i Gällstaö Restaura Mer information /gallstao Varmt välkomna!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "i Gällstaö www.g Restaura Mer information /gallstao Varmt välkomna!"

Transkript

1 Kallelse till årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Söndag 14 april 2013 kl Restaura ang Jungfrusund Jungfrusunds Marina, a, Bryggavägen 133A, Ekerö Kaffe med förmiddagsfika serveras Mer information gallstao.com /gallstao Varmt välkomna!

2 2 Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer (ordförande, sekretärare samt 2 protokolljusterare/rösträknare att jämte ordförande justera mötets protokoll) 3. Mötets behöriga utlysande 4. Godkännande av förslag till dagordning 5. Styrelsens årsredovisning och förvaltningsberättelse 6. Revisornas berättelse 7. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 8. Fastställande av utgifts och inkomststat för nästföljande verksamhetsår. 9. Fastställande av årsavgift 10. Val av styrelseordförande och övriga styrelseledamöter jämte suppleanter 11. Val av revisor jämte suppleant 12. Fråga om val av valberedning 13. Ärenden som styrelsen framlagt till behandling 14. Ärenden som medlem senast en vecka före kallelsen till årsmötet hos styrelsen skriftligen anmält för behandling 15. Övriga ärenden

3 3 Förvaltningsberättelse 2012 Föreningen hade under verksamhetsåret 218 betalande medlemmar och avhöll sitt ordinarie årsmöte den 18 mars Styrelse Ordförande (1 år, vald 2012) Ledamot, vice ordförande (2 år, vald 2011) Ledamot (2 år vald 2011) Ledamot (1 år, vald 2012) Ledamot (2 år, vald 2012) Suppleant (1 år) Suppleant (1 år) Einar Hestmann Patrik Nilsson Claes Almesson Fredrik Åkesson Gustaf Axelsson Stefan Hultqvist Rolf Wiklund Revisorer: Christer Wåhlander och Anders Grönberg Valberedning: Tommy Jansson och Peter Linnros Genomförda aktiviteter och evenemang Valborgsfest på Solsidan och Parksidan Provapådag för multisportbanan Knattefotboll (majsept) Midsommarfest Gällstaöloppet (premiär) Halloween Sommarskötsel av föreningsområdet inkl. multisportbana, lekplats och fotbollsplan Utfyllnad av massor i gropen söder om Lekplatsen Toppdressing av fotbollsplanen Skapat online bokningsschema för multisportbanan (via hemsidan) Arbetat för att få fiberbredband till Gällstaö varpå Telias erbjudande rekommenderades Fräschat upp hemsidan (gallstao.com) Skapat facebooksida för Gällstaö (facebook.com/gallstao) Styrelsens arbete Styrelsen har under året haft fem protokollförda möten. Fokus har varit på genomförande av våra sport och fritidsaktiviteter samt på utveckling och skötsel av vårt föreningsområde med ny multisportbana, lekplats och fotbollsplan. Nytt av året var Gällstaöloppet den 1. September som trots strömmande regn blev en fin löparfest 60 små och stora Gällstaöbor. Vi har även lagt mycket energi på att få igång bredbandsutbyggningen för friliggande villor på Gällstaö. Ekonomi Under året ökade föreningens intäkter från 53 tkr till 88 tkr. Kostnader före avskrivningar och inkomstskatt blev 120 tkr mot budgeterat 109 tkr. Av dessa utgör ca 40 tkr fastighetsskatt och samfällighetsavgift.

4 4 Kostnader för avskrivningar var 194 tkr mot budgeterat 232 tkr. Avskrivningskostnaderna avser i sin helhet multisportbana och lekplats. Skatteverket har beräknat en inkomstskatt för 2012 på 105 tkr. Detta var inte budgeterat eftersom vi anser att GFF som allmännyttig idéell förening omfattas av regelverket om befrielse från inkomstskatt. Vi ska överklaga Skatteverkets beslut men eftersom detta tar tid måste vi ta med den beräknade inkomstskatten i 2012 års bokslut. Sammanfattningsvis gör föreningen en bokförd förlust på 331 tkr mot budgeterat förlust på 260 tkr. Den negativa avvikelsen kan i sin helhet förklaras av Skatteverkets beslut om inkomstskatt. I övrigt är föreningens ekonomiska situation stabil. Vi har drygt 1 mkr i omsättningstillgångar och våra skulder uppgår till ca 250 tkr. Gällstaö, 24 mars 2012 Einar Hestmann Patrik Nilsson Claes Almesson Fredrik Åkesson Gustaf Axelsson

5 5 Resultaträkning 2012 INTÄKTER Resultat 2012 Budget 2012 Resultat 2011 Evenemang Medlemsavgift Övrigt Ränteintäkter SUMMA INTÄKTER KOSTNADER Direkta kostnader Övriga externa kostnader varav fastighetsskatt varav fastighetsskötsel varav samfällighetsavgift varav övrigt Personalkostnader Avskrivningar Inkomstskatt SUMMA KOSTNADER BERÄKNAT RESULTAT Balansräkning 2012 TILLGÅNGAR Ingående balans Period Utgående balans Anläggningstillgångar , Omsättningstillgångar varav kortfristiga fordringar 3 752, varav kassa och bank SUMMA EGET KAPITAL, AVSÄTTNING OCH SKULDER Eget kapital Kortfristiga skulder SUMMA BERÄKNAT RESULTAT

6 6 Revisionsberättelse Revisionsberättelsen var inte klar vid utskrift av kallelsen och kommer därför finnas tillgänglig under årsmötet samt på vår hemsida Budgetförslag 2013 Resultatbudget INTÄKTER Budget 2013 Resultat 2012 Budget 2012 Resultat 2011 Evenemang Medlemsavgift Övrigt Ränteintäkter SUMMA KOSTNADER Direkta kostnader Övriga externa kostnader varav fastighetsskatt varav fastighetsskötsel varav samfällighetsavgift varav övrigt Personalkostnader Avskrivningar Inkomstskatt SUMMA BERÄKNAT RESULTAT Investeringsbudget Investeringsbudget för Gällstaö Entré (se nedan): kronor Ärenden som styrelsen framlagt till behandling Utveckling av Gällstaös entré Gällstaös entréområde längs Herredagsvägen är i dag ett markområde som inte sköts i någon större omfattning. Träd, vass och sly växer ohämmad och åtkomsten till kanalen försämras för varje år. Vi tycker infarten till Gällstaö förtjänar ett bättre öde än så. Vi tror man med relativt enkla medel kan skapa ett infartsområde som är både mer attraktivt och tillgängligt. Detta kommer i sin tur att öka ö känslan och det samlade upplevelsesvärdet för Gällstaö. Vi föreslår att föreningen i samarbete med Jungfrusund kanalförening och GSF tar initiativ till ett projekt för utveckling av Gällstaös entré inklusive muddring av kanalen. Vi föreslår att GFF sätter av medel att bidra med 60 % av projektinvesteringen dock maximalt 600 tkr. Finansieringen får endast ske ifall följande förutsättningar är fyllda:

7 7 En arbetsgrupp för projektet ska utses av styrelsen. I arbetsgruppen ska både GFF, GSF och Kanalföreningen vara representerad. Arbetsgruppen får i ansvar att ta fram projektförslag och genomföra projektet. Finansiering av resterande 40 % av projektet ska vara garanterad, via Kanalföreningen, Ekerö kommun eller annan part En underhållsplan och kostnadsberäkning för kommande 5 år. Ett avtal med GSF att ta över förvaltningsansvaret efter färdigställning och som säkerställer finansiering av skötselkostnader kommande 5 år ska finnas Ett konkret projektförslag inkl. ritning, tydliga resultatmål, budget och leverantörsofferter Närboende ska vara informerade ochh haft möjlighet att yttraa sig till projektförslaget. Projektet måste godkännas av GFFs styrelse innan projektet kan genomföras och finansieras. Försäljning av GFFs bostadstomter En betydande andel av GFFs kostnadsmassa (ca 40 tkr per år) består idag av fastighetsskatt och GSF och avgift på de tre bostadstomter som föreningen äger. Om vi säljer demm blir vi av med kostnaderna konverterar samtidigt våra fastigheter till likvida, räntebärande tillgångar. Styrelsen föreslår därför att föreningsstämman ger styrelsen mandatt att inom 5 år sälja tomterna när marknadsförutsättningarna är gynnsamma. Omsättningstillgångar som frigörs genom försäljning av bostadstomtern får dock inte användas utan föreningsstämmans beslut. Ärenden som medlem anmält för behandling Anläggning av en pulkabacke på Gällstaö Anmält av Susanne Köhler Bakgrund På Gällstaö finns det väldigt många barn och inte en enda säker pulkabacke. De backar som skulle s kunna användas till pulka och snowraceråkning är direkt livsfarliga då d de alla slutar vid en väg. Av säkerhetsskäl får Ekebyhovsbacken endast användas av pulkor/snow wracers då den är stängd,, vilket lämnar en väldigt liten tidslucka för barnen att åka på.

8 8 Motivering Barnen på Gällstaö behöver någonstans där de kan åka pulka/snowracer säkert på vintern och då det inte finns några tillgängliga pulkabackar i närheten så tycker jag att vi ska anlägga en mindre pulkabacke här på ön. De kriterier som jag anser att vi bör kunna uppfylla är följande: Ingen boende ska få sin utsikt skymd av backen Ingen boende ska få pulkabacken nära sin tomt Som jag ser det så kan dessa båda kriterierna uppfyllas om pulkabacken läggs på Parksidan, bakom hästhagarna mot vattnet, se mitt förslag på nästa sida. Där finns det idag bara en massa sly. Att anlägga en pulkabacke borde inte heller behöva bli så dyrt. Röjning av marken kan vi säkert delvis göra själva och schaktmassor för att bygga backen kan vi med stor sannolikhet få gratis då det kostar en massa pengar att köra schaktmassor till tippar. Jag anser att det borde ligga i GFF intresse att anlägga den här backen dels eftersom GFF:s uppdrag är att förbättra boendemiljön på Gällstaö och dels då den här investeringen endast skulle innebära en engångskostnad och inga framtida förvaltningskostnader. Förslag till beslut Mitt förslag är att GFF anlägger en pulkabacke på Gällstaö till nästa vinter. Mvh Susanne Köhler Styrelsens ställningstagande Vi uppskattar initiativet och eldsjälen i förslaget om ny pulkabacke. Mer av detta! Eftersom GFF inte äger marken på Parksidan kan GFF inte ta ställning till själva anläggningen eller användning av marken. Området förvaltas av GSF och ägs av kommunen. GFF kan därmed endast ta beslut ang. eventuell investeringsstöd eller arbetsinsats till projektet. Av motionen framgår det inte någon konkret storlek (belopp) på finansieringsbehovet. För att bygga en backe på det idag platta området uppskattar vi dock att det behövs ett större belopp för att finansiera transport av massor till området. Vi rekommenderar därför att vi undersöker möjligheten för att istället använda/förbättra en befintlig backe i en naturlig backe på Gällstaö. Styrelsen föreslår därför att motionen avslås.

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Tisdag 28 april 2015 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer Ordförande Sekretärare Två protokolljusterare/rösträknare 3. Mötets behöriga utlysande 4.

Läs mer

Tisdag 29 april 2014 kl. 18.30

Tisdag 29 april 2014 kl. 18.30 Kallelse till årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening (GFF) Tisdag 29 april 2014 kl. 18.30 Restaurang Jungfrusund Jungfrusunds Marina, Bryggavägen 133A, 178 31Ekerö (vi har bokat hela restaurangen)

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening 1 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Protokoll Plats: Jungfrusunds Marina Datum: Tisdag 29 april 2014 1 Mötets öppnande... 2 2 Val av mötesfunktionärer... 2 3 Mötets behöriga utlysande... 2 4 Godkännande

Läs mer

Ordförande GFF Einar Hestmann hälsade välkommen och förklarade mötet öppet.

Ordförande GFF Einar Hestmann hälsade välkommen och förklarade mötet öppet. Protokoll från årsmöte 2013 Gällstaö Fastighetsägareförening (GFF) Tid: 14 april 2013 10:00-11:30ca Plats: Restaurang Jungfrusund Närvarande: GFF-medlemmar (mötet stadgeenligt utlyst) 1. Mötets öppnande

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Måndag 24 april 2017 kl

Måndag 24 april 2017 kl Kallelse till årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening (GFF) Måndag 24 april 2017 kl. 19.00 Restaurang Jungfrusund Jungfrusunds Marina, Bryggavägen 133A, 178 31Ekerö Kaffe med fika serveras. Förfriskningar

Läs mer

Tisdag 28 april 2014 kl

Tisdag 28 april 2014 kl Kallelse till årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening (GFF) Årsmötet är föreningens viktigaste möte. Beslut på mötet påverkar alla oss på Gällstaö. Tisdag 28 april 2014 kl. 19.00 Restaurang Jungfrusund

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 29 april 2014

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 29 april 2014 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Tisdag 29 april 2014 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer Ordförande Sekretärare Två protokolljusterare/rösträknare 3. Mötets behöriga utlysande 4.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

Delårsrapport tertial 1 2014

Delårsrapport tertial 1 2014 Delårsrapport tertial 1 Dals-Eds kommun Kommunstyrelsen -05-28 Innehållsförteckning 1 DRIFTBUDGET... 3 2 KOMMENTARER TILL PROGNOS TERTIAL 1... 4 3 KOMMUNCHEFSDIALOG... 5 4 INVESTERINGSBUDGET... 6 5 RESULTATBUDGET...

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KLOCKHAMMAREN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Ordförande Hans Christiansen öppnade mötet 1. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Bostadsrättsföreningen Ängsbyle Grindvägen 24B 761 62 Norrtälje Telefon och fax 0176 16677 angsbyle@telia.com Organisationsnummer: 714400-2420 KALLELSE/DAGORDNING Föreningens

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Vallda Parks Samfällighetsförening 717907-5473 Årsredovisning 2012-01-01-2012-12-31 1 Innehåll Sida Innehållsförteckning 2 Verksamhetsberättelse 3-4 Förslag till vinstdisposition 5 Resultaträkning 6 Balansräkning

Läs mer

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening 1(1) 2012-04-05 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 för Tid och plats: Torsdagen den 19 april, kl. 19:30 i Församlingslokalen Järfälla Kyrka. Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2013. Tid: den 24 mars 2013 kl. 12-14. Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN FYRISÄNG Org. nr. ÅR 2012 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012-01-01-2012-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Tid: Måndag 2016-04-11, 19.00-21.30 Plats: Strandskolan/Masten l Förvaltningsberättelse och revisionsberättelse samt utgift och inkomststat

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(15) Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren nr 3-5 Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 7 - balansräkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF ODENSE Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkningar

Läs mer

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande för årsmötet

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN UTSIKTEN TORSBYFJÄRDEN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Närvarolista bifogas protokollet. 144 Ordförande Anders Björfeldt hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma KALLELSE Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma Söndag den 19 juni 2016 kl. 9.00 i Vätö Folkets Hus i Harg 2016-04-02 Lars Lundman Lars Lundman ordförande FÖREDRAGNINGSLISTA

Läs mer

Protokoll fört vid VHF, Vikens Hamnförenings ordinarie årsmöte, 2013-03-03 i Kajutan i Viken.

Protokoll fört vid VHF, Vikens Hamnförenings ordinarie årsmöte, 2013-03-03 i Kajutan i Viken. Protokoll fört vid VHF, Vikens Hamnförenings ordinarie årsmöte, 2013-03-03 i Kajutan i Viken. 1. Mötets öppnande Ordförande Filip Collin öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Val av ordförande för

Läs mer

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: 19:00 den 11 april 2013 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val av sekreterare för

Läs mer

BILAGA Inlandskommunerna Ekonomisk Förening (IEF) och Föreningen Sveriges Vattenkraftskommuner (FSV) om eventuell framtida gemensam förening. Utgångsläge IEF bildades år 1989 och FSV år 1999. FSV har haft

Läs mer

Måndag 24 april 2017 kl Restaurang Jungfrusund Jungfrusunds Marina, Bryggavägen 133A, Ekerö

Måndag 24 april 2017 kl Restaurang Jungfrusund Jungfrusunds Marina, Bryggavägen 133A, Ekerö Kallelse till årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening (GFF) Måndag 24 april 2017 kl. 19.00 Restaurang Jungfrusund Jungfrusunds Marina, Bryggavägen 133A, 178 31Ekerö Kaffe med fika serveras. Förfriskningar

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: Klockan 19:00 tisdagen den 12 april 2016 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Årsredovisning för. BRF Larstorp 746000-1972. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. BRF Larstorp 746000-1972. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för BRF Larstorp Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse1 Resultaträkning2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Tilläggsupplysningar5

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Föreningsstämma 2014 Söndagen de 27 april kl. 19.00

Föreningsstämma 2014 Söndagen de 27 april kl. 19.00 Verköns Samfällighetsförening Föreningsstämma 2014 Söndagen de 27 april kl. 19.00 Härmed kallas till ordinarie föreningsstämma för Verköns Samfällighetsförening, söndagen den 27 april 2014 kl.19.00 i kvartersgården.

Läs mer

Årsredovisning 2014 SKOGSBRYNET I BACKA. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 SKOGSBRYNET I BACKA. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen SKOGSBRYNET

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE Årsredovisning för Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE 829501-5161 Räkenskapsåret 2011 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 (7) Resultaträkning 2 (7) Balansräkning 3 (7) Tilläggsupplysningar

Läs mer

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013 Årsredovisning Verksamhetsår 2013 Innehåll Verksamhetsberättelse 2013... 4 Styrelse och förtroendevalda... 4 Relationer och representationer... 4 Information och rekrytering... 4 Avgifter... 4 Medlemmar...

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 3 av 8 1. Stämman öppnas Stämman öppnades av samfällighetsföreningens ordförande, Per-Arne

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2009. Tid: den 29 mars 2009 kl. 12 00-14 00 Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 1 (6) Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 Org nr 716417-1956 Styrelsens sammansättning Peter Lindén, ordförande Göran Randquist, kassör Helena Nildén, sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet.

Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet. Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet. 1 Årsmötet öppnas: Årsmötet öppnas av Kretsordförande Veronica D Kl 19:10. Veronica hälsade alla välkomna

Läs mer

Grönslätts Intresseförening, Hällevik

Grönslätts Intresseförening, Hällevik Grönslätts Intresseförening, Hällevik Protokoll fört vid årsmöte. Plats: Enebacken 2009-07-18 kl 1400 Närvarande representanter för följande tomter: 7002, 7003, 7008, 7013, 7014, 7018, 7019, 7020, 7034,

Läs mer

Årsredovisning Söralids Vägförening

Årsredovisning Söralids Vägförening Årsredovisning Söralids Vägförening 2(9) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 3 Balansräkning... 5 Resultaträkning... 6 Notförteckning... 7 Revisionsberättelse... 9 3(9) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia.

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. 10 närvarande. Ingegerd Granquist, Örian Gradin, Eva Berg, Sören Henriksson, Rune Alfredsson, Björn-Erik

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

Brf Botvid Org.nr 717600-2546

Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Sida 1(9) Årsredovisning Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2011. Fastigheten Förvaltningsberättelse 2011 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17.

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. STADGAR för Grinnekullens Samfällighetsförening Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. Stadgar för Grinnekullens Samfällighetsförening enligt

Läs mer

Årsredovisning. Brf Pergolan 2

Årsredovisning. Brf Pergolan 2 Årsredovisning för Brf Pergolan 2 769621-5081 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Pergolan 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229 Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 27 640 670 27 804 695 Fastighetskostnader Drift Not 2-7 811 197-8 084 746 Planerat underhåll -993 453-546 079 Fastighetsskatt -1 899 000-2

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården Org nr 769606-7185

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården Org nr 769606-7185 ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården ÅRSREDOVISNING Brf Finagården Styrelsen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2012

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Bokslut för BRF Örby Slott 2002-09-01-2003-08-31. HSB Stockholm

Bokslut för BRF Örby Slott 2002-09-01-2003-08-31. HSB Stockholm Bokslut för BRF Örby Slott 2002-09-01-2003-08-31 HSB Stockholm Resultaträkning 2003-08-31 2002-08-31 Nettoomsättning Not 1 10 375 932 10 080 278 Fastighetskostnader Drift Not 2-5 683 696-5 068 287 Planerat

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 Riddartorps Koloniträdgårdsförening Dåntorpsvägen Jordbro Dagordning Kallelse till Årsmöte 201 LÖRDAG DEN APRIL KL. 13.00 i Skogsstjärnan 1. Mötets öppnande

Läs mer

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet.

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet. Protokoll fört vid Svenska Vorsteh- Klubbens fullmäktigemöte på Scandic Hotel, Upplands Väsby, den 16-17 maj 2009. Närvarande: se bilaga 1 Svenska Vorstehklubbens ordförande Anders Eriksson hälsade de

Läs mer

Välkomna till Årsstämma 2012 Samfälligheten Tröskan! SAMF TRÖSKAN, STÖPEN

Välkomna till Årsstämma 2012 Samfälligheten Tröskan! SAMF TRÖSKAN, STÖPEN Välkomna till Årsstämma 2012 Samfälligheten Tröskan! 1 Innan vi drar igång! 2 Föredragningslista/Agenda 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer för stämman 3. Årsredovisning och revisionsberättelse

Läs mer

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014 Kallelse till Extra Årsmöte i Sävedalens AIK 2014-11-27 kl 19.00 Mötet hålls i SAIK-stugan Kåsjön där kaffe och bulle serverades innan öppnandet. Extra möte är utlyst för att behandla de motioner som inkom

Läs mer

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013 Enens Samfällighetsförenings Ordinarie Årsstämma 2013 Årsstämman äger rum tisdagen den 11 juni i Båtföreningens klubblokal vid hamnen. Kaffe, te och smörgås serveras från kl. 18.30. Välkomna! Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning 2002-01-01 2002-12-31

Årsredovisning 2002-01-01 2002-12-31 Årsredovisning 2002-01-01 2002-12-31 Bostadsrättsföreningen Arbetaren 13 716411-7025 Årsredovisningen omfattar: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Noter 8 Styrelsen för bostadsrättsföreningen

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg

Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg Årsredovisning för Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376 Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 Innehåller Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Revisionsberättelse

Läs mer

Stadgar för 101Net Käglinge

Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101net Käglinge Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Malmö

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6. Org.nr 769618-1655

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6. Org.nr 769618-1655 Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6 2014 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014, vilket är föreningens

Läs mer

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Bilagor: 1. Stämmans öppnande: Ordförande Vincenc Vosinek hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsstämman.

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Humlegården Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Rapport för verksamhetsperioden 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll Verksamhetsberättelse..2 Resultat- och balansräkning.4 Revisionsberättelse.5 Stadgar..6

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 ÅRSMÖTE 2012-02-04 DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två rösträknare tillika justeringsmän att jämte

Läs mer

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 1 15 Reviderade 2008-03-01. Fastställda 2008-07-19 Reviderade 2009-03-28. Fastställda 2009-09-12 1 ÄNDAMÅL Västerdalarnas Flygklubb, i dessa stadgar kallad VFK

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening 79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst Årsredovisning 2014 Piteå Föreningschefen har ordet Nu har precis 2014 passerat och vi har ett intressant 2015 framför oss. Under det gångna året har vi investerat

Läs mer

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F Å r s m ö t e 2 0 1 6 Sida 1 2016-05-17 FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F

Läs mer

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening.

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening. 1.(5) FÖRSLAG STADGAR Stadgar för Östra Laxsjöns samfällighetsförening antagna vid årsstämma 2015-06-28 (gäller efter godkännande av Lantmäteriet). enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Bilaga 5 till dagordningen vid Dessa stadgar har SvVF Årsstämma 2015 förelagts årsstämman 2014 och 2015 och blivit antagna 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2015 04 15 STADGAR för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Sammanträdesledare

Läs mer

Brf Nr 1 Näset Lidingö

Brf Nr 1 Näset Lidingö Årsredovisning för Brf Nr 1 Näset Lidingö Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Dagordning för årsmöte

Dagordning för årsmöte Dagordning för årsmöte Den 14:e April 2013 Kl 18.00 Plats: Folkets hus, lokal Embla 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 2. Årsmöteskallelse 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF TROLLSKOGEN MARIEHÄLL Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga.

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga. 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2016 03 14 Sammanträdesledare --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stadgar för Gåsöområdets

Läs mer

Föreningen Energieffektiva Byggnader i Sydost

Föreningen Energieffektiva Byggnader i Sydost 2 (8) 3 (8) 4 (8) 5 (8) Resultaträkning 2010-01-01 2009-06-08 Belopp i kr Not - 2010-12-31-2009-12-31 Övriga rörelseintäkter 1 886 267 350 000 886 267 350 000 Rörelsens kostnader Övriga externa kostnader

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013.

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (1) KALLELSE Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. Tid: Söndagen den 24 mars 2013, kl. 12.00 14.00 Plats: Mörtviksskolans

Läs mer

Södra Näs & Nygårds Vägförening Årsmöte 2009. Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2009 VERKSAMHETSÅRET 20080501 20090430

Södra Näs & Nygårds Vägförening Årsmöte 2009. Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2009 VERKSAMHETSÅRET 20080501 20090430 Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2009 VERKSAMHETSÅRET 20080501 20090430 Söndagen den 5 juli 2009 kl 14.00 (registrering från 13.00) Ankarskolans matsal, Träslövsläge 1 Årsmöteshandlingar 2009

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm 802407-7508

Föreningen HOPP Stockholm 802407-7508 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer