PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan),

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26"

Transkript

1

2 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8

3 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 3 av 8 1. Stämman öppnas Stämman öppnades av samfällighetsföreningens ordförande, Per-Arne Andersson. 2. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes efter smärre justering av punkt 15, Val av ordinarie styrelseledamöter för två år, där Sune Gidgård önskar en uppdelning på val av ordförande respektive val av ordinarie styrelseledamöter. 3. Fråga om stämman är behörigen kallad Stämman förklarades vara behörigen kallad. 4. Val av ordförande för stämman Stämman valde Sune Gidgård. 5. Val av sekreterare för stämman Stämman valde David Nykvist. 6. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare Stämman valde Tommy Berggren och Birgitta Berggren. 7. Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställdes till 55 stycken röstberättigade. 8. Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014 Ordförande gick igenom verksamhetsberättelsen och läste upp verksamhetsberättelsens sista två kapitel 2.13, Utblick mot framtiden och 2.14, Slutord. - Hur kommer inspektionen av ledningarna att gå till? (Århusg 161) Styrelsen: Genom filmning. - Vad blev resultatet från polisanmälan efter vandaliseringen av p-automaten vid röda garaget? (Århusg 225) Styrelsen: Ärendet är nedlagt. - Används parkeringen bakom röda garaget för de som drabbats av branden i garaget på Jyllandsgatan och i så fall hur länge? (Århusg 239) Styrelsen: Ja, troligen till i höst. - Taket i gröna garaget läcker. (Århusg 161) Styrelsen: Styrelsen noterar detta. Stämman godkände verksamhetsberättelsen för Revisionsberättelse för 2014 Ordföranden läste upp revisionsberättelsen i revisorernas frånvaro, vilket godkändes av stämman.

4 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 4 av 8 - Det står fel i rubriken, det ska stå 2014 och inte (Århusg 161) Styrelsen: Styrelsens noterar detta. - Varför finns det ett utfall för Underhåll garage trots att det inte funnits en budget? (Århusg 231) Styrelsen: p g a oförutsett underhåll såsom att åtgärda oljeavskiljare i röda garaget. - Finns det representationskostnader? (Århusg 231) Styrelsen: Nej. Stämman fastställde resultat och balansräkning för verksamhetsåret Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen Stämman gav styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret Fastställande av slutlig debiteringslängd för verksamhetsåret Varför har Minol inte levererat? (Århusg 179) Styrelsen: Styrelsen försöker fortfarande få dem att leverera. Minol har för övrigt sagt att de vill säga upp samarbetet med oss. Den 12 mars hade styrelsen ett möte med Minol för att lösa kvarstående frågor. Strax därefter gavs beskedet från Minols VD att säga upp samarbetet med oss. Styrelsen har skickat ut anbudsförfrågan till andra leverantörer och fått in fyra anbud, varav ett som styrelsen finner särskilt intressant och som bygger på ett leasingavtal med full service. Styrelsen vill nu fråga stämman om styrelsen kan gå vidare med det anbudet? - Vad har vi för uppsägningstid? (Århusg 179) Styrelsen: 3 månader. - Måste mätarna bytas? (Århusg 225) Styrelsen: Ja. - Vad heter företaget som enligt styrelsen har lämnat det mest intressanta anbudet? (Århusg 225) Styrelsen: Techem Sverige AB. - Kommer Minol klara leverera acceptabla mätvärden i år? (Århusg 123) Styrelsen: Tveksamt. - Kan inte de som gjort avläsningar på egen hand få använda dem? (Århusg 106) Styrelsen: Nej, det är för svårt att bedöma kvaliteten i ett sådant underlag. - Står Minol för den ersättning de erbjudit? (Århusg 50) Styrelsen: Ja men styrelsen anser att ersättningen ska vara betydligt högre och kommer gå vidare med det. - Hur kan man veta att mätarna fungerar? Styrelsen: Varje fastighetsägare måste regelbundet göra egna kontroller. Då Minol inte kunnat leverera sina tjänster på ett tillfredsställande sätt under en längre tid och de själva önskar säga upp samarbetet med oss har styrelsen begärt anbud från andra företag och funnit ett av de fyra inkomna anbuden som mest intressant. Anbudet kommer från Techem Sverige AB och bygger på ett leasingavtal (vi kommer inte att äga utrustningen) med full service i 10 år. Styrelsen bedömer att ett leasingavtal är mer fördelaktigt för oss då det

