniorer är en ideell

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun.

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun. Information från Bokenäs Fiber - Februari 2014 Hej medlem, Nu verkar det som om vintern har släppt greppet och vi planerar att komma igång med grävningen igen efter vinteruppehållet. Närmast på tur är

Läs mer

STADGAR För Läkemedelsindustriföreningen

STADGAR För Läkemedelsindustriföreningen STADGAR För Läkemedelsindustriföreningen 1 FIRMA Föreningens firma är Läkemedelsindustriföreningen. 2 INTRÄDE Föreningen utgör en sammanslutning av i Sverige verksamma läkemedelsföretag, som dock inte

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 25 maj 2010 på Umeå Folkets Hus

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 25 maj 2010 på Umeå Folkets Hus Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 25 maj 2010 på Umeå Folkets Hus Tid: 18.30 20.05 Stämman inleds med att en grupp från klass NV2, Östra Gymnasiet underhåller med bluesmusik.

Läs mer

Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Stadgar för Svenska Aikidoförbundet SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET Antagna vid konstituerande förbundsstämma 2009-10-11, ändrade vid ordinarie förbundsstämmor 2010-03-20, 2011-03-26, samt 2014-03-22. 1 kap Idrottsrörelsens

Läs mer

1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE. Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna. 2 ÅRSMÖTETS STADGEENLIGA UTLYSANDE

1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE. Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna. 2 ÅRSMÖTETS STADGEENLIGA UTLYSANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 15 mars, 2006 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM

STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM Sida 1 (7) - - o 0 o - - Dessa stadgar bygger på normalstadgar antagna av förbundsstyrelsen 2010-04-16 STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM Dessa stadgar är godkända av Sjövärnskårernas Riksförbunds styrelse

Läs mer

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx 1 Förbundets namn, juridiska form och säte Svenska OCD-förbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening

Läs mer

fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell

fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell PROTOKOLL (Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Tid: Tisdagen den 27 november 2007, kl. 18.00-ca 20.25 Plats: Kungsholmen Konferens & Matsal (Trygg

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

Villaägarföreningen Dungen

Villaägarföreningen Dungen Villaägarföreningen Dungen Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Villaföreningen Dungen, den 9 mars 2006 1. Stämmans öppnande i sal 616 Segeltorpskolan Mötet öppnades av Robert Tham som hälsade de närvarande

Läs mer

Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 2 maj 2015 på Kompassen pub i Arkösund.

Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 2 maj 2015 på Kompassen pub i Arkösund. Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 2 maj 2015 på Kompassen pub i Arkösund. Stefan Peterson hälsade samtliga välkomna till det 128:e årsmötet och förklarade mötet öppnat. 1

Läs mer

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förslag Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förord Detta förslag till stadgar utgår från de normalstadgar som Svenska Budo- och Kampsportsförbundet har tagit fram för underförbund. Följande förändringar

Läs mer

STADGAR FÖR VÄTGAS SVERIGE IDEELL FÖRENING

STADGAR FÖR VÄTGAS SVERIGE IDEELL FÖRENING STADGAR FÖR VÄTGAS SVERIGE IDEELL FÖRENING 1 Firma Föreningens namn är Vätgas Sverige Ideell Förening. 2 Ändamål och verksamhet Vätgas Sveriges ändamål skall vara att: 1 Främja vätgas som energibärare

Läs mer

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH 1 Ändamål och organisation Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen (ASVH) är en riksorganisation med ändamål att främja kvalitativ

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Stadgar för Simklubben Götene

Stadgar för Simklubben Götene Stadgar för Simklubben Götene Simklubben Götene, SKG som bildat 71-09-22,antog dessa stadgar vid ordinarie klubbmöte 00-00-00 1. SKG:s Syfte SKG skall: 1. Verka för simidrottens sunda utveckling och popularisering

Läs mer

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15.

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15. Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15.00 1. INLEDNING. Ordförande i Jägareförbundet Norrbotten, Robert

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF

STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF ANSLUTNING 1 KFUM Linköping Golf tillhör KFUK-KFUMs idrottsförbund och är genom detta ansluten till KFUK-KFUMs riksförbund, KFUKs världsförbund och KFUMs världsförbund. 2 För

Läs mer

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 FÖRENINGENS VERKSAMHET 1. INRIKTNING OCH MÅLSÄTTNING Jönköpings Södra Idrottsförening är en ideell förening, stiftad 9 december

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015

Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015 1 (5) Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015 1 Klubbens namn är MERCEDES-BENZ KLUBBEN SVERIGE, förkortat MBKS. 2 Klubbens säte är Linköping 3 Klubbens syfte MBKS är en politiskt och religiöst obunden

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

STADGAR för. Föreningen Dag- och Fritidshemmet BONK

STADGAR för. Föreningen Dag- och Fritidshemmet BONK STADGAR för Föreningen Dag- och Fritidshemmet BONK 1. Firma Föreningens firma är Dag- och Fritidshemmet Bonk, ideell förening. 2. Ändamål Föreningens ändamål är att med personella insatser av (om än inte

Läs mer

Stadga. Föreningen Bioteknikstudenterna. Antagen 111112. Uppdaterad 131116

Stadga. Föreningen Bioteknikstudenterna. Antagen 111112. Uppdaterad 131116 Stadga Föreningen bioteknikstudenterna Antagen 111112 Uppdaterad 131116 Förkortningar Föreningen Bioteknikstudenterna Styrelsen för Bioteknikstudenterna Bioteknikdagarna Projektgruppen för Bioteknikdagarna

Läs mer

Stadgar för 101Net Käglinge

Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101net Käglinge Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Malmö

Läs mer

STADGAR. för den ideella föreningen Södertälje Katthem med hemort i Södertälje. Stadgarna fastställda vid Årsmöte 2014-03-22

STADGAR. för den ideella föreningen Södertälje Katthem med hemort i Södertälje. Stadgarna fastställda vid Årsmöte 2014-03-22 1 STADGAR för den ideella föreningen Södertälje Katthem med hemort i Södertälje. Stadgarna fastställda vid Årsmöte 2014-03-22 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningens främsta syfte är att stävja antalet

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB

STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB Förslag till nya stadgar STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB Visby Tennisklubb har till ändamål att verka för att medlemmarna kan utöva tennis och annan passande idrottsverksamhet i enlighet med klubbens vision

Läs mer

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE SKANKEFÖRENINGEN 1(5) SVERIGE STADGAR SKANKEFÖRENINGEN Instiftad den 21 juli 1974 Organisationsnummer 893201-8735 1 ÄNDAMÅL Skankeföreningen är en ideell förening, som har till ändamål: att verka för sammanhållning

Läs mer

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Fört vid Pyrenéersällskapets årsmöte Datum Plats Protokollförare 2012-03-18 Sydskånska kennelklubben, Arlöv Rose-Marie Parkhed Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma BÄCKENS PROTOKOLL SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2008-03-12 Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Bo Jonsson öppnade stämman och hälsade alla hjärtligt välkomna.

Läs mer

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Ordförande Hans Christiansen öppnade mötet 1. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Stadgar för avdelning - förslag

Stadgar för avdelning - förslag DHR - Stadgar för avdelning 1(8) Stadgar för avdelning - förslag Bearbetade inför förbundsmötet, oktober 2013 1. NAMN, ÄNDAMÅL OCH ORGANISATION 1.1 Namn DHR-avdelnings namn är DHR, följt av ortsnamnet

Läs mer

Den feta, kursiverade texten är förslag till ny skrivning av paragrafen, och det står precis under ursprungstexten..

Den feta, kursiverade texten är förslag till ny skrivning av paragrafen, och det står precis under ursprungstexten.. Den feta, kursiverade texten är förslag till ny skrivning av paragrafen, och det står precis under ursprungstexten.. Stadgar för Norrköpings Segel Sällskap (NSS) Sällskapet bildades den 10 dec. 1886. De

Läs mer

FÖRENINGEN KRISTNA RADIONÄTET

FÖRENINGEN KRISTNA RADIONÄTET FÖRENINGEN KRISTNA RADIONÄTET STADGAR Antagna vid konstituerande årsmöte 1992-11-29 Stadgerevision vid årsmöte 1993-05-08; samtliga paragrafer Stadgerevision vid årsmöte 1995-04-25; paragrafer 3:1, 8:3

Läs mer

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992.

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. 1 (6) Reviderade mars 1996, november 1998, november 2000, november 2001. HYC syfte. HYC är en ideell förening vars syfte är

Läs mer