5 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 5 av 8 inte kräver ett lika stort engagemang samtidigt som kvaliteten på mätvärdena garanteras i högre utsträckning än idag då utrustningen kommer ägas av företaget. Styrelsen frågar därför om stämman godkänner att styrelsen går vidare med anbudet från Techem Sverige AB. Stämman fastställde slutlig debiteringslängd för verksamhetsåret 2014 och godkände styrelsens förslag att gå vidare med anbudet från Techem Sverige AB. 12. Beslut om arvoden Behövs ett höjt arvode för Samordning avläsning mätare? (Århusg 161) Styrelsen: Ja, det har krävt mer arbete än tidigare. - Räcker arvodena? (Århusg 239) Styrelsen: Ja. Stämman godkände arvoden för 2015 enligt styrelsens förslag. 13. Fastställande av utgifts- och inkomststat (budget 2015) - Är lekplatsbesiktning dyrt? (Århusg 239) Styrelsen: Vi är skyldiga att besiktiga våra lekplatser en gång om året. Besiktning har inte skett sedan 2006 men är nu beställd till att ske efter påsk, därför har budgeten höjts. - Vad innebär intäkter från markuthyrning? (Århusg 231) Styrelsen: Vissa har större tomter för att de hyr lite mark från samfällighetsföreningen, vilket de betalar extra för, vilket i sin tur därmed blir en intäkt. - Hur hanterar vi budget avseende parkering då vi ännu inte vet utfallet av de motioner om parkering som ska behandlas på denna stämma? (Århusg 231) Styrelsen: Budgeten utgår i regel från utfallet föregående år. - Bör intäkterna från markuthyrning inte vara större med tanke på att det är många som lånar av föreningen? (Århusg 239) Styrelsen: Samfällighetsföreningen slipper samtidigt underhåll för den marken, en intäkt skulle i princip tas ut av motsvarande belopp i underhållsutgift. Stämman godkände budget för Debiteringslängd för preliminära avgifter för tiden den 1 januari t.o.m. den 31 december 2015 Debiteringslängden borde läggas ut på hemsidan. (Århusg 173) - Styrelsens noterar detta. Stämman fastställde debiteringslängd för preliminära avgifter för tiden 1 jan t o m 31 dec 2015.

6 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 6 av Val av ordinarie styrelseledamöter för två år a. Val av ordförande Stämman godkände valberedningens förslag att välja Mats Ledin, nr 173, som ordförande för två år. b. Val av ordinarie styrelseledamöter Björn Gustavsson är inte fastighetsägare, vilka regler är det som gäller för val till styrelsen? - Det har förekommit tidigare att boende som inte är fastighetsägare har engagerats i styrelsen. Björn Gustavsson har redan arbetat i styrelsen i ett år och gjort ett bra jobb. Stämman godkände valberedningens förslag att välja Birgitta Berggren, nr 167, Kristina Labañino, nr 22, David Alcalá, nr 155 och Björn Gustavsson, nr 131 som ordinarie styrelseledamöter för två år. 16. Val av suppleanter till styrelsen för ett år Stämman godkände valberedningens förslag att välja Mats Rydelius, nr 90, Bertil Johansson, nr 5 och Anna Robinsson, nr 235 som suppleanter för ett år. 17. Val av revisorer för två år och revisorssuppleanter för ett år Stämman godkände valberedningens förslag att välja Marzieh Hosseini, nr 24, och Jack Jonsson, nr 227, som revisorer för två år samt Helena Niemensivu, nr 189, som revisorssuppleant för ett år. 18. Val av valberedning Stämman godkände valberedningens förslag att välja Arne Nilsson, nr 10, Anisur Rahman, nr 88, och Per-Arne Andersson, nr 112, till valberedningen med följande tillägg: Uzi Landsmann, nr 43 Bassam El Marakbi, nr Propositioner Inga propositioner från styrelsen. 20. Motioner Två motioner har av misstag inte kommit med i kallelsen, se bilaga 1 och 2. Dessa refereras till som motion 9 respektive 10. Nedan redovisas besluten för alla motioner med undantag från motionerna 5, 7 och 9, vars innehåll är identiskt med innehållet i flertalet av de redovisade motionerna. De är därmed att betrakta som behandlade och beslutade i enlighet med dessa. Motion 3, punkt 1, 2 och 3, ställdes mot styrelsens förslag att avslå motionen. Stämman beslutade att bifalla styrelsens förslag.

7 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 7 av 8 Motion 3, punkt 4 respektive 5, togs inte upp för beslut eftersom det redan finns reglerat i stadgarna. Fråga till motionsställaren: exakt vad är det som inte fungerat i styrelsens arbete? (Århusg 43). Inget svar erhölls från motionsställaren. Motion 1, punkt 1, om timtaxa, ställdes mot styrelsens förslag på 5 kr/timme. Stämman beslutade att bifalla styrelsens förslag. Kommentar: vi bör avvakta med sänkning av taxan till dess att garagen på Jyllandsgatan är återställda. (Århusg 103). Motion 1, punkt 2, om dygnsavgift, tas ej upp för beslut då den är felaktig. Motion 1, punkt 3, om gratis gästparkering ställdes mot styrelsens förslag på en ny veckotaxa på 200 kr. Stämman beslutade att bifalla styrelsens förslag. Motion 10, punkt 6, om piskställning, ställdes mot styrelsens förslag att avslå motionen. Stämman beslutade att bifalla styrelsens förslag. Motion 2, om att istället betala parkeringsavgiften i efterskott, ställdes mot styrelsens förslag om att avslå motionen. Stämman beslutade att bifalla styrelsens förslag. Motion 2, om katter, kan ej tas upp för beslut då det inte ligger inom ramen för samfällighetsföreningens ansvar. Motion 2, punkt 3, information om städområde inför städdag etc. Stämman beslutade att bifalla motionen på denna punkt. Motion 2, punkt 4, om att avgiftsbelägga frånvaro från städdagarna, kan ej tas upp för beslut då samfälligheten inte har rätt att göra det. Motion 4, punkt 1, om hemsidan. Styrelsen välkomnar motionsställaren att själv engagera sig för att genomföra de föreslagna förändringarna. Motion 4, punkt 3, kan ej tas upp för beslut då det inte är samfällighetsföreningens ansvar. Kommentar: Styrelsen bör informera om det egna ansvaret för bodarna på gårdarna. Vi grannar måste också samarbeta och prata med varandra. (Ordföranden) Motion 6 och 8, kan ej tas upp för beslut då det inte är samfällighetsföreningens ansvar. - Borde det inte vara ett krav att motionsställarna närvarar på stämman (med anledning av att flertalet motionsställare inte är närvarande på stämman, sekreterarens anmärkning)? (Århusg 161) Ordföranden: om motionsställaren inte är närvarande finns det möjlighet att endast ställa styrelsens förslag till omröstning.

8 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 8 av Övrigt - Ansvarig för mark och grönska bör sammankalla alla områdesansvariga inför städdagarna. (Århusg 179) Styrelsen: Det är styrelsens ambition. - Jag bor vid en grusväg som lätt blir lerig när det regnar, det bör läggas nytt grus. (Århusg 195) Styrelsen: Beslut har redan tagits om att lägga nytt grus under våren. 22. Meddelande om plats där stämmoprotokollet ska finnas tillgängligt Stämmoprotokollet kommer att delas ut i andelsägarnas brevlådor, sättas upp i hobby- och tvättlokalerna samt läggas ut på samfällighetsföreningens hemsida. 23. Stämman avslutas Stämmans ordförande, Sune Gidgård, avslutade med att tacka för förtroendet att få vara stämmans ordförande och förklarade stämman avslutad. I samband med stämmans avslutande avtackades samfällighetsföreningens avgående ordförande Per-Arne Andersson.

9 BILAGA 1

10 BILAGA 2

11 BILAGA 3

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 1 av 7 Kista kyrka (Kryptan),

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 1 av 7 Kista kyrka (Kryptan), Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 1 av 7 Kista kyrka (Kryptan), 2016-03-17 Dagordning 1. Stämman öppnas...3 2. Fastställande av dagordning...3 3. Fråga om stämman är behörigen kallad...3

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6)

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Deltagare: Enligt rösträkning Kopiemottagare: HT 1,2, 3 och samtliga andelsägare Dagordning Sida 1. Stämman öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Fråga om stämman

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 1 Mötets öppnande Stämman förklaras öppnad av föreningens ordförande Johann Gerell BBG31. Närvaroförteckning har upprättats

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Verksamhetsåret 2005

Verksamhetsåret 2005 Verksamhetsåret 2005 SKOGSBYNS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Verksamhetsåret 2005 Innehåll Styrelsens verksamhetsberättelse för 2005 Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetuppföljning 2005 och

Läs mer

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm.

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Nya stadgar antagna första gången på extra stämma den 16 januari 2013 1 Firma Föreningens firma är Regnbågens kooperativa

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Bilagor: 1. Stämmans öppnande: Ordförande Vincenc Vosinek hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsstämman.

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. Tid: kl. 19:00, torsdagen den 27:e november 2014. Plats:

Läs mer

51 Mötets öppnande. 52 Val av ordförande för stämman. S: Val av sekreterare för stämman

51 Mötets öppnande. 52 Val av ordförande för stämman. S: Val av sekreterare för stämman Årsmötesprotokoll 1gg7-03-11 Närvarande: Enligt avprickning mot närvarolista deltog 55 representanter för husägarna. 51 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordf. Torbjörn Treier som hälsade alla hjärtligt

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts som dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts som dess ändamål. STADGAR För Seraljens Samfällighetsförening bildad enligt lagen om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltning ska gälla i den mån ej annat framgår av dessa stadgar. 1 Föreningens

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Bybladet. December 2015

Bybladet. December 2015 Bybladet December 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Oförändrad årsavgift Datum för årsstämman 2016 Motioner till årsstämman Information från valberedningen Uthyrning av våra föreningslokaler

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 -! Persikogatans Samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 1 Mötets öppnande Ordförande Roland Ahlqvist

Läs mer

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 1 FIRMA Föreningens firma är Särö Villaägareförening, (org. nr. 849400 7076) 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 1. Ändamål och säte. Föreningens ändamål är att skapa möjlighet för medlemmar och allmänhet att fiska i naturskön

Läs mer

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17.

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. STADGAR för Grinnekullens Samfällighetsförening Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. Stadgar för Grinnekullens Samfällighetsförening enligt

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Fågelmatning.. .. och hundbajs!

Fågelmatning.. .. och hundbajs! Februari 2013 Fågelmatning.. På förekommen anledning ber styrelsen de medlemmar som matar fåglarna genom att kasta ut bröd och frön på marken att sluta med det. Detta innebär mycket nedskräpning av fågelträck,

Läs mer

Tid Söndagen den 17 mars 2013 klockan 15.00

Tid Söndagen den 17 mars 2013 klockan 15.00 Kallelse till ordinarie stämma Tid Söndagen den 17 mars 2013 klockan 15.00 Plats Mölle Stationshus. Föreningen bjuder på kaffe, te och kaka. Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val av sekreterare

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR Faställda av 1996 årsmöte Stadgar för Föreningen Rekryteringsgruppen Dalarna Dessa stadgar har antagits av föreningens årsmöte 1996. 1 Namn Föreningens namn

Läs mer

Box 75 2007-03-10 ORDINARIE FÖRENINGSSAMMANTRÄDE (ÅRSMÖTE) MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING.

Box 75 2007-03-10 ORDINARIE FÖRENINGSSAMMANTRÄDE (ÅRSMÖTE) MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING. BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL Box 75 2007-03-10 430 85 BRÄNNÖ Org. nr 855100-0428 ORDINARIE FÖRENINGSSAMMANTRÄDE (ÅRSMÖTE) MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING. Tid: Lördagen den 10 mars 2007 kl. 12.00. Plats: Brännögården.

Läs mer

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses.

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. Lundsbäckskolonier i Helsingborg, stadgar av 2010 1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. 2 ÄNDAMÅL

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

Stadgar för Östra Nedsjöns Fiskevårdsområdesförening

Stadgar för Östra Nedsjöns Fiskevårdsområdesförening Stadgar för Östra Nedsjöns Fiskevårdsområdesförening 1 NAMN Föreningens namn är Östra Nedsjöns fiskevårdsområdesförening. 2 OMFATTNING Föreningen förvaltar fisket i Östra Nedsjöns fiskevårdsområde i Bollebygds

Läs mer

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet IFK Centralstyrelse Protokoll fört vid representantskapsmötet för Idrottsföreningen Kamraterna Lördagen den 16 mars 2013 i Odd Fellowhuset VästraTrädgårdsgatan 11A Stockholm. Närvarande: 12 representerade

Läs mer

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx 1 Förbundets namn, juridiska form och säte Svenska OCD-förbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening

Läs mer

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 ÅRSMÖTE 2012-02-04 DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två rösträknare tillika justeringsmän att jämte

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2009. Tid: den 29 mars 2009 kl. 12 00-14 00 Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Torsdagen den 14 april 2011 klockan 19.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater.

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater. SVENSKA TERRIERKLUBBEN Specialklubb inom Svenska Kennelklubben PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Terrierklubbens fullmäktige (TF) den 22 april 2012 på Scandic, Järva krog, Solna 1 Mötets öppnande

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Stadgar för avdelning - förslag

Stadgar för avdelning - förslag DHR - Stadgar för avdelning 1(8) Stadgar för avdelning - förslag Bearbetade inför förbundsmötet, oktober 2013 1. NAMN, ÄNDAMÅL OCH ORGANISATION 1.1 Namn DHR-avdelnings namn är DHR, följt av ortsnamnet

Läs mer

Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna

Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma Vallda Parks Samfällighetsförening Tidpunkt: Torsdagen 22 april 2010, kl 18.30-20.30 Plats: Vallda Församlingshem, Vallda Deltagare: 34 personer närvarande, representerande

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2013. Tid: den 24 mars 2013 kl. 12-14. Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE SKANKEFÖRENINGEN 1(5) SVERIGE STADGAR SKANKEFÖRENINGEN Instiftad den 21 juli 1974 Organisationsnummer 893201-8735 1 ÄNDAMÅL Skankeföreningen är en ideell förening, som har till ändamål: att verka för sammanhållning

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Tid: 25 april 2012, kl. 19.00 Plats: Le Golf, Wermdö Golf & Country Club Närvarande: I enlighet med 6 nedan fastställd röstlängd.

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening 1 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Protokoll Plats: Jungfrusunds Marina Datum: Tisdag 29 april 2014 1 Mötets öppnande... 2 2 Val av mötesfunktionärer... 2 3 Mötets behöriga utlysande... 2 4 Godkännande

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00

Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00 Kallelse Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00 i HSB:s kvartersgård på Platåvägen (terrasshusen Edsbacka). Förslag till

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 18 mars 2014 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal innanför datasalen.

Läs mer

Ljusnedals Samfällighetsförening

Ljusnedals Samfällighetsförening PROTOKOLL Årsstämma 2011 Ljusnedals Samfällighetsförening Tid: Långfredagen den 22 april 2011, kl 09.07 10.27 Plats: Ljusnedals Ungdomslokal Närvarande: 32 fastighetsägare representerande 25 fritidsfastigheter

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

Föreningsstämma 2014 Söndagen de 27 april kl. 19.00

Föreningsstämma 2014 Söndagen de 27 april kl. 19.00 Verköns Samfällighetsförening Föreningsstämma 2014 Söndagen de 27 april kl. 19.00 Härmed kallas till ordinarie föreningsstämma för Verköns Samfällighetsförening, söndagen den 27 april 2014 kl.19.00 i kvartersgården.

Läs mer

i Gällstaö www.g Restaura Mer information /gallstao Varmt välkomna!

i Gällstaö www.g Restaura Mer information /gallstao Varmt välkomna! Kallelse till årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Söndag 14 april 2013 kl. 10.00 Restaura ang Jungfrusund Jungfrusunds Marina, a, Bryggavägen 133A, 1788 31Ekerö Kaffe med förmiddagsfika serveras

Läs mer

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ)

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) 16/4 2015 Kallelse till Årsmöte för Caravan Club of Sweden, Sundsvallssektionen, YZ 2014. Plats Quality Hotel Sundsvall, Esplanaden 29 (Folkets Hus). Tid Torsdag

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma Kallelse Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 1:e ordinarie årsstämma Tid: 2/4-215 Klockan 18.3 Plats: BRF Brunnsängens gårdshus Innehåll: Dagordning Resultat jämfört

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Kallelse. Dagordning

Kallelse. Dagordning Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Beritta Gurris kallas härmed till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 5 oktober 2010 kl 18.00 Lokal: Restaurang Ribersborg, Limhamnsvägen Anmälan senast

Läs mer

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma BÄCKENS PROTOKOLL SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2008-03-12 Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Bo Jonsson öppnade stämman och hälsade alla hjärtligt välkomna.

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, lördagen den 15 mars 2008, i Värmdö bygdegård

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, lördagen den 15 mars 2008, i Värmdö bygdegård www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, lördagen den 15 mars 2008, i Värmdö bygdegård 1. Årsmötets öppnande Årsmötet öppnades av styrelsens ordförande Olle Klasson

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 6 mars 2012 kl 10.00 i SPF:s lokal Engelbrektsvägen 24 (ingång från

Läs mer

Kallelse till Extra föreningsstämma

Kallelse till Extra föreningsstämma Kallelse till Extra föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till extra föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 31 augusti 2015 klockan 18.00 Innegården Sibyllegatan 7/Riddargatan 20, vid regn

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013.

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (1) KALLELSE Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. Tid: Söndagen den 24 mars 2013, kl. 12.00 14.00 Plats: Mörtviksskolans

Läs mer

Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15.

Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15. Dagordning Årsmöte Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15. 1. Årsmötets öppnande. 2. Val av ordf. och sekr. för mötet. 3. Fastställande av röstlängd och ev. inkomna fullmakter. 4. Val av två protokolljusterare

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma i Brf Tellusborg

Kallelse till ordinarie föreningsstämma i Brf Tellusborg Kallelse till ordinarie föreningsstämma i Brf Tellusborg Välkommen till Brf Tellusborgs ordinarie föreningsstämma! Datum: 29 februari 2012, start kl 19:00. Plats: Föreningens samlingslokal, aprilgatan

Läs mer

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: 19:00 den 11 april 2013 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val av sekreterare för

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Rapport för verksamhetsperioden 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll Verksamhetsberättelse..2 Resultat- och balansräkning.4 Revisionsberättelse.5 Stadgar..6

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Brf Sjömannen 7 till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Onsdagen den 14 juni 2007 klockan 19:00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie

Läs mer

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013 Enens Samfällighetsförenings Ordinarie Årsstämma 2013 Årsstämman äger rum tisdagen den 11 juni i Båtföreningens klubblokal vid hamnen. Kaffe, te och smörgås serveras från kl. 18.30. Välkomna! Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Playstars årsmöte 2012-03-31

Playstars årsmöte 2012-03-31 Playstars årsmöte 2012-03-31 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma KALLELSE Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma Söndag den 19 juni 2016 kl. 9.00 i Vätö Folkets Hus i Harg 2016-04-02 Lars Lundman Lars Lundman ordförande FÖREDRAGNINGSLISTA

Läs mer

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Fört vid Pyrenéersällskapets årsmöte Datum Plats Protokollförare 2012-03-18 Sydskånska kennelklubben, Arlöv Rose-Marie Parkhed Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna

Läs mer

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan.

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan. Pixbo Vägförening ga:2, organisationsnummer 852000-3123 Föreningsstämma 2014-03-17, Montesoriskolan, Pixbo Närvarolista/röstlängd upprättades (se bilaga). Innan den formella delen av årsstämman berättade

Läs mer

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992.

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. 1 (6) Reviderade mars 1996, november 1998, november 2000, november 2001. HYC syfte. HYC är en ideell förening vars syfte är

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Seniorerna Svartbäcken torsdagen den 18 februari 2016 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Seniorerna Svartbäcken torsdagen den 18 februari 2016 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Seniorerna Svartbäcken torsdagen den 18 februari 2016 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö.

Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö. Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö. Närvarande ca. 35 medlemmar. 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Bengt Larsson

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Tid: Måndag 2016-04-11, 19.00-21.30 Plats: Strandskolan/Masten l Förvaltningsberättelse och revisionsberättelse samt utgift och inkomststat

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Ordförande Hans Christiansen öppnade mötet 1. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30

Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30 Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30 Söndagen den 7 juli 2013 kl 14.00 (registrering från 13.30) Ankarskolans matsal, Träslövsläge Södra Näs och Nygårds

Läs mer

Den feta, kursiverade texten är förslag till ny skrivning av paragrafen, och det står precis under ursprungstexten..

Den feta, kursiverade texten är förslag till ny skrivning av paragrafen, och det står precis under ursprungstexten.. Den feta, kursiverade texten är förslag till ny skrivning av paragrafen, och det står precis under ursprungstexten.. Stadgar för Norrköpings Segel Sällskap (NSS) Sällskapet bildades den 10 dec. 1886. De

Läs mer

Tillhörighet Styrelsen äger rätt att ansluta sig till organisationer som främjar föreningens syften.

Tillhörighet Styrelsen äger rätt att ansluta sig till organisationer som främjar föreningens syften. 6075-13 STADGAR FÖR DALNET EK. FÖR. 1 FIRMA Föreningens namn är DALNET EK. FÖR. med org.nr. 769625-8685 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer